Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωρό 4 μηνών τρώει 70 ml γεύμα

Recommended Posts

Μανούλες γεια σας ,

εχω μια Μπέμπα 4 μηνών , σταμάτησα τον θηλασμό εδώ κ 2 βδομαδες κ τρώει σε κάθε γεύμα 70-80ml . Διπλασίασε τα κιλά της κανονικά κ αλλάξαμε κ το γάλα μπας κ είναι θέμα γεύσης , αλλά τίποτα εξακολουθεί να παραμένει στα 350-370ml ημερησίως . Ζυγίζει 5.530 το μωράκι μου κ έχω ανησυχήσει πολύ . Λόγω το ότι έβαλε κιλά ο παιδίατρος δεν ανησυχεί .. έχει συμβεί σε καμία σας; Να πω επίσης ότι τα γάλατα που δοκίμασα ήταν το nativa ha κ τώρα δίνω Humana ha μιας που στο κανονικό nativa μου έκανε εμετό κ νευρικότητα κ έτσι δώσαμε υποαλλεργικο .

Διαφημίσεις

Καλημέρα.εγω είχα κάτι άλλο.ετρωγε μόνο κοιμσμενος ο μπεμπουλης.και από τη στιγμή που έβαζε βάρος η παιδίατρος δεν ανησυχούσε.Για δοκίμασε να την ταισεις κοιμισμένη μήπως φάει λίγο παραπάνω.Κανε υπομονή σε 2 μήνες μπαίνουν οι στερεες και θα σωθείς.

Καλημέρα κορίτσι και να χαίρεσαι την μπέμπα σου! Έχω και εγώ ένα αγοράκι στην ίδια ηλικία αλλά ο δικός μου τρώει 800-900 ml σύν κάποιους διάσπαρτους θηλασμούς που κάνει μέσα στην ημέρα (βέβαια ο δικός μου είναι και θρεφτάρι!) Αυτό που θα σου πρότεινα να κοιτάξεις είναι μήπως οι τρύπες απο το μπιμπερό βουλώνουν και δεν μπορεί να τραβήξει γάλα. Το είχα πάθει με γάλα τύπου HA διότι είναι πιο ''χοντροκομμένα''. Δεν έλιωνε καλά όλη η σκόνη και κόλλαγε στην θηλή με αποτέλεσμα ο μικρός να τραβάει αλλά να μην κατεβαίνει τίποτα, στο τέλος κουραζόταν και το άφηνε. 

Νινικα καλημέρα ,

το δοκίμασα αλλά τίποτα ... νευριάζει που την πιέζω να φάει κ κλαίει κ ξυπνάει .... σπρώχνει το μπιμπερό κ ξυπνάει κιόλας . Ο παιδίατρος είπε αν συνεχιστεί όλο αυτό να μπουν οι τροφές από 4,5 μηνών . Μήπως κ βαρέθηκε το γάλα ... τι να πει κ αυτός ... παιδί με ταπεραμέντο λεει... έχω δοκιμάσει να την ταΐσω στο καρότσι ... έξω στην βόλτα ... αγκαλιά ένω την περπατάω .. τίποτα.... σήμερα θα ξαναπάμε στον παιδίατρο ... να δούμε το βάρος ξανά . Μακάρι να έχει βάλει κ να της φτάνει αυτό το λίγο γιατί θα καταρρεύσω αλήθεια ... κουράστηκα τόσο με τον θηλασμό, είπα ως εδώ που έφτασα είναι καλά έστω για να ηρεμήσουν τα νεύρα μου κ να μπορέσω να βγω κ λίγο έξω ... ξεκίνησα το μπιμπερό κ τώρα πάλι πρόβλημα ... επίσης κοιμάται πολύ την τελευταία βδομάδα !

Αφου κάνει μικρά γευματα, μπορείς να την ταίζεις πιο συχνα ή κανε της διαλείμματα στο γεύμα (δηλ. φτιάξε π.χ. 120ml να πιεί τα 70 ml της και μετα απο μισή ωρα πρόσφερε της το μπουκάλι να πιεί και το υπόλοιπο. Το γάλα δεν χαλάει σε μιση ώρα.) μήπως έτσι δεχτεί να πιει μεγαλύτερη ποσότητα.

Διαφημίσεις

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στην ηλικία σας με την μικρή μου, μείωση της ποσότητας γάλακτος. Την άφηνα να πιει όσο ήθελε και καμιά φορά λίγο αργότερα έδινα και το υπόλοιπο, νομίζω είναι φάση που περνούν όλα τα μωρά. Αφού είδα ότι έβαζε βάρος δεν ξανά ασχολήθηκα με αυτό το θέμα. Αν δεν έχετε θέμα βάρους ή ότι άλλο άφησε την να φάει όσο θέλει.

4 ώρες πρίν, Koukidoula είπε:

Νινικα καλημέρα ,

το δοκίμασα αλλά τίποτα ... νευριάζει που την πιέζω να φάει κ κλαίει κ ξυπνάει .... σπρώχνει το μπιμπερό κ ξυπνάει κιόλας . Ο παιδίατρος είπε αν συνεχιστεί όλο αυτό να μπουν οι τροφές από 4,5 μηνών . Μήπως κ βαρέθηκε το γάλα ... τι να πει κ αυτός ... παιδί με ταπεραμέντο λεει... έχω δοκιμάσει να την ταΐσω στο καρότσι ... έξω στην βόλτα ... αγκαλιά ένω την περπατάω .. τίποτα.... σήμερα θα ξαναπάμε στον παιδίατρο ... να δούμε το βάρος ξανά . Μακάρι να έχει βάλει κ να της φτάνει αυτό το λίγο γιατί θα καταρρεύσω αλήθεια ... κουράστηκα τόσο με τον θηλασμό, είπα ως εδώ που έφτασα είναι καλά έστω για να ηρεμήσουν τα νεύρα μου κ να μπορέσω να βγω κ λίγο έξω ... ξεκίνησα το μπιμπερό κ τώρα πάλι πρόβλημα ... επίσης κοιμάται πολύ την τελευταία βδομάδα !

Εφόσων όπως έχεις γράψει μέχρι πρότινος έπινε μητρικό γάλα κ θηλαζε έχει μάθει να πίνει μικρές ποσότητες γάλακτος κ το μητρικό γάλα είναι κ ποιο ελαφρύ για το στομάχι των μωρών άρα λογικό με το μπουκάλι να μη θέλει να πιει μεγάλες ποσότητες γιατί σίγουρα θα του πέφτει ποιο βαρη .. εμένα ο γιος μου ποτέ δε είπε με μπουκάλι πάνω από 90 με 100 γρμ..κάτι βάρος που επερνε ήταν μια χαρά ..δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να ηεκινησετε στέρεες 4,5μηνων επειδή πιστεύεις ότι οι ποσότητες γάλακτος που πίνει είναι λίγες εφόσων το βάρος που περνει είναι οικανοποιητικο... Μπορεί κ με τις στερεές να έχεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενες γιατί υπάρχουν μωράκια που αργούν πολύ να συνηθισουν τις στερεές... Εγώ Θάσου πρότεινα εφόσων η μικρή δείχνει οικανοποιημενη με τις ποσότητες που τρώει να σταματήσεις να αγχονεσε κ να απολαύσεις τις στιγμές μαζί της ....!!!!! 

Έχω την εντύπωση ότι στη μικρούλα σου δεν αρέσει το γάλα. Θα σου πω τη δική μου εμπειρία από το δικό μου "ιδιότροπο" κοριτσάκι που είναι στην ηλικία της δικιάς σου (να τις χαιρόμαστε!). Η κορούλα μου λοιπόν έπινε στην αρχή αποκλειστικά δικό μου γάλα αντλημένο από θηλαστρο οπότε ήξερα πάντα πόσο τρώει. Στις αρχές του 3ου προσθέσαμε ξένο γιατί η παραγωγή μου μειώθηκε. Άρχισε λοιπόν ξαφνικά στα γεύματα με δικό μου γάλα να πίνει 60-70ml και μετά να πετάει το μπιμπερό. Τη σήκωνα, την έβαζα να ρευτεί, περίμενα , της ξαναέδινα, τίποτα... Στα γεύματα με το ξένο έπινε κανονικότατα μέχρι και 150ml. Συμπέρασμα: πλέον προτιμά το ξένο, πίνει μητρικό όταν είναι πολύ πεινασμένη και μετά σταματάει μέχρι να της δώσω ξένο για να ολοκληρώσει το γεύμα της. Με λίγα λόγια χρειάζομαι 2 μπιμπερό σε κάθε γεύμα. Να σημειώσω επίσης ότι έχω δοκιμάσει και εγώ να της δώσω υποαλλεργικό και το έφτυνε. Την ταίζαμε με το ζόρι και με κλάματα. Δεν το άντεξε πάνω από 2 μέρες.

Κορίτσια πήγαμε στον παιδίατρο , δεν έβαλε γραμμάριο , κάναμε γενική ούρων βγήκε χάλια , με αρκετά πυοσφαιριρια κ αλλά πολλά , προσπάθησανε να της πάρουν ούτε υπερηβικα ... δυστυχώς δεν είχε ουρά , κ το πρωί θα πάμε να ξανά προσπαθήσουν ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ...καθώς το σακουλάκι δεν είναι αξιόπιστο ... έκλαψε τόσο πολύ η καημένη ...  είμαι κομμάτια κ εγώ κ ο μπαμπάς της ...

On 24/3/2018 at 12:05 ΠΜ, Koukidoula είπε:

Κορίτσια πήγαμε στον παιδίατρο , δεν έβαλε γραμμάριο , κάναμε γενική ούρων βγήκε χάλια , με αρκετά πυοσφαιριρια κ αλλά πολλά , προσπάθησανε να της πάρουν ούτε υπερηβικα ... δυστυχώς δεν είχε ουρά , κ το πρωί θα πάμε να ξανά προσπαθήσουν ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ...καθώς το σακουλάκι δεν είναι αξιόπιστο ... έκλαψε τόσο πολύ η καημένη ...  είμαι κομμάτια κ εγώ κ ο μπαμπάς της ...

Περαστικά στη μικρούλα και υπομονή! Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση για να ξανανελθει σε ρυθμούς!

On 23/3/2018 at 10:06 ΠΜ, Koukidoula είπε:

Νινικα καλημέρα ,

Όχι βρε κορίτσι 4,5 μηνών να μπουν οι τροφές... Είναι μικρό ακόμη το γάλα είναι η βασική τροφή και τα υπόλοιπα επικουρικά! Ας τρώει όσο θέλει , τόσο αντέχει τόσο τρώει όταν γίνει καλά το μωράκι!

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Dust pink είπε:

Περαστικά στη μικρούλα και υπομονή! Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση για να ξανανελθει σε ρυθμούς!

Όχι βρε κορίτσι 4,5 μηνών να μπουν οι τροφές... Είναι μικρό ακόμη το γάλα είναι η βασική τροφή και τα υπόλοιπα επικουρικά! Ας τρώει όσο θέλει , τόσο αντέχει τόσο τρώει όταν γίνει καλά το μωράκι!

Σε ευχαριστώ @Dust pink κολοβακτηρίδιο τελικά ... αντιβίωση 3 φορές την μέρα ... ελπίζω να επανέλθει γρήγορα ... μου στοίχισε πολύ γιατί την προσέχω πολύ ... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...