Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λεπτη (παιδική) Φωνη σε έφηβο 16 ετών


Recommended Posts

Γεια σας , ειμαι καινουρια στο φορουμ χαιρομαι που εγινα μελος!

 

Λοιπον , εχω ενα γιο 16 ετων το προβλημα ειναι οτι παρολο που ειναι 16 εχει πολυ λεπτη φωνη , παιδικη ! Μιλαει σαν να ειναι 5 χρονων και δεν ταιριαζει το σωμα του με τη φωνη του που ειναι παιδικη και δεν εχει αλλαξει καθολου . Οι συνομηλικοι του εχουν κανονικη φωνη για την ηλικια τους και εχει αλλαξει η φωνη τους . Ο γιος μου δεν εχει καθυστερημενη εφηβεια ουτε το θεμα ειναι ορμονολογικο γιατι εχουμε κανει εξετασεις ! παρολ αυτα η φωνη του παραμενει πολυ λεπτη και ανησυχω !!!

 

Απαντηστε μου αν ειχατε παρομοια εμπειρια και πειτε μου τι κανατε εσεις !!

 

(edit admin αλλαγή τίτλου)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλώς ήρθες, μην αγχώνεσαι ! Ακριβώς την ίδια ιστορία είχε και ο γιος μου όταν ήταν 15! Είχε τόσο λεπτή φωνή που νόμιζα ότι το έκανε για να πλάκα, αφού του έλεγα να σταματήσει! Ούτε εμείς είχαμε πρόβλημα με τις ορμόνες , δόξα το θεό , βρήκαμε ένα γιατρό ο οποίος μας ενημέρωσε ότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και μας εξήγησε οτι συμβαίνει σε παιδιά που μιλάνε πάρα πολύ (και ο δικός μου δεν έβαζε γλώσσα μέσα :P ) , έτσι οι φωνητικές χορδές δε ξεκουράζονται και δεν αναπτύσσονται . Μας είπε ότι για να αναπτυχθούν και να γίνουν φυσιολογικές πρέπει να τις ξεκουράσει και μας έδωσε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα  . 

(Σου τα γράφω με όλη μου την καρδιά όπως μας τα είπε ακριβώς , τα είχα γράψει σε χαρτί να μην τα ξεχάσω!!!)

 

Πλήρη αφωνία (ούτε λέξη) για 4-5 εβδομάδες . Σημαντικό είναι να πίνει κάθε βράδυ πριν τον ύπνο ζεστό τσάι τζίντζερ με μια κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο χυμό από λεμόνι , αυτό το ρόφημα θα επαναφέρει τις φωνητικές χορδές του στο φυσιολογικό και θα βοηθήσει να αναπτυχθούν. Πρέπει να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη και τα ανθυγιεινά γιατί εμποδίζουν ολόκληρη την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φωνητικών χορδών. αντί αυτών το παιδί πρέπει να τρώει πολλά φρούτα και λαχανικά καθημερινά γιατί είναι θρεπτικά και βοηθούν τις φωνητικές χορδές να αναπτυχθούν ομαλά. Τελος (προαιρετικά) θα μπορούσες να πάρεις ένα καλό συμπλήρωμα στο γιο σου ώστε να ενδυναμώσει τον οργανισμό του και την ανάπτυξη του.

 

Εμείς κάναμε αφωνία για 4 εβδομάδες και 3 μέρες ακριβώς , τηρήσαμε όλα τα παραπάνω και η φωνή του γιού μου άλλαξε θεαματικά και έγινε κανονική (και δεν το πιστεύαμε)!

 

Σου συνιστώ να ακολουθήσετε το πρόγραμμα , να ηρεμήσεις και η φωνή του γιου σου θα γίνει μια χαρά !

 

Link to comment
Share on other sites

Αχ σε ευχαριστω παρα πολυ που αφιερωσες τοσο χρονο για να γραψεις τοσο μεγαλο κειμενο για να με βοηθησεις

 

Εχω καποιες αποριες , αφου θα κανει αφωνια ο γιος μου πως θα επικοινωνουμε;

Το τσαι τζιντζερ τι ειναι , εχει παρενεργειες ; πως να το φτιαξω;

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πρίν, Vanesa είπε:

Αχ σε ευχαριστω παρα πολυ που αφιερωσες τοσο χρονο για να γραψεις τοσο μεγαλο κειμενο για να με βοηθησεις

 

Εχω καποιες αποριες , αφου θα κανει αφωνια ο γιος μου πως θα επικοινωνουμε;

Το τσαι τζιντζερ τι ειναι , εχει παρενεργειες ; πως να το φτιαξω;

 

Θα χρειαστεί ένα μαγνητικό πινακάκι από αυτά που ζωγραφίζουν τα μικρά παιδιά και ξανά σβήνουν , εγώ με το γιο μου επικοινωνούσαμε μια χαρά έτσι!

 

Το τσάι τζίντζερ δεν έχει καμία παρενέργεια είναι ευεργετικό για τις φωνητικές χορδές και προσωπικά πίνω και εγώ επειδή γενικά είναι καλό για την υγεία , το συνιστώ και σε εσένα!

 

Λίγο πρίν αρχίσει να βράζει το νερό , το κατεβάζεις από τη φωτιά , βάζεις φακελάκι ή σκόνη τζίντζερ  (αν βάλεις σκόνη μετά το σουρωνεις) και τέλος προσθέτεις μια κουταλιά της σούπας μέλι και αρκετό χυμό από λεμόνι .

 

Αν και η αφωνία κάνει τη μεγαλύτερη διόρθωση στη φωνή αυτό το ρόφημα θα επουλώσει τις κουρασμένες η τραυματισμένες φωνητικές χορδές και μαζί με την αφωνία θα τις επαναφέρει ολοκληρωτικά.

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 χρόνο μετά...

Εγώ θα σου πρότεινα να δει το παιδί ένας ΩΡΛ, που θα αποκλείσει οποιαδήποτε παθολογία μετά από μια λαρυγγοσκόπηση και θα σε καθοδηγήσει σωστά..

Πολύ συχνά σε ένα αγόρι 16 ετών δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα οι φωνητικές χορδές στο εύρος των ενηλίκων.. 

Έχοντας γνώση των λεγομένων μου ούτε το τζίντζερ ούτε η αποχή από ζάχαρη ούτε τα φρούτα και λαχανικά επιδρούν στην "ανάπτυξη" των φωνητικών χορδών ή στην ηβηφωνία εν γένει..

Τώρα για το αν κάποιο ρόφημα που περνάει από το φάρυγγα στον οισοφάγο (και σε καμμία περίπτωση δεν εισέρχεται στο λάρυγγα και τις φωνητικές χορδές, χωρίς αντανακλαστικό πνιγμονής τουλάχιστον) μπορεί να επουλώσει βλάβες που δεν τις έχετε διαγνώσει ακόμα, κρατώ τις επιφυλάξεις μου..

Πολύ φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...