Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παχουλούτσικα μωράκια

nikol28

Recommended Posts

Εμένα βρε κορίτσια δεν ξέρω αν είναι παχουλή γιατί ο γιατρός λεει παντα καλή είναι. Προηγούνη βδομάδα που την μέτρησαμε ήταν 75εκ και 10.200γρ εμένα μου φαίνεται τροφαντή και ο μπαμπάς της την φωνάζει γιουβαρλάκι μου και εγώ λουκουμάκι. Για πείτε εσείς οι ποιο έμπειρες. Είναι 9 μηνών και δυο βδομάδων περίπου

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και μεις είμαστε ολίγον παχουλά αν και αδυνατίζουμε σιγά σιγά. Πάντως η παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ καθόλου και θα χαθούν όλα με το που θα περπατήσει. Την προηγούμενη φορά πχ είμασταν 4 μηνών, 8500 κιλα, 65,5εκ. Έχουμε ξεφύγει από την καμπύλη αλλά τώρα νομίζω έχουμε μπει μέσα.

Μου λένε τη μικρή μπουλούκα επειδή έχει μαγουλάκια. Σας ακούγετε καλό ή κακό;

κορίτσια την παρασκευή πήγαμε στην παιδίατρο,κάναμε και εμβόλιο.

είναι 6 κιλά και 59 εκ.

καλύτερα αυτή την φορά είμασταν,πήρε 600 γρ σε ένα μήνα,γιατί την προηγούμενη πήρε 1.400.

ήταν πολλά.

την συγκράτησα όμως κι εγώ γιατί είναι λαίμαργη, όσο και να της δώσεις θα το πιεί.

όταν της βγάζω το μπιμπερό θα γκρινιάξει,μετά όμως το ξεχνάει.

άρα δεν πεινούσε.

γιώτα συνομίλικα είναι τα παιδάκια μας.

6 φλεβάρη γεννήθηκε η δική μου.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

εδώ που τα λέμε, αν το μωράκι δεν είναι ζουμπουρλούδικο, με τα μπουκουνάκια του, τις διπλίτσες του και τα ζυμαράκια του, δεν είναι και τόσο γλυκούλι...να σου έρχεται να το ρουφήξεις ένα πράγμα και να θέλεις να χαθείς μέσα στα ξυγγάκια του...

ελπίζω ο μπέμπης μου να είναι καλόφαγος και λίγο στρουμπουλός, γιατί βαρέθηκα κάθε χρόνο να λένε Χρόνια Πολλά στον Παντελάκο μου, λίγο πρίν το Πάσχα που είναι του Λαζάρου...

:)

Διαφημίσεις

Συνομηλικα ειναι οντως....εμενα γεννηθηκε 9 Φεβρουαριου!!!!!Εισαι κ μακρια,αλλιως μπορει να γινομασταν και συμπεθερες!!!!!!!!!!!

αν έχει προίκα ο γιος σου μετακομίζουμε!!!:)

pPyfp1.png

IxVpp1.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Χαιρομαι που βρηκα κι αλλες μανουλες με στρουμπουλα μωρα!

Η μπεμπα μου την προηγουμενη παρασκευη στο ραντεβου μας με την παιδιατρο,ηταν 10500γρ και 72 εκ. 3 μερες πριν κλεισει τον 7ο.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Εμεις κοριτσια σημερα εχουμε γιατρο και περιμενω να δω τι θα δω παλι!!! Ελπιζω να μην εχει παρει πολυ το παιδακι μου

οι αλλες μανουλες με μωρα minion θα με βριζουν που τα λεω αυτα :D

εμενα ειναι 14,500κιλα και 84ποντους υψος...αυτα πριν 1μηνα και κατι..τωρα τον ιουλιο που θα ξαναπαω για εμβολιο θα δουμε..και εινια 20μηνων..αφου εγω την κοροιδευω νταρντανοβα..:D:D

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Το κοριτσάκι μου είναι σήμερα 43 ημερών. Γεννήθηκε 2650 και την βγάλαμε από το μαιευτήριο μετά από 5 μέρες 2350. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την θηλάσω, οπότε πίνει αποκλειστικά γάλα σε σκόνη. Αλλά είναι πολύ λαίμαργη. Τώρα ζυγίζει 4500gr. Ο γιατρός μου είπε χθες ότι τα κιλά που πήρε ως τωρα είναι πολλά και θα πρέπει να του ελαττώσω την ποσότητα του γάλατος. Κάνει 6-7 γεύματα των 100-140ml. Λαμβάνει καταμέσο όρο 750-800ml ημερησίως, ενώ σύμφωνα με τα κιλά της θα έπρεπε να πίνει γύρω στα 650-700. Προσπάθησα χθες να της δώσω 90ml σε κάθε γεύμα, αλλά μάταιος κόπος. Γκρίνιαζε συνέχεια. Τι να κάνω? Στο τέλος να φάει ακόμα και το μπιμπερό!!!

να σου ζήσει το κορίτσάκι σου...

και η δική μου βγαίνοντας από το νοσοκομείο έπινε 100ml σε κάθε γεύμα.

ούτε εγώ θηλάζω...

στην ηλικία που είναι τώρα η δική σου έπινε η δική μου 120-150 ml.

κι έπαιρνε 1.5 κιλό κάθε μήνα.

προσπάθησα κι εγώ με χαμομήλι να την ξεγελάω αλλά τίποτα, μόνο γάλα ήθελε.

από τον 2ο μήνα πίνει 4 γεύματα των 150ml κι ένα των 180ml το βραδυνό.

με το που τελέιώνει το γάλα γκρινιάζει αμέσως αλλά της βάζω την πιπίλα και το ξεχνάει.

όσο και να της δώσω το πίνει.

κι εμένα η γιατρός μου είπε περιορίσέ την κι αύτό έκανα.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

να σου ζήσει το κορίτσάκι σου...

και η δική μου βγαίνοντας από το νοσοκομείο έπινε 100ml σε κάθε γεύμα.

ούτε εγώ θηλάζω...

στην ηλικία που είναι τώρα η δική σου έπινε η δική μου 120-150 ml.

κι έπαιρνε 1.5 κιλό κάθε μήνα.

προσπάθησα κι εγώ με χαμομήλι να την ξεγελάω αλλά τίποτα, μόνο γάλα ήθελε.

από τον 2ο μήνα πίνει 4 γεύματα των 150ml κι ένα των 180ml το βραδυνό.

με το που τελέιώνει το γάλα γκρινιάζει αμέσως αλλά της βάζω την πιπίλα και το ξεχνάει.

όσο και να της δώσω το πίνει.

κι εμένα η γιατρός μου είπε περιορίσέ την κι αύτό έκανα.

Σ'ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ να την περιορίσω, αλλά δεν βλέπω να τα καταφέρνω. Όταν θέλει να πιει το γάλα της δεν σταματάει από το κλάμα κι όταν πλησιάζει το μπιμπερό το αρπάζει με λαιμαργία! Το χαμομήλι και στη δικιά μου περίπτωση δεν κάνει τίποτα. Την ηρεμεί προσωρινά, αλλά μετά από λίγο τα ίδια. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να παίρνει 200 γραμμάρια την εβδομάδα. Πίνει σίγουρα παραπάνω από αυτό που πρέπει, αλλά τι να κάνω?

Ήδη έχει μπει σ'ένα πρόγραμμα με τα γεύματα και τις ώρες ύπνου, κι ας πίνει περισσότερο. Ο παιδίατρος όμως χθες μου είπε να της δίνω μικρότερα γεύματα και πιο συχνά. Μιλάμε για πολύ γκρίνια το μωρό. Κι άντε την ημέρα ας πούμε να δέχομαι τις ανησυχίες και να έχω υπομονή με το κλάμα. Το βράδυ δεν μπορώ να την έχω να κλαίει επειδή θα της δίνω την ποσότητα που μου είπε. Δεν μου φταίνε σε τίποτα οι γείτονες να ξενυχτάνε μαζί μου.

και εμενα γεννηθηκε 3665οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο ηταν 3540..αφου επιεδη ουτε εγω μπορεσα να την θηλασω 10ημερων επινε 120μλ γαλα μεσα σε 10-15λ..ηταν πολυ λιγουρα...τωρα ολα μαμ και κρεμουλα ζηταμε..απορω απο ποιον πηρε γιατι και η μαμα και ομπαμπας ειμαστε φτερο στον ανεμο..:lol::lol:

Διαφημίσεις

Ο δικός μου μπέμπης γεννήθηκε 3950. Βγαίνοντας από το νοσοκ ήταν 3900! Τον θήλασα αλλά επειδή έβγζα και γάλα και του το δινα με μπιμπερο ξέρω οτι ξεκίνησε από τη βάση του 100 ml -120 ml...Η παιδιατρος έλεγε να τον ανακυρηξουμε σε μωρο της χρονιας και τον φωναζε φουσκιτσα..!!!!! Ακόμα είναι στρουμπουλός αλλά και ψηλός, 8 μηνών 10250 και 73,5 ύψος. Ο μεγάλος μου γιος γεννήθηκε 3300. Έτρωγε κι αυτός πολυ το γάλα της μαμας και μετα είχε έρωτα με το μπιμπερό - ήταν κι αυτός στρογγυλό μωρο!!!! Όταν όμως άρχισαν να βγαινουν τα δόντια έκοψε το γάλα και τώρα τον κυνηγω με το πιρουνι στο χέρι για να φάει....το γάλα το πίνει με παρακαλια μόνο το πρωι...

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Α ξεχασα να πω οτι ο μπέμπης 3 μηνω ήταν 7600 (με αποκλειστικό θηλασμό) και 64 εκ και ο μεγαλος 6050 (θηλασμός και μπιμπερό) και 62,5 εκ...ποτέ δεν μου είπε η παιδιατρος σ αυτή την ηλικία να τους κάνω διαιτα, ειδικα το μικρό μου τσουρεκάκι...βέβαια το τετράωρο το κάναμε απ πριν σαραντίσει..τα βραδινα γευματα όμως τα έκοψε μόνος του όταν αρχίσαμε τις στερεες τροφες.

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

spring δώσε της λίγο παραπάνω αλλά κατα την γνώμη μου μην της χαλάσεις το πρόγραμμα,

και η δική μου η παιδίατρος μου είπε ενδιάμεσα να δώσω χαμόμήλι,

αλλά δεν γινόταν, τρώει ανά 4ώρο,

δεν θα το χαλάσω.

πάντως σε κάποια φάση μένουν στάσιμα στα ml.

φαντάσου από τον 2ο μέχρι τώρα τρώει τα ίδια ml.

καμμιά φορά που δεν σταματάει την γκρίνια αφου έχει φάει 150 της φτιάχνω άλλα 30 αλλά όχι πάντα.

τι να κάνουμε? είναι φαγανά!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Α ξεχασα να πω οτι ο μπέμπης 3 μηνω ήταν 7600 (με αποκλειστικό θηλασμό) και 64 εκ και ο μεγαλος 6050 (θηλασμός και μπιμπερό) και 62,5 εκ...ποτέ δεν μου είπε η παιδιατρος σ αυτή την ηλικία να τους κάνω διαιτα, ειδικα το μικρό μου τσουρεκάκι...βέβαια το τετράωρο το κάναμε απ πριν σαραντίσει..τα βραδινα γευματα όμως τα έκοψε μόνος του όταν αρχίσαμε τις στερεες τροφες.

μπουλουκάκι κάι το δικό σου!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

και εμενα γεννηθηκε 3665οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο ηταν 3540..αφου επιεδη ουτε εγω μπορεσα να την θηλασω 10ημερων επινε 120μλ γαλα μεσα σε 10-15λ..ηταν πολυ λιγουρα...τωρα ολα μαμ και κρεμουλα ζηταμε..απορω απο ποιον πηρε γιατι και η μαμα και ομπαμπας ειμαστε φτερο στον ανεμο..:lol::lol:

Κι εμείς αδύνατοι είμαστε. :)

Πάνω που ηρέμησα και τρώει ανά 4 ώρες, δεν μπορώ να της αλλάξω το πρόγραμμα και να τρώει πάλι ανα 2,5-3 ώρες. Θα ταλαιπωρηθώ κι εγώ και το μωρό.

Πάντως, μόνο εμάς που δεν τρώει. Ειδικά αν ξυπνήσει και πεινάει και πολύ, πρέπει να έχω έτοιμο το μπιμπερό, αλλιώς βαστάτε Τούρκοι τ'άλογα.

Ειδικά το βράδυ που πρέπει να την κάνω μπάνιο πριν φάει.... εκεί να δεις!!!!! Σταματάει την γκρίνια μόνο όταν τρέχει το νερό πάνω της, μετά πρέπει να κάνω αγώνα δρόμου για να την ντύσω και να την ταισω.

Δεν ξέρω πώς θα είναι αργότερα που θα αρχίσει τις κρέμες. Πάντως όσο μικρούλα ήταν στο μαιευτήριο, τόσο επικίνδυνα αρχίζει και στρουμπουλεύει.

Ωστοσο πιστεύω ότι το μωρό όσο είναι μικρούλι, πρέπει να τρώει όσο ζητάει ο οργανισμός του κι όσο φυσικά χωράει το στομαχάκι του. Δεν έχει νόημα να πίνει και μετά να τα βγάζει.

Μάλλον δεν θα ακολουθήσω κατά γράμμα αυτά που μου είπε ο παιδίατρος.

Μια χαρά υγιέστατη είναι η πιτσιρίκα μας. Λογικό δεν είναι να πήρε 2 κιλά απ'την στιγμή που γεννήθηκε? Αφού γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες μια χουφτίτσα μωράκι. Προφανώς θέλει να συμπληρώσει τα κιλά που δεν πήρε μέσα στην κοιλιά μου. Τι να πω! Δεν ξέρω....

spring δώσε της λίγο παραπάνω αλλά κατα την γνώμη μου μην της χαλάσεις το πρόγραμμα,

και η δική μου η παιδίατρος μου είπε ενδιάμεσα να δώσω χαμόμήλι,

αλλά δεν γινόταν, τρώει ανά 4ώρο,

δεν θα το χαλάσω.

πάντως σε κάποια φάση μένουν στάσιμα στα ml.

φαντάσου από τον 2ο μέχρι τώρα τρώει τα ίδια ml.

καμμιά φορά που δεν σταματάει την γκρίνια αφου έχει φάει 150 της φτιάχνω άλλα 30 αλλά όχι πάντα.

τι να κάνουμε? είναι φαγανά!!!

Φαγανά δεν λες τίποτα!!!!! Πολλές φορές που την βλέπω να καταπίνει το γάλα με λαιμαργία νομίζω ότι θα σκάσει! Αφού ανασαίνει πολύ γρήγορα κι αναγκάζομαι και της βγάζω το μπιμπερό για να χαλαρώσει λίγο και να συνεχίσουμε. Για να πω την αλήθεια, γελάω πολλές φορές μαζί της. Έχει απίστευτη έκφραση στο πρόσωπό της! :D

Κι εγώ πιστεύω ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα σταθεροποιηθούν τα ml και δεν θα παίρνει τόσο πολύ βάρος, όσο πήρε αυτόν τον μήνα.

Προσπαθω να βρω εδω μεσα οσες πληροφοριες μπορω....ειμαι πολυ στεναχωρεμενη.Παλι.Ο μικρος ειναι 2 μηνων και 3 εβδομαδων σχεδον.Υψος 61 και βαρος....7200....Ο γιατρος ειπε οτι τον εχω παχυνει πολυ και απο δω και περα να τρωει ΟΧΙ πριν το 3 ωρο και απο 6 κουταλιες θα δινω 5...2 μερες που το δοκιμασα εχει πλανταξει στο κλαμμα...θελει το γαλα του ,,,,του δινω χαμομηλι να τον ξεγελασω αλλα δεν καταφερνω τιποτα.τον κανω χειροτερα...Το καθε γευμα ειναι 180 και θελει και αλλα 60 τις περισσοτερες φορες...Πριν μια ωρα εφαγε και ουρλιαζε παλι...του εδωσα αλλα 60 τα οποια τα ηπίε ουτε σταγονα δεν εμεινε και κοιμηθηκε...Εχω απελπιστει...δεν ξερω τι να κανω.....

κρίμα το καημένο, είπαμε να το περιορίσουμε λίγο, ειδικά όταν είναι λαίμαργο.

αλλά όχι να κλαίει, ξέρω παιδιά που σ'αυτή την ηλικία έπιναν 250 μλ και πιο πολύ μερικές φορές.

η δική μου ξεχνιέται με το που της βάλω την πιπίλα άρα δεν πεινάει, άμα έκλαιγε θα της έδινα.

δίαιτα δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα, έτσι είπε η δική μου παιδίατρος.

δώσε του γάλα του παιδιού!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Γεια σας κορίτσια! Είμαι και εγώ λίγο εώς πολύ προβληματισμένη όσον αφορά το γάλα του παιδιού. Γεννήθηκε 3260 και βγήκε από το μαιευτήριο 3230. 3 μηνών ακριβώς και είναι 6850 με 65 εκ.ύψος. Πίνει 210-220 γρ.αλλά πολλές φορε΄ς δεν την φτάνει, με αποτέλεσμα να γκρινιάζει όταν της παίρνω το άδειο μπουκάλι και ν ακλαίει για 2-3 λεπτά. Τώρα τρώει ανά 3.5-4 ώρες. Τί να κάνω? Να αυξησω σε 240? ΔΕν είναι πολύ για ένα τόσο μικρό μωράκι?Και πού θα φτάσει? Σε κανά δυο μήνες πόσο θα πίνει δηλαδή? δεν θέλει να την κάνω χοντρούλα, φοβάμαι μην ανοίξω το στομαχάκι της. Η παιδίατρος λέει όσο θέλει να την δίνω. Έχω διαβάσει πολλά και άλλοι λένε -δωσε το παιδί όσο θέλει (και μετά αν γίνει χοντρούλι, σου λέει η παιδίατρος μείωσε τα γεύματα και όχι στις κρέμες βανίλια:|), άλλοι λένε πρέπι να πίνει το παιδί 20 γρ. ανά κιλό βάρους (δηλαδή γύρω στα 130γρ...με τίποτα...)άλλοι λένε ότι έχουν το αίσθημα του κορεσμού τα μωρά και όταν χορτάσει πετάει το μπιμπερό. Χτες διάβαζα σε ένα άρθρο ότι μέχρι 4 μηνών δεν έχουν το αίσθημα του κορεσμού και να τα ταίζουμε όσο πρέπει(20γρ. ανά κιλό βάρους).

Τί να πώ...Μπερδεύτηκα...:roll::roll::roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...