Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήπως δεν με θέλει το μωρό μου επειδή δεν θήλασα;

popaki2007

Recommended Posts

Καλησπέρα! Είμαι μανούλα ενός υγειέστατου μπεμπούλη 7,5 μηνών.. Οπως πολλές άλλες μανούλες δεν κατάφερα και γω να θηλάσω για διάφορους λόγους.. Εδώ κ 3 βδομάδες ξεκίνησα ξανά δουλειά, αλλά επειδή έχουμε οικογενειακή επιχείρηση εργάζομαι σχεδόν 12 ώρες την ημέρα.. Υπάρχει περίπτωση επειδή δεν θήλασα να μην με θέλει ο μικρούλης μου; το αισθάνομαι ακόμα περισσότερο τώρα που λείπω τόσες ώρες, μήπως με ξεχάσει τελείως.. Είμαι πολύ στεναχωρημένη και δεν ξερω πως μπορώ να το αλλάξω αυτό.. Μήπως είμαι υπερβολική; ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

σε καμια μα σε καμια των περιπτωσεων μην το σκεφτεσαι

σημασια δ εχει τι γαλα εδωσες στο μωρο σου,αλλα οτι το κρατας αγκαλια,του μιλας γλυκα,το φροντιζεις

λογικο να σκεφτεσαι ετσι επειδη εισαι πολλες ωρες μακρια του κ σου λειπει,αλλα μην σου περναει καν απο το μυαλο

Όχι κορίτσι μου, μην βάζεις τον εαυτό σου σε τέτοιου είδους διάλειμματα και σκέψεις. Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες για το μωρό σου! Εισπράττει από εσένα μητρικη αγάπη φροντίδα και αφοσίωση με τον τρόπο που μπορείς. Αλίμονο αν κάθε παιδί που δεν θήλασε απομακρυνόταν από την μαμά του... 

Νομίζω πως ο συνδιασμός της πολύωρης εργασίας σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι αλλά δεν θα έπρεπε !

Τις ώρες που λείπεις το μωράκι σου είναι σε καλά χέρια; Νιώθεις ασφάλεια με την φροντίδα που του παρέχεται; Λαμβάνει αγάπη από αυτή; 

Ούτε η πρώτη είσαι αλλά ούτε και η τελευταία ,είναι ακόμη νωρίς για να βρείτε τους ρυθμούς σας και να ηρεμήσεις και εσύ! Υπάρχει η δυνατότητα να μειώσεις κάπως τις ώρες ; Υπάρχει διαθέσιμο άτομο από το περιβάλλον ή μη ώστε να καθήσει στο δικό σου πόστο κάποιες λίγες ώρες;

Αχ πως σε καταλαβαίνω.  Φαντάσου ότι όταν γύρισα στην δουλειά είχα τάξιδια εκτός Αθηνών και έλειπα μια εβδομάδα! 

Όλα αυτά που σκέφτεσαι δεν ισχύουν όπως είπαν και τα κορίτσια! Είσαι η μοναδική μανουλα! 

Διαφημίσεις

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε θελει επειδη δεν το θηλασες! Αλλα θα συμφωνησω με @Macgyver, μηπως επειδη λειπεις πολλες ωρες σου κραταει μουτρα κι εσυ εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν σ'αγαπαει λογω μη θηλασμου;

On 14/9/2018 at 6:41 ΜΜ, popaki2007 είπε:

Καλησπέρα! Είμαι μανούλα ενός υγειέστατου μπεμπούλη 7,5 μηνών.. Οπως πολλές άλλες μανούλες δεν κατάφερα και γω να θηλάσω για διάφορους λόγους.. Εδώ κ 3 βδομάδες ξεκίνησα ξανά δουλειά, αλλά επειδή έχουμε οικογενειακή επιχείρηση εργάζομαι σχεδόν 12 ώρες την ημέρα.. Υπάρχει περίπτωση επειδή δεν θήλασα να μην με θέλει ο μικρούλης μου; το αισθάνομαι ακόμα περισσότερο τώρα που λείπω τόσες ώρες, μήπως με ξεχάσει τελείως.. Είμαι πολύ στεναχωρημένη και δεν ξερω πως μπορώ να το αλλάξω αυτό.. Μήπως είμαι υπερβολική; ευχαριστώ πολύ!

Έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του μπεμπούλη απέναντί σου ή απλά ανησυχείς μήπως σε "ξεχάσει" λόγω της απουσίας σου στη δουλεια;

Γιατί δεν πρόκειται να γίνει αυτό! Ο αποχωρισμός σίγουρα κοστίζει και για τους 2, ίσως περισσότερο για τη μαμά... Ο μικρός θα περάσει από διάφορα στάδια.  Προς το παρόν, προσπάθησε να είσαι ήρεμη όταν φεύγεις, για να νιώθει ασφαλής με το άτομο που τον φροντίζει.

Εννοείται πως δεν παίζει ρόλο το αν θήλασες, μην φορτώνεσαι με επιπλέον τύψεις! Το μωρό σου δεν ξέρει ότι δεν το θήλασες, αποκλείεται να σε "κατηγορεί" για αυτό!

Θα συνηθίσετε και οι 2 σε αυτη τη νέα κατάσταση. Δεν λέω ότι είναι η ιδανική αλλά σίγουρα θα τα καταφέρεις μια χαρά!

Κοριτσια μου καλησπερα! Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.. Χθες βαφτισαμε κ τον μπεμπουλη μας κ τελειωσαμε κ με αυτο! Λοιπον, να σας πω καταρχην οτι μεγαλωνει σε πολυ καλο περιβαλλον με πολυ αγαπη κ φροντιδα.. Απλα εγω αισθανομαι οτι δεν ενθουσιαζεται τοσο οταν επιστρεφω στην μανα μου για να τον παρω.. Αλλα μετα π θα παμε σπιτι δεν εχει αλλαξει κατι στην συμπεριφορα του.. Ειναι ενα μωρο που καθεται με ολους κ ισως αυτο με κανει κ αισθανομαι ετσι ακομα περισσοτερο..

4 ώρες πρίν, popaki2007 είπε:

Κοριτσια μου καλησπερα! Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.. Χθες βαφτισαμε κ τον μπεμπουλη μας κ τελειωσαμε κ με αυτο! Λοιπον, να σας πω καταρχην οτι μεγαλωνει σε πολυ καλο περιβαλλον με πολυ αγαπη κ φροντιδα.. Απλα εγω αισθανομαι οτι δεν ενθουσιαζεται τοσο οταν επιστρεφω στην μανα μου για να τον παρω.. Αλλα μετα π θα παμε σπιτι δεν εχει αλλαξει κατι στην συμπεριφορα του.. Ειναι ενα μωρο που καθεται με ολους κ ισως αυτο με κανει κ αισθανομαι ετσι ακομα περισσοτερο..

Είναι λογικό το μωρό να είναι πολύ δεμένο με όποιον το προσέχει τις περισσότερες ώρες. Και όχι μόνο είναι λογικό, αλλά και σημάδι ότι όλα πάνε καλά. Φαντάσου το μωρό να ένιωθε χάλια όσο λείπεις και να ενθουσιάζοταν μόλις σε δει; Δε θα είχες πολύ μεγαλύτερη αγωνία ότι όλη τη μέρα νιώθει άσχημα;

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...