Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος ή ομοιοπαθητικός παιδίατρος;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Ο μικρός μου τριών ετών έχει τον παιδίατρό του κανονικά, αλλά εδώ και έναν μήνα τον πήγα σε μια παιδίατρο - ομοιοπαθητικό, που μου σύστησε μια συνάδερφός μου για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η απορία μου είναι και ρωτάω αν θα πρέπει τώρα να αλλάξω παιδίατρο γιατί είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τον πρώτο παιδίατρο που έχουμε, είναι μέσα σε όλες τις διαγνώσεις του, αλλά δεν είναι της εναλλακτικής σχολής. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, popi76 είπε:

Καλησπέρα σε όλους. Ο μικρός μου τριών ετών έχει τον παιδίατρό του κανονικά, αλλά εδώ και έναν μήνα τον πήγα σε μια παιδίατρο - ομοιοπαθητικό, που μου σύστησε μια συνάδερφός μου για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η απορία μου είναι και ρωτάω αν θα πρέπει τώρα να αλλάξω παιδίατρο γιατί είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τον πρώτο παιδίατρο που έχουμε, είναι μέσα σε όλες τις διαγνώσεις του, αλλά δεν είναι της εναλλακτικής σχολής. 

Καλησπέρα,

Τι εννοείς, "δεν είναι της εναλλακτικής σχολής"? Δεν προτείνει πχ πράγματα που η συμβατική ιατρική απορρίπτει? Αν μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής για να είναι και πιο κατανοητό το ερώτημα...

Επίσης, είναι καίριο για σένα να είναι της "εναλλακτικής" από τη στιγμή που κατά τα λοιπά είστε ικανοποιημένοι?

Αν βλέπετε πάντως ότι είναι κάπως φιλάσθενος, θα μπορούσατε ίσως να δώσετε μια σχετική βαρύτητα σε παραμέτρους όπως διατροφή, άσκηση, εμπέδωση από το παιδί κάποιων κανόνων υγιεινής, έκθεση στον ήλιο όποτε είναι εφικτό κτλ...Μην περιμένεις να το διορθώσει ένας γιατρός αυτό, δεν υπάρχει μαγικό χάπι...

Παίρνεις μία απόφαση, αν σε ενδιαφέρει η ιατρική επιστήμη ή η ομοιοπαθητική. Η ομοιοπαθητική δεν είναι ειδικότητα, δεν αναγνωρίζεται. Προσωπικά, όχι δεν θα πειραματιζόμουν με την υγεία του παιδιού μου και δεν θα "ενίσχυα" το ανοσοποιητικό του.

3 ώρες πρίν, poulxeria είπε:

Καλησπέρα,

Τι εννοείς, "δεν είναι της εναλλακτικής σχολής"? Δεν προτείνει πχ πράγματα που η συμβατική ιατρική απορρίπτει? Αν μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής για να είναι και πιο κατανοητό το ερώτημα...

Επίσης, είναι καίριο για σένα να είναι της "εναλλακτικής" από τη στιγμή που κατά τα λοιπά είστε ικανοποιημένοι?

Αν βλέπετε πάντως ότι είναι κάπως φιλάσθενος, θα μπορούσατε ίσως να δώσετε μια σχετική βαρύτητα σε παραμέτρους όπως διατροφή, άσκηση, εμπέδωση από το παιδί κάποιων κανόνων υγιεινής, έκθεση στον ήλιο όποτε είναι εφικτό κτλ...Μην περιμένεις να το διορθώσει ένας γιατρός αυτό, δεν υπάρχει μαγικό χάπι...

Εννοώ ότι δεν δίνει ομοιοπαθητικά φάρμακα. Κατά τ' άλλα, προτείνει φάρμακα φυτικά, αλλά ως εκεί. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να συμβουλεύομαι και τους δύο γιατρούς, ή αν θα πρέπει να επιλέξω. 

πρίν από 5 λεπτά , popi76 είπε:

Εννοώ ότι δεν δίνει ομοιοπαθητικά φάρμακα. Κατά τ' άλλα, προτείνει φάρμακα φυτικά, αλλά ως εκεί. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να συμβουλεύομαι και τους δύο γιατρούς, ή αν θα πρέπει να επιλέξω. 

Δεν υπάρχουν επισημα φάρμακα ομοιοπαθητικά. Οπότε το περίεργο είναι αν κάποιος τα προτείνει, όχι το αντίθετο. Ποια φάρμακα προσπαθείς να αντικαταστήσεις;

Διαφημίσεις

Αν μπορεις γραψε γιατι λες οτι χρειαζεται βοηθεια το ανοσοποιητικο!:-)

κατά τα άλλα πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεις για το σε ποσους γιατρούς θα πας για το παιδί σου. Σιγά μη δώσεις και άδεια σε κανέναν. 

Εχεις δικαίωμα όπου θες να πας. 

Όπως και σε κάθε άλλη ειδικότητα. 

Εγώ χρειάστηκε να πάω σε 4χ για να λυθεί το πρόβλημα που είχα,  ο 4ος με βοήθησε, που δεν είχε περγαμηνές. 

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ο ένας γιατρός μπορεί να έχει διαβάσει/ ειδικευτεί σε κάτι που δεν το έχει ο άλλος.

αν το προβλημά σας δε λύνεται να πας και σε ΔΕΚΑ! :-)

Α και κανενας γιατρος δεν εχει δικαιωμα να σου ζητησει λογαριασμο σε ποσους πηγες. 

Το πραγμα αλλαζει αν ακολουθεις φαρμακευτικη αγωγη ή θεραπεια- εκει απλως θα αναφέρεις με λεπτομερεια τι εχεις κανει και τι κανετε τώρα. Σε αυτη τη περιπτωση μπορει ο γιατρος να σου πει "διαλεξε δε μπορεις να κανεις θεραπεια αγωγη με τον α αλλα να ερχεσαι σε μενα για (;)χ "

1 hour ago, popi76 said:

Μα αυτοί οι 2 πρεσβεύουν δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις , νομίζω ότι θα μπερδευτείς πολύ αν σκέφτεσαι να πηγαίνεις το παιδί και στους δύο ή να παίρνεις γνώμες και από τους δύο.. ο ένας, ο παιδίατρός σου αντιπροσωπεύει την ιατρική και ο ομοιοπαθητικός κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό ... αν είσαι ευχαριστημένη με τον παιδίατρό σου για ποιο λόγο να ρισκάρεις με αυτά τα εναλλακτικά? να χαίρεσαι το παιδάκι σου!! :)

30 minutes ago, belleblue said:

Αν μπορεις γραψε γιατι λες οτι χρειαζεται βοηθεια το ανοσοποιητικο!:-)

κατά τα άλλα πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεις για το σε ποσους γιατρούς θα πας για το παιδί σου. Σιγά μη δώσεις και άδεια σε κανέναν. 

Εχεις δικαίωμα όπου θες να πας. 

Όπως και σε κάθε άλλη ειδικότητα. 

Εγώ χρειάστηκε να πάω σε 4χ για να λυθεί το πρόβλημα που είχα,  ο 4ος με βοήθησε, που δεν είχε περγαμηνές. 

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ο ένας γιατρός μπορεί να έχει διαβάσει/ ειδικευτεί σε κάτι που δεν το έχει ο άλλος.

αν το προβλημά σας δε λύνεται να πας και σε ΔΕΚΑ! :-)

Α και κανενας γιατρος δεν εχει δικαιωμα να σου ζητησει λογαριασμο σε ποσους πηγες. 

Το πραγμα αλλαζει αν ακολουθεις φαρμακευτικη αγωγη ή θεραπεια- εκει απλως θα αναφέρεις με λεπτομερεια τι εχεις κανει και τι κανετε τώρα. Σε αυτη τη περιπτωση μπορει ο γιατρος να σου πει "διαλεξε δε μπορεις να κανεις θεραπεια αγωγη με τον α αλλα να ερχεσαι σε μενα για (;)χ "

Αυτό είναι πολύ σωστό, μπράβο! υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί κάποιος γιατρός από την πρώτη φορά να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πάει κάποιος από γιατρό σε γιατρό για να βρει λύση! βέβαια σε όσους πιο πολλούς γιατρούς πάει κανείς τόσο πιο πολύ μπορεί και να μπερδευτεί στο τέλος, πάντως σημασία έχει να βρεθεί το καλύτερο.

όπως έγραψα και πριν εγώ δεν θα τον άλλαζα τον γιατρό μου, εφόσον είμαι ευχαριστημένη πάντως!

Επεξεργάστηκαν by zaxaroulini

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Οκ, arg, με προβλημάτισες τώρα, τι εννοείς

"Δεν υπάρχουν επισημα φάρμακα ομοιοπαθητικά. Οπότε το περίεργο είναι αν κάποιος τα προτείνει, όχι το αντίθετο.".Δεν προσπαθώ να αντικαταστήσω κανένα φάρμακο, της είπα ότι ο μικρός έχει θέμα με το ανοσοποιητικό, όχι πολύ έντονο, αλλά υπάρχει. Δεν προσπαθώ να αντικαταστήσω κανένα φάρμακο. Εϊπα να δοκιμάσω γιατί μου είπε συνάδερφος που το παιδί είχε πολύ πιο έντονο θέμα ότι με την ομοιοπαθητική οι τιμές των αντισωμάτων ομαλοποιήθηκαν.

Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, και οι δύο παιδίατροι είναι, απλώς η μία έχει ειδίκευση και στην ομοιοπαθητική, και δεν είναι κατά των φαρμάκων, αν χρειάζονται. Αλλά και ο πρώτος παιδίατρος πολύ καλός, αλλά παραπέμπει στο νοσοκομείο όποτε χρειάζεται, γιατί ξέρει ότι έχω και ιδιωτική ασφάλιση για τον μικρό. 

Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση, τι επέλεξε τελικά, ή αν κράτησε και τους δύο.

Επεξεργάστηκαν by popi76

Για μένα είτε πας σε ομοιοπαθητικό είτε σε ξεματιάστρα το ίδιο είναι. Μάλιστα η ξεματιάστρα μπορεί να σου έρθει και φτηνότερα!. Η ομοιοπαθητική δεν είναι επιστήμη και αν έχει κάποιο αποτέλεσμα είναι γιατί από μόνος του ο οργανισμός έτσι και αλλιώς μπορεί και καταπολεμά σε πολλές περιπτώσεις τις αρρώστιες και λόγω του ψυχολογικού παράγοντα που παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα το παιδί μου σε γιατρό ο οποίος εν γνώση του εξαπατά τους ασθενείς του ασκώντας ομοιοπαθητική. Είναι σαφές ότι αυτοί οι άνθρωπο εκμεταλλέυονται την ανασφάλεια, την άγνοια και την ελπίδα του κόσμου για να βγάλουν λεφτά. Αν θες να είναι το παιδάκι σου όσο το δυνατό πιο υγιές πρόσεχε τη διατροφή του, το βάρος του, εξασφάλισε καθημερινή άσκηση και καλό περιβάλλον χωρίς άγχος και φωνές. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...