Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γεμίζουν τα σχολεία προσφυγόπουλα!

bobonela

Recommended Posts

Έλα μου βρε! Οποία βλακεία διαβάσουμε την πιστεύουμε και την αναπαράγουμε κιόλας!! Επίσης οποία θέλει μπορεί να πάει στο χαμόγελο του παιδιού μαρκαδόρους και μπλοκ ή παρόμοια πράγματα που μοιράζουν στα παιδάκια στο λιμάνι.

Να παει, αλλα να παει στους Υπεύθυνος. Όχι απλά να πάρει κάτι και να το δώσει οπου βρει και σε οποιο παιδι η προδφυγα βρει μπροστα του.

Στον Πειραια στην Ε1 νομιζω γινεται η συλλογη και η οργανωση.

Στην Ιδομενη υπαρχει επισης σημειο συλλογης, οπως και σε ολα τα υπολοιπα μερη ανα την Ελλαδα.

Ετσι, οι προσφορες (μικρες και μεγαλυτερες) πηγαινουν εκει που πρεπει οργανωμενα και οχι σε οποιον προλαβει.

(Αυτο ηταν και το θεμα με τη Βαρδινογιαννη, η οποια αποφασισε (καποιος αλλος εκ μερους της προφανως) για διαφορους λογους, να κανει μια δρεση προσφορας παρακαμπτοντας την οργανωση που προσπαθειται να επιτευχθει. Ετσι, δοθηκαν καποιες μεριδες φαγητου και εγινε το ελα να δεις για το ποιος υα πρωτοπαρει, εμβολιαστηκαν παιδια χωρις προτυτερα να διερευνηθει το ιατρικο υους ιστορικο και χωρις να γινει μια μαζικη δραση. Σε περιπτωσεις σαν αυτες που ζουμε αυτες τις μερες, επιβαλλεται η οργανωση)

Διαφημίσεις

Να παει, αλλα να παει στους Υπεύθυνος. Όχι απλά να πάρει κάτι και να το δώσει οπου βρει και σε οποιο παιδι η προδφυγα βρει μπροστα του.

Στον Πειραια στην Ε1 νομιζω γινεται η συλλογη και η οργανωση.

Στην Ιδομενη υπαρχει επισης σημειο συλλογης, οπως και σε ολα τα υπολοιπα μερη ανα την Ελλαδα.

Ετσι, οι προσφορες (μικρες και μεγαλυτερες) πηγαινουν εκει που πρεπει οργανωμενα και οχι σε οποιον προλαβει.

(Αυτο ηταν και το θεμα με τη Βαρδινογιαννη, η οποια αποφασισε (καποιος αλλος εκ μερους της προφανως) για διαφορους λογους, να κανει μια δρεση προσφορας παρακαμπτοντας την οργανωση που προσπαθειται να επιτευχθει. Ετσι, δοθηκαν καποιες μεριδες φαγητου και εγινε το ελα να δεις για το ποιος υα πρωτοπαρει, εμβολιαστηκαν παιδια χωρις προτυτερα να διερευνηθει το ιατρικο υους ιστορικο και χωρις να γινει μια μαζικη δραση. Σε περιπτωσεις σαν αυτες που ζουμε αυτες τις μερες, επιβαλλεται η οργανωση)

Πες τα βρε emmaki. Συζητάμε τα αυτονόητα.

Άλλο παράδειγμα η πλατεία Βικτωρίας. Πήγαινε ο καθένας εκεί (με την καλή του την καρδιά) και στο τέλος έγινε η πλατεία καταυλισμός.

Φώναζαν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες για το χάλι και τους βγάλαμε ράτσιστες.

Έπρεπε να βγει ο Καμίνης να πει τα αυτονόητα για να επέμβει η αστυνομία και οι άνθρωποι να πάνε σε στεγασμένους χώρους με πρόσβαση σε τουαλέτα, φαγητό και νερό.

Δεν γίνεται δουλειά χωρίς οργάνωση και ΚΕΝΤΡΙΚΟ σχεδιασμό.

8HQvp2.png

Έλα μου βρε! Οποία βλακεία διαβάσουμε την πιστεύουμε και την αναπαράγουμε κιόλας!!

Και έτσι ξαναπάμε στην αρχή του θέματος, στο πως ξεκίνησε αυτό το κατα τα άλλα ενδιαφέρον θέμα. Από ένα ανυπόστατο άρθρο του ΠΘ που φώναζε ότι από τον Σεπτέμβρη τα σχολεία θα γεμίσουν προσφυγόπουλα.

Πάντως από τα μέχρι τώρα μηνύματα, επιτρέψτε μου αλλά οι διαφορές μεταξύ των σχολιαστών είναι τεράστιες! Μπορεί όλοι να επικροτούν τις εθελοντικές δράσεις και την ελληνική φιλοξενεία αλλά αυτά είναι γενικότητες και μεταξωτές κορδέλες.

Όσο υπάρχουν παιδιά που πνίγονται και καθόμαστε και λεμε "ναι, αλλά δεν είναι όλοι Σύριοι. Μπα, προσποιούνται δεν πνίγονται. Ναι μωρέ κρίμα αλλά με τους Έλληνες που πεινάνε τι θα κάνουμε" κοινός τόπος για κουβέντα δεν υπάρχει.

Σημείωση: Jarett συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την φιλανθρωπία της Βαρδινογιάννη, ναι, έχει σκοπιμότητα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο μέσος έλληνας νοικοκυραίος την είδε να βοηθάει τον μαυριδερό Ισλαμιστή, είναι ταρακούνημα και μόνο θετικό το βρίσκω.

Στο χαμόγελο του παιδιού είπα. Κάτι πολυ συγκεκριμένο και σε συγκεκριμένη οργάνωση. Και είναι κάτι που έμαθα σήμερα. Αυτά.

Δεν διαφωνω μαζι σου!!!! Απλα το τονιζω και εξηγω και γιατι. Συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητη

Διαφημίσεις

Πάντως vtgian και εσυ δεν κατάλαβα τι λες επι της ουσίας.

Αυτόν τον μαυριδερό Ισλαμιστή που λες... θα τον ταΐζει ποιος σε ένα χρόνο που ακόμη θα είναι εδώ? Ποιος θα φροντίσει για αυτόν? Τουαλέτα που θα πάει? Που θα μείνει?

Η Ελλάδα , η Ελληνική φιλοξενία - φιλανθρωπία ή εσύ και εγώ?Ποιός?

Θεωρίες ανθρωπιάς λοιπόν, γιατί δεν αρκεί η καλή καρδιά, η προθυμία, η θέληση μόνο.Δεν μου αρκεί να σκέφτομαι μόνο την σημερινή παραμονή τους.

Το να μοιράσουμε ότι μπορούμε καλό είναι αλλα δεν λύνει κανένα πρόβλημα επι της ουσίας, κατα βάθος μία φούσκα είναι καλή για μια μέρα.Αυριο? Δεν καταλαβαίνω.... μόνο εγώ τους ακούω όταν λένε ευχαριστώ(και το εννοούν) για το πιάτο φαγητό αλλα δεν θα με σώσει θέλω να φύγω!

Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να οργανώσει πλέον, η Ευρώπη θα δώσει όπως οφείλει την οριστική λύση.

Δεν ξέρω ποίος έχει καλύτερη πρόταση, Ο Κυριάκος που θέλει να τους μαντρώσουμε πάλι όλους για την υγεία και ασφάλεια μας ή Ο Τσίπρας που τους αφήνει ελεύθερους ξέφραγο αμπέλι μπας και βρούν τρόπο να το σκάσουν μόνοι τους ή φιλοτιμηθούν να ανοίξουν τα σύνορα? (Τα οποία δεν βλέπω και για πολύ να μένουν όρθια...)

Ακόμη δεν έχω καταλήξει...

Δεν ξέρω ποίος έχει καλύτερη πρόταση, Ο Κυριάκος που θέλει να τους μαντρώσουμε πάλι όλους για την υγεία και ασφάλεια μας ή Ο Τσίπρας που τους αφήνει ελεύθερους ξέφραγο αμπέλι μπας και βρούν τρόπο να το σκάσουν μόνοι τους ή φιλοτιμηθούν να ανοίξουν τα σύνορα? (Τα οποία δεν βλέπω και για πολύ να μένουν όρθια...)

Ακόμη δεν έχω καταλήξει...

Ισως αν συνυπολόγιζες το ποιος τους 'καλεσε' να ερθουν εδώ...να λιαστουν...να σου ηταν πιο ευκολο να σχηματισεις αποψη...ως προς τις προθεσεις του καθενος.

Νικι για βοήθα λίγο δεν σε έπιασα τι εννοείς.

Για τις προθέσεις πάντως δεν έχω καμία αμφιβολία και για τους δύο.Και οι δύο να φύγουν θέλουν.Οσο είναι ελευθεροι είναι πιο ευκολο ειδικά για αυτούς χωρίς χαρτιά.Κλεισμένοι φαίνεται πιο ανθρώπινο σαν συνθήκες αλλα δυστυχώς μετά θα μείνουν πολύ καιρό πρακτικά ελεύθεροι αιχμάλωτοι οι άνθρωποι μέχρι να βγούν τα χαρτιά τους! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λέω εγώ.

Πάντως vtgian και εσυ δεν κατάλαβα τι λες επι της ουσίας.

Αυτόν τον μαυριδερό Ισλαμιστή που λες... θα τον ταΐζει ποιος σε ένα χρόνο που ακόμη θα είναι εδώ? Ποιος θα φροντίσει για αυτόν? Τουαλέτα που θα πάει? Που θα μείνει?

Η Ελλάδα , η Ελληνική φιλοξενία - φιλανθρωπία ή εσύ και εγώ?Ποιός?

Αν έκανες ένα κόπο να διαβάσεις τα μηνύματα που έγραψα, θα διάβαζες ότι από την αρχή λέω ότι χρειαζόμαστε άμεσα οργάνωση, υποδομές και σχέδιο δράσης. Κάτι που δυστυχώς τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η τωρινή δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να εφαρμόσουν και έχουν αφήσει το πρόβλημα στα χέρια των ΜΚΟ και των πολιτών με αποτέλεσμα το πλήρες χάος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να πνίγονται.

Συνολικές λύσεις δεν έχω να προτείνω (πως θα μπορούσα άλλωστε), κάνω μόνο ότι με προστάζει η συνείδησή μου, βοηθώ εθελοντικά, προσφέρω όσο και όπου μπορώ.

Ξαναγράφω για ακόμα μια φορά, ότι ο λόγος που σχολίασα στο συγκεκριμένο θέμα είναι μόνο και μόνο γιατί εξοργίζομαι με άρθρα όπως αυτό του ΠΘ που η μόνη σκοπιμότητα που έχουν είναι να τρομοκρατήσουν και να εισπράξουν κλικ.

Διαφημίσεις

Αυτό όμως είναι που δεν μπορεί να γίνει κατα την ταπεινή μου άποψη.

Οι υποδομές! Δεν έχουμε ουτε χρήμα , ούτε χώρο για κάτι τέτοιο.Οργάνωση ,σχέδιο ναι ...αλλα πάνε περίπατο χωρίς υποδομές και λεφτά και χώρο.

Αρα πρακτικά κλίνεις πρός Κυριάκου project.Εγω πάλι δεν ικανοποιούμε ούτε με αυτήν την λύση, δεν είναι λύση για ανθρώπους.

Καλησπέρα.

Με βάση το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι το προσφυγικό είναι μια τεράστια μπίζνα, στις πλάτες των προσφύγων και ορισμένων λαών της Ευρώπης, θέλησα να αναδείξω μία πλευρά του προβλήματος, η οποία δεν προβάλλεται προς τα έξω, αλλά κρύβεται επιμελώς. Θα προσπαθήσω να συνοψίσω συνολικά την άποψή μου σε αυτό εδώ το μήνυμα.

Εδώ και χρόνια, οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της Μέσης Ανατολής, προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Είτε με ανοιχτούς πολέμους, είτε χρηματοδοτώντας τρομοκρατικά κινήματα (ISIS, Tαλιμπάν). Οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών ζητούν καταφύγιο είτε σε μη εμπόλεμες περιοχές της χώρας, είτε σε διπλανές χώρες. Οι ηγέτες ορισμένων χωρών της Ευρώπης, άλλοι κινούμενοι από ειλικρινή ανθρωπισμό, άλλοι δράττοντας την ευκαιρία για φτηνά εργατικά χέρια και για χίλιους δυο άλλους λόγους, βάζουν σε εφαρμογή την λεγόμενη τακτική των ανοιχτών συνόρων: παρέχουν πολιτικό άσυλο σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες, χωρίς να ενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους στα στοιχεία τους πριν. Ταυτόχρονα, κάποιες από αυτές, ιδιαιτέρως η Σουηδία και η Γερμανία, τους παρέχουν δωρεάν στέγη, επιδόματα κλπ και φροντίζουν να τους τοποθετήσουν σε θέσεις εργασίας.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Μυρίζονται ψητό οι ΜΚΟ, οι διακινητές, οι έμποροι οργάνων και λευκής σαρκός, μαζί με τη μισή Αφρική και Μέση Ανατολή, μη προερχόμενους από εμπόλεμες περιοχές και στήνουν το παιχνίδι. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο, η ταυτοποίησή τους είναι αδύνατη κι έτσι βαφτίζονται όλοι Σύριοι πρόσφυγες, εφοδιάζονται με πιστοποιητικά από την ελεήμονα Τασία, υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, κατά την άποψη της οποίας οι πρόσφυγες "λιάζονται στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται" και "οι νησιώτες πλουτίζουν από τους πρόσφυγες" και συνεχίζουν το ταξίδι τους.

Ταυτόχρονα, συμβαίνουν τα εξής:

1)χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

2)10.000 ασυνόδευτα παιδιά πέφτουν θύματα των παραπάνω εμπόρων και η τύχη τους εξακολουθεί να αγνοείται

3)οι Τούρκοι διακινητές θησαυρίζουν, κάνοντας καθημερινά δρομολόγια

4)οι ΜΚΟ θησαυρίζουν, λαμβάνοντας ιλιγγιώδη ποσά, η πλειοψηφία των οποίων, αντί χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, καταλήγουν σε τσέπες ημέτερων και το βάρος πέφτει στις πλάτες των εθελοντών (τσεκαρισμένο από την πρώτη εθελοντική ομάδα των Μυτιληνιών, που ασχολούνται με τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί από την πρώτη στιγμή, χρόνια πριν)

5)η ελληνική κυβέρνηση πετάει χαρταετό

Εν τω μεταξύ, μεγάλο ποσοστό των παράνομων μεταναστών, που περάσανε ως πρόσφυγες πολέμου, εμφανίζουν έντονη παραβατική συμπεριφορά και καμία διάθεση ενσωμάτωσης στις χώρες υποδοχής. Οι ντόπιοι κάτοικοι, που τους είχαν υποδεχτεί με λουλούδια και αρκουδάκια στους σταθμούς (δεν κάνω πλάκα) παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις και αρχίζουν να διαμαρτύρονται όλο και πιο έντονα. Καθώς οι ροές αυξάνονται, μία μία οι χώρες της Ευρώπης συνειδητοποιούν πως το πείραμα δεν απέδωσε και πρέπει να σταματήσει επί τόπου. Κυριολεκτικά εν μία νυκτί, η πολιτική των χωρών-περασμάτων ή/και σταθμών των μεταναστών, πλην της Ελλάδας, αλλάζει άρδην και παύουν να δέχονται αιτούντες άσυλο στα εδάφη τους, περιφρονώντας επιδεικτικά τους σχετικούς Κανονισμούς και τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα. Κάποιες, όπως η Σουηδία, στην οποία έχει εγκατασταθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, ανακοινώνει πως θα εντείνει τους ελέγχους και θα απελάσει όσους δεν πληρούν τα κριτήρια στις χώρες προέλευσης (με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο από μαχαίρωμα μίας ανύποπτης μητέρας και του γιου της, που ψώνιζαν στο τοπικό ΙΚΕΑ, από έξαλλο μετανάστη, που μόλις είχε πληροφορηθεί πως θα απελαθεί στην Ιταλία).

Αντιλαμβάνεστε πως ο χαρακτηρισμός "σύνθετη" είναι πολύ λίγος για να περιγράψει την όλη κατάσταση. Γι' αυτό και θα αντιπαρέλθω το γεγονός ότι ορισμένες συμφορουμίτισσες μου απέδωσαν ιδιότητες όπως ρατσισμό, ξενοφοβία, δημιουργία εντυπώσεων κλπ., που δε με αγγίζουν στο ελάχιστο, ειλικρινά. Είπα ήδη πως στην αρχή αυτής της κρίσης και για πολύν καιρό, κινητοποιήθηκα μαζί με πολύ άλλο κόσμο, για την προσφορά βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή όμως στην πορεία, ορισμένα γεγονότα που μου μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες από τη Μυτιλήνη και άλλα, που πληροφορήθηκα από ανεξάρτητους φορείς στο διαδίκτυο, με έκαναν να δω τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Έκτοτε, ομολογώ πως απέκτησα μια έντονη αποστροφή πως οποιαδήποτε προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατάσταση δραματοποιημένη και παραποιημένη, λες και δεν ήταν αρκετά τραγική από μόνη της.

Ανέκαθεν πίστευα πως είναι λάθος η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας, δε μπορούμε να την υποστηρίξουμε αυτή τη στιγμή. Επίσης, ότι προτεραιότητα στην ανθρωπιστική βοήθεια, εφ' όσον προέρχεται από χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, θα πρέπει να έχουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν ανήκω όμως σε αυτούς που θα διαδηλώσουν κατά του κέντρου που χτίζεται στο νομό μου, ούτε φωτιές θα πάω να βάλω, ούτε γουρουνοκεφαλές να πετάξω.

Σε κάποιες αρέσει να ενημερώνονται από το MEGA, να τρώνε προπαγάνδα αμάσητη, να ενστερνίζονται τυφλά την α ή β άποψη και να βλέπουν τα πράγματα άσπρα-μαύρα. Κάποιες άλλες τις αναπαύει να αγορεύουν διαδικτυακά περί φιλανθρωπίας και να κολλάνε ταμπέλες σε όσες διαφωνούν μαζί τους, προφανώς με αυτόν τον τρόπο αποκτούν κάποια αίσθηση ανωτερότητας. Εξ ου και μιλάνε για "πρόσφυγες", λες και πρόκειται για μια αμιγή ενότητα, όπου όλοι έχουν τα ίδια κίνητρα, τον ίδιο σκοπό, την ίδια συμπεριφορά (μα γιατί τόση εμπάθεια για τους πρόσφυγες; κλπ κλπ) :confused: Εγώ, όταν προβληματίζομαι για κάποια γεγονότα, προσπαθώ να ενημερώνομαι από όσο πιο αντικειμενικές πηγές γίνεται, για να σχηματίσω μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική άποψη.

Κατόπιν όλης αυτής ανάλυσης, ευελπιστώ, έστω κάποιες, να καταλάβατε πως, ναι, κάποιοι έχουν τεράστια συμφέροντα στο να παραπλανούν το μέσο ευρωπαίο πολίτη και να εγείρουν τα φιλάνθρωπα αισθήματά του σε βαθμό τύφλωσης και σε βάρος των αληθινά αναξιοπαθούντων προσφύγων πολέμου, που χάνουν το δικαίωμα εισόδου, γιατί τους παρασύρει η μπάλα μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Έχω δει και βίντεο που δείχνουν live πώς στήθηκαν μερικές τραγικές φωτογραφίες που έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά διαπιστώνω πως η αλήθεια δεν είναι αρεστή, καθότι πολύ πιο πικρή από το μελόδραμα, οπότε αν ενδιαφέρεται κάποια, μπορεί να τα βρει όπως τα βρήκα κι εγώ (και έφριξα).

Θα παρακαλούσα όσες αναπαράγουν περιεχόμενο των ποστ μου, να κάνουν quote και να μην τα παραποιούν κατά το δοκούν. Έγραψα πχ ότι κάποιοι έστησαν συγκεκριμένους ανθρώπους σε μια συγκεκριμένη πόζα για ΜΙΑ συγκεκριμένη φωτογραφία, στην προσπάθειά μου να αναδείξω το θέμα της παραποίησης της εικόνας που βγαίνει προς τα έξω, από εκείνους που τους συμφέρει αυτό. ΟΧΙ ότι όλες οι φωτογραφίες που δείχνουν αυτούς τους ανθρώπους να προσπαθούν να βγουν από τη θάλασσα είναι παραποιημένες, ότι είναι ψέμα πως υπήρξαν πνιγμοί, ότι ποζάρουν για να βγουν σέλφις για το φέισμπουκ και διάφορες άλλες ανοησίες που διάβασα.

Να επαναλάβω για άλλη μια φορά πως, με όλα αυτά, σκοπός μου δεν είναι να στραφώ κατά των προσφύγων, αλλά όλων όσων δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και μας λένε ψέματα για τα πάντα.

Και να ευχαριστήσω ειλικρινά όποιες μπήκαν στον κόπο να αναλογιστούν και να αντιληφθούν τι έλεγα εξ αρχής.

Όσο υπάρχουν παιδιά που πνίγονται και καθόμαστε και λεμε "ναι, αλλά δεν είναι όλοι Σύριοι. Μπα, προσποιούνται δεν πνίγονται. Ναι μωρέ κρίμα αλλά με τους Έλληνες που πεινάνε τι θα κάνουμε" κοινός τόπος για κουβέντα δεν υπάρχει.

Θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση σε όλες τις συμμετέχουσες, με βάση αυτά τα λόγια.

Αντιλαμβάνεστε ότι όσο θα εξακολουθούμε να δίνουμε, συνολικά, την εντύπωση "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", θα εξακολουθήσουν να πνίγονται παιδιά;

Και μία ερώτηση ακόμα: πιστεύετε πως όλοι οι προερχόμενοι από μη εμπόλεμες περιοχές, αφρικανοί και μεσανατολίτες, δικαιούνται να έρθουν παράνομα στην Ευρώπη ως οικονομικοί μετανάστες και να απαιτήσουν μεταχείριση προσφύγων πολέμου;

Αμα δεν ξέρουμε κάτι καλό θα ήταν να μην το λέμε.. μάθε λοιπόν ότι ήταν δικά του χρήματα από μία διαφήμιση που έκανε για εταιρεία και την αμοιβή του την προσέφερε στο ογκολογικό....

Α μπα ? Ώστε η αμοιβή για μια διαφήμιση είναι 150000 ευρώ, την οποία αφού έλαβε τη διέθεσε ? Αν επιτρέπεται ποια είναι η πηγή σου για την πληροφορία ?

Καλησπέρα.

Να επαναλάβω για άλλη μια φορά πως, με όλα αυτά, σκοπός μου δεν είναι να στραφώ κατά των προσφύγων, ούτε και κατά των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρήκαν και τα κάνουν, αλλά όλων όσων δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και μας λένε ψέματα για τα πάντα.

Κι εγώ

Αυτό λεγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και μία ερώτηση ακόμα: πιστεύετε πως όλοι οι προερχόμενοι από μη εμπόλεμες περιοχές, αφρικανοί και μεσανατολίτες, δικαιούνται να έρθουν παράνομα στην Ευρώπη ως οικονομικοί μετανάστες και να απαιτήσουν μεταχείριση προσφύγων πολέμου;

οχι,

και λόγω της κατάστασης που μας δημιουργησαν τα δικά μας και διεθνή πολιτικά συμφέροντα, είναι αδύνατον να ξεμπλέξουμε ποιος δικαιούται ασυλο και ποιος απλά θέλει να φύγει από τη χώρα του.

Όμως πρέπει να παραδεχτείς ότι η πλειοψηφία προέρχεται από εμπόλεμες ζώνες

και επειδή βρισκόμαστε φόρουμ γονέων να πω κάτι που μου είπε το έτερον ήμισυ πάνω σε μια άσχετη κουβέντα:

Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει κι αγαπάει τα παιδιά της.

ΜΑΝΑ είναι αυτή που αγαπάει όλα τα παιδιά του κόσμου.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Σημείωση: Jarett συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την φιλανθρωπία της Βαρδινογιάννη, ναι, έχει σκοπιμότητα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο μέσος έλληνας νοικοκυραίος την είδε να βοηθάει τον μαυριδερό Ισλαμιστή, είναι ταρακούνημα και μόνο θετικό το βρίσκω.

Για μένα αυτή η εικόνα και ο εκθειασμός της δημιουργεί αντίθετο αποτέλεσμα, περνάει στις συνειδήσεις ότι ανισότητα που προβάλει, των καλοντυμένων , καλοχτενισμένων ανθρώπων να ελεούν τους φτωχούς είναι κάτι φυσικό, ίσως και ευγενές να υπάχει και πρέπει να το δεχτούμε.

Επίσης, δημιουργεί και τη φυσικά παράλογη εντύπωση ότι δίνει μια κάποια λύση στο πρόβλημα, ενώ κάνει το ακριβώς αντίθετο, η πραγματική αξία της πράξης διογκώνεται , πολλαπλασιάζεται , υπερπροβάλλεται και αποπροσανατολίζει από την όποια πιθανή πραγματική λύση για τα προβλήματα της καταπίεσης των λαών.

Εννοείται, συμφωνώ ότι υπάρχει μέγιστη σκοπιμότητα. Αν κάποιος θα ήθέλε να βοηθήσει με ασπιρίνες , ας το κάνει κατά τη γνώμη μου, σιωπηλά, αθόρυβα για να μην παραπλανεί τον κόσμο τουλάχιστον...

Ναι, αλλά δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ να το πει αυτό για κάποιον από τους προηγούμενους αναγνωρίσιμους που ασχολήθηκαν. Λέγαν μπράβο η Σούζαν Σαράντον, η Βανέσα Ρέντγκρέιβ, ο Ορλάντο Μπλουμ;

Ξαφνικά ο Ρουβάς ενοχλεί. Μήπως γιατί υπάρχει κόπιράιτ στο ανθρωπιστικό αίσθημα για κάποιους;

Ο άλλος που έκανε ανταπόκριση απο το σημείο, δέχεται ως δεδομένο ότι οι πρόσφυγες / μετανάστες δεν θα φροντίσουν να μαζέψουν τα σκουπίδια που κάνουν, είναι δουλειά των εθελοντών και τον προσβάλλουν έντονα αυτοί που έφεραν τα πράγματα, όχι αυτοί που δεν μαζεύουν, έστω για να περάσει και η ώρα βρε παιδί μου, εκεί που κάθονται, στη χώρα που τους φιλοξενεί.

Προφανώς και υπάρχει απόχρωση σε όλο αυτό.

Αγγελίνα, συμφωνώ λίγο έως πολύ σε αυτό που γράφεις. Έτυχε να δω το καλοκαίρι αμιγώς Σύριους και οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι στην Ειδομενή τουλάχιστον, ή κάποιες πρόσφατες καραβιές, είναι δήθεν Σύριοι, που μαζεύτηκαν από μη εμπόλεμες χώρες, που σε άλλες εποχές θα έκαναν και καμιά δουλειά σε κανένα χωράφι ή κάτι τέτοιο. Τώρα δεν κάνουν ούτε αυτό. Δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό, αλλά δείχνει και σκοπιμότητα, το πόσο ξεκομμένοι από την πραγματικότητα φαίνονται κάποιοι που παρουσιάζουν πάντα μια πλευρά.

Βρήκα αυτό το άρθρο και το παραθέτω, δίνει κάποια παραπάνω γνώση στο θέμα

Στα Ελληνικά

http://www.lifo.gr/articles/world_articles/92510

Πηγή

http://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2015/oct/25/six-reasons-why-syrians-are-fleeing-to-europe-in-increasing-numbers

Αγγελίνα, όλα αυτά που λες είναι έτσι. Το σίγουρο είναι ότι είναι τρομερά περίπλοκο πρόβλημα.

Όσο για εμάς εδώ, δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς συζητάμε, ό,τι της κάτσει της καθεμιάς μας περίπου σχετικό.

Στο δικό μας το μικρόκοσμο, ας προσπαθήσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με όσους ξεμείνουν εδώ στο τέλος της μπόρας και νομίζω φτάνει αυτό.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

http://www.infoplease.com/world/statistics/refugees.html

Σύμφωνα με στοιχεία της ΥΑ του ΟΗΕ Οι πρόσφυγες προέρχονται κυριως από

Συρία

Αφγανιστάν

Σομαλία

Σουδάν

Νότιο Σουδάν

Δημοκρατία του Κογκό

Μιανμάρ

Κεντρική αφρικανική δημοκρατία

Ιράκ

Ερυθραία

Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη για να δείτε που είναι αυτές οι χώρες.

Επίσης ας δούμε τον ορισμό του πρόσφυγα (από wikipedia)

Ονομάζεται, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες[1][2], κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ή της εθνικότητάς του, ή ακόμα εξαιτίας της ιδιότητας του μέλους μιας ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας ή των πολιτικών του απόψεων (πολιτικός πρόσφυγας), και επιπλέον τού είναι αδύνατο να εξασφαλίσει προστασία από τη χώρα του, ή, εξαιτίας του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να τεθεί υπό αυτή την προστασία

Για μένα αυτή η εικόνα και ο εκθειασμός της δημιουργεί αντίθετο αποτέλεσμα, περνάει στις συνειδήσεις ότι ανισότητα που προβάλει, των καλοντυμένων , καλοχτενισμένων ανθρώπων να ελεούν τους φτωχούς είναι κάτι φυσικό, ίσως και ευγενές να υπάχει και πρέπει να το δεχτούμε.

Επίσης, δημιουργεί και τη φυσικά παράλογη εντύπωση ότι δίνει μια κάποια λύση στο πρόβλημα, ενώ κάνει το ακριβώς αντίθετο, η πραγματική αξία της πράξης διογκώνεται , πολλαπλασιάζεται , υπερπροβάλλεται και αποπροσανατολίζει από την όποια πιθανή πραγματική λύση για τα προβλήματα της καταπίεσης των λαών.

Εννοείται, συμφωνώ ότι υπάρχει μέγιστη σκοπιμότητα. Αν κάποιος θα ήθέλε να βοηθήσει με ασπιρίνες , ας το κάνει κατά τη γνώμη μου, σιωπηλά, αθόρυβα για να μην παραπλανεί τον κόσμο τουλάχιστον...

θα μπορύσα να συμφωνήσω αλλά δεν θα το κάνω γιατί η Βαρδινογιάννη έστω και μέσα από σκοπιμότητα δίνει την ευκαιρεία σε ΠΑΙΔΙΑ με καρκίνο να νοσηλευτούν και να θεραπευτούν.

Ναι, αλλά δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ να το πει αυτό για κάποιον από τους προηγούμενους αναγνωρίσιμους που ασχολήθηκαν. Λέγαν μπράβο η Σούζαν Σαράντον, η Βανέσα Ρέντγκρέιβ, ο Ορλάντο Μπλουμ;

Ξαφνικά ο Ρουβάς ενοχλεί. Μήπως γιατί υπάρχει κόπιράιτ στο ανθρωπιστικό αίσθημα για κάποιους;

Επειδή εγώ τον ανέφερα τον Ρουβά και κανείς άλλος............ όχι δεν ενοχλεί καθόλου η φιλανθρωπία του και καλά κάνει.

Αναφέρθηκα υποτιμητικά στο προσωπό του γιατί η ΜΟΝΗ φιλανθρωπία που κάνει είναι "συμφερόντωω" Βαρδινογιάννη.Αν ψάξεις παραπάνω θα δεις την τοποθέτησή μου ακριβώς.

Η Σούζαν Σαράντον, η Βανέσα Ρέντγκρέιβ, ο Ορλάντο Μπλουμ δεν έχουν καμία σχέση με την εγχώρια φιλανθρωπία. Είναι τελειώς διαφορετικού βεληνεκούς.

Μια δήλωση της Βανέσα Ρέντγκρέιβ θα κάνει το γύρο του κόσμου και είναι ικανή να στρέψει το βλέμα του κόσμου στην Ελλάδα . Μια δήλωση του Ρουβά θα μείνει απλά στην Ελλάδα.

Η Σούζαν Σαράντον δε (μαζί με το μισό Χόλυγουντ), έχει δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή της με την πολιτική της χώρας της νομίζω επί κυβέρνησης Μπους??

Πόσοι δικοί μας εγχώριοι "σταρ" το κάνανε αυτό?

Καταλαβαίνεις τη διαφορά και τα μεγέθη έτσι?

PS:Μια και είπες για Βανέσα Ρέντγκρέιβ............. η Ντενίση δεν ήταν πέρισυ το καλοκαίρι που θα στρεφόταν εναντίον της πολιτείας γιατί της χαλάγανε τη μόστρα οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας και και μόλις ήρθε η Βανέσα Ρέντγκρέιβ, την πήρε αλα μπρατσέτα και πήγε μαζί της στην πλατεία?

Ξαφνικά τη έπιασε ο πόνος..........άσχετο ξέρω, μην το αναπτύξουμε παρακαλώ.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Βρήκα αυτό το άρθρο και το παραθέτω, δίνει κάποια παραπάνω γνώση στο θέμα

Στα Ελληνικά

http://www.lifo.gr/articles/world_articles/92510

Πηγή

http://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2015/oct/25/six-reasons-why-syrians-are-fleeing-to-europe-in-increasing-numbers

Αγγελίνα, όλα αυτά που λες είναι έτσι. Το σίγουρο είναι ότι είναι τρομερά περίπλοκο πρόβλημα.

Όσο για εμάς εδώ, δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς συζητάμε, ό,τι της κάτσει της καθεμιάς μας περίπου σχετικό.

Στο δικό μας το μικρόκοσμο, ας προσπαθήσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με όσους ξεμείνουν εδώ στο τέλος της μπόρας και νομίζω φτάνει αυτό.

Πολύ καλό το άρθρο.

Εγώ έχω την αίσθηση, όπως έχω ξαναπεί, πως δε θα είναι και πολλοί αυτοί που θα μείνουν. Νομίζω πως φαίνεται καθαρά και μόνο από το γεγονός ότι ελάχιστοι επιθυμούν να μείνουν στα κέντρα. Παρά το κρύο, τη βροχή, τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και τον συνωστισμό, προτιμούν να παραμένουν στην Ειδομένη.

Πάντως είναι φοβερό, να παίζεται η ζωή σου έτσι στα ζάρια.

Κάθονται όλα τα "μεγαλοκεφάλια:mad:" εκεί στις Βρυξέλλες, και μεταξύ φιλοφρονήσεων, φωτογραφιών, τύρου και αχλαδιού, ο φουκαράς που περιμένει στην Ειδομένη βρίσκεται δυνητικά στη Γερμανιά, στην Αθήνα, στην Τουρκία, πίσω στη χώρα του, σε κέντρο κράτησης, με προοπτική ή χωρίς, με μέλλον ή χωρίς.

Και όλα αυτά ζυγιάζονται από το παζάρι το Τούρκικο, το παζάρι το δικό μας για να τσιμπήσουμε κάτι από το Μνημόνιο, τις φιλοδοξίες του Τουσκ, τις δημοσκοπήσεις του Φάινμαν και να μην πω τι άλλο γιατί θα με πιάσει το ΕΣΡ.

Εμότικον που ξερνάει έχει εδώ πέρα????

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Καλο ειναι αν δεν εχεις αμεση γνωση να μην απορριπτεις τα λεγομενα του αλλου.....

Ειπα, και επιμενω, οτι η κατασταση τους ειναι τραγικη.

Εχεις κατσει στο καταστρωμα πλοιου για 10 ωρες χειμωνα καιρο; Γιατι, αυτους τους ανθρωπους δεν τους βαζουν στο σαλονι του πλοιου, και φυσικα δεν υους δινουν καμπινα.......

Μην απορριπτεις. Και μην προσπαθεις να βγαλεις τους αλλους ψευτες

Κάτι τελευταίο σε αυτό το θέμα. Ξέρω πως γίνανε επιπλέον δρομολόγια ειδικά για τους πρόσφυγες, αγόραζαν εισιτήριο για όποιο μέρος του πλοίου ήθελαν και ταξίδευαν κανονικά, όπως όλοι οι επιβάτες. Με την υποψία και μόνο ότι θα τους περιόριζαν στο κατάστρωμα, άρρωστους ανθρώπους με γυναίκες και μωρά χειμώνα καιρό, τα κανάλια θα κάνανε πάρτυ. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι έχεις δει ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, αλλά μήπως είχαν επιλέξει οι ίδιοι το φτηνό εισιτήριο; Ή μήπως αυτά που περιγράφεις γινόντουσαν πριν από χρόνια; Η δική μου γνώση περιορίζεται ένα χρόνο πριν περίπου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η μετανάστευση μέσω των νησιών μας έχει ξεκινήσει εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον, αλλά οι αριθμοί ήταν αστείοι σε σύγκριση με το σήμερα.

Το καλοκαίρι, σε ένα δρομολόγιο που είχα τύχει, πράγματι κατά βάση τους είχαν στο κατάστρωμα, κυκλοφορούσαν όμως και χρησιμοποιούσαν τις τουαλέτες του πλοίου για να πλυνουν τα ρούχα τους και να κάνουν μπάνιο. Αυτοί ήταν όλοι Σύριοι και ήταν φιλήσυχοι, πεντακάθαροι και γενικώς καλύτεροι στη συμπεριφορά και από εμάς. Οι Έλληνες μόνο θα πετάξουν το αποτσίγαρο κάτω αγνοώντας το τασάκι δίπλα τους.

Κατά τα άλλα οι Σύριοι είχαν χαρακτηριστική σωματοδομή, πρόσωπα και ντύσιμο. Το καλοκαίρι αυτοί που πέτυχα ήταν αποκλειστικά σχεδόν Σύριοι, από ένα κανάλι που δεν είχε ανοίξει διάπλατα, δηλαδή όχι από τη Λέσβο. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πάρα πολλοί που πέρασαν αφού άνοιξε ο δρόμος δεν είναι πρόσφυγες, δεν έχουν καμία σχέση με χώρες προσφύγων κτλ. Οι Αφγανοί πάλι έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ούτε και για αυτούς ήταν ανοιχτός ο δρόμος το καλοκαίρι τουλάχιστον, για αυτό και μαζεύονταν στη Βικτώρια, που επίσης τους είδα με τα μάτια μου, που έγινε στέκι Αφγανών. Οι περισσότεροι που συμμετέχουν σε φασαρίες είναι τύπου Μαροκινοί τυχοδιώκτες που δεν ξέρει κανείς από πού κρατάει η σκούφια τους και δηλώνουν Σύριοι που δεν έχουν κανονικά χαρτιά. Κάποιοι είχαν και πλαστά διαβατήρια.

To πόσο ειρηνικοί και πολιτισμένοι είναι οι Σύριοι επίσης λέει πολλά για το πού μπορεί να φτάσει σε μικρό χρονικό διάστημα μια χώρα που δίνει χώρο σε φανατικούς ισλαμιστές.

A... αν τυχόν διαβάζετε εδώ για συμπλοκές και σας φαίνονται κινέζικα, ακούστε και κανένα άλλο κανάλι / μέσο, από αυτά που σας είπαν ότι δεν είναι καλά.

Εδώ και χρόνια, οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της Μέσης Ανατολής, προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Είτε με ανοιχτούς πολέμους, είτε χρηματοδοτώντας τρομοκρατικά κινήματα (ISIS, Tαλιμπάν). Οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών ζητούν καταφύγιο είτε σε μη εμπόλεμες περιοχές της χώρας, είτε σε διπλανές χώρες. Οι ηγέτες ορισμένων χωρών της Ευρώπης, άλλοι κινούμενοι από ειλικρινή ανθρωπισμό, άλλοι δράττοντας την ευκαιρία για φτηνά εργατικά χέρια και για χίλιους δυο άλλους λόγους, βάζουν σε εφαρμογή την λεγόμενη τακτική των ανοιχτών συνόρων: παρέχουν πολιτικό άσυλο σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες, χωρίς να ενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους στα στοιχεία τους πριν. Ταυτόχρονα, κάποιες από αυτές, ιδιαιτέρως η Σουηδία και η Γερμανία, τους παρέχουν δωρεάν στέγη, επιδόματα κλπ και φροντίζουν να τους τοποθετήσουν σε θέσεις εργασίας.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Μυρίζονται ψητό οι ΜΚΟ, οι διακινητές, οι έμποροι οργάνων και λευκής σαρκός, μαζί με τη μισή Αφρική και Μέση Ανατολή, μη προερχόμενους από εμπόλεμες περιοχές και στήνουν το παιχνίδι. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο, η ταυτοποίησή τους είναι αδύνατη κι έτσι βαφτίζονται όλοι Σύριοι πρόσφυγες, εφοδιάζονται με πιστοποιητικά από την ελεήμονα Τασία, υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, κατά την άποψη της οποίας οι πρόσφυγες "λιάζονται στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται" και "οι νησιώτες πλουτίζουν από τους πρόσφυγες" και συνεχίζουν το ταξίδι τους.

Ταυτόχρονα, συμβαίνουν τα εξής:

1)χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

2)10.000 ασυνόδευτα παιδιά πέφτουν θύματα των παραπάνω εμπόρων και η τύχη τους εξακολουθεί να αγνοείται

3)οι Τούρκοι διακινητές θησαυρίζουν, κάνοντας καθημερινά δρομολόγια

4)οι ΜΚΟ θησαυρίζουν, λαμβάνοντας ιλιγγιώδη ποσά, η πλειοψηφία των οποίων, αντί χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, καταλήγουν σε τσέπες ημέτερων και το βάρος πέφτει στις πλάτες των εθελοντών (τσεκαρισμένο από την πρώτη εθελοντική ομάδα των Μυτιληνιών, που ασχολούνται με τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί από την πρώτη στιγμή, χρόνια πριν)

5)η ελληνική κυβέρνηση πετάει χαρταετό

Εν τω μεταξύ, μεγάλο ποσοστό των παράνομων μεταναστών, που περάσανε ως πρόσφυγες πολέμου, εμφανίζουν έντονη παραβατική συμπεριφορά και καμία διάθεση ενσωμάτωσης στις χώρες υποδοχής. Οι ντόπιοι κάτοικοι, που τους είχαν υποδεχτεί με λουλούδια και αρκουδάκια στους σταθμούς (δεν κάνω πλάκα) παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις και αρχίζουν να διαμαρτύρονται όλο και πιο έντονα. Καθώς οι ροές αυξάνονται, μία μία οι χώρες της Ευρώπης συνειδητοποιούν πως το πείραμα δεν απέδωσε και πρέπει να σταματήσει επί τόπου. Κυριολεκτικά εν μία νυκτί, η πολιτική των χωρών-περασμάτων ή/και σταθμών των μεταναστών, πλην της Ελλάδας, αλλάζει άρδην και παύουν να δέχονται αιτούντες άσυλο στα εδάφη τους, περιφρονώντας επιδεικτικά τους σχετικούς Κανονισμούς και τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα. Κάποιες, όπως η Σουηδία, στην οποία έχει εγκατασταθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, ανακοινώνει πως θα εντείνει τους ελέγχους και θα απελάσει όσους δεν πληρούν τα κριτήρια στις χώρες προέλευσης (με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο από μαχαίρωμα μίας ανύποπτης μητέρας και του γιου της, που ψώνιζαν στο τοπικό ΙΚΕΑ, από έξαλλο μετανάστη, που μόλις είχε πληροφορηθεί πως θα απελαθεί στην Ιταλία).

Αντιλαμβάνεστε πως ο χαρακτηρισμός "σύνθετη" είναι πολύ λίγος για να περιγράψει την όλη κατάσταση. Γι' αυτό και θα αντιπαρέλθω το γεγονός ότι ορισμένες συμφορουμίτισσες μου απέδωσαν ιδιότητες όπως ρατσισμό, ξενοφοβία, δημιουργία εντυπώσεων κλπ., που δε με αγγίζουν στο ελάχιστο, ειλικρινά. Είπα ήδη πως στην αρχή αυτής της κρίσης και για πολύν καιρό, κινητοποιήθηκα μαζί με πολύ άλλο κόσμο, για την προσφορά βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή όμως στην πορεία, ορισμένα γεγονότα που μου μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες από τη Μυτιλήνη και άλλα, που πληροφορήθηκα από ανεξάρτητους φορείς στο διαδίκτυο, με έκαναν να δω τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Έκτοτε, ομολογώ πως απέκτησα μια έντονη αποστροφή πως οποιαδήποτε προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατάσταση δραματοποιημένη και παραποιημένη, λες και δεν ήταν αρκετά τραγική από μόνη της.

Ανέκαθεν πίστευα πως είναι λάθος η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας, δε μπορούμε να την υποστηρίξουμε αυτή τη στιγμή. Επίσης, ότι προτεραιότητα στην ανθρωπιστική βοήθεια, εφ' όσον προέρχεται από χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, θα πρέπει να έχουν οι Έλληνες πολίτες.

Δεν θα μπορούσες να τ'αναλύσεις καλύτερα... Συμφωνώ απόλυτα...

Ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση, χωρίς τον πόλεμο αυτό καθεαυτό. Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι για τα πανηγύρια (και το χειρότερο είναι πως από την αρχή το ξέραμε οτι ήταν για τα πανηγήρια, οι άνθρωποι ήταν άσχετοι, χωρίς πλάνο, εμπειρία, στέλεχοι τίποτα...) και καθόμαστε και δημοσοφούμε τώρα για το μεταναστευτικό... Στέλνουμε και κανένα μακαρόνι κι αισθανόμαστε πως βοηθήσαμε τους ταλαίπωρους που βρίσκονται αδιαμφισβήτητα σε χειρότερη μοίρα από εμάς... και λέμε να τους κρατήσουμε, να τους στείλουμε πίσω, να τους διώξουμε... Ό,τι να 'ναι...

Δεν ξέρω εάν το 'χετε πάρει είδηση, αλλά όλος αυτός ο κόσμος θα εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, γιατί κι αυτό ακόμα, εξυπηρετεί την επίσπευση της δικής μας εξαθλίωσης. Έχουμε πιάσει πάτο, για την ακρίβεια έχουμε θρονιαστεί στον πάτο για τα καλά και δεν λέμε να το πάρουμε αλλιώς... Χειρότερο από την πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά όσον αφορά τη διάρκεια, οικονομική κρίση, είναι πως χρεωκοπήσαμε ηθικά. Πλέον δεν υπάρχουν όρια, φραγμοί, σωστό και λάθος, είναι όλα ένα. Είμαστε έρμαια των γεγονότων... παρατηρητές στο παιχνίδι που στήσαμε. Ποιός φταίει που φτάσαμε ως εδώ; Δεν πρόκειται να έρθει να μας σώσει κανείς, ίσα ίσα απέναντι κι από πάνω τρίβουν τα χέρια τους που φόρτωσαν μιλλιούνια κατατρεγμένους σε μια χρεωκοπημένη χώρα και απαλλάχτηκαν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...