Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

Εμένα μου είχε πεί ο γιατρός να τα κόψω μόλις μέινω έγκυος και έτσι και έκανα. Περίμενε να σου απάντήσουν και άλλες κοπέλες αλλά εάν δεν κάνω λάθος πρέπει να τα σταματάμε.Τα έπερνες καιρό πρίν απόβάλεις?

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι?????Παίρνω τα parlodel 2,5mg εδω και ένα χρόνο (πριν έπαιρνα τα dostinex). Σε περίπτωση εγκυμοσύνης τι κάνουμε?????Τα σταματάμε????Έμεινα έγκυος και κανείς δεν μου είπε να τα σταματήσω έτσι και συνέχισα να τα παίρνω (απέβαλα όμως). Τα συνεχίζουμε????Κάτι άκουσα τώρα τελευταία, δηλ. ότι πρέπει να τα σταματήσουμε.Τελικά τι ισχύει??????

Καλημέρα.Κανονικά μόλις μείνεις έγκυος τα χάπια τα κόβεις.Όμως υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που ο λόγος για τον οποίο τα παίρνουν είναι τέτοιας φύσεως που πρέπει να τα συνεχίσουν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Το τι θα κάνεις θα το αποφασίσει ο γυναικολόγος σου σε συνδυασμό με τον ενδοκρινολόγο σου.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

PMNYp3.png

κατι ασχετο.... στην μαγνητικη φοραμε κανονικα τα ρουχα;

δεν πρεπει να εχεις πανω σου οτιδηποτε μεταλικο δαχτυλιδια σκουλαρικια ζωνη κουμπωμα απο σουτιεν.το υφασμα δεν πειραζει φορεσε κατι ανετο χωρις πολλα πολλα εαν φορας σουτιεν θα στο βγαλουν λογω του κουμπωματος.

Να ρωτήσω κάτι?????Παίρνω τα parlodel 2,5mg εδω και ένα χρόνο (πριν έπαιρνα τα dostinex). Σε περίπτωση εγκυμοσύνης τι κάνουμε?????Τα σταματάμε????Έμεινα έγκυος και κανείς δεν μου είπε να τα σταματήσω έτσι και συνέχισα να τα παίρνω (απέβαλα όμως). Τα συνεχίζουμε????Κάτι άκουσα τώρα τελευταία, δηλ. ότι πρέπει να τα σταματήσουμε.Τελικά τι ισχύει??????

κι εμενα κ ο γυναικολογος και ο ενδοκρινολογος μου ειπαν με το που καταλαβω εγκυμοσυνη τα κοβω απευθειας.

Τι να πω βρε κορίτσια????Εμένα κανείς μα κανείς δεν μου είπε να τα κόψω...ούτε ενδοκρινολόγος ούτε γυναικολόγος.....γυναικολόγο άλλαξα....και σίγουρα θα αλλάξω και ενδοκρινολόγο....τα χάπια αυτά τα παίρνω εδώ και περίπου 10 χρόνια....διότι όταν τα σταματάω ανεβαίνει η προλακτίνη μου στα ύψη.....τι να πω έγιναν πάρα πολλά λάθη στην εγκυμοσύνη....και αυτό επειδή δεν είχα έναν σωστό γιατρό να με κατευθύνει.....και είμαι σίγουρη πως αυτό με τα χάπια προλακτίνης αυτά αλλά και για άλλους λόγους (επειδή δεν με πρόσεξαν...διότι έχω και άλλα θέματα)....απέβαλα....Αυτό δεν μου το βγάζει κανένας από το μυαλό μου.....ανίκανους γιατρούς είχα...

Διαφημίσεις

Καλημέρα.Κανονικά μόλις μείνεις έγκυος τα χάπια τα κόβεις.Όμως υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που ο λόγος για τον οποίο τα παίρνουν είναι τέτοιας φύσεως που πρέπει να τα συνεχίσουν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Το τι θα κάνεις θα το αποφασίσει ο γυναικολόγος σου σε συνδυασμό με τον ενδοκρινολόγο σου.Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Συμφωνώ! Πάντως κι εγώ έπαιρνα τα ίδια χάπια και τώρα έμεινα έγκυος ο γιατρός μου είπε να τα κόψω.

• 1 month later...

Καλή σας ημέρα.

Έκανα χρήση χαπίων για τη ρύθμιση της προλακτίνης 2-3 χρόνια. 1 χάπι την ημέρα. Συνέχισα να πίνω τα χάπια αυτά στη διάρκεια του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης απλώς σε πιο μικρή δόση. 1/2 την ημέρα. Στον τέταρτο μήνα το έκοψα σταδιακά και εξελίχτηκαν όλα ομαλά. Πρέπει πάντα να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας και τις οδηγίες τους.

Σας φιλώ.

Κι εγω είχα χρόνια πρόβλημα προλακτινης! Αφού κάποια στιγμή είχε ανεβεί στο 136!!!!! Μεχρι αξονικες και μαγνητικες τομογραφίες έχω κάνει! Για να δουνε αν εχω προβλημα στην υποφυση..αλλα ολα καλα! Έπαιρνα parlodel για 2 χρονια και τα τελευταία 8 χρόνια dostinex! Όταν έμεινα έγκυος οι γιατροι μου είπαν να τα κοψω! Σε λίγο καιρό θα κάνω πάλι εξετάσεις προλακτινης χμμμμμμ για να δούμε...λένε πως μετα την εγκυμοσηνη στρωνουν οι ορμονες! Πάντως επειδή το είχα ψάξει πολυ δεν είναι τίποτα τρομερό... Όχι πως είναι καλο να το έχεις αλλα αντιμετωπίζεται μια χαρα αυτο εννοώ :-P

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια, αν παρει καποιος χαπια για προλακτινη, μετα απο ποσο καιρο λογικα φτιαχνει το προβλημα; (με τιμη 40 και χωρις αδενωμα)

σε μερικουσ μηνεσ!!δε παιρνει πολυ καιρο ...πιστευω στο 3μηνο θα χει πεσει

οχι απο τον πρωτο μηνα;

να σου πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρη..εγω εκανα τη θεραπεια για 3 μηνεσ κ εκανα μετα εξετασεισ που μου χε πει ο γιατροσ κ η προλακτινη ειχε ΄πεσει...μπορει να χε πεσει κ πιο νωρισ...αλλα το πολυ μεχρι τριμηνο θα χει πεσει..κ γω περιπιου στα ιδια με σενα ηταν η προλακτινη μου χωρισ αδενωμα κ γω!!

Γειά σας κορίτσια!!!!! Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα για την προλακτίνη!!!! Μετά απο 15 μέρες θεραπεία έχω 0,8 μονάδες με τιμές αναφοράς απο 1,2-30!!!! Στις 2 πρώτες εξετάσεις που έκανα ειχα 60 στην 1η και 53,3 στην 2η εξέταση. Βέβαια ο γιατρός μου, μου είχε πει να παίρνω 2 χαπια dostinex την ημέρα. Δεν είχα ζαλάδες, αλλά είχα το στομάχι μου που με ανακάτευε συνέχεια κ νύσταζα πολύυυυυ!!!! Σκέφτομαι σε 20 μέρες να κάνω μια επαναληπτική, αλλά να πώ την αλήθεια παραξενεύθηκα που ήταν ανεβασμένη, γιατί ούτε διαταραχές έχω στον κύκλο μου, ούτε προλακτίνωμα στο κεφάλι, τίποτα!!! Ελπίζω η χαρά μου μετά απο αυτό να ολοκληρωθεί με ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης!!!!

Εύχομαι σε όλες σας να χαρείτε σύντομα με θετικά αποτελέσματα!!!!!

eP77p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια, εχω νεα, ειχα τεστ θετικο και χοριακη, που σημαινει οτι ρυθμιστηκε το θεμα προλακτινη απο τον πρωτο μηνα που πηρα τα χαπια.

(ασχετο αλλα δεν χαιρομαι ακομα με την εγκυμοσυνη γιατι μαλλον δεν παει καλα και παει γαι παλινδρομη - σημασια εχει οτι δεν υπαρχει προβλημα στη συλληψη... ) Να θυμισω οτι 8 μηνες περιπου προσπαθουσαμε και τελικα με τον πρωτο μηνα θεραπειας για προλακτινη εμεινα....

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει... Αν έχεις πρόβλημα με προλακτινη και αποφασίσεις να κανεισ όμοιοπαθητικη τότε τι ακριβώς σου κάνουνε; Σας παρακαλώ αν ξέρετε ενημερώστε με γιατι με ενδιαφέρει άμεσα...

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει... Αν έχεις πρόβλημα με προλακτινη και αποφασίσεις να κανεισ όμοιοπαθητικη τότε τι ακριβώς σου κάνουνε; Σας παρακαλώ αν ξέρετε ενημερώστε με γιατι με ενδιαφέρει άμεσα...

Η πρώτη επίσκεψη είναι ένα πλήρες ιστορικό σου(όχι μόνο ιατρικό, σε ρωτάνε διάφορα πράγματα) και διαρκεί αρκετή ώρα.Βλέπουν όλες τις εξετάσεις σου και σύμφωνα με το τι κρίνουν σωστό για την δική σου περίπτωση , σου δίνουν κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα.

PMNYp3.png

Η πρώτη επίσκεψη είναι ένα πλήρες ιστορικό σου(όχι μόνο ιατρικό, σε ρωτάνε διάφορα πράγματα) και διαρκεί αρκετή ώρα.Βλέπουν όλες τις εξετάσεις σου και σύμφωνα με το τι κρίνουν σωστό για την δική σου περίπτωση , σου δίνουν κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Σ ευχαριστω πολυ για την ενημέρωση!

Ρωτάω γιατι ενώ είχα πρόβλημα με προλακτινη τα τελευταία 8 χρόνια παίρνοντας dostinex μισό χάπι δυο φορές την εβδομάδα την κρατούσα σε φυσιολογικές τιμές! Γέννησα πριν οκτώ μήνες και φανταζόμουν ότι με την εγκυμοσηνη θα έφτιαχνε! Αλλα μπά.... Ανέβηκε πάλι στα 45! Άντε πάλι dostinex και αναμονή να πέσει για να ξανά μείνω έγκυος με το καλό!!!

Σ ευχαριστω πολυ για την ενημέρωση!

Ρωτάω γιατι ενώ είχα πρόβλημα με προλακτινη τα τελευταία 8 χρόνια παίρνοντας dostinex μισό χάπι δυο φορές την εβδομάδα την κρατούσα σε φυσιολογικές τιμές! Γέννησα πριν οκτώ μήνες και φανταζόμουν ότι με την εγκυμοσηνη θα έφτιαχνε! Αλλα μπά.... Ανέβηκε πάλι στα 45! Άντε πάλι dostinex και αναμονή να πέσει για να ξανά μείνω έγκυος με το καλό!!!

Αφού όπως βλέπω παραπάνω γράφεις πως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα από το οποίο να προέρχεται η ανεβασμένη προλακτίνη , θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις και με την ομοιοπαθητική. Εγώ παρόλο που ακόμα δεν ολοκλήρωσα την θεραπεία μου(κάνω ομοιοπαθητική εδώ και κάποιους μήνες) ούτε έκανα ξανά μέτρηση της προλακτίνης (τελευταία μέτρηση 137) , είδα μεγάλη διαφορά στον οργανισμό μου.Ποιος ξέρει , ίσως με την ομοιοπαθητική λύσεις το πρόβλημα σου και δεν χρειαστεί να ξαναπάρεις dostinex.Και το επόμενο μωράκι με το καλό να έρθει έτσι.Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

PMNYp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Αφού όπως βλέπω παραπάνω γράφεις πως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα από το οποίο να προέρχεται η ανεβασμένη προλακτίνη , θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις και με την ομοιοπαθητική. Εγώ παρόλο που ακόμα δεν ολοκλήρωσα την θεραπεία μου(κάνω ομοιοπαθητική εδώ και κάποιους μήνες) ούτε έκανα ξανά μέτρηση της προλακτίνης (τελευταία μέτρηση 137) , είδα μεγάλη διαφορά στον οργανισμό μου.Ποιος ξέρει , ίσως με την ομοιοπαθητική λύσεις το πρόβλημα σου και δεν χρειαστεί να ξαναπάρεις dostinex.Και το επόμενο μωράκι με το καλό να έρθει έτσι.Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Να σαι καλα σ ευχαριστω! Αν τυχόν γνωρίζεις καποιος ομοιοπαθητικο στην Αθήνα θα σε παρακαλούσα να μου πεις γιατι δεν έχω ιδέα!

Ευχαριστω και πάλι!

Γεια σας κορίτσια. Καλώς σας βρίσκω, αν και καλό θα ήταν να μην τα λέμε με αφορμή δύσκολες καταστάσεις :oops: Πριν δύο χρόνια είχα προλακτίνη 47 με όριο το 26. Επειδή τότε ο γυναικολόγος μού είχε πει ότι πρόκειται για ορμόνη αναπαραγωγής (γεγονός που δεν με ενδιέφερε διότι ούτε άντρα δεν έχω), δεν έκανα καμία επιπλέον ενέργεια. Φέτος όμως ο κύκλος μου έχει παέι στις 22 μέρες, οπότε ξαναέκανα προλακτίνη πριν μια εβδομάδα και βγήκε 57. Οπότε ο ενδοκρινολόγος αυτή τη φορά διέταξε μαγνητική υπόφυσης. Φαντάζεστε το άγχος μου και τον πανικό μου:-( Την έκανα μόλις πριν 3 ώρες, αλλά ως κλασικό απαισιόδοξο άτομο είμαι σίγουρη ότι θα έχω αδένωμα,κοινώς προλακτίνωμα. Το θέμα είναι, από την εμπειρία σας, αντιμετωπίζεται απλά και όμορφα με dostinex ή είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και επικίνδυνο για τον οργανισμό μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Λυπάμαι και χαίρομαι ταυτόχρονα που βρήκα συμπάσχουσες ...:oops:

• 2 εβδομάδες μετά...
Γεια σας κορίτσια. Καλώς σας βρίσκω, αν και καλό θα ήταν να μην τα λέμε με αφορμή δύσκολες καταστάσεις :oops: Πριν δύο χρόνια είχα προλακτίνη 47 με όριο το 26. Επειδή τότε ο γυναικολόγος μού είχε πει ότι πρόκειται για ορμόνη αναπαραγωγής (γεγονός που δεν με ενδιέφερε διότι ούτε άντρα δεν έχω), δεν έκανα καμία επιπλέον ενέργεια. Φέτος όμως ο κύκλος μου έχει παέι στις 22 μέρες, οπότε ξαναέκανα προλακτίνη πριν μια εβδομάδα και βγήκε 57. Οπότε ο ενδοκρινολόγος αυτή τη φορά διέταξε μαγνητική υπόφυσης. Φαντάζεστε το άγχος μου και τον πανικό μου:-( Την έκανα μόλις πριν 3 ώρες, αλλά ως κλασικό απαισιόδοξο άτομο είμαι σίγουρη ότι θα έχω αδένωμα,κοινώς προλακτίνωμα. Το θέμα είναι, από την εμπειρία σας, αντιμετωπίζεται απλά και όμορφα με dostinex ή είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και επικίνδυνο για τον οργανισμό μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Λυπάμαι και χαίρομαι ταυτόχρονα που βρήκα συμπάσχουσες ...:oops:

Γεια σου Vasiliki...

Λογικά μέχρι τώρα θα έχεις πάρει τα αποτελέσματα από την μαγνητική και ελπίζω όλα να είναι καλά. Αν όμως έχεις προλακτίνωμα(που με τέτοιες τιμές είναι δύσκολο να έχεις) η θεραπεία είναι με χαπάκι (dostinex ή parlodel). Και σαφώς με την θεραπεία θα το έχεις υπό έλεγχο και όλα θα πάνε καλά.Αν και μόνο αν έχεις προλακτίνωμα , αυτό που θα κάνεις θα είναι να παίρνεις το χαπάκι σου και να κάνεις μια φορά τον χρόνο μια μαγνητική για να το παρακολουθείς.Ελπίζω όμως τα αποτελέσματά σου να είναι καλά και να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα από όλα αυτά....

PMNYp3.png

Σόφη μου, σε ευχαριστω για την απαντηση. Ναι, οντως πηρα τα αποτελεσματα μετα απο αρκετο θα ελεγα αγχος, και γραφει οτι η υποφυση ειναι φυσιολογικη. Αλλα ακομα δεν τα πηγα τα αποτελεσματα στον ενδοκρινολογο. Απο την εμπειρια σου πανω στο θεμα, πρεπει να παρω το ντοστινεξ; Ή οχι επειδη ακομα δεν με ενδιαφερει το ενδεχομενο εγκυμοσυνης; Εσυ τι θα μου προτεινες; Γιατι απο αυτα που διαβασα εχω συμπεράνει οτι καλυτερα θα ηταν να μην επιβαρυνω τον οργανισμο μου αυτη τη στιγμη, αλλα μονο αν αποφασισω για παιδακι. Τι θα έλεγες; Σ ευχαριστω...

Χαίρομαι που τα αποτελέσματά σου ήταν καθαρά.

Δε είμαι γιατρός και δεν θέλω να σου πω αν θα πρέπει να πάρεις τα χάπια ή όχι.Σαφώς όλα τα χάπια, όχι μόνο τα dostinex ,καλό είναι να τα αποφεύγουμε.Αν όμως είναι απαραίτητα τότε δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν έχει σημασία αν θέλεις άμεσα παιδάκι ή όχι.Θέλω να πω πως το θέμα της προλακτίνης δεν έχει να κάνει μόνο με την εγκυμοσύνη.Όταν είναι ανεβασμένη σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και είναι καλό αυτό το κάτι να το φτιάξεις. Ίσως περνάς μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου και για αυτό ανέβηκε(σε αυτήν την περίπτωση αν ηρεμήσεις θα κατέβει από μόνη της).Ίσως να φταίει κάτι άλλο.Μπορείς να κάνεις μια επανάληψη της προλακτίνης για να επιβεβαιώσεις τις τιμές.Να την κάνεις 2η με 3η μέρα περιόδου , πρωί, αλλά 2 με 3 ώρες αφού έχεις ξυπνήσει (το βράδυ η προλακτίνη ανεβαίνει) και κάτω από ήρεμες συνθήκες(να μην είσαι αγχωμένη, κουρασμένη κτλ). Είναι ορμόνη που ανεβαίνει με το άγχος. Και τέλος , αν πάλι είναι ανεβασμένη και δεν θέλεις να πάρεις χάπια, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ομοιοπαθητικό. Η τελική απόφαση είναι δική σου.....

PMNYp3.png

• 2 months later...

Προλακτινοχτυπημενη και εγω.Στην πρωτη εξεταση ηταν γυρω στο 35 με ανωτατη φυσ.τιμη το 29 (4η μερα κυκλου) και στην δευτερη εξεταση ηταν 42 (25η μερα κυκλου).

Ξεκινησα θεραπεια με dostinex,μισο καθε Πεμπτη,για τρεις μηνες.Ηδη εχουν περασει οι δυο μηνες (στο ενδιαμεσο προσπαθω για παιδακι).

Πιστευεται θα εχει πεσει αρκετα μεχρι στιγμης ωστε να ειμαι τυχερη στον επομενο κυκλο??

Η προλακτινη επηρεαζει την μειωμενη ροη αιματος στην περιοδο??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...