Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ή ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ?

Recommended Posts

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ (ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ) ΟΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ. ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

anastasiax2

Διαφημίσεις

Συζήτησέ το με τον άντρα σου και αποφασίστε το μαζί. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για την πεθερά σου να προσέχει τη μικρή σου και να έχει και το νου της στην κόρη της, ειδικά μετά από αυτά τα γεγονότα. Κοιτάξτε για άλλες εναλλακτικές. Η πεθερά σου τί λέει?

anastasiax2,

ειδικός δεν είμαι, αλλά είναι προτιμότερος ο παιδικός

ειδικά στην τρυφερή ηλικία του παιδιού σου

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ...

anastasiax2

Νομίζω ότι είναι καλύτερα να στείλεις τη μικρή σου στον παιδικό. Το περιβάλλον που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας πρέπει καταρχήν να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται. Να είναι χαρούμενο και δημιουργικό. Πως θα τα καταφέρει η γιαγιά αυτά όταν έχει να «νταντεύει» και έναν άλλο άνθρωπο με τέτοιου είδους προβλήματα?

Διαφημίσεις

Κοριτσακι μου η προσωπικη μου γνωμη ειναι ο παιδικος.Θεωρώ αδικο για ενα τοσο μικρο παιδακι να βλεπει στην καθημερινοτητα του τετοιες ψυχολογιες.Δεν ξερεις κατα ποσο μπορει να το επηρεασουν.Εδω μεγαλοι ημαστε και αν βλεπουν καποιον συναθρωπο με μελαγχολια μιας πιανεται η ψυχη.Επισης ποτε δεν ξερεις πως γυρναει το μυαλο ανα πασα στιγμη,μηπως γινει καποια στιγμη επικυνδυνη για την μικρουλα?

προσωπικη αποψη παντα

rQGhp3.png

νομίζω ότι το πώς θα περνάει ένα παιδί την ημέρα του, καμία σχέση δεν έχει με το κατά πόσο αποτελεί την μοναδική πηγή χαράς για την γιαγιά

θέλω να πω ότι το ζητούμενο δεν είναι αν θα καλύψει τα κενά της η γιαγιά --μπορεί να την βλέπει συχνά--όχι όμως τόσες ώρες καθημερινά,

κάποιος ειδικός μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα, εγώ στην θέση σου θα την έστελνα παιδικό, δεν είναι θέμα ασφάλειας, αλλά θέμα απασχόλησης, συναναστροφής με παιδιά, πολλά τραγούδια και άλλα που θα την κάνουν χαρούμενη(το παιδί ,όχι την γιαγιά)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Κορίτσια νόμιζα πως ήμουν λίγο υπερβολική με την αντίδραση μου και με τη σκέψη να στείλω την μικρή μου στον παιδικό αλλά μετά απο όλα αυτά που μου είπατε καταλαβα ότι αυτό θα ήταν το πιο σωστό που θα έκανε ή κάθε μάνα... Ελπίζω να καταφέρω να πείσω και τον αντρα μου για το πως σκέφτομαι και όλα να πάνε καλύτερα!!

Ευχαριστω!

anastasiax2

Εμένα η πεθερά μου δεν έχει τόσα προβλήματα όμως εγώ και πάλι προτίμισα τον παιδίκό. Τα παιδιά θέλουν παιδιά για να παίξουν, να τραγουδήσουν, να ομαδοποιηθούν.

Θα την βλέπει και την γιαγιά αλλά όσο χρειάζεται...

Εμείς τον πρώτο μήνα του σταθμού την βγάλαμε με κανα δυο ιώσεις και άρνηση απο την κόρη μου να πάει, όμως τώρα τον λατρεύει και όταν γυρίζει είναι τόσο χαρούμενη, άσε που βλέπει τα άλλα και χωρίς καθόλου προσπάθεια απο μεριάς μου έκοψε πάνες και μπιμπερό....

Διαφημίσεις

Εμένα η πεθερά μου δεν έχει τόσα προβλήματα όμως εγώ και πάλι προτίμισα τον παιδίκό. Τα παιδιά θέλουν παιδιά για να παίξουν, να τραγουδήσουν, να ομαδοποιηθούν.

Θα την βλέπει και την γιαγιά αλλά όσο χρειάζεται...

Εμείς τον πρώτο μήνα του σταθμού την βγάλαμε με κανα δυο ιώσεις και άρνηση απο την κόρη μου να πάει, όμως τώρα τον λατρεύει και όταν γυρίζει είναι τόσο χαρούμενη, άσε που βλέπει τα άλλα και χωρίς καθόλου προσπάθεια απο μεριάς μου έκοψε πάνες και μπιμπερό....

Ασχετο με το τόπικ αλλά αυτός είναι ο λόγος που θέλω να βάλω την κόρη μου στον παιδικό σταθμό! Καλοί είναι οι γονείς μου αλλά η συμπεριφορά της μικρής είναι 60χρονου σε πολλά θέματα.... :? Το πρωί μου έφερε τις barbie της και μου είπε "ελα μαμά να πέτσουμε" και φέρνει τον Κεν και παίρνει μια barbie και τι μου λέει..... "πρέπει να την πάμε στο ΙΚΑ να της γράψει φάρμακα!!!" :shock::lol::roll: ΟΚ γέλασα αλλά το παιδάκι θέλει και τα τραγούδια του και τα παιχνίδια του και την ανεμελιά της ηλικίας του και όχι να λειτουργεί σαν αγχολυτικό στα "γερόντια" μας!

Παιδικός!!!!!

Έχε πάντα εμπιστοσύνη στο ένστικτο σου ως μάνα..

Δε χρειάζεται να πείσεις ΕΣΥ τον άντρα σου. Πηγαίνετε μαζί σε κάποιο παιδοψυχολόγο για ενημέρωση.... ΄Η το πιο απλό ρωτηστε τον παιδιατρό σας!!

Το πρωί μου έφερε τις barbie της και μου είπε "ελα μαμά να πέτσουμε" και φέρνει τον Κεν και παίρνει μια barbie και τι μου λέει..... "πρέπει να την πάμε στο ΙΚΑ να της γράψει φάρμακα!!!" :shock::lol::roll:

Θεικο το σχολιο της μικρής σου :lol::lol::lol: !!!

Και εγω ψηφιζω παιδικό στη συγκεκριμένη περπτωση για τους λογους που προαναφέρθηκαν .... και μονο που το σκέφτεσαι δείχνει ότι έχεις τις αμφιβολίες σου για τη φύλαξη της μικρής οπότε δεν χρειάζονται να επιβεβαιωθούν οι φοβίες σου για να πράξεις ... εμπιστεύσου το ενστικτο της μάνας ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

κοριτσάκι μου παιδικος χίλια τα εκατό. Εννοείται ότι η θεία αγαπάει το παιδί και δεν θέλει να του κάνει κακό. όμως μην μπερδέυεσαι δεν έχεις να κάνεις με μία κακιά γυναίκα αλλά με μία άρρωστη. Δεν είναι σίγουρο ότι πάντα θα ελέγχει τα συναισθήματα της. Πέρα όμως από το γεγονός της ασφάλειας είναι και το περιβάλλον. Εσύ πως αισθάνεσαι μετά από μία δύωρη για παράδειγμα επίσκεψη στην κουνιάδα σου. Φανταζομαι λίγο εηρεασμένη. Σκέψου το παίδάκι σου που ζέι εκεί τις περισότερες ώρες της μέρας. Στον παιδικό θα τραγουδάει , θα παίζει στις κούνιες θα μιλάει με άλλα παιδάκια. Αν ο άντρας σου έχει άλλη γνώμη κάνε αυτό που σου είπαν παραπάνω. Μια κουβέντα με τον παιδίατρο . Αυτό θα τον πείσει σίγουρα.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ!!!!!

Δεν θα το συζητουσα καθόλου.

Η μαμα μου παρακολουθηται εδω και 4 χρονια απο ψυχολογο γιατι εχει παρουσιασει ισχαιμικα και λιποθυμικα επεισοδια νευρωσικης μορφης (τα οποια οφειλονται στη συσσωρευση μη εκδηλωμενου αγχους και εντασης).

Ενω τον αγαπαει παρα πολυ τον χαρη και τον κραταει αρκετες ωρες η ιδια εχει προτιμησει να μην εχει την συνεχη ευθυνη του παιδιου και στην τελικη να υπαρχει εναλλακτικη αν παθει κατι. Και μονο η ιδεα οτι μπορει να παθει μια κριση (δεν ειναι επιθετικη ουτε εχει τασεις αυτοκτονιας κλπ, απλα λιποθυμαει) και να ειναι μονη της με το παιδι μας τρομοκρατει ολους..

Νομιζω οτι σε περιπτωσεις που μια ασθενεια παρεμβαλεται δεν εχεις επιλογες.. Ο παιδικος ή μια νταντα τελοσπαντως ειναι μονοδρομος

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Αναστασία.

Ο κίνδυνος, όσον αφορά το παιδί σου, δεν μπορεί να διαβαθμιστεί σε σοβαρό ή μη-σοβαρό. Παραμένει πάντοτε κίνδυνος για το παιδί σου και, νομίζω, πως έτσι πρέπει να τον εξετάζετε. Γιατί μπορεί όλα να πάνε καλά και η κοπέλα να το αγαπάει αλλά ΕΑΝ.... ΕΑΝ???

Να τον πας στον παιδικό, ο άντρας σου θα έπρεπε να συμφωνήσει αμέσως, γιατί εκεί θα ζήσει την ηλικία της, θα χαρεί, θα παίξει, θα μάθει. Δώστε της την ευκαιρία. :)

Φιλικά

Οι μητέρες μας οι γιαγιάδες τους και ομως τα κατάφεραν μας μεγαλωσαν μας λατρεψαν η καθε μία μοναδική με τις δικες της θετικες η αρνητικες εμπειριες αναμνησεις ,εκπαιδευση και πειρα και τωρα ηρθε και η δικη μας η σειρα να κανουμε την δικη μας οικογενεια .Ο χρονος η σχεση η στοργη η φροντιδα ειναι τα ιδια ακομα και σημερα , οι υποχρεωσεις περισσοτερες αλλα οι σχεση μας με το παιδι μας μοναδικη και ανεπαναληπτη αφηστε το ενστικτο να λειτουργησει μην ψαχνουμε συνεχεια για παιδοψυχολογους και αιτιες και αφορμες για γιατρους και φθηνες δικαιολογιες που μπορει να συμαδεψουν την ψυχη ενος παιδιου, δωστε του την ευκαιρια να σας χαρει και να το χαρειτε να σας δωσει το χαμογελο του και εσεις την ψυχη του .Σιγουρα ενας παιδικος σταθμος ειναι πιο σωστο με τους καταλληλους δασκαλους ειτε ειναι ιδιωτικο η δημοσιο ειναι προτιμοτερο και καταλληλοτερο για ενα παιδι ετσι θα του δοθει η ευκαιρια να κοινωνικοποιηθει να μαθει να παιξει να γελασει να δει τον εξω κοσμο μετα την ζεστη τρυφερη αγκαλια της μαμας και την προστασια του μπαμπα. Ολοι εσεις πως θα αισθανοσασταν σε μια ιδια κατάσταση αναλογη με την ηλικια σας και εσας προταγωνιστες εαν σας ειχε τυχει κατι αναλογο ...? φανταζομαι οχι και τοσο ανετα .... αφηστε το ενστικτο να λειτουργησει, αφηστε το παιδι να αναπνευσει μην το κανετε να αισθανετε σαν κρεμυδι ....το παιδι ειναι ενα συγχρονο αεροδρομιο χωρις πυργο ελεγχου, βρειτε το καταλληλο σχολειο και αφηστε το παιδι σας να λειτουργησει και να αναπτυχθει σωστα....

Εχω παρατηρησει στο δικο μου παιδι ποσες φορες εχει παρατησει τα παιχνιδια του οταν του προτεινουμε κατι διαφορετικο ξεχωριστο απο την καθημερινοτητα του να ειναι παρον να συμμετεχει σε μια εκδρομη σε μια παιδικη παρασταση , αμεσως παρατα τα παιχνιδια του και πετά εχοντας ενα χαμογελο ανεπαναληπτο ! ναι τα παιδια τα φεραμε στον κοσμο εμεις δεν ηρθαν μονα τους εχουν 100% αναγκη την δικη μας αγαπη και συμπονια υποστηριξη και γνωση , ΔΕΝ τα φεραμε να τα παρκαρουμε γυρω,γυρω ουτε να τα γυρναμε απο τον ενα γιατρο στον αλλο.

Φωναζει το παιδι το παιδι μου φοβατε το παιδι μου βριζει το παιδι δεν τρωει κανει αυτο το αλλο !!!

Χμμ ...αληθεια για πηγαιντε μια βολτα στον καθρεπτη του μπανιου και κοιταξτε με ειλικρινεια το προσωπο σας ,εκει στον καθρεπτη με ολη την ειλικρινει ,τι σας θυμιζουν ολες αυτες οι συμπεριφορες? Γελατε? μηπως μοιαζουν με καποιον που λεγετε μαμα μπαμπας?

Να εισαστε η ομπρελα του να μην καει απο τον ηλιο οχι το εμποδιο μιας ζωης στην ζωη του ειναι λαθος....

Σας ευχομαι Καλες αποφασεις

• 4 εβδομάδες μετά...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ...

Το παιδί σου να μην γινει η αβουλα σανίδα σωτηρίας κανενώς .Τον ψυχικό του κόσμο να σκεφτείς και όχι την ψυχοθεραπεία της πεθεράς σου και της κάθε πεθεράς ,μανας και ότι άλλο που προσπαθούν να γαντζωθούνστο 2χρονο...στον παιδικό θα μαθει και πολλά ,θα παίζει ,θα κοινωνικοποιηθεί.Ορισμένες καταστάσεις είναι σοβάρες και ας μην τους φαίνονται,αντιλαμβάνονται αρκετά πραγματα τα παιδια και τα εκδηλώνουν σταδιακα.

Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ο γιος μου ήταν 5 μηνων και είχα στο σπίτι μία κυρία να τον φροντίζει. Η μητέρα μου μετακόμισε σπίτι μου φυσικά γιατί δεν είχε άλλο στήριγμα εκτός από μένα εκείνη την περίοδο. Ψυχολογικά ήταν ράκος, δεν θέλω να σας περιγράψω λεπτομέρειες.....

Το θέμα είναι πως έδιωξα την νταντά και έστειλα το μωρό στον παιδικό που πήγαινε η μεγαλύτερη κόρη μου για να μη βιώνει το παιδί μου τη θλίψη και τον πόνο της γιαγιάς του όλη την ημέρα.

Το καλύτερο για το παιδί σου να σκεφτείς και όχι για την πεθερά σου. Και είμαι σίγουρη όπως και όλες μας όπως είδα από τις απαντήσεις πως το καλύτερο για το παιδί είναι να βρίσκεται σε ένα υγιές περιβάλλον με ευχάριστα ερεθίσματα.....

Μάρθα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...