Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημητριος Μαξιμος;σας αρεσει;

Recommended Posts

περιμενω αγορακι και επειδη θελω να αποφυγω εντασεις και να μην ερθει σε δυσκολη θεση ο αντρας μου σκεφτομαι να βαπτιστει το παιδι δημητριος...το ονομα του πεθερου και να παρει και δευτερο το μαξιμος.το ονομα του πεθερου θα βγει απο τον πρωτο του γιο.τα μωρα θα εχουν 2 μηνες διαφορα.σκεφτομαι λοιπον να τον φωναζουμε μαξιμο και να τον γιορταζουμε 21 ιανουαριου.τι λετε;

ΕΛΙΖΑ...ΑΝΝΑΛΙΖΑ...ΙΣΑΒΕΛΛΑ...

Διαφημίσεις

Το Μάξιμος είναι αυτό που αρέσει σε εσάς; γιατί δεν βγάζετε το όνομα που σας αρέσει; Κουβεντιάστε το με τον πεθερό και εξηγήστε τα γούστα σας.

Ολοι καταλαβαίνουν τι εστί να βγάζεις δύο ονοματα.

Πως λέτε να τον φωνάζετε; Αυτό είναι που θα ακουστεί τελικά στα αυτιά των συγγενών. Και είναι κάπως δύσκολο να το φωνάζουν άλλα μικρά παιδάκια "Δημήτριε-Μάξιμεεεεε" ή γενικά κάποιος που θέλει γρήγορα να το πει...

περιμενω αγορακι και επειδη θελω να αποφυγω εντασεις και να μην ερθει σε δυσκολη θεση ο αντρας μου σκεφτομαι να βαπτιστει το παιδι δημητριος...το ονομα του πεθερου και να παρει και δευτερο το μαξιμος.το ονομα του πεθερου θα βγει απο τον πρωτο του γιο.τα μωρα θα εχουν 2 μηνες διαφορα.σκεφτομαι λοιπον να τον φωναζουμε μαξιμο και να τον γιορταζουμε 21 ιανουαριου.τι λετε;

Το μάξιμος είναι πολύ φορεμένο και το ακους πλέον πιο συχνά από το δημήτρης...μια χαρά είναι το δημήτρης...μετά τον γιο του κωστόπουλου πήξαμε στους μάξιμους..προσωπικά δεν μου αρέσει κιόλας. Τώρα εφόσον το δημήτρης το έχει δώσει ήδη το πρώτο παιδί...και συμφωνώ να μην υπάρχουν άπειροι...να το δώσεις δεύτερο όνομα και να τον φωνάζεις το πρώτο, το οποίο θα μπορεί να είναι το οποιοδήποτε ακόμα και το μάξιμος.

bA9gp3.png

Προσωπικά είμαι κατά των δύο ονομάτων, ειδικά αν υπάρχει κόσμος που θέλει να ακουστούν και τα δύο (ο καθένας όποιο του αρέσει). Έχω παράδειγμα στην οικογένεια με δίδυμα με διπλά ονόματα (από γιαγιάδες). Η κάθε γιαγιά φωνάζει και αλλιώς το κάθε παιδί. Παράκρουση. Άλλο παράδειγμα με φίλη που όλοι λένε το παιδί με το ένα όνομα και ο ένας παππούς με το δικό του. Ξεφτίλα είναι!

Και τα δύο ονόματα μου αρέσουν. Γνώμη μου είναι αν πρέπει να δώσετε το όνομα του πεθερού και δε σας κακοφαίνεται, δώστε μόνο αυτό. Αν ο παππούς καλύπτεται που έχει ακούσει ήδη το όνομά του, δώστε του το άλλο.

Όπως και να έχει να θυμάστε ότι το παιδί ομορφαίνει το όνομα, και όχι το όνομα το παιδί.

λοιπον κοριτσια το παιδι θα το φωναζουμε μαξιμο.δεν θελω με τιποτα να χαρισω το ονομα του πεθερου στο παιδι μου.αλλωστε δεν θα το γιορταζω του αγιου δημητριου.και επιπλεον επειδη εχω ασχημες σχεσεις γενικοτερα και επειδη μου εχουν κανει πολλα οικογενειακως θελω να τους την φερω.ο δικος μου θα ειναι ο δημητρης ο μεγας.εχω χασει 22 ημερων μωρο... πριν ενα χρονο...νομιζω πςσ την τελικη εχω το δικαιωμα να το βγαλω οπως θελω και να θπολογισω κανεναν...αν εχετε καμια αλλη προταση δεκτη

Διαφημίσεις

Τοτε το Δημητριος γιατι θελεις να το δωσεις?δωσε μονο το μαξιμος αφου αυτό σου αρεσει και ετσι εχεις σκοπο να φωνάζεις το παιδι.Γιατι στο τελος αν πανε αυτοι να στη φερουν και λενε το παιδι Δημητρη τα δικα σου νευρα θα σπασουν.Ειναι το παιδι σου και πολύ σωστα λες ότι εχεις το δικαίωμα να το ονομασεις όπως θες.Ακομα και ο αντρας σου αν το πειτε Δημητρη -Μαξιμο μπορει μετα να αρχισει να το φωναζει Δημητρη.Γενικα ουτε κι εμενα μου αρεσουν τα διπλα ονόματα ειδικα στα αγορακια.

νομιζω πςσ την τελικη εχω το δικαιωμα να το βγαλω οπως θελω και να θπολογισω κανεναν...αν εχετε καμια αλλη προταση δεκτη

Το ζευγάρι έχει το μόνο δικαίωμα να αποφασίσει για το όνομα του παιδιού. Κανένας άλλος.

Όπως είπε και η Niki αν βάλετε και το Δημήτρης, δε πα να λέτε εσείς Μάξιμο το παιδί, αυτοί Δημήτρη θα το φωνάζουν και γιατί όχι; βαφτισμένο και Δημήτρη θα σου πουν το έχετε. Εκεί πατάει και ο πεθερός της φίλης μου και το παιδί το λέει μόνο αυτός με το 2ο όνομα.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλετε το Δημήτρης αφού δεν το θέλετε. Το θέλει ο σύζυγος; Θεωρείται ότι έτσι θα έχετε ήρεμο το σόι;

Αφού θα μπει έτσι κι αλλιώς το όνομα του πεθερού και θα ακούγεται από εκείνο το μωρό, δεν υπάρχει λόγος να το βάλετε κι εσείς. Είσαστε και τυχεροί για αυτή τη συγκυρία, έτσι δε θα κακοφανεί/παραξενοφανεί σε κανέναν. Νομίζω πως σε πολύ πιο δύσκολη θέση θα έρθει ο άντρας σου, αν πείτε το παιδί Δημήτριο-Μάξιμο και μετά το φωνάζει Μάξιμο μπροστά στους γονείς του. Σκέτη κοροϊδία. Καλύτερα να το πείτε μόνο Μάξιμο, για να το πάρουν όλοι απόφαση άπαξ και δια παντός. Προσωπικά, δεν έχω τίποτα με τα διπλά ονόματα, μάλιστα έχω διπλό στον μικρό μου, αλλά εδώ είναι άλλη η περίπτωση. Παρεμπιπτόντως, εμένα μου αρέσει πολύ το όνομα που διαλέξατε. Με το καλό η βάφτιση!

Εγω θα σου πω και κατι ασχετο από τα ονόματα.Αν θελεις να τη φερεις στα πεθερικα σου...μη το κανεις χρησιμοποιώντας το παιδι..γιατι εσυ μπορει να μη θελεις να τους δεις μπροστα σου αλλα για το παιδι σου είναι παππους και γιαγια.Ειναι μικρο ακομα και δεν το καταλαβαίνεις αυτό που σου λεω..μεγαλωνοντας θα δεις πως το παιδι αλλιως θα δεθει μαζι τους και πως εσυ ως μαμα θα πρεπει να το διευκολύνεις αυτό και να το υποστηριξεις.Πιστεψε με στα λεω γιατι εχω περασει κι εγω πολλα με την πεθερα μου και φτασαμε να εχουμε χαλια σχεσεις και τα ξαναβρηκαμε και πολλα.Αν ηταν στο χερι μου δε θα ηθελα να εχει καμια σχεση με τα παιδια μου...γιατι εχει πολύ προβληματικο χαρακτηρα.Ομως βλεπω πως τα παιδια μου δενονται μαζι της σιγα σιγα και πως θε΄λουν να τη βλεπουν και πως την αγαπανε οσο μεγαλωνουν και κατανοω πως ρολος μου είναι να κρυψω τα δικα μου συναισθηματα και να τα βοηθησω σε αυτό.

Παντως το ονομα της δε θα το εδινα...χεχεχε.

niki συμφωνω μαζι σου και δεν εχω σκοπο να δημιουργησω προβληματικα παιδια.δεν θα το κανω για να τους την πω...δεν με ενδιαφερουν...εχουμε εναν χρονο να μιλησουμε...ηδικη μου περιπτωση ειναι τραγικη.εχασα μωρο... στεναχωρηθηκα πολυ εξαιτιας της πεθερας . εμαθε οτι θα διναμε στη μπεμπα μας ουδετερο ονομα και κλειστηκε στο δωματιο ,μας χαλασε περυσι τετοιον καιρο τις διακοπες κι αν δεν της επαιρνε ο αντρας μου iphone δεν θα εβγαινε απο το δωματιο.και το χειροτερο γεννηθηκε το παιδι πολυ προωρα και ενω σιγοσβηνε στη θερμοκοιτιδα ανεφερε πως το ενα το σοι δηλαδη το δικο μου το βαφτησε...ε και τοτε καταλαβαινεις...της ειπα οτι μου σπασε τα νερα...απο τοτε εχει να μου μιλησει πεθερος κ πεθερα.και εκτος αυτου φυσικα δεν με εφτανε ο πονος μου ειχα και τσακωμους με τον αντρα μου γι αυτους.πιστευεις πως μπορω να εχω σχεση με αυτους;

Διαφημίσεις

niki συμφωνω μαζι σου και δεν εχω σκοπο να δημιουργησω προβληματικα παιδια.δεν θα το κανω για να τους την πω...δεν με ενδιαφερουν...εχουμε εναν χρονο να μιλησουμε...ηδικη μου περιπτωση ειναι τραγικη.εχασα μωρο... στεναχωρηθηκα πολυ εξαιτιας της πεθερας . εμαθε οτι θα διναμε στη μπεμπα μας ουδετερο ονομα και κλειστηκε στο δωματιο ,μας χαλασε περυσι τετοιον καιρο τις διακοπες κι αν δεν της επαιρνε ο αντρας μου iphone δεν θα εβγαινε απο το δωματιο.και το χειροτερο γεννηθηκε το παιδι πολυ προωρα και ενω σιγοσβηνε στη θερμοκοιτιδα ανεφερε πως το ενα το σοι δηλαδη το δικο μου το βαφτησε...ε και τοτε καταλαβαινεις...της ειπα οτι μου σπασε τα νερα...απο τοτε εχει να μου μιλησει πεθερος κ πεθερα.και εκτος αυτου φυσικα δεν με εφτανε ο πονος μου ειχα και τσακωμους με τον αντρα μου γι αυτους.πιστευεις πως μπορω να εχω σχεση με αυτους;[/QUOTE]

Και τελικά δεν έχω καταλάβει, γιατί εξακολουθείς να θέλεις να δώσεις το όνομα του πεθερου στο παιδί είπαμε;

Elemaxi με προβληματισες.ουτε που ξέρω.οι λόγοι που βρίσκω είναι γελοίοι.ισως για να το πλασαρω πιο ευκολα στον άντρα μου.βεβαια δέχθηκε, δεν είχε πρόβλημα.

Εννοείς οτι ο άντρας σου θέλει να δώσετε το όνομα του πατέρα του; Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι, αφου θα ακουστεί το όνομα απο τον άλλον εγγονο.

Ή εννοείς οτι απλά το κάνεις για να ευχαριστήσεις τον άντρα σου και να δείξεις την ανωτερότητα σου (παρ' οτι σου φέρθηκαν άσχημα οι γονείς του);

Πάντως να σου πω κατι, με την πεθερά μου ανέκαθεν υπήρχε πρόβλημα, είναι πολύ δύσκολος και ανελαστικός χαρακτήρας, αλλά κουτσά-στραβα και με πολυ νερο στο κρασί μου παλευόταν η κατάσταση. Στην κόρη μου δόθηκε το όνομα της γιατι το ήθελε ο άντρας μου και γιατι δεν το είχε ακούσει απο τα δύο της εγγόνια και φυσικά συμφώνησα. Τώρα έχουμε να μιλήσουμε μαζί της οικογενειακώς τέσσερις μήνες, (γιατι έγιναν κάποια χοντρά σκηνικα και ο ιδιος της ο γιος την έδιωξε κυριολεκτικά απ το σπίτι μας) και δεν φαντάζεσαι ποσο έχω μετανιώσει που έδωσα στο μοναχοπαίδι μου το όνομα της, δεν το άξιζε και πιστεύω οτι και ο άντρας μου το έχει μετανιώσει απλά δεν μου το λέει.

Γι' αυτό σκέψου καλά την αποφαση σου γιατι στο μέλλον μπορεί να χτυπάς το κεφάλι σου.

ελεμαχι ο αντρας μου μπορεις να φανταστεις πως νιωθει.εχουν εναν χρονο να μου μιλησουν.εναμιση χρονο ειμαστε παντρεμενοι.ειδικα με το πατερα του οι σχεσεις τους ηταν παντοτε χαλια.δεν εχουν επικοινωνια.εκανε παντα οτι ηθελε η οικογενεια του για να κερδισει την αγαπη τους.νιωθω οτι ζητιανευει αγαπη...

δεν νομιζω να του καιγεται καρφι για το ονομα του πατερα του.και για γινω κατανοητη το δημητρης θα ειναι το δευτερο.το παιδι θα το φωναζουμε μαξιμο και θα γιορταζει του αγιου μαξιμου...ουσιαστικα μονο στα χαρτια θα φαινεται το δημητρης.ξερεις πριν παντρευτουμε συμφωνησαμε οτι αν κανουμε κοριτσακι η επιλογη ειναι δικη μου κ αγορακι δικη του.βεβαια τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα τωρα.περασαμε τοσο...περασα περισσοτερα...επομενως...

ειπα λοιπον να κρατησω την υποσχεση μου ...κοροιδευοντας τον εαυτο μου και να ακουστει ενα ονομα κ καλα δικης του επιλογης στην εκκλησια.εχει ωραιο ονομα τουλαχιστον η κορη σου;σκεψου μονο πως αυτο το παιδι ειναι δικο σου...τοσο διαφορετικο απο τη γιαγια του...

Δ νομιζω οτι υπαρχει λογος να δωσεις το δημητρης σαν δευτερο ονομα.ρωτα ξεκαθαρα τον αντρα σου αν θελει να βγαλει το ονομα του πατερα του.αν οχι κ το μαξιμος ειναι η επιλογη του ολα καλα!για τον κοσμο μη σας νοιαζει.ουτε πως θα το παρουν οι ιδιο.με το καλο το αγορακι σου

Διαφημίσεις

Κάνε ονοματοδοσία το Μάξιμος στο ληξιαρχείο και ας ακουστούν στην εκκλησία και τα 2, να μη γραφτεί το Δημήτρης στα χαρτιά.

Μη μπλέκει το παιδί με 2 ονόματα. Δε βρίσκω λόγο να βάλεις του πεθερού, αλλά αν δε μπορείς να κάνεις διαφορετικά... Με το καλό!

Δ νομιζω οτι υπαρχει λογος να δωσεις το δημητρης σαν δευτερο ονομα.ρωτα ξεκαθαρα τον αντρα σου αν θελει να βγαλει το ονομα του πατερα του.αν οχι κ το μαξιμος ειναι η επιλογη του ολα καλα!για τον κοσμο μη σας νοιαζει.ουτε πως θα το παρουν οι ιδιο.με το καλο το αγορακι σου

Κάνε ονοματοδοσία το Μάξιμος στο ληξιαρχείο και ας ακουστούν στην εκκλησία και τα 2, να μη γραφτεί το Δημήτρης στα χαρτιά.

Μη μπλέκει το παιδί με 2 ονόματα. Δε βρίσκω λόγο να βάλεις του πεθερού, αλλά αν δε μπορείς να κάνεις διαφορετικά... Με το καλό!

Συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια!!

ελεμαχι ο αντρας μου μπορεις να φανταστεις πως νιωθει.εχουν εναν χρονο να μου μιλησουν.εναμιση χρονο ειμαστε παντρεμενοι.ειδικα με το πατερα του οι σχεσεις τους ηταν παντοτε χαλια.δεν εχουν επικοινωνια.εκανε παντα οτι ηθελε η οικογενεια του για να κερδισει την αγαπη τους.νιωθω οτι ζητιανευει αγαπη...

δεν νομιζω να του καιγεται καρφι για το ονομα του πατερα του.και για γινω κατανοητη το δημητρης θα ειναι το δευτερο.το παιδι θα το φωναζουμε μαξιμο και θα γιορταζει του αγιου μαξιμου...ουσιαστικα μονο στα χαρτια θα φαινεται το δημητρης.ξερεις πριν παντρευτουμε συμφωνησαμε οτι αν κανουμε κοριτσακι η επιλογη ειναι δικη μου κ αγορακι δικη του.βεβαια τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα τωρα.περασαμε τοσο...περασα περισσοτερα...επομενως...

ειπα λοιπον να κρατησω την υποσχεση μου ...κοροιδευοντας τον εαυτο μου και να ακουστει ενα ονομα κ καλα δικης του επιλογης στην εκκλησια.εχει ωραιο ονομα τουλαχιστον η κορη σου;σκεψου μονο πως αυτο το παιδι ειναι δικο σου...τοσο διαφορετικο απο τη γιαγια του...

Το όνομα σαν όνομα δεν μου άρεσε ποτέ και υπο άλλες συνθήκες δεν θα έδινα ποτέ τέτοιο όνομα στο παιδί μου. Να φανταστείς οτι του έχω κάνει τέτοια παραλλαγή για να ηχεί στα δικά μου αυτιά ευχάριστα, που δεν καταλαβαίνεις καν ποιο είναι το αρχικό της όνομα.:lol:

πΆΝΤΩς ΕΊΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝ 2 ΝΕΦΕΛΕς ,2 ΙΑΣΟΝΕΣ ,3 ΜΕΛΙΝΕΣ ,2 ΜΑΡΙΖΕΣ , 1 ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ .ΜΑΡΙΑ, ΕΛΕΝΗ

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ...ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΝΝΗ.....