Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλήματα με κέντρο λογοθεραπείας....

Recommended Posts

Κορίτσια και μανούλες καλησπέρα!

Θέλω να σας γράψω τον προβληματισμό μου....

Πριν ένα χρόνο όταν είμασταν 3 ετών ξεκινήσαμε να κάνουμε μαθήματα λογοθεραπείας με αιτία το ότι το παιδί μου (είναι αγοράκι) δεν έλεγε πολλά πράγματα για την ηλικία του καθώς ούτε σχημάτιζε προτάσεις κλπ όπως έπρεπε να κάνει ένα τρίχρονο. Μέσα σε ένα χρόνο έχω δει τεράστια πρόοδο καθώς τώρα λέει τα πάντα, τραγουδάει ολόκληρα τραγουδάκια, κάνει μεγάλες προτάσεις αλλά δεν τα λέει ακόμα καθαρά και πρέπει να δουλέψουμε πολύ την άρθρωση. Να σημειώσω ότι εκτός από λογοθεραπεία πέρσι ξεκινήσαμε ταυτόχρονα και παιδικό σταθμό στον οποίο πάμε και φέτος.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής... ενώ ήταν όλα καλά και του άρεσε που πηγαίναμε στην λογοθεραπεία από τον Ιούνιο και μετά (ώς και σήμερα) σταμάτησε να συνεργάζεται με την λογοθεραπεύτρια και θέλει και εμένα μαζί του στο μάθημα. Επειδή όμως αυτό θα θεωρούνταν πισωγύρισμα η λογοθεραπεύτρια δεν με αφήνει να μπω στο μάθημα, με αποτέλεσμα το παιδί να μην συνεργάζεται, να με ζητάει συνέχεια κλπ.

Πιστεύω ότι κάτι έχει προηγηθεί για να συμβαίνει όλο αυτό, ίσως έχει πάρει κάτι στραβά το παιδί αλλά δεν πιστεύω σίγουρα ότι είναι τυχαίο.

Εκτός από αυτό το πρόβλημα έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό καθώς και 2 μήνες πριν δημιουργηθεί όλο αυτό (από τον Απρίλιο περίπου) δεν γίνεται καμία πρόοδος και στο κέντρο και κάνουν πράγματα που εμένα μου φαίνονται περιττά και δεν κάνουν βασικά πράγματα που είναι τα απαραίτητα. Αυτά τα λέω και σε συζήτηση που είχα με τον παιδίατρο μου, μου είχε πει ότι εκεί σε αυτά τα κέντρα τα θέλουν "στρατιωτάκια" τα παιδιά και ότι είχα δίκιο στο ότι αυτά που τον μαθαίνουν είναι περιττά για την ηλικία του. Πχ δεν τον μαθαίνουν τα χρώματα τα οποία του τα έμαθα εγώ το καλοκαίρι, δεν δουλεύουν καθόλου μα καθόλου την άρθρωση και τον μαθαίνουν πχ να παίζει σε δυαδικό παιχνίδι του στυλ "σειρά μου - σειρά σου" που ένα παιδάκι 4 χρονών που είναι σήμερα δεν θα παίξει και μονόπολη (!) για να μάθει το "σειρά μου - σειρά σου".

Σκέφτομαι πολύ πολύ σοβαρά να τον αλλάξω κέντρο και θα ήθελα τις γνώμες σας. Ήδη έχω κάνει κάποιες κινήσεις και έχω επικοινωνήσει με κάποια άλλη λογοθεραπεύτρια.

Είμαι πολύ αγχωμένη καθώς έχω ένα παιδάκι που είχε μια καθυστέρηση στον λόγο, τώρα τα λέει βέβαια όλα αλλά όχι καθαρά και σε ένα χρόνο θα πάμε νήπιο και εκεί θα έχουμε πρόβλημα εάν δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Τι λέτε βρε μανούλες ποια η γνώμη σας?

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Διαφημίσεις

H λογοροθεραπεία έχει διάφορα στάδια και πράγματι δεν δουλεύουν όλο το διάστημα με την άρθρωση αποκλειστικά. Όμως και οι άλλες ασκήσεις παίζουν το ρόλο τους στο να κατακτήσει τον στόχο του το παιδί.

Ισως εαν για 1-2 μαθήματα με την λογοθεραπευτρα δεν κάνανε κλασικό μάθημα αλλά παίζανε επιτραπέζιο θεματικό κλπ να ηρεμούσε λίγο.

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι ...

η γνώμη μου είναι να κάνετε ένα διάλειμμα πρώτα.ΣΤΟΠ όλα. Το παιδί δεν θα πάει προς τα πίσω δεν ξεχνά αυτά που έμαθε , αντίθετα είναι πιθανό να αυτο- βελτιωθεί και να σας εκπλήξει!!! Μετά απο μερικούς μήνες θα κάνετέ πάλι μια αξιολόγηση.

Αυτό θα σου προτείνει στο τέλος και ο ειδικός - γιατρός κλπ.

Φυσικά επιφυλάσσομαι, διότι δεν ξέρω πόσο σοβαρό πρόβλημα έχει πάντα το παιδί για να πάει άμεσα σε άλλο κέντρο.

Στη θεση σου θα εξεθετα τους προβληματισμους μου στον υπευθυνο του κεντρου. Οντως κατι πρεπει να εχει μεσολαβησει για να αλλαξει σταση ο μικρος σου. Απο την αλλη, σου υπενθυμιζω οτι εμεις οι γονεις δεν εχουμε τις καταλληλες γνωσεις η το κριτηριο για να διαπιστωσουμε τι ειναι απαραιτητο και τι περιττο στις παρεμβασεις τετοιου τυπου. Επισης διαφωνω με την κριση του παιδιατρου: τα παιδια πρεπει απο πολυ μικρα να οριοθετουνται (οχι φυσικα με τεχνικες "στρατιωτικου" τυπου). Θα ειναι ενα τεραστιο πλεονεκτημα για το παιδι να μαθει πως να"στεκεται" σε μια ταξη, στην ομαδουλα με τους συνομηλικους κλπ. Παιδια που δεν εξασκουνται νωρις σε αυτο αναγκαζονται εκ των πραγματων να το κανουν σε μεγαλυτερη ηλικια, ισως οχι τοσο αβιαστα. Συζητησε με τον υπευθυνο για τους επιμερους στοχους και ιδιως για την αλλαγη της στασης του παιδιου. Δεν ειναι κακο να αλλαξεις λογοθεραπευτη, ομως πριν το κανεις να εισαι ενημερωμενη και για τον τροπο που λειτουργει το κεντρο στο οποιο πατε, αλλα και για το μελλοντικο.

ΥΓ τα αρθρωτικα προβληματα, πιστεψε με λυνονται αρκετα γρηγορα με την καταλληλη εκπαιδευση. Επικεντρωνεις εκει, γιατι ειναι το πιο ορατο ισως κομματι της αναπτυξης του παιδιου σου. Υπαρχουν ομως κι αλλα, αν οχι περισσοτερο, το ιδιο σημαντικα που θα καθορισουν σε μεγαλο βαθμο και την πορεια του παιδιου. Καλη τυχη απο μια μαμα που ηταν στη θεση σου και τωρα ο μικρος της "φυσαει" στην β δημοτικου..

Δεν μπορώ να μιλήσω για τη λογοθεραπεία αυτη καθ εαυτή καθώς δεν έχω τις γνώσεις. Θα αναφερθω, όμως, στο παιχνίδι με τη σειρά που ειπες. Είναι παρά πολύ σημαντικό ένα παιδί να μάθει να περιμένει τη σειρά του σε ένα παιχνίδι. Μπορεί να μην παίξει μονοπολη (όπως ανεφερες), θα παίξει όμως με μια μπάλα, στην τσουλήθρα, στις κούνιες........ Πρέπει να ξέρει ότι τώρα είναι ή σειρά του άλλου παιδιού να τσουλησει και μετά είναι ή δική του σειρά.....

Βλέπεις, δεν είναι τόσο απλοϊκά όσο μπορεί να φαντάζουν στο μυαλό κάποιου που είναι εξωτερικός παρατηρητής.

Όσο για τα χρώματα..... Δεν βρίσκω το λόγο να του τα μάθει λογοθεραπευτής......

Εγώ θα σε συμβουλευα να μιλησεις με τη λογοθεραπευτρια και να της θέσεις τους προβληματισμούς σου. Αν δεν πάρεις ικανοποιητικες, ξεκάθαρες απαντήσεις, κοιτα για άλλο κέντρο. Γενικά να ακούς το ένστικτο σου. Το παιδι είναι σε ηλικία που δεν πρεπει να χάνει χρονο.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις γνώμες σας.

alex1979 το ένστικτό μου μου λέει καθαρά να σταματήσω από εκεί. Μην ξεχνάμε και το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης, πληρώνουμε και δεν βλέπουμε αποτελέσματα.

emmaki μου το παιδί ξέρει να περιμένει την σειρά του σε αυτά που περιέγραψες καθώς και συναναστρέφεται με άλλα παιδάκια στον παιδικό σταθμό όμως στην λογοθεραπεία παίζουν δυαδικό παιχνίδι "σειρά μου - σειρά σου" σε παιχνίδια τύπου επιτραπέζια για μικράκια ή σε παζλ κάτι που μου φαίνεται περιττό όχι ότι δεν πρέπει να το μάθει αλλά ότι υπάρχουν πρώτα άλλες προτεραιότητες. Δεν λέω να μην μάθει να παίζει με σειρά αλλά ας κάνουμε πρώτα αυτά που "πρέπει" να κάνουμε τα βασικά δηλαδή και ύστερα αυτά.

Και κάτι άλλο, τα χρώματα ήταν μέσα στους επόμενους στόχους για να τα μάθουν οπότε είναι δουλειά του λογοθεραπευτή. Τους στόχους τους έχει βάλει η λογοθεραπεύτρια και όχι εγώ οπότε γι' αυτό και στο λέω. Είχε προσπαθήσει να του τα μάθει πριν το καλοκαίρι και δεν έβλεπε αποτέλεσμα και τα παράτησε και τα έβαλε ξανά στους μελλοντικούς στόχους. Εγώ όμως τα κατάφερα να του τα μάθω το καλοκαίρι! Η διαφορά είναι ότι εκείνη προσπαθούσε με τον δικό της τρόπο, ενώ εγώ προσπάθησα με πολλούς τρόπους (δαχτυλομπογιές, χειροτεχνία, χρωματιστά χαρτιά, εκπαιδευτικά dvd, εκπαιδευτικά παιχνίδια).

Επίσης AMD080911 με την οριοθέτηση είμαι προσωπικά σαν μαμά πολύ θετική και έχω διαβάσει και έχω ψαχτεί πολύ με το θέμα, έχω θέσει κανόνες στο σπίτι που τηρούνται και όταν πήγε εκεί το παιδί ήταν ένα παιδί που άκουγε γιατί οι βασικές αρχές είχαν ήδη μπει από το σπίτι του. Αλλά δεν μπορεί να μου λέει η κυρία ότι έχουμε πρόβλημα γιατί του μιλάει κάποιες φορές και δεν την κοιτάει (βλεμματική επαφή σε αυτά που του λέει) ή δεν την προσέχει. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας ώρες, έτσι και τα παιδιά. Και εμένα δεν με προσέχει πάντα αλλά ξέρω πχ ότι είναι κουρασμένος, δεν έχει όρεξη ή έχει πεισμώσει για κάτι. Εγώ όμως το ξέρω το παιδί μου, εκείνη δεν το ξέρει βλέποντας το 1,5 ώρα την εβδομάδα.

Το θέμα είναι ότι ζητάνε και από εμένα να είμαι απότομη μαζί του όταν πηγαίνουμε εκεί και να του επιβάλω να μπει μέσα για μάθημα. Εγώ τους ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο καθώς εγώ είμαι η μαμά και πρέπει να είμαι εκεί όποτε το παιδί μου με χρειαστεί όπως και δεν γίνεται να χάσω την εμπιστοσύνη του παιδιού μου.

Για παράδειγμα αν του επιβάλω να μπει μέσα και γίνει κάτι που το πειράξει μετά δεν θα μου το πει. Το ρωτάω εντομεταξύ εάν έχει γίνει κάτι και δεν μου λέει. Δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί αλλά σας λέω είναι πολλοί μήνες τώρα που πάμε και φεύγουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Και όλο τον προηγούμενο καιρό πηγαίναμε με χαρά στο μάθημα και το παιδί την ζήταγε την δασκάλα του, πέρναγε καλά. Μπορεί να μην έχει γίνει και τίποτα, δεν θέλω να κακολογήσω την κυριά και να έχει κάτσει κάτι στραβά στα μάτια του παιδιού μου. Να έχει κάνει κάτι πχ η κυριά όχι κακό και το παιδί να το πήρε με κακό μάτι. Δεν ξέρω τι να πω.

ferby μου αυτό με το διάλλειμα είναι πολύ καλή ιδέα. Θα πάω για αξιολόγηση σε 2 βδομάδες και θα συζητήσω αυτά τα θέματα και εκεί. Ήταν να πάω σε 2 μήνες αλλά έχω κλείσει νωρίτερα προκειμένου να δω τι θα κάνω με το κέντρο, να το αλλάξω ή όχι.

Εγώ πάντως είμαι της άποψης να αλλάξω αλλά αυτό δεν θα το κρίνω εγώ αλλά το ίδιο το παιδί όταν πάμε να δούμε και το άλλο κέντρο και δούμε πως συμπεριφέρεται και εκεί.

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Βρε κορίτσια με αφορμή όλα τα παραπάνω ξέρετε κανένα ΚΑΛΟ κέντρο λογοθεραπείας κοντά σε περιοχές Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Μεταμόρφωση;

yVUtp2.png

lK3Up3.png

• 4 months later...

Θα ήθελα τη γνώμη του forum για το εξής θέμα.

Ο γιος μου 4 ετών πηγαίνει σε γνωστό αναπτυξιολογικό κέντρο όπου κάνει λογοθεραπεία/εργοθεραπεία. Εντελώς ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα η λογοπαιδικός μας ανακοίνωσε ότι σταματάει πλέον να εργάζεται σε αυτό το κέντρο, γιατί υπάρχει ένα προσωπικό θέμα. Στην θέση της, το κέντρο μας πρότεινε μία λογοπαιδικό η οποία πήρε το πτυχίο της πριν τα Χριστούγεννα, ουσιαστικά δηλαδή είναι άπειρη. Βέβαια στην πρώτη συνεδρία που ήταν και οι δύο μαζί (πρώην και νυν) ο γιος μου συνεργάστηκε, αλλά δεν ξέρω εάν θα συνεργάζεται από δω και πέρα με τη νέα. Επιπλέον η νέα είναι άπειρη κι αυτό με προβληματίζει αρκετά.

Η αναπτυξιολόγος κα Θωμαίδου που τον παρακολουθεί, μας είχε συστήσει το κέντρο λογοθεραπείας του κου Α. Αλεξάνδρου στην Κυψέλη αλλά δεν πήγαμε εκεί και τώρα το σκέφτομαι. Εχει κανείς εμπειρία από αυτό το κέντρο;

• 5 months later...
Θα ήθελα τη γνώμη του forum για το εξής θέμα.

Ο γιος μου 4 ετών πηγαίνει σε γνωστό αναπτυξιολογικό κέντρο όπου κάνει λογοθεραπεία/εργοθεραπεία. Εντελώς ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα η λογοπαιδικός μας ανακοίνωσε ότι σταματάει πλέον να εργάζεται σε αυτό το κέντρο, γιατί υπάρχει ένα προσωπικό θέμα. Στην θέση της, το κέντρο μας πρότεινε μία λογοπαιδικό η οποία πήρε το πτυχίο της πριν τα Χριστούγεννα, ουσιαστικά δηλαδή είναι άπειρη. Βέβαια στην πρώτη συνεδρία που ήταν και οι δύο μαζί (πρώην και νυν) ο γιος μου συνεργάστηκε, αλλά δεν ξέρω εάν θα συνεργάζεται από δω και πέρα με τη νέα. Επιπλέον η νέα είναι άπειρη κι αυτό με προβληματίζει αρκετά.

Η αναπτυξιολόγος κα Θωμαίδου που τον παρακολουθεί, μας είχε συστήσει το κέντρο λογοθεραπείας του κου Α. Αλεξάνδρου στην Κυψέλη αλλά δεν πήγαμε εκεί και τώρα το σκέφτομαι. Εχει κανείς εμπειρία από αυτό το κέντρο;

Tελικά μείναμε στο κέντρο γιατί η νέα λογοπαιδικός αποδείχθηκε ότι έχει την θέληση να προσφέρει κι ότι συνεργάζεται με το γιο μου και θα συνεχίσουμε μαζί της και τη νέα χρονιά. Διακόψαμε την εργοθεραπεία στο κεντρο αυτό γιατί δεν μείναμε ικανοποιημένοι και συνεχίζουμε σε αλλο κέντρο. Εντω μεταξύ έχουμε ήδη δεί κι άλλα κέντρα λογοθεραπειας κοντά μας όπως το προαναφερθέν, αλλά τελικά δεν εντυπωσιαστήκαμε για να αλλάξουμε.

Διαφημίσεις

Δηλαδή, yorgos, κάνετε λογοθεραπεία σε άλλο κέντρο και εργοθεραπεία αλλού; Ο Εοππυ το δέχεται αυτό ή πρέπει λογοθεραπεία και εργοθεραπεία να γίνονται στο ίδιο κέντρο για να παίρνεις πίσω τα χρήματά σου;

Δηλαδή, yorgos, κάνετε λογοθεραπεία σε άλλο κέντρο και εργοθεραπεία αλλού; Ο Εοππυ το δέχεται αυτό ή πρέπει λογοθεραπεία και εργοθεραπεία να γίνονται στο ίδιο κέντρο για να παίρνεις πίσω τα χρήματά σου;

Καλημέρα ποπη

Η αποδειξη που παιρνουμε απο το κεντρο λογοθεραπειας και καταθετουμε στον ΕΟΠΥΥ, περιλαμβανει την λογοθεραπεια και εικονικα την εργοθεραπεια και την ειδικη διαπαιδαγωγηση. Μιλάμε ότι παιρνουμε πίσω περιπου 250 ευρω ανα μήνα (για τις 3 θεραπειες) απο τα 270 ευρω που πληρωνουμε μονο για τη λογοθεραπεια.

Θα μπορουσαμε να ζητουσαμε αποδειξη μονο για τις 2 θεραπειες, οποτε το ποσο θα εβγαινε χαμηλοτερα και την αποδειξη για την εργοθεραπεια να τη ζητουσαμε απο το αλλο κεντρο. Δεν θα υπηρχε προβλημα με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο άλλο κεντρο δεν παιρνουμε αποδειξη γιατι ετσι κι αλλιως η αποζημίωση απο τον ΕΟΠΥΥ για εργοθεραπεια ειναι εξευτελιστική (1,23 ευρω ανα συνεδρεια) κι επιπλεον εχουμε πετυχει μια πολυ καλη τιμη ανα συνεδρεια μη ζητωντας αποδειξη.

Περυσι καναμε ειδικη διαπαιδαγωγηση (προγραμμα portage) απο μια κυρια και πηγαινα τις αποδειξεις κανονικα στον ΕΟΠΥΥ χωρις να υπαρχει προβλημα (βεβαια η αποδειξη εγραφε 200 ευρω το μηνα κι επαιρνα πισω το εξευτελιστικο ποσο των 4,92 ευρω!!!)

Συνοψιζοντας ισχυει το ότι μπορεις να κανεις οπου θελεις τις θεραπειες. Νομιζω ότι περαν της λογοθεραπειας μονο η θεραπεια συμπεριφορας και η συμβουλευτικη γονεων αποζημιώνονται κάπως αξιοπρεπως!

Γιωργος

Yorgos, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν τα ήξερα όλα αυτά. Εγώ πηγαίνω τον μικρό εργοθεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα και δίνω 380 ευρώ. Μου φαίνεται μεγάλο το ποσό, αλλά δυστυχώς δεν είμαι κι εγώ ικανοποιημένη. Δηλαδή γράφουν εικονικά ότι γίνονται λογοθεραπείες, θεραπείες συμπεριφοράς κλπ, γίνεται μόνο εργοθεραπεία, που πληρώνεται ελάχιστα.

Μια διευκρίνιση μόνο: η διάγνωση που έχω δεν περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία. Αν χρειαστεί να κάνει και φυσικοθεραπεία σε άλλο κέντρο θα πρέπει να πάρω άλλη διάγνωση; Δηλαδή μπορώ να προσκομίζω στον ΕΟΠΠΥ δύο διαγνώσεις συγχρόνως;

Yorgos, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν τα ήξερα όλα αυτά. Εγώ πηγαίνω τον μικρό εργοθεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα και δίνω 380 ευρώ. Μου φαίνεται μεγάλο το ποσό, αλλά δυστυχώς δεν είμαι κι εγώ ικανοποιημένη. Δηλαδή γράφουν εικονικά ότι γίνονται λογοθεραπείες, θεραπείες συμπεριφοράς κλπ, γίνεται μόνο εργοθεραπεία, που πληρώνεται ελάχιστα.

Μια διευκρίνιση μόνο: η διάγνωση που έχω δεν περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία. Αν χρειαστεί να κάνει και φυσικοθεραπεία σε άλλο κέντρο θα πρέπει να πάρω άλλη διάγνωση; Δηλαδή μπορώ να προσκομίζω στον ΕΟΠΠΥ δύο διαγνώσεις συγχρόνως;

Καλημέρα Ποπη

στο ενα κεντρο που πηγαινουμε κανουμε 2 φορες εργοθεραπεια την εβδομαδα και δινουμε 25 ευρω ανα συνεδρια χωρις αποδειξη ενώ με αποδειξη ειναι 37 ευρώ (εσεις μαλλον στοιχιζει 32 ευρω η συνεδρία). Το θέμα ειναι ότι απο τον ΕΟΠΥΥ παιρνεις πισω για τις εργοθεραπειες ότι γραφει η γνωματευση για ενα μηνα χ 1,23 ευρω

στο άλλο κεντρο που πηγαινουμε κανουμε 2 φορες λογοθεραπεια την εβδομαδα και δινουμε 270 ευρω τον μηνα με αποδειξη. Η αποδειξη γραφει ότι κανουμε 15 συνεδριες λογοθεραπειας, 10 συνεδριες εργοθεραπειας (εικονικα) και 10 συνεδριες ειδικης διαπαιδαγωγησης (εικονικα) και με βαση όλα αυτα παιρνουμε πισω 249,60 ευρω. (η λογοθεραπεια αποζημιωνεται με 15 ευρω/συνεδρια, η εργοθεραπεια και ειδικη διαπαιδαγωγηση με 1,23/συνεδρια). Οπως σου εγραψα, εαν μπορειτε ζητειστε απο αυτον που σας γραφει τις γνωματευσεις να συμπεριλαβει επιπλεον θεραπειες συμπεριφορας και συμβουλευτικη γονεων ώστε να σας επιστρεφεται κατι παραπανω.

Στο θεμα του να προσκομισεις δυο διαγνωσεις στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορω να σου απαντησω, καλυτερα να ρωτησεις εκει απευθειας. Πιστευω ότι ειναι καλυτερο να πας με μια νεα διαγνωση που να καλυπτει και την φυσικοθεραπεια.

Εμεις πχ εχουμε δυο γνωματευσεις απο διαφορετικους γιατρους που λενε το ιδιο σχεδον πραγμα, αλλα εχουν αλλη συχνοτητα θεραπειων κι ο ενας πρόσθεσε κι αλλου ειδους θεραπειες (συμπεριφορας) ανα μηνα. Εξυπακουεται ότι πηγαινεις αυτη με την οποια θα παρεις τα περισσοτερα χρηματα πισω.

Γιωργος

• 5 months later...

Καλησπέρα, έχει κανείς εμπειρία από το κεντρο Έρεισμα στην Αγια Παρασκευή;Εχει δει αποτελέσματα σε σύντομο διάστημα; H αναπτυξιολόγος που μας είδε, διαπίστωσε αργή πρόοδο και σκεφτόμαστε να αλλάξουμε Κέντρο για να κάνουμε λόγο- κι έργο- εκει.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...