Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδιάφοροι γονείς

Recommended Posts

Όσο για τη φιλη μου οταν αρρωσταινει καθεται καποιες μερες οσο ξερω αλλα οχι πολλες γιατι δε θελει να αφηνει ολα τα παιδια στη συναδερφο κ να τη χωνει.Αυτο ειναι όμως αλλο ζητημα μην τα μπερδευουμε ολα μαζι.

Καθόλου άσχετο δεν είναι... Όπως η φίλη σου κάθεται κάποιες μέρες και όχι πολλές, έτσι και το παιδί μιας εργαζόμενης μένει σπίτι του κάποιες μέρες αλλά όχι πολλές.

Προσωπικά εγώ έχω εναλλακτική (τη γιαγιά). Δεν έχουν όμως όλοι μια γιαγιά-θεία-γειτόνισσα σε επιφυλακή...

Και σκέψου ότι κάποιες εργαζόμενες μπορεί να έχουν και πάνω από ένα παιδιά που δεν αρρωσταίνουν ταυτόχρονα...

Αυτές εγώ δεν μπορώ να τις κατηγορήσω...

Ούτε τις δασκάλες μπορώ να κατηγορήσω που έρχονται με πυρετό στο σχολείο ή με γαστρεντερίτιδα... Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αν μπορούσαν και εκείνες θα προτιμούσαν να είναι στο σπίτι τους.

Θα κατηγορήσω μόνο μια μαμά που ενώ μπορεί, δεν κρατάει σπίτι το άρρωστο παιδί.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 245
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειπαμε οτι το να ειναι καποια εργαζομενη κ να μην εχει που να αφησει το παιδι της ειναι ασχετο με το γεγονος οτι το αρρωστο παιδι πρεπει να μην πηγαινει σχολειο καποιες μερες .

Πόσες μέρες; Εδώ είναι το ζήτημα...

Να θέσω και μια άλλη παράμετρο.

Αν μιλάμε για μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού (και όχι για παιδικό σταθμό), το να ανεβάσουν 1-2 μέρες λίγο πυρετό και η μαμά να τα κρατάει σπίτι 10 μέρες κάθε φορά το βρίσκετε θετικό;

Να θέσω και μια άλλη παράμετρο.

Αν μιλάμε για μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού (και όχι για παιδικό σταθμό), το να ανεβάσουν 1-2 μέρες λίγο πυρετό και η μαμά να τα κρατάει σπίτι 10 μέρες κάθε φορά το βρίσκετε θετικό;

Κοιτα υποθετω η μαλλον ελπιζω ότι ένα παιδι δημοτικου δεν αρρωσταινει τοσο οσο ένα παιδι παιδικου.Ο δικος μου ηδη φετος στο νηπειο είναι πολύ καλυτερα...περσι στονπαιδικο περασαμε το μισο χειμωνα αρρωστοι.

Επισης στο δημοτικο μπαινει και το θεμα του ότι το παιδι χανει μαθηματα...κατι που τσον παιδικο δεν εχεις.Γι αυτό και τρελλαινομαι να ακουω μαμαδες με παιδια στον παιδικο να λενε...ε μα το κρατησα 5 μερες ποσο να το κρατησω?Να το κρατησεις οσο χρειαζεται για να γινει καλα και να μη ξανακυλάει μετα από 2 μερες...λες και θα χασει τα μαθηματα στον παιδικο και θα μεινει πισω.

Τελος στο δημοτικο το παιδι μπορει και μονο του να πει αν αισθάνεται καλα να παει σχολειο η αν ειιναι αδυναμο...υποθετω και παλι...δεν εχω παιδι δημοτικου.

Αρα για 1-2 μερες πυρετο να μενει το παιδι Σπιτι ισως είναι υπερβολή.Και για τα πιο μικρα εξαλλου είναι υπερβολή μ 1-2 μερες πυρετο να μεινει 10 μερες Σπιτι.Εκτος από παιδακια με καποια ευαισθησια που ξανακυλανε κάθε τρεις μερες και παμε παλι από την αρχη.Αν ένα παιδακι είναι αρρωστο για 2 μηνες και δε λεει να το ξεπερασει...κρατα το Σπιτι να ηρεμησει τελειως.

Παντως εμεις περσι που ηταν σε ιδιωτικο προνηπιο ο γιος μου είχαμε πολλες περιπτώσεις παιδιων που πηγαιναν με πυρετο.Και το εχω ξαναπει...επειδή ο γιος μου εχει ιστορικο σπασμων το μονο που καναν ηταν να πιανουν το γιο μου κάθε φορα και να του λενε...σημερα μη πας κοντα στο Γιωργο εχει πυρετο.Γι αυτό και το ξερω ότι πηγαιναν συχνα παιδια με πυρετο.Μαλιστα μια φορα με πηραν να με ενημερωσουν ότι ένα παιδακι παει ενώ εκανε εμετο...μηπως δε θελω να στειλω το δικο μου.Να παει το άλλο δλδ που κανει εμετους και να κρατησω εγω Σπιτι το δικο μου που ηταν υγιης για να μη κολλησει...ότι να ναι.

Φετος στο νηπιαγωγειο...σε δημοσιο...βλεπω πως οι μαμαδες είναι πολύ προσεκτικες και κρατανε τα παιδακια Σπιτι ακομα και αν εχουν μονο βηχα.Φυσικα και παιζει ρολο το ότι οιπερισσοτερες δεν εργαζονται.Ομοιως όμως θεωρω ότι ακριβως το ότι είναι προσεκτικες ετσι οι μαμαδες βοηθησε και φετος παροτι ηταν δυσκολη χρονια σε εμας λιγα παιδαια αρρωστησαν.

Διαφημίσεις

Στο προηγούμενο ποστ συμφωνούμε σε όλα.

Παντως εμεις περσι που ηταν σε ιδιωτικο προνηπιο ο γιος μου είχαμε πολλες περιπτώσεις παιδιων που πηγαιναν με πυρετο.Και το εχω ξαναπει...επειδή ο γιος μου εχει ιστορικο σπασμων το μονο που καναν ηταν να πιανουν το γιο μου κάθε φορα και να του λενε...σημερα μη πας κοντα στο Γιωργο εχει πυρετο.Γι αυτό και το ξερω ότι πηγαιναν συχνα παιδια με πυρετο.Μαλιστα μια φορα με πηραν να με ενημερωσουν ότι ένα παιδακι παει ενώ εκανε εμετο...μηπως δε θελω να στειλω το δικο μου.Να παει το άλλο δλδ που κανει εμετους και να κρατησω εγω Σπιτι το δικο μου που ηταν υγιης για να μη κολλησει...ότι να ναι.

Φετος στο νηπιαγωγειο...σε δημοσιο...βλεπω πως οι μαμαδες είναι πολύ προσεκτικες και κρατανε τα παιδακια Σπιτι ακομα και αν εχουν μονο βηχα.Φυσικα και παιζει ρολο το ότι οιπερισσοτερες δεν εργαζονται.Ομοιως όμως θεωρω ότι ακριβως το ότι είναι προσεκτικες ετσι οι μαμαδες βοηθησε και φετος παροτι ηταν δυσκολη χρονια σε εμας λιγα παιδαια αρρωστησαν.

Κανονικά θα έπρεπε το σχολείο να μην δέχεται παιδάκια με πυρετό ή με εμετούς.

Πάντως εμάς (νηπιαγωγείο) έχουν έρθει πολλές φορές οι ίδιες οι δασκάλες με πυρετό ή άσχημο βήχα.

Στο προηγούμενο ποστ συμφωνούμε σε όλα.

Κανονικά θα έπρεπε το σχολείο να μην δέχεται παιδάκια με πυρετό ή με εμετούς.

Πάντως εμάς (νηπιαγωγείο) έχουν έρθει πολλές φορές οι ίδιες οι δασκάλες με πυρετό ή άσχημο βήχα.

Εννοείται ότι πρωτίστως φερει ευθυνη το σχολειο όταν μιλαμε για ιδιωτικο σχολειο.

Να ρωτήσω κάτι αλλο:Όλες αυτές οι μαμάδες που εργάζονται και κρατάνε τα άρρωστα παιδιά τους λίγες μέρες σπιτι όταν είναι αρρωστα (και όχι όσο πρέπει για να αναρρωσουν πληρως), πριν τα παιδιά τους ξεκινήσουν σχολείο,ποιος τα κραταγε;

Και εμένα η μικρή μου έχει ιστορικό πυρετικων σπασμών και έτρεμε η ψυχή μου κάθε φορά που θα πήγαινε παιδικό σταθμό σε περιόδους έξαρσης ιωσεων. Μάλιστα,επειδή ήξερα τη τακτική κάποιων γονεων ,τέτοιες περιόδους δεν την πήγαινα χωρίς αυτή να είμαι αρρωστη.

Να ρωτήσω κάτι αλλο:Όλες αυτές οι μαμάδες που εργάζονται και κρατάνε τα άρρωστα παιδιά τους λίγες μέρες σπιτι όταν είναι αρρωστα (και όχι όσο πρέπει για να αναρρωσουν πληρως), πριν τα παιδιά τους ξεκινήσουν σχολείο,ποιος τα κραταγε;

Και εμένα η μικρή μου έχει ιστορικό πυρετικων σπασμών και έτρεμε η ψυχή μου κάθε φορά που θα πήγαινε παιδικό σταθμό σε περιόδους έξαρσης ιωσεων. Μάλιστα,επειδή ήξερα τη τακτική κάποιων γονεων ,τέτοιες περιόδους δεν την πήγαινα χωρίς αυτή να είμαι αρρωστη.

Ξέρω γονείς που τα έπαιρναν ενναλάξ στη δουλειά μαζί τους, ή που τα είχαν γράψει σε κάποιο κέντρο δραστηριοτήτων ή είχαν κάποια νταντά για τους μήνες του καλοκαιριού μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία κτλ

Ξέρω γονείς που τα έπαιρναν ενναλάξ στη δουλειά μαζί τους, ή που τα είχαν γράψει σε κάποιο κέντρο δραστηριοτήτων ή είχαν κάποια νταντά για τους μήνες του καλοκαιριού μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία κτλ

Βρεφη,διχρονα; Και η δουλειά τους επέτρεπε να είχαν μαζί τους παιδιά που απαιτούν αποκλειστική προσοχη; Και γιατί τώρα δεν τα κουβαλάνε μαζί τους στη δουλειά τους που και μεγαλύτερα είναι και πιθανά να κολλήσουν έναν ενηλικα;

Διαφημίσεις

Υποθετω ότι οσοι δεν εχουν καποια γιαγια κοντα η πληρωναν νταντα η ειχαν από μωρα τα παιδια σε σταθμο.Προφανως ολοι αυτοι οι γονεις αν δεν εχουν τη δυνατοτητα να κατσουν Σπιτι θα αναγκαστουν να πληρωσουν γυναικα για να μεινει με το αρρωστο παιδι Σπιτι.Η θα πληρωσουν ή θα δωσουν ένα ντεπονακι στο παιδι και θα το στειλουν σχολειο κι ας μην είναι τελειως καλα.Προφανως θα επιλεξουν τη δευτερη λυση...είναι πιο ανεξοδη.Δεν πιστευω με τπτ ότι η άλλη θα πληρωσει ανθρωπο να της κρατησει το παιδι Σπιτι γιατι θα σκεφτει τα υπολοιπα παιδια στο σχολειο...δεν το πιστευω με τπτ αυτό.Και δε το λεω για να την κατηγορησω...πραγματικα το κατανοω.

Βρε κορίτσια, ποια είπε ότι στέλνει το παιδί της άρρωστο? Αν εννοείτε εμένα, κάνετε λάθος. Πραγματικά σε ποιο σημείο είπα κάτι τέτοια για να ζητήσω συγνωμη.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Εδώ πάνε οι δασκάλες άρρωστες, τι συζητάμε τώρα;;;:lol:

Φαντάζομαι ότι αν κάποιος γονιός έχει εναλλακτική, δεν θα στείλει με το ζόρι το άρρωστο παιδί στο σχολείο για να γίνει χειρότερα...

Από την άλλη δεν είναι εφικτό να κρατάς το παιδί 1 εβδομάδα σπίτι κάθε φορά που αρρωσταίνει, μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να περάσουν και 1-2 μέρες που θα είναι εντελώς απύρετο... Πως θα το κάνει αυτό μία εργαζόμενη; Έξω από τον χορό ωραία τα λέμε...

Τι δεν καταλαβα απο αυτα που λες;Για αρρωστο παιδι μιλας,οχι υπο αναρρωση.Όπως το θετεις τωρα φυσικα κ συμφωνω .Κ αυτο με το παραμικρο γκουχ μην το ξαναπειτε.Εχουμε πει οτι μιλαμε για απ οδεδειγμενα αρρωστο παιδι.Κ εχω δηλωσει κ εγω ευθαρσως οτι το στελνω το παιδι μου οταν βηξει λιγο ή εχει βουλωμενη μυτη ,μη λεμε τα ιδια κ τα ιδια.Όσο για την πνευμονια τα ειπαμε μην τα ξαναγραφω.

Δεν ξερω ποιον θα κατηγορησεις εσυ εγω κατηγορω οποιαδηποτε μανα που στελνει το παιδι αρρωστο σχολειο κ τη δασκαλα επισης.Τι θα κανει αν εχει 2 ή 3 παιδια που αρρωσταινουν συνεχεια ειναι δικο της θεμα.Το δικο μου ειναι να μην υπαρχουν γονεις που κοιτανε πως θα βολευτουν μονο αυτοι.Κ για να σε προλαβω δεν μιλω για σενα ουτε για αλλη κοπελα τη συμπεριφορα σχολιαζω.Ουτε λεω να το κρατανε 15μερες σπιτι αλλα να μην το στελνουν αρρωστο γιατι δεν εχουν τι να το κανουν.Κ εγω οταν αρρωσταινει δεν τον κραταω ενα μηνα σπιτι κ ας μην δουλευω

Βρεφη,διχρονα; Και η δουλειά τους επέτρεπε να είχαν μαζί τους παιδιά που απαιτούν αποκλειστική προσοχη; Και γιατί τώρα δεν τα κουβαλάνε μαζί τους στη δουλειά τους που και μεγαλύτερα είναι και πιθανά να κολλήσουν έναν ενηλικα;

4χρονα-5χρονα...

Δεν καταλαβαίνω τι με ρωτάς. Αν το παιδί είναι σε θέση να βγει έξω από το σπίτι, δηλαδή δεν έχει πυρετό, εμετούς κτλ, απλώς πέρασε μια ίωση και τώρα υποχώρησαν τα συμπτώματα, γιατί να το κουβαλάει στη δουλειά και να μην πάει στο σχολείο... Δηλαδή μέχρι πότε τα κρατάτε εσείς σπίτι;

Υποθετω ότι οσοι δεν εχουν καποια γιαγια κοντα η πληρωναν νταντα η ειχαν από μωρα τα παιδια σε σταθμο.Προφανως ολοι αυτοι οι γονεις αν δεν εχουν τη δυνατοτητα να κατσουν Σπιτι θα αναγκαστουν να πληρωσουν γυναικα για να μεινει με το αρρωστο παιδι Σπιτι.Η θα πληρωσουν ή θα δωσουν ένα ντεπονακι στο παιδι και θα το στειλουν σχολειο κι ας μην είναι τελειως καλα.Προφανως θα επιλεξουν τη δευτερη λυση...είναι πιο ανεξοδη.Δεν πιστευω με τπτ ότι η άλλη θα πληρωσει ανθρωπο να της κρατησει το παιδι Σπιτι γιατι θα σκεφτει τα υπολοιπα παιδια στο σχολειο...δεν το πιστευω με τπτ αυτό.Και δε το λεω για να την κατηγορησω...πραγματικα το κατανοω.

Επίσης δεν βρίσκεις νταντά όποτε θέλεις. Λες και τις νοικιάζουν με την ώρα.

Ξαναλέω ότι δεν ανήκω σε εκείνους που δεν έχουν βοήθεια, αλλά δείχνω λίγο κατανόηση στους υπόλοιπους.

Διαφημίσεις

Τι κατανοεις ρε φιλεναδα;Οτι ο καθενας σκεφτεται την παρτη του με κινδυνο να μεταδιδει ιώσεις;Οτι συμβαινει φυσικα κ συμβαινει κ πιστεψτε με οσοι το κανουν εχουν τις δικαιολογιες τους οχι ομως να τους κατανοουμε κιολας.Εγω θυμωνω με τον εαυτο μου οταν δεν μιλαω κ βλεπω τετοιες περιπτώσεις.Περυσι την ανοιξη σε μια δραστηριοτητα που πηγαιναμε τα μισα κ παραπανω εβηχαν κ οι μανες ελεγαν οτι εχουν αλλεργιες ή ψεμα ή επιπολαια δικης τους διαγνωση.Σε πληροφορω σε ασχετη στιγμη μετα απο καιρο που μιλουσαμε κάποιες απο αυτες παραδεκτηκαν οτι τα παιδια τους ηταν χαλια κ τα ειχαν με τα σιροπια.Τι τα φερνατε τοτε μας δουλευατε κιολας.

4χρονα-5χρονα...

Ξαναλέω ότι δεν ανήκω σε εκείνους που δεν έχουν βοήθεια, αλλά δείχνω λίγο κατανόηση στους υπόλοιπους.

Αλλο αυτο.Κατανοηση δειχνω κ εγω που τα εχω ζησει αυτα ως παιδι εργαζομενης.Κ κατανοηση κ θαυμασμο οταν το παιδι σου ειναι αρρωστο κ πρεπει να πας στη δουλεια σου κ να φυγεις.Αλλο αυτο ομως κ αλλο να το στελνει γιατι δεν εχει τι να το κανει.Το να το κτατησει 3-4 μερες κ οχι βδομαδα κ αυτο κατανοητο.Το να το στελνει αρρωστο αυτο δεν κατανοω με τιποτα κ δε θα πειστω ουτε θα λυπηθω καμια που το κανει

.Το να το κτατησει 3-4 μερες κ οχι βδομαδα κ αυτο κατανοητο.Το να το στελνει αρρωστο αυτο δεν κατανοω με τιποτα κ δε θα πειστω ουτε θα λυπηθω καμια που το κανει

Ούτε εγώ... Εγώ μιλάω για την περίπτωση που περιγράφεις στην πρώτη φράση...

Το να το στείλει άρρωστο και ανήμπορο είναι κατακριτέο.

Βρε Hope τώρα μόλις δεν είπες ότι και εσύ το στέλνεις με βήχα;;

Το ξαναεπα αυτο οταν λεω βηχει οδικος μου εννοω οτι κανει κανα γκουχ 3-4 φορες τη μερα.Αυτα τα καημενα εβηχαν ασχημα.Εμενα οταν βηχει ετσι ο γιος μου δεν εικαζω τι εχει τον παει αμεσως γιατρο.Κ επιπλεον οπως αποδεικτηκε μετα αυτα επαιρναν ηδη σιροπια γιατι οι μανες του δηλωσαν οι ιδιες οτι ηταν χαλια.

Μη προσπαθεις να πιαστεις απο λεξεις μου .Εγω δηλωσα επακριβως τη θεση μου κ παραδεκτηκα οτι μια φορα εκανα κ λαθος με τον μικρο μου .Την προθεση μερικων δεν κατανοω κ τον ωχαδερφισμο τους.Η λαθος εκτιμηση προφανως δε γινεται επι σκοπου

Εννοούσα παιδια πριν ξεκινήσουν το σχολείο και ήταν αρρωστα ,τι τα έκαναν αφού δουλευαν;

Πάντως το φαινόμενο να στέλνουν τα παιδιά πολύ άρρωστα παρατηρείται περισσότερο σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για 2 λόγους νομιζω: εκεί πληρώνουν και εκεί πιστεύουν ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα περιθάλψουν το άρρωστο παιδί.

Φίλη μου ελεγε ότι στο παιδικό έχουν δωμάτιο αναρρωσης (έτσι το είχε βαφτίσει εκεινη) και μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι θέλει την άδεια της ανέπαφη για το καλοκαίρι. Νομίζω ότι για τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε. Γονέων που δεν θα πονοκεφαλιασουν τι θα κάνουν σε περιπτώσεις ασθένειας των παιδιών τους και που τα στέλνουν πολύ άρρωστα σχολείο.

Δηλαδή με πυρετό που μόλις εκδηλώθηκε ,με βήχα και καταρροή που μόλις ξεκίνησε ,με πόνο στη κοιλιά για τον οποίο παραπονέθηκε το παιδί το πρωί κ.λ.π

Ηope άρα συμφωνούμε σε γενικές γραμμές...

Βέβαια η θεματοθέτρια έριξε την κατάρα της και εξαφανίστηκε!:lol::lol:

Πολύ γέλασα αγαπητή Deanerys_T. Και να δηλώσω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όσα έχεις πει μέχρι τώρα αλλά κ σε άλλες συζητήσεις.

Πιστεύω ότι καμμία μητέρα δεν στέλνει το παιδί της άρρωστο σχολείο / παιδικό σταθμό κλπ. Αλλά κ εγώ, έχω στείλει το παιδί μου με βήχα κ μάλιστα έχω δώσει κ στην δασκάλα την μάσκα για τις αναπνοές, που έπρεπε να κάνει το μεσημέρι. Είχα ρωτήσει την παιδίατρο για αυτό.

Όμως, σε κρίση γαστρεντερίτιδας, τον κράτησα όλη την εβδομάδα σπίτι. εναλλάξ εγω, ο σύζυγος κ η γιαγιά. Εάν δεν υπήρχε γιαγιά, μάλλον θα πήγαινε 2 μέρες μετά την λήξη των συμπτωμάτων (δηλαδή στην ανάρρωση.....). Γιατί κ baby sitter έχω αλλά δεν είναι πάντα διαθέσιμη.....

Τι κατανοεις ρε φιλεναδα;Οτι ο καθενας σκεφτεται την παρτη του με κινδυνο να μεταδιδει ιώσεις;Οτι συμβαινει φυσικα κ συμβαινει κ πιστεψτε με οσοι το κανουν εχουν τις δικαιολογιες τους οχι ομως να τους κατανοουμε κιολας.Εγω θυμωνω με τον εαυτο μου οταν δεν μιλαω κ βλεπω τετοιες περιπτώσεις.Περυσι την ανοιξη σε μια δραστηριοτητα που πηγαιναμε τα μισα κ παραπανω εβηχαν κ οι μανες ελεγαν οτι εχουν αλλεργιες ή ψεμα ή επιπολαια δικης τους διαγνωση.Σε πληροφορω σε ασχετη στιγμη μετα απο καιρο που μιλουσαμε κάποιες απο αυτες παραδεκτηκαν οτι τα παιδια τους ηταν χαλια κ τα ειχαν με τα σιροπια.Τι τα φερνατε τοτε μας δουλευατε κιολας.

Όταν λεω το κατανοω δεν εννοω ότι το θεωρω σωστο.Κατανοω το ότι δεν εχουν ολες οι οικογενειες την οικονομικη κατασταση να πληρωσουν ατομο για να κρατησει το παιδι Σπιτι.Και εννοείται δε μιλαω για περιπτώσεις που το παιδι είναι πολύ αρρωστο.Απλα μου τη σπανε οι δικαιολογιες όπως λες.Δε μπορω να μπω σε συζητήσεις του τυπου 37,5 δεν είναι πυρετος η ποτε βηχει και ποσο βηχει το παιδι.Αυτα με ενοχλουν.Αρα θα προτιμησω την άλλη να είναι ξεκαθαρη και να πει δεν εχω τροπο να το κρατησω αρα το στελνω με λιγο πυρετο.Οι δικαιολογιες με ενοχλουν.Εμενα το παιδι μου και ένα 37 είναι ικανο να μας στειλει νοσοκομειο και μας εχει οντως στειλει.Εγω λοιπον το παιδι μου αν εχει εστω και 37 το κραταω Σπιτι.Και εννοείται δε θα δειξω καμια κατανοηση όταν αφορα δραστηριότητες η παρτυ.Εκει το θεωρω απλα ανεπτρεπτο να πηγαίνεις σε δρατσηριοτητα το παιδι γιατι ελα μωρε όλα βηχουν.Και αυτό με το αλλεργικο που και καλα τα μισα βηχουν γιατι εχουν αλλεργικο βηχα είναι απλα παραμυθια.Εχω συγγενή μου που το παιδι της εχει οντως αλλεργικη βρογχιτιδα και μου εχει φερει τοπαιδι Σπιτι με τη δικαιολογια ότι ο βήχας του ειναιαλλεργικος και δεν κολλαει.Ο δικος μου όμως κολλησε και 2 μερες αργοτερα μπήκαμε νοσοκομειο.

Οσο για το ότι στα ιδιωτικα υπαρχει τροπος περίθαλψης του αρρωσου παιδιου κι αυτά βλακείες είναι.Αυτο που κανουν είναι αν καποιο παιδι είναι αρρωστο να το κρατησουν στο γραφειο μεχρι να ερθει η μαμα η καποιος να το παρει.Ακομα και αυτό δεν ισχυει παντου.Εμενα όπως ειπα εκει που πηγαινε ο γιος μου ουτε αυτό δεν εκαναν.

Πιστεύω ότι καμμία μητέρα δεν στέλνει το παιδί της άρρωστο σχολείο / παιδικό σταθμό κλπ. Αλλά κ εγώ, έχω στείλει το παιδί μου με βήχα κ μάλιστα έχω δώσει κ στην δασκάλα την μάσκα για τις αναπνοές, που έπρεπε να κάνει το μεσημέρι. Είχα ρωτήσει την παιδίατρο για αυτό.

Aς πούμε ότι ήμουν μια άλλη μητέρα που πήγαινε το παιδί στον παιδικό σου , δεν θα μου άρεσε αυτό που έκανες. Για να χρειαζόταν μάσκα το παιδί σημαίνει ότι θα έβηχε αρκετά . Δεν θεωρώ ότι είναι στα καθήκοντα της δασκάλας να κάνει μάσκα με αναπνοές ( αλήθεια ο νόμος τι λέει για αυτό?). Και επιπλέον αν υπήρχαν και άλλα παιδάκια που έβηχαν συνεχώς στην τάξη, με τι ηρεμία να κάτσει η δασκάλα να πει ένα παραμύθι πχ ή να τα βάλει να παίξουν? Πέρα από το γεγονός ότι ένα νήπιο δεν έχει ακόμα την ικανότητα να βάλει ένα μαντήλι στο πρόσωπό του όταν βήχει για να προστατέψει τα υπόλοιπα...

Όταν λεω το κατανοω δεν εννοω ότι το θεωρω σωστο.Κατανοω το ότι δεν εχουν ολες οι οικογενειες την οικονομικη κατασταση να πληρωσουν ατομο για να κρατησει το παιδι Σπιτι.

Και οι γονείς που αποφασίζουν ένας εξ αυτών να μην εργάζεται και να κάτσει σπίτι πιθανόν να μην έχουν φοβερή οικονομική δυνατότητα και όμως το κάνουν σε πολλές περιπτώσεις.

Επίσης, όταν έχει κάποιος πολύ μικρά παιδιά, δεν μπορεί να μην έχει κάνει την πρόβλεψη τι θα κάνει αν αρρωστήσουν . Στον παιδικό μπορεί να χρειαστεί να λείψει και μήνες πχ, δεν μπορεί να επαφίεσαι ότι τα στέλνεις σχολείο .Όσοι έχουν μικρά παιδιά πιστεύω ότι το γνωρίζουν αυτό και να κάνουν ανάλογα τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...