Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4D Υπέρηχος. Ναι ή Όχι?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• JDP

JDP 11 δημοσιεύσεις

• galat

galat 6 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 6 δημοσιεύσεις

• xazomama

xazomama 4 δημοσιεύσεις

Γιατι δεν το πιανει ολοκληρο το μωρο???? Δεν το γνωριζα...

Ο γιατρος σου ποτε σου προτεινει, τον εχεις ρωτησει?

Κοιτα ..ειδικη δεν ειμαι...και αυτο το ειχα ακουσει :roll: .

Οποτε με βαση αυτα που εχω ακουσει θα πω..οτι μαλλον καλυτερα ειναι απ0 20εβδ -30 εβδ.... :roll:

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Εγω έχω ραντεβού στο Εμβρυο με το Μαλιγιάννη για Β΄ επιπέδου την Πεμπτη. Εκεί έκανα και βιοψία τροφοβλάστη μόλις μπήκα στον 4ο. Μπορω να πω ο άνθρωπος κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Δεν βλεπω την ώρα μέχρι την Πέμπτη! :D οκ το οικονομικό πονάει λίγο αλλά τι να γίνει?

ssttaa

• 3 εβδομάδες μετά...

Για οσες ενδιαφέρονται για τρισδιάστατο υπέρηχο

συζητηστε το πρωτα με το γιατρο σας

στη Γερμανια εχει απαγορευτει και στην Ελλαδα τον κανουν ακομη προκειμενου να κανουν οι γιατροι αποσβεση στα μηχανηματα τους.

Η αποψη του δικου μου γιατρου ειναι οτι δεν προσφερει τιποτα επιπλεον και επιπροσθετα ριχνει ακτινοβολια στο μωρο χωρις λογο.

Εγω αποφασισα να μην το κανω επειδη το θεωρησα επικινδυνο για το μωρο, τωρα η καθε μια αποφασιζει μονη της απλα ηθελα να ξερετε και αυτην την εκδοχη.

Φιλικα

rPs2p2.png

Αυτό που ξέρω για τα υπέρηχα γενικά είναι οτι στρεσσάρουν το μωρό καθώς τα καημενούλια ακούνε έντονους ήχους κατά τη διάρκειά τους. Δε νομίζω ότι περνάει κάποια ακτινοβολία. Το 4D στηρίζεται σε κάποιο αλγόριθμο που προσπαθεί να απεικονίσει όσο πιο πιστά γίνεται το έμβρυο με βάση κάποιες μετρήσεις.

age.png

Δεν ξέρω για τον τρισδιάστατο αλλά εδώ ακόμη και για τον απλό η γιατρός μου είναι πολύ επιφυλακτική και δεν μου το κάνει έτσι για πλάκα...μια φορά που είχα να το δω το μωράκι μου 30 μέρες την παρακαλούσα να το κάνουμε να το δω ε και μάλλον την έπεισα...

Προχθές όμως που πήγαμε πάλι μετά από ένα μήνα με αγωνία να το δούμε μας είπε οτι μιας και σε 15 μέρες είναι η επιπέδου όπου το μωρό θα το βομβαρδίσουν με υπέρηχο για κανα 2 ώρες δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε και σήμερα και παρά την απογοήτευση μας ήταν κάθετη επί αυτού του θέματος. Στην ερώτηση μου αν θεωρεί γενικά τον υπέρηχο επικίνδυνο μου είπε "σε οτιδήποτε γίνεται κατάχρηση είναι επικίνδυνο και δεν υπάρχει λόγος για τόσο βομβαρδισμό"...εν τέλει καταλήξαμε με τον άντρα μου ότι έχει δίκιο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Σκέφτομαι να πάω στο ΕΜΒΡΥΟ από τέλος Νοέμβρη ως και 15 Δεκέμβρη για να κάνω την επόμενη εξέταση που μου έγραψε η γιατρός μου: "Υπερηχογράφημα ανάπτυξης εμβρύου και Doppler μωριακών και ομφαλικών αγγείων" (ή καπως ετσι...δεν βγάζω καλά τα γράμματα :lol: )

Λέω να πάω εκεί μιας και από εσάς έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό το διαγνωστικό κέντρο και μου φαίνεται και πιο εξειδικευμένο από την Διάγνωση που τα κάνω συνήθως (την Β επιπέδου θα την κάνω στο Έλενα αλλά για τα άλλα ποτέ δεν βρίσκω ελεύθερο ραντεβού εκεί :( )

Να πάω στο ΕΜΒΡΥΟ? Είναι πολύ ακριβό? Πρέπει/μπορώ να διαλέξω συγκεκριμένο γιατρό για την εξέταση και αν ναι ποιον?

gwggp2.png ISWTp2.png

Jen εγω εκλεισα ραντεβού για doppler στο έμβρυο για τις 23 Οκτώβρη με το Μαληγιάννη. Ο γιατρός μου στο Έλενα όταν του το είπα μου είπε ότι είναι κορυφή και οι δύο γιατροί στο έμβρυο αλλά ιδιαίτερα ο Μαληγιάννης. Θα σου πω εντυπώσεις μολις το κάνω...

Jen εγω εκλεισα ραντεβού για doppler στο έμβρυο για τις 23 Οκτώβρη με το Μαληγιάννη. Ο γιατρός μου στο Έλενα όταν του το είπα μου είπε ότι είναι κορυφή και οι δύο γιατροί στο έμβρυο αλλά ιδιαίτερα ο Μαληγιάννης. Θα σου πω εντυπώσεις μολις το κάνω...

despina100 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου...αυτή η εξέταση που θα κανεις είναι η ίδια που θέλω να κάνω και εγώ? (είμαι λίγο ασχετούλα γιατί έχω ακούσει πολλά είδη doppler και τα έχω μπερδέψει...)

Δεν πρέπει να κλείσω ραντεβού από τώρα για να βρω διαθέσιμο? Εσύ πόσο καιρό πριν έκλεισες? Ποιον γιατρό έχεις στο Έλενα?

και πάλι ευχαριστώ! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλά έπαθα σοκ από τις τιμές! Πήρα να κλείσω ραντεβού και η εξέταση που θα κάνω στοιχίζει 160 euro, διπλάσια από ότι αν την έκανα στη ΔΙΑΓΝΩΣΗ! Είναι ακριβούτσικο έτσι? Τουλάχιστον ελπίζω να κάνει καλή δουλειά... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Ναι ειναι η ίδια εξεταση. Πιστευω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κλείσεις ραντεβου. Εγω τηλεφωνησα χθες και το εκλεισα για τις 23 Οκτωβρη. Ο γιατρός μου είναι ο Καπελλάκης στο Έλενα.

Ξερω ότι στο Εμβρυο είναι ακριβά αλλά για τους 3 μεγάλους υπερηχους (αυχενική, β-επιπεδου, doppler) πιστευω ότι αξίζει να πας σε κάποιον πολύ καλό γιατρό. Και εγω μέχρι τωρα στη Διαγνωση πηγαινα και το μετάνοιωσα (ειδικά για το β-επιπεδου θα ηθελα να εχω παει καπου καλύτερα γιατί ενοιωσα ότι με "ξεπετάξανε" γρήγορα στον υπέρηχο).

Τι να πω... ελπίζω να ειναι τόσο καλός ο Μαληγιάννης όσο λένε όλοι (για να μην κλαιμε τα λεφτακια μας... Ελπίζω τουλάχιστον στο 4D να μπορεσω να δω και καλύτερα τη μπεμπα μου...

(Βεβαια και να μην φαινεται καλά δεν με νοιάζει... καλά να είναι μόνο και παχουλούλα, αυτό θέλω...)

Διαφημίσεις

Ναι ειναι η ίδια εξεταση. Πιστευω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κλείσεις ραντεβου. Εγω τηλεφωνησα χθες και το εκλεισα για τις 23 Οκτωβρη. Ο γιατρός μου είναι ο Καπελλάκης στο Έλενα.

Ξερω ότι στο Εμβρυο είναι ακριβά αλλά για τους 3 μεγάλους υπερηχους (αυχενική, β-επιπεδου, doppler) πιστευω ότι αξίζει να πας σε κάποιον πολύ καλό γιατρό. Και εγω μέχρι τωρα στη Διαγνωση πηγαινα και το μετάνοιωσα (ειδικά για το β-επιπεδου θα ηθελα να εχω παει καπου καλύτερα γιατί ενοιωσα ότι με "ξεπετάξανε" γρήγορα στον υπέρηχο).

Τι να πω... ελπίζω να ειναι τόσο καλός ο Μαληγιάννης όσο λένε όλοι (για να μην κλαιμε τα λεφτακια μας... Ελπίζω τουλάχιστον στο 4D να μπορεσω να δω και καλύτερα τη μπεμπα μου...

(Βεβαια και να μην φαινεται καλά δεν με νοιάζει... καλά να είναι μόνο και παχουλούλα, αυτό θέλω...)

Έκλεισα ραντεβού στις 28/11 που θα είναι στην 29η βδομάδα (αν τα υπολόγισα σωστά). Η γιατρός μου είπε να κάνω αυτήν την εξέταση από τέλη Νοέμβρη ως 15 Δεκέμβρη....Εσύ γιατί την κάνεις τόσο αργά? Σε ποια βδομάδα θα είσαι όταν την κάνεις? :roll:

Στην Διάγνωση εγώ έκανα μόνο την αυχενική και pap-A και να πω την αλήθεια δεν μου φάνηκαν και πολύ εξειδικευμένοι...ελπίζω την άλλη βδομάδα που θα κάνω Β επιπέδου στο Έλενα να είναι αρκετά αναλυτικά.

gwggp2.png ISWTp2.png

Από ότι μου είπε ο γιατρός το Doppler το κάνεις 28η-32η εβδομάδα. Εγώ θα είμαι στην 31η όταν θα το κάνω. Γενικά ο γιατρός μου είναι της αποψης να μην βιάζομαι για τις εξετάσεις ωστε να είναι πιο αξιοπιστες. Τι να πω?? Ξερω και εγω??

• 2 months later...

Έκανα σήμερα τελικά το doppler στο ΕΜΒΡΥΟ στον Μαλιγιάννη ο οποίος όντως είναι πολύ συμπαθής και μάλιστα ήξερε και την γιατρό μου στο 'Ελενα (περίεργο αυτό μου φάνηκε)

Όλα μια χαρά! Ο μπέμπης μας είναι 1700 γρ. σήμερα που είμαι 29w+6d αλλά σύμφωνα με τον υπέρηχο είναι μεγαλύτερος 30w+6d...άρα λογικά θα βγει πιο νωρίς. Δεν έβγαζε τα χεράκια μπροστά από το προσωπάκι του για να τον δούμε ολόκληρο αλλά από όσο είδαμε μου φάνηκε πανέμορφος χαχαχα!!!

Αμνιακό υγρό, πλακούντας, τράχηλος, καρδιά κλπ είπε ότι είναι φυσιολογικά...ουφ μου έφυγε νομίζω και το τελευταίο άγχος...τώρα μπορώ να ετοιμάζω το δωματιάκι του άφοβα... :D

gwggp2.png ISWTp2.png

• 6 months later...

καλημερα

γνωριζει καποια αν στο αττικο κανουν 4D

υπερηχους?στην αυχενικη μου εκαναν το κανονικο {χωρις dvd}στο οποιο δεν εχω παραπονο

τα ειδαμε ολα πεντακαθαρα.

στην β-επιπεδου θα ηθελα να το δω καλυτερα κ εγχρωμα.

αν εχει καμια πληροφοριες αν το κανουν εκει κ αν μπορω να ζητησω dvd ας με ενημερωσει.

Δεν ξερω αν κανουν παντως αμφιβαλλω να εχουν εστω 3D υπερυχους και αν εχουν να τους χρησιμοποιουν μονο και μονο για να δουνε οι γονεις το μωρο.. Στο Ελενα και στο Αλεξανδρα που ειχα κανει καποιους υπερυχους στην πρωτη εγκυμοσυνη παντως δεν ειχαν. Και στανταρ δεν δινουν dvd σε δημοσια νοσοκομεια.. Εδω στα ιδιωτικα και στο κανουν θεμα πλεον. (τα πιο πολλα δεν δινουν απ ότι μου ειπε προχτες ο γιατρος μου μετα απο καποιες δικαστικες διαμαχες που ειχαν με γονεις.. τα λαθη που αναφερονται παραπανω..)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 9 months later...

Aν και το συγκεκριμένο φόρουμ είναι ανενεργό, θα ήθελα να δώσω μια επεξήγηση στις μητέρες που δυστυχώς έχουν υποστεί σύγχιση σχετικά με το τι είναι το 4D υπερηχογράφημα.

Κατα την διάρκεια της κύησης, ο γυναικολόγος σας θα σας παραπέμψει για τον λεγόμενο προγεννητικό έλεγχο. Αυτός περιλαμβάνει τόσο διάφορες αιματολογικές εξετάσεις, όσο και υπερηχογραφήματα ανα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ομαλή εξέλιξη τόσο της ανάπτυξης του εμβρύου όσο και της ίδιας της μητέρας σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι γυναικολόγοι σήμερα διαθέτουν μηχάνημα υπερήχων στο ιατρείο τους. Ωστόσο, άλλος ο υπέρηχος ρουτίνας που διενεργείται αρκετά συχνά από τον γιατρό σας και άλλος ο εξειδικευμένος προγεννητικός έλεγχος με υπερηχογράφημα, που διενεργείται από ειδικούς γιατρούς, με εξειδίκευση και εμπειρία, συνήθως χρησιμοποιούνται για λόγους αξιοπιστίας και συγκεκριμένα μηχανήματα, υψηλής ευκρίνειας και απόδοσης για να διασφαλιστεί το διαγνωστικό αποτέλεσμα, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Συνήθως λοιπόν, οι βασικοί υπερηχογραφικοί έλεγχοι κατα την διάρκεια της κύησης και εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές είναι η λεγόμενη Αυχενική διαφάνεια που γίνεται προς το τέλος του πρώτου 3μηνου και περίπου μεταξύ 12-14ης εβδομάδας και που συνοδεύεται από έναν γενικότερο έλεγχο ζωτικών λειτουργιών και ανάπτυξης του εμβρύου, συνήθως συνοδεύεται και με το λεγόμενο PAPEI, αιματολογικές εξετάσεις. Έπειτα έχουμε το λεγόμενο υπερηχογράφημα Β επιπέδου, που γίνεται περίπου στην μέση του δευτέρου τριμήνου, και εξετάζεται ενδελεχώς η ανάπτυξη του εμβρύου, τυχόν ανωμαλίες, δυσμορφίες, ζωτικές λειτουργίες κτλ. Τέλος, και εφόσον η εγκυμοσύνη βαίνει καλώς, γίνεται η εξέταση Doppler, συνήθως μετά την 30η εβδομάδα που είναι εξέταση "αιμοδυναμική", δηλαδή εξετάζουν την σωστή αιμάτωση του εμβρύου, Καρδιά, εγκέφαλο, πλάκούντας, μητριαία αρτηρία κτλ κτλ.

Ωστόσο, επισημαίνω εδώ, ότι αυτές είναι οι πλέον απαραίτητες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που αφορούν στην ανάπτυξη του εμβρύου. Σύμφωνα με τον γιατρό σας και την πρόοδο της εγκυμοσύνης σας ενδέχεται να υποβληθείτε σε περισσότερους υπερηχογραφικούς ελέγχους.

Σημαντική διευκρίνηση το 3D/4D υπερηχογράφημα δεν αποτελεί (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ιατρικά δεδομένα) διαγνωστικό υπερηχογράφημα. Εκτελείται από τα ίδια μηχανήματα υπερήχων, που όμως έχουν την δυνατότητα με ειδική κεφαλή και πρόγραμμα να "παίρνουν¨ δισδιάστατες B-mode εικόνες (αυτές είναι οι ασπρόμαυρες εικόνες που συνήθως βλέπετε το μωρό σας) και να τις μετατρέπουν είτε σε τρισδιάστατεσ (3D-3dimensions) είτε σε real time 4D (τετρασδιάστατες, όπου έχουμε και παρακολούθηση της κίνησης του εμβρύου). Σε αυτά τα υπερηχογραφήματα μπορεί ο γονιός να πάρει μια γεύση πως περίπου θα είναι το μωράκι του, αφού έχει μια 3σδιαστατη απεικόνιση του.

Για να μην αδικήσω κανέναν, να επισημάνω τέλος, ότι ενίοτε και όταν τόσο το μηχάνημα όσο και ο γιατρός, το 4D Υπερηχογράφημα έχουν εντοπίσει δυσμορφίες και ανωμαλίες που είτε δεν ήταν ευκρινείς με τον κλασικό υπέρηχο, είτε απλά οι γιατροί ήθελαν μια επιβεβαίωση.

Επαναλαμβάνω όμως ότι στο 95% των περιπτώσεων, ίσως και περισσότερο, το 4D υπερηχογράφημα είναι ένα εργαλείο προς τέρψην των γονιών που λαχταρούν να δουν το μωράκι τους πριν βγει από την κοιλιά της μαμάς του. Δεν είναι κακό αν μπορείτε να τον κάνετε, ωστόσο δεν είναι απαραίτητος παρά σε ελάχιστε περιπτώσεις. Τουτέστην, μην αγωνιάτε να βρείτε που γίνονται 4D υπέρηχοι. Εξάλλου, μπορεί το μωρό σας να μην θέλει τα φώτα της δημοσιότητας, και την ημέρα του υπερηχογραφήματος να μην έχει κατάλληλη θέση για την λήψη "φωτογραφίας" :lol:

Ελπίζω να βοήθησα, γιατί προσπάθησα να παραθέσω τα γεγονότα όσο απλούστερα γίνεται.

Δουλεύοντας αρκετά χρόνια σαν βιοιατρικός μηχανικός στον χώρο των υπερήχων, μπορώ με σιγουριά πλέον να αναφέρομαι σε κάποια πράγματα.

Φιλικά

Efoulino

• 1 month later...

Καλημέρα σας!

Μέχρι τώρα έχω κάνει μόνο έναν τρισδιάστατο υπέρηχο για το β΄επιπέδου στο Ιασώ.Τώρα πρόκειται στα τέλη του μήνα να κάνω και πάλι έναν υπέρηχο και doppler(28η εβδομάδα) στο Ιασώ και σκέφτομαι να ζητήσω 3D ή 4D.Έχει κάνει καμμία από εσάς 3D ή 4D υπέρηχο να μου πει τη γνώμη της;Σκέφτεστε να κάνετε;Ποιο είναι καλύτερο;;;;;Σας δίνουν φωτογραφίες ή dvd;Αξίζει;Φαίνεται τίποτα στο τρίτο τρίμηνο;Θα γίνουν όλες οι μετρήσεις κανονικά ή θα πρέπει να κάνω και απλό υπέρηχο για να κάνω τις μετρήσεις;Συνδυάζεται με doppler;Πώς θα το ζητήσω και πόσο περίπου στοιχίζει;

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

Eri καλημέρα, μιας και έκανα πρόσφατα doppler στο Ιασώ, έχω να σου πω ότι την εξέταση την πλήρωσα 120ευρώ και απλά όταν τελείωσε ο γιατρός με τις μετρήσεις, του ζήτησα αν γίνεται να δούμε λίγο το μωράκι και σε 4D, μας τον έδειξε, φαινόταν κάπως το προσωπάκι του αλλά δεν είχε και την πιο κατάλληλη θέση για να τον δούμε καλύτερα και μας εκτύπωσε και τρείς φωτογραφίες, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. DVD από ότι ξέρω δεν δίνουν. Αυτά από την δική μου εμπειρία...

Καλή συνέχεια και με το καλό το μωράκι σου!!!

cZr8p2.png

gxJ2p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...