Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ζωηρός. Τόσο που θα τρελαθώ.

Recommended Posts

Κορίτσια ο μικρός 17 μηνών κ κάτι είναι πολύ ζωηρός. 

Κάνει ζημιές συνεχώς. Κ δεν με ακούει καθόλου. Μα καθόλου.

Μένω σε διαμέρισμα κ κάτω έχουμε αυλή κοινόχρηστη. 

Τον πάω να παίξει με το χώμα κ δεν παίζει καθόλου. Τρέχει στα σκαλοπάτια κ ανεβαίνει κατεβαίνει θέλει να βγει κ στο δρόμο. Δύο ώρες στην αυλή κ δεν άγγιξε το χώμα. Πάμε σπίτι κ πειράζει κατευθείαν το χώμα από της γλάστρες. Έγινα έξαλλη!

Το ίδιο μου έχει κάνει κ στο πάρκο που τον πηγαίνω. Το χώμα ή δεν θα το πειράξει καθόλου ή θα παίξει πολύ λίγο. Πάμε σπίτι κ πάλι στης γλάστρες. Του μιλάω κ δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Τα ντουλάπια τα έβαλα ασφάλεια που πήρα αλλά την έχει χαλάσει! Ξανά πήρα κ ξανά τα ίδια. Τώρα θα πάρω από άλλο μαγαζί θα ψάξω κάτι διαφορετικό.

Έχω βαρεθεί να σκουπίζω ρύζι μακαρόνια κ άλλα τρόφιμα από το πάτωμα. 

Κ μου κάνει εντύπωση γιατί κάθε μέρα γίνεται αυτό. 

Του λέω δεν τα πειράζουμε δεν είναι παιχνίδι έλα να σου δείξω τα παιχνίδια σου.

Αυτό το λέω κάθε μέρα!!! 

Κάθομαι στο πάτωμα κ παίζω με τα παιχνίδια του αυτοκινητα, σχήματα μπάλες κ άλλα... 

Τίποτα ο μικρός στα ντουλάπια στης γλάστρες. Ανεβαίνει στης καρέκλες της τραπεζαρίας...

Ξέρω ότι είναι ακόμα πολύ μικρός κ θέλει υπομονή. 

Αλλά δεν γίνεται βρε παιδί μου. Θα τρελαθώ θέλει να παίζει πάντα με κάτι που δεν πρέπει.

Και για να σας προλάβω. 

Δεν είναι της φαντασίας μου ότι είναι πολύ ζωηρός. Όποιος τον γνωρίσει καλά. Μου το λένε!!!

Διαφημίσεις

μηπως εχεις πολλες απαιτησεις;

παρα πολυ φυσιολογικο μου φαινεται που παει στα σκαλια,ανεβαινει στις καρεκλες,ακομη κ που θελει να βγει στο δρομο

τα ντουλαπια της κουζινας ειναι πολυ πιο ενδιαφεροντα απο τα παιχνιδια.καμια ασφαλεια δ χρειαζεται.απλα στα κατω βαζεις ταπερ,κουταλες,κατσαρολες κλπ για να μπορει να ψαχουλεψει

στα ματια του δ ειναι ζημιες.γνωριζει τον κοσμο.κ αυτο που ζητας στο παιδι να κανει κτ κ το κανει αδιαμαρτυρητα ειναι κτ που δ γινεται παντα για πολλα χρονια,ειδικα σε αυτην την ηλικια

πως περιμενεις απο το νηπιακι να καταλαβει γτ εγινες εξαλλη που πειραξε το χωμα απο τις γλαστρες,ενω στην αυλη του ζητησες να παιξει με το χωμα;

Κ εμένα τα κάνει αυτά αλλά δεν το είχα για ζωηραδα, απλά για περιέργεια :rolleyes:. Αν μου έλεγες ότι κάθεται μόνος του κ παίζει με τα παιχνίδια του μπορεί κ να σου έλεγα ότι κάποιο πρόβλημα έχει το παιδί!

καλημεραα!!να χαιρεσαι το παιδακι σου!! νομιζψ οτι δεν υπαρχει τπτ πιο φυσιολογικο!!ο δικος μου ειναι 8 μηνων δεν στεκεται πουθενα!!με τα παιχνιδια τουισα τα πιανει τα κοιταζει για δευτερολεπτα κ τα πεταει!!πχ τωρα που γραφω τον κυνηγαω πανω στον καναπε(τον ειχα στο παρκο του νωριτερα το οποιο παραλιγο να το διαλυσει χαχ) κ παιζει με το ασυρματο τηλεφωνο το οποιο του αρεσει ν πεταει συνεχεια κατω,με το κοντρολ της  τηλεορασης, τα οποια αν του τα παρω απο τα χερια αρχιζει να ουρλιαζει λεσ καιτο βαρας!!!και κοπαναει και τον υπολογιστη (ο οποιος λειτουργει και δεν λειτουργει πλεον χαχ)!!οποτε μου φαινεται πολυ λογικο μετα το παιδακι που περπαταει κιολασ να ανεβοκατεβαινει παντου!!!

πρίν από 10 λεπτά , sweety** είπε:

καλημεραα!!να χαιρεσαι το παιδακι σου!! νομιζψ οτι δεν υπαρχει τπτ πιο φυσιολογικο!!ο δικος μου ειναι 8 μηνων δεν στεκεται πουθενα!!με τα παιχνιδια τουισα τα πιανει τα κοιταζει για δευτερολεπτα κ τα πεταει!!πχ τωρα που γραφω τον κυνηγαω πανω στον καναπε(τον ειχα στο παρκο του νωριτερα το οποιο παραλιγο να το διαλυσει χαχ) κ παιζει με το ασυρματο τηλεφωνο το οποιο του αρεσει ν πεταει συνεχεια κατω,με το κοντρολ της  τηλεορασης, τα οποια αν του τα παρω απο τα χερια αρχιζει να ουρλιαζει λεσ καιτο βαρας!!!και κοπαναει και τον υπολογιστη (ο οποιος λειτουργει και δεν λειτουργει πλεον χαχ)!!οποτε μου φαινεται πολυ λογικο μετα το παιδακι που περπαταει κιολασ να ανεβοκατεβαινει παντου!!!

Τα ίδια και ο δικός μου!Έχει μεγάλη λατρεία για τα κοντρόλ και τα ασύρματα τηλέφωνα.Ασε που αν του πάρεις αυτό που κρατά στο χέρι ξεραίνεται στο κλάμα.Και η αλλαγή Πάνας γίνεται όλο και πιο δυσκολη!11 μηνών και κλαίει και ψεύτικα αν δεν του κάνεις αυτό που θέλει.

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Τον πάω να παίξει με το χώμα κ δεν παίζει καθόλου. Τρέχει στα σκαλοπάτια κ ανεβαίνει κατεβαίνει θέλει να βγει κ στο δρόμο. Δύο ώρες στην αυλή κ δεν άγγιξε το χώμα. Πάμε σπίτι κ πειράζει κατευθείαν το χώμα από της γλάστρες. Έγινα έξαλλη!

Το ίδιο μου έχει κάνει κ στο πάρκο που τον πηγαίνω. Το χώμα ή δεν θα το πειράξει καθόλου ή θα παίξει πολύ λίγο. Πάμε σπίτι κ πάλι στης γλάστρες. Του μιλάω κ δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Τα ντουλάπια τα έβαλα ασφάλεια που πήρα αλλά την έχει χαλάσει! Ξανά πήρα κ ξανά τα ίδια. Τώρα θα πάρω από άλλο μαγαζί θα ψάξω κάτι διαφορετικό.

Αυτό το λέω κάθε μέρα!!! 

Κάθομαι στο πάτωμα κ παίζω με τα παιχνίδια του αυτοκινητα, σχήματα μπάλες κ άλλα... 

Τίποτα ο μικρός στα ντουλάπια στης γλάστρες. Ανεβαίνει στης καρέκλες της τραπεζαρίας...

Αλλά δεν γίνεται βρε παιδί μου. Θα τρελαθώ θέλει να παίζει πάντα με κάτι που δεν πρέπει.

Και για να σας προλάβω. 

Δεν είναι της φαντασίας μου ότι είναι πολύ ζωηρός. Όποιος τον γνωρίσει καλά. Μου το λένε!!!

Αχ, μια από τα ίδια και 'μεις. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί βιώνω και εγώ κάτι παρόμοιο. 

Και ο δικός μου μικρός 18 μηνών και πάρα πολύ υπερκινητικός. Στο τσάκ τον προλαβαίνω μην φάει το κεφάλι του, μην πιάσει το δάχτυλό του, μην καταπιεί τίποτα, μην...μην...μην.... Μας έχει γονατίσει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο σπίτι απο δουλειές όταν είμαι μόνη μου μαζί του.

Και επειδή έχω την εμπειρία του πρώτου παιδιού συγκρίνοντας την κόρη μου και αυτόν καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ αεικίνητος. Ούτε η κόρη μου έπαιζε με τα παιχνίδια της, ήταν συνέχεια από πίσω μου και ψαχούλευε τα ντουλάπια της κουζίνας ή ήθελε να παίζει με ότι δεν ήταν παιχνίδι αλλά ήταν πιο ήρεμη βρε παιδί μου. Δεν σκαρφάλωνε από 'δω και από 'κεί, τούτος τα κάνει όλα τροχάδην δεν τον προλαβαίνω, και είναι και πολύ αντιδραστικός. 

Μήπως τα αγόρια είναι έτσι; Να μας πουν την γνώμη τους οι αγορομάνες παρακαλώ.

Νομίζω ότι απλά πρέπει να περιμένουμε να μεγαλώσουν, να σταθεροποιηθούν οι κινήσεις τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντίληψη του κινδύνου κ.λ.π. Μέχρι τότε υπομονή και δύναμη μας εύχομαι!

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να παίξει με τα χώματα στις γλάστρες που του είναι ποιο οικία από τι με τα χώματα στην αυλή που δε τα βλέπει κάθε μέρα ..όταν ένα παιδάκι έχει κατακτήσει το περπάτημα είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να σκαρφαλώνει να ανεβενει σκαλοπάτια να τρέχει .. αν δε τα εκανε αυτά θα έπρεπε να ανυσηχουσες κ ένα παρα πάνω αν είναι μέσα στο σπίτι όλη μέρα όταν βγει έξω πρέπει να εκτονωθεί ... Τώρα για το φαγητό τι να σου πω ... Όταν αυτόνομηθει τέλειος κ εκεί που θα θέλει να πίνει κ νερό από κανονικό ποτήρι ή το γάλα του ή να τρώει μόνος εκεί να δεις τα ωραία .. ο γιος μου 33 μηνών κ δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω μαζέψει το γάλα από το πάτωμα ή το νερό ...!!! Όλα αυτά θέλουν υπομονή κ όχι απαγορεύσεις αλλα σταθερα ορια ...όσο  του απαγορεύεις ναμη  κάνει κάτι τόσο τον προκαλείς να τα κάνει .. !!!!!

πρίν από 8 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

...όσο του απαγορεύεις να μη  κάνει κάτι τόσο τον προκαλείς να τα κάνει .. !!!!!

Έτσι ακριβώς είναι! Θα το κάνει και με μεγαλύτερο πείσμα κιόλας!

1 ώρα πρίν, elemaxi είπε:

Αχ, μια από τα ίδια και 'μεις. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί βιώνω και εγώ κάτι παρόμοιο. 

Και ο δικός μου μικρός 18 μηνών και πάρα πολύ υπερκινητικός. Στο τσάκ τον προλαβαίνω μην φάει το κεφάλι του, μην πιάσει το δάχτυλό του, μην καταπιεί τίποτα, μην...μην...μην.... Μας έχει γονατίσει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο σπίτι απο δουλειές όταν είμαι μόνη μου μαζί του.

Και επειδή έχω την εμπειρία του πρώτου παιδιού συγκρίνοντας την κόρη μου και αυτόν καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ αεικίνητος. Ούτε η κόρη μου έπαιζε με τα παιχνίδια της, ήταν συνέχεια από πίσω μου και ψαχούλευε τα ντουλάπια της κουζίνας ή ήθελε να παίζει με ότι δεν ήταν παιχνίδι αλλά ήταν πιο ήρεμη βρε παιδί μου. Δεν σκαρφάλωνε από 'δω και από 'κεί, τούτος τα κάνει όλα τροχάδην δεν τον προλαβαίνω, και είναι και πολύ αντιδραστικός. 

Μήπως τα αγόρια είναι έτσι; Να μας πουν την γνώμη τους οι αγορομάνες παρακαλώ.

Νομίζω ότι απλά πρέπει να περιμένουμε να μεγαλώσουν, να σταθεροποιηθούν οι κινήσεις τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντίληψη του κινδύνου κ.λ.π. Μέχρι τότε υπομονή και δύναμη μας εύχομαι!

εμενα ο μικρος ειναι 21οποτε προσφατα τα περασα αυτα κ συνεχιζω να τα περναω

κ το κεφαλι μας εχουμε φαει ουκ ολιγες φορες,κ τα δαχτυλα εχουμε πιασει παντου

η μονη διαφορα με την μεγαλη ειναι οτι εκεινη ερχοταν κ εκανε δουλειες μαζι μου.προπερσι εγκυος στον 6ο πιο ευκολα μετακομισα απο φετος που εχω τα δυο τους

σιγουρα εχουν διαφορες τα φυλα,οπως κ λογω χαρακτηρα.πχ κ η κορη μου αγριοκατσικο,παντου σκαρφαλωνει,αλλα δ πεφτει.ο μικρος παντα κτ θα χτυπησει.ειναι κ πολυ δραματικος,κανει οτι ποναει(αφου ξεχναει πχ σε ποιο χερι χτυπησε)

αυτο με την αντιληψη κινδυνου αργει αρκετα χρονια.αλλα σιγουρα εχω δει διαφορες οσο πλησιαζει τα 2 απο 1-1,5χρ

Τι να σας πω ρε κορίτσια χαμός στο σπίτι. Κάθε μέρα γκρίνια. Και θέλει πάντα να παίξει με κάτι που δεν πρέπει. Οπότε του λες "όχι" (βέβαια του εξηγώ γιατί δεν μπορεί να το πάρει) γκρίνια κλαμα...

Προσπαθώ να μην του λέω τι λέξει όχι κάπου διάβασα ότι πρέπει να προσέχουμε το όχι που λέμε. Πρέπει να το λέμε λίγες φορές. Παράδειγμα: σήμερα ήθελε να πάρει τα σκουπίδια, του είπα αυτά είναι σκουπίδια είναι βρωμιες δεν τα πειράζουμε.... Αφού τα πείραξε τον πήρα του είπα πρέπει τώρα να πλύνουμε τα χέρια μας... .. 

Κλάμα, για τα σκουπίδια! 

Πάντα όμως ρε παιδί μου. 

Διαφημίσεις

Η φάση αυτή κ στον δικό μου έτσι ήταν, συν τα χοροπηδητα σε καναπέδες κρεβάτια κ οι τούμπες, που απογειώνουν την επικινδυνότητα. Τώρα στα 2,5 μπορώ να πω ότι σχετικά ηρέμησε κ δεν θέλει τόση επίβλεψη ή ότι κάποια παιχνίδια έχασαν την αίγλη τους. Άλλαξε στυλ κ παρ' τον να συμμετάσχει σε όλες τις δουλίτσες, εμένα τρελαίνεται με αυτά κ τον κάνουν πιο συνεργάσιμο. Φυσικά θέλει συχνά διαλείμματα για έντονο κ εκτονωτικο παιχνίδι, που σημαίνει νερά, χώμα κ τούμπες. Αυτά είναι ανάγκη τους. Πρότεινε τα εσύ όμως, ώστε να μην εκνευρίζεσαι όταν θυμηθεί να τα κάνει σε ώρες που δεν σε βολεύουν. Κ άπειρη υπομονή, όλα την περνούν τη φάση αυτή ή τουλάχιστον τα περισσότερα

GCqDp3.png qpsdp2.png

πρίν από 51 λεπτά , vicky86 είπε:

εμενα ο μικρος ειναι 21οποτε προσφατα τα περασα αυτα κ συνεχιζω να τα περναω

κ το κεφαλι μας εχουμε φαει ουκ ολιγες φορες,κ τα δαχτυλα εχουμε πιασει παντου

η μονη διαφορα με την μεγαλη ειναι οτι εκεινη ερχοταν κ εκανε δουλειες μαζι μου.προπερσι εγκυος στον 6ο πιο ευκολα μετακομισα απο φετος που εχω τα δυο τους

σιγουρα εχουν διαφορες τα φυλα,οπως κ λογω χαρακτηρα.πχ κ η κορη μου αγριοκατσικο,παντου σκαρφαλωνει,αλλα δ πεφτει.ο μικρος παντα κτ θα χτυπησει.ειναι κ πολυ δραματικος,κανει οτι ποναει(αφου ξεχναει πχ σε ποιο χερι χτυπησε)

αυτο με την αντιληψη κινδυνου αργει αρκετα χρονια.αλλα σιγουρα εχω δει διαφορες οσο πλησιαζει τα 2 απο 1-1,5χρ

Καλά, σίγουρα δεν μπορείς να τον προστατεύσεις πάντα και απ' ολα. Και ο δικός μου τρώει τούμπες, πιάνει δάκτυλα. Μες στις μελανιές και στις γρατσουνιές είναι. Αφού πάμε στην παιδίατρο και ντρέπομαι, κάθε φορά με ρωτάει: α, τι 'ναι αυτό; πως το 'παθε; Θα νομίζει ότι το δέρνω το μωρό.

Μα και μένα η διαφορά με την κόρη μου είναι ότι αυτή ήταν πιο ήρεμη, ήταν πάντα δίπλα μου, δεν χρειαζόταν να την κυνηγάω ή να πηγαίνω κάθε τρεις και λίγο να τσεκάρω τι κάνει και που είναι. Αυτός πάλι δεν κάθεται δίπλα μου. Σουλατσάρει σ' ολο το σπίτι και ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τον βρείς στο τραπεζάκι του σαλονιού όρθιο, στον καναπέ να ετοιμάζεται για το άλμα, στην τουαλέτα για ψάρεμα, στο υπνοδωμάτιο στην αγαπημένη του πρίζα, ατέλειωτος είναι ο κατάλογος.....  Μακάρι να καθόταν απλά δίπλα μου και ας έπαιζε με όλα τα κουζινικα του σπιτιού, να μπορούσα ένα φαΐ να φτιάξω.

Το τελευταίο που κάνει: σκαρφαλώνει για να βγει απο το πάρκο ρε παιδιά. Το πάρκο ήταν η τελευταία μου ελπίδα να τον περιορίζω για να κάνω κάτι έκτακτο οταν δεν μπορώ να είμαι απο πάνω του και τωρα παει, μας τελείωσε και αυτό.

Αυτό περιμένω και γω' ρε συ vicky86, να μεγαλωσει λιγο και να αποκτήσει περισσότερη σταθερότητα, ισορροπία, να μην χτυπάει τόσο πολύ καθε τρείς και λίγο.

θα μεγαλωσει.ολα μεγαλωνουν.κ ερχονται αλλες δυσκολιες.υπομονη θελει.κ παρ'τε το χαλαρα.ο,τι κ να κανουμε εμεις,αυτα τα δικα τους θα κανουν.οποτε τουλ να ειστε χαλαρες,με το να ειμαστε στην τσιτα δ κερδιζουμε τπτ.τουλ να γλιτωσουμε τα σπασμενα νευρα

πρίν από 6 λεπτά , vicky86 είπε:

θα μεγαλωσει.ολα μεγαλωνουν.κ ερχονται αλλες δυσκολιες.υπομονη θελει.κ παρ'τε το χαλαρα.ο,τι κ να κανουμε εμεις,αυτα τα δικα τους θα κανουν.οποτε τουλ να ειστε χαλαρες,με το να ειμαστε στην τσιτα δ κερδιζουμε τπτ.τουλ να γλιτωσουμε τα σπασμενα νευρα

Το ξέρω οτι είναι προσωρινό όλο αυτό, όπως το λές, θα μεγαλωσει και θα ηρεμήσει.

Χαλαρή πάντως δεν μπορώ να είμαι η αλήθεια είναι, φοβάμαι παρα πολυ μην χτυπησει άσχημα, μην σπάσει κανενα χέρι, ποδι, δοντια, τέτοια πράγματα δηλ.

2 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Τι να σας πω ρε κορίτσια χαμός στο σπίτι. Κάθε μέρα γκρίνια. Και θέλει πάντα να παίξει με κάτι που δεν πρέπει. Οπότε του λες "όχι" (βέβαια του εξηγώ γιατί δεν μπορεί να το πάρει) γκρίνια κλαμα...

Προσπαθώ να μην του λέω τι λέξει όχι κάπου διάβασα ότι πρέπει να προσέχουμε το όχι που λέμε. Πρέπει να το λέμε λίγες φορές. Παράδειγμα: σήμερα ήθελε να πάρει τα σκουπίδια, του είπα αυτά είναι σκουπίδια είναι βρωμιες δεν τα πειράζουμε.... Αφού τα πείραξε τον πήρα του είπα πρέπει τώρα να πλύνουμε τα χέρια μας... .. 

Κλάμα, για τα σκουπίδια! 

Πάντα όμως ρε παιδί μου. 

Όταν κρατάει κάτι μπορείς να του το δίνεις κ να του λες να πάει εκείνος να το βάλει στα σκουπίδια ή αν θες να πετάξεις κάτι εσύ πάλι να του το δίνεις να το πετάει εκείνος θα δεις πόσο μεγάλη χαρά θα πάρει από αυτή τη κινηση ...!!!!! Ακόμα κ το παμπερς του ..!!!!!!

1 hour ago, elemaxi είπε:

Το ξέρω οτι είναι προσωρινό όλο αυτό, όπως το λές, θα μεγαλωσει και θα ηρεμήσει.

Χαλαρή πάντως δεν μπορώ να είμαι η αλήθεια είναι, φοβάμαι παρα πολυ μην χτυπησει άσχημα, μην σπάσει κανενα χέρι, ποδι, δοντια, τέτοια πράγματα δηλ.

Αν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να είσαι σε ένα μέρος να τον παρακολουθείς χωρίς να σε βλέπει εκείνος .. γιατί ίσως πλέον ξέρει ότι θα επέμβεις κ το προκαλεί από μόνος του ... Είναι η ηλικία τους τέτοια που ξέρουν κάθε μας κίνηση ενώ εμείς τις δικές τους όχι πάντα 

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Αν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να είσαι σε ένα μέρος να τον παρακολουθείς χωρίς να σε βλέπει εκείνος .. γιατί ίσως πλέον ξέρει ότι θα επέμβεις κ το προκαλεί από μόνος του ... Είναι η ηλικία τους τέτοια που ξέρουν κάθε μας κίνηση ενώ εμείς τις δικές τους όχι πάντα 

Το κάνω αυτό αναγκαστικά πολλές φορές, όταν είμαι στην κουζίνα η οποία διαχωρίζεται από το σαλόνι με ένα πάσο, τον παρακολουθώ ενώ αυτός δεν με βλέπει και όντως είναι πιο ήρεμος. Αλλά και πάλι είναι τόσο απρόβλεπτος, δηλ. εκεί που μπορεί να κάθεται στο πάτωμα και να παίζει με κάτι, όταν ξανακοιτάξω μετά από λίγα λεπτά μπορεί να τον βρω όρθιο στον καναπέ να χοροπηδάει.  

Γενικά όμως έχεις δίκιο το παρατήρησα και ΄γω ότι εν παρουσία μου γίνεται πιο προκλητικός και οι ταρζανιές του δεν έχουν όρια.

23 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Αυτό το λέω κάθε μέρα!!! 

Και για να σας προλάβω. 

Νομίζω πως λίγο πολύ όλα τα παιδάκια στην ίδια ηλικία φέρνουν λίγο του Ταρζαν! 

Ο δικός μου δεν είναι τόσο ζωηρός γιατί είναι κ φοβιτσιαρης. Πχ μπορεί να εξερευνά κ να ακούσει το πλυντήριο που στιβει κ τρεχει πίσω μου πανικόβλητος. 

Εγώ έχω προσαρμόσει πολλους χώρους για να παίζει. Πχ το κλασσικό ντουλάπι με τάπερ(το αγαπημένο του). Σε μία γλάστρα έχω μόνο χώμα για να παίζει ο μικρός και σε μία άλλη μόνο πετρουλες. Απαραίτητα την ημέρα παίζουμε με το λάστιχο στο μπαλκόνι, τάχα ποτίζει, γεμίζει την πισίνα του και μετά παίζει για ώρα. Έχω ένα καναπεδακι-μπαουλακι και έχω κρύψει πολλά παιχνίδια. Που και που το θυμάται και το ανοίγω και μπορεί να ασχοληθεί κανένα τέταρτο. Άρχισε να ζωγραφίζει. Του πήρα μπλοκ και κοντόχοντρους μαρκαδόρους και ξεδιπλωνουμε τα ταλέντα μας. Ότι δουλειά κάνω τον βάζω να με βοηθα. Πχ μου δίνει ρούχα, τα απλωνω. Βάζουμε πλυντήριο, του δίνω μία κουτάλα κ δυο λαχανικά κ μαγειρεύουμε παρεα. Όταν τον αλλαζω του δίνω την πάνα κ την πετά στα σκουπίδια. Σκουπιζουμε μαζί κ μετά παίρνει κ την σφουγγαρίστρα. 

Έγραψα τα best of μήπως και βοηθήσω καμιά μαμά με νέες ιδέες ενασχολήσης. Επίσης δωστε τα παιδιά στους μπαμπαδες να τους βοηθήσουν στις δουλειές. Εμένα μπορεί να παίζει ώρες έτσι με τον πατέρα του, σκάβουν πχ τον κήπο, πλενουν την αυλή με το πλυστικο, βάφουν τάχα το σπίτι. Οι μπαμπαδες μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικοί και να  εκτονωσουν τα μικρά μας την ενέργεια τους χωρίς να ρημαξουν το σπιτι:wink:!

πρίν από 52 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ο δικός μου δεν είναι τόσο ζωηρός γιατί είναι κ φοβιτσιαρης. Πχ μπορεί να εξερευνά κ να ακούσει το πλυντήριο που στιβει κ τρεχει πίσω μου πανικόβλητος. 

Εγώ έχω προσαρμόσει πολλους χώρους για να παίζει. Πχ το κλασσικό ντουλάπι με τάπερ(το αγαπημένο του). Σε μία γλάστρα έχω μόνο χώμα για να παίζει ο μικρός και σε μία άλλη μόνο πετρουλες. Απαραίτητα την ημέρα παίζουμε με το λάστιχο στο μπαλκόνι, τάχα ποτίζει, γεμίζει την πισίνα του και μετά παίζει για ώρα. Έχω ένα καναπεδακι-μπαουλακι και έχω κρύψει πολλά παιχνίδια. Που και που το θυμάται και το ανοίγω και μπορεί να ασχοληθεί κανένα τέταρτο. Άρχισε να ζωγραφίζει. Του πήρα μπλοκ και κοντόχοντρους μαρκαδόρους και ξεδιπλωνουμε τα ταλέντα μας. Ότι δουλειά κάνω τον βάζω να με βοηθα. Πχ μου δίνει ρούχα, τα απλωνω. Βάζουμε πλυντήριο, του δίνω μία κουτάλα κ δυο λαχανικά κ μαγειρεύουμε παρεα. Όταν τον αλλαζω του δίνω την πάνα κ την πετά στα σκουπίδια. Σκουπιζουμε μαζί κ μετά παίρνει κ την σφουγγαρίστρα. 

Έγραψα τα best of μήπως και βοηθήσω καμιά μαμά με νέες ιδέες ενασχολήσης. Επίσης δωστε τα παιδιά στους μπαμπαδες να τους βοηθήσουν στις δουλειές. Εμένα μπορεί να παίζει ώρες έτσι με τον πατέρα του, σκάβουν πχ τον κήπο, πλενουν την αυλή με το πλυστικο, βάφουν τάχα το σπίτι. Οι μπαμπαδες μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικοί και να  εκτονωσουν τα μικρά μας την ενέργεια τους χωρίς να ρημαξουν το σπιτι:wink:!

υπεροχες ιδεες!μπραβο!ενα σετ εργαλειων επισης ειναι πολυ ωραιο επομενο δωρο,για να βοηθανε τον μπαμπα

6 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

Το κάνω αυτό αναγκαστικά πολλές φορές, όταν είμαι στην κουζίνα η οποία διαχωρίζεται από το σαλόνι με ένα πάσο, τον παρακολουθώ ενώ αυτός δεν με βλέπει και όντως είναι πιο ήρεμος. Αλλά και πάλι είναι τόσο απρόβλεπτος, δηλ. εκεί που μπορεί να κάθεται στο πάτωμα και να παίζει με κάτι, όταν ξανακοιτάξω μετά από λίγα λεπτά μπορεί να τον βρω όρθιο στον καναπέ να χοροπηδάει.  

Γενικά όμως έχεις δίκιο το παρατήρησα και ΄γω ότι εν παρουσία μου γίνεται πιο προκλητικός και οι ταρζανιές του δεν έχουν όρια.

Αυτό που κάνω εγώ κ πιάνει στον γιο μου είναι όμως κ φοβιτσιαρης όταν κάνει κάτι που δε μαρεσει απλά τον αγνοω γυρίζω το κεφάλι μου αλλού ασχολουμε με κάτι αλλο κ αναλόγως μπορεί να φύγω κ από τον χορο ..

5 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Αχ πόσο μαρεσει όταν ασχολούνται με αυτά τα παιδάκια .. είναι όλες οι ιδέες πολύ δημιουργικές κ γενικά πολύ ωραίες ....!!!!

7 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

υπεροχες ιδεες!μπραβο!ενα σετ εργαλειων επισης ειναι πολυ ωραιο επομενο δωρο,για να βοηθανε τον μπαμπα

Έχεις δίκιο! Αργότερα θα του πάρω μία παιδική εργαλειοθήκη αλλά θα αφαίρεσω τα επικίνδυνα πχ το κατσαβίδι για να είμαι ησυχη. Από ότι βλέπω τα αγόρια τρελαίνονται να βοηθάνε τον μπαμπα! 

On 7/8/2018 at 4:28 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Πολλά από αυτά που γράφεις τα κάνουμε αλλά για λίγο. Κ κάποια τα βαρέθηκε. Όπως τα ταπερ... Παρελθόν!

Ζωγραφίζει σπάνια πλέον κ αν το κάνει θα ζωγραφίσει τα πόδια του. Στο άπλωμα βοηθάει... Πετάει τα μανταλάκια από το μπαλκόνι, συγνώμη τα πετούσε! Τώρα δεν μπορεί γιατί έβαλα δίχτυ πλαστικό (δεν ξέρω πως το λένε) γιατί προσπάθησε να σκαρφαλώσει.

Κ ενώ κάποτε έβαζε σκούπα (λέμε τώρα) πάει κ αυτό..

Γενικά βαριέται εύκολα. 

Και πολλές φορές κάνει πράγματα για να με προκαλεί!

Ενώ ξέρει ότι είναι σκανταλια ή ότι δεν πρέπει να κάνει κάτι, το κάνει. Με κοιτάει κ το κάνει!

2 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Πολλά από αυτά που γράφεις τα κάνουμε αλλά για λίγο. Κ κάποια τα βαρέθηκε. Όπως τα ταπερ... Παρελθόν!

Ζωγραφίζει σπάνια πλέον κ αν το κάνει θα ζωγραφίσει τα πόδια του. Στο άπλωμα βοηθάει... Πετάει τα μανταλάκια από το μπαλκόνι, συγνώμη τα πετούσε! Τώρα δεν μπορεί γιατί έβαλα δίχτυ πλαστικό (δεν ξέρω πως το λένε) γιατί προσπάθησε να σκαρφαλώσει.

Γενικά βαριέται εύκολα. 

Ενώ ξέρει ότι είναι σκανταλια ή ότι δεν πρέπει να κάνει κάτι, το κάνει. Με κοιτάει κ το κάνει!

@λιλιουμ ολα αυτά που λες μου φαίνονται φυσιολογικά.. Πρέπει να εξοπλιστεις με υπομονή γτ δυστυχώς έτσι θα είναι για κάνα 2 Χρόνια ακόμα τουλάχιστον..

πρίν από 1 λεπτό , Elfer είπε:

@λιλιουμ ολα αυτά που λες μου φαίνονται φυσιολογικά.. Πρέπει να εξοπλιστεις με υπομονή γτ δυστυχώς έτσι θα είναι για κάνα 2 Χρόνια ακόμα τουλάχιστον..

Μη μου λες τέτοια μη λες τέτοια.

Προσπαθώ όσο μπορώ να κρατάω την υπομονή μου. Δεν μπορώ ομως! 

Πραγματικά έχω θέμα. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ κάποιες φορές. 

Ενώ είμαι άνθρωπος της υπομονής κ δεν μου αρέσουν οι φωνές... Φωνάζω! Χθες ανέβηκε στην τραπεζαρία. Του είπα μια δυο τρεις.. δεκατρείς ότι δεν είναι παιχνίδι. Εγώ τον κατέβαζα αυτός ξανά επάνω. Έκλαιγε γιατί δεν τον άφηνα. Χαμός! 

1 ώρα πρίν, λιλουμ είπε:

Γενικά βαριέται εύκολα. 

Καταλαβαίνω πως είναι πιο ζωηρός απ τον δικό μου αλλά μην νομίζεις πως κ ο γιος μου δεν βαριέται εύκολα. Εναλλασουμε συνέχεια παραστάσεις (δωμάτια, μεσα-εξω, πλευρές μπαλκόνιου) για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον.

Εχω ακούσει βέβαια πως όσο πιο ζωηρά είναι τα παιδιά μικρά τόσα ηρεμούν μεγαλώνοντας κ το αντίστροφο. Ήσυχα παιδιά μεταμορφώνονται σε ταραξιες! 

Να σε ρωτησω? Μήπως κρατά κ κάποιος άλλος το παιδί (μπαμπάς ή γιαγιά) μέσα στην μέρα? 

Μήπως δεν δέχεται το δικό σου όχι για κάτι που οι άλλοι του επιτρέπουν? 

Προφανώς κ κάποια θέματα είναι στο χαρακτήρα, ή είναι φάσεις που περνάν τα παιδάκια για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους ή τα όρια ή προσπαθουν να τραβήξουν την προσοχή αλλά μήπως κάποιες συμπεριφορές οφείλονται σε μπερδεμένα μηνύματα που δέχεται το παιδί? 

Το αναφέρω γιατί έτσι γινόταν σε κάποια φάση με τον δικό μου. Ή γιαγιά του του έδινε πράγματα οχι επικίνδυνα προφανώς αλλά που δεν έπρεπε να ανακατέψει  μέχρι που της εξηγησα πως όλοι πρέπει να βαδίζουμε σε μία κοινή γραμμή για να μην τον μπερδεύουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...