Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γεμίζουν τα σχολεία προσφυγόπουλα!

bobonela

Recommended Posts

E, ότι τα σημερινά γεγονότα θα ερμηνεύονταν ως δικαίωση της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων, τόσα έχουμε ακούσει πια, ας το ακούσουμε και αυτό.

Σε μένα αναφέρεσαι? Γιατί ομολογουμένως δεν καταλαβαίνω τι λες

Όσο για το ότι οι μετανάστες πετάνε φαγητό, γράφτηκε από αλληλέγγυο εδώ σε προηγούμενη σελίδα αυτού του τόπικ. Το κείμενο το συγκεκριμένο τελικό σκοπό είχε να κράξει αποκλειστικά και μόνο το Ρουβά που έφερε ό,τι έφερε και όχι αυτούς που πετούσαν το φαγητό και περίμεναν τους μπάτλερ εθελοντές να μαζέψουν τα σκόρπια πεταμένα πράγματα.

Πάμε άλλη μια. Εγώ ανέφερα τον Ρουβά και δεν έκραξα καμιά κινησή του. την ανοργανωσιά του όλου presentation έκραξα (και τον Σάκη σ'ενα ΠΟΛΥ συγκεκριμένο σημειο)

Ότι στις Βρυξέλες υπήρχε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απο το Νοέμβριο με κλειστά σχολεία για κάποιες μέρες και απαγόρευση συγκοινωνιών και αυτοί που βγάζουν γραμμή δεν το ήξεραν καν, γιατί δεν διαβάζουν τις παλιοφυλλάδες που το γράφουν και πέφτουν από τα σύννεφα και κατηγορούν ξανά Μέρκελ κλπ, αυτό να το δούμε ως νορμάλ φαινόμενο;

http://www.theguardian.com/world/2015/nov/25/brussels-metro-and-schools-reopen-amid-continuing-terror-alert

Αραγε γιατί την περιμένανε την επίθεση από τον Νοέμβριο?

Μήπως γιατί οι πολιτικοί τους και η πολιτική τους έσπειρε ανέμους και θερίζουν θύελλες . Και την πληρώνει ο απλός κοσμάκης τώρα?

Ποιός ξεκίνησε τον πόλεμο. Ποιός προμηθεύει με όπλα την ISIS?

Κι επειδή αναφέρεσαι συνεχώς στο ξένα site που διαβάζεις που εμείς οι υπόλοιποι δεν κάνουμε τον κόπο να πληροφορηθούμε έχε υπόψη σου ότι (χωρίς να γνωρίζω ακριβή στατιστικά στοιχεία), μιλάμε για Έλληνες που πολλοί μπορεί μεν να γνωρίζουν κάποια βασικά Αγγλικά, αλλά πόσοι γνωρίζουν την γλώσσα και πόσοι έχουν την επάρκεια στη γλώσσα για να διαβάσουν ή να καταλάβουν guardian κλπ???

Σημαντική παράμετρος που ίσως να μην έχεις σκεφτεί.

Οι τρομοκράτες προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη δεύτερη και τρίτη γενιά μεταναστών στην Ευρώπη. Κοινό χαρακτηριστικό η γκετοποίηση, ο κοινωνικός και πολιτιστικός αποκλεισμός. Αυτά είναι κυρίως που εμποδίζουν την όσμωση. Ας το λάβουν υπόψη όσοι ζητούν κι εδώ την αποβολή των αλλογενών και αλλόθρησκων από την ελληνική κοινωνία. Ίσως αυτό να μας έχει σώσει ως τώρα από τρομοκρατικές ενέργειες, ότι δηλαδή οι Ελληνες, πολύπαθοι οι ίδιοι από μεταναστεύσεις προς και εκτός της χώρας και συναφή ξενοφοβία, αποφεύγουν τέτοιες πρακτικές.

Σε βρίσκω λίγο "ρομαντική".

Τέτοια χτυπήματα είναι στοχευμένα προς αυτούς που έχουν δημιουργήσει τους πολέμους κι όχι γιατί έχουμε "σωθεί" από τους λόγους που αναφέρεις.

Το συγκεκριμένο χτύπημα έχει ΚΑΙ σαν στόχο την αποδυνάμωση της Ευρώπης γενικότερα, και ισχυροποιεί τις θέσεις των ΗΠΑ. Ρωσίας κλπ.

Αν είμασταν μπλεγμένοι δεν θα διστάζανε να μας χτυπήσουν κι εμάς, μη σκας.

Σταματάω εγώ γιατί πάμε σε άλλες κουβέντες οι οποίες δεν είναι του παρόντος θέματος

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Κι επειδή αναφέρεσαι συνεχώς στο ξένα site που διαβάζεις που εμείς οι υπόλοιποι δεν κάνουμε τον κόπο να πληροφορηθούμε έχε υπόψη σου ότι (χωρίς να γνωρίζω ακριβή στατιστικά στοιχεία), μιλάμε για Έλληνες που πολλοί μπορεί μεν να γνωρίζουν κάποια βασικά Αγγλικά, αλλά πόσοι γνωρίζουν την γλώσσα και πόσοι έχουν την επάρκεια στη γλώσσα για να διαβάσουν ή να καταλάβουν guardian κλπ???

Σημαντική παράμετρος που ίσως να μην έχεις σκεφτεί.

Κοίτα τώρα. Κατά τα φαινόμενα, αυτοί που δημιουργούν πολιτική, βλ κάτι υπουργοί αναντικατάστατοι, προφανώς και δεν μπορούν να διαβάσουν Guardian να μάθουν από πρώτο χέρι άμεσα τι γίνεται με τις εξελίξεις. Περιμένουν κάποιος άλλος να διαβάσει ΑΝ διαβάσει να τους τα πει. Κάτι μου λέει ότι ούτε αυτός εκεί μέσα που μπορεί να ξέρει αγγλικά, προλαβαίνει/ ενδιαφέρεται να μάθει την πολυπλοκότητα των γεγονότων, αλλά κατά τα άλλα, χαράσσει πολιτική. Και το πιο ανησυχητικό, με πείσμα υπάρχουν άνθρωποι που τους ακολουθούν αυτούς τυφλά και οι άλλοι που προβληματίζονται είναι κάτι που τέλος πάντων δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει! Πίστευε και μη ερεύνα!

Σε βρίσκω λίγο "ρομαντική".

Τέτοια χτυπήματα είναι στοχευμένα προς αυτούς που έχουν δημιουργήσει τους πολέμους κι όχι γιατί έχουμε "σωθεί" από τους λόγους που αναφέρεις.

Το συγκεκριμένο χτύπημα έχει ΚΑΙ σαν στόχο την αποδυνάμωση της Ευρώπης γενικότερα, και ισχυροποιεί τις θέσεις των ΗΠΑ. Ρωσίας κλπ.

Αν είμασταν μπλεγμένοι δεν θα διστάζανε να μας χτυπήσουν κι εμάς, μη σκας.

Σταματάω εγώ γιατί πάμε σε άλλες κουβέντες οι οποίες δεν είναι του παρόντος θέματος

Στο Παρίσι, συνέχεια του οποίου είναι το Βέλγιο; Όχι έγινε σε συνέχεια της προσβολής που είχε γίνει από ένα περιοδικό με σκίτσα στο πρόσωπο του προφήτη και της γενικότερης αναταραχής με την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους. Πιο πολύ, το Βέλγιο είχε την ατυχία να έχει ως πολίτες του φανατικούς μουσουλμάνος, δεν ήταν το Βέλγιο ο ηγέτης πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Άρα ήταν δίκαιο το χτύπημα λες; Δημιούργησε το Βέλγιο κανέναν πόλεμο και δεν το ξέραμε;

https://en.wikipedia.org/wiki/Military_intervention_against_ISIL

Κοίτα τώρα. Κατά τα φαινόμενα, αυτοί που δημιουργούν πολιτική, βλ κάτι υπουργοί αναντικατάστατοι, προφανώς και δεν μπορούν να διαβάσουν Guardian να μάθουν από πρώτο χέρι άμεσα τι γίνεται με τις εξελίξεις. Περιμένουν κάποιος άλλος να διαβάσει ΑΝ διαβάσει να τους τα πει. Κάτι μου λέει ότι ούτε αυτός εκεί μέσα που μπορεί να ξέρει αγγλικά, προλαβαίνει/ ενδιαφέρεται να μάθει την πολυπλοκότητα των γεγονότων, αλλά κατά τα άλλα, χαράσσει πολιτική. Και το πιο ανησυχητικό, με πείσμα υπάρχουν άνθρωποι που τους ακολουθούν αυτούς τυφλά και οι άλλοι που προβληματίζονται είναι κάτι που τέλος πάντων δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει! Πίστευε και μη ερεύνα!

Μιλάω για τον απλό κόσμο και πως διαμορφώνονται οι απόψεις στην Ελλάδα και όχι για τους πολιτικούς, στο συγκκεριμένο σημείο.

Εδώ μέσα έχει ποστάρει πόσα Link της guardian. Πόσες κοπέλες μπορούν να τα διαβάσουν ή εχουν την επάρκεια στη γλώσσα να τα καταλάβουν?

Στο Παρίσι, συνέχεια του οποίου είναι το Βέλγιο; Όχι έγινε σε συνέχεια της προσβολής που είχε γίνει από ένα περιοδικό με σκίτσα στο πρόσωπο του προφήτη και της γενικότερης αναταραχής με την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους. Πιο πολύ, το Βέλγιο είχε την ατυχία να έχει ως πολίτες του φανατικούς μουσουλμάνος, δεν ήταν το Βέλγιο ο ηγέτης πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Άρα ήταν δίκαιο το χτύπημα λες; Δημιούργησε το Βέλγιο κανέναν πόλεμο και δεν το ξέραμε;

https://en.wikipedia.org/wiki/Military_intervention_against_ISIL

Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις ότι στις Βρυξέλλες είναι το Ευρωκοινοβούλιο κι ότι γι'αυτό χτυπήσανε εκεί !!!!!!!

Το Βέλγιο είχε την "ατυχία" να έχει φαντικούς Μουσουλμάνους και την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου !!!!

Εκεί μέσα δεν παίρνουν τις αποφάσεις?? (υποτίθεται)

Σημαντικός παράγοντας που δεν τον λαμβάνεις υπόψη σου.

Και αν νομίζεις ότι το χτύπημα έγινε ΜΟΝΟ σε συνέχεια της προσβολής του περιοδικού, νομίζω είσαι πολύ αφελής.

Σε ξαναρωτάω ποιός δημιουργησε τον πόλεμο?

Ποιός προμηθεύει με όπλα την ISIS????

http://www.imerodromos.gr/speirate-anemous-therizoume-thyelles/

Τους βαρβάρους εσείς τους εκθρέψατε , τους οπλίσατε, τους δυναμώσατε και τώρα εμείς θερίζουμε θύελλες. Εμείς, οι νεκροί αθώοι πολίτες στο Βέλγιο. Εμείς, οι πρόσφυγες στο Αιγαίο. Εμείς, οι αποκεφαλισμένοι στη Συρία.
[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Θα με πιστέψεις αν σου πω ότι ήδη σου έχω απαντήσει;

Ο απλός κόσμος ακολουθεί η ανέχεται άλλους απλούς ανθρώπους που λέγονται υπουργοί, απλούς και άσχετους και ανίκανους να διαβάσουν τι συμβαίνει στην ώρα που πρέπει. Πόσο πιο απλά να το γράψω;

Αλλά είναι τόσο απλό να εκφράζουμε απόψεις για πράγματα που δεν ξέρουμε, επειδή έχουμε αποφασίσει να μπούμε σε ένα μαντρί και να πορευμόμαστε έτσι.

Διαφημίσεις

Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις ότι στις Βρυξέλλες είναι το Ευρωκοινοβούλιο κι ότι γι'αυτό χτυπήσανε εκεί !!!!!!!

Το Βέλγιο είχε την "ατυχία" να έχει φαντικούς Μουσουλμάνους και την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου !!!!

Εκεί μέσα δεν παίρνουν τις αποφάσεις?? (υποτίθεται)

Σημαντικός παράγοντας που δεν τον λαμβάνεις υπόψη σου.

Και αν νομίζεις ότι το χτύπημα έγινε ΜΟΝΟ σε συνέχεια της προσβολής του περιοδικού, νομίζω είσαι πολύ αφελής.

Σε ξαναρωτάω ποιός δημιουργησε τον πόλεμο?

Με αφορμή αυτό που γραφεις κι επειδή κατι τετοια παρομοια εχω διαβασει τις τελευταίες μερες κι από αλλους θελω να σε ρωτησω κατι.Και πραγματικα σε ρωταω από περιεργια...για να καταλαβω...δε σου κρυβω ότι προσπαθω να καταοησω καποια πραγματα προκειμενου να σχηματισω τη δικη μου αποψη.

Ας δεχτούμε λοιπον ότι σε αυτό που λες εχεις δικιο.Οτι η επιθεση δλδ εγινε στο συγκεκριμενο μερος λογω Ευρωκοινοβουλίου.Αυτο τι σημαινει?Δικαιολογει κατι?Μιλαμε για τρομοκρατικες επιθεσεις.Και ξαφνικα μετα από μια τρομοκρατικη επιθεση τετοιου βεληνεκούς βλεπω αρκετους να ποσταρουν παρομοια κειμενακια και δεν καταλαβαίνω.Γινεται να δικαιολογούμε τρομοκρατικες επιθεσεις?

Το ότι η συγκεκριμενη τρομοκρατικη επιθεση εγινε για τους λογους που αναφέρεις σου εξασφαλιζει εσενα ότι αυριο δε θα βρουν άλλη αφορμή για να επιτεθουν και σε μια χωρα όπως η Ελλαδα?Δειχνουμε εμπιστοσυνη στην κριση των ανθρωπων αυτων και στη ΄λογική' με την οποια επιλεγουν τους στοχους τους?

Με αφορμή αυτό που γραφεις κι επειδή κατι τετοια παρομοια εχω διαβασει τις τελευταίες μερες κι από αλλους θελω να σε ρωτησω κατι.Και πραγματικα σε ρωταω από περιεργια...για να καταλαβω...δε σου κρυβω ότι προσπαθω να καταοησω καποια πραγματα προκειμενου να σχηματισω τη δικη μου αποψη.

Ας δεχτούμε λοιπον ότι σε αυτό που λες εχεις δικιο.Οτι η επιθεση δλδ εγινε στο συγκεκριμενο μερος λογω Ευρωκοινοβουλίου.Αυτο τι σημαινει?Δικαιολογει κατι?Μιλαμε για τρομοκρατικες επιθεσεις.Και ξαφνικα μετα από μια τρομοκρατικη επιθεση τετοιου βεληνεκούς βλεπω αρκετους να ποσταρουν παρομοια κειμενακια και δεν καταλαβαίνω.Γινεται να δικαιολογούμε τρομοκρατικες επιθεσεις?

Το ότι η συγκεκριμενη τρομοκρατικη επιθεση εγινε για τους λογους που αναφέρεις σου εξασφαλιζει εσενα ότι αυριο δε θα βρουν άλλη αφορμή για να επιτεθουν και σε μια χωρα όπως η Ελλαδα?Δειχνουμε εμπιστοσυνη στην κριση των ανθρωπων αυτων και στη ΄λογική' με την οποια επιλεγουν τους στοχους τους?

Σαφέστατα και δεν δικαιολογώ ΚΑΜΙΑ τρομοκρατική επίθεση.

Απάντηση στην ακόλουθη ερώτηση της Αθηνάς έδωσα

το Βέλγιο εκτός από την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου είναι από τις χώρες που πουλάει όπλα στην Σαουδική Αραβία. μαζί με όλες τις υπόλοιπες , Γαλλία, Γερμανία κλπ, που τώρα οι πρωθυπουργοί τους βγαίνουν με πολύ υποκριτικό τρόπο και συλλυπούνται τις οικογένειες των θυμάτων.

η επίθεση δεν έγινε μόνο σαν συνέχεια της επίθεσης του Παρισιού ή μόνο γιατί είναι η έδρα του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέτοιες κινήσεις "προγραμματίζονται" κι έχουν κι άλλες επιπτώσεις όπως την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης γενικότερα.

Πραγμα από το οποίο βγαίνουν κερδισμένοι η Αμερική και η Ρωσία......κλπ κλπ

(δεν πάω σε άλλες αναλύσεις)

Η Ελλάδα δεν είναι έμπορος όπλων και ρυθμιστής των παγκόσμιων γεγονότων και παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία.

θα το ξαναπώ άλλη μια

Σπείρανε ανέμους και θερίζουν θύελλες.

Δεν έχω πάρει καμία απάντηση ακόμα στο ποιος δημιούργησε τον πόλεμο και ποιος προμηθεύει με όπλα της ISIS και λοιπούς τρομοκράτες.

Τους βαρβάρους εσείς τους εκθρέψατε , τους οπλίσατε, τους δυναμώσατε και τώρα εμείς θερίζουμε θύελλες. Εμείς, οι νεκροί αθώοι πολίτες στο Βέλγιο. Εμείς, οι πρόσφυγες στο Αιγαίο. Εμείς, οι αποκεφαλισμένοι στη Συρία.

κάνε ένα κόπο να το διαβάσεις κι ας μην συμφωνήσεις

(αυτή την τακτική ακολουθώ κι εγώ)

από την άλλη η Αθηνά πιστεύει ότι οι Υπουργοί μας δεν κάνουν τον κοπο να ενημερώνονται από την guardian για το τι μέλλει γενέσθαι.

Λες κι αν ενημερωθούν και "ανοίξουν" τα μάτια τους, θα τους αφήσουν οι άλλοι να κάνουν ότι θέλουν.

Όπως αφήσανε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν ότι θέλουν.

Όχι γιατί αν πιστεύετε ότι οι προηγούμενοι κάνανε ότι θέλουν.............

(πάω στο μαντρί μου τώρα)

Η Σαουδική Αραβία είναι ο χρηματοδότης της ISIS... αλλά είναι και σύμμαχος κατά της τρομοκρατίας με τις ΗΠΑ.

Υπόγεια στηρίζει κι επίσημα καταδικάζει...

Το Ισλαμικό κράτος όμως δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε και από καπιταλιστικά κράτη. Πριν στραφεί ενάντια στους κατασκευαστές του, εξυπηρετούσε με απόλυτη αφοσίωση τους δημιουργούς του, βάζοντας στο στόχαστρο τα Κουρδικά κινήματα αντίστασης, όπως και των Λιβανέζων και των Παλαιστινίων.

Και κάτι ακόμη... Η πολυπολυτισμικότητα ως κοινωνικό αξιακό σύστημα, απετέλεσε την άφεση αμαρτιών των Ευρωπαικών χωρών για το αποικιακό παρελθόν τους.

Υποστηριζόμενη οικονομικά αρχικά ως σύστημα από την έλλειψη εργατικών χεριών σε μια αποδεκατισμένη Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο και από την Ευρωπαική υπογεννητικότητα αργότερα, κατέληξε στην μαζική είσοδο μουσουλμάνων στη Δύση.

Η Εκκλησία στη χριστιανική Ευρώπη δεν μπόρεσε να αντιδράσει, λόγω του από καιρού θεσμοθετημένου διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρώπη αγνοούσε και υποβάθμιζε το θρησκευτικό συναίσθημα ως δύναμη. Δεν μπορούσε να δεί πως το κίνημα του Διαφωτισμού μέσα από το οποίο ανδρώθηκε και υιοθέτησε δημοκρατικές αξίες ως θεσμούς, δεν πέρασε ποτέ από τις μουσουλμανικές χώρες της Ανατολής.

Ακόμη και προφανή πράγματα, όπως η ισότητα ανδρών και γυναικών απέναντι στο κράτος, δεν υπάρχουν θεσμικά στις μουσουλμανικές κοινωνίες. Τι δεν καταλάβαιναν όταν άφηναν να χτιστούν 2000 τζαμιά στην Γαλλία;

Η Ευρώπη ενέδωσε και συμφώνησε στην υπό τις ΗΠΑ ενορχήστρωση της επιβολής δυτικών αξιών στη μουσουλμανική Ανατολή μέσω της Αραβικής Άνοιξης. Αποτέλεσμα η αφύπνιση και ανάπτυξη του πολεμικού Ισλάμ μέσω οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα, ISIS και των παραφυάδων τους. Οργανώσεις που βρήκαν πολλά ''αδέλφια'' τους στους τρίτης και τέταρτης γενιάς μουσουλμάνους, Ευρωπαίους πλέον, πολίτες.

Άμεση απόδειξη ότι οι μουσουλμάνοι όπου πάνε, ποτέ δεν αφομοιώνονται κοινωνικά.

Περιχαρακώνονται γύρω από τη θρησκεία τους και μετά από λίγο απαιτούν να αλλάξει όλη η κοινωνία προς την κατεύθυνση που η θρησκεία τους υπαγορεύει. Τα γραφικά αιτήματα περί κατάργησης του εορτασμού των Χριστουγέννων σε γερμανικά σχολεία όπου φοιτούν μουσουλμάνοι ή της κατάργησης του ζαμπόν στα σάντουιτς που προσφέρονται σε καναδικά σχολεία, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Η Ευρώπη εξέθρεψε επί χρόνια ένα σιωπηλό καρκίνωμα μέσω του κολλήματος της "πολυπολιτισμικότητας". Και φρόντισε να το αφυπνίσει και να το ενισχύσει μέσω της συναίνεσής της, σε πράξεις που δημιούργησαν αφενός μεν προσφυγικό μουσουλμανικό κύμα, αφετέρου δε κύμα τρομοκρατίας παντού.

Τώρα περιορίζει τους πρόσφυγες μουσουλμάνους στη χώρα που λόγω της οικονομικής της ύφεσης και της ντε φακτο αδυναμίας φύλαξης θαλασσίων συνόρων, μετατρέπεται σε χωματερή...

Παράλληλα, βλέπει σε όλη της την επικράτεια να διογκώνεται ένα κύμα δικαιολογημένης μεν ξενοφοβίας, η οποία όμως ξεφεύγει από τα όρια και φτάνει στον ρατσισμό και τον φασισμό. Τα αντίστοιχα ευρωπαικά κόμματα, μετά από κάθε επίθεση επί ευρωπαικού εδάφους, καταγράφουν σημαντικότατες δημοσκοπικές αυξήσεις.

Κι όλα αυτά υπό την τραγελαφική, ανίκανη και ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, που ερμήνευε την πρωτοφανή καταιγίδα που ερχόταν ως ''ηλιοθεραπείες κάποιων που γρήγορα θα εξαφανιστούν'', υποβαθμίζοντας και υπεκφεύγοντας του τεράστιου προβλήματος με εικασίες τύπου ''Η Ελλάδα είναι απλώς ένας διάδρομος, δεν θα μείνουν εδώ οι πρόσφυγες, θα φύγουν''.

Και τώρα που ο διάδρομος έκλεισε, τι θα γίνουν όλοι οι πρόσφυγες αφού λιαστούν; Τι θα τρώνε και που θα αφοδεύουν; Εδώ η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα δικά της οικονομικά προβλήματα... Και γιατί η Τουρκία διεκδικεί και παίρνει δις ενώ η Ελλάδα ψίχουλα;

Ερασιτεχνισμός, ανικανότητα, ιδεοληπτικές αγκυλώσεις... θα μπορούσα πολλά ακόμα να γράψω. Αλλά όλα αυτά είναι τίποτα μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουμε, εκτός από χωματερή, να καταλήξουμε στο άμεσο μέλλον σε ένα νέο Λίβανο.

Εδώ που τα λέμε, βέβαια, είναι πιο πιθανό να μας βομβαρδίσουν οι Γάλλοι, παρά η ISIS που τους κάνουμε τεμενάδες...

Πολυ ευστοχη η αναλυση σου, beba01.

Για το πρωτο σκελος βεβαια (ποιος χρηματοδοτει/υποστηριζει ποιον) δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι, υπαρχουν πολλα που δεν ξερουμε.

Για την πολυπολιτισμικοτητα θα μπορουσα να γραψω πολλα. Θα εστιασω μονο σε ενα κομματι που αγνοουν αρκετοι, το οτι υπηρξαν πραγματι πολλοι ρομαντικοι, που πιστεψαν και εργαστηκαν σκληρα γι αυτη την ιδεα. Και ηταν πανηγυρικη εκεινη η περιοδος, ευημεριας, πολιτισμου και καλης συνεργασιας. Υπηρχε ελευθερη κυκλοφορια προσωπων, ανταλλαγη αποψεων, κουλτουρας και πολιτισμου. Τωρα με οσα συνεβησαν, οσοι το εχουν σχεδιασει χτυπησαν φλεβα: και χτυπηθηκε οικονομικα η ΕΕ, και εκλεισαν πλεον συνορα, και το κυριοτερο χαθηκε η αξιοπιστια. Στην ουσια, σημερα, βιωνουμε μια πολυ πιθανη καταρρευση της ΕΕ.

beba01, το ποστ σου είναι μακράν πιο εύστοχο και καλογραμμένο από τα κείμενα των πιο γνωστών αρθρογράφων, που έχω διαβάσει πάνω στο θέμα, όλον αυτόν τον καιρό. Συγχαρητήρια, ειλικρινά. Περιττό να πω ότι συμφωνώ με κάθε σου λέξη.

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και το χειρότερο από όλα είναι η απόλυτη ανικανότητα και βλακεία που δέρνει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις τούτες τις δύσκολες ώρες. Μακάρι να μπορούσαν, όχι να εκφραστούν, αλλά έστω να σκεφτούν με τη μισή διαύγεια που έχουν πολλά μέλη που συμμετέχουν στο thread.

Αν η Βρετανία αποφασίσει το brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, προσδεθείτε, αναμένονται αναταράξεις. Θα ακολουθήσει σίγουρα η Δανία και, σε κάθε περίπτωση, τολμώ να πω πως είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα είναι η αρχή του τέλους της ΕΕ. Και ειλικρινά δεν ξέρω πώς να νιώσω για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες.

Αναλυτικό και αντικειμενικό το πόστ της beba

Τελικά στο Ελλάντα ζουν πολλοί Έλληνες pedigree. Κατευθείαν απόγονοι του Οιδίποδα.

Κούνια που σας κούναγε που σας τάραξε η πολυπολ/τα. Όταν τον πολιτικό πόλεμο τον βαφτίζεις θρησκευτικό κάπου έχεις χάσει τον στόχο. Και το παρελθόν σου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

(Εμένα γιατί πιότερο με ανησυχεί που ούτε οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν Ελλάδα.

Πιότερο με ανησυχουν οι 400.000 ψηφοφόροι χρυσαυγίτες παρά οι 50.000 προσφυγες )

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Εξοργιστική δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου:

"Οι πρόσφυγες φοιτητές θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ, παρότι δε διαθέτουν κανένα πιστοποιητικό σπουδών. Πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί αυτό το πιστοποιητικό." :roll:

http://www.iefimerida.gr/news/262872/anagnostopoyloy-oi-prosfyges-foitites-tha-synehisoyn-tis-spoydes-toys-sta-ellinika-aei?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Κι ας καθίσουν τα Ελληνόπουλα να βγάζουν τα μάτια τους στο διάβασμα και οι γονείς να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, για αυτή την ίδια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για τους μετανάστες, ο τζάμπας ζει. :evil:

Εξοργιστική δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου:

"Οι πρόσφυγες φοιτητές θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ, παρότι δε διαθέτουν κανένα πιστοποιητικό σπουδών. Πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί αυτό το πιστοποιητικό." :roll:

http://www.iefimerida.gr/news/262872/anagnostopoyloy-oi-prosfyges-foitites-tha-synehisoyn-tis-spoydes-toys-sta-ellinika-aei?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Κι ας καθίσουν τα Ελληνόπουλα να βγάζουν τα μάτια τους στο διάβασμα και οι γονείς να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, για αυτή την ίδια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για τους μετανάστες, ο τζάμπας ζει. :evil:

και γιατί δεν τους δίνει κατευθείαν το πτυχίο??

και γιατί δεν τους δίνει κατευθείαν το πτυχίο??

Τελικά αυτή η κυβέρνηση με διαψεύδει συνεχώς, εκεί που νομίζω ότι τα έχω δει και ακούσει όλα!!

εεεεεεε συριζουπουργοί βρείτε πρώτα φαγητό / νερό / διαμονή να τους δώσετε και μετά πάμε και στο πτυχίο!!

ότι να ναι!!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Κι επειδή κάτι λέγαμε για δημοσιογράφους που στήνουν πλάνα, αποδεικνύεται πως κάνουν και χειρότερα. Επέπληξαν ταξιτζή στη Λέσβο που έσωσε 17χρονο μετανάστη που πνιγόταν, γιατί δεν μπόρεσαν να τραβήξουν live τον θάνατό του.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/martyria-sok-vretanoi-moy-zhthsan-na-mhn-swsw-efhvo-gia-na-kanoyn-plano-ton-pnigmo-toy.4017245.html

Κι επειδή κάτι λέγαμε για δημοσιογράφους που στήνουν πλάνα, αποδεικνύεται πως κάνουν και χειρότερα. Επέπληξαν ταξιτζή στη Λέσβο που έσωσε 17χρονο μετανάστη που πνιγόταν, γιατί δεν μπόρεσαν να τραβήξουν live τον θάνατό του.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/martyria-sok-vretanoi-moy-zhthsan-na-mhn-swsw-efhvo-gia-na-kanoyn-plano-ton-pnigmo-toy.4017245.html

:shock::shock: Αν ειναι δυνατον.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...