Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίλημμα ή μονόδρομος;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Πριν λίγο καιρό χάθηκε ξαφνικά ο μαιευτήρας μου, γεγονός που με ισοπέδωσε ψυχολογικά κυρίως γιατι είχα δεθεί μαζί του,τον ένιωθα δικό μου άνθρωπο, αλλά και γιατι μου δημιούργησε ένα άγχος για το τί κάνω μετά..θα μπορέσω να εμπιστευτώ κάποιον όπως εκείνον;;ναι θα μου πείτε, γιατι όχι;;Υπάρχουν καλοί γιατροί..ένα θέμα λοιπόν αυτό..

Το άλλο θέμα τώρα είναι οτι ενώ το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα στο "Λητώ" και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη, ο άντρας μου επιμένει οτι ο νέος γιατρός που θα βρώ πρέπει να είναι στο "Αλεξάνδρα" γαιτι έχουμε 2 γνωστούς εκεί που ήδη μας έχουν προτείνει έναν καλό γιατρό και γιατι είναι κοροιδία να δίνουμε τόσα λεφτά στα ιδιωτικά "ξενοδοχειακά" μαιευτήρια.

Του δίνω δίκιο για το οικονομικό του θέματος αλλά ρε παιδιά θα ήθελα να ξαναγεννούσα στο Λητώ γιατι ήταν όλα καθαρά και κυρίως με βοήθησαν απίστευτα με το θηλασμό παρόλα τα προβληματα που αντιμετώπιζα.

Στο Αλεξάνδρα γέννησε πρόσφτα μια φίλη μου και η εντύπωση της για το νοσοκομείο δεν ηταν και η καλύτερη.

Την μετέφεραν στις 5 μέρες που έκατσε σε 3 δωμάτια , ενα εκ των οποίων άθλιο.

Δεν τη βοηθούσαν με το θηλασμό ιδιαίτερα και δεν της άλλαζαν τα σεντόνια τότε που έπρεπε.

Δεν ξέρω, δεν είμαι το κακομαθημένο που έχει να σκάσει μια ντουζίνα λεφτά αλλά θα μου άρεσε να είμαι σε ένα όμορφο περιβάλλον εκείνες τις ημέρες.

Θα εκτιμούσα πολύ τις γνώμες σας. Επίσης, μου επιτρέπεται να πώ το όνομα του γιατρού που μου πρότειναν;;μήπως τον έχει καμία απο εσάς..

Διαφημίσεις

Λοιπον εχουμε κανει κ εμεις την ιδια συζητηση ηδη.

Γεννησα σε μαιευτηριο (το πιο ακριβο της πολης μου)...

Ο αντρας μου προτεινε ηδη την 2η φορα να γεννησω στο νοσοκομειο.

Δεν συμφωνησα κ δεν νομιζω να συμφωνησω... Ξερεις γιατι?

Γιατι πολυ απλα εκει εμαθα τωρα, ειναι οικειο το περιβαλλον, ειναι καθαρα, μην σου πω οτι θα ζητησω το ιδιο δωματιο!! :shock::lol:

Ειμαι ανθρωπος της συνηθειας, πως να το κανουμε?

Ασε που ο γυναικολογος μου σε 2 ιδιωτικα ξεγενναει κ οχι στο νοσοκομειο...

Οχι εγω προσωπικα δεν μπορω ουτε να το σκεφτομαι, δεν λεω οι γιατροι του νοσοκομειου πολυ καλοι αλλα αυτα που ακουγα για καθυστερησεις στις εξετασεις κλπ δεν θα μπορουσα να τα ζησω...

Στα εγραψα εις διπλουν κ στο "πως νοιωθω σημερα"

fysalida μου η στιγμή που φέρνουμε στον κόσμο τα παιδιά μας είναι ιδιαίτερη και συγκινητική ..Μαζί με αυτά είναι και δύσκολη..γεμάτη φόβο και αγωνία να πάνε όλα καλά..

Γνώμη μου είναι να γεννήσεις στο Λητώ, εκεί που έμεινες ικανοποιημένη, εκεί που το περιβάλλον είναι οικείο και φιλικό...

Μπορεί το κόστος να είναι μεγαλύτερο, αλλά αρκετό άγχος δεν θα έχεις την ώρα του τοκετού, για να προσθέσεις και την ανασφάλεια και το άγνωστο του μαιευτηρίου???

Τις πρώτες μέρες με το μωρό σου πρέπει να τις περάσεις σε ένα περ/λον που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα και ασφαλής...

Αυτή είναι η γνώμη μου..

Δεν γνωρίζω κανένα από τα 2 μαιευτήρια, μιας και δεν μένω Αθήνα..μιλάω καθαρά από άποψη συναισθήματος..

Φιλιά!!!

Το παιδάκι μου το γέννησα στο Μητέρα γιατί εκεί ήταν ο γιατρός μου!

Πολλοί φίλοι και γνωστοί λέγανε το κοντό τους και το μακρύ τους, κυρίως για το οικονομικό μέρος του πράγματος και ειδικά όσοι είχαν πάει στο Αλεξάνδρας ή το Έλενας ήταν της γνώμης πως ήταν όλα ΟΚ και πως στα ιδιωτικά μας τρώνε τα λεφτά μας που δεν τα έχουμε για πέταμα...

Μετά λοιπόν και από προσωπική εμπειρία... αποφασίσαμε με τον άντρα μου, όταν με το καλό έρθει πάλι η ώρα να βρεθούμε σε μαιευτήριο... να πάμε και πάλι στο Μητέρα! κι αυτό γιατί τα χρήματα που πήρα από τα επιδόματα καλύψανε το σύνολο του τοκετού και μου περισσέψανε και κάποια! Έτσι είχα μια καλή διαμονή χωρίς να ζοριστούμε οικονομικά!

Βέβαια... δε λέω.... αν είχα παει σε δημόσιο θα μου περισσέυανε πολύ περισσότερα... αλλά δεν το μετανοιώσαμε καθόλου!

Το μόνο που ζήλεψα από τα δημόσια μαιευτήρια ήταν το rooming in που δεν έχουν τα ιδιωτικά αν και με τσαγανό κατάφερα αποκλειστικά μητρικό θηλασμό που επιθυμούσα (μου έφερναν το μωρό στο δωμάτιο όποτε ήταν ανάγκη!)

Είναι γεγονός πως στα δημόσια δεν είναι το ίδιο... αλλά δεν είναι και δράμα! Όμως όσες φίλες μου γεννήσανε εκεί βρέθηκαν σε δωμάτια με πολλές κλίνες και μετά από λίστα μπήκαν σε 2κλινο ή μονόκλινο κι αυτό αφού είχε κάποιο ελευθερωθεί...

Επίσης κάποιες δυσανασχέτησαν που έτυχαν αλλοδαπές συγκάτοικοι... πράγμα που με βρήσκει αντίθετη ως άποψη γιατι εκτός από ρατσιστικό το βρήσκω και χαζό γιατί μπορεί να τύχει το ίδιο και σε ιδιωτικό.....

Οπότε αυτό που έχω να πω, είναι να κάτσετε και να υπολογίσετε τα οικονομικά σας και έτσι και αλλιώς και να αποφασίσετε!

Δε λέω... αν σου τύχει καισαρική ή ανεπάντεχα επιπλοκή... το κόστος εκτοξευεται... αλλά... δεν ξέρω...

και ναι! πες το όνομα για να πάρεις κι από δω γνώμες και πληροφορίες!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εγω θα πω το εξης απλο!Πανε μια βολτα απο εκει!Να δεις πως ειναι-δεν ξερω αν γινεται σε δημοσιο!!Αν σου αρεσει!Ρωτα και αυτους τους γνωστους και αν δεις οτι δεν σου κανει δεν πας!Ειναι απλο(για εμενα που το βλεπω σαν εξωτερικος παρατηρητης)...

Επισης, εισαι εγκυος!!!???Βαλατε μπρος τις μηχανες??

Κανε τα διαδικαστικα και εν καιρω αποφασιζεις!!!!!Απο τωρα να διαφωνειτε τζαμπα? :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Καταρχήν χαίρομαι παρα πολύ που υπάρχετε και με βοηθάτε..όπως απάντησα και στα άλλα κορίτσια στο "Πως νιώθω σήμερα" έχετε δίκιο όλες σε αυτα που γράφετε.. τα ίδια και τα ίδια σκέφτομαι συνέχεια απλά μεχρι τώρα είχα τον άντρα μου που με "βομβάρδιζε" με επιχειρήματα για το καλό του να γεννήσω ,όταν έρθει με το καλό η ώρα, στο Αλεξάνδρα...τώρα που το άφησε πάνω μου θα σκεφτώ πιο ήρεμα...

Ο γιατρός θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην απόφαση μου..όσο για το οικονομικό που λές χρυσαλιδάκι και εγώ είχα πάρει πίσω τα λεφτά απο τα επιδόματα άρα πάνω κάτω στα ίδια ειμασταν..

Λοιπόν το όνομα του γιατρού που μου πρότειναν στο Αλεξάνδρα είναι Αλεξόπουλος.

Το όνομα του γιατρού που μου πρότειναν στο Λητώ είναι Μπασιάκος.

Αν έχει κάποια κοπέλα τους παραπάνω γιατρούς και μου έδινε περισσότερα στοιχεία θα με βοηθούσε ιδιαίτερα.

Επισης, εισαι εγκυος!!!???Βαλατε μπρος τις μηχανες??

Κανε τα διαδικαστικα και εν καιρω αποφασιζεις!!!!!Απο τωρα να διαφωνειτε τζαμπα? :lol::lol::lol:

Θάλεια μου θα ήθελα πριν φουλάρουν οι μηχανές να αποφασίσω...μετα θα έχω αλλα να σκέφτομαι :lol:

Φυσαλιδάκι εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τη fotinip... Κι εγώ από συναισθηματικής άποψης μιας και ούτε εγώ μένω στην Αθήνα...

Νομίζω ότι το να νιώθεις άνετα και ασφαλής κάπου έχει τον πρώτο ρόλο για αυτές τις πρώτες και τόσο σημαντικές μέρες που έρχεται στη ζωή το μωράκι σου... Αυτό που λέει η καρδούλα σου κι εκεί που θα νιώσεις πιο άνετα και ασφαλής να πας...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Εγώ από την άλλη πιστεύω πως αν βρεις γυναικολόγο, θα πας όπου είναι εκείνος και θα είσαι εντάξει...

Η σημασία του που είσαι νομίζω παίζει ρόλο στο αν κάτι πάει στραβά. Εκεί έχει λόγο ο γιατρός σου γιατί εμπιστεύεται τους συνεργάτες του και ξέρει πως αντιμετωπίζουν καταστάσεις, και ο εξοπλισμός της μονάδας... Οπότε, πάλι εκείνος θα σε καθοδηγήσει. Ο δικός μου έτσι είχε κάνει...

Δες τους γιατρούς που λες, και η απόφαση μετά θα είναι ευκολότερη. Και αφού το οικονομικό το έχεις πάνω - κάτω τακτοποιημένο, τότε δε θα σου φέρει και ιδιαίτερη αντίρρηση ο φυσαλίδος σου... Δικό σου "show" είναι εξάλλου :lol::lol:

Διαφημίσεις

Φυσαλίδα, εγώ επέλεξα το Αλεξάνδρα κυρίως λόγω του rooming in. Tην πρώτη μέρα ήμουν σε 5 κλινο και δεν ήταν και ότι καλύτερο, κυρίως λόγω του ότι το βράδυ γινόταν λίγο χαμός, 5 γυναίκες με τις συνοδούς τους και 5 μωρά που κλαίγαν εναλασσόμενα! Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκα σε δίκλινο και ήταν μια χαρά...Τι να σου πω, είναι πολύ προσωπικό το θέμα...εγώ δεν είμαι και πολύ δύσκολος άνθρωπος, οπότε αφού είχα δίπλα μου το μωρό μου και το θήλαζα αποκλειστικά (εμένα πρέπει να πω ότι με υποστήριξαν στην απόφαση μου) δε με ένοιαζε τίποτα άλλο.

Πάντως υπάρχουν και άλλα δημόσια, για ψάξε πληροφορίες για το Αττικό, εγώ εκεί θα ήθελα να γεννήσω την επόμενη φορα....Δες και για το Αρεταίειο όπου σίγουρα έχει λιγότερο κόσμο...

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο τοκετός είναι δική μας υπόθεση και πρέπει εμείς να αισθανόμαστε καλά, αυτό να το έχεις ξεκάθαρο. Αν ψάξεις και πιστεύεις ότι τίποτα δε σου κάνεις και δε θα αισθάνεσαι καλά καλύτερα να γεννήσεις στο Λητω....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Εχω ακούσει για περιπτώσεις που ο γιατρός της εγκύο ηταν σε δημόσιο νοσοκομείο και αυτός κανόνιζε η πελάτισσά του να έχει πολύ καλό δωμάτιο.

Μου άρεσε αυτό με το show micnat!

Νικη μου είμαι και πολύυυυυυυυυ του συναισθήματος ρε μαμώτο..δένομαι και εγώ με τα κτίρια ..τους χώρους γενικά..

xrysalis σε ευχαριστώ για την πληροφορία..το έψαξα ήδη αλλά η κοπέλα που αναφέρεις αποτι είδα δε φαίνεται να γνωρίζει τον Αλεξόπουλο, ρωτάει και αυτή να μάθει πληροφορίες γιαυτόν.Θα ρωτήσω και εκεί πάντως μήπως και έχει αλλάξει κάτι..

Να αυτο δεν θα μου άρεσε myrto μου..να με έχουν σε 5κλινο και αν δεν βρουν άλλό δωμάτιο να μείνω έκει με όοοολη τη μεγάλη παρέα.Το rooming in είναι όντως στα ατού του Αλεξάνδρα.

ilonka19 αν κατάλαβα καλά στο δημόσιο δεν είναι ευκολο να κανονίσεις δωμάτιο..οπου υπάρχει κενό σε βάζουν..θα το τσεκάρω ομως αφου μιλήσω με το γιατρό και θα σας πω.

Δεν είναι εύκολο να κανονισεις για δωματιο αν δεν έχεις δικό σου γιατρό. Αν όμως τον πληρώσεις εξτρά για τη δουλείά του και για τη "φροντίδα" του θα κανονίσει αυτός για πάρτη σου.

Στην ουσία στο δημόσιο δεν γλιτωνεις τα εξοδα του γιατρού, αλλά της κλινικής.

Διαφημίσεις

Ιλόνκα, στο Αλεξάνδρα που ξέρω, δεν μπορεί να κάνει πάντα κάτι ο γιατρός γιατί απλά δεν υπάρχει δίκλινο. Οπότε περιμένεις. Εμένα ο γιατρός μου ήταν από τους πολύ γνωστούς γιατρούς του Αλεξάνδρα, παρόλα αυτά σε δίκλινο μπήκα τη δεύτερη μέρα....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Στην ουσία στο δημόσιο δεν γλιτωνεις τα εξοδα του γιατρού, αλλά της κλινικής.
έτσι είναι! αλλά στη δική μου περιπτωση που ξαναθυμιζω, γεννησα σε ιδιωτικό, ο γιατρός μου, ξηγηθηκε μια χαρα! δε με έγδαρε στην αμοιβή του και κανόνισε να μπω σε 3κλινο με τιμή τετρακλινου! :wink:

εγώ πάντως στο ΜΗΤΕΡΑ και τις δύο φορές είχα τρίκλινο αλλά ουσιαστικά ήταν μονόκλινο. Μόνο την πρώτη μέρα είχα κι άλλες δίπλα μου. :D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Περα απ το γεγονος που θεωρω οτι καλυετρα να δεις και τους δυο ωστε να δεις ποιος σου ταιριαζει ποιο πολυ ή ποιος σου κανει κλικ(μπορει και κανενας απ τους δυο) .

Θα πρεπει να προσεξεις οτι και στα δημοσια πληρωνεις και μαλιστα αρκετα λεφτα σε στυλ φακελακι οπυ γι αυτα τα χρηματα ουτε φοροαπαλλαγη εχεις..ουτε τιποτα αλλο (εχω ακουσει και 1500+ ευρω :mad: )Οποτε προσεξε μην πας για μαλλι και βγεις κουρεμενη :wink:

Φυσαλίδα επειδή το θέμα ξεκίνησε από το οικονομικό μέρος του πράγματος... πιστεύω να έχετε ρωτήσει τους φίλους σας πόσο τους πήγε η δική τους γέννα τόσο στο ΛΗΤΩ όσο και στο Αλεξανδρας (αμοιβή γιατρού και αμοιβή δωματίου) γιατί η μιά φίλη μου που γέννησε στο Ελενας, ο γιατρός της, της πήρε πολύ περισσότερα από τον δικό μου!!

αυτό που το βάζεις;;;τα φακελάκια δίνουν και παίρνουν..αστα Αφροδίτη μου.

Πάντως κορίτσια πέρα απο αυτούς τους γιατρούς που αναφέρω αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο γιατρό που να εργάζεται κατα προτίμηση στο Λητώ αλλά και στο Αλεξάνδρα θα χαρώ πολύ να σας ακούσω.

Θεωρητικά δεν πληρώνεις τίποτα.Τι εννοώ;

Η φίλη μου που γέννησε πρόσφατα στο Αλεξάνδρα πλήρωνε 60ευρω επίσκεψη στα απογευματινα ιατρεία αλλά θα μπορούσε να πάει στα πρωινά που δεν πληρώνεις τίποτα αλλά έχει ουρά .

Ο γιατρός δεν τους ζήτησε λεφτά αλλά αυτοι απο μόνοι τους έδωσαν ενα μεγαλο ποσό.

Επίσης τα τετράκλινα δωμάτια είναι δωρεαν ενω τα δίκλινα στοιχίζουν 30ευρώ την ημέρα.

Αυτά μας είπαν πάνω κάτω αρα οπως καταλαβαίνεις χρυσαλίδα μου η χρηματική διαφορά σε σχέση με τα ιδιωτικά είναι μεγάλη.