Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΜΩΡΟ 14 ΜΗΝΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους!

Βοήθεια παιδιά! Τον άλλο μήνα ετοιμαζόμαστε να πάμε διακοπές με την κόρη μας που θα είναι 14 μηνών και δεν έχω ιδέα τί πρέπει να προσέξω, τί να έχω μαζί μου κλπ. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη βέβαια, αλλά είμαστε στην αναζήτηση.

Ξεκινούν οι χαζές ερωτήσεις μιας ανίδεης μαμάς...

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το δωμάτιο πρέπει να έχει βρεφικό κρεβάτι. Αν δε βρούμε δωμάτιο με αυτή την παροχή, οι διακοπές πάνε περίπατο;

Με το φαγητό της τί γίνεται; Κλασικά κάθε μέρα μαγειρεύω και αλέθω (με το μπλεντεράκι μου μαζί μας) τα φαγητά της;

Πρέπει να πάρουμε μαζί μας και το παρκο της;

Με το μπάνιο στη θάλασσα; Θα πηγαίνουμε στις 9 και θα φεύγουμε στις 11; Γιατί δεν κάθεται και πολύ μιας και είναι οι πρώτες της φορές και μάλλον την κουράζει η παραλία. Μπάνιο δλδ εμείς, γιοκ;;;

Και με το βραδινό ύπνο; Κοιμάται γύρω στις 8-8 μιση. Εντάξει, θα προσπαθήσω λίγο να την καθυστερήσω στον ύπνο της, αλλά άντε να πάει μέχρι τις 9 και κάτι. Μετά;;;; Επίσης αν την κουνήσεις έστω και λίγο στον ύπνο της ξυπνάει. Θα κλεινόμαστε στο δωμάτιο απο εκείνη την ώρα και δεν θα κουνιόμαστε μέχρι την άλλη μέρα; Χώρια που έχω αγχωθεί, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα προσαρμοστεί με την αλλαγή περιβάλλοντος και προγράμματος...

Αγχώνομαι μήπως αντί να περάσει καλά και να πάρει καινούριες εμπειρίες, το ταλαιπωρήσουμε το μικράκι μας. Τί διακοπές θα κάνουμε Παναγία μου...;;;; :roll:

Anyone who thinks that sunshine is pure happiness, has never danced in the rain...

Διαφημίσεις

Τί διακοπές θα κάνουμε Παναγία μου...;;;; :roll:

Μια χαρά διακοπές θα κάνετε, θα ξεκινήσετε με το να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες και στο πρόγραμμα του παιδιού και σιγά-σιγά θα βάζετε μικρές πινελιές από αυτά που θέλετε εσείς. Οι πρώτες μας διακοπές με παιδί ήταν όταν ο μεγάλος μας ήταν ακριβώς 14 μηνών.

Αυτό που είχαμε διαφορετικό από εσάς ήταν ότι έτρωγε κανονικά φαγητά, οπότε δεν είχαμε άγχος με το φαγητό.

Κατά τα λοιπά, ένα-ένα όπως τα ρωτάς:

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το δωμάτιο πρέπει να έχει βρεφικό κρεβάτι. Αν δε βρούμε δωμάτιο με αυτή την παροχή, οι διακοπές πάνε περίπατο;

Όπου κι αν ειχα παρει τηλ ψαχνοντας να κλεισω ειχαν τη δυνατοτητα παροχής κουνιας/παρκοκρέββατου, οπότε δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα σε αυτο. ΑΝ τυχον δεν βρείτε, είστε διατεθειμένοι να κοιμάστε και οι τρεις μαζι στο κρεββατι? Ή να παρετε δωμάτιο με δυο μονά (ή ένα διπλό κι ένα μονό) και να κοιμαται ο ένας γονιός μόνος του και ο άλλος με το μωρό, τουλάχιστον μεχρι να την παρει ο υπνος?

Με το φαγητό της τί γίνεται; Κλασικά κάθε μέρα μαγειρεύω και αλέθω (με το μπλεντεράκι μου μαζί μας) τα φαγητά της; - αυτό ειναι ένα θεμα, θα μπορούσατε να βρείτε δωμάτιο με κουζινάκι και να της μαγειρευεις καθε μερα ή μερα παρά μερα, έτσι κι αλλιως πόσο χρόνο χρειάζεσαι για το μαγειρεμα αυτό?

Πρέπει να πάρουμε μαζί μας και το παρκο της; κάθεται ακόμα σε παρκο? αν ναι, θα έλεγα οτι ειναι ευκαιρία να το ξεφορτωθείτε, σ' αυτην την ηλικία (και από αρκετα νωρίτερα) τα παιδιά θέλουν άπλα και φευγιό!!

Με το μπάνιο στη θάλασσα; Θα πηγαίνουμε στις 9 και θα φεύγουμε στις 11; ναι, το πολύ 12, αλλά μπορείτε να ξαναπηγαίνετε το απόγευμα από τις 5-5.30 και να καθεστε όσο αντέχετε. Οι διακοπές με παιδί/α εννοείται ότι περιλαμβάνουν 2 μπάνια την ημερα ;)

Μπάνιο δλδ εμείς, γιοκ;;;Κοιτα...μπάνιο όπως το ήξερες άνευ παιδιού ναι, γιοκ, αφου μιλάμε για 14μηνήτικο μωρό :mrgreen: αλλά όχι γιοκ εντελώς, θα κανετε εκ περιτροπής, εννοείται ότι θα κυνηγατε κιολας και γενικά θα προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση

Και με το βραδινό ύπνο; Κοιμάται γύρω στις 8-8 μιση. Εντάξει, θα προσπαθήσω λίγο να την καθυστερήσω στον ύπνο της, αλλά άντε να πάει μέχρι τις 9 και κάτι. Μετά;;;; Επίσης αν την κουνήσεις έστω και λίγο στον ύπνο της ξυπνάει. Θα κλεινόμαστε στο δωμάτιο απο εκείνη την ώρα και δεν θα κουνιόμαστε μέχρι την άλλη μέρα; Κάθεται ακόμα σε καρότσι?Αν ναι, αποκλείεται να κοιμηθεί με την καροτσάδα κι εσεις να κάτσετε να πιείτε ένα ποτό? Αν γενικά θέλει οπωσδήποτε ύπνο νωρίς και σε κρεββάτι, τότε ναι, θα κλειστείτε κι εσεις στο δωμάτιο (στη βεράντα του δωματίου βασικά), με ποτάκι, κουβεντούλα, βιβλία, τάμπλετ κλπ :-)

Χώρια που έχω αγχωθεί, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα προσαρμοστεί με την αλλαγή περιβάλλοντος και προγράμματος...αυτό ειναι ενα στοίχημα, αλλά γενικά τα παιδιά όλων των ηλικιών χαλαρώνουν στις διακοπες γιατι κουραζονται περισσοτερο και πέφτουν ξερά για ύπνο. Και δεν υπάρχει καλύτερη κουραση από την κουραση της παραλίας και της βόλτας.

Αγχώνομαι μήπως αντί να περάσει καλά και να πάρει καινούριες εμπειρίες, το ταλαιπωρήσουμε το μικράκι μας. Αν ειστε εσεις αγχωμένοι, αυτό θα περάσει και στο παιδί. Ακολουθείστε την τακτική "βλέποντας και κάνοντας". 14 μηνών δεν ειναι και βρέφος, ειναι μια χαρά για διακοπές, αρκεί να "ακούτε" την κούραση, την βαρεμάρα και την ταλαιπωρία της. Και οι διακοπές πρόγραμμα θέλουν. Θάλασσα, βόλτες, κουνιες και θα περνάει ωραιότατα η μερα.

Βασικά, αυτό που θα σου έλεγα από την εμπειρία μου ειναι ότι οι διακοπές σας προφανώς δεν θα ειναι ίδιες με αυτές που κάνατε σαν ζευγάρι. Κι εσεις θα ξεβολευτείτε και πιθανόν να κουραστείτε και - ανάλογα με το πόσο ανθεκτικά άτομα είστε- μπορεί και να ταλαιπωρηθείτε, αλλα αν αυτό μας αποτρέπει, τότε δεν πρόκειται να πηγαίνουμε πουθενά με τα παιδιά μας, ούτε μεχρι το πάρκο, αφού κι εκει κυνηγι έχει!

Καλά να περάσετε :cool:

edit: εχω παρατηρησει ότι υπάρχουν δύο στυλ προγράμματος διακοπών. Το ένα είναι ξεκινάμε τη μέρα το πρωι και την παμε non-stop μεχρι το βράδυ/όσο αντέξουν τα παιδιά. Το δεύτερο είναι με διάλειμμα για μεσημεριανή σιέστα. Εμείς γενικά ακολουθούμε το δεύτερο γιατί έτσι έχει μάθει ο μικρός - κοιμάται το μεσημερι- κι έτσι θέλουμε κι εμείς, δεν αντέχουμε το "ξύπνιοι από το πρωί μεσημεριάτικα και καλοκαιριάτικα" - είμαστε κι εμείς άνθρωποι του μεσημεριανού ύπνου/ξεκούρασης.

Γι' αυτο επιμένω στο να δείτε τι σας ταιριάζει σαν οικογένεια.

Συμφωνώ με skountoufla. Το θέμα δεν είναι να προσαρμοστεί μόνο το μωρό, αλλά ..... και οι γονείς στα καινούρια δεδομένα.

Σε ότι αφορά τον ύπνο εγώ θα προτιμούσα όπως και προτιμώ να παίρνω μαζί μου το παρκοκρέβατο και να κοιμάται εκεί το μωρό (είμαι λίγο σιχασιάρα:roll:)

Πάντως να ξέρεις δεν είναι και τόσο άσχημα να μένεις στην βεραντούλα με τον αντρούλη σου και τα ποτάκια σας;)

Καλές Διακοπές!

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Σίγουρα δε θα είναι οι διακόπες σας όπως παλιά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να είναι και γεμάτες άγχος ή ότι θα περάσετε άσχημα.

Όπως σου έγραψε και η skountoufla, λύσεις υπάρχουν. Συνήθως πάντα υπάρχει διαθέσιμη κούνια αλλιώς κοιμάστε μαζί. Για το φαγητό (αφού τρώτε ακόμα αλεσμένα) μία λύση είναι η κονσερβοποίηση. Φτιάξε το φαγητό του μωρού, άλεσέ το μέσα στην κατσαρόλα όσο βράζει και μετά απευθείας σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και κλείσιμο (όπως τις σάλτσες) - τόσα βαζάκια όσα οι μέρες που θα πάτε. Δε χρειάζονται καν ψυγείο. Αν πάτε σε ξενοδοχείο, συχνά έχουν ειδικό φαγητό για μωρά ή προσφέρουν κουζίνα για να μαγειρεύεις εσύ. Επίσης, για τα φρούτα, πάντα θα βρεις εύκαιρο ένα μούλτι. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις και μαλακά φρούτα (π.χ. μπανάνα, ώριμο βερίκοκο κλπ) ώστε να δίνει σιγά σιγά και κομματάκια.

Για τη θάλασσα, πολλά κουβαδάκια και λοιπά εξαρτήματα και με λίγη τύχη, θα σας έχει γραμμένους. Μπάνιο μετά τις 17:00 για όσο αντέχετε. Εναλλαξ μόνοι σας και όλοι μαζί με το παιδί (αν του αρέσει να μπει - προετοιμαστείτε και για το γεγονός να μη θέλει/να φοβάται/να χρειάζεται το χρόνο του).

Για το βράδυ, εγώ θα έκανα πάρτυ αν κοιμόταν τόσο νωρις η δικιά μου! Μπαλκονάκι, home made ποτά και ρεμβασμα φεγγαριού + φορητό ραδιοφωνάκι.

Αφού τα καταφέρνουμε εμείς από 4,5 μηνών σε camping, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε και εσείς :)

Το πρόβλημα με κάθε νέο ζευγάρι γονέων είναι το ότι περιμένουν να κάνουν τις διακοπές που έκαναν χωρίς το παιδί. Το κλειδί είναι η κατανόηση της νέας τάξης πραγμάτων. Τώρα είστε 3. Τώρα ακολουθείτε το πρόγραμμα του παιδιού. Τώρα οι διακοπές σας είναι οικογενειακές. Τώρα είσαι μαμά και μαμά θα παραμείνεις έως το τέλος της ζωής σου. Όταν τα χωνέψεις όλα αυτά, θα είσαι μια χαρά!

Φέτος πήγα 1η φορά διακοπές (στη θάλασσα εννοώ) με τόσο μικρό παιδί όσο ο 18 μηνών γιος μου (η κόρη μου πήγε 2.5 ετών). Τρώει ακόμα αλεσμένα, δεν κοιμάται μεσημέρι, κοιμάται νωρίς το βράδυ. Ως γονείς ενός ακόμα παιδιού 7.5 ετών, ξέρουμε πολύ καλά τι είδους διακοπές θα κάναμε. Δε μας πειράζει. Τι να μας πειράξει; Να περνάμε όμορφα ως οικογένεια και να έχουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα;

Πρώτα πρώτα δεν έχω ζητήσει ποτέ βρεφικό κρεββάτι, παίρνω πάντα μαζί μου το παρκοκρέββατο. Ναι, όγκος αλλά είναι το κρεββάτι των διακοπών και τα παιδιά αυτό το "νιώθουν". Και το καρότσι για να το ταίζω και για τη βόλτα μας βεβαίως. Και μπλέντερ για το φαγητό του. Και έκλεισα δωμάτιο με κουζίνα. Που θα πλένω τα φρούτα; Στον νεροχύτη του μπάνιου; Είχα μαγειρέψει κρέας και το είχα χωρίσει σε μερίδες όσες και οι μέρες που θα μέναμε. Με ζουμάκι και τοποθετημένο σε σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη τα κατέψυξα 1 βράδυ και έπειτα με ψυγειάκι τα πήρα μαζί μου. Έτσι, κάθε πρωί πριν την παραλία το έβγαζα να αποξυχθεί μόνο του και όταν επιστέφαμε έβραζα λαχανικά.

Όλοι μας ρώτησαν πως περάσαμε λόγω συνθηκών. Η απάντηση είναι αυτή που θα δώσω και σε εσένα. Περάσαμε τέλεια, όπως τα περιμέναμε. Ο στόχος είναι δηλαδή να πάρεις απόφαση ότι θα ακολουθήσεις το πρόγραμμα των παιδιών.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Πω πω άγχος!!! Καταρχήν είστε τυχεροί αυτό να σκέφτεσαι...αποκτήσατε παιδάκι κ έχετε κ τη δυνατότητα να πάτε κ διακοπές...δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ γνωρίζω αρκετό κόσμο( με ή χωρίς παιδιά που ούτε φέτος θα πάνε κάπου).

Αναμφισβήτητα από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς όλα αλλάζουν(προς το καλύτερο θέλω να πιστεύω). Μια χαρά θα τα πάτε λοιπόν, οι διακοπές από εδώ κ πέρα θα είναι οικογενειακές κ λογικό είναι να παρεκκλίνει τόσο η μικρή(που δεν είναι κ τόσο μικρή) από το πρόγραμμά της όσο κ εσείς. Σημασία έχει να αλλάξετε λίγο παραστάσεις, να ξεκουραστείτε, να πάρετε καθαρό αέρα κ να κάνετε τα μπάνια σας σε καθαρά νερά.

Λύσεις πάντως υπάρχουν πολλές όπως σου προτείνουν κ τα κορίτσια παραπάνω, ίσως να δυσκολευτείτε λιγάκι παραπάνω λόγω των αλεσμένων. Για μια ώρα ανάγκης, σε συνεννόηση πάντα με το τον παιδίατρο ίσως θα μπορούσες να έχεις για καβάτζα κ τα έτοιμα γευματάκια που υπάρχουν στα ράφια των s/m...προσωπικά, δεν τα χρησιμοποιώ όμως σκέφτομαι ότι μπορεί να αποτελέσει λύση ανάγκης σε μια έκτακτη περίπτωση...

Για να σου δώσω λίγο κουράγιο κ να σε ενθαρρύνω, θα σου πω πως σε λίγες μέρες θα πάμε κ εμείς πρώτη φορά διακοπές με τον σχεδόν 9 μηνών γιο μας κ η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή. Μιας κ δεν έχετε κλείσει ακόμα, θα σε συμβούλευα να διαλέξετε να πάτε κάπου οδικώς(όχι σε νησί δλδ), το μέρος που θα μείνετε να βρίσκεται σε μεγάλη πόλη(με νοσοκομείο) κ γενικότερα τα πράγματα να είναι οργανωμένα. Φτιάξε μια λίστα με τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε για το παιδί για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή...

Εγώ πάντως μαζί μου θα πάρω μόνο το παρκοκρέβατο(με έξρα στρωματάκι) κ το καρότσι. Εννοείται, πως μαζί με αυτά θα πάρω τα σέα κ τα μέα του μικρού κ φυσικά, βραστήρα, μπλέντερ, ψυγειάκι κλπ...μια μικρή μετακόμιση δλδ...λίγη οργάνωση θέλει, μην αγχώνεσαι...Α! Και φυσικά ένα μικρό φαρμακείο κ το βιβλιάριο του παιδιού για παν ενδεχόμενο!

Καλές διακοπές, να χαίρεστε το παιδάκι σας κ καλά να περάσετε!!!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Μου θυμισες τις πρωτες μας διακοπες με το παιδι , 13 μηνων! :-)

Απο την μια ακρη της Ελλαδας στην αλλη, με το αυτοκινητο.

Ειχαμε παρει multi, γκαζακι (ισως και ματι ηλεκτρικο δεν ειμαι σιγουρη) για να ζεσταινω νερο στην μεση της διαδρομης και μπρικι. (Bραστηρα δεν χρησιμοποιω). Πηγαμε σε ενοικιαζομενο διαμερισμα. Να εχει κουζινα.

Το πρωτο που καναμε οταν φτασαμε ηταν να παμε σε κρεοπωλη για καλο κρεας και μετα στο μαναβικο. Μαγειρεψα δυο φορες φαγητο.

Οσο για την βραδινη εξοδο μην σε απασχολει καθολου.

Κοιμοταν το παιδι στο καροτσακι και εμεις πιναμε ποτο! :oops:

Ειχαμε περασει αξεχαστα.

Φετος σκεφτομαστε παλι διακοπες και με τα δυο μαζι. Το δευτερο 7 μηνων!

Παρκοκρεβατο δεν παρω μαζι μου γιατι οπου πηγαιναμε ειχαν.

Για το φαγητό (αφού τρώτε ακόμα αλεσμένα) μία λύση είναι η κονσερβοποίηση. Φτιάξε το φαγητό του μωρού, άλεσέ το μέσα στην κατσαρόλα όσο βράζει και μετά απευθείας σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και κλείσιμο

vtgian πως γινεται το αλεσμα μεσα στην κατσαρολα?

vtgian πως γινεται το αλεσμα μεσα στην κατσαρολα?

Θα πεταχτώ σαν την τσουτσού και θα πω...με πολτοποιητή χειρός

http://sulehria.gr/ola-gia-to-spiti-sas/kouzina/mixer-xeiros-me-isxuro-moter-200w/?ref=bestprice.gr

(τυχαίο το site, ελπίζω να μην πειράζει που το βάζω :shock: )

Παρεμπιπτόντως, πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα της σπιτικής κονσερβοποίησης παιδικής τροφής για τετοιες περιπτώσεις, δεν το ειχα σκεφτει ποτέ, σαν αυτό που κάνουμε με τις μαρμελάδες αν κατάλαβα καλά!

Θα πεταχτώ σαν την τσουτσού και θα πω...με πολτοποιητή χειρός

http://sulehria.gr/ola-gia-to-spiti-sas/kouzina/mixer-xeiros-me-isxuro-moter-200w/?ref=bestprice.gr

(τυχαίο το site, ελπίζω να μην πειράζει που το βάζω :shock: )

Παρεμπιπτόντως, πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα της σπιτικής κονσερβοποίησης παιδικής τροφής για τετοιες περιπτώσεις, δεν το ειχα σκεφτει ποτέ, σαν αυτό που κάνουμε με τις μαρμελάδες αν κατάλαβα καλά!

Kαι κοβεται καλα το φαγητο με αυτο ? Σιγουρα δεν αφηνει μικρα κομματια?

Nαι ειναι που καλη ιδεα. Αν και φοβαμαι να τα διατηρησω χωρις ψυγειο. Βεβαια δεν το εχω κανει και ποτε, ουτε σε σαλτσες ουτε σε μαρμελαδες.

To μπίμερ δεν θεωρώ πως μπορεί να αλέσει κρέας αν αυτό δεν είναι σε πολύ μικρά κομμάτια. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω.

Και να μην σας βγει το παιδί στο καρότσι και εσείς το ποτάκι σας, μπορείτε να φτιάχνετε ποτό ή να πίνετε κρασάκι/μπυρίτσα στο μπαλκόνι ενώ το παιδί κοιμάται στο κρεβατάκι του. Θα έχετε κάνει και την βόλτα σας όλοι μαζί το σούρουπο και δεν θα σας λείψει τίποτα!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Kαι κοβεται καλα το φαγητο με αυτο ? Σιγουρα δεν αφηνει μικρα κομματια?

Α, αυτό δεν το ξερω, δεν το έχω κανει ποτέ για βρεφικό φαγητο (μόνο για κανονικό που δεν πολυπροσέχεις αν πολτοποιήθηκε εντελώς νιανια), απλά υπέθεσα οτι αυτός ειναι ο μόνος τρόπος να πολτοποιήσεις φαγητο μεσα σε κατσαρόλα την ωρα που βραζει. Λες να εννοούσε κάτι άλλο η vtgian?

Καλά είπα εγω ότι πετάχτηκα :mrgreen:

Αυτό εννοούσα, σωστά. Ραβδομπλεντερ. Όταν το κρέας είναι καυτό, λιώνει πολύ πιο εύκολα. Άλλη λύση είναι το μουλτι από δίπλα, αδειασμα, αλεσμα, ξανά στη κατσαρόλα. Δε παθαίνουν τίποτα αν κονσερβοποιησεις πάντως. Δε θα κάνεις φαγητό για κάνα μήνα άλλωστε! :):)

Καταρχάς μην αγνώνεσαι! Πάτε διακοπές και θα περάσετε υπέροχα!

Θα σου απαντήσω ως βετεράνος πλέον! Το παιδί μου είναι τώρα 15 μηνών και πέρσυ πήγαμε ενάμιση μήνα διακοπές σε 4 διαφορετικούς προορισμούς, οπότε έχω πάθει και έχω μάθε!

Ξενοδοχείο:

-Κρεβάτι: Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ξενοδοχεία έχουν παρκοκρέβατα ή κούνιες αν τις ζητήσεις. Αν είσαι σιχασιάρα (εγώ είμαι...) μπορείς να πάρεις το δικό σου πάρκο με ένα καλό στρώμα. Επίσης παίζει η λύση να κοιμάται μαζί σας αν είστε οκ.

- Δικά μου κριτήρια επιλογής ξενοδοχείου / δωματίου:

- Να είναι κοντά στη θάλασσα (ιδανικά μπροστά)

- Μπόνους να έχει δικές του ομπρέλες - ξαπλώστρες αλλά και να μην έχει λύνεται

- Να έχει ψυγείο, και ιδανικά κουζινάκι

- Να μην έχει σκάλες το δωμάτιο ή έστω να έχει ασανσέρ

- Ιδανικά να είναι ισόγειο για να μην αγχώνομαι αν βγει στη βεράντα

- Να έχει συμπαθητική βεράντα ΜΕ ΣΚΙΑ (επιμένω γιατί την πάτησα)

- Να έχει air condition

- Αν έχει και σίτες, super!

Μπάνιο:

Θα κάνετε δύο, ένα πρωί ένα απόγευμα. Γι'αυτό και λέει να είναι κοντά στη θάλασσα το ξενοδοχείο, για να μη χρειάζεται να μπαίνεις συνέχεια αυτοκίνητο.

Θα πρέπει να εξασφαλίσεις σκια για την παραλία, ακόμα και για το πρωί απόγευμα. Προτείνω ομπρέλα ΚΑΙ σκηνούλα παραλίας αν πιστεύεις ότι θα καθήσει το παιδί σου να παίξει εκεί.

Επίσης εχώ έχω βολευτεί τα ρούχα με UV προστασία (μακρυμάνικο μπλουζάκι και βερμούδα). Χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο αλλαξιές γιατί όταν βγει από τη θάλασσα πρέπει να το αλλάζεις για να μη κρυώσει.

Εννοείται καπέλο και αντιηλιακό

Φαγητό:

Εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ γιατι στον δικό μου δεν άλεσα ποτέ, και τώρα τρώει ότι τρώμε και εμείς.

Πάντως μην αγχώνεσαι, και να ξεφύγει λίγο από το πρόγραμμα δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Από φίλες μου ξέρω ότι κουβαλούσαν το multi ακόμα και στην ταβέρνα και ζητούσαν πχ κοτόπουλο χωρίς αλάτι και βραστά λαχανικά και τα άλεθαν εκεί.

Άλλες εύκολες λύσεις είναι τα δημητριακά, τα γιαούρτια, τα ζυμαρικά, το αυγό που μπορείς να τα ετοιμάσεις και σε κουζινάκι.

Εμάς μας βόλεψε πολύ ένα φορητό καρεκλάκι φαγητού που το έχουμε πάντα μαζί, αλλα μπορείς να ταίζεις και στο καρότσι.

Τέλος σε αρκετά ξενοδοχεία αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν και να αλέσουν για παιδιά, οπότε αξίζει να ρωτήσεις πριν κλείσεις.

Πρόγραμμα:

Εμείς μετά το πρωινό μπάνιο τον πλένουμε και τον βάζουμε για μεσημεριανό ύπνο (εκεί είναι που αξίζει να έχεις βεράντα με σκιά για να πιεις ένα καφεδάκι όσο κοιμάται). Το βράδυ τον κοιμίζουμε στο καρότσι και πάμε για ποτάκι. Εναλλακτικά ποτάκι στη βεράντα, βιβλίο, μπιρίμπα, ταινία από το laptop κοκ.

Υγεία:

Μη ξεχάσεις να πάρεις τα βιβλιάρια υγείας παιδιού (του ΙΚΑ και το άλλο, το λευκό).

Επίσης ρώτα τον παιδίατρο τι φάρμακα να έχεις μαζί σου για παν ενδεχόμενο.

Εγώ πριν πάω κάπου, βρήσκω στο internet τηλέφωνα από παιδιάτρους της περιοχής καθώς και από νοσοκομεία, κέντρα υγείας κοκ και τα στέλνω στο κινητό μου και στο κινητό του άντρα μου με SMS.

Άλλα χρήσιμα για να πάρεις μαζί:

- Πάνες (στα τουριστικά κοστίζουν διπλάσια)

- Κουνουπιέρα για το καρότσι

- Παιχνίδια... κάποια αγαπημένα και κάποια καινούργια

Σου εύχομαι να περάσετε υπέροχα!

Στην θέση σου θα έπαιρνα οπωσδήποτε το δικό μου παρκοκρέβατο, ό,τι παρκοκρέβατο έχω δει προσωπικά ποτέ σε ξενοδοχείο έχει πολύ λεπτό στρώμα (αυτό του παιχνιδιού δηλαδή) και τουλάχιστον τα δικά μου ποτέ δεν θα μπορούσαν να κοιμηθούν σε τέτοιο στρώμα.

Με το φαγητό της τί γίνεται; Κλασικά κάθε μέρα μαγειρεύω και αλέθω (με το μπλεντεράκι μου μαζί μας) τα φαγητά της;

Το καλύτερο είναι να μαγειρέψεις από το σπίτι σου όση ποσότητα χρειάζεσαι για τις μέρες των διακοπών, να χωρίσεις το φαγητό σε μερίδες, να τις καταψύξεις και να τις πάρεις μαζί με παγοκύστες. Αν η απόσταση που θα διανύσετε είναι μεγάλη και φοβάσαι μήπως αποψυχθούν παρά τις παγοκύστες, μπορείς να πάρεις όλο το μπολ σε φορητό ψυγείο και να το μοιράσεις + καταψύξεις όταν φτάσετε. Εναλλακτικά, μαγειρεύεις όλη την ποσότητα την πρώτη μέρα των διακοπών και μετά απλα΄αποψύχεις, ζεσταίνεις, ταϊζεις.

Με το μπάνιο στη θάλασσα; Θα πηγαίνουμε στις 9 και θα φεύγουμε στις 11; Γιατί δεν κάθεται και πολύ μιας και είναι οι πρώτες της φορές και μάλλον την κουράζει η παραλία. Μπάνιο δλδ εμείς, γιοκ;;;

Σίγουρα θα κάνετε 2 μπάνια την ημέρα. Το καλύτερο θα ήταν αν βρίσκατε μια παραλία με ωραία σκιά ή ένα καφέ/ταβερνάκι πάνω στην παραλία και κοιμίζατε το παιδί για τον πρωινό του ύπνο στο καρότσι, ενώ εσείς θα πίνετε τον καφέ σας ή/και θα κάνετε εναλλάξ μπάνιο. Τώρα αν σκοπεύεις να μείνεις παραλία μέχρι τις 15.00, ναι αυτό είναι αδύνατον, αλλά να ξέρεις ότι σε αυτού του τύπου τις διακοπές επειδή ξυπνάς νωρίς το πρωί, όλα γίνονται νωρίτερα, δηλαδή κι εσείς κατά τις 12.30 - 13.00 θα έχετε πεινάσει.

Και με το βραδινό ύπνο; Κοιμάται γύρω στις 8-8 μιση. Εντάξει, θα προσπαθήσω λίγο να την καθυστερήσω στον ύπνο της, αλλά άντε να πάει μέχρι τις 9 και κάτι. Μετά;;;; Επίσης αν την κουνήσεις έστω και λίγο στον ύπνο της ξυπνάει. Θα κλεινόμαστε στο δωμάτιο απο εκείνη την ώρα και δεν θα κουνιόμαστε μέχρι την άλλη μέρα; Χώρια που έχω αγχωθεί, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα προσαρμοστεί με την αλλαγή περιβάλλοντος και προγράμματος...

Αγχώνομαι μήπως αντί να περάσει καλά και να πάρει καινούριες εμπειρίες, το ταλαιπωρήσουμε το μικράκι μας. Τί διακοπές θα κάνουμε Παναγία μου...;;;; :roll:

Οπωσδήποτε δωμάτιο με ωραίο εξωτερικό set up και θα περνάτε το βράδυ σας στο μπαλκόνι/αυλή με ποτάκι/σουβλάκι και ταινίες στο laptop, έχοντας μαζί την ενδοεπικοινωνία.

Αν το παιδί είναι ευαίσθητο στους θορύβους, καλύτερα είναι να βρείτε κάποιο δίχωρο δωμάτιο, ώστε να κοιμάται σε ήσυχο χώρο χωρίς να την ενοχλείτε μπαίνοντας και βγαίνοντας στο δωμάτιο.

Κατά τα άλλα, ψέματα δεν θα σου πω...νομίζω ότι η ηλικία της μικρής σου είναι από τις πιο δύσκολες για διακοπές, κυρίως γιατί το παιδί τρώει αλεσμένα, δεν έχει πολλές αντοχές, δεν περπατάει καλά ώστε να παίξει στην παραλία κ.λπ, αλλά με καλή διάθεση θα τα καταφέρετε.

Όταν εμείς πήγαμε πρώτες διακοπές με παιδί, ο γιος μας ήταν 10 μηνών, είχαμε βρει ένα ωραίο δίχωρο δωμάτιο στο ισόγειο ενός μικρού ξενοδοχείου με πισίνα, το οποίο ήταν και παραθαλάσσιο και δίπλα σε ωραίες ταβέρνες.

Το πρόγραμμά μας ήταν ως εξής :

Ξύπνημα κατά τις 8.30, πρωινό γάλα και μπάνιο κατά τις 9.30 (στην παραλία με τα πόδια). Κατά τις 10.00 ανεβαίναμε από την παραλία σε ένα ωραίο παραθαλάσσιο καφέ που υπήρχε εκεί, ο μικρός κοιμόταν για καμιά ωρίτσα στο καρότσι και εμείς πίναμε καφέ. Όταν ξυπνούσε επιστρέφαμε στο δωμάτιο για φρουτόκρεμα και μετά καθόμασταν στην πισίνα όπου κάναμε μπάνιο εναλλάξ. Κατά τις 13.30, έτρωγε μεσημεριανό και κοιμόταν για μεσημέρι. Η ενδοεπικοινωνία μας έπιανε στον χώρο της πισίνας, οπότε κάναμε μπάνιο με την άνεσή μας. Όταν ξυπνούσε, παίρναμε μαζί το γιαούρτι του σε ένα θερμός γεμισμένο με παγάκια και πηγαίναμε για φαγητό. Μετά μια βολτίτσα με το καρότσι και κατά τις 17.30 - 18.00 πάλι για μπάνιο. Κατά τις 19.00 επιστρέφαμε στο δωμάτιο και κάναμε όλοι ντουζ και μετά αναλόγως με την κούρασή του, είτε πηγαίναμε μια μικρή βόλτα (2 φορές στις 10 μέρες μας κοιμήθηκε στο καρότσι, του δώσαμε γάλα κοιμισμένο και ήπιαμε ποτό) είτε κατά τις 20.00 έπινε γάλα και κοιμόταν. Τα βράδια ήταν το ωραιότερο κομμάτι της ημέρας για εμάς, γιατί είχαμε ωραίο μπαλκόνι και πίναμε με άνεση τα ποτά μας, παραγγέλναμε πίτσα, βλέπαμε ταινίες κ.λπ.

Το πιο σημαντικό είναι να βρεις καλό μέρος και καλό κατάλυμα, ενδεχομένως δε, να χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω. Κοντά στην θάλασσα και σε ταβέρνες χωρίς να απαιτείται αυτοκίνητο, οπωσδήποτε με εξοπλισμένη κουζίνα και ωραίους εξωτερικούς χώρους.

Χωρίς να θέλω καθόλου να υποτιμήσω τους προβληματισμούς σου, το μικρό σου δεν είναι και τόσο μικρό πια για να ανησυχείς. Σκέψου πόσο περιοριστικό είναι να έχεις ένα μπεμπέ που κοιμάται 3 φορές/ ημέρα, ανά 2-3 ώρες και να μη θέλει ιδιαίτερα να την πέσει στο καρότσι (όπως συνέβη σε εμάς πέρυσι). Εσείς έχετε πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στο πόσα μπορείτε να κάνετε. Επίσης και το μπάνιο στη θάλασσα να μην της αρέσει, σίγουρα θα βρει κάτι να κάνει στην παραλία και σίγουρα θα βρει κάτι να κάνει γενικώς. Εν αντιθέσει με ένα μωρό το οποίο επειδή μένει κάπως "καθηλωμένο", θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ περισσότερη ενέργεια για να το αποσχολήσεις για να μη βαριέται (να το κουβαλάς αγκαλιά πχ πέρα δώθε ώστε να αλλάζει παραστάσεις).

Πάτε λίγο με τα νερά της, βρείτε αν μπορείτε ένα δίχωρο δωμάτιο με αυλή ή μπαλκονάκι για να κυκλοφορείτε άνετα όταν κοιμάται, πάρτε βιβλία, περιοδικά, μουσική, τηλεοπτικές σειρές και μια χαρά θα την περάσετε.

Εγώ να σου πω επειδή εκεί που πάμε ξέρω από πέρυσι ότι παίζουν πιτσιρίκια μπροστά, θα πάρω και το ανεμιστηράκι μας για περιορισμό του θορύβου, την προηγούμενη φορά απεδείχθη ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Επίσης προτού φύγετε μπορείς σιγά σιγά να το εισαγάγεις στα μη πολτοποιημένα, διότι πέραν όλων των άλλων, σκέψου τι ευκολία είναι να πηγαίνεις στη θάλασσα και να μπορεί να τσιμπολογήσει μια μπανάνα, ένα βερύκοκο, λίγο ψωμάκι κτλ, τροφές δηλαδή που δε χρειάζονται τάισμα. Θα σας διευκολύνει πολύ.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με την Poulxeria, είναι σαφώς πιο εύκολο να βρεις δραστηριότητες αν το παιδί περπατάει. Αν έχει κόψει τα αλεσμένα, ακόμα πιο εύκολο!

Πέρυσι με τη μικρή (από 4,5 μηνών μέχρι 7 μηνών), μόνο λίγο θάλασσα και βόλτες μπορούσαμε να κάνουμε, άντε και χαλί δραστηριοτήτων στο πάτωμα, όταν στήριζε μέση. Συν το πήγαινε έλα για άλεσμα, το μπες βγες για ύπνο (έκανε και πολλούς). Αν το παιδί δεν γουστάρει καρότσι (όπως η δικιά μου) δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Ενώ φέτος που περπατάει, είναι τέλεια. Κάθεται με τις ώρες με τα κουβαδάκια της, μπαινοβγαίνει στο νερό, πολύ πιο ξεκούραστα. Έχουμε και τα φρουτάκια μας στη παραλία, ή κάποιο άλλο σνακ και κυλάει πολύ εύκολα η μέρα.

Πάντως μη το δένετε κόμπο ότι το παιδί θα αντέχει 2 φορές τη μέρα παραλία. Πολλά κουράζονται πολύ και μετά τα πιάνει η υπερένταση λόγω κούρασης που σημαίνει μαρτύριο για όλη την οικογένεια :(:(:(

Πάντως μη το δένετε κόμπο ότι το παιδί θα αντέχει 2 φορές τη μέρα παραλία. Πολλά κουράζονται πολύ και μετά τα πιάνει η υπερένταση λόγω κούρασης που σημαίνει μαρτύριο για όλη την οικογένεια :(:(:(

Αυτό το τελευταίο δεν το είχα σκεφτεί, πόνταρα λίγο στο ότι θα πηγαίνουμε 2 φορές. Κι αυτό διότι μέχρι τις 16.00 ο ήλιος βαράει προς το δωμάτιο, οπότε και ζέστη έχει (στο καθιστικό δεν υπάρχει ac) και κάπως πρέπει να σκοτώσεις την ώρα. Είδομεν! Στη χειρότερη υπάρχει μια ταβέρνα δίπλα που έχει δροσιά, θα δούμε μήπως βολέψει να την ξαμολάμε λίγο κι εκεί.

οι πρώτες μας διακοπές με τον μεγάλο μου γιο : 4 μηνών, μπάνιο εναλλάξ στην πισίνα του ξενοδοχείου (ο ένας εκ των δύο συζύγων ήταν στο δωμάτιο με το μωρό), από φαγητό είμασταν ακόμα μόνο στο γάλα οπότε οκ, το μωρό δεν ήθελε ΚΑΘΟΛΟΥ την παραλία ούτε την πισίνα (τον ενοχλούσε πάρα πολύ η αντηλιά πριν τις 7-730 μ.μ., στο καρότσι εννοείται ), ΌΜΩΣ κάθε βράδυ ποτάκι έξω (γιατί ευτυχώς ο μικρούλης μας κοιμόταν στο καρότσι του).

Την επόμενη χρονιά με τον γιο μου χρονιάρικο (κ εμένα έγκυο στο 2ο): 2 μπάνια την ημέρα, μούλτι εννοείται (του μαγείρευα εκεί) αλλά είχε ξεκινήσει κ μασούλαγε λίγο κ στην ταβέρνα ας πούμε έτρωγε κ λίγο μπιφτέκι κ το μέσα μέρος της τηγανητής πατάτας. Ποτάκι στο μπαλκόνι γιατί πια δεν κοιμόταν στο καρότσι του.

Και να μην σου πω και για την μεθ-επόμενη χρονιά, διακοπές με ένα 2,5 χρονο κ ένα μωρό 7 μηνών πως είναι.... θα σε αγχώσω. :-):-):-)

Για μένα απαραίτητα : δωμάτιο με κουζίνα/ παρκοκρέβατο ΔΙΚΟ ΣΟΥ / μούλτι/ πισίνα καλοδεχούμενη ή θάλασσα οπωσδήποτε στο 5λεπτο με τα ΠΟΔΙΑ (θα το μετανιώσεις το αυτοκίνητο) και εκεί που θα πάτε να έχει δρόμους / άπλα για καροτσάδα, άντε κ κανένα παγωτό στο χέρι....

Καλά να περάσετε ! Οι πρώτες διακοπές με το μωρό είναι σίγουρα κάπως :rolleyes: (γιατί έχεις συνηθίσει άλλους ρυθμούς) αλλά σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστες !

οι πρώτες μας διακοπές με τον μεγάλο μου γιο : 4 μηνών, μπάνιο εναλλάξ στην πισίνα του ξενοδοχείου (ο ένας εκ των δύο συζύγων ήταν στο δωμάτιο με το μωρό), από φαγητό είμασταν ακόμα μόνο στο γάλα οπότε οκ, το μωρό δεν ήθελε ΚΑΘΟΛΟΥ την παραλία ούτε την πισίνα (τον ενοχλούσε πάρα πολύ η αντηλιά πριν τις 7-730 μ.μ., στο καρότσι εννοείται ), ΌΜΩΣ κάθε βράδυ ποτάκι έξω (γιατί ευτυχώς ο μικρούλης μας κοιμόταν στο καρότσι του).

Την επόμενη χρονιά με τον γιο μου χρονιάρικο (κ εμένα έγκυο στο 2ο): 2 μπάνια την ημέρα, μούλτι εννοείται (του μαγείρευα εκεί) αλλά είχε ξεκινήσει κ μασούλαγε λίγο κ στην ταβέρνα ας πούμε έτρωγε κ λίγο μπιφτέκι κ το μέσα μέρος της τηγανητής πατάτας. Ποτάκι στο μπαλκόνι γιατί πια δεν κοιμόταν στο καρότσι του.

Και να μην σου πω και για την μεθ-επόμενη χρονιά, διακοπές με ένα 2,5 χρονο κ ένα μωρό 7 μηνών πως είναι.... θα σε αγχώσω. :-):-):-)

Για μένα απαραίτητα : δωμάτιο με κουζίνα/ παρκοκρέβατο ΔΙΚΟ ΣΟΥ / μούλτι/ πισίνα καλοδεχούμενη ή θάλασσα οπωσδήποτε στο 5λεπτο με τα ΠΟΔΙΑ (θα το μετανιώσεις το αυτοκίνητο) και εκεί που θα πάτε να έχει δρόμους / άπλα για καροτσάδα, άντε κ κανένα παγωτό στο χέρι....

Καλά να περάσετε ! Οι πρώτες διακοπές με το μωρό είναι σίγουρα κάπως :rolleyes: (γιατί έχεις συνηθίσει άλλους ρυθμούς) αλλά σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστες !

εννοώ παρκοκρέβατο με στρώμα ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Αυτό το τελευταίο δεν το είχα σκεφτεί, πόνταρα λίγο στο ότι θα πηγαίνουμε 2 φορές. Κι αυτό διότι μέχρι τις 16.00 ο ήλιος βαράει προς το δωμάτιο, οπότε και ζέστη έχει (στο καθιστικό δεν υπάρχει ac) και κάπως πρέπει να σκοτώσεις την ώρα. Είδομεν! Στη χειρότερη υπάρχει μια ταβέρνα δίπλα που έχει δροσιά, θα δούμε μήπως βολέψει να την ξαμολάμε λίγο κι εκεί.

Εμείς γυρίσαμε πριν λίγες μέρες από το πρώτο σκέλος διακοπών με τα παιδιά, μπάνιο κάναμε όλες τις μέρες πρωί - απόγευμα. Πρωί 10.00 - 12.30 (μετά φαγητό) και 17.00 - 19.00. Το μεσημέρι μετά το φαγητό η μικρή κοιμόταν για 3 ώρες :shock::shock::shock: περίπου καθώς ήταν ψόφια από την παραλία και το απόγευμα ήταν φρέσκια και ζωηρότατη στην θάλασσα. Μαζευόμασταν μετά τις 19.00 και μετά από μπάνια, φαγητά, γάλατα, κατέρρεαν και τα δύο πριν τις 21.00!!! Πέραν πάσης προσδοκίας παραδόξως ξεκουράστηκα...αν μου κοιμόταν και ο μεγάλος το μεσημέρι (περασμένες δόξες!!!) θα είχα στρώσει και επιδερμίδα:-D:-D:-D

Πάντως αυτό με τη θάλασσα γενικά ισχύει στα μικρά παιδάκια (από 0 έως 3). Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα τους αρέσει η θάλασσα και τελικά λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Τελικά σχεδόν σε όλα αρέσει αλλά κάποια θέλουν τον χρόνο τους, κάποια τα ενοχλεί η άμμος (πχ. η μεγάλη μας) κάποια η αντηλιά...

Οπότε καλύτερα να πηγαίνουμε με το σκεπτικό ότι μπορεί και όλα να ανατραπούν παρά με προσδοκίες που θα μας απαγοητεύσουν.

Poulxeria, εμείς φέτος θα πάμε στα τυφλά από πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής κάνει ακόμα 2 ύπνους, έναν 12-14 και μετά έναν 16:30-17:30 όπου στο μεσοδιάστημα η ενεργειά της είναι στο φουλ! Ή που θα καταφέρουμε να τους ενώσουμε και να ηρεμούμε όλοι μαζί το μεσημέρι ή που μας βλέπω ψητούς τρεις η ώρα στη παραλία, κάτω από την ομπρέλα με μακρυμάνικο.

Πάντως αυτό με τη θάλασσα γενικά ισχύει στα μικρά παιδάκια (από 0 έως 3). Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα τους αρέσει η θάλασσα και τελικά λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Τελικά σχεδόν σε όλα αρέσει αλλά κάποια θέλουν τον χρόνο τους, κάποια τα ενοχλεί η άμμος (πχ. η μεγάλη μας) κάποια η αντηλιά...

Οπότε καλύτερα να πηγαίνουμε με το σκεπτικό ότι μπορεί και όλα να ανατραπούν παρά με προσδοκίες που θα μας απαγοητεύσουν.

Poulxeria, εμείς φέτος θα πάμε στα τυφλά από πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής κάνει ακόμα 2 ύπνους, έναν 12-14 και μετά έναν 16:30-17:30 όπου στο μεσοδιάστημα η ενεργειά της είναι στο φουλ! Ή που θα καταφέρουμε να τους ενώσουμε και να ηρεμούμε όλοι μαζί το μεσημέρι ή που μας βλέπω ψητούς τρεις η ώρα στη παραλία, κάτω από την ομπρέλα με μακρυμάνικο.

O ένας ύπνος είναι μεγάλη αβάντα, διότι σε κάποιες από τις ώρες που θεωρούνται απαγορευτικές για θάλασσα λόγω ήλιου το παιδί κατά κανόνα κοιμάται. Και κοιμάσαι κι εσύ. Φέτος ας πούμε με 1 ύπνο δεν έχω κανένα άγχος πώς θα οργανώσουμε την ημέρα . Αν όμως κοιμάται 2 και 3 φορές είναι λίγο αγγούρι να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Αν είναι να κόψετε τον 1 από τους 2 ύπνους, πρόσεξε να μην το κάνεις απότομα και σου γυρίσει μπούμερανγκ (βλ. υπερένταση).

Μπα, στο θέμα του ύπνου ποτέ δεν την πίεσα, την άφηνα να το ορίσει μόνη της. Όποτε έβλεπα ότι νύσταζε, τότε την κοίμιζα. Κάποιες μέρες μου το έχει κάνει αυτό με τον μεσημεριανό ύπνο και είναι τρελή ξεκούραση όντως! Μακάρι να το ξανακάνει και να το κρατήσει γιατί αν μου μοιάσει, από τα 2,5 κομμένος ο μεσημεριανός!

Deena αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό! Αν μου το κάνει έτσι η δικιά μου, φράπα θα γίνω (θα κάνω και τροπικό μαύρισμα - 3 εβδομάδες στο camping).

Οι διακοπές σε αυτή την ηλικία είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να λερωθούν τα παιδιά. Να πιάσουν φαγητό με το χέρι χωρίς το άγχος του ψίχουλου πχ ζουμερά φρούτα στη παραλία.

• 7 months later...

Διάβασα κι έκλεψα πολύ ωραίες ιδέες και συμβουλές για όσο το δυνατόν ξεκούραστες διακοπές!

Vtgian, αν έχεις να προτείνεις με πμ κάμπινγκ που σας άφησε ευχαριστημένους με τα παιδιά θα μας δώσεις κι άλλες εναλλακτικές, γιατί το ψάχνουμε!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Αλόχα!

Αχ μου θυμίσατε διακοπές!

Όταν ξεκίνησα με τον μικρό μου (ενός έτους τότε) καλοκαιρινές διακοπές, ξεκίνησα το πρωινό μπάνιο. Τότε ήμουν μόνη μου στον τόπο των διακοπών, μόλις ξυπνούσε πηγαίναμε παραλία (κατά τις 8 το πρωί). Τέτοια ώρα βρίσκαμε την καλύτερη καβάντζα κάτω από τα δέντρα, με παχιά σκιά και χώρο για παιχνίδι στην άμμο, ήμασταν μια χαρά μέχρι τις 11:30-12 που φεύγαμε.

Έτρωγε και το πρωινό και τα φρούτα του (έμαθε να τρώει και μόνος του). Ασχέτως συνηθειών ύπνου πάντως, η πολλή ώρα στην θάλασσα τα κουράζει και μετά κάνουν έναν μεγάλο μεσημεριανό ύπνο.

Αργότερα που ήρθε και ο δεύτερος μπορώ να πηγαίνω μόνο μαζί με τον άνδρα μου γιατί το κουβάλημα πλέον είναι πολύ. Φέρνουμε και ψυγειάκι (για τα φρούτα και ό,τι φάμε εκεί), ξαπλώστρα, έξτρα τέντα, τα παιχνίδια φυσικά, μπρατσάκια κλπ, μέχρι και κασετοφωνάκι!

Φέτος που ο μικρός θα περπατάει πλέον, δεν ξέρω, ίσως τα καταφέρω και μόνη μου (γιατί ο σύζυγος δεν έχει τόσο μεγάλη άδεια) θα φανεί...

xhHtp2.pngkSQIp3.png