Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών και 4 μηνών. Είναι 12 κιλά και 97 εκατοστά.  Έχω μεγάλο πρόβλημα με το φαγητό της. Θέλει μόνο γάλα ολη μερα( 1 lt) και φρούτα, αλλά δε τρωει σχεδόν τίποτα από φαγητό, μονο τραχανά για βράδυ  . Μερικές φορές τρώει fishticks και nuggets με ρύζι ή πατάτες και pizza για μεσημέρι . Παλιά έτρωγε μακαρόνια τώρα ούτε αυτά.. Λαχανικά και κρέας με τίποτα ! Αυγο μια φορά θα το φάει -μια θα το αρνηθεί.  Ούτε για γλυκά τρελαίνεται ,δε της δίνω και εγω φυσικα .  Μόνο κεικ σπιτικο και γαλακτοφετες τρώει.  Δε τη πιάνω πουθενά! Ο γιάτρος δεν ανησυχεί επειδή ειναι ζωηρή. Εξετάσεις αίματος δε κάνουν εδώ σε μικρά παιδιά αν δεν είναι άρρωστα  (εξωτερικό). Help!

Διαφημίσεις

Της έχεις πρόγραμμα στα γεύματα; Προλαβαίνει να πεινάσει χωρίς σνακ και γάλα ανάμεσα; Τι γίνεται αν αρνηθεί να φάει; Περιμένεις να πεινάσει να ξαναδώσεις το ίδιο, ή ξέρει ότι αν αρνηθεί το κρέας θα της δώσεις γάλα;

Fish sticks , nuggets , γαλακτοφετες ;! Συγνώμη αλλά αυτό κι αν είναι junk food . Αφού είναι ζωηρή , άστην να πεινάσει κ πρόσφερε ξανά κ ξανά το φαγητό που θα έπρεπε να φάει πχ μπιφτεκακια με πατάτες φούρνου .  Θα κλάψει μια , θα χτυπηθεί δυο , αλλά στο τέλος θα κυριαρχήσει το αίσθημα επιβίωσης . Και φυσικά όχι τόσο γάλα ! Τοστ πχ με τυρί και πολύσπορο ψωμί δεν τρώει ; Ας φάει ένα τέτοιο σνακ . Γιαούρτι δεν τρώει ; 

Όχι δε θέλει τίποτα έχω δοκιμάσει τα πάντα.  Από το να μένει νηστικό της δίνω ότι τρώει. Αν την αφήσω ποτέ δε λέει ότι πεινάει. Είναι πάρα πολύ πεισματάρα..

Επεξεργάστηκαν by A&C

Η λύση όμως είναι να την αφήσεις νηστική . Και να μην έχεις καμία επιλογή από junk food μέσα στο σπίτι . Όσο πεισματάρα και να είναι , το αίσθημα της επιβίωσης είναι δυνατότερο. 

Διαφημίσεις

Δυστυχώς έτσι ήταν κι η μεγάλη μου κόρη στην ηλικία της δικιά σας. Το μόνο που με παρηγορουσε ήταν ότι έπινε πολύ γάλα. Ίσως βέβαια αν έλειπε το γάλα να έτρωγε περισσότερο φαγητό. Δεν ξέρω, ποτέ δε δοκίμασα να της στερησω το γάλα. Έμοιαζε πραγματικά να μην πεινάει ποτέ! 

Μεγαλώνοντας έμαθε, βλέποντας και εμάς σιγά - σιγά, να τρώει αρκετά φαγητά και σαλάτες και λίγα φρούτα. Εξακολουθεί να είναι ένα πολύ δύσκολο παιδί στο φαγητό. Τώρα πλησιάζει τα 5.

Της έχουμε κάνει 3 φορές εξετάσεις αίματος κι είναι πολύ καλές. 

Κάποια στιγμή, η παιδίατρος μας είχε προτείνει να της βάζουμε στο γάλα της ένα διατροφικό συμπλήρωμα σε σκόνη. Δε μπορώ να πω ότι είδαμε θεαματικά αποτέλεσμα διότι η κόρη μου είναι πολύ δραστήριο παιδάκι. 

Τέλος, όταν εγώ ήμουνα μικρή και δεν έτρωγα παρά μόνο μαλακές τροφές και γάλα, χρειάστηκε να μου αφαιρέσουν αμυγδαλές (και κρεατακια μαζί) επειδή με δυσκολευαν στην κατάποση τροφών. 

πρίν από 10 λεπτά , Macgyver είπε:

Η λύση όμως είναι να την αφήσεις νηστική . Και να μην έχεις καμία επιλογή από junk food μέσα στο σπίτι . Όσο πεισματάρα και να είναι , το αίσθημα της επιβίωσης είναι δυνατότερο. 

Δεν γίνεται να την αφήσω νηστικό ή να μη της δώσω γάλα. Θα κλαίει καιβυα φωνάζει.  Εδώ είναι εξωτερικό.  Θα μου φέρουν την Πρόνοια ότι κάτι κάνω στο παιδί και άντε να με πιστέψουν ότι είναι πείσμα για φαγητό. Ου μπλέξεις!

πρίν από 37 λεπτά , A&C είπε:

Όχι δε θέλει τίποτα έχω δοκιμάσει τα πάντα.  Από το να μένει νηστικό της δίνω ότι τρώει. Αν την αφήσω ποτέ δε λέει ότι πεινάει. Είναι πάρα πολύ πεισματάρα..

Αρα θα τρώει για πάντα junk food. Aν δεν έχεις κανόνες, και αν μαθαίνεις στο παιδί ότι όταν κλάψει γίνεται το δικό του, θα τρέφεται προς το παρόν με γάλα και fish sticks και μεθαύριο με πατατάκια και burger. Βάλε κανόνες. 

Όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα και καταλαβαίνει απόλυτα αυτά που θα της λες θα μπορείς ίσως να της εξηγείς ότι στο σπίτι τρώμε όλοι το ίδιο φαγητό και σήμερα έχει πχ φακές. Βάζω το πιάτο σου πάνω στο τραπέζι. Αν δεν το φας, μέχρι το βράδυ θα μείνει εκεί και δε θα σου δώσω τίποτα άλλο να φας γιατί δεν έχω. 

Κάπως έτσι με είχαν συμβουλέψει κι εμένα να κάνω. Δεν άντεχα να φτιάχνω δεύτερο φαγητό ή να τη βγάζει το παιδί με σνακς και τσιμπολόγηματα. Συνήθως έπιανε και πιάνει. Βέβαια, τρώει λίγο αλλά τουλάχιστον τρώει. 

1 hour ago, A&C είπε:

Καλησπέρα!

Έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών και 4 μηνών. Είναι 12 κιλά και 97 εκατοστά.  Έχω μεγάλο πρόβλημα με το φαγητό της. Θέλει μόνο γάλα ολη μερα( 1 lt) και φρούτα, αλλά δε τρωει σχεδόν τίποτα από φαγητό, μονο τραχανά για βράδυ  . Μερικές φορές τρώει fishticks και nuggets με ρύζι ή πατάτες και pizza για μεσημέρι . Παλιά έτρωγε μακαρόνια τώρα ούτε αυτά.. Λαχανικά και κρέας με τίποτα ! Αυγο μια φορά θα το φάει -μια θα το αρνηθεί.  Ούτε για γλυκά τρελαίνεται ,δε της δίνω και εγω φυσικα .  Μόνο κεικ σπιτικο και γαλακτοφετες τρώει.  Δε τη πιάνω πουθενά! Ο γιάτρος δεν ανησυχεί επειδή ειναι ζωηρή. Εξετάσεις αίματος δε κάνουν εδώ σε μικρά παιδιά αν δεν είναι άρρωστα  (εξωτερικό). Help!

Απ' τη στιγμή που είναι εντάξει στα κιλά της απ' ότι είδα μην σε απασχολεί καθόλου. Είναι μικρή ακόμα, μεγαλώνοντας θα μάθει να τρώει καλύτερα. Τόσο γάλα που πίνει καλύπτει σχεδόν όλες τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες και το γάλα περιέχει όλα τα μακροθρεπτικα συστατικά (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεινες), επίσης είπες ότι τρώει κ φρούτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κάθεστε να τρώτε μαζί για να βλέπει κ εσένα κ μπορεί να θελήσει κ αυτή σιγά σιγά. Μεγαλώνοντας πάντως σίγουρα θα φάει. Δεν ξέρω βέβαια αν της λείπει σίδηρος.. αν ζητήσεις αιματολογικές δεν κάνουν με τπτ εκεί? Αν πας μόνη σου σε μικροβιολογικό χωρίς παραπεμπτικό?

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , mama16 είπε:

Απ' τη στιγμή που είναι εντάξει στα κιλά της απ' ότι είδα μην σε απασχολεί καθόλου. Είναι μικρή ακόμα, μεγαλώνοντας θα μάθει να τρώει καλύτερα. Τόσο γάλα που πίνει καλύπτει σχεδόν όλες τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες και το γάλα περιέχει όλα τα μακροθρεπτικα συστατικά (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεινες), επίσης είπες ότι τρώει κ φρούτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κάθεστε να τρώτε μαζί για να βλέπει κ εσένα κ μπορεί να θελήσει κ αυτή σιγά σιγά. Μεγαλώνοντας πάντως σίγουρα θα φάει. Δεν ξέρω βέβαια αν της λείπει σίδηρος.. αν ζητήσεις αιματολογικές δεν κάνουν με τπτ εκεί? Αν πας μόνη σου σε μικροβιολογικό χωρίς παραπεμπτικό?

Δε κάνουν σε παιδάκια μόνο αν είναι άρρωστα κτλ. Δεν το έχω ψαξει  να κάνω ιδιωτικά εξετάσεις γιατί δε συνηθίζεται εδω ...ανα διαστήματα θα φάει κάτι που τρώω αλλά μπουκιά Όχι μερίδα...ελπίζω να αλλάξει μεγαλώνοντας..Η αλήθεια είναι και εγω μικρή δεν έτρωγα και με κυνηγούσαν όλη μέρα με το πιάτο..Και τώρα κάνω δίαιτα μπας και χάσω κιλό 

1 hour ago, A&C είπε:

Δε κάνουν σε παιδάκια μόνο αν είναι άρρωστα κτλ. Δεν το έχω ψαξει  να κάνω ιδιωτικά εξετάσεις γιατί δε συνηθίζεται εδω ...ανα διαστήματα θα φάει κάτι που τρώω αλλά μπουκιά Όχι μερίδα...ελπίζω να αλλάξει μεγαλώνοντας..Η αλήθεια είναι και εγω μικρή δεν έτρωγα και με κυνηγούσαν όλη μέρα με το πιάτο..Και τώρα κάνω δίαιτα μπας και χάσω κιλό 

Η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδάκια δεν τρώνε αλλά μεγαλώνοντας είναι μια χαρά. Απλά πλέον το βλέπουμε απ' την οπτική της μαμάς κ ανησυχούμε αν δεν τρώει. Κ εγώ μικρούλα δεν έτρωγα κ πάντα έλεγα ότι όταν κάνω μωράκι δεν θα το πιέζω να φάει.. πλέον όμως άλλαξα 180 μοίρες κ τρέχω από πίσω της για να φάει. Εμένα η μικρή μου είναι 20 μηνών κ σε κιλά 7250, τρώει λίγο κ δεν πίνει ούτε μια γουλια γάλα. Κ τι δεν θα έδινα να έπινε ένα λίτρο όπως πίνει η δικιά σου.. βέβαια σε καταλαβαίνω που αγχώνεσαι γιατί η κάθε μαμά αγχώνεται για το παιδί της. Αλλά σκέψου ότι είναι καλά στην υγεία της κ ο γιατρός ο ίδιος δεν ανησυχεί. Πιστεύω όταν πάει 3-4 θα τρώει καλύτερα!

πρίν από 13 λεπτά , mama16 είπε:

Η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδάκια δεν τρώνε αλλά μεγαλώνοντας είναι μια χαρά. Απλά πλέον το βλέπουμε απ' την οπτική της μαμάς κ ανησυχούμε αν δεν τρώει. Κ εγώ μικρούλα δεν έτρωγα κ πάντα έλεγα ότι όταν κάνω μωράκι δεν θα το πιέζω να φάει.. πλέον όμως άλλαξα 180 μοίρες κ τρέχω από πίσω της για να φάει. Εμένα η μικρή μου είναι 20 μηνών κ σε κιλά 7250, τρώει λίγο κ δεν πίνει ούτε μια γουλια γάλα. Κ τι δεν θα έδινα να έπινε ένα λίτρο όπως πίνει η δικιά σου.. βέβαια σε καταλαβαίνω που αγχώνεσαι γιατί η κάθε μαμά αγχώνεται για το παιδί της. Αλλά σκέψου ότι είναι καλά στην υγεία της κ ο γιατρός ο ίδιος δεν ανησυχεί. Πιστεύω όταν πάει 3-4 θα τρώει καλύτερα!

Τώρα κοίταξα το βιβλιάριο η δικιά μου ήταν λίγο περισσότερο στη δικιά σας ηλικία.  Επίσης είδα ότι από τον Ιανουάριο είναι 12 κιλά αλλά έχει ψηλώσει 11 πόντους. Τι να πω...μακάρι να είναι οκ

πρίν από 13 λεπτά , A&C είπε:

Τώρα κοίταξα το βιβλιάριο η δικιά μου ήταν λίγο περισσότερο στη δικιά σας ηλικία.  Επίσης είδα ότι από τον Ιανουάριο είναι 12 κιλά αλλά έχει ψηλώσει 11 πόντους. Τι να πω...μακάρι να είναι οκ

Ναι απ' ότι είδα είναι αρκετά ψηλή η κόρη σου κ έτσι θα φαίνεται κ πιο αδύνατη.. μακάρι να αρχίσει να τρώει κ η δικιά μου κ η δικιά σου. Κάποια συμβουλή δυστυχώς δεν έχω να σου δώσω απλά υπομονή να μεγαλώσει λίγο..

πρίν από 15 λεπτά , mama16 είπε:

Ναι απ' ότι είδα είναι αρκετά ψηλή η κόρη σου κ έτσι θα φαίνεται κ πιο αδύνατη.. μακάρι να αρχίσει να τρώει κ η δικιά μου κ η δικιά σου. Κάποια συμβουλή δυστυχώς δεν έχω να σου δώσω απλά υπομονή να μεγαλώσει λίγο..

Υπομονή ...Τι άλλο να κάνουμε..Δε της δίνω με το ζόρι, το θεωρώ λάθος να της το δίνω με τη βία στο στόμα και να της μείνει ψυχολογικό. Από μόνη της δε τρώει...Θα ζει με γάλα για τώρα 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Marilh είπε:

Όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα και καταλαβαίνει απόλυτα αυτά που θα της λες θα μπορείς ίσως να της εξηγείς ότι στο σπίτι τρώμε όλοι το ίδιο φαγητό και σήμερα έχει πχ φακές. Βάζω το πιάτο σου πάνω στο τραπέζι. Αν δεν το φας, μέχρι το βράδυ θα μείνει εκεί και δε θα σου δώσω τίποτα άλλο να φας γιατί δεν έχω. 

Κάπως έτσι με είχαν συμβουλέψει κι εμένα να κάνω. Δεν άντεχα να φτιάχνω δεύτερο φαγητό ή να τη βγάζει το παιδί με σνακς και τσιμπολόγηματα. Συνήθως έπιανε και πιάνει. Βέβαια, τρώει λίγο αλλά τουλάχιστον τρώει. 

αυτο ακριβως ειναι που ακολουθω κ το ιδιο θα προτεινα κ για σενα

με τη διαφορα οτι δ θεωρω οτι χρειαζεται να μεγαλωσει για να το καταλαβει

2χρ κ 4μ μια χαρα μεγαλη ειναι για να επικοινωνειτε σε τετοιο επιπεδο ασχετως αν μιλαει

ειναι πολυ θετικο που πινει γαλα κ τρωει φρουτα.μαζι με το γαλα το πρωι παντα θα της προσφερα κ κτ αλλο,γι αυτο δ θα εκανα πανω απο 200μλ γαλα.αν πιει μονο το γαλα θα ξαναφαει δεκατιανο 1φρουτο κ ισως κτ ακομη οπως κριτσινι(στην κορη μου 3χρ δ αρκει μονο το φρουτο).μετα μεσημεριανο,αν δ φαει πιθανον θα κοιμηθει νηστικη.απογευμα φρουτο η καποιο αλλο σνακ,βραδινο το ιδιο με το μεσημεριανο αν δ το εφαγε η κτ αλλο,κ γαλα προ υπνου

το αλλο που θα εκανα ειναι να προσφερω αυτα που τρωει πιο υγιεινα,δλδ να κανω εγω πιτσα,ψαρομπιφτεκια,κοτομπουκιες,που μπορεις να βαλεις κ λαχανικα,κ παντα με συνοδευτικο

κ θα εκανα εξετασεις ιδιωτικα,μπορει να εχει καποια ελλειψη βιτ κ γι αυτο να εχει μειωμενη ορεξη

ακομη κ που δοκιμαζει απο σενα ειναι θετικο,κ ας ειναι μονο μια μπουκια

προσπαθησε να κανεις κ πιο "εμφανισιμα"τα πιατα,εχει πολλες ιδεες στο ιντερνετ,σχεδιακια με τα φαγητα

παντως απο αναπτυξη ειναι μια χαρα

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Της έχεις πρόγραμμα στα γεύματα; Προλαβαίνει να πεινάσει χωρίς σνακ και γάλα ανάμεσα; Τι γίνεται αν αρνηθεί να φάει; Περιμένεις να πεινάσει να ξαναδώσεις το ίδιο, ή ξέρει ότι αν αρνηθεί το κρέας θα της δώσεις γάλα;

Πρόγραμμα έχω και στο φαγητό και στον ύπνο. Όταν δε θέλει το φαγητό της δίνω γάλα γιατί το ζητάει αυτη για να μη μείνει νηστικη και αρχίζει να τσιρίζει. 

Νομίζω ότι αφού δεν θες να την αφήσεις νηστική, το καλύτερο είναι να αλλάξεις το "junk food" με σπιτική εκδοχή. Μπορεί να είναι μικρή, αλλά γιατί να επιβαρύνεται με ανθυγιεινές τροφές; 

Επίσης όταν με το καλό πάει παιδικό, τι θα τρώει; θα πρέπει να τρώει ό,τι και τα άλλα παιδάκια. 

Επομένως, αποφεύγοντας τις φωνές τώρα, απλά μεταθέτεις ένα πρόβλημα για το μέλλον. 

Να τρώτε παρέα, να την έχεις βοηθό σε απλή μαγειρική και να μαγειρεύεις "μεζεδάκια" που αρέσουν στα παιδιά πχ κιμαδοπιτάκια, μικρά μπιφτεκάκια με πιτούλες και πατάτες τηγανητές φτιαγμένες στο φούρνο. 

Πίστεψέ με, αν εξαφανίσεις τα ανθυγιεινά, τα αρχίσει να τρώει αυτά που της δίνεις! 

1 hour ago, xaroumenh mama είπε:

Έχεις προσπαθήσει να την έχεις μαζί σου στη κουζίνα να σε βοηθάει όταν μαγειρεύεις ;

Όχι δε τη βάζω μαζί μου γιατί είναι πολύ ζωηρή και το θεωρώ επικίνδυνο 2 χρονών να μπαίνει στη κουζίνα να μαγειρέψει 

πρίν από 58 λεπτά , A&C είπε:

Όχι δε τη βάζω μαζί μου γιατί είναι πολύ ζωηρή και το θεωρώ επικίνδυνο 2 χρονών να μπαίνει στη κουζίνα να μαγειρέψει 

Εγώ τον γιο μου από 2 χρονων τον είχα βοηθω στη κουζίνα είναι κ εμένα πάρα πολύ αδύνατος τώρα είναι 34 μηνών κ έχει γίνει ο καλύτερος σεφ .. κ είναι 12,100 στα κιλά του ..κ όχι μόνο δε τρώει ο δικός μου αλλά δε πιάνει κ με τα χέρια του αν κάτι δε του γεμίζει το ματι .όταν ξεκίνησε να με βοηθάει είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ που ανέβηκε μέσα σε ένα μήνα στη καμπύλη ..!!! Μπορείς να της λες να σου βγάζει τις κατσαρόλες να βγαζει ότι της ζητάς από το ψυγείο να πετάει τα φλουδια από τις ντομάτες τα αγγουράκια στα σκουπίδια .. να σου βάζει ότι έχεις ψιλοκοψει μέσα στη κατσαρόλα να έχεις το πιατακι της κ να τις δίνει να δοκιμάζει να σου λέει αν είναι ωραίο αν χρειαζετε να προσθέσεις κάτι μέσα ακόμα .. στην αρχή όταν βραζαμε μακαρόνια όταν του έδινα να τα βάλει στο νερό δε το είχα αφήσει να βράσει μέχρι να μάθει ότι η κατσαρόλα καίει ..πλέον είναι πολύ προσεχτικος ξέρει από πού πρέπει να πιάσει τη κατσαρόλα για να μη καεί έχει ένα κουτάλι κ ανακατεύει .. γενικά είναι μια διαδικασία που αρέσει πολύ στα παιδιά βέβαια μετά χρειαζετε ναχεχεις υπομονή για το καθάρισμα αλλά πιστεύω πως αξίζει το κόπο μια δοκιμή ...!!!!!!

3 ώρες πρίν, xaroumenh mama είπε:

Εγώ τον γιο μου από 2 χρονων τον είχα βοηθω στη κουζίνα είναι κ εμένα πάρα πολύ αδύνατος τώρα είναι 34 μηνών κ έχει γίνει ο καλύτερος σεφ .. κ είναι 12,100 στα κιλά του ..κ όχι μόνο δε τρώει ο δικός μου αλλά δε πιάνει κ με τα χέρια του αν κάτι δε του γεμίζει το ματι .όταν ξεκίνησε να με βοηθάει είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ που ανέβηκε μέσα σε ένα μήνα στη καμπύλη ..!!! Μπορείς να της λες να σου βγάζει τις κατσαρόλες να βγαζει ότι της ζητάς από το ψυγείο να πετάει τα φλουδια από τις ντομάτες τα αγγουράκια στα σκουπίδια .. να σου βάζει ότι έχεις ψιλοκοψει μέσα στη κατσαρόλα να έχεις το πιατακι της κ να τις δίνει να δοκιμάζει να σου λέει αν είναι ωραίο αν χρειαζετε να προσθέσεις κάτι μέσα ακόμα .. στην αρχή όταν βραζαμε μακαρόνια όταν του έδινα να τα βάλει στο νερό δε το είχα αφήσει να βράσει μέχρι να μάθει ότι η κατσαρόλα καίει ..πλέον είναι πολύ προσεχτικος ξέρει από πού πρέπει να πιάσει τη κατσαρόλα για να μη καεί έχει ένα κουτάλι κ ανακατεύει .. γενικά είναι μια διαδικασία που αρέσει πολύ στα παιδιά βέβαια μετά χρειαζετε ναχεχεις υπομονή για το καθάρισμα αλλά πιστεύω πως αξίζει το κόπο μια δοκιμή ...!!!!!!

Τέλεια ή ιδέα σου! Ξετρελαθηκα διαβάζοντας την! Εμένα είναι 19.5 μηνών κ την ώρα του μαγειρέματος προσπαθώ να τον απασχολώ με τα λαχανικά, δηλαδή του δίνω διάφορα και τάχα τα ανακατεύει σε δική του κατσαρόλα στο πατωμα. Δεν είχε πάει το μυαλό μου πως μπορώ να του δώσω περισσότερες "αρμοδιότητες" γιατί φοβάμαι τα ατυχήματα αλλά πολλά από αυτά που αναφέρεις μπορεί να τα κάνει. Τελικά μας λείπει ή φαντασία!

21 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Τέλεια ή ιδέα σου! Ξετρελαθηκα διαβάζοντας την! Εμένα είναι 19.5 μηνών κ την ώρα του μαγειρέματος προσπαθώ να τον απασχολώ με τα λαχανικά, δηλαδή του δίνω διάφορα και τάχα τα ανακατεύει σε δική του κατσαρόλα στο πατωμα. Δεν είχε πάει το μυαλό μου πως μπορώ να του δώσω περισσότερες "αρμοδιότητες" γιατί φοβάμαι τα ατυχήματα αλλά πολλά από αυτά που αναφέρεις μπορεί να τα κάνει. Τελικά μας λείπει ή φαντασία!

για αυτο ειμαστε εδω για να δινουμε ιδεες η μια στην αλλη πως αλλιως...!!!!!!!!!!!!!;-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...