Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις ή κινήσεις εμβρύου?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μελλουσες μανούλες! Ειναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη (28 εβδ και 2 ημερών) και θα ήθελα τη βοήθεια σας..

Εδω και πολυ καιρό αισθάνομαι το μωρο μου, είτε να κλωτσάει, είτε σα να κολυμπάει ενω κάποιες φορες αισθανομαι σα να τεντωνει καποιο μερος του σωματος τοτ με αποτέλεσμα σε εκείνο το συγκεκριμένο σημειο να σχηματιζεται ενα σκληρο βουναλακι για 2-3 δευτερόλεπτα! Τοσο καιρο χαιρόμουν γιατι νομιζα πως ήταν το μωρακι μου που οντως τεντώνεται..

Ομως διαβασα οτι αυτο ειναι συσπασεις κ οχι το μωρο:oops:

Πειτε μου πως μπορω να διαχωρισω τις συσπάσεις απο τις κινησεις του μωρου....??

Σας ευχαριστώ...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!! Με το καλό το μωρό σου! Είχα ακριβώς ίδια συμπτώματα στις εβδομάδες που είσαι! Το είχα αναφέρει στον γιατρό ,μου χορήγησε μαγνήσιο και όλα καλά! Ήταν κινήσεις του μωρού με μικρές συσπάσεις σαν κράμπες.

πρίν από 1 λεπτό , Dust pink είπε:

Καλησπέρα!! Με το καλό το μωρό σου! Είχα ακριβώς ίδια συμπτώματα στις εβδομάδες που είσαι! Το είχα αναφέρει στον γιατρό ,μου χορήγησε μαγνήσιο και όλα καλά! Ήταν κινήσεις του μωρού με μικρές συσπάσεις σαν κράμπες.

Σε ευχαριστώ γλυκια μου! 

Θα το αναφερω κ εγω σε λίγες μερες που θα τον δω.. παίρνω ηδη μαγνήσιο.. 

Αλλα ειλικρινά τοσο καιρό ημουν Σίγουρη ότι ειναι μονο το μωρο κ το χαιδευα κιολας! Χαχαχα! 

Εγώ έπαιρνα δύο μπουκαλάκια (απαίσια γεύση) την ημέρα. Σε ένα σημείο της κοιλιάς μάζευε σαν εξογκώμα , σαν βουνό ένα πράγμα. Όταν το είχα αναφέρει δεν το σχολίασε σαν κακό, μου είπε μην δίνεις σημασία απλώς πάρε μαγνήσιο! Κάνει και καλό στα μαλλιά!!!:-D

Εγώ έπαιρνα δύο μπουκαλάκια (απαίσια γεύση) την ημέρα. Σε ένα σημείο της κοιλιάς μάζευε σαν εξογκώμα , σαν βουνό ένα πράγμα. Όταν το είχα αναφέρει δεν το σχολίασε σαν κακό, μου είπε μην δίνεις σημασία απλώς πάρε μαγνήσιο! Κάνει και καλό στα μαλλιά!!!:-D

Δηλάδη για να καταλαβω, εχω μιλουσα και χαϊδεύα τις συσπάσεις μου τόσο καιρο???!!! :shock::shock::shock: χαχαχαχα...

Αα! Και φώναζα κ τον αντρα μου κιολας: τρεχα, τρέχα να δεις πως τεντωνεται! Λες να ναι ο πωπουδακος του??

Χαχαχαχα.. 

Ετσι το αντιλαμβανομαι κ εγω..σαν εξωγκοματακι σκληρο σε ενα μικρο σημειο συνηθως κοντα στον αφαλο.. 

Με τκ καλο το μωρακι σου, αν εισαι κ εσυ εγκυος!! 

Διαφημίσεις

1 hour ago, zoi88 είπε:

Καλησπέρα σε όλες τις μελλουσες μανούλες! Ειναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη (28 εβδ και 2 ημερών) και θα ήθελα τη βοήθεια σας..

Εδω και πολυ καιρό αισθάνομαι το μωρο μου, είτε να κλωτσάει, είτε σα να κολυμπάει ενω κάποιες φορες αισθανομαι σα να τεντωνει καποιο μερος του σωματος τοτ με αποτέλεσμα σε εκείνο το συγκεκριμένο σημειο να σχηματιζεται ενα σκληρο βουναλακι για 2-3 δευτερόλεπτα! Τοσο καιρο χαιρόμουν γιατι νομιζα πως ήταν το μωρακι μου που οντως τεντώνεται..

Σας ευχαριστώ...

Δεν μπορεις να τα διαχωρισεις (τουλαχιστον ουτε εγω μπορουσα).Μπορει να ειναι το μωρο, μπορει να ειναι συσπασεις, τις οποιες παρεμπιπτοντως τις θελουμε καθως προετοιμαζουν την μητρα. Οι συσπασεις ειναι πολυ φυσιολογικο να υπαρχουν, κι αν δεν συντρεχουν λογοι προωρου τοκετου (κατασταση τραχηλου, επαναλαμβανομενες πολλες συσπασεις καθημερινα κα) τοτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι. Προσωπικα, ειχα συσπασεις απο το δευτερο τριμηνο (2-3 καθημερινα) και δεν επαιρνα μαγνησιο μιας που περα απο τον φυσιολογικο αριθμο συσπασεων δεν ειχα αλλο δεικτη προωροτητας. Οπως και να 'χει το αναφερεις στον γιατρο σου, αλλα γενικως ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο :wink: 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 1 λεπτό , Sentir...natureza είπε:

Δεν μπορεις να τα διαχωρισεις (τουλαχιστον ουτε εγω μπορουσα).Μπορει να ειναι το μωρο, μπορει να ειναι συσπασεις, τις οποιες παρεμπιπτοντως τις θελουμε καθως προετοιμαζουν την μητρα. Οι συσπασεις ειναι πολυ φυσιολογικο να υπαρχουν, κι αν δεν συντρεχουν λογοι προωρου τοκετου (κατασταση τραχηλου, επαναλαμβανομενες πολλες συσπασεις καθημερινα κα) τοτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι. Προσωπικα, ειχα συσπασεις απο το δευτερο τριμηνο (2-3 καθημερινα) και δεν επαιρνα μαγνησιο μιας που περα απο τον φυσιολογικο αριθμο συσπασεων δεν ειχα αλλο δεικτη πρωοροτητας. Οπως και να 'χει το αναφερεις στον γιατρο σου, αλλα γενικως ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο :wink: 

Χίλια Ευχαριστώ!! :)

Όχι όχι εγώ γέννησα πριν 7 μήνες... Όχι καπάκια και άλλο χαχαχα! Συνέχισε να χαϊδεύεις , το μωρό είναι!!

Να σου ζησει!! :):)

Εχεις δίκιο εχω θα συνεχισω να χαϊδεύω πωπουδακο! (Κ ας ειναι συσπασεις, εγω θα λεω ειναι πωπουδακος) χαχα! 

πρίν από 23 λεπτά , zoi88 είπε:

Να σου ζησει!! :):)

Εχεις δίκιο εχω θα συνεχισω να χαϊδεύω πωπουδακο! (Κ ας ειναι συσπασεις, εγω θα λεω ειναι πωπουδακος) χαχα! 

Τωρα που ειπες για το χαϊδεμα, να ξερεις οτι οι κυκλικες κινησεις (γενικως το χαιδεμα, οχι απλα να ακουμπας) δημιουργει συσπασεις. Χαϊδευα κι εγω πολυ την κοιλια μου, αλλα μια μερα που με ειδε η γιατρος στο ραντεβου μας που την χαιδευα-αρκετη ωρα-μου ειπε να μην χαιδευω τοσο πολυ. Και οντως, οταν σταματησα το πολυ χαϊδεμα λιγοστεψαν οι συσπασεις. Ξερω ειναι δυσκολο να αντισταθεις αλλα οταν μπεις στον μηνα σου μπορεις να χαϊδευεις 24 ωρες το 24ωρο :wink: 

Διαφημίσεις

πρίν από 9 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Τωρα που ειπες για το χαϊδεμα, να ξερεις οτι οι κυκλικες κινησεις (γενικως το χαιδεμα, οχι απλα να ακουμπας) δημιουργει συσπασεις. Χαϊδευα κι εγω πολυ την κοιλια μου, αλλα μια μερα που με ειδε η γιατρος στο ραντεβου μας που την χαιδευα-αρκετη ωρα-μου ειπε να μην χαιδευω τοσο πολυ. Και οντως, οταν σταματησα το πολυ χαϊδεμα λιγοστεψαν οι συσπασεις. Ξερω ειναι δυσκολο να αντισταθεις αλλα οταν μπεις στον μηνα σου μπορεις να χαϊδευεις 24 ωρες το 24ωρο :wink: 

Κ αλλο σοκ.....χαχα! Αλήθεια λες? Θα αρκεστώ να της μιλάω λοιπόν! Υπομονή λιγο ακομα... Να σου ζησει και σενα!! 

πρίν από 1 λεπτό , zoi88 είπε:

Κ αλλο σοκ.....χαχα! Αλήθεια λες? Θα αρκεστώ να της μιλάω λοιπόν! Υπομονή λιγο ακομα... Να σου ζησει και σενα!! 

Να σαι καλα! Με το καλο :)

2 ώρες πρίν, zoi88 είπε:

Σας ευχαριστώ...

Συσπάσεις είχα και εγώ από την 26η βδομάδα. Ένιωθα σκληρή την κοιλίτσα σε διάφορα σημεία για μερικά δευτερόλεπτα και ενίοτε ένα τραβηγματάκι ή και πονάκι. Εμένα όμως ήταν πολλές μέσα στη μέρα και ο γιατρός μου έδωσε επιπλέον μαγνήσιο και μου συνέστησε ξεκούραση. Μου είπε ότι οι συσπάσεις σχετίζονταν με τις κινήσεις της μικρούλας μου η οποία ήταν υπερκινητική και έκανε συνέχεια τούμπες . Και όντως, είχα παρατηρήσει ότι πολλές φορές ένιωθα κλωτσιά της μικρής και αμέσως γινόταν σύσπαση.

Εγώ διαχώριζα τις συσπάσεις από τις κλωτσιές με το άγγιγμα της κοιλιάς. Όταν ήταν το μωρό που κουνιώταν, με το άγγιγμα της κοιλιάς το βουναλάκι εξαφανιζόταν. Όταν ήταν σύσπαση δεν υποχωρούσε με το άγγιγμα και διαρκούσε παραπάνω.

Ελπίζω να το περιέγραψα σωστά. Με το καλό το μωράκι!

πρίν από 22 λεπτά , Anna3011 είπε:

Και όντως, είχα παρατηρήσει ότι πολλές φορές ένιωθα κλωτσιά της μικρής και αμέσως γινόταν σύσπαση.

Εγώ διαχώριζα τις συσπάσεις από τις κλωτσιές με το άγγιγμα της κοιλιάς. Όταν ήταν το μωρό που κουνιώταν, με το άγγιγμα της κοιλιάς το βουναλάκι εξαφανιζόταν. Όταν ήταν σύσπαση δεν υποχωρούσε με το άγγιγμα και διαρκούσε παραπάνω.

Κι εγώ τις ξεχώριζα όπως αναφέρει η Αννα. Παραστατικά περιγραφει κ την δική μου εμπειρία. Οι συσπάσεις διαρκούσαν περισσότερο και μου έδιναν την αίσθηση πως τεντωνοταν ή μαζευόταν η μητρα.

Τα βουναλακια σχηματίζονταν απ τον όγδοο κ έπειτα. Πιο πριν μόνο κλωτσιές ενιωθα κ έβλεπα!

Χαχαχα μα τι λέτε βρε κορίτσια???? Τόσο καιρό που ήμουν έγκυος κ ένιωθα να τεντώνει η κοιλιά δεν ήταν πωπουδακι ή πλατουλα??? Τζάμπα χαιρομουν???:shock: αφού δεν με πονουσε καθόλου.. :-(

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Συσπάσεις είχα και εγώ από την 26η βδομάδα. Ένιωθα σκληρή την κοιλίτσα σε διάφορα σημεία για μερικά δευτερόλεπτα και ενίοτε ένα τραβηγματάκι ή και πονάκι. Εμένα όμως ήταν πολλές μέσα στη μέρα και ο γιατρός μου έδωσε επιπλέον μαγνήσιο και μου συνέστησε ξεκούραση. Μου είπε ότι οι συσπάσεις σχετίζονταν με τις κινήσεις της μικρούλας μου η οποία ήταν υπερκινητική και έκανε συνέχεια τούμπες . Και όντως, είχα παρατηρήσει ότι πολλές φορές ένιωθα κλωτσιά της μικρής και αμέσως γινόταν σύσπαση.

Ελπίζω να το περιέγραψα σωστά. Με το καλό το μωράκι!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! Εχω την εντύπωση οτι καταλαβα ακριβώς αυτο που λες...κ μαλιστα πολλες φορες πριν ή μετα το βουναλακι νιώθω και "κυματακια" σα να κουνιέται κ το μωρό μαζι.. 

Θα μιλήσω κ με το γιατρό μου οταν παω για τον υπέρηχο..:)

πρίν από 10 λεπτά , mama16 είπε:

Χαχαχα μα τι λέτε βρε κορίτσια???? Τόσο καιρό που ήμουν έγκυος κ ένιωθα να τεντώνει η κοιλιά δεν ήταν πωπουδακι ή πλατουλα??? Τζάμπα χαιρομουν???:shock: αφού δεν με πονουσε καθόλου.. :-(

Χαχαχα!

Κορίτσι μου ετσι επαθα κ εγω σοκ οταν τυχαία διάβαζα διαφορες αναρτησεις για τις συσπασουλες... ημουν σιγουρη οτι δεν ειχα συσπάσεις κ ένιωθα τυχερη! Τρομαρα μου!  Ουτε εμενα με ποναει..ενα ελαφρυ τεντωμα νιώθω απλα..σα κατι να με σπρωχνει απο μεσα! Κ χαϊδεύα, του μιλούσα, πιαναμε γενικως κουβέντα με το πωπουδακο ή τη πλατουλα, ή το γόνατο χαχαχαχα!

Να σας ζησουν τα μωρακια σας! :wub:

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα ρε κορίτσια σε όλες! Λοιπόν κ εγώ να σας πω είμαι 28 βδομάδες κ 3 μέρες σε διδυμα!! Την τελευταία βδομάδα νοιώθω λ εγώ όπως λέτε τεντωμα στην κοιλια όχι σε όλη Μόνο στο μέρος που είναι τα μωρά λ φοβάμαι για συσπασεις....πριν 2 βδομάδα τι είχα πει στο γιατρό κ.μου λέει ο τράχηλος είναι μια χαρα να μην ανυσηχεις κ να μου το ξανά αναφέρεις μόνο αν είναι διαδοχικές κ επαναλαμβανόμενες λ έχεις πόνους.... τις μετράω σήμερα όλη μέρα λ έχω κάθε 8 με 10 λεπτά τεντώνεται χωρίς καθόλου πόνο όμως

. Κ ξανά λέω μόνο στο σημείο που είναι τα μωρά!! Σαν πωπουδακι όπως λεει κ η φίλη... τι λέτε??

12 ώρες πρίν, Εβίτα280583 είπε:

Καλησπέρα ρε κορίτσια σε όλες! Λοιπόν κ εγώ να σας πω είμαι 28 βδομάδες κ 3 μέρες σε διδυμα!! Την τελευταία βδομάδα νοιώθω λ εγώ όπως λέτε τεντωμα στην κοιλια όχι σε όλη Μόνο στο μέρος που είναι τα μωρά λ φοβάμαι για συσπασεις....πριν 2 βδομάδα τι είχα πει στο γιατρό κ.μου λέει ο τράχηλος είναι μια χαρα να μην ανυσηχεις κ να μου το ξανά αναφέρεις μόνο αν είναι διαδοχικές κ επαναλαμβανόμενες λ έχεις πόνους.... τις μετράω σήμερα όλη μέρα λ έχω κάθε 8 με 10 λεπτά τεντώνεται χωρίς καθόλου πόνο όμως

. Κ ξανά λέω μόνο στο σημείο που είναι τα μωρά!! Σαν πωπουδακι όπως λεει κ η φίλη... τι λέτε??

Kαθε δεκα λεπτα, αν δεν εχεις ηδη πια γεννησει, εννοειται οτι δεν παιρνεις καν τηλεφωνο, πας στο νοσκομειο.

Καλησπέρα! Πηγα σήμερα στο γιατρό μου είπε ξάπλα τελείως μέχρι να με ξαναδεί στις 10 του μήνα! Ο τράχηλος σε μ8α βδομάδα από 28 πήγε 26! Μου είπε πως όλα είναι καλά να μην ανησυχώ κ μόνο αν έχω πόνους να παρω τηλ κατευθείαν! Σήμερα φαΐ 2,5 ώρες που μετριομουν είχα από 10 λεπτά με 15 κ μισή ώρα....μετά σταμάτησα γιατί δεν έχω πόνο κ με αγχώνει η όλη διαδικασία του μετρηματος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...