Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξέπλυμα κεφαλιού 14 μηνών


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών, και την κάνουμε μπάνιο στο μπανάκι της κανονικά, ενώ είναι καθιστή (αν και πλέον σηκώνεται συνέχεια γιατί θέλει να εξερευνά!) Μέχρι πριν λίγο καιρό αφού ξεπλέναμε το σώμα της στη μπανιέρα με το τηλέφωνο, για να ξεπλύνουμε τα μαλλιά της από το σαμπουάν την κρατούσαμε ανάσκελα κάτω από το νεροχύτη όπως κάναμε όταν ήταν βρέφος. Όμως γενικά επειδή γκρινιάζει γιατί δε θέλει ανάσκελα και είναι και βαριά και κάνει και απότομες κινήσεις οπότε φοβάμαι μην κοπανηθεί σε καμιά βρύση, ήθελα να ρωτήσω εσείς πώς ξεπλένετε τα μαλλιά τους; Εδώ και μια βδομάδα την ξεπλένουμε με το τηλέφωνο ρίχνοντας κανονικά νερό πάνω στο κεφάλι της όπως και στους ενήλικες αλλά αφηνιάζει, ίσως τρομάζει από το πολύ νερό, πέφτει και στα μάτια της και τρομάζει δεν ξέρω αλλά κλαίει πολύ. Έχω δοκιμάσει και με μία κανάτα να της ρίχνω νερό για να μην είναι τόσο απότομο όσο το τηλέφωνο αλλά πάλι κλαίει. Προσπαθώ να βάλω το χέρι μου στο πρόσωπό της για να μην της πέφτει πολύ νερό αλλά μου το τραβάει συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ είχα ένα παγουράκι (του το είχα πάρει για να πίνει νερό αλλά δεν τον βόλευε) , το γέμιζα νερό και του ξέπλενα το κεφάλι με αυτό. Ήταν το μονο που δεχόταν, με το τηλέφωνο της ντουζιέρας δεν καθόταν ούτε για αστείο να τον λούσω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα έβαζα καθιστά και τους έλεγα να πάνε το κεφάλι τους όσο μπορούν προς τα πίσω και τα έκανα με το ντους με μέτρια ροή, και όλο το νερό πήγαινε προς τα πίσω και δεν πήγαινε στο πρόσωπο τους. Βασικά αυτό τα ενοχλούσε δεν θέλανε το νερό να πέφτει στο πρόσωπο τους.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Link to comment
Share on other sites

Πολλά παιδάκια δυσανασχετούν με το νερό στο κεφάλι, ειδικά αν πέσει στα μάτια τους. Εγώ έκανα τα εξής:

  • Αρχικά περιόριζα το λούσιμο στο ελάχιστο, 1-2 φορές την εβδομάδα
  • Της έδινα πολλά παιχνίδια μέσα στο μπανιεράκι ώστε να έχει να ασχολείται.
  • Της έβρεχα το κεφαλάκι σιγά σιγά, ίσα να βραχούν τα μαλλιά και με προσοχή να μην πέσουν νερά στα μάτια και μετά της εκανα μασαζακι στο κεφάλι ώστε να παει παντού το σαμπουάν. Είχα πάντα ένα πανάκι να της σκουπίζω άμεσα το μούτρο, πριν καν το καταλάβει.
  • Όταν ήταν να την ξεπλύνω φρόντιζα να είναι καθιστή και σήκωνα κάποιο παιχνίδι (ή καινούριο παιχνίδι) ψηλά ώστε να πάει πίσω το κεφάλι και με  κινήσεις ακριβείας (χα χα χα) να την ξεπλύνω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τώρα που μεγάλωσε κάνει μόνη της πίσω το κεφάλι, αλλά το πανί το θέλει οπωσδήποτε.

Άλλες λύσεις είναι ένα καπελάκι σα στέκα που κρύβει τα μάτια και δεν πέφτει το νερό, αλλά δεν ξέρω αν το δέχονται τα πιτσιρίκια. Αλλιώς ένα δοχείο με στόμιο ώστε να πέφτει το νερό ακριβώς εκεί που θέλεις χωρίς πίεση.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω κι εγώ αρχικά να περιορίσεις το λούσιμο σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Δείξε κατανόηση στην αντίσταση της και πες της το κιόλας.
Εγώ έχω καθιερώσει επίσης το λούσιμο να το κάνω μόνο με τον άντρα μου, οπότε αυτός βάζει το χέρι του στο κεφαλάκι του όση ώρα εγώ το ξεπλένω κι έτσι δεν πέφτουν στα μάτια του. 

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

Και ο δικός μας περίπου σε αυτή την ηλικία δεν καθόταν για να τον λουσω ώσπου σταμάτησα να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο του ντουζ. Γεμιζω ένα άδειο μπουκάλι με αφρολουτρο κ του λέω "μην ανησυχείς ή μαμά θα σου πλυνει τα μαλλάκια απαλά! Απαλά!" Κ πράγματι οι κινήσεις είναι ήρεμες έχοντας το άλλο χέρι ψηλά στο μέτωπο του για να μην τρέχει το νερό. Ο δικός μου συνέχεια επαναλαμβανει "απαλά" κ πλέον δεν παραπονιέται. Επίσης μπορεί να σε βοηθήσει αν τραγουδάτε εκεινη την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...