Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δίλημμα ή μονόδρομος;

fysalida

Recommended Posts

εγω γεννησα στο λητω τον οκτωβριο... ημουν σε τρικλινο αν και τη μια μερα (κυριακη) δεν ειχα αλλες διπλα μου..εμεινα καταευχαριστημενη και απο το προσωπικο και απο το περιβαλλον...και πολυ περισσοτερο απο το γιατρο μου και τη μαια μου! αν και δουλευω σε δημοσιο νοσοκομειο και αρχικα ειχα παει να με δει ενας γυναικολογος στο ελενα τελικα δεν καταφερα να "δεθω" ουτε με το χωρο εκει ουτε με το γιατρο... αποψη μου... να πας εκει που νιωθεις καλυτερα εσυ και για το μωρο σου... αν το οικονομικο δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα... παρε και ρωτα τιμες.... γιατι μια φιλη που γεννησε στο ελενα ο γιατρος της ζητησε πιο πολλα απο το δωματιο του λητω! :shock:

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Διαφημίσεις

στο Αλεξάνδρα πλήρωνε 60ευρω επίσκεψη στα απογευματινα ιατρεία

Επίσης τα τετράκλινα δωμάτια είναι δωρεαν ενω τα δίκλινα στοιχίζουν 30ευρώ την ημέρα.

οπως καταλαβαίνεις χρυσαλίδα μου η χρηματική διαφορά σε σχέση με τα ιδιωτικά είναι μεγάλη.

ο γιατρός μου ούτε στο ιατρείο του δε μου πήρε 60 ευρώ! τόσα δίνω για επίσξεψη+παπ!

για τις τιμες δωματίων τί να πω! ίσως να είναι ποιό ακριβά στο Έλενας γιατί αλλα μου είχαν πει...

Άσχετα πάντως από τα χρήματα... όπως λένε και τα κορίτσια... κι εγω από την αρχή αυτό υποστηρίζω... η ψυχολογία της εγκύου και ειδικά της επιτόκου είναι πολύ συμαντική! Κάνε την έρευνα σου... κακό δεν είναι... αλλά μην καταπιεστείς για καμιά αποφαση! :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Φυσαλίδα επειδή το θέμα ξεκίνησε από το οικονομικό μέρος του πράγματος... πιστεύω να έχετε ρωτήσει τους φίλους σας πόσο τους πήγε η δική τους γέννα τόσο στο ΛΗΤΩ όσο και στο Αλεξανδρας (αμοιβή γιατρού και αμοιβή δωματίου) γιατί η μιά φίλη μου που γέννησε στο Ελενας, ο γιατρός της, της πήρε πολύ περισσότερα από τον δικό μου!!

Και μια δικη μου γνωστη γεννησε στο Ελενα και ο γιατρος επειδη ηταν καθηγητης της πηρε 2.000 :shock: ...Ο δικος μου γιατρος στο Ιασω μου πηρε 1.500 :roll:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Στο Ελενα το κόστος δωματίου είναι περίπου 130 την βραδυα το μονόκλινο! Και στον γιατρό ίσως έχεις ένα κόστος της τάξης των 1000 ευρώ...

για μένα η οικονομική διαφορά είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τα ιδιωτικά γιατί στην χειρότερη στο ελενα να είμαι σε δικλινο στην καλυτερη σε μονοκλινο. :wink: Επιπλέον αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια στο δημόσιο και πόσο μάλλον Ελενα που είναι απο τα μεγαλύτερα και παλιότερα. Αλλά έτσι νιώθω εγώ.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Ολες οι γνώμες είναι δεκτές jen. μου, με το καλό το μωράκι σου..κοντευεις βλέπω :lol::lol:

Ευχαριστώ πολύ fysalida! Κοντεύω και σήμερα άρχισα το πλύσιμο...με αγχώσανε όλοι που δεν είχα κάνει τίποτα!!! :?

gwggp2.png ISWTp2.png

κορίτσια καλησπέρα.είναι ίσως νωρίς για να μπω στη συζήτηση αυτή αλλά έχω παρόμοιο πρόβκημα.η γιατρός μου που την έχω από τα 19 μου είναι στο Μητέρα κ μου είπε για 4κλινο μαζί με τη δική της αμοιβή 3200,το θέμα είναι ότι θα μου είναι πολύ δύσκολο να καταφέρω να τα μαζέψω.αλλά επίσης θέλω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχω το μωράκι μου κοντά μου.κ μπορεί να είναι νωρίς αλλά αν είναι να αλλάξω γιατρό νομίζω καλύτερα πιο αρχή παρά αργότερα.

6tvGp2.png

κορίτσια καλησπέρα.είναι ίσως νωρίς για να μπω στη συζήτηση αυτή αλλά έχω παρόμοιο πρόβκημα.η γιατρός μου που την έχω από τα 19 μου είναι στο Μητέρα κ μου είπε για 4κλινο μαζί με τη δική της αμοιβή 3200,το θέμα είναι ότι θα μου είναι πολύ δύσκολο να καταφέρω να τα μαζέψω.αλλά επίσης θέλω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχω το μωράκι μου κοντά μου.κ μπορεί να είναι νωρίς αλλά αν είναι να αλλάξω γιατρό νομίζω καλύτερα πιο αρχή παρά αργότερα.

Χωρίς να σε στεναχωρήσω Φραμπαλά, τόσα χρήματα μου είχαν πει πριν από 2 χρόνια και 9 μηνών που είναι ο γιος μου και τελικά πλήρωσα 5500 στην οικονομική θέση, καισαρική, γιατρός και μαία.

Οι τιμές έχουν ανέβει πάρα πολύ. Αν η γιατρός σου είναι της λογικής να σου πάρει ότι και το μαιευτήριο ξεκινάς από τα 2000 στην καλύτερη των περιπτώσεων ΜΟΝΟ για το μαιευτήριο + ότι πάρει η γιατρός.

Μπήκα σε αυτή τη διαδικασία να αλλάξω γιατρό γιατί τα οικονομικά μου δε μου επέτρεπαν να γεννήσω στο Μητέρα και με το φόβο ότι μπορούν να χρειαστούν κάτι τα διδυμάκια μου και να μην έχω την οικονομική δυνατότητα να τους προσφέρω, αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες, σε όποιον γιατρό κι αν πήγα, διάσημο ή μη, δεν κατάφερε κανείς να μου κερδίσει την εμπιστοσύνη όπως έχω στον παλιό μου γιατρό. Τελικά θα γεννήσω στο Μητέρα. Τώρα όσον αφορά για το θέμα των μωρών δίπλα στη μάνα, έχω στείλει και σχετική επιστολή προς το μητέρα (δες στις καταγγελίες κάτω κάτω) αλλά μάταιες ελπίδες....

Διαφημίσεις

έχω διαβάσει τις επιστολές καθώς κ την απάντηση κ μη απάντηση την 2η φορά των υπευθύνων.τί να πω?γιατί μου είπε 3200 όλααααααα μαζί?την ρώτησα κιόλας-κ η αμοιβή σας μέσα? και μου είπε ναι!ειλικρινά δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώσω πάνω από 3000 ακόμα κ αυτά με πολύ μεγάλη δυσκολία.....το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για δημόσιο.αλλά φοβάμαι με κάποιον που δεν θα τον εμπιστεύομαι όπως την γιατρό μου,αχχχ δεν ξέρω τί να κάνω.

6tvGp2.png

Μήπως η γιατρός σου θα σου πάρει πολύ λίγα; μήπως υπολογίζει το μαιευτήριο περίπου στα 2000-2200 και εκείνη θα πάρει τα υπόλοιπα; μακάρι. Πάντως εγώ είμαι της γνώμης να μην αλλάξεις γιατρό μόνο για το οικονομικό γιατί όπου κι αν πας κανείς δε θα σε ικανοποιεί κατά τη γνώμη μου. Είτε ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ ή όποια ασφάλεια κι αν έχεις, κατιτί θα πάρεις πίσω, με λίγη οικονομία θα τα βγάλετε πέρα (όπως και εμείς άλλωστε).

Είναι πάντως τελείως διαφορετικό να αλλάξεις γιατρό γιατί δεν σου κάνει πια και άλλο για τα χρήματα. Έφτασα 5 μηνών και ακόμη αμφιταλαντευόμουνα ανάμεσα στο μητέρα και στο δημόσιο, τώρα πια έχω ηρεμήσει...

Μήπως να σκεφτόσουν την περίπτωση η γιατρός σου να σε παρακολουθει στη διαρκεια της εγκυμοσύνης και να γεννήσεις σε δημόσιο με κάποιον άλλο γιατρό;

είναι ενα θέμα που σαφώς εχει απασχολήσει πολλούς.

Θεωρώ ομως ότι οι άντρες δεν πρέπει να έχουν γνώμη.....

Μονό να παρακαλάνε τον Θεό να πανε όλα καλά και να ειναι γερή και η γυναίκα τους και το παιδί τους.

Το ξέρω είμαι λιγάκι αυστηρή και φεμινήστρια αλλά αύτο νοιώθω......

Η γυναίκα περνάει 9 "δύσκολους" μήνες εγκυμοσύνης και συνέχεια εξετάσεις και διατροφή και προσοχή και ....και....και....και οσο εύκολο και αν είναι για μερικές σίγουρα το σώμα αλλάζει και φουσκώνεις....και....και...και....

ΚΑΙ στο τέλος ερχετε η πολυπόθητη ώρα που όλες λέμε αντε να γεννήσω....να ξεφουσκώσω :oops::oops:

Εφόσον η κοιλιά εχει γινει τοοοοοοοση.......και η μεσουλα πονάει.......και περπατάμε σαν παπακια...........

Και εχουμε και τον αντρα να λέει ακομα???? Αντε.......

Λες και εσύ δεν θες ......αλλά το σποράκι εκει μέσα εχει βολευτεί...... :roll:

Και βέβαια οσο πλησιάζει ο καιρός ΟΠΟΙΟ παιδί και να ειναι 1ο ή 2ο ή 3ο ή.....

ενα εγχος το έχουμε οι εγκυούλες και παρακαλάμε να πανε όλα καλά .....και τα βράδια όσο πλησιάζει ο καιρος σκεφτομαστε....και προσχευχόμαστε απο μέσα μας ...Θεε μου αναλαβε!!!!!!

Και οταν ξεκηνουν οι πονοι παλι το ίδιο ...προσπαθουμε να ηρεμήσουμε τον αντρα .....να σκεφτομαστε θετικά .......αλλά κατι μέσα μας κλωτσάει ενα αγχος γνώριμο πλεον παει να ξεπηδήσει και αρχίζουν τα ΑΧ!!!!

Και οι πρώτοι πονοι κανουν την εμφανισή τους.......

Ε για όλα τα παραπανω καταλήγω στο συμπέρασμα εφόσον είναι κατί το καθαρά γυναικείο ας εχουμε τον πρώτο λόγο (και τον τελευταίο) στο θέμα της επιλογής του γιατρου και του μαιευτηρίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και αν θέλουμε να νοιωσουμε λιγάκι ¨χαιδεμένες¨ σε αυτές τις ώρες ας μας επιτραπεί αυτη η απόλαυση χωρίς αργότερα να έχουμε τυψεις και μουρμούρες.

Στο δεύτερο σκέφτομα να παρω την σουίτα

απο το πρώτο την ζαχάρωνα αλλάαααα ........ :lol::lol:

Μήπως να σκεφτόσουν την περίπτωση η γιατρός σου να σε παρακολουθει στη διαρκεια της εγκυμοσύνης και να γεννήσεις σε δημόσιο με κάποιον άλλο γιατρό;

Σε μένα απευθύνεσαι ilonka ή στη Φραμπαλά;

Διαφημίσεις

επειδη κι εγω στο αλεξανδρα γεννησα...τα 60? ειναι για 2 επισκεψεις.επισκεψη και επανεξεταση σε ενα μηνα..συνεπως παει 30 ? η επισκεψη.

απο τα δωματια εγω στην αρχη ημουν σε 4κλινο και την 3η μερα μπηκα σε 2κλινο.αμα σας πω πως ηταν καλυτερα στο 4κλινο θα το πιστεψετε?

ημουν στον 5ο οροφο, με μια καταπληκτικη μαια, και ολα ηρεμα..ησηχια το βραδυ κλπ.

το 2κλινο ηταν στον 2ο, και εκει δεν μπορουσες να κοιμηθεις απο τη φασαρια, και η μαιες με ειχαν στο γραψιμο κανονικα.

οποτε ολα ειναι σχετικα..

το θεμα ειναι για μενα να εχεις γιατρο που τον εμπιστευεσαι και το θεμα του μαιευτηριου δεν με απασχολησε καθολου.

καλησπέρα!

Τι να πώ, μέχρι πριν λίγο καιρό που ζούσε ο γιατρός μου δεν έβλεπα πόσο ακριβό είναι το Λητώ ή πόσο βρώμικο και πολύβουο μπορεί να είναι ενα δημόσιο νοσοκομείο.Το θέμα ηταν οτι εκείνος θα ήταν εκει οταν θα τον χρειαζόμουνα.Και αν υπήρχε δςυτερη εγκυμοσύνη , πάλι στο Λητώ θα γεννούσα μαζί του.

Τωρα όμως και μετα το χαμό του διαπιστώνω οτι πρέπει να σκεφτώ σοβαρά όλους τους παράγοντες αλλά κυρίως να επιλέξω εναν καλό στα μάτια μου γιατρό.

Με έχετε βοηθήσει πολύ, μου έχετε προτείνει τους γιατρούς σας, έχω μαζέψει ικανοποιητικά στοιχεία για κάποιους που δουλευουν κυρίως στο Λητώ.Καιρός να περάσω στη δράση..όλο λέω ..αντε πάρε τον πρώτο τηλέφωνο και μετά κάτι με σταματάει και ακόμη δεν έχω πάρει κανέναν, σα να φοβάμαι για το τι θα συναντήσω και πως θα το δώ αυτό που θα συναντήσω.

Δεν περίμενα ποτέ οτι θα πιεζόμουν τόσο ψυχολογικά για την επιλογή ενος γιατρου και ενός νοσοκομείου..

Που θα πάει ομως, θα το ξεπεράσουμε και αυτό..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...