Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν καταφέρνω επαναγαλακτισμό. Γιατί?


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, 

Με λένε Σοφία και είμαι 34 ετών. Στις 6-7-2020 έφερα στον κόσμο το πρώτο μου παιδάκι με φυσιολογικό τοκετό. Την ίδια μέρα υποβλήθηκα σε χειρουργείο για αιμάτωμα που εμφάνισα. Γέννησα στις 17:00, το μωρό έφαγε 2 φορές ξένο γάλα και εγώ επέστρεψα στο δωμάτιο μετά το χειρουργείο στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Θήλασα κανονικά και έως την έξοδό μου από το νοσοκομείο θήλαζα αποκλειστικά (Μιλάμε για τις 3 πρώτες μέρες). Δεν είχα ιδιαίτερη ροή, μετρούσα πάνες όμως και το παιδί έδειχνε να τρώει...ίσως όχι πολύ αλλά έβρεχε 4-5 πάνες την ημέρα. Γύρισα σπίτι με το μωρό στις 9-7-2020. Θήλασα έως την Παρασκευή 10-7-2020 αργά το απόγευμα όταν ανέβασα πυρετό και είχα αφόρητους πόνους στην κοιλιακή μου χώρα. Ο γιατρός μου έκανε τηλεφωνική διάγνωση για μαστίτιδα και μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό, παράλληλα μου είπε να ξεκινήσω αγωγή με μη συμβατή με τον θηλασμό αντιβίωση. Ξεκίνησα λοιπόν να αντλώ και να πετάω το γάλα μου. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 11-7-2020 έκανα εκ νέου εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς δεν είχα μαστίτιδα, αλλά ένα ακόμη αιμάτωμα στην κοιλιά μου αρκετά μεγάλο που είχε πάθει λοίμωξη. Το Σάββατο στις αντλήσεις που έκανα με το νοσοκομειακό θήλαστρο έβγαζα περίπου 30-40ml σε κάθε άντληση και από τα δύο στήθη. Ξεκίνησα ενδοφλέβια αγωγή με τριπλό σχήμα πολύ ισχυρών αντιβιώσεων και παρέμεινα στο νοσοκομείο έως τις 23-7-2020 με την ίδια αγωγή. Από τις 15-7-2020 η ήδη μικρή μου παραγωγή γάλακτος άρχισε να πέφτει κι άλλο σε 15-20ml την άντληση και από τα δύο. Να ξεκαθαρίσω πως δεν έκανα 8-10 αντλήσεις. Δεν μπορούσα να καθίσω ούτε καν να σταθώ από τους πόνους κι είχα πεταλούδα και στα δύο χέρια οπότε έβαζα το θήλαστρο με βοήθεια 3ου ατόμου περίπου 4 φορές την ημέρα.Μια μαία με συμβούλεψε να πάρω συμπληρώματα μαγιάς μπύρας για να αυξήσω την παραγωγή μου. Και τα ξεκίνησα λοιπόν. Πήρα της solgar 2 χάπια *3 φορές την ημέρα. Δεν είδα όμως κάποια διαφορά.

 Από τις 23-7-2020 και και τις 29-7-2020 (άλλες 7 μέρες) επέστρεψα σπίτι με το ίδιο σχήμα τριπλής αντιβίωσης από το στόμα. Εξακολούθησα να παίρνω τα συμπληρώματα, να τρώω σούπες, να πίνω υγρά και να κάνω πλέον (χωρίς φριχτούς πόνους και χωρίς πεταλούδες) 8 αντλήσεις την ημέρα, χωρίς να βάζω το μωρό στο στήθος αφού οι αντιβιώσεις δεν ήταν συμβατές με θηλασμό. Η ημερήσια παραγωγή που μάζευα και πέταγα ξεκίνησε από 75ml κι έφτασε τα 115ml σε μια περίπου εβδομάδα.Τις αντλήσεις τις έκανα με ένα ηλεκτρονικό θήλαστρο μονής άντλησης της Avent που είχα αγοράσει.

Από την Δευτέρα 3-8-2020 ξεκίνησα να βάζω και το μωρό στο στήθος. Πιάνει κανονικά και ηρεμεί κάθεται όσο τον αφήνω (και πάνω από μισάωρο σε κάθε στήθος) δε νομίζω όμως να τρώει αφού όταν βγαίνει από το στήθος μου κλαίει σπαρακτικά για φαγητό. Παράλληλα με το μωρό συνέχισα κανονικά τις 8 αντλήσεις, τα συμπληρώματα, τις σούπες, τα πολλά υγρά. Την Τετάρτη 5-8-2020 νοίκιασα ένα επαγγελματικό θήλαστρο διπλής άντλησης της Medela. Ξεκίνησα να κάνω 9-10 αντλήσεις παράλληλα με το μωρό στο στήθος (μπαίνει από 3-5 φορές τη μέρα για 20- 30 λεπτά και σε κάθε στήθος. Και στα δύο στήθη κάθε φορά). Ξεκίνησα με 130 ml ημερήσια συλλογή την Τετάρτη και χθες Κυριακή 9-8-2020 έφτασα τα 175ml. Το Σαββατοκύριακο όμως δεν θήλασα αφού ήμουν σε αγωγή για μύκητες. Από σήμερα θηλάζω πάλι έβαλα το μωρό στο στήθος μου 2 φορές κάθε φορά μισή ώρα σε κάθε στήθος. Βλέπω πως μέχρι στιγμής συλλέγω λιγότερη ποσότητα από χθές. Και γενικά δεν κάνω βήματα.

Όλο διαβάζω πως ο επαναγαλακτισμός παίρνει 1-3 εβδομάδες. Εγώ προσπαθώ 2 εβδομάδες τώρα και μαζεύω σταγόνα σταγόνα ένα μπιμπερό μόνο ημερησίως. Ρώτησα την παιδίατρο για φαρμακευτική αγωγή που θα βοηθούσε, μου είπε πως δεν υπάρχουν χάπια. Θέλει μόνο υγρά, ξεκούραση και να πίνω μπύρα χωρίς αλκοόλ. Να κόψω τα συμπληρώματα. Είναι λοιπόν η 3η μέρα χωρίς συμπληρώματα, πίνω μια μπύρα την ημέρα (χωρίς αλκοόλ), τουλάχιστον ένα γεύμα μου είναι σούπα, πίνω τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και κάποιες φορές 3. Κάνω 9-10 αντλήσεις την ημέρα... αλλά τίποτα. Το στήθος μου πονάει, είμαι μόνη μου με τις δουλείες του σπιτιού, ένα μωρό που κλαίει και θέλει αγκαλιά κι εγώ παλεύω να βρίσκω 20' ανά δύωρο για να μπαίνω στο θήλαστρο αλλά τίποτα.... Δεν βλέπω καμία ουσιαστική αύξηση. 

Αν κάποια ξέρει ή αν έχει παρόμοια εμπειρία. Κάνω κάτι λάθος? Υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνω που δεν κάνω? Υπάρχει περίπτωση απλά να μην έχω γάλα? Να μην έρθει όσο κι αν τραβάω? Να φταίει που πήρα αντιβίωση τόσο διάστημα? Γιατί δεν τα καταφέρνω?

Θέλω πάρα πολύ να θηλάσω. Βάζω το παιδί στο στήθος και στεναχωριέμαι που ψάχνει να φάει και δεν έχω τίποτα. Αν κάποια γνωρίζει κάτι παραπάνω και μπορεί να με συμβουλέψει θα της ήμουν ευγνώμων. 

Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων και συγνώμη για το τεράστιο κείμενο. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καταρχάς να σου ζήσει και μπράβο για την προσπάθεια που κάνεις πάρα την ταλαιπωρία. Λοιπόν πρέπει να βοηθήσεις το μωρό να πιει γάλα απευθείας από το στήθος γιατί είναι πιο δύσκολο το στήθος από το μπιμπερό που έχει μάθει. Κ εμένα έπιανε αλλά δεν έπινε μέχρι που άρχισα να κρατάω από κάτω το στήθος που θηλαζε, δηλαδή να το στηρίζω και παράλληλα να κάνω μαλαξεις για να ενθαρρύνω την ροή. Το μωρό σου έχει μάθει στην ευκολία και είναι λογικό να ζητά την εύκολη λύση. Κάνε αυτό που σου λέω και ελπίζω να δουλέψει. Επίσης άφηνε το μωρό στο στήθος όση περισσότερη ώρα μπορείς. Μισή ώρα δεν είναι τίποτα. Ίσως να πρέπει να το έχεις κυριολεκτικά όλη μέρα στο στήθος για 3-4 βδομάδες μέχρι να πάρει μπρος και ναι εδραιωθει ο θηλασμός. Ελπίζω να σε βοηθήσει αυτη η μέθοδος, είναι κουραστικη αλλά για λίγες εβδομάδες θα το κάνεις όχι για πάντα. Μετά θαμαθει το μωρό (και το στήθος). Εμένα πάντως έτσι ξεκίνησε να τρώει 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο, δεν πειράζει να μην συνεχίσεις τις προσπάθειες. Απενοχοποιήσου. Λίγες γυναίκες νομίζω θα είχαν το κουράγιο να επιμείνουν τόσο πολύ στο θηλασμό με αυτά που πέρασες. Μη ρισκάρεις την ψυχική και σωματική σου υγεία. Χαλάρωσε, ξεκουράσου και ζήσε το μωράκι σου. Αν τώρα θες να το παλέψεις λίγο ακόμα κάνε το, αυτό είναι σαφώς δική σου απόφαση. Απλά δε σημαίνει ότι είσαι κακή μάνα αν τα παρατήσεις. Όπως και δε σημαίνει ότι  είσαι καλή μάνα αν συνεχίσεις την προσπάθεια. Να σου ζήσει το μωράκι. 

Edited by Mary1976
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αφού το μωρό μπαίνει στο στήθος, πετάς το θήλαστρο για αρχή. Βάζεις το μωρό στο στήθος συνεχώς και για ώρα. Επιδιώκεις 10-12 θηλασμούς κατ'ελάχιστον τη μέρα, και τουλάχιστον 15-20 λεπτά σε κάθε στήθος. Το θήλαστρο δεν έχει πια λόγο ύπαρξης, έχεις το μωρό. Η προκληση δεν είναι να βγάλεις γάλα, είναι να μάθει το μωρό σου να θηλάζει αποτελεσματικά. Κάνεις το μωρό σκουλαρίκι στο στήθος κυριολεκτικά, και αν μετά από κανέναν σαραντάλεπτου θηλασμού πεινάει, δίνεις συμπλήρωμα. Υπολόγισε μικρή σχετικά ποσότητα, αλλά το πόσο ακριβώς θα μπορούσε να στο πει ο παιδίατρος σας αν ξέρει από θηλασμό ή αλλιώς σύμβουλος θηλασμού. Ο στόχος είναι το παιδί το πολύ σε 2 ώρες να θέλει πάλι να θηλάσει. Θα έχεις στο μυαλό σου ότι για 2-3 βδομάδες ο θηλασμός θα είναι η βασική σου απασχόληση, δεν θα βάζεις θήλαστρο αφού το παιδί πιάνει στήθος, θα θηλάζεις το πολύ ανά 2 ώρες τη μέρα και 3-4 τη νύχτα (με ξυπνητήρι, και ας κοιμάται το μωρό το ξυπνάς) και αν θέλει περισσότερο, το αφήνεις να θηλάσει και 40 φορές αν του αρέσει, κυριολεκτικά 20 ώρες στο στήθος σε αυτή τη φάση είναι νορμάλ. Θήλαστρο δε χρειάζεται, τα κάνει χειρότερα και για εσένα, και δεν θα έπρεπε να έχεις χρόνο, ο χρόνος θα πηγαίνει στο να βάλεις το μωρό στο στήθος.

Επειδή λες για μισή ώρα θηλασμό, και σου φαίνεται πολύ, πρέπει να ξεχάσεις το πώς τρώνε με το μπουκάλι, μισή ώρα είναι λίγο για ένα νεογέννητο, και αφού τώρα μαθαίνει το παιδί ουσιαστικά το θηλασμό, σα νεογέννητο θα το δεις σε αυτό το θέμα. Θηλασμοί 3-4 ωρών δεν είναι περίεργοι, και υπό ιδανικές συνθήκες. Μην πανικοβάλλεσαι, μόνο για λίγες εβδομάδες θα είναι έτσι, μετά σιγά σιγά θα γίνεται πιο γρήγορη η διαδικασία.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με όλα τα κοριτσια

Αν δ αντέχεις δ θα σε κρίνει κάνεις αν σταματησεις

Μπραβο για την επιμονή σου! 

Προσωπικα νομιζω θα εδινα το συμπλήρωμα με σωληνάκια sns για να ξέρει το μωρο ότι το στηθος είναι για το γαλα

Ενώ δ εχει άδικο η αργκ, εγω από ανασφάλεια δ θα έκοβα αντλησεις, αλλα το σκεπτικό είναι να θηλαζεις παραπανω κ να κόβεις συμπληρωμα

Οι μαλαξεις όσο είναι το μωρο βοηθανε πολύ, κ οι διαφορετικές στασεις

Απο όσο ξέρω υπάρχουν κ χάπια που μπορεις να παρεις, αλλα καλύτερα να σε κατατοπίσει ειδικός σε αυτο

Να σου ζήσει! 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αρχικά, ήταν απαράδεκτη η απόφαση του γιατρού σου να βγάλει διάγνωση (και λανθασμένη κιόλας) από το τηλέφωνο και να σου δώσει αντιβίωση μη συμβατη. Υπάρχουν αντιβιώσεις συμβατές με το θηλασμό όταν παθαίνουν οι γυναίκες μαστίτιδα γιατι το σημαντικότερο για την αντιμετωπιση της είναι η συνέχιση του θηλασμού.

Τώρα στα του παρόντος, θεωρώ ότι βάσει της ποσότητας που βγάζεις με το θηλαστρο η παραγωγή σου είναι επαρκής και κύριος στόχος σου θα πρέπει να είναι να θηλάζει το μωρό απ'ευθειας από το στηθος. Όσο λιγότερο θηλάζει από το στήθος τόσο πιο κοντά στη σύγχυση θηλών είστε. Θα σου πρότεινα λοιπόν κι εγώ να σταματήσεις το θηλαστρο, να θηλάσεις στους ρυθμούς που ειπώθηκε από την @ΑΡΓΚ, να τρως κανονικα και όχι μόνο σούπες (μπορείς να προτιμάς γαλακταγωγες τροφές, θα τις γράψω στο τέλος), μπορείς να πίνεις μια μπυριτσα χωρίς αλκοόλ αν νιώθεις ότι σε βοηθαει. Οι μαλλαξεις κατά η διάρκεια του θηλασμού βοηθάνε απίστευτα (ακτινωτά από έξω προς το κεντρο-θηλη) όπως και οι διαφορετικές στάσεις όπως ειπώθηκε.

Γιατί πιστεύεις ότι δεν χορταινει το μωρό; Αν δυσανασχετεί επειδή το βγάζεις από το στήθος στο μισαωρο τότε δεν σημαίνει ότι πεινάει, απλά θέλει να είναι κι άλλο στο στήθος. Ακολούθησε τον δρόμο που σου δείχνει το μωρό, ο θηλασμός δεν είναι μόνο φαγητό, είναι τόσα πολλά άλλα. Είναι φυσιολογικό να θέλει να κάτσει περισσότερο από μισή ώρα, τον πρωτο καιρό πραγματικά νιώθεις ότι δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να θηλάζεις. Με τον καιρό γίνονται καλύτερα τα πράγματα, υπολόγισε χοντρικά σε 3-6 εβδομάδες σύνολο. Οι πιο έγκυροι δείκτες για την επαρκή σίτιση του μωρού ειναι οι πάνες και το βαρος. Όχι το κλάμα, όχι η διάρκεια του θηλασμού, ούτε η ποσότητα που βγάζεις με το θηλαστρο.

Θεωρώ ότι παρ'ολα τα εμπόδια που ήρθαν στον δρόμο σας βρίσκεστε σε πολύ καλυτερη κατάσταση από δυάδες μαμαδων-μωρων που πέρασαν λιγότερα. Δεν στο λέω για να υποβαθμίσω αυτά που πέρασες αλλά για να δεις ότι τα πράγματα είναι καλύτερα απ'οτι νομίζεις :)

 Βρίσκεστε σε καλό δρόμο και το ιδανικό θα ήταν να επικοινωνησεις και με έναν σύμβουλο θηλασμού (και κάθε φορά πριν κάνεις οτιδήποτε που σου λέει καποιος γιατρός για να αποφευχθουν τυχόν αχρειαστες δυσκολιες).

 

 

Γαλακταγωγες τροφες: σκορδο, πιπεροριζα(ginger), ανηθος, γλυκανισος, κουρκουμας (μισο κουταλακι την ημερα αυξανει την παραγωγη και προλαμβανει τη μαστιτιδα, αφου ειναι φυσικο αντιφλεγμονωδες. Επειδη η γευση του μπορει να σου ειναι λιγο δυσαρεστη βαλτο μαζι με λιγο νερο και μελι. Πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα φαρμακα της φυσης και πρεπει να καταναλωνεται απο ολους καθημερινα),πατζαρι-καροτο, σκουρα πρασινα φυλλωδη (τα τρως και βλεπεις αν ενοχλειται το μωρο με κολικους), βρωμη, κεχρι, ρυζι, ξηροι καρποι (ωμα-αναλατα αμυγδαλα,  κασιους, φυστικι Macadamia), μπυρα χωρις αλκοολ, τσαι τσουκνιδας (Nettle tea), γαλα γαιδουραγκαθου (Milk thristle), αφεψηματα: γαιδουραγκαθο, γλυκανισος, μαραθος, μηδικο φυλλο, φυλλα απο σμεουρα.

 

Ρίξε μια ματιά κι εδώ https://pediatros-thes.gr/θηλασμός/οδηγίες-θηλασμού/

 • Like 2
 
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με την τοποθέτηση της @Αργκ πάνω στο κομμάτι του θηλασμού. Οι συμβουλές της είναι καιριες!

 

Ή προσπάθεια που καταβάλλεις είναι αξιέπαινη. Εχεις δώσει ότι περισσότερο μπορείς με σωστή ενημέρωση σχετικά με το θηλασμό αν εξαιρέσουμε την απαράδεκτη λανθασμενη τηλεφωνική διάγνωση!

 

Ειλικρινά κατανοω την επιθυμία σου να θηλασεις, την δυσκολία να το καταφέρεις ενώ παράλληλα παλεύεις με θέματα της υγείας σου. Έχω ζήσει παρόμοια εμπειρία με λίγο μεγαλύτερο μωρό 9 μηνων. Έχω περάσει μία εγχείρηση ρουτίνας που έφερε επιπλοκές κ επιπλοκές των επιπλοκών οπότε καταλαβαίνω πως είναι να παλεύεις για να γίνεις καλά ενώ  έχεις ένα μωρό που χρειάζεται την φροντίδα σου. Περαστικα όλα να είναι!

 

Επίσης καταλαβαίνω πως το δικό σου μωρακι είναι πολύ μικρό ακόμα κ σου λείπει αφάνταστα αλλά πίστεψε με έχετε πολύ χρονο μπροστά σας να τα ζησετε όλα μαζι! 

 

Προσπάθησε όσο μπορείς να πραγματοποιησεις την επιθυμία σου. Αν τελικά δεν τα καταφέρεις που το απευχομαι να ξέρεις πως έχεις ήδη υπερβεί τον εαυτό σου που έφτασε ως εδώ με όλες τις δυσκολίες. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό απ την υγεία, σωματικη κ ψυχική! 

 

Να σου ζησει το μωρακι! 

 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να απαντήσω σε κάθε μια σας χώρια. Δεν είμαι πολύ της τεχνολογίας. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

-Ξέρω ότι το μωρό πεινάει γιατί μετά από θηλασμό 45' και 45΄σε κάθε στήθος, το μωρό ήπιε κανονικά 150 ml από το μπιμπερό. 

-Προσπαθώ να τον βάζω στο στήθος όσο περισσότερο μπορώ. Τρώω και τον κρατάω στο στήθος και όλο το βράδυ τον έχω δίπλα και βάζω ξυπνητήρι για να αλλάζω πλευρό. 

-Sentir...Natureza, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές τροφών. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. 

-Αυτό με τις μαλάξεις το προσπαθώ και στο θήλαστρο και με το μωρό...Μάλλον το πάρα προσπαθώ γιατί έχω μελανιές στο στήθος μου και πονάει ελαφρώς. Στο θήλαστρο βλέπω να βοηθάει ελάχιστα, λογικά το ίδιο βοηθάει και στο μωρό. 

-Υποσχέθηκα στον εαυτό που πως θα δώσω χρόνο ως το τέλος του μήνα κι αν δεν δω αλλαγή θα σταματήσω. Πιστεύω όμως πως κι αυτό το ένα- δύο μπουκαλάκια που πίνει την ημέρα από μένα είναι κάτι για τον οργανισμό του.

-Αύριο θα πάω στον γυναικολόγο. Θα ρωτήσω και για δομπεριδόνη μήπως μου γράψει αυτός.

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες. Και για τις απαντήσεις και για την στήριξη. Περνάμε πολλά αυτό το διάστημα κι είναι σημαντική λίγη στήριξη. 

 

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζησει το μωρακι σου και περαστικά!Μπραβο για την υπομονή και επιμονη που εχεις δειξει παρα τα οσα σου συνέβησαν!Εγω θα σου έλεγα να παρεις την γνώμη ενός πιστοποιημενου συμβούλου θηλασμού.Τα κορίτσια σου εχουν δώσει πολυ σωστές οδηγιες αλλα αν το μωρο πινει αρκετα ml φορμουλας δεν μπορεις να τα κοψεις μαχαιρι και να το εχεις ολη μερα στο στηθος αν η παραγωγή σου δεν επαρκει να το χορτάσει.Αλλα θα πρεπει να το μειωνεις σταδιακα.Θα ηταν καλο να σταματησεις να δινεις το συμπληρωμα με μπιμπερό βεβαια γιατι ειναι διαφορετικη η θηλαστικη κίνηση και πιο κουραστικη για το μωρο και μπορει να συνηθίσει την ευκολη ροη του μπιμπερο και να μην δέχεται να μπει στο στηθος μετα.Ενα συστημα sns η μια σύριγγα νομιζω θα ειναι καλύτερα.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

On 11/8/2020 at 10:36 ΜΜ, sofia24 είπε:

Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να απαντήσω σε κάθε μια σας χώρια. Δεν είμαι πολύ της τεχνολογίας. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

-Ξέρω ότι το μωρό πεινάει γιατί μετά από θηλασμό 45' και 45΄σε κάθε στήθος, το μωρό ήπιε κανονικά 150 ml από το μπιμπερό. 

-Προσπαθώ να τον βάζω στο στήθος όσο περισσότερο μπορώ. Τρώω και τον κρατάω στο στήθος και όλο το βράδυ τον έχω δίπλα και βάζω ξυπνητήρι για να αλλάζω πλευρό. 

-Sentir...Natureza, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές τροφών. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. 

-Αυτό με τις μαλάξεις το προσπαθώ και στο θήλαστρο και με το μωρό...Μάλλον το πάρα προσπαθώ γιατί έχω μελανιές στο στήθος μου και πονάει ελαφρώς. Στο θήλαστρο βλέπω να βοηθάει ελάχιστα, λογικά το ίδιο βοηθάει και στο μωρό. 

-Υποσχέθηκα στον εαυτό που πως θα δώσω χρόνο ως το τέλος του μήνα κι αν δεν δω αλλαγή θα σταματήσω. Πιστεύω όμως πως κι αυτό το ένα- δύο μπουκαλάκια που πίνει την ημέρα από μένα είναι κάτι για τον οργανισμό του.

-Αύριο θα πάω στον γυναικολόγο. Θα ρωτήσω και για δομπεριδόνη μήπως μου γράψει αυτός.

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες. Και για τις απαντήσεις και για την στήριξη. Περνάμε πολλά αυτό το διάστημα κι είναι σημαντική λίγη στήριξη. 

 

Eίναι λογικό το μωρό να πεινάει, δε θα κόψεις το συμπλήρωμα με τη μία. Κάθε πότε θηλάζεις; Αν δε θηλάζεις κάθε 2 ώρες, θα πρέπει για αρχή να μειώσεις τα μπουκάλια, ώστε το μωρό το πολύ ανά 2 ώρες να θέλει να ξαναθηλάσει. Αν δηλαδή το μπουκάλι τον κρατά για 3 ώρες, μπορείς να κόψεις κατευθείαν στα 90 ml, και να θηλάσεις ξανά πιο σύντομα, ας είανι και στη μισή ώρα. Αν ήδη τρώει το παιδί κάθε 2 ώρες, τότε θα αρχίσεις να μειώνεις τα μπουκάλια λίγο λίγο. Ας πούμε κατά 30 ml άνα 3-4 μέρες. Όταν φτάσεις σε μικρά μπουκάλια, των 50-60 ml, εκεί μπορείς να αρχίσεις να κόβεις ένα συμπλήρωμα πια κάθε 3-4 μέρες.

Δεν θα έχεις σα στόχο το παιδί να πίνει τέτοιες τρελές ποσότητες από εσένα. Αν θηλάζεις κάθε 2 ώρες, από κάθε θηλασμό θα πίνει 50-60 ml και τέλος και δε θα χρειάζεται συμπλήρωμα. Τα θηλάζοντα τρώνες λίγο συχνά, οι ποσότητες των 150 ml που έχεις συνηθίσει, δε θα συμβούν ποτέ, πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να αλλάξει το πώς βλέπει το τάισμα, και το μωρό σου να μην ζητά την εύκολη ικανοποίηση του "τρώω μέχρι σκασμού απότο μπουκάλι".

Σου ξαναλέω, ότι το θήλαστρο όταν έχεις εκεί το μωρό σου, προκαλεί τεράστια ζημιά, από μόνη σου υπονομεύεις την προσπάθειά σου όσο το χρησιμοποιείς.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολυ καλα τα λενε κ η σία κ η αργκ

1,5ωρα θηλασμος κ 150μλ συμπληρωμα στο καπάκι δείχνει ότι κάπου γίνεται λαθος

Φρόντισε το μωρο στο στηθος να πινει, να μην πιπιλαει

Γενικα το μωρο είναι πιο αποτελεσματικό από το θηλαστρο. Κ δες ξανά την τεχνική για μαλαξεις

Link to comment
Share on other sites

On 8/11/2020 at 10:36 PM, sofia24 said:

Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να απαντήσω σε κάθε μια σας χώρια. Δεν είμαι πολύ της τεχνολογίας. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

-Ξέρω ότι το μωρό πεινάει γιατί μετά από θηλασμό 45' και 45΄σε κάθε στήθος, το μωρό ήπιε κανονικά 150 ml από το μπιμπερό. 

-Προσπαθώ να τον βάζω στο στήθος όσο περισσότερο μπορώ. Τρώω και τον κρατάω στο στήθος και όλο το βράδυ τον έχω δίπλα και βάζω ξυπνητήρι για να αλλάζω πλευρό. 

-Sentir...Natureza, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές τροφών. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. 

-Αυτό με τις μαλάξεις το προσπαθώ και στο θήλαστρο και με το μωρό...Μάλλον το πάρα προσπαθώ γιατί έχω μελανιές στο στήθος μου και πονάει ελαφρώς. Στο θήλαστρο βλέπω να βοηθάει ελάχιστα, λογικά το ίδιο βοηθάει και στο μωρό. 

-Υποσχέθηκα στον εαυτό που πως θα δώσω χρόνο ως το τέλος του μήνα κι αν δεν δω αλλαγή θα σταματήσω. Πιστεύω όμως πως κι αυτό το ένα- δύο μπουκαλάκια που πίνει την ημέρα από μένα είναι κάτι για τον οργανισμό του.

-Αύριο θα πάω στον γυναικολόγο. Θα ρωτήσω και για δομπεριδόνη μήπως μου γράψει αυτός.

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες. Και για τις απαντήσεις και για την στήριξη. Περνάμε πολλά αυτό το διάστημα κι είναι σημαντική λίγη στήριξη. 

 

Φυσικά κάνει απίστευτο καλό στο.μωρο σου ακόμα και 20 ml την ημέρα να πίνει από το δικό σου από το καθόλου. Εμένα οι μαλαξεις με βοήθησαν όσο τίποτα άλλο, τώρα που το λες και εγώ πόνουσα και είχα μελανιες. Με βοήθησε πάρα πολύ και το τσάι θηλασμου της weleda είναι κάπως ακριβό μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ για καλύτερη τιμη

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...