Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΟΥ(ΑΓΟΡΙΑ)

Recommended Posts

Εμάς είναι αγοράκι, 22μηνών και λέει αρκετά... καμιά 45αριά λέξεις αλλά όχι όλες πολύ καθαρά... μαμά,μπαμπά,παππού,γιαγιά,ατα,μαμ ξεκάθαρα. λέει βεβαια αγεί=ανοίγει, γαα=γαλα, πότα=πόρτα κλπ... καλά πάμε.

Πάντως είναι καθαρά στο παιδί. Ξέρω παιδάκι που μέχρι τα 2,5 έλεγε μόνο ατα και όταν πήγε παιδικό λύθηκε η γλώσσα του. Τώρα στα 3 κάνουμε κουβέντα κανονική!

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Διαφημίσεις

ελα να μην ανησυχουμε ειπαμε!!! το λεω και για μενα...

με παιρνει προχθες η κουμπαρα μου με συνομιλικο παιδακι (18μ.) σηκωσε ο αντρας μου το τηλ του λεει πως πατε? λεει να εδω διαβαζουμε να μαθουμε καμια καινουρια λεξουλα. η κουμπαρα- αααα εμας κανει κανονικη συζητηση!! ο αντρας μου καταγχωθηκε μετα στο καπακι μας παιρνει η κοπελα που γεννησαμε μαζι πως πατε λεει?? μιλατε καθολου? λεει ο αντρας μου δειλα ...ε να τα γνωστα, μαμα μπαμπα,γιαγια παπα για παπου, μαμ και ολα τα αλλα μονοσυλαβα οπως μπα για μπαλα-μπανιο-μπανανα και λαμπα!! η κοπελα ομως του λεει αααα εσεις ειστε πολυ μπροστα!!εμας ουτε καν μαμα-μπαμπα! αυτο που θελω να πω ειναι πως τελικα ειναι στο παιδι. 3 παιδια αγορια συνομιλικα και τοσο διαφορετικα μεταξυ τους! και στο λεω εγω που δεν κρυβω πως ανησυχουσα οταν σκεφτομουν το συγκεκριμενο θεμα. οποτε no push! τελικα οταν ειναι ετοιμα τα λενε. ειτε αυτο ειναι στον χρονο ειτε στα 2 η και σπανια αλλα συμβαινει στα 3!

M6bap3.png

cik1p3.png

Εγώ έχω 2 αγοράκια... Ο μεγάλος μου άργησε να μιλήσει, μέχρι τα 2 έλεγε μόνο μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά, και νιανιά για νερό... και πολλά ακαταλαβίστικα δικά του. Μετά τα 2 δεν έχει έχει βάλει γλώσσα μέσα... εδώ και καιρό διαμορφώνει και σωστές προτάσεις... Ο μικρός είναι 1 1/2 και λέει λέει περισσότερα από ότι ο μεγάλος μου σε αυτήν την ηλικία... αλλά βοηθάει που προσπαθεί να μιμηθεί τον μεγάλο του αδελφό (σε όλα όχι μόνο στην ομιλία)... Ξέρω κοριστάκι που μιλάει από ενός και αγοράκια που μίλησαν νωρίτερα από ο δικός μου... αλλά δεν ανησυχούσα... είχα διαβάσει ότι είναι φυσιολογικό να αργούνε γενικά τα αγοράκια γιατί το κέντρο ομιλίας του εγκεφάλου αναπτύσεται πιο γρήγορα τα πρώτα χρόνια στα κορίτσια απ' ότι στα αγόρια... κάτι τέτοιο τέλος πάντων. οπότε μανούλες με αγοράκια μην ανυσυχήτε είναι φυσιολογικό.

Ηλίας 5/7/2007

Νικόλας 3/4/2009

• 1 month later...

δε νομιζω οτι ειναι θεμα φυλλου κ εγω!ο μικρος μου ειναι 17 μηνων και λεει ενα σωρο λεξουλες καθαρα εδω κ 2 μηνες κ ταυτοχρονα προσπαθει να αναπαραγει κ νεες αν φυσικα του φανουν ενδιαφερουσες.αντιθετα το κοριτσακι μιας φιλης που ειναι 10 μερες μεγαλυτερο (σιγα τη διαφορα θα μου πειτε) τωρα ειπε μαμα-μπαμπα κ μονο αυτα.απλα ειναι πιο "βαρυ" παιδακι θεωρω εγω γιατι βλεπω οτι οι γονεις πανω-κατω τα ιδια με ολουσ μας κανουν.δεν κανουμε εμεις κατι παραπανω δλδ.το διαπιστωσα αυτο κ στο περπατημα.περπατησαμε 4 μηνες πιο μπροστα κ ας ελεγαν οι μεγαλυτερες μαμαδες οτι θα συμβει το αντιθετο.εγω βλεπω γενικα τα αγορακια πιο γρηγορα γιατι ειναι κ πιο ανυπομονα ενω τα κοριτσακια πιο μετρημενα κ προσεχτικα.μπορει να κανω κ λαθος

Τα δικά μου δύο αγοράκια είναι τα δύο άκρα αντίθετα όσον αφορά το λόγο.

Ο μεγάλος μίλησε στο χρόνο και στους 20 μήνες έκανε προτάσεις και κουβενταρία κανονική!

Ο μικρός 22 μηνών σήμερα λέει μαμά, μπαμπά,

παππού, γιαγιά, γε -το νερό, παπούτσι, τα -σοκολάτα,

εκεί, για -γιώτα(τη θεία του), νταντά, βαβ βαβ-σκυλάκι,

κακά, ατό -αυτό, πεπέ -καπέλο, πατ πατ (τους μικρούς

Αϊνστάιν) και άλλα τέτοια σουαχίλι.:lol:

Βέβαια εμάς μας παραξενεύει γιατί ο μεγάλος ήταν και είναι γλωσσάδικο αλλά προς το παρόν δεν ανησυχούμε...

Η΄ μήπως θα έπρεπε:?::?

Διαφημίσεις

Η ιδια πειπτωση και εμεις με την poppy...

Ο μεγάλος ροδάνι και με δύσκολες και πολύπλοκες λέξεις και ο μικρός εκει που άρχισε και τρέχει η γλωσσίτσα του μας πετάει και έναν τραυλισμό και ίσιωσε το πράμα ...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...