Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"ψευδη" διδυμα

Recommended Posts

Καλησπερα!Εχω ενα κοριτσακι 4 μηνων και ειμαι εγκυος στο δευτερο ηδη στην 10η εβδομαδα.τα παιδακια μου δεν θα εχουν ουτε ενα χρονο διαφορα και διαβασα οτι αυτα τα παιδια αποκαλουνται ψευδη διδυμα. Η απορια μου ειναι η εξης.το πρωτο μου παιδακι θα ζηλευει το μωρο οταν γεννηθει η δεν θα καταλαβαινει ακομα???εχει κανεις αναλογη εμπειρια?με ανησυχει το θεμα..μηπως εξαρταται και απο το φυλο του 2ου μωρου?

Διαφημίσεις

Από ό,τι έχω διαβάσει γιατί με απασχολεί το θέμα, όταν η διαφορά ηλικίας είναι 1 χρόνος ή λιγότερο δεν υπάρχει ζήλια γιατί το μεγάλο δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει τα προνόμια της αποκλειστικότητας. Η μεγαλύτερη ζήλια εμφανίζεται όταν η διαφορά ηλικίας είναι μεταξύ 2 και 3 ετών.

Συμφωνω.επισης το παιδι δεν θα εχει μνημες σαν μοναχοπαιδι.απορω τοτε γιατι λενε οτι η καλυτερη διαφορα ηλικιας αναμεσα στα αδερφια ειναι τα 2-3 χρονια...

Αυτό το λένε, ώστε να προλάβει το πρώτο παιδί να γευτεί όλη την προσοχή και την αποκλειστικότητα που "δικαιούται" στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Κακά τα ψέμματα, ένα μωρό 11 μηνών θα φαίνεται μεγάλο μπροστά στο νεογέννητο αδελφάκι του, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί πρόωρα σαν " μεγάλο παιδί".

Με το καλό σου εύχομαι!

Η παιδίατρος που είχαμε συζητήσει μου είχε πει ότι το καλύτερο για το παιδί είναι το αδερφάκι να έρθει είτε αμέσως, δηλαδή να έχει έρθει όταν χρονίζει, είτε όταν το μεγάλο θα έχει συμπληρώσει τα τρίτα του γεννέθλια. Η πρώτη περίπτωση ελαχιστοποιεί ζήλιες, κλπ., στη δεύτερη περίπτωση έχεις ξεφύγει λίγο από την κρίσιμη ηλικία των δύο, θα υπάρχουν βέβαια ζητήματα ζήλιας, κλπ. αλλά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις καλύτερα.

Για τη μαμά, βέβαια, μου είπε ότι το καλύτερο (ψυχολογικά και βιολογικά) είναι να έρθει το δεύτερο παιδάκι όταν το πρώτο συμπληρώνει τα δεύτερα γεννέθλιά του.

Διαφημίσεις

Καλησπερα!Εχω ενα κοριτσακι 4 μηνων και ειμαι εγκυος στο δευτερο ηδη στην 10η εβδομαδα.τα παιδακια μου δεν θα εχουν ουτε ενα χρονο διαφορα και διαβασα οτι αυτα τα παιδια αποκαλουνται ψευδη διδυμα. Η απορια μου ειναι η εξης.το πρωτο μου παιδακι θα ζηλευει το μωρο οταν γεννηθει η δεν θα καταλαβαινει ακομα???εχει κανεις αναλογη εμπειρια?με ανησυχει το θεμα..μηπως εξαρταται και απο το φυλο του 2ου μωρου?

Μην το ψαχνεις τοσο πολυ...Υπαρχουν αδερφια διδυμα και τριδυμα που μεγαλωνουν ωραιοτατα και αδερφια με 12 χρονια διαφορα που επισης μεγαλωνουν ωραιοτατα. Τη ζηλεια δεν την αποφευγουμε, οση διαφορα κι αν εχουν, απλα οταν το ενα ειναι νεογεννητο και το αλλο 7 ετων, το μεγαλο δεν εκδηλωνει ασχημα τη ζηλεια του γιατι ξερει οτι δεν ειναι "επιτρεπτο", αλλα συνηθως δειχνει μια ωριμοτητα. Τα δικα σου ειναι τυχερα διοτι θα μεγαλωσουν μαζι, οπως και τα δικα μου (τρια παιδια σε τρια χρονια) και δημιουργουν δεσμους πολυ ισχυρους μεταξυ τους. Στο χερι σου ειναι να καλυψεις τις αναγκες ολων, προσφεροντας το χρονο, την προσοχη και την αγαπη σου χωρις εκπτωσεις...

Μην το ψαχνεις τοσο πολυ...Υπαρχουν αδερφια διδυμα και τριδυμα που μεγαλωνουν ωραιοτατα και αδερφια με 12 χρονια διαφορα που επισης μεγαλωνουν ωραιοτατα. Τη ζηλεια δεν την αποφευγουμε, οση διαφορα κι αν εχουν, απλα οταν το ενα ειναι νεογεννητο και το αλλο 7 ετων, το μεγαλο δεν εκδηλωνει ασχημα τη ζηλεια του γιατι ξερει οτι δεν ειναι "επιτρεπτο", αλλα συνηθως δειχνει μια ωριμοτητα. Τα δικα σου ειναι τυχερα διοτι θα μεγαλωσουν μαζι, οπως και τα δικα μου (τρια παιδια σε τρια χρονια) και δημιουργουν δεσμους πολυ ισχυρους μεταξυ τους. Στο χερι σου ειναι να καλυψεις τις αναγκες ολων, προσφεροντας το χρονο, την προσοχη και την αγαπη σου χωρις εκπτωσεις...

Τρια παιδια σε τρια χρονια??:shock: να τα χαιρεσαι!!!πως ηταν για πες μου την εμπειρια σου.να αρχισω απο τωρα να αγχωνομαι οτι θα τρεχω σαν τρελη??:?

Yπεροχο και απιστευτα κουραστικο. Βιαζομασταν λογω ηλικιας, αν εφτανα τα 40 δεν θα εκανα αλλο. Η δικη μου εμπειρια ειναι θετικη, αλλα οντως τρεχω σαν τρελη. Επικεντρωνω στα πλεονεκτηματα (τα παιδια μεγαλωνουν και βρισκονται σε παρομοια αναπτυξιακη φαση, θελω να πω δεν εχω ενα &χρονο κι ενα μωρο, αναπτυσσουν πολυ ισχυρη σχεση μεταξυ τους, μια "μικροσυμμορια" ,εχουν παντα παρεα, οποτε δεν χρειαζομαστε συνεχως επισκεψεις απο αλλα παιδια καθως δεν βαριουνται...) Τι να σου πω, αν ειχαν πολλα χρονια διαφορα παλι θα εβρισκα θετικα. Να μην ακους κανεναν, διοτι προσωπικα εχω ακουσει ο,τι σχολια μπορει να φανταστει κανεις. Καθε ανθρωπος δομει οπως νομιζει καλυτερα την οικογενεια του, εκπληρωνοντας τα ονειρα του. Επισης να ξερεις οτι το πιο δυσκολο κομματι σε πρακτικο επιπεδο ειναι στην αρχη. Οταν αρχισουν να αυτονομουνται (οταν απαλλαγειτε απο πανες, μπιμπερο κλπ και αρχιζουν να συνεννοουνται, δηλ μετα τα 2-2,5) τα πραγματα βελτιωνονται αισθητα. Να χαρεις αυτα τα χρονια, θα τα θυμασαι και θα αναρωτιεσαι πως τα καταφερες!

Yπεροχο και απιστευτα κουραστικο. Βιαζομασταν λογω ηλικιας, αν εφτανα τα 40 δεν θα εκανα αλλο. Η δικη μου εμπειρια ειναι θετικη, αλλα οντως τρεχω σαν τρελη. Επικεντρωνω στα πλεονεκτηματα (τα παιδια μεγαλωνουν και βρισκονται σε παρομοια αναπτυξιακη φαση, θελω να πω δεν εχω ενα &χρονο κι ενα μωρο, αναπτυσσουν πολυ ισχυρη σχεση μεταξυ τους, μια "μικροσυμμορια" ,εχουν παντα παρεα, οποτε δεν χρειαζομαστε συνεχως επισκεψεις απο αλλα παιδια καθως δεν βαριουνται...) Τι να σου πω, αν ειχαν πολλα χρονια διαφορα παλι θα εβρισκα θετικα. Να μην ακους κανεναν, διοτι προσωπικα εχω ακουσει ο,τι σχολια μπορει να φανταστει κανεις. Καθε ανθρωπος δομει οπως νομιζει καλυτερα την οικογενεια του, εκπληρωνοντας τα ονειρα του. Επισης να ξερεις οτι το πιο δυσκολο κομματι σε πρακτικο επιπεδο ειναι στην αρχη. Οταν αρχισουν να αυτονομουνται (οταν απαλλαγειτε απο πανες, μπιμπερο κλπ και αρχιζουν να συνεννοουνται, δηλ μετα τα 2-2,5) τα πραγματα βελτιωνονται αισθητα. Να χαρεις αυτα τα χρονια, θα τα θυμασαι και θα αναρωτιεσαι πως τα καταφερες!

Πολυ ωραια τα περιγραφεις!μου δινεις κουραγιο!εγω ευχομαι να ειναι και το δευτερο κοριτσακι για να εχουν κοινα ενδιαφεροντα και να παιζουν μαζι αλλα φυσικα οτι δωσει ο Θεος!!ειχες καθολου βοηθεια?εγω εχω τη μαμα μου και το συζυγο που με βοηθουν υπερβολικα πολυ!!!το μονο που με αγχωνει ειναι τα κιλα...πηρα πολλα στην πρωτη εγκυμοσυνη και δεν προλαβα να τα χασω!!οχι για αισθητικους λογους,αλλα μετα τη γεννα πονουσαν πολυ η πλατη,η μεση και τα γονατα απο τα κιλα και δεν μπορουσα να φροντισω ανετα το μωρο μου...και το αλλο πως θα ειμαι με την κοιλια μεχρι απεναντι και θα κραταω και το μωρο αγκαλια!!φανταζομαι θα ειναι αβολο!:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...