Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλάζω σχολείο...


Corinaaa

Recommended Posts

Μέχρι στιγμής πήγαινα σε ένα ιδιωτικό, αλλά τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ και έτσι τώρα θα πάω στο σχολείο της γειτονιάς μου (σήμερα κάναμε την εγγραφή!!). Να πω την αλήθεια δεν με πειράζει, επειδή από το παλιό μου σχολείο δεν είχα τις καλύτερες αναμνήσεις... σχεδόν σε όλο το δημοτικό ήμουν μόνη μου και τώρα στο γυμνάσιο κάνω με δυσκολία φιλίες.... ένιωθα έξω απ'τα νερά μου, διότι η οικογένεια μου δεν ήταν ποτέ πλούσια, απλά οι γονείς μου πίστευαν ότι άξιζε να πάω σε ιδιωτικό (διότι νόμιζαν ότι είναι καλύτερο- παλιά μυαλά- εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά :ρ) και ας σκεφτόμαστε να πάρουμε μέχρι και μια τυρόπιτα (που λέει ο λόγος...) αυτό όμως με έβγαλε στο περιθώριο...

 

Αλλά το θέμα μου δεν είναι το παλιό μου σχολείο,είναι αυτό που θα πάω τώρα. Από την μία, είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Είναι σαν μια.... "καινούρια αρχή" αλλά απ'την άλλη φοβάμαι... λόγο του ότι δεν έχω αδέλφια, και όπως είπα και πιο πριν δεν είμαι συνηθισμένη σε ..φιλίες... και δυσκολεύομαι πολύ :( ξέρω μόνο ένα παιδί απ'την περιοχή, με το οποίο δυστυχώς θα είμαι σε άλλο τμήμα (παρόλο που παρακάλεσα να είμαστε στο ίδιο τμήμα, εγώ θα είμαι στο γ4 και αυτός στο γ3) και έτσι, εγώ δεν θα ξέρω κανέναν από την τάξη μου και αυτό με τρομοκρατεί γιατί δεν μπορώ να ξανά- περάσω τα ίδια γιατί έχω και πολύ ευαίσθητη ψυχολογία :(

 

Η ερώτηση μου τώρα: (1) Κάποια συμβουλή από αυτούς που έχουν -ίσως- αλλάξει σχολείο;;

(2) Αν ερχόταν στο τμήμα σας ένα καινούριο παιδί θα πηγαίνατε να του μιλήσετε (έτσι όπως είστε με την παρέα σας ας πούμε... θα δεχόσασταν εύκολα καινούριους;;

 

Γενικά... νιώθω ΧΑΜΈΝΗ πριν καν αρχίσω!! Απλά είναι ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ!! :( :Ο μόνο μια εβδομάδα μακρυά... σνιφφφ... :(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σε ανησυχεί το άγνωστο. Λογικό.

 

Όμως, η περιέργεια είναι στη φύση του ανθρώπου. Θα σε πλησιάσουν, θα τους πλησιάσεις... Ακόμα και οι πιο κλειστοί τύποι κάνουν παρέες. Θα πάρει λίγο χρόνο, λίγο όμως. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να εξελίσσονται και οι πρώτες φιλίες.

 

Όλα θα πάνε καλά. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο που περνάνε πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες. Γιατί εσύ σήμερα αλλάζεις σχολείο και θα βρεθείς σε νέο περιβάλλον. Σε λίγο καιρό, κάποια σχολή θα σε οδηγήσει σε νέο περιβάλλον. Αργότερα θα βρεθείς σε νέο εργασιακό περιβάλλον. Έτσι είναι η ζωή όλων μας.

 

Όλα θα πάνε καλά! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές!! Και ευχαριστώ που απάντησες τόσο γρήγορα! :P και με έκανες και ηρέμησα, και στο λέω εγώ που γενικά είμαι αγχώδης τύπος, και όσο και αν προσπαθώ να το εμποδίσω δεν μπορώ :( Πάντως με έκανες και ένιωσα καλύτερα (φαντάσου πόσο το σκεφτόμουν, που ήρθα και γράφτηκα βραδιάτικα στο φόρουμ και έγραψα και θέμα!!)

 

Ευχαριστώ!! :-D:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Εστίασε σε αυτό που λες: Στην καινούρια αρχή! Σκέψου πόσο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα σε σχέση με αυτό που είχες πριν. Σκέψου πόσο ωραίο είναι να πηγαίνεις σε σχολείο της γειτονιάς σου, θα γνωρίσεις παιδιά από την περιοχή, θα έχεις παρέες, μπορείς πολύ πιο εύκολα να ανταλλάσσεις επισκέψεις, μπορεί σε λίγο καιρό να πηγαίνεις φροντιστήρια μαζί, και να σου πω και κάτι: μπορει με τα παιδιά της γειτονιάς σου να νιώσεις πιο άνετα από ό,τι με τα παιδιά του ιδιωτικού, που ξέρεις?

Επίσης μη σε τρομάζει που είσαι μοναχοπαίδι. Τα αδέλφια δεν εγγυώνται μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση. Δύο από τις πολύ καλές μου φίλες είναι μοναχοπαίδια και έχουν πολλές και καλές φίλες και παρέες.

Δεν είναι εύκολο να είσαι έξω από τα νερά σου, έχεις δίκιο. Όμως είναι απλά θέμα χρόνου, όπως σου είπαν και παραπάνω. Και μάλιστα λίγου χρόνου. Σε μια βδομάδα θα νιώθεις ήδη καλύτερα.

Εγώ έχω αλλάξει σχολείο μία φορά, φεύγοντας από την Ελλάδα και άλλη μία γυρνώντας. Τεράστια αλλαγή. Ο μεγαλύτερός μου εφιάλτης ήταν τι θα κάνω στο διάλειμμα που δεν θα ξέρω κανέναν και θα κάθομαι μόνη μου χωρίς να μου μιλάει κανένας. Όμως δεν έγινε έτσι. Καταρχάς πάντα θα υπάρχουν και άλλοι καινούριοι, και με αυτούς είναι πιο εύκολο να κολλήσεις. Έπειτα προσπάθησε να είσαι φιλική και αυθόρμητη (εννοώ όχι στημένη) και θα έρθουν και οι άλλοι προς εσένα. Προσπάθησε να αρχίσεις και συ κάποια κουβέντα, όσο κι αν είναι δύσκολο. Και μια συμβουλή: Μην πας προς αυτους που φαίνονται να είναι οι πιο popular. Ορισμένοι προσπαθούν να σε ψαρώσουν έτσι για την πλάκα τους. Πήγαινε προς αυτούς που εσένα σου φαίνονται πιο ενδιαφέροντες και πιο κοντά σε σένα.

Και ναι, εγώ πάντα μιλούσα στα καινούρια παιδιά, ή γενικά στους καινούριους στο περιβάλλον. Και μου μιλούσαν και μένα (οχι όλοι, ούτε από την αρχή απαραιτήτως, αλλά τελικώς μου μιλούσαν) όταν ήμουν καινούρια.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος θέλει πραγματικά να κάνει φίλους και έχει διάθεση να ανοιχτεί, να δώσει και να πάρει, θα τα καταφέρει. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλούς, χρειάζεται να έχεις καλούς φίλους.

Και κάτι τελευταίο. Αν μπεις στην τάξη, και νιώθεις αμήχανη, αδέξια, χαζή, ή ότι όλοι σε κοιτάνε περίεργα ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Είναι φυσιολογικό, έχει συμβεί σε όλους μας μα σε όλους μας καποια στιγμή, ακόμα και σε αυτούς που εκπέμπουν τόση αυτοπεποίθηση. Εγώ ενίοτε το νιώθω ορισμένες φορές ακόμα, και είμαι πλέον παντρεμένη με παιδιά. Και γρήγορα περνάει. Περνάει κάθε φορά, στο εγγυώμαι.

Και τέλος, η προηγούμενη κοπέλα το συνόψισε χωρίς πολλές φλυαρίες (όπως εγώ:-P) άψογα:

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου corinaa εχω περασει ακριβως το ιδιο με εσενα πηγαινα σε ιδιωτικο ολα τα χρονια εμενα δεν μου αρεσε ουτε πολλους φιλους ειχα και τις 2 τελευταιες ταξεις του λυκειου πηγα στο δημοσιο.η αληθεια ειναι οτι εξεπλαγην γιατι ηρθαν ολα μα ολα τα παιδια να μου μιλησουν και να με κανουν να νιωσω ομορφα σε αντιθεση με το παλιο σχολειο που οποτε ερχονταν ενας καινουργιος δεν του μιλαγε κανεις μεχρι να αποδειξει οτι αξιζει την παρεα τους!!!!με το που πηγα λοιπον μετανιωσα που δεν το ειχα κανει νωριτερα απλα τωρα εχεις μονο εικονες απο το παλιο σου σχολειο και νομιζεις οτι ετσι θα ειναι και στο καινουργιο!ειμαι σιγουρη οτι θα περασεις πολυ καλυτερα οπως ειχα παθει και εγω, μην ανησυχεις καθολου γλυκια μου ολα θα πανε καλα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! :D:D:D:D:D

 

kolokythaki έχεις δίκιο! Θα προσπαθήσω να εστιάσω στην καινούρια αρχή!! :D Και πραγματικά είναι τελείως ο εαυτός μου εκεί που λες ότι μπορεί να κοιτάζουν οι άλλοι!! ΠΑΝΤΑ όταν συμβαίνει αυτό (που συμβαίνει/συνέβαινε αρκετά) νιώθω εντελώς αδέξια και ανασφαλής και χαζή όπως και όταν ήμουν μόνη μου στο διάλειμμα!! ήθελα αυτό που λέμε να ανοίξει η γη να με καταπιεί!

 

 

feno λες αυτό να είναι καμιά συνήθεια των παιδιών του ιδιωτικού;; Γιατί και σε στο δικό μου σχολείο από πάντα έτσι ήταν! Και πολύ σνομπ :? καμιά φορά έβλεπα γνωστούς μου στον διάδρομο και χαιρετούσα και αυτοί απλά κοίταζαν σαν αγάλματα :confused:

Αααχ μακάρι και εμένα να έρθουν να μου μιλήσουν!! Και αυτό το έχω ακούσει και από παιδιά που είχαν έρθει από το δημόσιο στο δικό μας σχολείο!! Μάλιστα, στην προσπάθεια μου να γίνω πιο κοινωνική στην α' γυμνασίου πήγα και μίλησα σε μια καινούρια και την ρώτησα πως της φαίνεται το σχολείο και τα παιδιά και απάντησε ακριβώς έτσι (το θυμάμαι, επειδή μου έκανε εντύπωση! Τότε νόμιζα ότι σε όλα τα σχολεία, τα παιδιά ήταν σνομπ σαν στο δικό μου!) "Το σχολείο είναι γα.μάτο αλλά τα παιδιά ρε φίλε είναι σκ.ατά σόρρυ κιόλας αλλά όποτε τους μιλάω έχουν μια μούρη σα να μου λέει αϊ παράτα μας στο σχολείο που ήμουν πριν, έμπαινες στην τάξη και σε αγγάλιαζαν"

 

 

 

Συγνώμη για την πολύ- λογία μου.. εν συντομία, θέλω να σας πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! :P:p:p:p:p:p:p

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...