Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποθηλασμος και αλλαγή στη συμπεριφορά

Recommended Posts

Η κόρη μου έχει σχεδόν αποθηλασει πλέον και λέω σχεδόν γιατί μια φορά στις δύο μέρες θα ζητήσει στήθος αλλά είτε θα πιει για ένα λεπτό είτε θα το κοιτάξει κ θα πει πάπα κ θα γυρίσει από την άλλη. Η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή, κράτησε περίπου 2 μηνες, είμαστε όλο αγκαλίτσες κ φιλάκια κ αγαπουλες κ γενικά δεν την άφησα να δυσανασχετήσει καθόλου, μάλιστα μου έκανε εντύπωση που από μόνη της δε ζητουσε ούτε καν για να κοιμηθεί, παρά μόνο μια φορά μεσα στη νύχτα. ΟΜΩΣ, έχει αλλάξει εντελώς η συμπεριφορά της στον ύπνο. Από κει που κοιμόταν γυρω στις 9 πανευκολα τώρα μας παίρνει 11 και, ξυπνάει ξανά κάθε μία ώρα, μέσα στην ημέρα είναι κολλημένη πάνω μου κ θέλει να τρώει συνέχεια το οτιδήποτε. Το βράδυ δε γκρινιάζει καθόλου, απλά εκεί που βάζει το κεφάλι της στο μαξιλάρι κ κλείνει τα μάτια τσουπ σηκώνεται γεμάτη όρεξη κ θέλει να πάμε μέσα για παιχνίδι. Αν δεν την πάω κλαίει γοερα κ μόλις βγούμε απτό δωμάτιο γελάει κ είναι μέσα στην καλή χαρά. Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Είναι κανένα άλμα ανάπτυξης ή συνδέεται με τον αποθηλασμο; Έχετε καμία ιδέα τί μπορώ να κάνω; Έχει λήξει κ η εγγύηση, είναι 15μιση μηνών.:rolleyes:

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Διαφημίσεις

Με τον αποθηλασμο δεν ξέρω αν συνδέεται αλλα δεν νομίζω γιατί απ ότι φαίνεται έχει αποσυνδέσει ύπνο κ θηλασμό. 

Κάτι παρόμοιο περάσαμε πριν λίγες μέρες κ μεις. Συγκεκριμένα αρνιόταν να αποκοιμηθεί με τον συνηθισμένο μας τρόπο.  Γκρινιάζε κ μου έδειχνε την πόρτα για να πάμε έξω. Όταν βγαιναμε στο σαλόνι έδειχνε μία χαρα σαν να ξέφυγε κιολας απο την υποχρέωση να κοιμηθεί. 

Το ελυσα αλλάζοντας ρουτίνα, κ πλεον όσο κ να διαμαρτυρηθεί δεν βγαίνουμε απο το δωμάτιο, αντίθετα παίζουμε πάνω στο κρεβάτι του εξηγω πως είναι ωρα για ύπνο κ κοιμάται θηλαζοντας ξαπλωμενος. 

Μέσα στην μέρα κοιμάται? Μήπως θέλει να κόψει τον μεσημεριανό ύπνο? 

Ίσως να είναι κ άλμα, θα το διαπιστωσω σε ένα μήνα γιατί είμαστε 14.5 μηνών!

Για τα τόσο συχνά ξυπνήματα μήπως είναι δοντια? 

Ίσως πάλι μετά τον αποθηλασμο να θέλει να βεβαιωθεί πως είσαι εκεί. Δεν ξερω, ας μας πουν καλύτερα άλλες μανουλες που έχουν ζήσει την εμπειρία του αποθηλασμο! 

Θεωρητικά δεν έχετε μπει στο τελευταίο καταγεγραμμένο άλμα μιας και αυτό αφορά τον 17ο μήνα (71-75 εβδομάδα). Ωστόσο τα άλματα από παιδί σε παιδί αλλάζουν τα χρονικά όρια.  Είναι πολύ πιθανό η συμπεριφορά της να οφείλεται στο άγχος αποχωρισμού όπως είναι πολύ πιθανό να οφείλεται και στον αποθηλασμό μιας και αυτός έγινε κοντά στην κορύφωση του άγχους αποχωρισμού. Αν οφείλεται στον αποθηλασμό, μην ανησυχείς , αφού έγινε σταδιακά και καμωμένος με φροντίδα και αγάπη. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα σε σώσει είναι να αποδεχτείς αυτή τη συμπεριφορά σαν κάτι που ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ κι όσο πιο υπομονετική είσαι και ψύχραιμη τόσο πιο ανώδυνα θα περάσει. Δηλαδή την ώρα που σηκώνεται και θέλει να πάει μέσα, αποδέξου πως θα είναι δύσκολα για λίγο. Μην τσαντίζεσαι και μην της περνάς πόσο τσαντίζεσαι, είτε λεκτικά, είτε με τη στάση του σώματος σου. Ίσως το να αλλάξεις τη ρουτίνα της να είναι μια καλή ιδέα. Επίσης κάτι που βοηθάει εμάς για κάτι που μας δυσκολεύει είναι να τον προετοιμάζω λεκτικά αρκετή ώρα πριν, να τον ενημερώνω πολλάκις για το τι πρόκειται να συμβεί.

@Mama_Anesti_ νομίζω είστε ήδη στο άλμα των 14 μηνών (60-64 εβδομάδα).

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

@Mama_Anesti_ αποκλείεται να είναι δόντια γιατί τα έχει βγάλει όλα πλην των τελευταιων 4 κ δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα. Για το δεύτερο ύπνο που λες, το έχω σκεφτεί κ εγώ γιατί έχει αυξήσει τις ενδιάμεσες ώρες αλλά ακόμα θέλει δύο ημερήσιους γιατί όταν κοιμάται πρωτη φορά για μεσημερι, το βράδυ κοιμάται μισή ώρα κ μετά ξυπνάει σα να είναι ο δεύτερος ύπνος της κ έπεται ο βραδινος! Να σου πω την αλήθεια, έτσι ξεκίνησαν όλα τώρα που το σκέφτομαι, εκεί που το πρόγραμμα ήταν 9 ξύπνημα-12.30 υπνος-4.30 ύπνος-9 ύπνος άρχισε να τραβάει τον πρώτο πρωινό κ κοιμόταν 1.30-3 κ μετά 8.30 με 9 γιατί νόμιζε ότι ήταν ο δεύτερος ύπνος της. Εμείς τη βάζαμε για βράδυ όπως πάντα (μπάνιο κλπ) κ αυτή ξύπναγε κανονικότατα στο μισαωρο λες κ ήταν απόγευμα. Από σήμερα άρχισα να την ξυπναω 8 κ κατι, κοιμήθηκε 11.30-12 κ 2.30 με τώρα, θα δω μήπως δουλέψει.

@marakiz αν κ δε με χαρακτηρίζει, κάνω απεριόριστη υπομονη, σε σημείο που ο Ιώβ/άντρας μου έχει απηυδήσει κ εγώ συνεχίζω. Μήπως περνάμε τώρα το άλμα των 14μηνων; Δε θυμάμαι να ξαναπερναω κάτι παρόμοιο πριν ένα μήνα και για αυτό αναρωτιέμαι.

Αν κοιμάται παιδί μου 16.30 το απόγευμα τι ώρα ξυπνάει και πως να κοιμηθεί στις 21.00?

Ποια εβδομάδα είστε? Εγώ πάντως το θυμάμαι μια χαρά το άλμα των 14 μηνών@!

Διαφημίσεις

Μήπως σιγά σιγά θέλει να σου κόψει τον δεύτερο ύπνο?? Εμένα έχει σίγουρα ένα δίμηνο που μου τον έκοψε κ αυτό που λες με το ότι μπορεί να είναι έτοιμη να κοιμηθεί κ σηκώνεται ορεξατη μου το κάνει κ εμένα πολλές φορές όταν δεν είναι πολύ κουρασμένη.. Πχ ενώ κανονικά δεν κοιμάται το πρωί αν τύχει να παμε κάπου με το αυτοκίνητο μπορεί να την πάρει ο ύπνος για κανένα 20λεπτο κ όταν είναι η ώρα του μεσημεριανού ύπνου να ξαπλώσει για 2-5 λεπτά να δει ότι δεν την παίρνει ο ύπνος κ σηκώνεται για να πάει μέσα να παίξει! Οπότε μετά δεν ξανά κοιμάται μέχρι το βράδυ!

Κοιμάται 16.30 με 17.00, αφού έχουμε πει ότι δεν κοιμόμαστε πολυ ρε παιδιά!:P Μέχρι πρότινος μια χαρά ξύπναγε κ στις 18.00 ακόμα αλλά μετα το μπάνιο κατα τις 21.00 ξεραινοταν. Είμαστε 68η εβδομάδα αν δεν κανω λαθος.

Είναι πολύ πιθανό να σου κόβει τον ένα ύπνο. Δες εδώ για το πόσο είστε ακριβώς:
http://www.calculator.net/age-calculator.html

@marakiz έχεις δικιο. Εγώ πλέον σταμάτησα να τα ψάχνω. Γενικά στα άλματα δεν βλεπω τρομερές αλλαγές. Εκτός απ τον παραπάνω θηλασμό, ξυπνά και περισσότερες φορές την νύχτα αλλά ξυπνά πλέον τόσο συχνά που το έχω συνηθίσει!

Εμένα πάντως με βοήθησε αρκετά που αλλαξα ρουτίνα γιατί είχα φτάσει στο σημείο να λεω "πως τον κοιμιζω πάλι απόψε". 

@Lenia16 τώρα το θυμήθηκα. Και μένα έκανε έτσι στην αρχή και ετρεχα να τον κοιμησω να μην ξυπνήσει για τα καλά όταν έκοψε τον δεύτερο υπνο. 

Καλημέρα!

Από αυτά που απάντησαν και οι υπόλοιπες μανούλες, κι εγώ συμπεραίνω ότι μάλλον θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα. να κοιμάται δηλ μία φόρα γύρω στις 2. Δεν θα είναι εύκολο αμέσως, αλλά πιστεύω θα είναι καλύτερα αν κάνει έναν και ποιοτικό ύπνο (ο δικος μου κοιμάται εδώ και ένα χρόνο 2:30 - 4:30 και το βράδυ κατά τις 10 - είναι 28 μηνών τώρα). Τώρα μάλλον δεν νυστάζει αρκετά το βράδυ, δεν έχει και το θηλασμό για να χαλαρώσει και ψάχνει κάτι άλλο ίσως. Δοκίμασε να παίζετε μαζί το απόγευμα ώστε να κουράζεται αρκετά και μετά αφού κάνετε τη ρουτίνα σας να διαβάζετε ένα παραμυθάκι ή να της μιλάς ήρεμα για να χαλαρώσει.

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

@marakiz έχεις δικιο. Εγώ πλέον σταμάτησα να τα ψάχνω. Γενικά στα άλματα δεν βλεπω τρομερές αλλαγές. Εκτός απ τον παραπάνω θηλασμό, ξυπνά και περισσότερες φορές την νύχτα αλλά ξυπνά πλέον τόσο συχνά που το έχω συνηθίσει!

Κι εγώ κάπου στον χρόνο σταμάτησα να κοιτάζω τα άλματα. Όταν όμως ήταν 14 και 17 μηνών τον έπιασε σε κάποια φάση τόσο τρέλα που απλά από περιέργεια κοίταξα και ήταν μέσα στα άλματα. Εντυπωσιάστηκα!!

Κορίτσια χτες που την ξύπνησα πιο πρωί έκανε πιο νωρίς τους υπνους της κ κοιμήθηκε 21.30 χωρίς πολλά πολλα. Θα το συνεχίσω γιατί αλλάζει κ η ώρα τώρα κ θα φτάσουμε μια το βράδυ να παίζουμε μου φαίνεται. Για τον έναν ύπνο το έχω σκεφτεί, η αλήθεια είναι ότι έχει αυξήσει τις ώρες που αντέχει ξύπνια και ίσως δεν πρέπει να τη βάζω τόσο αργά το απογευμα. 

Δεν ξέρω ρε κορίτσια τι κάνετε εσείς αλλά εγώ δεν την παλεύω άλλο με την αϋπνία έχω κουραστεί πάρα πολύ. Που να δούλευα κ πρωί. Με έχει αποθαρρύνει πολύ και από δεύτερο παιδί, άσε που κ πρακτικά δεν μπορεί να γίνει αφού ξυπνάει συνέχεια κ βγαίνει απτό δωμάτιο:rolleyes:

Με σιγουριά στο λέω πως δεν πρέπει να τη βάζεις για ύπνο το απόγευμα. Ακόμα και δύο ύπνους να διατηρήσεις ο ένας θα πρέπει να είναι πρωινός και ο άλλος μεσημεριανός. Απόγευμα είναι μόνο ο τρίτος ύπνος όταν υπάρχει σε μικρότερα μωρά. Πήγαινε τον ύπνο της λίγο λίγο προς τα πίσω και πιστεύω πως θα φτιάξετε. 

Σχετικά με την αϋπνία Λένια μου εγώ κατάλαβα πλέον πως για να είμαι καλά, πρέπει οπωσδήποτε 1-2 φορές την εβδομάδα να πέσω μαζί του για ύπνο από τις 8. Κι ας χάσω δουλειές στο σπίτι, μαγειρέματα και προσωπικό χρόνο. 

Επίσης μην το λες για τη δουλειά, η δουλειά μπορεί να σε ξεκούραζε. Θεωρώ πως όσο υπέροχο και μοναδικό είναι να περνάς όλη τη μέρα σου με ένα παιδί, άλλο τόσο δύσκολο ακόμα και ψυχοφθόρο μπορεί να γίνει. Στη δουλειά ξεφεύγεις λίγο, έρχεσαι σε επαφή με ενήλικους, είναι λίγο διαφορετικά. 

Όσο αφορά το δεύτερο παιδί, αν δεν σου βγαίνει τώρα άστο μην σκας. Να ξέρεις όμως πως πάντα όλοι μα όλοι προσαρμόζονται στην άφιξη ενός νέου μέλους κι όλα γίνονται με κάποιον μαγικό τρόπο. Τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, αλλά είναι και ασύγκριτα. Δεν υπάρχει ούτε μία, ΚΑΜΙΑ μαμά της γενιάς μου ή και παλιότερων γενιών που να μη μιλάει με νοσταλγία για τα χρόνια που τα παιδιά της ήταν μωρά. Παρά την κούραση και την ταλαιπωρία.

Κοιμήσου Λένια μου, φτιάξε έτσι το πρόγραμμα σου ώστε να κοιμάσαι παραπάνω. Ακόμα κι αν αυτό είναι ένα τρίωρο παραπάνω στο σύνολο της εβδομάδας.

Δουλεύω απογευμα κ γυρίζω στις 9 κ μετά έχω διάβασμα οπότε δυσκολο εως αδύνατο να κοιμηθώ νωρίς! Απλα προσωπικά έχω κουραστεί πολύ γιατί δεν έχουμε ούτε ένα δίωρο με τον άντρα μου να καθήσουμε σαν τους ανθρώπους, είτε μαζί είτε χώρια. Αυτός πάει κ την κοιμίζει σε κάθε ξύπνημα για να κάτσω εγώ να διαβάσω κ προφανώς κάποια στιγμή τον παίρνει ο ύπνος μαζί της κ βρισκόμαστε την άλλη μέρα το βράδυ που πάλι γίνεται το ίδιο κοκ. Άντε να δούμε πως θα πάει με το πιο πρωινό ξύπνημα...

Είναι φυσιολογικό αυτό που νιώθεις! Σε καταλαβαίνω Λένια μου.. Συμπάσχω βασικά.. Απλά πλέον έχω αποδεχτεί πως ΕΤΣΙ θα είναι τα πράγματα για κάποια χρόνια (με τον ερχομό κι ενός δεύτερου παιδιού). Έχεις και τα διαβάσματα εσύ, θες και προσωπικό χρόνο! :P 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...