Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι βοηθαει στην εμφυτευση?

Recommended Posts

Να ανοιξω ενα θεματακι και να ρωτήσω τα κορίτσια που καταφεραν να εχουν θετική χοριακή μετα απο εξωσωματική, αν ειχαν καποιο μυστικο επιτυχιας που ακολούθησαν στο διαστημα μεταξύ εμβρυομεταφορας και εξεταση χοριακης! Οποιαδήποτε λεπτομερεια, απο διατροφη, ψυχολογια, και γενικά συμβουλες σε εμας που θα μπούμε σε αυτη τη διαδικασια θα ηταν πολυτιμη!!!

Διαφημίσεις

να συνεχιζεις κανονικα την καθημερινοτητα σου...μονον αυτο βοηθαει πραγματικα...η ξαπλα,η ακινησια και ολα αυτα τα χαριτωμενα που προτεινονται ως βοηθητικα για να εμφυτευτουν τα εμβρυα,μονον χαλια ψυχολογια επιφερουν, η οποια γινεται ακομα χειροτερη αν το αποτελεσμα δεν ειναι το επιθυμητο...αν ειναι να "κολλησει" το εμβρυακι,θα κολλησει...καλη επιτυχια

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ΚαλημερΑ κοριτσι.Εγω εχω στο ενεργητικο μου μια αποτυχημενη εμφυτευση κ δυο πετυχημενες κ τωρα βρισκομαι στην 3η μερα της εμβρυομεταφορας.Αυτο που μου απαγορευσαν ρητα ειναι να μην σηκωνω βαρος γιατι εχω κ εναν μικρο μπομπιρα σπιτι.Κατα τα αλλα μου ειπαν η καθημερινοτητα μου κανονικα.Τις προηγουμενες φορες εκανα ακριβως τα ιδια :χαλαρωνα,οχι εντασεις κ κουραση κ όπως ειπα δεν ηταν ολες πετυχημενες.Οποτε χαλαρωσε κ απολαυσε 2-3 μερες ξεκουρασης μετα κανονικοτατα σε ολα....καλη επιτυχια

Διαφημίσεις

εγώ το μόνο που σταμάτησα στη μία προσπάθεια (που ήταν και πετυχημένη) που έχω κάνει είναι τη γυμναστική....απο θέμα ψυχολογίας, απλά δεν το σκεφτόμουν. ούτε όσο διάστημα έκανα τη θεραπεία ούτε μετά μέχρι τη χοριακή.

να συνεχιζεις κανονικα την καθημερινοτητα σου...μονον αυτο βοηθαει πραγματικα...η ξαπλα,η ακινησια και ολα αυτα τα χαριτωμενα που προτεινονται ως βοηθητικα για να εμφυτευτουν τα εμβρυα,μονον χαλια ψυχολογια επιφερουν, η οποια γινεται ακομα χειροτερη αν το αποτελεσμα δεν ειναι το επιθυμητο...αν ειναι να "κολλησει" το εμβρυακι,θα κολλησει...καλη επιτυχια

Συμφωνώωωωω!!!

Εγώ μετά την εμβρυοματαφορά,με το καλό,σκοπεύω να πάω και στη δουλειά κανονικά,απλά θα προσέξω να μην κουράζομαι πολύ!

Εμένα η μόνη φορά που πέτυχε η εμφύτευση ήταν σε τεχνητό κύκλο όπως τον λένε, με εμβρυομεταφορά κρυοσυντηρημένων εμβρύων. Στους κύκλους αυτούς χορηγούνται αντισυλληπτικά για να μηνκάνεις ωορρηξία και γίνεται προετοιμασία του ενδομητρίου με έξτρα προγεστερόνη.

Εμένα αυτά τα αντισυλληπτικά/οιστρογόνα (progynova λέγονται) μου έκαναν πολύ καλό από τη στιγμή που τα πήρα ένιωθα ζεν, πιο ήρεμη πιο χαρούμενη, δεν είχα άγχος όπως πχ στον κύκλο της διέγερσης. Δεν το πολυσκεφτόμουνα δηλαδή, και σ'αυτό βοηθούσε και ότι σε αυτούς τους τεχνητούς κύκλους δε χρειάζεται να πηγαίνεις στο γιατρο για υπέρηχο, εξετάσεις κλπ.

Παίρνεις τα αντισυλληπτικά σου για 10 μέρες, πας μια φορά σε βλέπει και αποφασίζετε τη μέρα της εμβρυομεταφοράς. Αφού σου μεταφέρουν τα έμβρυα πας σπίτι σου (2 βλαστοκύστες βάλαμε). Εμείς είχαμε πάει για ψώνια γιατί ήταν Σάβατο, είχα αγοράσει και κάτι γόβες θυμάμαι. Μετά κομμωτήριο και μετά σινεμά. Σπίτι μαζεύτηκα τα μεσάνυχτα! Και τη Δευτέρα πήγα κανονικά στη δουλειά και μάλιστα με τα πόδια, και το ίδιο συνεχίστηκε μέχρι την 6η βδομάδα που άρχισα να βλέπω αίμα και φρίκαρα. Τελικά ήταν ένα αιμάτωμα άσχετο με το μωρό.

Αυτά. Α, κάτι βασικό, έπαιρνα και κάτι βιταμίνες πολύ ακριβές με το ένζυμο Q10 και ωμέγα-3. Αλλά δεν είχα προλάβει να πάρω και πολλές, σε εκείνο τον κύκλο τις είχα ξεκινήσει, δεν ξέρω αν βοήθησαν. Διατροφή κλπ τίποτα το ιδιαίτερο, το αλκοόλ το σταμάτησα από την εμβρυομεταφορά και μετά. Στον αμέσως προηγούμενο κύκλο είχα κάνει εξωσωματική με φουλ διέγερση και 2 βλαστοκύστες και δεν έπιασε, η χοριακή ήταν μηδέν.

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

Εμένα η μόνη φορά που πέτυχε η εμφύτευση ήταν σε τεχνητό κύκλο όπως τον λένε, με εμβρυομεταφορά κρυοσυντηρημένων εμβρύων. Στους κύκλους αυτούς χορηγούνται αντισυλληπτικά για να μηνκάνεις ωορρηξία και γίνεται προετοιμασία του ενδομητρίου με έξτρα προγεστερόνη.

Εμένα αυτά τα αντισυλληπτικά/οιστρογόνα (progynova λέγονται) μου έκαναν πολύ καλό από τη στιγμή που τα πήρα ένιωθα ζεν, πιο ήρεμη πιο χαρούμενη, δεν είχα άγχος όπως πχ στον κύκλο της διέγερσης. Δεν το πολυσκεφτόμουνα δηλαδή, και σ'αυτό βοηθούσε και ότι σε αυτούς τους τεχνητούς κύκλους δε χρειάζεται να πηγαίνεις στο γιατρο για υπέρηχο, εξετάσεις κλπ.

Παίρνεις τα αντισυλληπτικά σου για 10 μέρες, πας μια φορά σε βλέπει και αποφασίζετε τη μέρα της εμβρυομεταφοράς. Αφού σου μεταφέρουν τα έμβρυα πας σπίτι σου (2 βλαστοκύστες βάλαμε). Εμείς είχαμε πάει για ψώνια γιατί ήταν Σάβατο, είχα αγοράσει και κάτι γόβες θυμάμαι. Μετά κομμωτήριο και μετά σινεμά. Σπίτι μαζεύτηκα τα μεσάνυχτα! Και τη Δευτέρα πήγα κανονικά στη δουλειά και μάλιστα με τα πόδια, και το ίδιο συνεχίστηκε μέχρι την 6η βδομάδα που άρχισα να βλέπω αίμα και φρίκαρα. Τελικά ήταν ένα αιμάτωμα άσχετο με το μωρό.

Αυτά. Α, κάτι βασικό, έπαιρνα και κάτι βιταμίνες πολύ ακριβές με το ένζυμο Q10 και ωμέγα-3. Αλλά δεν είχα προλάβει να πάρω και πολλές, σε εκείνο τον κύκλο τις είχα ξεκινήσει, δεν ξέρω αν βοήθησαν. Διατροφή κλπ τίποτα το ιδιαίτερο, το αλκοόλ το σταμάτησα από την εμβρυομεταφορά και μετά. Στον αμέσως προηγούμενο κύκλο είχα κάνει εξωσωματική με φουλ διέγερση και 2 βλαστοκύστες και δεν έπιασε, η χοριακή ήταν μηδέν.

Κι εγω με κατεψυγμενα θα ξεκινησω τις επομενες μερες αλλα ο γιατρος εκτος απο τα 2 κατεψυγμενα θελει να βαλει κ το φρεσκο του κυκλου! Ειδες, βοηθαει πολυ τελικα να μην εχεις αγχος, εγω ειχα κατσει 15 μερες στο κρεβατι αλλα αν δε θελει να γινει δε γινεται...! Ελπιζω αυτη η φορα να ειναι η τυχερη!

καλησπερα κοριτσια

εγω αυτο που ξερω ειναι (ειδικα τωρα που ειναι χειμωνάς) πρεπει να εχεις ζεστα τα ποδαρακια σου ωστε να υπαρχει καλη κυκλοφορια του αίματος ετσι θα υπαρχει καλυτερη υποδοχη του μωρου.

Πολυ ενδιαφέρον το θεμα που ανοιξες κονστ1974

μπραβο και καλη σου επιτυχια, ευχομαι να ειναι η χρονια σου;):)

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω κοριτσι κ σε εσένα καλη συνεχεια.Τώρα ειδα οτι περιμενεις διδυμακια.Ειδες το φύλο τους;

(ενα κι ενα πετυχαμε αυτη τη φορά!)

Konst74, καλη επιτυχια!

Η μονη συμβουλη που μου έδιναν εμενα ηταν οχι βαρη και κουραση (δηλ μην κατσεις να τριψεις ολο το μπανιο και το μπαλκονι σου εκεινες τις μερες!).

Απο δικο μου ενστικτο θα σου πω να προσθεσεις μια οσο μπορεις φυσιολογικη καθημερινη ρουτινα, να πας στη δουλεια, για ψωνια ή για καφε και γενικά ο,τι θα εκανες ετσι κι αλλιως (νομιζω οτι βοηθαει ψυχολογικα δηλαδη).

Οργανικά δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα, περα απο το να εισαι γενικα ...συντηρητικη :wink:

Εγώ τους παρακαλούσα να αφήσουν και το ωάριο του κύκλου αλλά ήταν κάθετοι ότι ο τεχνητός κύκλος γίνεται με χορήγηση αντισυλληπτικών και έτσι εξασφαλίζονται οι μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Είμαι σε κορυφαίο κέντρο στο εξωτερικό. Τι να σου πω, δεν παίρνεις μια 2η γνώμη?

Όσο για το κρεβάτι στον 1ο κύκλο που έκανα ενέσεις κλπ είχα κάτσει σπίτι λίγες μέρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και το άγχος πολύ μεγάλο. Οι δικοί μου γιατροί μου έλεγαν ότι η ξάπλα είναι απλά ένας μύθος.

Φαντάσου ότι στη 2η εμβρυομεταφορά που τελικά πέτυχε σηκώθηκα στα 2 λεπτά γιατί ήθελα τουαλέτα από το πολύ νερό που μου είχαν δώσει να πιω!

Στην 1η είχα μείνει ξάπλα 1 ώρα και τίποτα δεν έγινε. Δεν παίζει ρόλο.

Κι εγω με κατεψυγμενα θα ξεκινησω τις επομενες μερες αλλα ο γιατρος εκτος απο τα 2 κατεψυγμενα θελει να βαλει κ το φρεσκο του κυκλου! Ειδες, βοηθαει πολυ τελικα να μην εχεις αγχος, εγω ειχα κατσει 15 μερες στο κρεβατι αλλα αν δε θελει να γινει δε γινεται...! Ελπιζω αυτη η φορα να ειναι η τυχερη!

Dw9Ap2.pngUbgpp2.png

Εγώ τους παρακαλούσα να αφήσουν και το ωάριο του κύκλου αλλά ήταν κάθετοι ότι ο τεχνητός κύκλος γίνεται με χορήγηση αντισυλληπτικών και έτσι εξασφαλίζονται οι μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Είμαι σε κορυφαίο κέντρο στο εξωτερικό. Τι να σου πω, δεν παίρνεις μια 2η γνώμη?

Όσο για το κρεβάτι στον 1ο κύκλο που έκανα ενέσεις κλπ είχα κάτσει σπίτι λίγες μέρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και το άγχος πολύ μεγάλο. Οι δικοί μου γιατροί μου έλεγαν ότι η ξάπλα είναι απλά ένας μύθος.

Φαντάσου ότι στη 2η εμβρυομεταφορά που τελικά πέτυχε σηκώθηκα στα 2 λεπτά γιατί ήθελα τουαλέτα από το πολύ νερό που μου είχαν δώσει να πιω!

Στην 1η είχα μείνει ξάπλα 1 ώρα και τίποτα δεν έγινε. Δεν παίζει ρόλο.

Λαουρα με προβληματισε αυτο που λες... Θα μαθω μολις αδιαθετησω τι θα κανουμε, σκεφτομαι μηπως ο γιατρος θελει κ το ωαριο του φυσικου κυκλου μηπως καποιο απο τα κατεψυγμενα δεν επιβιωσει... Με τα αντισυλλυπτικα λες ειναι μεγαλυτερες οι πιθανοτητες! Εγω εκανα υστεροσκοπηση το Γεναρη , ενα κυκλο ξεκουραζομαι και μολις αδιαθετησω αναμενω τι αποφαση θα παρει ο γιατρος...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα καλή επιτυχία σε όλες κ θετικά τεστακια :P::p:p

Konsr1974 σου Στέλνω πμ

αστερακη αν ειναι σχετικά με την εμφυτευση μπορω να εχω και εγω πμ, ετοιμαζομαι για την πρωτη μου εξωσωματικη το Μάρτιο;):);)

αν σου ειναι ευκολο plssss

Εμενα μου μετεφεραν μαζι με τα κατεψυγμενα κ το φρεσκο του κυκλου κ ορμονες ξεκινησα νομιζω μετα την εμβρυομεταφορα. Ειχα ομως πολυ καλο ενδομητριο. Ηταν δεκα την ημ της ωοληψιας. Μου ειχε πει οτι ειναι καλυτερη η εμφυτευση σε φυσικο κυκλο. Τωρα τι να πω? Διαβαζουν διαφορετικες μελετες ο καθενας? Επισης τον προηγ κυκλου μου ειχε κανει υστεροσκοπηση για να αποκλεισει φλεγμονη κ σκρατσινγκ ξυσιμο του ενδομητριου. Καλη επιτυχια!

ΘQUOTE=βιολετα.;2821376]αστερακη αν ειναι σχετικά με την εμφυτευση μπορω να εχω και εγω πμ, ετοιμαζομαι για την πρωτη μου εξωσωματικη το Μάρτιο;):);)

αν σου ειναι ευκολο plssss

Εμενα μου μετεφεραν μαζι με τα κατεψυγμενα κ το φρεσκο του κυκλου κ ορμονες ξεκινησα νομιζω μετα την εμβρυομεταφορα. Ειχα ομως πολυ καλο ενδομητριο. Ηταν δεκα την ημ της ωοληψιας. Μου ειχε πει οτι ειναι καλυτερη η εμφυτευση σε φυσικο κυκλο. Τωρα τι να πω? Διαβαζουν διαφορετικες μελετες ο καθενας? Επισης τον προηγ κυκλου μου ειχε κανει υστεροσκοπηση για να αποκλεισει φλεγμονη κ σκρατσινγκ ξυσιμο του ενδομητριου. Καλη επιτυχια!

Isis καλημερα! Κ εγω εκανα υστεροσκοπηση το Γεναρη που λενε οτι βοηθαει κ ο γιατρος θελει με τα 2 κατεψυγμενα να βαλει κ το φρεσκο του κυκλου. Μου ειπε οτι αν τη δευτερη μερα περιοδου που θα παω εχω ικανοποιητικες καταβολες ισως λεει να μου δωσει λιγο φαρμακο μηπως βγαλψ 2-3 ωαρια... Μαλλον για να εχει να επιλεξει το λεει ε;; Ή φοβαται την αποψυξη; Πιστευετε στην εμφυτευση παιζει ρολο και το πώς τα τοποθετει ο γιατρος; Υπαρχει περιπτωση κοπελα να μην εχει καταφερει να εμφυτευτουν ποτε;;;;; Εχω αγχωθει λιγακι...

Εγω κοριτσια σημερα πήρα μια "ωραιοτατη" αρνητικη χοριακη κ ενω νομιζα οτι θα με πειραζε λιγοτερο μιας κ εχω ενα μικρουλη τελικα πρεπει να παραδεκτω πως ποναει πολύ ειδικα οταν βλεπω να στενευουν τα περιθωρια μου κ λογω ηλικιας κ λογω αποθεματων σε κρυοσυντηρημενα-εχω αλλα 2 οποτε ειναι για μια μονο φορα.

Ευχομαι σε όλες σας καλη συνεχεια.

Εγω κοριτσια σημερα πήρα μια "ωραιοτατη" αρνητικη χοριακη κ ενω νομιζα οτι θα με πειραζε λιγοτερο μιας κ εχω ενα μικρουλη τελικα πρεπει να παραδεκτω πως ποναει πολύ ειδικα οταν βλεπω να στενευουν τα περιθωρια μου κ λογω ηλικιας κ λογω αποθεματων σε κρυοσυντηρημενα-εχω αλλα 2 οποτε ειναι για μια μονο φορα.

Ευχομαι σε όλες σας καλη συνεχεια.

Λυπάμαι πολύ HOPE... Δεν θυμάμαι το ιστορικό σου, αλλά δεν μπορείς να ξανακάνεις τη διαδικασία από την αρχή; Αν κ σου εύχομαι να πιάσουν τόπο τα 2 τελευταία που ήδη έχεις!!

Εγω κοριτσια σημερα πήρα μια "ωραιοτατη" αρνητικη χοριακη κ ενω νομιζα οτι θα με πειραζε λιγοτερο μιας κ εχω ενα μικρουλη τελικα πρεπει να παραδεκτω πως ποναει πολύ ειδικα οταν βλεπω να στενευουν τα περιθωρια μου κ λογω ηλικιας κ λογω αποθεματων σε κρυοσυντηρημενα-εχω αλλα 2 οποτε ειναι για μια μονο φορα. Ευχομαι σε όλες σας καλη συνεχεια.

Hope77, στ' αληθεια λυπαμαι.

Μετα τον γιο μου, χρειάστηκε 1,5 χρόνος και 3 προσπάθειες (με αγωγη εννοω) για την τωρινη εγκυμοσυνη. Κι εγω ειχα αναθαρρήσει λογω του μικρου μου και ειχα ξεκινησει πολύ ...αερατη ψυχολογικά, αλλα αυτη η παλιοδιαδικασία, όσο σωτηρια κι αν ειναι οταν φερνει το επιθυμητο αποτέλεσμα, τόσο σε τσακιζει in the process.

Ευχομαι καλή συνεχεια.

Κοριτσια σας ευχαριστω για τα καλα σας λόγια.Εμενα ηταν η 1η προσπαθεια μετα το γιο μου καθως ειχαμε 3κρυοσυντηρημενα εμβρυα.Βάλαμε το καλυτερο κ εμειναν αλλα 2 για μια ακομη προσπαθεια.Κ εκει που ελεγα οτι δε με πειραζει πολυ να μεινω κ με ενα παιδακι (γιατι ειχα μια πολυ ασχημη εμπειρια στην εγκυμοσυνη κ κατα βαθος φοβομουν μια νεα εγκυμοσυνη)τώρα που βλεπω μπροστά μου κ μια πιθανη αλλη αποτυχια ομολογω οτι με στεναχωρει ιδιαιτερα.

Skountoufla τι εννοεις οτι πηρες αγωγη 3φορες;Δεν εκανες εξω/κη;

Με εξωσωματικη και εμβρυομεταφορα αποτυγχανα.

Γι'αυτο δοκιμάςαμε να κανουμε ενα βημα πισω: έκανα κανονικα την (ορμονικη) αγωγη της εξωσωματικης (μικροτερες δοσεις), μετα πρεγκνυλ και μετα προγραμματισμενη φυσικη επαφη [ουςιαςτικα προκληςη ωοθηλακιορρηξιας, περνας κανονικα απο επιτροπη εξωςωματικης (αλλα θεωρειται αλλη κατηγορία) με λιγοτερες απαιτηςεις απο εξεταςεις και σου δικαιολογουν μικροτερη δοςη φαρμακων].

Ετσι συνελαβα τον γιο μου και ετσι προεκυψαν και τωρα τα διδυμα.

Μεχρι να συλλαβω τον μικρο δοκιμασαμε με τον γιατρο διαφορους συνδυασμους φαρμακων (ποιοτητα και ποσοτητα), αλλα με το που πετυχαμε το σωστο προεκυψε και η εηκυμοσυνη (πιο πριν πχ επαιρνα τα φαρμακα αλλα δεν ωριμαζε ουτε ενα ωαριο), ενω τωρα για τη δευτερη εγκυμοσυνη παρ' ολο που ξεραμε τη δοση, δυσκολευτηκαμε να μας κατσει, ειχα και μια παλινδρομη ενδιαμεσα, αλλα τωρα ολα καλα θελω να πιστευω...

Κοριτσια σας ευχαριστω για τα καλα σας λόγια.Εμενα ηταν η 1η προσπαθεια μετα το γιο μου καθως ειχαμε 3κρυοσυντηρημενα εμβρυα.Βάλαμε το καλυτερο κ εμειναν αλλα 2 για μια ακομη προσπαθεια.Κ εκει που ελεγα οτι δε με πειραζει πολυ να μεινω κ με ενα παιδακι (γιατι ειχα μια πολυ ασχημη εμπειρια στην εγκυμοσυνη κ κατα βαθος φοβομουν μια νεα εγκυμοσυνη)τώρα που βλεπω μπροστά μου κ μια πιθανη αλλη αποτυχια ομολογω οτι με στεναχωρει ιδιαιτερα.

Μην σκέφτεσαι ετσι...μην το βάλεις κάτω...εχεις και 2 ακομα για προσπάθεια!

Με εξωσωματικη και εμβρυομεταφορα αποτυγχανα.

Γι'αυτο δοκιμάςαμε να κανουμε ενα βημα πισω: έκανα κανονικα την (ορμονικη) αγωγη της εξωσωματικης (μικροτερες δοσεις), μετα πρεγκνυλ και μετα προγραμματισμενη φυσικη επαφη [ουςιαςτικα προκληςη ωοθηλακιορρηξιας, περνας κανονικα απο επιτροπη εξωςωματικης (αλλα θεωρειται αλλη κατηγορία) με λιγοτερες απαιτηςεις απο εξεταςεις και σου δικαιολογουν μικροτερη δοςη φαρμακων].

Ετσι συνελαβα τον γιο μου και ετσι προεκυψαν και τωρα τα διδυμα.

Μεχρι να συλλαβω τον μικρο δοκιμασαμε με τον γιατρο διαφορους συνδυασμους φαρμακων (ποιοτητα και ποσοτητα), αλλα με το που πετυχαμε το σωστο προεκυψε και η εηκυμοσυνη (πιο πριν πχ επαιρνα τα φαρμακα αλλα δεν ωριμαζε ουτε ενα ωαριο), ενω τωρα για τη δευτερη εγκυμοσυνη παρ' ολο που ξεραμε τη δοση, δυσκολευτηκαμε να μας κατσει, ειχα και μια παλινδρομη ενδιαμεσα, αλλα τωρα ολα καλα θελω να πιστευω...

Να υποθέσω οτι το πρόβλημα ηταν στην ωορρηξία σου; Μια χαρά τα καταφέρατε όμως! Με το καλό και τα δυδιμακια σας!

Να υποθέσω οτι το πρόβλημα ηταν στην ωορρηξία σου; Μια χαρά τα καταφέρατε όμως! Με το καλό και τα δυδιμακια σας!

...ναι, δεν κανω ωορρηξια χωρις φαρμακα...πολυκυστικες με μεγαλη αντισταση στη διεγερση.

Ευχαριστω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...