Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παχουλούτσικα μωράκια

nikol28

Recommended Posts

myiang, o γιος σου μου θυμιζει το δικό μου. Ολο "μι" (ψωμι) και γάλα φωναζει. εμεις είμαστε περίπου ένα κιλό πάνω από το κανονικό.Ο γιατρός μου λέει να μην ανησυχω. ετσι είναι τα παιδιά. δεν λες ότι πάλι καλά που δεν τα κυνηγάμε να φάνε??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aχ τα ιδια και εμενα δεν τολμαμε να φαμε μπροστα του χαμος γινεται παιδια εχει ορεξη συνεχεια προχθεσ το βραδυ αφου αδειασε το μπουκαλι του πριν τον υπνο ανεβαινει η ξαδερφη μου που μενει απο κατω να τον δει μαζι εφερε και το φαγητο της για να το φαει πανω για παρεα ε αυτο ηταν εφαγε και μισο κομματι παστιτσιο μετα το γαλα και αν δεν του το ειχαμε παρει ολο θα το ετρωγε και κλαααμα μετα που του το πηραμε.

Θα με τρελανει αυτο το παιδι 11.800 εφτασε και 80 ποντους ολο ζαρες τα μπουτια :D παντως εχω και εναν μεγαλο φοβο μην μου γινει παχυσαρκος

Δεν νομίζω ότι πρέπει να αγχωνόμαστε. Όταν μεγαλώσουν, θα τρέχουν και θα σκεφτόμαστε τις μέρες αυτές. Μια μέρα είδε μια γυναίκα τον μικρό μου στο δρόμοκαι λεει μήπως είναι λίγο χοντρούλικο? Και αυτή να φανταστείτε ότι κυνήγαγε το δικό της να φαεί....

Κορίτσια να μπω κι εγώ στο κλάμπ???

10 μηνών 11.650 και 78εκ. Εκτός καμπύλης το βάρος, δεν το συζητώ...

Τρώει μόνο το φαγητό του, τίποτα εξτρα και κινείται αρκετα!!!

Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα κατασκευής!!! Απλώς το μωρό έχει πάρει από τον μπαμπά του που είναι γίγαντας (sardelaki σου θυμίζει κάτι αυτό???)!!! Και ο παιδίατρος για αυτό το λόγο δεν ανησύχησε ποτέ!!!

Την περασμένη Τρίτη που πήγαμε στον καινούργιο μας παιδίατρο μας μέτρησε. Ηλικία: 8 μηνών και 2 ημερών (την περασμένη Τρίτη). Βάρος: 12 κιλά (όσα και τον προηγούμενο μήνα..δεν πηρε γραμμάριο...) και ύψος..80 εκατοστά... Ο γιατρός είπε πως βάση του ύψους του..είναι φυσιολογικό το βάρος του. Τον βρήκε μια χαρά!

Διαφημίσεις

candy1234 ο δικός σου ειναι μια χαρά!! Ειναι και ψηλό παιδάκι!! Θα φοράτε ρουχα 12-18 ή 18-24 και θα σας πέφτουν και τέλεια!

Εγώ του βάζω 18-24 και είναι καλά στη μέση αλλά γυρνάω το παντελόνι 2 φορές!

Και το 12-18 του πέφτει γιατί στην μέση δεν πάει και στηρίζεται κάτω από την κοιλιά!!! Λες και έχει πιει ένα κάρο μπύρες!

Δεν έχει χοντρά ποδαράκια ή χεράκια, μόνο κοιλίτσα..

Φαγητά ξέρετε αν μπορόυμε να δίνουμε light? πχ το τυρί? ή ψωμί καλύτερα ολικής αλέσεως αντί άσπρο?

Γενικά να τους κάνουμε προσεκτική διατροφή?

Να κόψουμε τα παστιτσια?

Ή είναι πολύ νωρίς?

Εγώ όταν μίλησα με το γιατρό για το αν θα πρεπει να του κάνω κάτι γιατι είναι παχουλός μου είπε όχι. Δεν μπορείς να στερήσεις κάτι από ένα παιδάκι. Να φανταστείται ότι δεν του δίνω γλυκά και τέτοια πράγματα. Εμείς είμαστε 21 μηνών και 14 κιλά (θα έπρεπε να είναι 13 κιλά). Πίνει πάρα πολύ γάλα. Πάντως ο γιατρός μας είναι ανένδοτος στο να δώσουμε light. Ήταν πολύ κατά σε αυτό.

Η κοιλίτσα από ότι ξέρω είναι ύψος....

Εγω προσπαθω πολλα λαχανικα και φρουτα και οσπρια, ψαροσοθπα του δινω και 2 φορεσ την εβδομαδα ενω η γιατρος μου ειπε μια δεν ξερω αν κανω καλα.. Κατα τα αλλα κρεμες εμποριου δεν δινω καθολου εδω και καιρο το απογευμα μονο ενα γιαουρτακι advance αντι για κρεμα και οταν ειμαστε εξω και δεν εχω γιαουρτι μπορει να δωσω ενα τοστακι με τυρι. Τωρα για τα παστιτσια στο σπιτι δεν μαγειρευω συχνα τετοια φαγητα αλλα οταν φτιαχνω του δινω τον λυπαμαι να βλεπει και να ζηλευει. Εντωμεταξυ στις καμπυλες στο βαρος ειναι πανω πανω απο υψος μετρια βεβαια γεννηθηκε λιγο προωρος και μονο 47 cm , αν ηταν πολυ ψηλος θα ηταν φυσιολογικα τα κιλα του αλλα τωρα και μπουτακια εχουμε και κοιλιτσα :D απο ολα

Εμένα μου είπε ότι όσο τρώει κρέμες τις θέλουμε γιατί έχουν σίδηρο και διάφορα άλλα,

και το γάλα. Μου είπε το βράδυ μπορούμε να του δίνουμε από το δικό μας φαγητό, αλλά όχι κατά του γάλακτος. Και γάλα του κάνω 210ml. (λίγο ή πολύ??)

Οι κρέμες του αρέσουν πολύ - farine lacte kai φρουτόκρεμα.. Τρελένεται! Σε κάθε κουταλιά λεεί "Αααμμμμ"

Φυσικά εκτός από τις κρέμες, τρώει και τα φρούτα του, τρώει και λίγο γιαουρτάκι! junk food δεν του δίνω με τίποτα και δεν θα ήθελα και ποτε να φάει!

Παγωτάκι δώσατε??? *Του έδωσα λίγο και καλά να δοκιμάσει αλλα δεν ξέρει να γλύφει ακόμα και του έβαλε λίγο ο άντρας μου στα χείλη για τη γευση και του άρεσε πολύ*

αν η κοιλίτσα είναι όντως ύψος 2 μέτρα θα φτάσει!!!!

Παγωτακι οχι ακομα δεν ετυχε κι ολας.. Τωρα για τις κρεμες τι να σου πω εμενα η παιδιατρος μου εδωσε γιαουρτακι εδω και καιρο και τις κοψαμε και στις εξετασεις που καναμε πριν ενα μηνα μια χαρα σιδηρος και αιματοκριτης.Γαλα πινει περιπου 500 ml την ημερα 240 το βραδυ 260 το πρωι, φαγητο το βραδυ δεν του δινω. Εγω γλυκα και τετοια δεν δινω καθολου οσο για υψος για να δουμε.. Εμενα ο δικος μου ειναι 80 cm και σχεδον 15 μηνων Εσενα?

Διαφημίσεις

καλέ μόλις ανακάλυψα το κλαμπ!!!

με τα minion μωρά το ήξερα!!

λοιπόν 2 μηνών που πήγαμε στην γιατρό ήταν 57,5 πόντους και 5.400.

μας είπε ότι πήρε αρκετό βάρος και θα δούμε τι θα κάνουμε με τις κρέμες όταν έρθει η ώρα.

τρώει πολύ για την ηλικία της! 5 γεύματα 150-180ml

πριν καμιά εβδομάδα που την ζύγισα ήταν 6.170, την παρασκευή θα πάμε στην παιδίατρο και θα δουμε.

πάντως έχει διπλίτσες, κοιλίτσα και φοράει ρούχα για 6 μηνών ήδη.

όλοι βέβαια μου λένε ότι είναι μεγάλο μωρό, έχει ανάπτυξη!!

είναι και κορίτσακι, πρέπει να κρατήσει την σιλουέτα της! :)

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Μονοπώλειο έχουμε πάρει τη συζήτηση! Ειναι 11.470, 76.9 εκατοστά. (σχεδόν 15 μηνών)

Κάτι άσχετο

Το μαλάκο στο κεφάλι (απαλό - δεν ξέρω πως το λέτε) έχει κλείσει??

Του δικού μου όχι ακόμα..

myiang το μαλακό αυτό λέγεται πηγή και κλείνει σταδιακά μέχρι τους 18 μήνες... Όσο πιο αργά τόσο καλύτερα... Αυτό μου έχει πει ο παιδίατρος τουλάχιστον. Συν του ότι αυτή η πηγή λειτουργεί σαν αντικραδασμικό, απορροφάει δηλαδή τους κραδασμούς του κεφαλιού και προφυλάσσει το παιδί από τα σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι που προέρχονται από τις πτώσεις...

Εγώ κρέμες του δίνω κανονικά αλλά οχι μπισκοτόκρεμα... Από τις άλλες... Γιαούρτι μετά το χρόνο, είναι κάθετος ο παιδίατρος σε αυτό... Άρα οι κρέμες είναι μονόδρομος... Πάντως τώρα που ψήλωσε αρκετά, σαν να "λέπτυνε" μου φαίνεται! Δεν τον λες πια και ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ χοντρούλη!!!!!!!!

Διαφημίσεις

tab 17 μηνών και 11 κιλά μου φάινεται μια χαρά!! Γλύκα θα είναι με τα φορεματάκια!!

Αχ τα κοριτσίτσικα ρουχα είναι τόσο ωραία και τόσο εμπνευσμένα και παραμυθένια!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ana08... Η δική μου παιδιατρός (όταν ήμουν εγώ παιδί) τον είδε σε ένα τραπεζι τωρα το πάσχα και μου επισήμανε ότι είναι μεγάλο σχετικά και ότι θα ήταν καλύτερα να του έδινα μερικές βιταμίνες. Αλλά δεν ήθελε να πει τιποτα άλλο αφού ο Μανώλης έχει άλλο παιδίατρο. Του Μανώλη ο παιδίατρος δεν το βρήκε ανησυχητικό και μου είπε ότι έχει μέχρι τους 18 μήνες να κλείσει..

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ 11300 ΚΑΙ 1025Ο ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΥΨΟΣ 79 ΚΑΙ 78,5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ.ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΟΝΟ 2690 ΚΑΙ 2570 ΚΑΙ 48 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

line_flow_rose_beg_xbliz34_time_1208577600_text_cfc920c4c9c4d5cccfd5cbc5d320ccc1d320c5c9cdc1c9.gif

Την περασμένη Τρίτη που πήγαμε στον καινούργιο μας παιδίατρο μας μέτρησε. Ηλικία: 8 μηνών και 2 ημερών (την περασμένη Τρίτη). Βάρος: 12 κιλά (όσα και τον προηγούμενο μήνα..δεν πηρε γραμμάριο...) και ύψος..80 εκατοστά... Ο γιατρός είπε πως βάση του ύψους του..είναι φυσιολογικό το βάρος του. Τον βρήκε μια χαρά!

ουάου!! παίδαρος!!!! φτου σας! (μας τρώτε όλους λάχανο:lol:)

εμείς ανήκαμε σαν βρέφη στην κατηγορία σούμο (μεγιστες καμπύλες βάρους και ύψους, κοντά 1,5κιλό έβαζε τους πρώτους μήνες:rolleyes:)

τελευταία μέτρηση στους 15,5μηνες στις 17-03 (πηγαμε κι αυτόν τον μήνα αλλά δεν καθόταν και λόγω εμβολίου επισπεύσαμε τη διαδικασία) το νουφαράκι μου ήταν 12,300 / 88 / 48,7 περιμ. κρανίου (κουκουβάααααα)

γενικά τρώμε τον αγλέουρα επί 24ωρου βάσεως με αδιάλλειπτη όρεξη κυρίως οράσεως............:rolleyes: (αλλά καθότι υπερκινητικός και ζούζουλο οι ζαρόδιπλες-τριπλες-δεκαπλές μας χάθηκαν:wink::lol:)

Σήμερα πήγαμε στον παιδίατρο.Είμαστε 3 μηνών....6900kgr-61cm-40cm περίμ.κεφαλής.Ο παιδίατρος μας είπε να προσέξουμε λίγο γιατί θα γίνει ο μικρός παχύσαρκος.....αν και αργότερα θα τα χάσει λέει αλλα καλό είναι να προσέξω......τι να προσέξω?Αν πεινάει θα φάει....δε θα του κανω διαιτα.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

εμείς όταν κλείναμε 7μηνών είμασταν 8600 και 70ύψος

αλλά τώρα βλέπω να παίρνουμε την κάτω βόλτα γιατί δεν της αρέσουν τα φαγητά!!!!!

ενώ τις κρέμες και το γιαούρτι τα τσακίζει !!!!

giota, εμάς 3 μηνών και 9 ημερών που βλέπω τη μέτρηση στο βιβλιάριο του, ήταν 7,800 kgr, 64 cm και το κεφάλι 43!!! Είπες τίποτα??? Και ο παιδίατρός μας ποτέ δε μας είπε τίποτα περί παχυσαρκίας... Εντάξει δεν τρωμε μπισκοτόκρεμα... αλλά γάλα στην ηλικία σας έπινε όσο ήθελε!!! Είναι δυνατό να κάνεις δίαιτα σε ένα μωρό 3 μηνών?????????????? Καλά λες!!!

giota, εμάς 3 μηνών και 9 ημερών που βλέπω τη μέτρηση στο βιβλιάριο του, ήταν 7,800 kgr, 64 cm και το κεφάλι 43!!! Είπες τίποτα??? Και ο παιδίατρός μας ποτέ δε μας είπε τίποτα περί παχυσαρκίας... Εντάξει δεν τρωμε μπισκοτόκρεμα... αλλά γάλα στην ηλικία σας έπινε όσο ήθελε!!! Είναι δυνατό να κάνεις δίαιτα σε ένα μωρό 3 μηνών?????????????? Καλά λες!!!

γιατί δεν τρώτε μπισκοτόκρεμα ???

σας την απαγόρεψε ο γιατρός ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...