Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτες εβδομαδες εγκυμοσυνης μετα απο IVF και αποριες!!

Recommended Posts

Συγχαρητήρια κορίτσι μου, να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη. Κι εγώ στην 6η εβδομάδα είμαι-αλήθεια πότε έκανες εμβρυομεταφορά εσύ; Εγώ την Τρίτη θα τον δω και θα μου πει φαντάζομαι πως θα συνεχίσω με τα φάρμακα.

Ευχαριστω! Επισης!! :D Εμβρυομεταφορα εκανα 22 Οκτωβριου κ εβαλα 3 ημερων εμβρυα. Ο γιατρος μου ειπε να υπολογισω σαν 1η μερα τελευταιας περιοδου 14 μερες πριν την ωοληψια(19/10) αρα 5 Οκτωβριου. Συμφωνα με αυτους τους υπολογισμους εχω φτασει αισιως 6βδ+5 ημερες.:D

(!!!Να σημειωσω εδω για οποια κοριτσια προσπαθουν με εξωσωματικη και απογοητευονται λογω ποιοτητας εμβρυων οτι ειχα μετριας ποιοτητας εμβρυα, απο τα 11 ωαρια μονο 2 προχωρησαν και αυτα ηταν μετρια και τα 2 εμφυτευτηκαν. Το ειχα τοσο ξεγραμμενο που εκατσα χαλαρη ουτε καν στο κρεβατι μονο 2 μερες! Στην πρωτη μου εξωσωματικη που αδιαθετησα πριν κανω καν χοριακη παλι μονο 2 ειχαν ξεμεινει αλλα ηταν καλης ποιοτητας και ημουν ξαπλα 10μερες..τι να πω..ειναι και το θεμα τυχης τελικα!!Δεν ξερω πως θα παει αλλα απο πλευρας επιτυχιας εξωσωματικης δεν πρεπει τελικα να επηρεαζομαστε απο την ποιοτητα των εμβρυων..αυτο για να δωσω κουραγιο κ να μην χανουμε τις ελπιδες μας!! )

Διαφημίσεις

Titti εγω παω κανονικα σε γιατρο (βασικα σε νοσοκομειο λογω Αγγλιας) και εχω συχνη επικοινωνια με τον εξωσωματικο μου στην Αθηνα γιατι στο πρωτο τριμηνο θα συνεχισω σιγουρα προγεστερονη , οιστραδιολη και αντιπηκτικες! Βεβαια εγω ανακαλυψα χθες οτι εχω δυο μωρακια οποτε μαλλον θα συνεχιστει η αγωγη και μετα το πρωτο 3μηνο! Βεβαια ειμαι μονο 6,5 βδομαδων εχω πολυ δρομο μπροστα μου .... αλλα σκεφτομαστε θετικα!!!Σου ευχομαι πολυ καλη επιτυχια! :D

Με το καλό!!! Κι εγώ με δίδυμα και είχα κατά καιρούς αιμορραγίες από την 6η εως παραμονές της 9ης αλλά όλα συνέχισαν ομαλά!!! Να ξεκουραζεσαι και να παίρνεις τα φάρμακά σου!!!

I 'm a happy twin mom

Με το καλό!!! Κι εγώ με δίδυμα και είχα κατά καιρούς αιμορραγίες από την 6η εως παραμονές της 9ης αλλά όλα συνέχισαν ομαλά!!! Να ξεκουραζεσαι και να παίρνεις τα φάρμακά σου!!!

Αχ αλήθεια ;δεν φαντάζεσαι ποσό κουράγιο μου δίνεις Charra! Τις πρώτες δυο βδομάδες είχα καφετιά κ την προηγούμενη είδα κανονικό αίμα κ τα χρειάστηκα!!Ετρεξα για υπέρηχο τα μωράκια ήταν καλά αλλά μου βρήκαν ένα αιμάτωμα. Τώρα είμαι ξάπλα εδώ κ μια εβδομάδα κ θα ξαναπάω την Παρασκευή να δω αν όλα καλά κ αν έχει απορροφηθεί το αιμάτωμα. Σήμερα μπήκα 8η βδομάδα. Εσένα σου είχαν βρει που οφείλεται το αίμα? Όσο για αδιαθεσία δεν το συζητώ έχω μονίμως ναυτία κ δεν μπορώ να βάλω ούτε νερό στο στόμα μου:( αυτό από την Πέμπτη βδομάδα τα έχω παίξει τελείως :?

Βλέπω περιμένεις αγοράκια !!! Με το καλό ! Σου εύχομαι όλα να πάνε τέλεια! :)

titti στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που ηρθε μετα απο εξωσωματικη, μετα τη θετικη χοριακη, πηγα στο κεντρο για 2 υπερηχους με διαφορα μιας εβδομαδας (αν θυμαμαι καλα). στον πρωτο υπερηχο ειδαμε το σακο και στον δευτερο ακουσαμε καρδουλα. μετα συνεχισα με γυναικολογο/εμβρυομητρικο που μου συστησε εμπιστη συγγενης και ο οποιος στο πρωτο ραντεβου μου συστησε να κοψω ο,τι φαρμακο επαιρνα, οπως κ εκανα. αν θυμαμαι καλα επαιρνα ουτροτζεσταν μονο... θυμαμαι στον πρωτο υπερηχο ειχα ρωτησει αν μπορω να συνεχισω την παρακολουθηση της εγκυμοσυνης 'στον γυναικολογο μου' και μου ειχε απαντησει ο γιατρος οτι η εγκυμοσυνη μετα απο εξωσωματικη ειναι ιδια με την εγκυμοσυνη που προερχεται απο φυσικη συλληψη. να τονισω βεβαια οτι δεν ειχα καποιο θεμα που εκανε εμενα ή τον εξωσωματικο να ανησυχησουμε.

καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σου!

εχω σοκαριστεί με αυτά που διαβάζω...αχ βρε κορίτσια όλοι χρειαζόμαστε τον ειδικό μας!! τον εξωσωματικό γαι την εξωσωματική, τον εμβρυολόγο για την παρακολούθηση και τον μαιευτηρα γυναικολόγο για την γέννα!! ναι επίσης πιστεύω πως και χωρίς τα φαρμακα γινεται δουλεια!!!

• 2 months later...

Καλησπερα κορίτσια, ξαναγράφω τι μήνυμα σε αυτό το topic, ίσως το προηγούμενο να ήταν πολύ παλιό... τώρα είμαι στην έκτη εβδομάδα.

Κορίτσια καλησπέρα!! Σας διαβάζω εδώ και καιρό και μου δίνετε κουράγιο όμως δεν μπορώ να συμμετάσχω στη συζήτηση γιατί δε συγκρατώ τα ονόματα και πάντα χανομαι!!! Ήθελα απλά να σας πω την περίπτωση μου. Είμαι έγκυος στην Πέμπτη εβδομάδα μετά από δεύτερη εξωσωματικη προσπαθεια (η πρώτη προσπάθεια κατέληξε σε αποβολή την έκτη εβδομάδα)Την Τετάρτη που μας πέρασε πήγα στη γιατρό και είδαμε μια πολύ καλή αρχομένη εγκυμοσύνη με ένα έμβρυο πολύ μεγάλο για την εβδομάδα που είμαστε, με σάκο, εμφυτευμένο κανονικότατα. Είχα μεγάλη χαρά.. και χθες το πρωί ενώ όλα τέλεια, πάω στο μπάνιο και τα υγρά που νόμιζα ότι τρέξανε, ήταν αίμα, αραιό μεν αλλά αίμα. Σκούρο πορτοκαλί και λίγο κόκκινο. Όπως καταλάβαινετε έχει χαθεί το έδαφος από τα πόδια μου. Το θετικό ειναι ότι δεν έχω καθόλου πόνο, είμαι μια χαρά, και από χθες το πρωί δεν έχει τρέξει άλλο.. η γιατρός μου είπε ότι μπορεί να σημαίνει το οτιδήποτε να μην πανικοβάλλομαι, να μείνω στο κρεββάτι λίγες μέρες και να ξεκινήσω προληπτικά ενέσεις για τη θρόμβοφιλια, παρ΄ολο που δεν έχω. Επίσης επειδή είμαι από εξωσωματική έπαιρνα ήδη vasclor προγεστερονη μια δόση κάθε πρωί και θα τη συνεχίσω. Όσον αφορά τα πιθανά αιτία, εκτός από το προφανές, να ξεκινάει δηλαδή μια αποβολή, παίζει επίσης να έχω τραυματίσει με το έμβολο της vasclor τον τράχηλο και να έτρεξε από εκεί το αίμα! Το εύχομαι πραγματικά. Το δεύτερο ειναι να είχαμε δίδυμα που δεν φαινόταν ακόμη ( εξού και το μεγάλο μέγεθος) και να αποβλήθηκε το ένα. Υπάρχει επίσης η ανεξήγητη αιμορραγία. Έχω διαβασει από πολλά κορίτσια εδώ μέσα ότι είχαν αιμορραγία στις πρώτες εβδομάδες και τελικά πήγαν όλα καλά! Έχω πολύ ανάγκη να το πιστέψω, και ειμαι αισιόδοξη ότι αυτή θα ειναι μια καλή εγκυμοσύνη!! Any positive thoughts?? 😉

Από εκείνη την ημέρα ολα οκ ούτε αίμα ούτε τίποτα. Περιμένω την άλλη Παρασκευή να πάω στην γιατρό μου να δούμε αν όλα ειναι οκ. Βλέπω ότι πολλές είχαν τέτοια συμπτώματα και τελικά πήγαν όλα καλά και παίρνω θαρρος. Ελπίζω και σε μας, γιατί ειναι η δεύτερη μας εξωσωματική προσπάθεια και 3η εμβρυομεταφορα. :|

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κορίτσια!

Θα μπω και εγώ στην ομάδα για να σας πω την ιστορία μου Και να με συμβουλέψετε. Παλεύουμε 15 χρόνια να κάνουμε παιδί έχουμε κάνει 6 εξωσωματικές .τώρα ευτυχώς εδώ και ενάμιση χρόνο βρήκαμε έναν πολύ καλό γιατρό που μας βρήκε το πρόβλημα και κάναμε την 7η εξωσωματική. Είναι πρώτη φορά που πήρα χοριακή τιμή θετική έβλεπα το χαρτί μπροστά μου με τις μονάδες και δεν το πίστευα. Είμαι πέντε εβδομάδων και 4 ημερών και χθες κάναμε το πρώτο μας υπέρηχο Μου είχανε βάλει δύο κατεψυγμένα έμβρυα 5 ημερών είδαμε όμως ένα σάκο μόνο αλλά ο γιατρός είπε ότι φαίνεται καλά και ότι είναι σε καλό σημείο της μήτρας. Την άλλη Δευτέρα που θα έχω μπει στην έκτη εβδομάδα δηλαδή θα πάμε για τον δεύτερο υπέρηχο και θέλω να ακούσω καρδούλα τόσο πολύ!!! Έχω πολύ άγχος όμως γιατί εδώ και μία εβδομάδα περίπου όταν σκουπίζομαι κάποιες μέρες όχι καθημερινά βγάζω κάτι καφέ σκούρα υγρά ε μικρή ποσότητα.Ο γιατρός Με έχει συνέχεια στο κρεβάτι και είναι επιφυλακτικός και μου λέει ότι πρέπει να περάσουν οκτώ εβδομάδες για να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι καλά.... Τρέμω και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να το χάσω γιατί το όνειρό μου Θα σβήσει μετά από τόσα χρόνια αναμονής.... Πείτε μου είχε κάποιο κοπέλα από σας έντονους πόνους περιόδου και καφέ σκούρα υγρά και να πήγαν όλα καλά όμως? Υπάρχει περίπτωση την άλλη εβδομάδα να εμφανιστεί άλλος σάκος ή και άλλο έμβρυο σε αυτό τον ένα σάκο που είδαμε? Σας ευχαριστώ

καλησπέρα!!

εγω στην εγκυμοσύνη μου τις πρωτες εβδομάδες είχα έντονους πόνους περιόδου και νόμιζα οτι δεν θα πάει καλα!!αλλά τελικά όλα καλα!καφέ υγρά δεν είχα αλλά πολλές κοπέλες έχω ακούσει που είχαν καφέ υγρά αλλά πάλι όλα καλά τους πήγαν!! κοίτα να ξεκουράζεσαι και να σκέφτεσαι θετικά!!!

εύχομαι να σου πάνε όλα καλα και  με το καλο να έρθει το μωράκι σου ή τα μωράκια σου!!

@ΟΝΕΙΡΑ κατ αρχήν συγχαρητήρια !!Να έχεις μία όμορφη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!

Προσπάθησε όσο μπορείς να είσαι ήρεμη. Εγώ Είχα έντονους περιόδου από την ημέρα της εμβρυομεταφοράς μέχρι και την ημέρα που γέννησα. Καταλαβαίνω το άγχος και την ανασφάλεια σου, να ακούς τις συμβουλές του γιατρού σου, να ξεκουράζεσαι  και να σκέφτεσαι θετικά, πως αυτή την φορά θα πάνε όλα καλά!!

On 28/2/2018 at 12:25 ΠΜ, sweety** είπε:

καλησπέρα!!

εγω στην εγκυμοσύνη μου τις πρωτες εβδομάδες είχα έντονους πόνους περιόδου και νόμιζα οτι δεν θα πάει καλα!!αλλά τελικά όλα καλα!καφέ υγρά δεν είχα αλλά πολλές κοπέλες έχω ακούσει που είχαν καφέ υγρά αλλά πάλι όλα καλά τους πήγαν!! κοίτα να ξεκουράζεσαι και να σκέφτεσαι θετικά!!!

εύχομαι να σου πάνε όλα καλα και  με το καλο να έρθει το μωράκι σου ή τα μωράκια σου!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια δεν μπορώ να πω το άγχος μου συνεχίζεται ....όσο συνεχίζει να πονάει η κοιλιά μου.... Θα δούμε Τη Δευτέρα έχουμε τον υπέρηχο να δούμε αν θα ακούσουμε καρδούλα.....

On 28/2/2018 at 10:04 ΠΜ, kotsifikos είπε:

@ΟΝΕΙΡΑ κατ αρχήν συγχαρητήρια !!Να έχεις μία όμορφη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!

Προσπάθησε όσο μπορείς να είσαι ήρεμη. Εγώ Είχα έντονους περιόδου από την ημέρα της εμβρυομεταφοράς μέχρι και την ημέρα που γέννησα. Καταλαβαίνω το άγχος και την ανασφάλεια σου, να ακούς τις συμβουλές του γιατρού σου, να ξεκουράζεσαι  και να σκέφτεσαι θετικά, πως αυτή την φορά θα πάνε όλα καλά!!

Σε ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις.Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ άγχος επειδή έχω τους πόνους αν δεν είχα τόσους πόνους περιόδου θα ήμουν πιο ήσυχη ....είμαι στο κρεβάτι συνέχεια μου είπε ο γιατρός Τουλάχιστον μέχρι να κλείσουμε 8 εβδομάδες.Την Δευτέρα έχουμε υπέρηχο για να δούμε έμβρυο και να ακούσουμε καρδούλα ... Δεν περνάνε οι μέρες με τίποτα Ελπίζω να είναι όλα καλά.... Σε ευχαριστώ και πάλι!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...