Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλεργικος βηχας;

Recommended Posts

Καλησπερα! Η κόρη μου εδω και δυο μηνες περιπου εχει καθε πρωι για 5 λεπτακια βηχα (αρχικα ξηρος και μετα παραγωγικος) και φτερνιζεται 1- 2 φορες. Καθολη  τη διαρκεια της μερας δεν την ενοχλει ξανα ουτε κατα τη διαρκεια του υπνου. Συζητωντας και με τον παιδιατρο υπεθεσε οτι προκειται για αλλεργικο βηχα. Μου συνεστησε να μην της δωσω καποιο φαρμακο παρα μονο αν δω να επιδεινωνεται και να την ενοχλει να της χορηγησω atarax. Σε λιγο καιρο εξαλλου θα κανει και ενα εμβολιο οποτε θα την εξετασει. Υπαρχει καπιος γονιος που αντιμετωπιζει προβληματα με αλλεργιες και πως το αντιμετωπισε; Φοβαμαι μηπως ειναι κατι μονιμο.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, nasia79 είπε:

Καλησπερα! Η κόρη μου εδω και δυο μηνες περιπου εχει καθε πρωι για 5 λεπτακια βηχα (αρχικα ξηρος και μετα παραγωγικος) και φτερνιζεται 1- 2 φορες. Καθολη  τη διαρκεια της μερας δεν την ενοχλει ξανα ουτε κατα τη διαρκεια του υπνου. Συζητωντας και με τον παιδιατρο υπεθεσε οτι προκειται για αλλεργικο βηχα. Μου συνεστησε να μην της δωσω καποιο φαρμακο παρα μονο αν δω να επιδεινωνεται και να την ενοχλει να της χορηγησω atarax. Σε λιγο καιρο εξαλλου θα κανει και ενα εμβολιο οποτε θα την εξετασει. Υπαρχει καπιος γονιος που αντιμετωπιζει προβληματα με αλλεργιες και πως το αντιμετωπισε; Φοβαμαι μηπως ειναι κατι μονιμο.

Παρατήρησε αν κάτι συγκεκριμένο την ενοχλεί. πχ πότε ακριβώς την πιανει? Τι κανει προηγουμένως? χρησιμοποιεί κάποιο προϊόν(σαπούνι, άρωμα, σπρέι , κτλ)? Ίσως κάποια πετσέτα  με μαλακτικο ή συγκεκριμένο ύφασμα?

Δεν γνωρίζω περισσότερα, αλλά εγώ αν ήταν αλλεργία από αυτά θα ξεκινούσα.   

Πέραν των ανωτέρω και λόγω χειμερινής περιόδου που διανύσαμε, θα έλεγα να ελέγξετε το θερμαντικό σώμα που χρησιμοποιείτε στον χώρο που κοιμάται το παιδί. Air-condition, θερμοπομπός, καλοριφέρ λαδιού, ηλεκτρική θερμάστρα, κλπ. Προσέξτε την απόσταση του από το παιδί και προς τα πού ‘στοχεύει’ η θερμότητα, το εάν έχει συντηρηθεί-καθαριστεί προσφάτως, εάν ο χώρος αερίζεται επαρκώς κατά τη χρήση του, κλπ.  Είναι πιθανό να ξηραίνει την ατμόσφαιρα ή/και να διασπείρει αλλεργιογόνα και σε συνδυασμό με τις φυσιολογικές μεταβολές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου και μια πιθανή ευαισθησία που μπορεί να έχει το παιδί, να προκαλείται αυτό το φαινόμενο.

Επίσης ελέγξτε τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο του παιδιού. Τον χειμώνα, λόγω διαφοράς θερμοκρασίας με τον εξωτερικό χώρο, μπορεί σε σημεία να δημιουργηθούν υδρατμοί (συνήθως κοντά στα παράθυρα αλλά και αλλού), και να αναπτυχθεί μούχλα (μύκητας που απελευθερώνει σπόρια) η οποία με τη σειρά της είναι εν δυνάμει αλλεργιογόνος ουσία.

Γενικά να ξέρεις πως τις πρώτες πρωινές ώρες και αργά την νύχτα επειδή τα επίπεδα της υγρασίας ανεβαίνουν πολύ πιθανό να ενοχλείται και για αυτό να βήχει.

Καλό είναι αν συνεχίσει να την δει ένας παιδοαλλεργιολόγος.

Διαφημίσεις