Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι να δωσω αντι για αγελαδινο γαλα;

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους και ολες. 

Τις τελευταιες μερες (κι ενω ο μπεμπης κλεινει τον 4ο και μπαινει στον 5ο μηνα) εχω προβληματιστει πολυ σχετικα με το ειδος γαλακτος που καταναλωνουμε και οι ενηλικες αλλα ταυτοχρονα και τα βρεφη μεσω του θηλασμου η της φορμουλας αλλα και αυριο μεθαυριο σαν νηπια. Ειδικοτερα διαβαζα ενα αρθρο το οποιο επισυναπτω στο τελος, που ευλογα ακυρωνε την αποψη που μεχρι σημερα εχουμε για το αγελαδινο γαλα. Προσωπικα θηλαζω αποκλειστικα και θα ηθελα να συνεχισω να θηλαζω οσο περισσοτερο μπορεσω ομως αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το αγελαδινο γαλα ηταν παντα μια απολαυση για μενα και κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα και της γαλουχιας...:-( Με τι θα μπορουσα να το αντικαταστησω και στο θηλασμο αλλα και γενικοτερα οταν πια αποθηλασω και ερθει η ωρα να δωσω γαλα στο παιδι;

Παράθεση

Διαφημίσεις

Romaina καλησπερα..

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο για το γαλα.για ναπω την αληθεια πρωτη φορα διαβαζω κατι τετοιο αν και καποια πραγματα τα φανταζομουν.εγω δινω γαλα στο παιδι μου ,τα κλασσικα του εμποριου αλλα πολλες φορες ψαχνω και παιρνω γαλα απο μικρους παραγωγους που πιστευω οτι ειναι "καλο" η τουλαχιστον καλυτερο απο τα συσκευασμενα.αν εχεις τετοια δυνατοτητα νομιζω πως αυτο ειναι το καλυτερο.τωρα για να μην δινεις καθολου δεν ξερω τι να σου πω.εγω ειμαι της αποψης οτι πρεπει να πινουν γαλα τα παιδια μας.εγω θηλασα μεχρι 6 μηνων(δεν ειχα αλλο γαλα μετα)εδωσα σκονη και αργοτερα φρεσκο.η παιδιατρος μας ειναι καθετη στο γαλα και μου εχει πει χαρακτηριστικα οτι καλο ειναι να πινει μισο λιτρο τουλαχιστον στην ημερα μοιρασμενο πρωι -βραδυ

πρίν από 7 λεπτά , Eleni-thess είπε:

Romaina καλησπερα..

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο για το γαλα.για ναπω την αληθεια πρωτη φορα διαβαζω κατι τετοιο αν και καποια πραγματα τα φανταζομουν.εγω δινω γαλα στο παιδι μου ,τα κλασσικα του εμποριου αλλα πολλες φορες ψαχνω και παιρνω γαλα απο μικρους παραγωγους που πιστευω οτι ειναι "καλο" η τουλαχιστον καλυτερο απο τα συσκευασμενα.αν εχεις τετοια δυνατοτητα νομιζω πως αυτο ειναι το καλυτερο.τωρα για να μην δινεις καθολου δεν ξερω τι να σου πω.εγω ειμαι της αποψης οτι πρεπει να πινουν γαλα τα παιδια μας.εγω θηλασα μεχρι 6 μηνων(δεν ειχα αλλο γαλα μετα)εδωσα σκονη και αργοτερα φρεσκο.η παιδιατρος μας ειναι καθετη στο γαλα και μου εχει πει χαρακτηριστικα οτι καλο ειναι να πινει μισο λιτρο τουλαχιστον στην ημερα μοιρασμενο πρωι -βραδυ

αποτι διαβασα στο αρθρο ουσιαστικα ακυρωνει ολα τα γαλατα και τα παραγωγα του οχι μονο το αγελαδινο τουλαχιστον αυτο καταλαβα... και εγω εχω διαβασει οτι το αγελαδινο γαλα δε προσφερει τιποτα ουσιαστικα στον ανθρωπο περαν τους πρωτους εξι μηνες....και οτι το ασβεστιο μπορουμε να το παρουμε απο αλες τροφες... αυτο που θα σου προτεινα εφοσων θυλαζεις κιολας και εφοσον ειναι κατι που σε προβληματιζει οταν αποθηλασεις να δωσεις στο μωρακι σου κατσικισιο γαλα.. λενε πως μοιαζει πολυ με το μητρικο γαλα... και αποσο γνωριζω και το γιαουρτι εχει ποιο πολυ ασβεστιο αποτι το γαλα.....προβιο η κατσικισιο.... μετα υπαρχει και το γαλα καρυδας και γαλα αμηγδαλου ειναι παρα πολυ υγειηνα και θρεπτικα...

γειά σου. εμένα δεν ήθελε να δεί κανένα γάλα πριν το 1 1/2 -2ο έτος.   (θήλασε μεχρι τους 26 μήνες) .  έπινε ελάχιστο. 

δηλαδή της έβαζα ένα σφηνάκι γάλα και έκανε μπλιαχ! 

έτρωγε όμως ΠΟΛΥ γιαούρτι (παραδοσιακό σκέτο προβειο/κατσικίσιο) και όλες τις άλλες τροφές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι για το εάν θα πίνει γάλα ή όχι το μωρό σου. 

Εμείς πάντως, δεν είχαμε ποτέ το πρωινό/βραδυνό γάλα όπως κάνουν κάποιοι ως must.  

Βρήκε την γεύση ενδιαφέρουσα κάποια στιγμή μετά τα 2,5 έτη, στα 3,  όπου επί ένα χρόνο ήθελε μόνη της να ανακατεύει το γάλα (κατσικίσιο)  ως πρωινό ή βραδυνό, με μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά πραγματικό κακάο - γινόταν χαμός στο τραπεζάκι της, της έβαζα δηλαδη ποδίτσα μαγειρικής , αλλά της άρεσε!  

Θέλω να σου πω, πρώτα θα δείς τι θέλει και το παιδί σου, και βλεπεις και κάνεις.  Το σημαντικό είναι ότι δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις γάλα. 

Πρωινό ή απογευματινό όσο δεν επινε γάλα, ήταν γιαούρτι, ή παξιμάδι, ή μήλο,  ή τυρί  ( ή τυρόψωμο, δηλ 1 φέτα ψωμι σκούρο με τριμμένο τυράκι απο πανω  - το αγοράζω μισο κιλό τριμμένο να ναι έτοιμο ) ή μπανάνα κρέμα (στο μούλτι, κουάκερ με μπανάνα και γιαόυρτι και φρούτο +λίγο μέλι/πετιμέζι). 

Τώρα πχ όλη τη χρονιά τρώγαμε 1 τηγανητό αυγό για πρωινό, τώρα παλι το βαρέθηκε.

ΠΟΤΕ δεν αγόρασα "δημητριακά" να τα τρώει με γάλα στο σπίτι. πιο μεγάλη κοροιδία δεν υπάρχει για μένα, στους καταναλωτές, για το πως μπορεί/πρέπει να είναι το πρωινό ενός παιδιού.  αυτά από μένα! 

Διαφημίσεις

Για να καταλαβαινουμε παντως και τι διαβαζουμε, ειπα να ανοιξω το αρθρο, να πιασω το πρώτο ονομα γιατρου που αναφερεται (peter dingle) και να τον γκουγκλαρω: Περαν από συγγραφέας εκλαικευμένων θεωριών συνομωσίας, στα επιτεύγματα του κυρίου συγκαταλέγονται  η βεβαιότητα του ότι ο αυτισμός οφείλεται στην κακή διατροφή και ο θάνατος της γυναίκας του από καρκίνο μετά την άρνηση του για τις συμβατικές θεραπείες και την προσπάθεια του να τη θεραπεύσει με ομοιοπαθητική.

Απο οσο εχω διαβασει μετα τα 2χρονια κ να μην πιει καθολου γαλα δ εγινε κ κτ,αρκει να παιρνει το ασβεστιο απο τις αλλες τροφες

Οποτε θηλαζεις για οσο μπορεις κ θελει

Μετα το χρονο σαν επιλογη στα φαγητα κ ποικιλια εβαλα γαλα,κατσικισιο κ αγελαδινο.το πρωτο καλυτερο.προτιμας τοπικους παραγωγους.οι εναλλακτικες βιγκαν επιλογες,ρυζιου,αμυφδαλου,φουντουκιου,καρυδας δ ξερω αν ειναι αρκετες πριν τα δυο αν δ θηλασεις

Δ θεωρω κ γω οτι ειναι απαραιτητο πρωι-βραδυ.τοσες επιλογες υπαρχουν.αν παρολα αυτα θελει το παιδακι ψαχνεις το καλυτερο

1 hour ago, vicky86 είπε:

Απο οσο εχω διαβασει μετα τα 2χρονια κ να μην πιει καθολου γαλα δ εγινε κ κτ,αρκει να παιρνει το ασβεστιο απο τις αλλες τροφες

Οποτε θηλαζεις για οσο μπορεις κ θελει

Μετα το χρονο σαν επιλογη στα φαγητα κ ποικιλια εβαλα γαλα,κατσικισιο κ αγελαδινο.το πρωτο καλυτερο.προτιμας τοπικους παραγωγους.οι εναλλακτικες βιγκαν επιλογες,ρυζιου,αμυφδαλου,φουντουκιου,καρυδας δ ξερω αν ειναι αρκετες πριν τα δυο αν δ θηλασεις

Δ θεωρω κ γω οτι ειναι απαραιτητο πρωι-βραδυ.τοσες επιλογες υπαρχουν.αν παρολα αυτα θελει το παιδακι ψαχνεις το καλυτερο

Kι εγω προς τα πιο "φυτικα" γαλατα προσανατολιζομαι π.χ γαλα καρυδας αλλα το ψαχνω ακομη..

πρίν από 53 λεπτά , Romaina είπε:

Kι εγω προς τα πιο "φυτικα" γαλατα προσανατολιζομαι π.χ γαλα καρυδας αλλα το ψαχνω ακομη..

Τα φυτικά γάλατα δεν έχουν τις πρωτεϊνες και το  ασβέστειο τους γάλακτος, η σχέση τους με το γάλα είναι ότι είναι υγρά και άσπρα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά θα μπορούσε το ίδιο καλά π.χ. να πιει χαμομήλι ή πορτοκαλάδα. Υπάρχουν βεβαια και εμπλουτισμένα, αλλά από την άλλη μπορείς να δίνεις χυμό πορτοκάλι και ένα χάπι ασβεστείου, είναι εξίσου "φυσικό".

Βασικα, εγω ειμαι επιφυλακτικη απεναντι σε τετοια αρθρα...παραθετουν κατι ονοματα,οκ,πως μπορω να επαληθευσω οτι ειναι εγκριτοι επιστημονες και οι ερευνες τους εγιναν με τη σωστη μεθοδο; Το προβλημα με το γαλα- και οχι μονο της αγελαδας, αλλα και της κατσικας- που μου το επιβεβαιωσε κ η παιδιατρος μου, επειδη κι εγω προβληματιζομαι τι να του δωσω, ειναι οτι αυτα τα ζωα, τωρα πια τρεφονται με σογια, που αυξανουν μια τοξινη στο γαλα,(και ποιος ξερει κ με τι αλλα;) το αλλο προβλημα ειναι τα αντιβιοτικα που χορηγουνται. Μου το ειχε εξηγησει μια φιλη που δουλευει σε ποιοτικο ελεγχο αλλα... δεν μπορεσα να το αφομοιωσω.

Εμεις για παραδειγμα, οικογενειακως, ζουμε με γαλα! αλλα εγω μικρη επινα γαλα απο την αγελαδα του παππου κ κατοπιν το μπαμπα! Αλλη γευση, αλλο πραγμα. Αλλα και καμια σχεση δεν ειχαν οι τροφες που τις διναμε και οι συνθηκες γενικα. Επινα πανω απο 2 λιτρα γαλα τη μερα, γιατι δεν ετρωγα τπτ αλλο...Ο αντρας μου απο την αλλη δεν εβαλε γουλια στο στομα του. Φυσικα δεν επηρεαζει το υψος...αλλα για μενα δεν υπαρχει μερα χωρις γαλοκτομικα γενικα...ειμαι ενα ζωντανο πειραμα λοιπον!

Επισης, πιστευω πως σε καθε ανθρωπο ταιριαζει αυτο που του αρεσει αλλα κι αυτο που κουβαλαει το dna του σε βαθος αιωνων. Εμεις για παραδειγμα (οι προγονοι μου εννοω!) δε νομιζω να πιναμε γαλα καρυδας. Ουτε κινοα. Και νομιζω, καθαρα μη επιστημονικα, οτι ο οργανισμος μας ειναι προετοιμασμενος να καταναλωνει κατα βαση αυτα που παραγει η ευρυτερη περιοχή που ζουμε. Μου φαινεται παραλογο να μας λενε οτι ο ανθρωπος δεν ειναι φυσιολογικο να τρεφεται με γαλα ζωων, αλλα ειναι φυσιολογικο να τρωει αμυγδαλου. Δηλαδη οι πρωτες κοινωνιες ανθρωπων ειχαν προσβαση σε τοσα αμυγδαλα;;;

Απλα ψαχνομαι κι εγω ακομη....

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, xarouli είπε:

Βασικα, εγω ειμαι επιφυλακτικη απεναντι σε τετοια αρθρα...παραθετουν κατι ονοματα,οκ,πως μπορω να επαληθευσω οτι ειναι εγκριτοι επιστημονες και οι ερευνες τους εγιναν με τη σωστη μεθοδο; Το προβλημα με το γαλα- και οχι μονο της αγελαδας, αλλα και της κατσικας- που μου το επιβεβαιωσε κ η παιδιατρος μου, επειδη κι εγω προβληματιζομαι τι να του δωσω, ειναι οτι αυτα τα ζωα, τωρα πια τρεφονται με σογια, που αυξανουν μια τοξινη στο γαλα,(και ποιος ξερει κ με τι αλλα;) το αλλο προβλημα ειναι τα αντιβιοτικα που χορηγουνται. Μου το ειχε εξηγησει μια φιλη που δουλευει σε ποιοτικο ελεγχο αλλα... δεν μπορεσα να το αφομοιωσω.

Εμεις για παραδειγμα, οικογενειακως, ζουμε με γαλα! αλλα εγω μικρη επινα γαλα απο την αγελαδα του παππου κ κατοπιν το μπαμπα! Αλλη γευση, αλλο πραγμα. Αλλα και καμια σχεση δεν ειχαν οι τροφες που τις διναμε και οι συνθηκες γενικα. Επινα πανω απο 2 λιτρα γαλα τη μερα, γιατι δεν ετρωγα τπτ αλλο...Ο αντρας μου απο την αλλη δεν εβαλε γουλια στο στομα του. Φυσικα δεν επηρεαζει το υψος...αλλα για μενα δεν υπαρχει μερα χωρις γαλοκτομικα γενικα...ειμαι ενα ζωντανο πειραμα λοιπον!

Επισης, πιστευω πως σε καθε ανθρωπο ταιριαζει αυτο που του αρεσει αλλα κι αυτο που κουβαλαει το dna του σε βαθος αιωνων. Εμεις για παραδειγμα (οι προγονοι μου εννοω!) δε νομιζω να πιναμε γαλα καρυδας. Ουτε κινοα. Και νομιζω, καθαρα μη επιστημονικα, οτι ο οργανισμος μας ειναι προετοιμασμενος να καταναλωνει κατα βαση αυτα που παραγει η ευρυτερη περιοχή που ζουμε. Μου φαινεται παραλογο να μας λενε οτι ο ανθρωπος δεν ειναι φυσιολογικο να τρεφεται με γαλα ζωων, αλλα ειναι φυσιολογικο να τρωει αμυγδαλου. Δηλαδη οι πρωτες κοινωνιες ανθρωπων ειχαν προσβαση σε τοσα αμυγδαλα;;;

Απλα ψαχνομαι κι εγω ακομη....

Μακαρι να υπηρχε η δυντοτητα για ολους να εχουν προσβαση σε αγνο και φυσικο γαλα, σ αυτην την περιπτωση σιγουρα τα οφελη ειναι πολυ περισσοτερα. Δεν θεωρω οτι το γαλα αυτο καθ' αυτο ειναι κακο για την υγεια, ομως με το περας των χρονων εχει μετατραπει σε μια επιχειρηση ιδιαιτερα επικερδη (και πως αλλιως θα μπορουσε να γινει δηλαδη) με αποτελεσμα οι αγελαδες απο τις οποιες παιρνουμε το γαλα, στην πλειονοτητα τους να προερχονται απο τεχνητη γονιμοποιηση, και να ειναι γενετικα "πειραγμενες" για να μπορουν ν αποδιδουν οσο περισσοτερο γαλα γινεται, στο λιγοτερο χρονο. Οποτε μια κανονικη αγελαδιτσα του παππου η της γιαγιας οπως λες απεχει παααρα πολυ απ αυτο που σημερα εκτρεφουμε με σογιες και λοιπα.

Τωρα, η παραδοχη πως το αγελαδινο γαλα ισως να μην ειναι τελικα τοσο ωφελιμο οσο πιστευαμε, μετραει αρκετα χρονια, δεν ειναι τωρινη ανακαλυψη και την εχουν στηριξει αρκετοι επιστημονες. Καποιοι αναφερονται στο αρθρο, μπορεις να τους ψαξεις. Ενας εξ αυτων μαλιστα, καθηγητης ιατρικης στο harvard ο οποιος εξειδικευτηκε σε θεματα διατροφης γενικα αλλα και στις παιδικες ηλικιες πιο συγκεκριμενα. Με μια συντομη ερευνα θ ανακαλυψεις πολλα αρθρα που αναφερονται στο θεμα, εγω ενδεικτικα παρεθεσα ενα.

Φυσικα και η προτιμηση του καθενα ειναι αυτη που καθοριζει στο τελος τι θα επιλεξει και δεν προσπαθω να πεισω καποιον οτι το γαλα της αγελαδας ειναι ντε και καλα ακαταλληλο. Οπως εγραψα και πιο πανω προσωπικα μπορω να ζησω μονο με αγελαδινο γαλα! Ομως δε γινεται να αμφισβητησω κατι που λεγεται εδω και αρκετα χρονια και ισως να εχει εστω μια δοση αληθειας οποτε διατιθεμαι να το ψαξω και γι' αυτο ξεκινησα και το θεμα. 

Επεξεργάστηκαν by Romaina

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Τα φυτικά γάλατα δεν έχουν τις πρωτεϊνες και το  ασβέστειο τους γάλακτος, η σχέση τους με το γάλα είναι ότι είναι υγρά και άσπρα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά θα μπορούσε το ίδιο καλά π.χ. να πιει χαμομήλι ή πορτοκαλάδα. Υπάρχουν βεβαια και εμπλουτισμένα, αλλά από την άλλη μπορείς να δίνεις χυμό πορτοκάλι και ένα χάπι ασβεστείου, είναι εξίσου "φυσικό".

Δεν γνωριζω αν το χαμομηλι ειναι εξισου θρεπτικο με οποιοδηποτε γαλα. Η πορτοκαλαδα και γενικοτερα τα φρουτα ειναι μεσα στο μενου παντα αλλα τωρα το χαπι ασβεστιου δεν ξερω κατα ποσο θα το εδινα... απλα πιστευω οτι το γαλα γενικοτερα ειναι ενας ευκολος και γρηγορος τροπος που δεν απαιτει προετοιμασια για να δωσεις θρεπτικα συστατικα.

πρίν από 52 λεπτά , Romaina είπε:

Δεν γνωριζω αν το χαμομηλι ειναι εξισου θρεπτικο με οποιοδηποτε γαλα. Η πορτοκαλαδα και γενικοτερα τα φρουτα ειναι μεσα στο μενου παντα αλλα τωρα το χαπι ασβεστιου δεν ξερω κατα ποσο θα το εδινα... απλα πιστευω οτι το γαλα γενικοτερα ειναι ενας ευκολος και γρηγορος τροπος που δεν απαιτει προετοιμασια για να δωσεις θρεπτικα συστατικα.

Πλακα κανω για το χαμομηλι ως υποκαταστατο γαλακτος, αλλα δεν ειναι χειροτερο ως υποκαταστατο απο αλλα "γαλατα". Συμφωνω οτι το γαλα (η καμια αλλη τροφη) δεν ειναι αναντικαταστατο, αλλα θα πρεπει να αντικατασταθει με κατι που εχει τις ιδιες θρεπτικες ουσιες και οχι με κατι που οπτικα μοιαζει. Τα "γαλατα" που π.χ. εχουν ασβεστειο, εχουν απλα εμπλουτιστει, δεν ειναι ενα φυσικο προιον, ειναι σα να διαλυεις ενα χαπι ασβεστειου σε νερο για να το πιεις. Αν σκοπευεις να αντικαταστησεις το γαλα, για μενα το λογικο ειναι να βρεις ισοδυναμα απο πλευρας θρεπτικης αξιας.

To γαλα καρυδας για παραδειγμα, ειναι εξαιρετικα φτωχο σε πρωτεινες και ασβεστειο, επικινδυνα πλουσια σε κορεσμενο λιπος (ειναι απαγορευμενο σε οσους εχουν θεμα χοληστερινης ). Αντιθετα καλη πηγη ασβεστειου ειναι π.χ. καποια πρασινα φυλλωδη λαχανικα, το μπροκολο η η σαρδελες, και θα ηταν πολυ καλυτερα υποκαταστατο γαλακτος απο διατροφικης αποψεως. Kαι φυσικα η σογια, το κατα κορον υποκαταστατο για τους χορτοφαγους, αλλα αν το γκουγκλαρεις, αν εχεις 10 επιφυλαξεις για το γαλα, εκει θα εχεις μαλλον 100000.

Εγω παντως ειμαι και της λογικης πως ο, τι δεν τρωω εγω, στο μωρο δε θα το δωσω...γαλα αμυγδαλου, σογιας και καρυδας νομιζω κυκλοφορουν, κι ολα τα σκεφτομαι με αηδια!

Το γαλα σου το δοκιμασες? τι γευση σου κανει; εγω το εχω δοκιμασει και για να δω πως επιδρουν οι τροφες στη γευση! ειναι πιο ελαφρυ και πιο γλυκο απο το αγελαδινο, αλλα δεν απεχουν και τοσο οσο νομιζα.

Α, και κατι ακομη.Επειδη εγω βρηκα παραγωγο με 5 αγελαδες (μενω επαρχια), και ρωτησα την παιδιατρο, μου το αντιπροτεινε λογω μη παστεριωσης. Παρ' ολα αυτα, οταν γινει 3-4, δεν ξερω, δεν το θεωρω απιθανο να του δινω του παραγωγου.

4 ώρες πρίν, xarouli είπε:

Εγω παντως ειμαι και της λογικης πως ο, τι δεν τρωω εγω, στο μωρο δε θα το δωσω...γαλα αμυγδαλου, σογιας και καρυδας νομιζω κυκλοφορουν, κι ολα τα σκεφτομαι με αηδια!

Το γαλα σου το δοκιμασες? τι γευση σου κανει; εγω το εχω δοκιμασει και για να δω πως επιδρουν οι τροφες στη γευση! ειναι πιο ελαφρυ και πιο γλυκο απο το αγελαδινο, αλλα δεν απεχουν και τοσο οσο νομιζα.

Α, και κατι ακομη.Επειδη εγω βρηκα παραγωγο με 5 αγελαδες (μενω επαρχια), και ρωτησα την παιδιατρο, μου το αντιπροτεινε λογω μη παστεριωσης. Παρ' ολα αυτα, οταν γινει 3-4, δεν ξερω, δεν το θεωρω απιθανο να του δινω του παραγωγου.

Εισαι πολυ τυχερη που εχεις βρει παραγωγο στον τοπο σου! Κι εγω μενω σε νησι αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω ανακαλυψει κανεναν... το γαλα μου, οχι, δεν το εχω δοκιμασει, δεν αισθανομαι ιδιαιτερα ανετα να το κανω, αλλα απο οσο εχω ακουσει οπως κι εσυ ειπες ειναι αρκετα γλυκο. Αλλα τι σημασια εχει? Δυστυχως ( η ευτυχως) αυτο το γαλα μπορρουμε να το "εκμεταλλευτουμε" για ενα συντομο χρονικο διαστημα:-P

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Πλακα κανω για το χαμομηλι ως υποκαταστατο γαλακτος, αλλα δεν ειναι χειροτερο ως υποκαταστατο απο αλλα "γαλατα". Συμφωνω οτι το γαλα (η καμια αλλη τροφη) δεν ειναι αναντικαταστατο, αλλα θα πρεπει να αντικατασταθει με κατι που εχει τις ιδιες θρεπτικες ουσιες και οχι με κατι που οπτικα μοιαζει. Τα "γαλατα" που π.χ. εχουν ασβεστειο, εχουν απλα εμπλουτιστει, δεν ειναι ενα φυσικο προιον, ειναι σα να διαλυεις ενα χαπι ασβεστειου σε νερο για να το πιεις. Αν σκοπευεις να αντικαταστησεις το γαλα, για μενα το λογικο ειναι να βρεις ισοδυναμα απο πλευρας θρεπτικης αξιας.

To γαλα καρυδας για παραδειγμα, ειναι εξαιρετικα φτωχο σε πρωτεινες και ασβεστειο, επικινδυνα πλουσια σε κορεσμενο λιπος (ειναι απαγορευμενο σε οσους εχουν θεμα χοληστερινης ). Αντιθετα καλη πηγη ασβεστειου ειναι π.χ. καποια πρασινα φυλλωδη λαχανικα, το μπροκολο η η σαρδελες, και θα ηταν πολυ καλυτερα υποκαταστατο γαλακτος απο διατροφικης αποψεως. Kαι φυσικα η σογια, το κατα κορον υποκαταστατο για τους χορτοφαγους, αλλα αν το γκουγκλαρεις, αν εχεις 10 επιφυλαξεις για το γαλα, εκει θα εχεις μαλλον 100000.

Για σογια δεν το συζηταω καν οπως ουτε και για χορτοφαγικη διαιτα...:?

Διαφημίσεις

Οχι σογια συμφωνω

Απλα ολα αυτα τα φυτικα αποκλειστικα θα τα εδινα μετα τα δυο

Δ εννοω οτι απαγορευονται πριν αλλα εχει "αναγκη" πιο πριν το γαλα το παιδι.ιδανικα το δικο σου

Πολυ καλο πρωινο χυμος φρουτων κ ψωμι με ταχινι

Σε συνεννοηση με το γιατρο κ με λιγο ψαξιμο για το συνδυασμο των τροφων θα βρειτε λυσεις

Απλα μην βαλεις το κλασικο γαλα στα απαγορευμενα,λειτουργει σαν πειρασμος στα παιδια

(Το ενδεχομενο να παρεις μια κατσικα πως σου φαινεται:-D)

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Οχι σογια συμφωνω

Απλα ολα αυτα τα φυτικα αποκλειστικα θα τα εδινα μετα τα δυο

Δ εννοω οτι απαγορευονται πριν αλλα εχει "αναγκη" πιο πριν το γαλα το παιδι.ιδανικα το δικο σου

Πολυ καλο πρωινο χυμος φρουτων κ ψωμι με ταχινι

Σε συνεννοηση με το γιατρο κ με λιγο ψαξιμο για το συνδυασμο των τροφων θα βρειτε λυσεις

Απλα μην βαλεις το κλασικο γαλα στα απαγορευμενα,λειτουργει σαν πειρασμος στα παιδια

(Το ενδεχομενο να παρεις μια κατσικα πως σου φαινεται:-D)

Ναι νταξει δεν θα απαγορευα κατι ποτε με την αυστηρη εννοια ακριβως για το λογο που ανεφερες. Μεχρι τα 2 οπως λες εχω βαλει στοχο να συνεχισω το θηλασμο αν και οι περισσοτεροι μου λενε (επειδη εχω αγορακι) οτι θα ειναι "πολυ ασχημο" η οτι θα το "τραυματισω ψυχολογικα" η οτι θα "ενισχυσω το οιδιποδειο συμπλεγμα" κι αλλες τετοιες π@παρ@@ς. Που να τους ελεγα οτι στα 2 θα σταματησω απλως να του προσφερω το στηθος οχι να του το αρνουμαι...

Οσο για την κατσικα μην το γελας καθολου!!! Σε πληροφορω το χω σκεφτει και πριν καν μεινω εγκυος, ακομη και για κοτοπουλακια. Μενω σε εξοχη οποτε δυνητικα μπορω. Απλως δεν εχω χωρο, κηπο η κατι παρομοιο:?

Εγω θηλασα δυο χρονια την κορη μου.δ θα σταματησω τον μικρο πιο πριν λογω φυλου.

Κ οι κοτες πολυ καλη ιδεα.για τα αυγα.αλλα κ οτι μπορεις για κρεας.ευτυχως εμεις εχουμε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...