Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτη μαστογραφια

Recommended Posts

Πολυ ενδιαφέρουσα η συζήτηση σας.

Διπιςτωςα οτι εμενα κακώς δεν με εχει απασχολήςει ακόμα το θεμα του μαστοοϋ μόλις μπήκα στα 36.

Ξεκαθαρισα καποια πράγματα.

τι είδους αιματολογικές?

Διαφημίσεις

πρίν από 38 λεπτά , Κάντι είπε:

Πολυ ενδιαφέρουσα η συζήτηση σας.

Διπιςτωςα οτι εμενα κακώς δεν με εχει απασχολήςει ακόμα το θεμα του μαστοοϋ μόλις μπήκα στα 36.

Ξεκαθαρισα καποια πράγματα.

τι είδους αιματολογικές?

κάντι τα C (καρκινικοί δείκτες)

πως κάνουμε το c125 για ενδομητρίωση (που κατ'επέκταση είναι και για καρκίνο ωοθηκών μήτρας κλπ αν είναι σε περίεργα νούμερα και έχεις και ευρήματα) ε έτσι έχει και για πολλά σημεία του σώματος τα αντίστοιχα C.  στήθος,πνεύμονες,συκώτι κτλ.. κυκλοφορούν στο αίμα μας σε φυσιολογικά επίπεδα. φυσικά αν βρεθούν απλά κάπως αυξημένα θέλει και κλινική εκτίμηση καθώς συχνά προέρχονται και από φλεγμονές (πχ το c125 δείχνει και ενδομητρίωση ή αυξάνεται και στην εγκυμοσύνη) αλλά όταν τα νούμερα ξεφεύγουν είναι ένας αξιόπιστος δείκτης ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά! συνήθως τα μικροβιολογικά στα κάνουν και πακέτο πχ με 50€ κάνεις 3 4 για διάφορα σημεία βάση ηλικίας! 

Επεξεργάστηκαν by λουκουμαδάκι

Κράτα το

Κράτα το

lisbet τα έκανα πρόπερσυ όταν διαγνώστηκε η μαμά μου (στα 67 της) με το τριπλό αρνητικό. τότε έκανα και μαστογραφία και τα brca βγήκα ότι τα έχω και περιμένω να τελειώσω με το θέμα παιδιών να δω πως θα κινηθώ. λέω για ολική μαστεκτομή και ίσως και για τη μήτρα. ξαναέκανα c μήτρας πριν κάνω λαπαροσκόπηση και ξανά 2 μήνες πριν. c μαστού θα ξανακάνω τώρα που θα κάνω υπέρηχο αν και μου βγηκε το c125 πολύ χαμηλό και λένε ότι ψιλοπιάνει και μαστό( δεν είμαι σίγουρη για αυτή την πληροφορία). σε μαστολόγο δεν έχω πάει με παρακολουθεί η ακτινολόγος και ο ογκολόγος της μητέρας μου ο οποίος -φυσικά- και δεν τα γράφει. αν ήταν ακριβές θα πήγαινα σε μαστολόγο αλλά με βολεύει η τιμή του μικροβιολογικού. αν το ψάξεις με 20 30 ευρώ κάνεις και υπέρηχο και τον δείκτη στα τύπου βιομέντικα βιοιατρική κλπ! αλλιώς σε έναν καλό μαστολόγο ο οποίος πιστεύω θα τα γράφει όλα αυτά!

Κράτα το

Κράτα το

2 hours ago, Lisbet said:

Δε σου έγραψα για την εξέταση για την προδιάθεση (εδώ δεν τη συστήνουν όλοι ούτε σε μένα που έχω ιστορικό, άλλοι λένε ναι κι άλλοι όχι), αλλά τον υπέρηχο σίγουρα πρέπει. Και τις μαστογραφίες, είτε νωρίτερα, είτε αργότερα.

Οι γιατροί που έχουν ένσταση ως προς την εξέταση της προδιάθεσης, λένε ότι έχει νόημα να την κάνεις, μόνο αν είσαι αποφασισμένη για προληπτική ολική μαστεκτομή, όπως έκανε η Anjelina Jolie. Αλλιώς δε σε βοηθάει κάπου, με την προϋπόθεση ότι είσαι τακτική με τις υπόλοιπες προληπτικές εξετάσεις σου.

Κοιτα εννοείται πως η εξεταση εχει νοημα μονο αν εισαι απολυτα συνειδητοποιημενη και αποφασισμενη να προχωρήσεις σε μαστεκτομή αλλιως καλυτερα μη την κανειςκαθολου.

Παντως προσφατα συζηταγα με έναν γιατρο ο οποιος μου ελεγε ποσο συνδέεται ο καρκινοςμε τη διατροφή.Συγκεκριμενα μου ειπε ότι ο καρκινος τρεφεται με ζαχαρη .Και δε σας κρυβω ότι επειδή πασχω και από αρρωστοφοβια στη ζωη μου μετα από την κουβεντα μας αποφασισα οσο και όπως μπορω να βγαλω τη ζαχαρη και τους πολλους υδατάνθρακες από τη διατροφή και τη δικη μας και των παιδιων μου.

Διαφημίσεις

Λουκουμαδακι μου γνωριζόμαστε πολυ καλα με την ca125.  2 λαπαροσκόπησεις ο δείκτης μετρίως προς τα πάνω και Φούλ ενδομητριωση συμφησεις κλπ.

η μαμά σου πως τα πάει?

10 ώρες πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

lisbet τα έκανα πρόπερσυ όταν διαγνώστηκε η μαμά μου (στα 67 της) με το τριπλό αρνητικό. τότε έκανα και μαστογραφία και τα brca βγήκα ότι τα έχω και περιμένω να τελειώσω με το θέμα παιδιών να δω πως θα κινηθώ. λέω για ολική μαστεκτομή και ίσως και για τη μήτρα. ξαναέκανα c μήτρας πριν κάνω λαπαροσκόπηση και ξανά 2 μήνες πριν. c μαστού θα ξανακάνω τώρα που θα κάνω υπέρηχο αν και μου βγηκε το c125 πολύ χαμηλό και λένε ότι ψιλοπιάνει και μαστό( δεν είμαι σίγουρη για αυτή την πληροφορία). σε μαστολόγο δεν έχω πάει με παρακολουθεί η ακτινολόγος και ο ογκολόγος της μητέρας μου ο οποίος -φυσικά- και δεν τα γράφει. αν ήταν ακριβές θα πήγαινα σε μαστολόγο αλλά με βολεύει η τιμή του μικροβιολογικού. αν το ψάξεις με 20 30 ευρώ κάνεις και υπέρηχο και τον δείκτη στα τύπου βιομέντικα βιοιατρική κλπ! αλλιώς σε έναν καλό μαστολόγο ο οποίος πιστεύω θα τα γράφει όλα αυτά!

Είναι να κάνω υπέρηχο τώρα τον Μάιο. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία, μόλις πάω στο μαστολόγο μου, να μιλήσω για όλα αυτά και να κάνω και τις c μαζί με κάτι άλλες ορμονολογικές που ζήτησα να μου γράψει ο γυναικολόγος. Πάντως είσαι πολύ γενναία, βρε κορίτσι. Εγώ το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί, δε μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να μπω σε αυτή τη διαδικασία...ελπίζω να μην το μετανιώσω. Εύχομαι η μαμά σου να το ξεπεράσει σύντομα.

@Niki81 το έχω ακούσει κι εγώ αυτο για τη ζάχαρη, το είχαν πει και οι γιατροί στη μαμά μου. Δεν ξέρω όμως κατά πόσον προκαλείται από αυτήν. Βέβαια, μόνο καλό θα σας κάνει να κόψετε τα πολλά-πολλά, αλλά προσπάθησε να μη μπαίνεις στο τριπάκι της αρρωστοφοβίας, όσο γίνεται. Έχω φίλη που ξεκίνησε έτσι, λόγω του ιστορικού της μαμάς της (η οποία όμως το ξεπέρασε και ζει μια χαρά η γυναίκα) και ταλαιπωρείται χρόνια, ενώ είναι υγιέστατη. Φαντάσου ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει αφαίρεση χολής, που εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως δε χρειαζόταν, και της προκάλεσε προβλήματα που δεν είχε πριν. :-( Τώρα είναι με αγχολυτικά...σε παρακαλώ μη με παρεξηγήσεις, για καλό σου τα γράφω. Πέρασα κι εγώ τέτοια φάση και σε καταλαβαίνω. Είχα φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να βγω από το σπίτι - εμένα μου το είχε γυρίσει σε αγοραφοβία. Ευτυχώς όλα αυτά προ παιδιών. Εκ των υστέρων, συμπέρανα πως οι όποιες φοβίες μας έχουν άλλο ψυχολογικό υπόβαθρο, δεν είναι αυθύπαρκτες. Αν δουλέψουμε πάνω στο πραγματικό πρόβλημα, τότε κι αυτές υποχωρούν. Κι ομολογώ πως γι' αυτό ακριβώς δεν ξεκινάω τη διαδικασία με την εξέταση της προδιάθεσης. Δε θέλω να ξαναρχίσω να αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως έναν εν δυνάμει άρρωστο, κάθε μέρα της ζωής μου - γιατί ξέρω πως αυτό θα μου συμβεί, με μαθηματική ακρίβεια.

4 hours ago, Lisbet said:

Είναι να κάνω υπέρηχο τώρα τον Μάιο. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία, μόλις πάω στο μαστολόγο μου, να μιλήσω για όλα αυτά και να κάνω και τις c μαζί με κάτι άλλες ορμονολογικές που ζήτησα να μου γράψει ο γυναικολόγος. Πάντως είσαι πολύ γενναία, βρε κορίτσι. Εγώ το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί, δε μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να μπω σε αυτή τη διαδικασία...ελπίζω να μην το μετανιώσω. Εύχομαι η μαμά σου να το ξεπεράσει σύντομα.

@Niki81 το έχω ακούσει κι εγώ αυτο για τη ζάχαρη, το είχαν πει και οι γιατροί στη μαμά μου. Δεν ξέρω όμως κατά πόσον προκαλείται από αυτήν. Βέβαια, μόνο καλό θα σας κάνει να κόψετε τα πολλά-πολλά, αλλά προσπάθησε να μη μπαίνεις στο τριπάκι της αρρωστοφοβίας, όσο γίνεται. Έχω φίλη που ξεκίνησε έτσι, λόγω του ιστορικού της μαμάς της (η οποία όμως το ξεπέρασε και ζει μια χαρά η γυναίκα) και ταλαιπωρείται χρόνια, ενώ είναι υγιέστατη. Φαντάσου ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει αφαίρεση χολής, που εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως δε χρειαζόταν, και της προκάλεσε προβλήματα που δεν είχε πριν. :-( Τώρα είναι με αγχολυτικά...σε παρακαλώ μη με παρεξηγήσεις, για καλό σου τα γράφω. Πέρασα κι εγώ τέτοια φάση και σε καταλαβαίνω. Είχα φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να βγω από το σπίτι - εμένα μου το είχε γυρίσει σε αγοραφοβία. Ευτυχώς όλα αυτά προ παιδιών. Εκ των υστέρων, συμπέρανα πως οι όποιες φοβίες μας έχουν άλλο ψυχολογικό υπόβαθρο, δεν είναι αυθύπαρκτες. Αν δουλέψουμε πάνω στο πραγματικό πρόβλημα, τότε κι αυτές υποχωρούν. Κι ομολογώ πως γι' αυτό ακριβώς δεν ξεκινάω τη διαδικασία με την εξέταση της προδιάθεσης. Δε θέλω να ξαναρχίσω να αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως έναν εν δυνάμει άρρωστο, κάθε μέρα της ζωής μου - γιατί ξέρω πως αυτό θα μου συμβεί, με μαθηματική ακρίβεια.

Ουτε κι εγω ξερω αν προκαλείται από τη ζαχαρη...υποθετω πως όχι...τρεφεται όμως από αυτην.Γι αυτό κιολας υπαρχει η κετογενικη διαιτα η οποια είναι αυστηρα χωρις ζαχαρη,υδατανθρακες η οποια χρησιμοποιείται θεραπευτικα σε καρκινοπαθείς.Υποτιθεται ότι τα υγιη κυτταρα του οργανισμου καταφερνουν να επιβιωσουν και να αναπτυχθουν και χωρις υδατάνθρακες ενώ τα καρκινικα κυταρα όχι...ετσι λιμοκτονουν και πεθαινουν.Τωρα κι αυτά τα λεω με βαση οσα διαβασα.Όπως λες κι εσυ κακο δε θα μας κανει.

Οσο για την αρρωστοφοβια ...δε σε παρεξηγώ.Δικιο εχεις σε ότι λες.δυστυχως είμαι από τα ατομα που εχω γενικα θεμα με κρισεις πανικου και διαταραχή αγχους που όλα ξεκινανε και τελειωνουν σε αρρωστοφοβ.Κι εγω από τη γεννηση των παιδιων μου το ελεγχω αρκετα καλα.Γι αυτό και προσπαθω να μη γινομαι υπερβολικη γιατι μετα με παιρνει από κατω και αντε να το μαζεψω .τεσπα...ο καθενας παλευει με τους δαιμονες του σε αυτή τη ζωη.

23 ώρες πρίν, Niki81 είπε:

Ενημερωτικα να πω ότι πηγα σε κεντρο μαστου ιδιωτικου νοσοκομείου προκειμενου να κανω μαστογραφια.Εξ αρχης η κοπελα που θα μου εκανε τη μαστογραφια εδειξε να μην κατανοει γιατι θελω να κανω μαστογραφια.Μου ζητησε να μιλησω πρωτα με ένα μαστολογο.Αυτος μου ειπε ότι πλεον τα δεδομενα εχουν αλλαξει...ότι πρωτη μαστογραφια συνισταται στα 40.οτι η ολη ιστορια με τη μαστογραφια αναφορας είναι καταλειπα προηγουμενων ετων και πλεον θεωρουν ότι δε βοηθαει πουθενα.Μου εκανε υπερηχο.Μπορω μου ειπε να κανω κάθε χρονο υπερηχο η οποτε θελω γιατι δεν εχει ακτινοβολια αλλα μαστογραφια στα 40.

αυτο το "δεν βοηθαει πουθενα μια μαστογραφια πριν τα 40" με τα κρουσματα πια να ανεβρισκονται σε μεγαλο βαθμο σε γυναικες κατω των 40, πως το υποστηριζουν οσοι το υποστηριζουν??απο την ιατρικη κοινοτητα εννοω...σε οσους μαστολογους εχω παει, η συσταση ειναι μαστογραφια απαραιτητα καθε χρονο μετα τα 40 ανεξαρτητου ιστορικου,οχι αναφορα στα 40...μαστογραφια και υπερηχος,δειχνουν διαφορετικα πραγματα,απλα τα ενα συμπληρωνει το αλλο...δεν μπορει να βασιστει καποια γυναικα οτι επειδη ο υπερηχος ειναι καθαρος, ολα θα ειναι και ενταξει...αποτιτανωσεις πχ το υπερηχος δεν δειχνει...

αυτο που ακουσα και εγω στο ιατροπολις συγκεκριμενα που εκανα πριν απο ενα μηνα μαστο και υπερηχο, ειναι οτι πλεον, δεν δεχονται τα ιδιωτικα κεντρα να κανουν μαστογραφιες αν δεν υπαρχει καποιου ειδους παραπεμπτικο απο γιατρο...ειτε απο εοππυ ειτε απο ιδιωτη...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει γράψει η μοίρα για μας, αυτό όμως που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πέρα από τις προληπτικές εξετάσεις είναι να προσεγγίσουμε μια στάση ζωής που να περιλαμβάνει καλή διατροφή, άσκηση και καλή ψυχολογία. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι - έκανα την πρώτη μου μαστογραφία με ακτίνες, τώρα στα 43, σε δημόσιο νοσοκομείο, στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου. Είχα κάνει παλιότερα υπέρηχο κ εκεί ηταν οκ. 

Είναι φυσιολογικό να με πονάει μια εβδομάδα μετά το στήθος, από τον βαθμό που το πίεσε ο τεχνικός που την έκανε? 

Θεωρώ ότι η πίεση που άσκησε ήταν εξαιρετικά υπερβολικά μεγάλη, τόσο που δεν μπορούσα σχεδόν να αντέξω,  ήθελα να φωνάξω ή να σταματήσω την εξέταση, ενώ είμαι άτομο με υψηλή ανοχή στον πόνο. 

Στο δεξί στήθος δεν πόνεσε τόσο εκείνη την ώρα, ούτε και μετά. 

Ανέφερε ο τεχνικός ότι οι περισσότερες γυναίκες λέει πονάνε στο αριστερό στήθος περισσότερο. 

Την άλλη φορά πως να ξαναπάω, θα έχω πάρει παυσίπονο από πριν ,αλλά δεν μπορώ παρα να αναρωτηθώ εάν υπερέβαλλε στον βαθμό που πίεσε την στιγμή που είπα ότι πονάω τόσο που δεν αντέχω..    [!!!????]  είναι νορμάλ αυτό...!!!???? ή με πέρασε για γκρινιάρα κ συνέχισε να πιέζει πιστεύοντας ότι πρέπει να το υπομείνω;...!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...