Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γνώμη για γάλα πρώτης βρεφικής.

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι!

αν και δεύτερη φορά μαμά, οι αγωνίας και τα άγχος καραδοκούν:mad:

λοιπον όσοι έχετε δώσει το γάλα s-26 πείτε μου τις γνώμες σας.

δινω το Humana 1, έχω ακούσει ότι το s-26 είναι καλό γάλα.

επισης σε μια συζήτηση τυχαία μου ανέφερε ότι είναι αρκετά χορταστικό, το δεύτερο 

τίθεται θέμα χορταστικό;;;

όλα τα ίδια δεν είναι;

δε μιλάω για ειδικά γάλατα.

ευχαριστω!:rolleyes:

Διαφημίσεις

Just now, Mummyof2 είπε:

Καλησπέρα και πάλι!

αν και δεύτερη φορά μαμά, οι αγωνίας και τα άγχος καραδοκούν:mad:

λοιπον όσοι έχετε δώσει το γάλα s-26 πείτε μου τις γνώμες σας.

δινω το Humana 1, έχω ακούσει ότι το s-26 είναι καλό γάλα.

επισης σε μια συζήτηση τυχαία μου ανέφερε ότι είναι αρκετά χορταστικό, το δεύτερο 

τίθεται θέμα χορταστικό;;;

όλα τα ίδια δεν είναι;

δε μιλάω για ειδικά γάλατα.

ευχαριστω!:rolleyes:

Καλησπέρα,για το s-26 δεν ξερω να σου πω,αλλά για το χορταστικό νομίζω πως όλα είναι ίδια,εχω  αλλάξει τρία γάλατα και στα 3 το μωρό επινε ανά τρεις ώρες δηλαδή δεν είδα κάποια διαφορά κάποιο να το κρατάει περισσότερο 

Για το ότι είναι πιο χορταστικό γάλα στο είπε καμία έξυπνη μαμά που ήθελε να δείξει ότι έδινε πολύ καλό γάλα στο παιδί της που χορταινε καλύτερα??? Αν κοιτάξεις την διατροφική ετικέτα του κάθε γάλακτος όλα τα γάλατα κυμαίνονται ανάμεσα στις 65-68 θερμίδες ανά 100μλ γάλακτος! Εκτός κ αν το είπε η παιδίατρος που θα ήθελε να αλλάξεις απλά μάρκα! Απ' τη στιγμή που δίνεις το humana κ το τρώει το μωράκι σου γνώμη μου μην κάνεις δοκιμές κ αρχίσει ξαφνικά να αρνείται το γάλα εκτός κ αν έχεις κανένα θέμα δυσκοιλιότητας πχ. Να σου ζήσει κιόλας

Just now, mama16 είπε:

Για το ότι είναι πιο χορταστικό γάλα στο είπε καμία έξυπνη μαμά που ήθελε να δείξει ότι έδινε πολύ καλό γάλα στο παιδί της που χορταινε καλύτερα??? Αν κοιτάξεις την διατροφική ετικέτα του κάθε γάλακτος όλα τα γάλατα κυμαίνονται ανάμεσα στις 65-68 θερμίδες ανά 100μλ γάλακτος! Εκτός κ αν το είπε η παιδίατρος που θα ήθελε να αλλάξεις απλά μάρκα! Απ' τη στιγμή που δίνεις το humana κ το τρώει το μωράκι σου γνώμη μου μην κάνεις δοκιμές κ αρχίσει ξαφνικά να αρνείται το γάλα εκτός κ αν έχεις κανένα θέμα δυσκοιλιότητας πχ. Να σου ζήσει κιόλας

Από μαμάδες το άκουσα χαχαχα!!!

Τραγικο μάλλον!

Της δίνω μητρικό που αντλώ και το Humana 1

Μια χαρα είναι το γάλα 

γενικα δεν έχω παράπονο!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

8 ώρες πρίν, Mummyof2 είπε:

Από μαμάδες το άκουσα χαχαχα!!!

Τραγικο μάλλον!

Της δίνω μητρικό που αντλώ και το Humana 1

Μια χαρα είναι το γάλα 

γενικα δεν έχω παράπονο!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Ήμουν σίγουρη ότι από εκεί θα το άκουσες!!!!!! Κλείσε τα αφτιά σου σε ότι αφορά το παιδί σου κ να πας μόνο με το ένστικτο σου γιατί καθημερινά θα ακούς διάφορα από τον καθένα.

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου έλεγα να του δίνεις αυτό που βλέπεις ότι το δέχεται το στομάχι του, ειδικά από τη στιγμή που θηλάζεις ταυτόχρονα. Δηλαδή εγώ θήλαζα και έδινα και συμπλήρωμα ένα που έλεγαν όλοι ότι είναι χορταστικό, με αποτέλεσμα να πάθει φοβερούς κολικούς και πονοκοιλο, επειδή η διαφορά του μητρικου γάλακτος με το συμπλήρωμα ήταν μεγάλη (το μητρικό γάλα είναι πιο "ελαφρύ"). 

Πάρε αυτό που λέει το ένστικτο σου και που βλέπεις ότι δεν τον ενοχλεί, ανεξάρτητα από το πόσο χορταστικό λένε ότι είναι. 

η Αλήθεια είναι ότι το Humana είναι εύπεπτο &κάνει κακά 1-2 φορές την ημέρα.

Απλα μπερδεύτηκα γιατί το μικρό μου τρώει πολύ συχνά, μέσα στην ημέρα μπορεί κ να δειξει πείνα σε λιγότερο από 2 ώρες.

γι αυτό μπήκα στο τρυπάνι να ρωτήσω 

γαλα δεν αλλάζω!

η μικρή θα φτιάξει τα ml της σίγουρα όσο μεγαλώνει όποτε δε νομίζω να φταίει το γάλα!

ειπαμε το άγχος της μαμάς!!!!

οπως κ να έχει ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!

Το Humana εκτός του ότι είναι βιολογικό γαλα

ειναι και αρκετά ελαφρύ , εγώ εδινα αυτό η το φρεζιλακ gold, αλλά από αποψη τιμής συμφέρει το πρώτο . Απ τη δίκη μου εμπειρία και κανα δυο ακόμα φίλων θα σου πω ότι είναι αρκετά εύπεπτα γαλατα και «ελαφρυα» πράγμα που με βοήθησε κάπως με τους κολικούς .

Επεξεργάστηκαν by Helena40

Από τον εθνικό διατροφικό οδηγό

[...Η ποσότητα του γάλακτος που λαμβάνει το βρέφος σε κάθε γεύμα και ο αριθμός των γευμάτων μέσα στην ημέρα διαφέρουν από παιδί σε παιδί και εξαρτώνται από τις ανάγκες του σε ενέργεια και υγρά, οι οποίες καθορίζονται από παράγοντες όπως η ηλικία και το βάρος του. ..]

Όπως και στον θηλασμό, έτσι και στη φόρμουλα, δίνουμε όταν ζητήσει. Συνήθως ζητάνε στο τρίωρο. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιες φορές δε θα πεινάσουν νωρίτερα ή αργότερα. Και φυσικά δεν θα πιουν πάντα την ίδια ποσότητα.

Η σύσταση της φόρμουλας είναι πάνω κάτω η ίδια. Αυτό που διαφέρει είναι η καλλιέργεια του γάλακτος και αυτή είναι που ευθύνεται για τη διαφορετική αντίδραση μεταξύ παιδιών που πίνουν την ίδια φόρμουλα (γιατί πχ το ίδιο γάλα σε ένα παιδί φέρνει δυσκοιλιότητα, ενώ το ίδιο γάλα σε άλλο παιδί όχι). Αποφεύγουμε τα γάλατα που λένε ότι είναι πιο "παχιά" γιατί αυτό συνήθως σημαίνει περισσότερο αλάτι ή άλλες ουσίες που επιβαρύνουν τα νεφρά του μωρού.

Αφού σας έχει βολέψει το συγκεκριμένο, δεν το αλλάζεις. Εφόσον σε ενδιαφέρει, συντηρείς όσο περισσότερο μπορείς το θηλασμό, δίνοντας προτεραιότητα στο μητρικό και χρησιμοποιώντας τη φόρμουλα μόνο αν δυσανασχετεί το μωρό. Κάποια γεύματα μπορεί να το καλύπτει μόνο το μητρικό.

Μη κολλάς πάντως σε οδηγίες του τύπου αυστηρά ανά τρίωρο κλπ. Μωρά είναι, δεν είναι μηχανήματα :)

23 ώρες πρίν, Mummyof2 είπε:

η Αλήθεια είναι ότι το Humana είναι εύπεπτο &κάνει κακά 1-2 φορές την ημέρα.

Απλα μπερδεύτηκα γιατί το μικρό μου τρώει πολύ συχνά, μέσα στην ημέρα μπορεί κ να δειξει πείνα σε λιγότερο από 2 ώρες.

γι αυτό μπήκα στο τρυπάνι να ρωτήσω 

γαλα δεν αλλάζω!

η μικρή θα φτιάξει τα ml της σίγουρα όσο μεγαλώνει όποτε δε νομίζω να φταίει το γάλα!

ειπαμε το άγχος της μαμάς!!!!

οπως κ να έχει ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!

Aν δίνεις και μητρικό κιόλας, σε μικρό μωρό και το δίωρο είναι πολύ.

Διαφημίσεις

Η γνώμη μου είναι εαν το παιδί παίρνει βάρος, και δεν έχει προκύψει κάποιο άλλο θέμα (πχ δυσκοιλιότητα, διάρροια, αιμα, παλινδρόμιση , εκζεμα κτλ) δεν αλλάζουμε γάλα, μένουμε όπως είμαστε. Η δική μου η μπέμπα ήθελε να τρώει συχνά και μικρά γεύματα. Εαν εκλαιγε στο δίωρο ή και συντομότερα , πάντα δοκίμαζα να δώσω γαλατάκι και σχεδόν πάντα έπινε και ηρεμούσε. Δηλαδή να κρατάω ρολόι για 3ωρο ούτε καν, ουρλιαζε.

6 ώρες πρίν, Maya14 είπε:

Η γνώμη μου είναι εαν το παιδί παίρνει βάρος, και δεν έχει προκύψει κάποιο άλλο θέμα (πχ δυσκοιλιότητα, διάρροια, αιμα, παλινδρόμιση , εκζεμα κτλ) δεν αλλάζουμε γάλα, μένουμε όπως είμαστε. Η δική μου η μπέμπα ήθελε να τρώει συχνά και μικρά γεύματα. Εαν εκλαιγε στο δίωρο ή και συντομότερα , πάντα δοκίμαζα να δώσω γαλατάκι και σχεδόν πάντα έπινε και ηρεμούσε. Δηλαδή να κρατάω ρολόι για 3ωρο ούτε καν, ουρλιαζε.

Λοιπόν από τη μέρα που έκανα το ποστ έχει αλλάξει κάπως η μικρή μ.

ετσι όπως γράφεις κ εσυ ήθελε μικρά κ συχνά, τώρα όμως έχει μεγαλώσει τα διαστήματα όταν της δίνω ξένο τουλάχιστον γτ στο μητρικό θα ζητήσει συντομότερα.

σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...