Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Λατίνα. Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και αν δεν το αναδείξετε συγκεκριμένα πάλι με γενικότητες θα ξεγλιστρίσει ο μπάμιας και θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. Ναι, τα 7χρονα είναι ζωηρά, ναι παρασύρονται σε χαχανιτά, ναι καμιά φορά μαλώνουν κιόλας: αυτά είναι μια γενικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δάσκαλοι σε όλο τον κόσμο και δε χρήζει και ιδιαίτερης αντιμετώπισης, αλλά ο σχολικός εκφοβισμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, κάτι που ολοένα και φουντώνει, κάτι που αποδεδειγμένα στο παρελθόν έχει οδηγήσει σε τραγωδίες και κακά τα ψέματα έχει συγκεριμένους υπαίτιους, συγκεριμένες εκφάνσεις και συγκεκριμένες συνέπειες....

Όσο για την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος... Συμφωνώ με την Λατίνα. Σιγά μη μάθουμε στα παιδιά μας να το βάλουν στα πόδια. Κι αν υπάρξει και στο άλλο σχολείο αντίστοιχο πρόβλημα; Πάλι θα αλλάξει σχολείο το παιδί; Ε, όχι... κ. διευθυντά, ο τίτλος που φέρεις έχει ευθύνες, ευθύνες τις οποίες επέλεξες να αναλάβεις όταν αποφάσισες να γίνεις εκπαιδευτικός και που πολλαπλασιάστηκαν όταν επέλεξες να γίνεις διευθυντής. Οπότε ΑΝΕΛΑΒΕ τες.... αυτό πρέπει να είναι το ρεζουμέ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α, ναι. Βρες και άλλους γονείς.... δε νομίζω ότι είσαι η μόνη που θέλει να κρατήσει τη συγκεκριμένη στάση. Βρεθείτε μισή ωρίτσα, ένα τέταρτο νωρίτερα και συνεννοηθείτε.... πλακάκια μπορούν να τα κάνουν και οι δυο πλευρές μεταξύ τους. Και αν δεν ληφθούν άμεσα, δηλαδή αύριο, μέτρα θα πάτε στο σχολικό σύμβουλο (το λέτε και το κάνετε) και αν και από κει γιόκ, παραπάνω, παραπάνω, παραπάνω, μέχρι όπου πάει.

Στο φινάλε πείτε τους ότι θα καλέσετε, αν δε δείτε ΑΜΕΣΑ μέτρα και αποτελέσματα εφημερίδα να καλύψει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και πως η σχολική κοινότητα είναι εντελώς μα παντελώς ανίκανη να χειριστεί αυτά τα ζητήματα (ως μέσο πίεσης λέω να το πεις όχι να το κάνεις κιόλας) και θα σου πω εγώ πως θα κρυφτεί στο καβούκι του ο κ. μπάμιας.

Λατίνα πάλι εστιάζεις αλλού. Μη συγκρίνεις δε σε νοιάζει το δικό σου του αλλουνού της αλληνής.

Δε θα πιάσεις κουβέντα κορίτσι μου. Ούτε σου πα μου πες. Άστους να πουν να ξεκατινιαστούν και μετά πες "Δια ταύτα: σύμβουλο καλέσατε; Όχι; Καλώς" Τίποτε άλλο. Απλά θα πας στη σύμβουλο χωρίς διαπραγματεύσεις και μα και μου.... Χωρίς θυμό, χωρίς ντροπή, χωρίς ενδοιασμούς. Αν δεν έχει ο Βερόπουλος γιαούρτι, πάω στο Σκλαβενίτη. Τόσο απλά.

Η σύμβουλος μιρικι δεν έχει με μένα κολλητηλίκια. Με αυτούς έχει.....:rolleyes:

"Κόρακας κοράκου μάτι" έχεις ακούσει τίποτα?????

Σήμερα το παιδί μου ήρθε πολύ χαρούμενο......ήταν ήσυχος, στη διάρκεια της μουσικής τόσο προσεκτικός, που ο κύριος τον πήρε στο τέλος και του είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένος και μπράβο που έκανε όλα όσα του είπε χτες.......:D

Κάποιο κοριτσάκι πείραξε το κορίτσι του κι εκείνο έκλαιγε, αλλά "σκέφτηκα μαμά όλα όσα λέγαμε και ότι δεν έπρεπε να μαλώσω και να ανακατευτώ, τους είπα μόνο πως δεν είναι σωστό να μαλώνουν και έφυγα!".

Ο άλλος.....κατέβασε το βρακί του και έδειχνε τον ποπό του, στα αγγλικά, έκλεψε κάτι μπογιές και έδειρε και το κοριτσάκι γιατί έκλαιγε, στα αγγλικά, κορόιδευε την κυρία και του είπε ότι θα τον πάει στον διευθυντή, στα αγγλικά, και στην βασική δασκάλα έκανε βλακείες.....ξέντυσε κάτι αγιοβασιλάκια και έδειχνε τους ποπούς.......έδειρε κι ένα αγοράκι, δύο κάθε μέρα, μη χαλάσει και η συνταγή......

Ήρθε και μια μέρα χαρούμενο το παιδί μου, πωπω τι χαρά πήρα, πάλι κλαίω βέβαια......τι μου είπε ρε παιδιά....."μαμά σήμερα είναι το συμβούλιο? κρίιιιιιιιμα δεν πρόλαβα να έχω μέρες να δείξω τον καλό μου εαυτό!"

Κορίτσια σας αφήνω, να ανασυγκροτήσω σκληρό δίσκο μυαλού, να διαβάσω τα παιδιά, να ετοιμαστώ, νεότερα το βράδυ!!!!! Ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου! Με βοηθήσατε πολύ!

Να μαι κι εγώ............ήρθα! Ήρθε και η ψυχολόγα, μας είπε να μην απομονώνουμε το παιδάκι αλλά τις συμπεριφορές (!). Να το παίζουν, μέχρι να σηκώσει χέρι. Μετά να του λένε δε μου αρέσει αυτό που κάνεις και να απομακρύνονται. Ο διευθυντής έκανε το λάθος να πει ότι τα παιδάκια που δημιουργούν πρόβλημα είναι 2......τον πήρε και τον σήκωσε! Του είπα πως τα χαχανητά και τα ζουζουνίσματα των 7 χρόνων δεν είναι το θέμα μας, αλλά η βία! Τον διέκοψα όλες τις φορές που προσπάθησε να παραποιήσει την συζήτηση. Έδωσε το λόγο στις μάνες. Οι γονείς του παιδιού φυσικά δεν ήρθαν.

Μια μάνα είπε ότι στην τετάρτη ξεντύνουν και χουφτώνουν την κόρη της, και τη μικρή της, σε εμάς, την δέρνει ένα συγκεκριμένο παιδάκι. Μας παρακάλεσαν να μην πούμε ονόματα ανηλίκων. Ο διευθυντής κατέγραφε. Μετά μίλησα εγώ. Είπα ότι πέρσι κάναν παρέα, φέτος όχι, μέχρι που κάποιος δάσκαλος τους είπε να γίνουν πάλι φίλοι .... είπα ότι έχουμε φάει ξύλο δυό φορές, και για τους εμετούς και τα κλάματα.....λέει ο μεσιέ, δεν βλέπω άλλα περιστατικά......λέει μια μαμά ακόμα, και τη δικιά μου τη δέρνει το ένα παιδάκι απ την αρχή της χρονιάς συνεχόμενα και έγραψε και άπρεπο γράμμα χτες για την κόρη μου (το νινί) -δεν την άφησαν να πει τι-......ξανά ο μεσιέ, δεν έχουμε άλλους γονείς απ ότι βλέπω, λέει άλλη μία μαμά, τον δικό μου τον δέρνει 3 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον!!!!! Κάγκελο οι υπόλοιπες μαμάδες (12 όλες μαζί συνολικά), λέει κι άλλη μία, εμάς τα δικά μας δεν τα έχει στοχεύσει αλλά ξέρουμε ότι ένας δέρνει, αυτός, και περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας! Σημείωσε τα ονόματα και είπε να πάνε στο γραφείο αύριο να τον ενημερώσουν!

Στο τι θα κάνει, μας είπε ότι θα έρθει η σχολική σύμβουλος στις 15 του μήνα να μας μιλήσει για 3 δημοτικά. Ημερίδα είναι δεν την κάλεσε αυτός. Στην ψυχολόγο είπα εγώ γιατί δεν έρχεστε να δείτε πώς μπορούμε να βοηθηθούμε? Και μου είπε εκείνος δε θα έρθει κανείς στα παιδιά και δε θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε! Έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα και όλα τα άκουγε πρώτη φορά. Λέω σε κάποια φάση, γιατί δεν ήρθε η εικαστικός? Η εικαστικός μου είπε ότι πήγε να την χτυπήσει, της ζητήσαμε να έρθει, που είναι? Μούγκα, ήρθε ο μουσικός....άσχετο......Δεν είπα κανένα άλλο περιστατικό για το άλλο παιδάκι.

Ξαναπήγε να κυλήσει τη συζήτηση στα ζωηρά, τα 2, του λέω δε θα σας αφήσω να το κάνετε αυτό, γυρνάω στην δασκάλα μας, λέω, εσείς δε μου είπατε ότι στο παιδί μου δεν έχετε κάνει παρατήρηση 3 μήνες? Ναι, λέει στο μάθημά μου. Λέω κι εγώ, δεν ήρθαμε για να μάθουμε τα χαζολογήματα των καλλιτεχνικών, και αν ήταν μόνο ο δικός μου χτυπημένος, δε θα έκανα τίποτα όπως δεν έκανα και πέρυσι με την χαρακιά. Εδώ σας λένε τόσο άνθρωποι, για ένα παιδί, ο ένας τρεις φορές τη βδομάδα, εγώ δύο, ο άλλος συνεχόμενα απ την αρχή της χρονιάς, η άλλη επίσης, και οι υπόλοιποι ξέρουν και περιμένουν. Τι δεν καταλαβαίνετε? Κινδυνεύει κανενός η σωματική ακεραιότητα αν το παιδί μου χαχανίζει? Μούγκα πάλι......παιδιά τρίχες, τίποτα δε θα γίνει, ούρλιαξα, έγινα ρόμπα και στο τέλος έγινε το χειρότερο όλων που δεν ήθελα με τίποτα να γίνει.

Σηκώνεται η δασκάλα μας, η βασική, πατάει κάτι τσιρίδες, μα κάτι τσιρίδες, και λέει "Εγώ δεν πρόκειται ποτέ ξανά να συμμετέχω σε τέτοια κουβέντα, θα έπρεπε να ντρέπεστε, παιδιά είναι, εμείς και με πέτρες παίζαμε, και χαρακωνόμασταν με κονσέρβες (!), και τα βρακιά κατεβάζαμε, μόνο ότι δε σας τα βιάσανε δεν είπατε....κάνετε την τρίχα τριχιά!!! Μιλάμε για 8 χρονα, καταλαβαίνετε? Για 8 χρονα!!!!!Λαϊκό δικαστήριο ανηλίκων στήσατε, δε θέλω να ακούσω τίποτα, έχω 27 χρόνια πίσω μου, αλλά αν ξαναγίνει τέτοια κουβέντα θα ζητήσω απόσπαση και να τα χαίρεστε τα παιδιά σας! Όποιος θέλει να μιλήσει για το παιδί του ευπρόσδεκτος, όποιος θέλει να μιλήσει για άλλο να μην πατήσει στο σχολείο! Καληνύχτα σας !" και μας δίνει μια και την πόρτα και bye.......

Και εγώ απ τη μια να σκέφτομαι ότι για μένα τα είπε, απ την άλλη να λέω δε μίλησα μόνο εγώ, απ την άλλη πρωτοστάτησα, απ την άλλη δεν είπα ούτε το 1/10 απ τα περιστατικά, για το δικό μου παιδί έλεγα......και τώρα αν αυτή αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στο παιδί μου κορίτσια τι θα κάνω? Καλά στο σχολείο να ξαναπατήσω δεν υπάρχει, απ το κάγκελο και γεια σας.....ένιωσα τόσο άσχημα και την αγαπούσα πολύ γαμώτο. Της έχω πάρει και δώρο για τα Χριστούγεννα απ το Νοέμβριο να φανταστείτε. Νιώθω απαίσια, λύση δε βρέθηκε μόνο ουρλιάζαμε, και ΟΚ, στην προσπάθειά μου να υπερασπιστώ το παιδί μου έγινα και αντιπαθής........αυτά.....ακούω σχόλια, κυρίως με ενδιαφέρει να μην αλλάξει απέναντι στο παιδί μου η κυρία του, θα τρελαθώ.

Διαφημίσεις

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά κι εγώ τα ίδια θα έλεγα.

Είναι πολύ δύσκολη η θέση της που διαχειρίζεται με πολύ κόπο και επιτυχία μια τόσο δύσκολη κατάσταση, με ένα διευθυντή που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ρόλου του και με τους γονείς να κατηγορούν ένα από τα παιδιά ΤΗΣ. Το οποίο δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και για το οποίο δεν μπορεί να κοινοποιήσει στοιχεία.

Όντως στήσατε λαϊκό δικαστήριο και γιαυτό σου είπα να μην συμμετάσχεις. Έπρεπε να συγκρατηθείς.

Θεωρώ ότι δε θα αλλάξει η συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά, γιατί δείχνει σοβαρός άνθρωπος, αλλά σίγουρα έχει χάσει το κέφι της. Κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνει αυτά που είναι υποχρεωμένη να κάνει και μέχρι εκεί.

Πήγαινε αύριο στη σύμβουλο και μίλα για ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδί. Τουλάχιστον να είναι προετοιμασμένη για το τι θα βρει όταν έρθει.

Όσο για τη δασκάλα σας, πήγαινε να τη βρείς την επόμενη εβδομάδα να της μιλήσεις αν σε δεχτεί. Καλή ευκολία.

έντιτ για το δικό σου παιδί μιλάς όταν λες ότι κάποιος το χαράκωσε, κάποιος του έριξε μπουνιά, ότι κάνει εμετούς και δε θέλει να πάει στο σχολείο. ΔΕΝ μιλάς για το δικό σου παιδί όταν λες ότι ένα συγκεκριμένο παιδί κάνει περισσότερα από το δικό σου που το χαρακώσε και που για το παιδί της άλλης είπε και που η εικαστικών είπε μπλα μπλα μπλα.... Δεν ξέρω αν εξηγώ τη διαφορά. Φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις να μη χάσεις την ευκαιρία με τη σύμβουλο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εχεις σκεφτει οτι αυτος ειναι εξ αρχής ο σκοπός τους;Να σας κάνουν όλους σας να αισθανθείτε και τύψεις απο πανω ,γιατί ένα κακομαθημένο χτυπάει τα παιδιά σας!

Οι άνθρωποι δεν έχουν άλλα επιχειρήματα και προσπαθούν απεγνωσμένα να σας χτυπήσουν στο φιλότιμο.

Επρεπε να επιμείνεις στο θέμα της βίας.Οτι η βία , γεννάει βία.Οτι μεταδίδεται σαν γριπούλα.Οτι δεν θες να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να διδάσκεται τα άπαντα της βίας.

Γιατί μπορεί ,αυτοί που σήμερα σκίσαν μπροστά σας τα ιμάτιά τους , αύριο να αποβάλλουν το δικό σου παιδί για τον ίδιο ή άλλο λόγο.

Μη νιώθεις άσχημα.Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας γονιός για το παιδί οτυ είναι να το υπερασπιστεί.& εσύ δεν εισαι στην κατηγορία του ελάχιστου.

συγγνωμη που θα σ'το πω, αλλα η δασκαλα σας ειναι η κυρια υπευθυνη για την κατασταση που διαιωνιζεται τοσο καιρο. απο αυτην ξεκιναει η προσπαθεια, και οταν εξαντληθει χωρις αποτελεσμα, παει στον διευθυντη, συμβουλο και πιο πανω. η μονη που μαλλον προσπαθει να κανει κατι, ειναι η εικαστικος που δεν την υπολογιζει το παιδι, γιατι την βλεπει ισως 1-2 ωρες την εβδομαδα.

θα σου πω οτι το καλο ειναι οτι κατι εγινε, σας καλεσε ο διευθυντης, ειπες αυτα που ηθελες και σ'ακουσανε. επρεπε να γινει για να μπορει να κινηθει και αυτος.

τι μπορει να γινει απο το σχολειο? λιγα πραγματα. νομικα σχεδον τιποτα, πρακτικα - πολλα (οταν θελουν ομως). τι μπορει να γινει απο σενα? σε σοβαρες περιπτωσεις - να κανεις μηνυση στους γονεις του παιδιου και στο σχολειο, αν γινει κατι.

ηταν το μονο που ειδα να λειτουργει στα σχολεια για να "συμμαζευτουν" οι γονεις των παιδιων με βιαια συμπεριφορα. δυστυχως.

Όσο για τη δασκάλα σας, πήγαινε να τη βρείς την επόμενη εβδομάδα να της μιλήσεις αν σε δεχτεί. Καλή ευκολία.

έντιτ για το δικό σου παιδί μιλάς όταν λες ότι κάποιος το χαράκωσε, κάποιος του έριξε μπουνιά, ότι κάνει εμετούς και δε θέλει να πάει στο σχολείο. ΔΕΝ μιλάς για το δικό σου παιδί όταν λες ότι ένα συγκεκριμένο παιδί κάνει περισσότερα από το δικό σου που το χαρακώσε και που για το παιδί της άλλης είπε και που η εικαστικών είπε μπλα μπλα μπλα.... Δεν ξέρω αν εξηγώ τη διαφορά. Φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις να μη χάσεις την ευκαιρία με τη σύμβουλο.

Δε θα ξαναπατήσω μιρίκι. Με τους δασκάλους μου μιλάω ακόμα αν αυτό σου λέει κάτι για μένα. Πέρσι κερί ανάγλυφο απ την Αγγλία της παράγγειλα.....την λάτρευα σου λέω! Μου μιλούσε και βούρκωνα!

Δεν είπα εγώ για το άλλο παιδί, ο διευθυντής είπε εκατό φορές ότι είναι δύο τα ζωηρά, και είπα το δικό μου είναι ζωηρό σε χαχανητά και χοροπηδήματα....δεν ανέφερα τίποτα απ ότι κάνει το άλλο που ήξερα ένα σωρό......για την εικαστικό το είπα γιατί κόντευε ο μπάμιας να με βγάλει την τρελή του παραμυθιού !

Συγνώμη ,να ρωτήσω κάτι που μάλλον δεν καταλαβαίνω...ίσως γιατί ο δικός μου είναι μικρός ακόμη.

Όταν δέρνουν το παιδί σου -και όχι μόνο- καθημερινά , τι σημαίνει να μιλήσεις στην συνέλευση μόνο για το δικό σου παιδί ? Το δικό σου παιδί δέρνουν και για το δικό σου παιδί μιλάς !!!! Το ίδιο και οι άλλες μαμάδες.

Πώς να μην γίνει αναπόφευκτα ''λαικό δικαστήριο?'' Κι εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συγκρατηθώ...τι νόημα έχει να βρεθούν γονείς και διευθυντής και να μιλάνε συγκαλυμμένα ?

Λύση ,πως θα βρεθεί ?

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Εχεις σκεφτει οτι αυτος ειναι εξ αρχής ο σκοπός τους;Να σας κάνουν όλους σας να αισθανθείτε και τύψεις απο πανω ,γιατί ένα κακομαθημένο χτυπάει τα παιδιά σας!

Οι άνθρωποι δεν έχουν άλλα επιχειρήματα και προσπαθούν απεγνωσμένα να σας χτυπήσουν στο φιλότιμο.

Επρεπε να επιμείνεις στο θέμα της βίας.Οτι η βία , γεννάει βία.Οτι μεταδίδεται σαν γριπούλα.Οτι δεν θες να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να διδάσκεται τα άπαντα της βίας.

Γιατί μπορεί ,αυτοί που σήμερα σκίσαν μπροστά σας τα ιμάτιά τους , αύριο να αποβάλλουν το δικό σου παιδί για τον ίδιο ή άλλο λόγο.

Μη νιώθεις άσχημα.Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας γονιός για το παιδί οτυ είναι να το υπερασπιστεί.& εσύ δεν εισαι στην κατηγορία του ελάχιστου.

Το λαϊκό δικαστήριο δεν το στήσαμε εμείς. Εμείς ζητήσαμε να κάνει κάτι. Και είπε συμβούλιο. Καλά έλεγε ένας μπαμπάς συμμαθήτριας ότι είναι μπανανόφλουδα για να ξεσκιστούμε....

συγγνωμη που θα σ'το πω, αλλα η δασκαλα σας ειναι η κυρια υπευθυνη για την κατασταση που διαιωνιζεται τοσο καιρο. απο αυτην ξεκιναει η προσπαθεια, και οταν εξαντληθει χωρις αποτελεσμα, παει στον διευθυντη, συμβουλο και πιο πανω. η μονη που μαλλον προσπαθει να κανει κατι, ειναι η εικαστικος που δεν την υπολογιζει το παιδι, γιατι την βλεπει ισως 1-2 ωρες την εβδομαδα.

θα σου πω οτι το καλο ειναι οτι κατι εγινε, σας καλεσε ο διευθυντης, ειπες αυτα που ηθελες και σ'ακουσανε. επρεπε να γινει για να μπορει να κινηθει και αυτος.

τι μπορει να γινει απο το σχολειο? λιγα πραγματα. νομικα σχεδον τιποτα, πρακτικα - πολλα (οταν θελουν ομως). τι μπορει να γινει απο σενα? σε σοβαρες περιπτωσεις - να κανεις μηνυση στους γονεις του παιδιου και στο σχολειο, αν γινει κατι.

ηταν το μονο που ειδα να λειτουργει στα σχολεια για να "συμμαζευτουν" οι γονεις των παιδιων με βιαια συμπεριφορα. δυστυχως.

Η δασκάλα μας ποτέ δεν έχει πει κακό λόγο για κανένα παιδί, λέει πάντα "παιδιά είναι, θα πέσουν, θα ρίξουν πέτρα, θα χτυπηθούν...."

Συγνώμη ,να ρωτήσω κάτι που μάλλον δεν καταλαβαίνω...ίσως γιατί ο δικός μου είναι μικρός ακόμη.

Όταν δέρνουν το παιδί σου -και όχι μόνο- καθημερινά , τι σημαίνει να μιλήσεις στην συνέλευση μόνο για το δικό σου παιδί ? Το δικό σου παιδί δέρνουν και για το δικό σου παιδί μιλάς !!!! Το ίδιο και οι άλλες μαμάδες.

Πώς να μην γίνει αναπόφευκτα ''λαικό δικαστήριο?'' Κι εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συγκρατηθώ...τι νόημα έχει να βρεθούν γονείς και διευθυντής και να μιλάνε συγκαλυμμένα ?

Λύση ,πως θα βρεθεί ?

Η λογική αυτό λέει, κάποιοι γονείς μάλιστα κορόιδευαν που δε λέγαμε το όνομα κάνανε κουκου τζα και τέτοια.....παιδιά δεν ξέρω, είμαι ένα ράκος, έλεγα να μην το στείλω καν το παιδί αύριο....δεν ξέρω......λέτε να το αποπάρει? Εμένα το παιδί με ρώτησε και του είπα η κυρία είπε ότι είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και τους αγαπάει πολύ! Και κοιμήθηκε γελαστούλης......

Δεν μπορείς να απέχεις τώρα. Δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί μόνο του, επειδή οι μεγάλοι δεν μπορέσατε να συνεννοηθείτε. Και εφόσον τη λάτρευες τη δασκάλα καλό θα ήταν να συμφιλιωθείς μαζί της, να κατανοήσεις τη θέση της και να της εξηγήσεις τι εννοούσες.

Καταλαβαίνω ότι σε έπνιγε το δίκιο, όμως το έχασες. Έκανες υπομονή τόσο καιρό, μην τα παρατήσεις τώρα και μείνει το παιδί σου με τη ρετσινιά κι εσύ με τον τίτλο της μαμάς ελικόπτερο (Helicopter parenting).

Το σχολείο δεν έχει σκοπό να αλλάξει κάτι, η δασκάλα παλεύει μόνη της (γιαυτό και εκείνη την ακούν τα παιδιά). Τι να πω, καλά ξεμπερδέματα, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική.

Ο μπάμιας τι είδους ειδίκευση έχει στη σχολική βία, γιατί θα μας τρελλάνει.... Πολύ άσχημα το χειρίστηκε το πράγμα. Έπρεπε να σας οργανώσει και να έχει οργανώσει όλο το σχολείο ώστε να διαχειριστεί το πράγμα. Ακριβώς τι θα έπρεπε να κάνει δε γνωρίζω, δεν έχω βρεθεί στη θέση του, αλλά δεν επέλεξα να βρεθώ. Εκείνος το διάλεξε και πάλεψε για να βρεθεί εκεί, οπότε όφειλε αν όχι να γνωρίζει τουλάχιστον να μαθει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η απάντηση της δασκάλας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !! Δηλαδή, τι εννοεί ''εμεις και βρακιά κατεβάζαμε κλπ''....''εε..και τι πάθαμε''΄,θα ήταν η συνέχεια. Ωραία ....είναι 8χρονα και τα αφήνουμε να πλακωθούν και ό,τι προκύψει.

La Latina, καλά έκανες και υπερασπίστηκες το παιδί σου !!!!! Δεν το συζητώ καν!!!!!

Προσωπικά, στην δασκάλα αν ήταν δυνατό , δεν θα ήθελα να της ξαναμιλήσω ,όχι να την παρακαλέσω να με δεχτεί κιόλας !!

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Δεν μπορείς να απέχεις τώρα. Δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί μόνο του, επειδή οι μεγάλοι δεν μπορέσατε να συνεννοηθείτε. Και εφόσον τη λάτρευες τη δασκάλα καλό θα ήταν να συμφιλιωθείς μαζί της, να κατανοήσεις τη θέση της και να της εξηγήσεις τι εννοούσες.

ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΜΙΡΙΚΙ.......

Καταλαβαίνω ότι σε έπνιγε το δίκιο, όμως το έχασες. Έκανες υπομονή τόσο καιρό, μην τα παρατήσεις τώρα και μείνει το παιδί σου με τη ρετσινιά κι εσύ με τον τίτλο της μαμάς ελικόπτερο (Helicopter parenting).

ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.........ΤΟΣΕΣ ΜΑΝΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ

Το σχολείο δεν έχει σκοπό να αλλάξει κάτι, η δασκάλα παλεύει μόνη της (γιαυτό και εκείνη την ακούν τα παιδιά). Τι να πω, καλά ξεμπερδέματα, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική.

Ο μπάμιας τι είδους ειδίκευση έχει στη σχολική βία, γιατί θα μας τρελλάνει.... Πολύ άσχημα το χειρίστηκε το πράγμα. Έπρεπε να σας οργανώσει και να έχει οργανώσει όλο το σχολείο ώστε να διαχειριστεί το πράγμα. Ακριβώς τι θα έπρεπε να κάνει δε γνωρίζω, δεν έχω βρεθεί στη θέση του, αλλά δεν επέλεξα να βρεθώ. Εκείνος το διάλεξε και πάλεψε για να βρεθεί εκεί, οπότε όφειλε αν όχι να γνωρίζει τουλάχιστον να μαθει....

ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΩ........

Έτσι πρόχειρα που μου έρχονται τώρα. Έπρεπε να έχει κάνει ατομικές συναντήσεις με όλους τους γονείς των χτυπημένων, για να συλλέξει πληροφορίες. Να έχει αυξήσει την επιτήρηση στην αυλή. Να έχει φέρει τον/ την σύμβουλο για να πιέσει τους γονείς του δύσκολου παιδιού να εμπλακούν στην υπόθεση. Να έχει φτιάξει πλάνο με συκγκεριμένες στρατηγικές.

Στη σημερινή συνάντηση έπρεπε να παίρνετε οδηγίες για το πώς να χειριστείτε όλοι μαζί την κατάσταση και όχι να μιλάτε με κουκου τζα που λες κι εσύ ου΄τε να κατηγορείται κάποιος. Αυτά γίνονται κατ' ιδίαν για να μην εκτίθεται κανείς.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έτσι πρόχειρα που μου έρχονται τώρα. Έπρεπε να έχει κάνει ατομικές συναντήσεις με όλους τους γονείς των χτυπημένων, για να συλλέξει πληροφορίες. Να έχει αυξήσει την επιτήρηση στην αυλή. Να έχει φέρει τον/ την σύμβουλο για να πιέσει τους γονείς του δύσκολου παιδιού να εμπλακούν στην υπόθεση. Να έχει φτιάξει πλάνο με συκγκεριμένες στρατηγικές.

Στη σημερινή συνάντηση έπρεπε να παίρνετε οδηγίες για το πώς να χειριστείτε όλοι μαζί την κατάσταση και όχι να μιλάτε με κουκου τζα που λες κι εσύ ου΄τε να κατηγορείται κάποιος. Αυτά γίνονται κατ' ιδίαν για να μην εκτίθεται κανείς.

Είπε ότι σήμερα τα έμαθε τα άλλα περιστατικά και να πάνε αύριο στο γραφείο του να τον ενημερώσουν! Λες και εγώ έλεγα παπάδες τόσο καιρό.......

Η δασκάλα μας ποτέ δεν έχει πει κακό λόγο για κανένα παιδί, λέει πάντα "παιδιά είναι, θα πέσουν, θα ρίξουν πέτρα, θα χτυπηθούν...."

Όταν το ακούω αυτό με τρελαίνει......έτσι λένε κάποιες μαμάδες και ξαφνικά τρώει ο δικός μου , μια κλωτσιά στα μούτρα....αλλά η μάνα του δεν επεμβαίνει γιατί της είπε η ψυχολόγος ''άσε να τα βρουν μόνοι τους''

Πιστεύω ότι δεν της είπε ''άστον να κλωτσάει όποιον περνάει δίπλα του'':evil:

3W24p3.png

δεν την κατηγορω, αλλα η αληθεια ειναι οτι αν ειχε "ζαλισει" τους γονεις του παιδιου και τον διευθυντη απο την αρχη, ισως να ηταν διαφορετικη η σημερινη κατασταση. υπαρχουν τροποι. το λεω σαν εκπαιδευτικος που εχει ζησει πολλες παρομοιες καταστασεις. οι επιλογες σου ειναι λιγες και συγκεκριμενες παντως. ευχομαι καλο κουραγιο, γιατι καταλαβαινω ποσο δυσκολη κατασταση ειναι αυτη που ζεις.

καθολου δεν μου αρεσε το υφος και ο τονος της δασκαλας....επρεπε να μιλησει πιο ηρεμα ασχετα αν εσυ μπορει να παρεκτραπεις λιγο παραπανω......θα πεταξουν πετρα που?στη μουρη του αλλου?θα τσακωθουν ναι....να χτυπηθουν με μπουνιες οχι......οταν το συζητησα με τον αντρα μου και τον ρωτησα τι θα εκανες....μου λεει παιδια ειναι θα τσακωθουν... απλα θα παω στο σχολειο για εξηγησεις... του το λεω πιο αναλυτικα γιατι μαλλον δεν καταλαβε(κλωτσιες-μπουνιες-εμετους) ....ααααα μου λεει....πολυ απλο...πας σχολειο τους πιανεις εναν εναν παραμασχαλα και τους λες οτι αν καποιος ξανααγγιξει την κορη μου θα πατε ολοι φυλακη(που λεει ο λογος)....το αλλο παιδι μου ειπε που ριχνει μπουνιες δεν φταιει σε τιποτα....φταινε οι δασκαλοι και ο διευθυντης....οταν το παιδι φευγει απο τα χερια μου για να παει σχολειο μεχρι την πορτα του σχολειου υπευθυνος ειμαι εγω να φτασει σωο και αβλαβες.....οταν κλεινει η πορτα υπευθυνοι ειναι οι δασκαλοι....οποτε καταλαβαινεις

Το λαϊκό δικαστήριο δεν το στήσαμε εμείς. Εμείς ζητήσαμε να κάνει κάτι. Και είπε συμβούλιο. Καλά έλεγε ένας μπαμπάς συμμαθήτριας ότι είναι μπανανόφλουδα για να ξεσκιστούμε....

Μπούμερανγκ σας γύρισε.

Στο τέλος θα σας βάλουν να ζητήσετε και συγνώμη.

Μην τα παρατήσεις αγαπημένη , συνέχισε με το γνωστό πάθος που σε διακατέχει όταν πρόκειται για τα παιδάκια σου.

Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.

Έννοια που είναι δύσκολο (οχι όμως ακατόρθωτο) να γίνει κατανοητή απο ενα 7χρονο.Απο έναν ενήλικα τουλάχιστον απαιτείται να μην εθελοτυφλεί επι του θέματος.

Όταν το ακούω αυτό με τρελαίνει......έτσι λένε κάποιες μαμάδες και ξαφνικά τρώει ο δικός μου , μια κλωτσιά στα μούτρα....αλλά η μάνα του δεν επεμβαίνει γιατί της είπε η ψυχολόγος ''άσε να τα βρουν μόνοι τους''

Πιστεύω ότι δεν της είπε ''άστον να κλωτσάει όποιον περνάει δίπλα του'':evil:

Εμένα πέρσι που μου το είπε πρώτη φορά, της είπα, κυρία, με τις πέτρες βγαίνουν και μάτια, ανοίγουν και κεφάλια......και να πω και κάτι που λέει ο άντρας μου? Η κυρία μας είναι ένα χρόνο πριν τη σύνταξη, μπορεί να βγαίνει και φέτος. Όταν ήταν η κυρία μας παιδί, κι εμείς ακόμα, μια ματιά μας έριχνε ο δάσκαλος και τα κάναμε πάνω μας.......τραβούσαν αυτιά, χτυπούσαν με χάρακα, αν το λέγανε και στους γονείς.....μαύρο φίδι! Δεν έχει καμιά σχέση με το τώρα.....Τώρα τα παιδιά κάνουν επικίνδυνα πράγματα και δε φοβούνται κανέναν!

Η λογική αυτό λέει, κάποιοι γονείς μάλιστα κορόιδευαν που δε λέγαμε το όνομα κάνανε κουκου τζα και τέτοια.....παιδιά δεν ξέρω, είμαι ένα ράκος, έλεγα να μην το στείλω καν το παιδί αύριο....δεν ξέρω......λέτε να το αποπάρει? Εμένα το παιδί με ρώτησε και του είπα η κυρία είπε ότι είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και τους αγαπάει πολύ! Και κοιμήθηκε γελαστούλης......

Καλά έκανες και του είπες έτσι;) πιστεύω θα υπάρχει ηρεμία αύριο

3W24p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...