Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιορτινό τραπέζι - φαγητά από κατάψυξη ?

annoulen

Recommended Posts

Μάλλον θα σας παραξενέψει ο τίτλος του θέματος.

Θα έχω τραπέζι ανήμερα πρωτοχρονιά μεσημέρι, περίπου 15 άτομα.

Με δεδομένο ότι θα λείπουμε για 3-4  μερούλες κ θα επιστρέψουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, υπάρχει κάτι που μπορώ να προετοιμάσω από πριν κ να το βάλω κατάψυξη ? 

Για σαλάτες/πατάτες/ρύζι δεν το σκέφτομαι καν, εννοείται. Το βασικό κρέας (μάλλον αρνί ή κατσικάκι) θα το στείλω ανήμερα σε φούρνο της γειτονιάς να το ψήσει.

Πχ σκέφτομαι να κάνω κιμά, να τον βάλω κατάψυξη, κ μετά τον ξεπαγώνω κ τον ψήνω με λαζάνια (την ίδια μέρα).

Σπετσοφάι μπαίνει κατάψυξη ? 

Καμμία άλλη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ (το τονίζω) ιδέα ? 

Διαφημίσεις

Σουφλέ ζυμαρικών και τυριών...δοκιμασμένο στάνταρ!!!

Βάζεις τα πάντα εκτός της κρέμας γάλακτος και το καταψύχεις. Το βγάζεις το προηγούμενο βράδυ, προσθέτεις την επόμενη μέρα την κρέμα γάλακτος και ψήνεις.

Ο κιμάς εννοείται γίνεται έτσι όπως το λες, όπως επίσης και οποιοδήποτε κρέας κατσαρόλας. Λογικά και πίτες μπορείς να καταψύξεις (προ ψησίματος).

Πίτα άψητη μια χαρά καταψύχεται. Απλως θελει προσοχη στο στράγγισμα ολων των υγρών (αν ειναι σπανακόπιτα πχ) μην ποτίσει κ πανιάσει. 

Αφου θα σου ψήσουν το κρεας τποθετω θα εχει κ πατατες μαζι. Αν καταψυξεις κ μια πίτα κ κατι σε ζυμαρικό ή σουφλέ, νομιζω εισαι καλυμμένη απο βασικα πιατα. 

Ντολμαδάκια υποθετω καταψυχονται επισης. Σαν μεζεδάκι. 

Παρε πολλα τυρια για ποικιλια και σαλατες. Ε θα ναι κ χορτάτοι απο το ρεβεγιόν, τι στο καλο! :D

Τόλμημα παντως να τραπεζωσεις τοσα ατομα μετα απο απουσια! 

πρίν από 53 λεπτά , Deena είπε:

.......

πρίν από 3 λεπτά , Έσπερος είπε:

Πίτα άψητη μια χαρά καταψύχεται. Απλως θελει προσοχη στο στράγγισμα ολων των υγρών (αν ειναι σπανακόπιτα πχ) μην ποτίσει κ πανιάσει. 

Λογικά και πίτες μπορείς να καταψύξεις (προ ψησίματος).

κορίτσια, για τις πίτες παίρνω φύλλο εμπορίου - προφανώς πρέπει να βρω νωπό - γιατί το κατεψυγμένο, νομίζω ότι δεν γίνεται να το αποψύξω, να το καταψύξω μετά κ μετά να το ξανααποψύξω ... ή είμαι εντελώς άσχετη :blink:???? 

Οτιδήποτε σε κρέας, μπορεί να μαγειρευτεί και να καταψυχθεί. Πχ. κοκκινιστό μοσχάρι. Το φτιάχνεις κανονικά με τη σάλτσα του, τις πιπεριές του, λίγο ζουμί παραπάνω, το καταψύχεις και την ημέρα του τραπεζιού το αποψύχεις και στο ζουμί ρίχνεις ένας μπασμάτι (που θέλει μόλις 10 λεπτά) και έχεις ωραιότατο κρεατάκι με το συνοδευτικό του. Το ίδιο μοτίβο και για σουτζουκάκια. Εννοείται ότι φαγητά τύπου μπιφτέκια μπορείς να τα έχεις ετοιμάσει πολλές ημέρες πριν και απλά να τα ψήσεις. 

Άλλο που μπορείς να κάνεις είναι σουφλέ κοτόπουλο. Έχεις βράσει κοτόπουλο και το κάνεις σε ίνες. Τη μέρα του τραπεζιού, το αραδιάζεις σε ταψί, το ανακατέυεις με τυριά, κομμένη πιπεριά κόκκινη και πράσινη, βάζεις μια πατάτα σε μικρά μικρά κυβάκια, ρίχνεις κρέμα γάλακτος, πιπέρι (αλάτι όχι αν είναι αλμυρά τα τυριά) και σε 20 λεπτά στο φούρνο είναι έτοιμο.

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , annoulen είπε:

κορίτσια, για τις πίτες παίρνω φύλλο εμπορίου - προφανώς πρέπει να βρω νωπό - γιατί το κατεψυγμένο, νομίζω ότι δεν γίνεται να το αποψύξω, να το καταψύξω μετά κ μετά να το ξανααποψύξω ... ή είμαι εντελώς άσχετη :blink:???? 

Χμμ σ αυτο με πιάνεις αδιάβαστη γιατι μια φορα το καναμε σε τραπεζι με φυλλο δικο μας. 

πρίν από 19 λεπτά , Έσπερος είπε:

Χμμ σ αυτο με πιάνεις αδιάβαστη γιατι μια φορα το καναμε σε τραπεζι με φυλλο δικο μας. 

δεν έχω ανοίξει ποτέ φύλλο :oops:, αλλά κ να το είχα κάνει κάποτε, στην περίπτωση αυτή δεν παίζει.

πρίν από 30 λεπτά , Έσπερος είπε:

Τόλμημα παντως να τραπεζωσεις τοσα ατομα μετα απο απουσια! 

Να σου πω δεν το είχα καλοσκεφτεί ! Τώρα που το καλοσκέφτομαι αγχώνομαι λίγο. Το θετικό είναι ότι θα έχω άδεια  και την επόμενη μέρα, οπότε δεν είναι τόσο "βαρύ".   

πρίν από 8 λεπτά , annoulen είπε:

δεν έχω ανοίξει ποτέ φύλλο :oops:, αλλά κ να το είχα κάνει κάποτε, στην περίπτωση αυτή δεν παίζει.

Να σου πω δεν το είχα καλοσκεφτεί ! Τώρα που το καλοσκέφτομαι αγχώνομαι λίγο. Το θετικό είναι ότι θα έχω άδεια  και την επόμενη μέρα, οπότε δεν είναι τόσο "βαρύ".   

Χαχα δεν ήθελα να σε αγχώσω! απλώς το διάβασα κι αγχώθηκα εγώ!!!!! 

κ εγω με σπιτικο φυλλο τις καταψυχω αψητες(δ το κανω εγω το φυλλο)

κοκκινιστο,σουτζουκακια με σαλτσα που λεει κ η vtgian

ετοιμα πλασμενα μπιφτεκια

αλλα κ τα σουφλε που λεει η ντινα

πιτσα,κρεπες γεμιστες,η αλλα σφολιατοειδη

Μπορείς πάντως να πάρεις έτοιμη ζύμη ψυγείου και μετά να την καταψύξεις κανονικά (ως πίτα).

Πάντως έχω παιδιά μια συγγενή μεγάλης ηλικίας που το θέμα κατάψυξη το έχει κάνει επιστήμη. Πριν 20 χρόνια έκανε στο σπίτι της στο χωριό τραπέζι βάφτισης για τον εγγονό της και επί 15 μέρες μαγείρευε διάφορα και τα έβαζε σε καταψύκτη, πίτες, ντολμαδάκια, σουφλέ, μέχρι και cookies για τους μικρούς καλεσμένους είχε ψήσει και τα είχε κατάψυξη.

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Μάλλον θα σας παραξενέψει ο τίτλος του θέματος.

Θα έχω τραπέζι ανήμερα πρωτοχρονιά μεσημέρι, περίπου 15 άτομα.

Με δεδομένο ότι θα λείπουμε για 3-4  μερούλες κ θα επιστρέψουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, υπάρχει κάτι που μπορώ να προετοιμάσω από πριν κ να το βάλω κατάψυξη ? 

Για σαλάτες/πατάτες/ρύζι δεν το σκέφτομαι καν, εννοείται. Το βασικό κρέας (μάλλον αρνί ή κατσικάκι) θα το στείλω ανήμερα σε φούρνο της γειτονιάς να το ψήσει.

Πχ σκέφτομαι να κάνω κιμά, να τον βάλω κατάψυξη, κ μετά τον ξεπαγώνω κ τον ψήνω με λαζάνια (την ίδια μέρα).

Σπετσοφάι μπαίνει κατάψυξη ? 

Καμμία άλλη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ (το τονίζω) ιδέα ? 

Παστίτσιο ή λαζάνια με ντομάτα και κιμά τα μαγειρεύω και τα χωρίζω σε μερίδες και καταψύχω και τρώγονται σαν φρέσκα και βδομάδες μετά.

Πίτες καταψύχονται άψητες μια χαρά, αρκεί να τις έχεις τυλίξει με μεμβράνη πριν τις βάλεις στην κατάψυξη.

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Πίτες καταψύχονται άψητες μια χαρά, αρκεί να τις έχεις τυλίξει με μεμβράνη πριν τις βάλεις στην κατάψυξη.

Δλδ, φτιάχνω την πίτα με φρέσκο έτοιμο φύλλο,  την τυλίγω με μεμβράνη, την καταψύχω κ μετά την βγάζω από κατάψυξη για να αποψυχθεί κάποιες ώρες πριν τη βάλω στον φούρνο ή την βάζω κατευθείαν στον φούρνο ? 

Επεξεργάστηκαν by annoulen

8 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Δλδ, φτιάχνω την πίτα με φρέσκο έτοιμο φύλλο,  την τυλίγω με μεμβράνη, την καταψύχω κ μετά την βγάζω από κατάψυξη για να αποψυχθεί κάποιες ώρες πριν τη βάλω στον φούρνο ή την βάζω κατευθείαν στον φούρνο ? 

Κατευθειαν.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...