Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάτι σαν μπουκωμα

Recommended Posts

Θα ήθελα τις γνώμες σας και την εμπειρία σας,έχω ένα μωράκι 2 μηνών,το οποίο κάνει κάτι σαν ρουθούνισμα,αλλά δεν έχει μυξούλες.Ακούγεται πίσω από την μύτη αν καταλαβαίνετε.άλλο σύμπτωμα δεν έχει.Η παιδίατρος μου είπε ότι εφόσον δεν έχει πολλές μυξούλες,τότε είναι από το φαγητό,και να το βάζω μόλις φάει στο ριλάξ για να μην είναι ξαπλωμένο,αλλά δεν μου φάνηκε λογικό αυτό.Το μωρό μου βγαζει ηχους σαν να ειναι μπουκωμενο,σαν γουρουνακι κάπως.βαζω ορο αλλα δεν βγαζει τιποτα.Καμια μανουλα το εχει αντιμετωπίσει;

Διαφημίσεις

Εφόσον εχει ακούσει προσεκτικά το μωρο η παιδιατρος τοτε θα σου έλεγα να μην ανυσηχεις και εμενα τους πρώτους μήνες έκαναν και τα δυο μου παιδια φοβερά ανυσηχητικους θορύβους και δεν μπορούσα να βγάλω καθόλου μυξουλες, λίγο ο υγράντηρας βοηθούσε αλλα απο οτι κατάλαβα τα νεογέννητα κανουν πολυ φασαρία στον υπνο τους....τσάμπα φώναζαν τον γιατρό καθε λίγο και λιγάκι.......αλλα με αυτά δεν παίζουν οποτε αν νιώθεις ανασφάλεια ξανά δες την γιατρό !

Ελενα εισαι απολυτως σιγουρη οτι ρουφας σωστα και δυνατα με τον αποφρακτηρα μυτης;

Πρεπει να ειναι τοσο δυνατα , ωστε να κλαψει το μωρο , δεν πειραζει!Αλλιως, δεν κανεις τιποτα , αν ρουφας π.χ. σα να πινεις καφε.

Επισης , μηπως εχεις αναμμενο το κλιματιστικο;;

Μηπως το μωρακι σου εχει καποιας μορφης αλλεργια;

Τωρα που το σκεφτομαι,οταν ειχε αρρωστησει η μικρη , μου ειχε μιλησει η παιδιατρος για οπισθορινικες εκκρισεις .Δεν ξερω αν σχετιζεται καπως , παντως σαν ορολογια υπαρχει.

Ευχομαι να ειναι απο τα υγρα της μητρας και τιποτα αλλο!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.Άργησα να απαντήσω γιατί λείπαμε εκτός πόλης.Πήγα το παιδί στην γιατρό και μου είπε ότι είναι λαρυγγομαλακία και να μην ανησυχώ γιατί θα περάσει μόνο του με τον καιρό,αλλά στο ίντερνετ που κοίταξα ως λαρρυγγομαλακια ορίζεται ένας θόρυβος-συριγμός κατά την αναπνοή και όχι μπούκωμα πίσω από την μύτη.Μπερδεύτηκα πολύ,και λέω να το πάω σε έναν ωρλ.

vivianna εμένα δεν κάνει αυτόν τον θόρυβο ποτέ όταν κοιμάται,μόνο όταν είναι ξύπνιος,αλλά και εγώ δεν βγάζω μυξούλες,κάτι ελάχιστες μόνο

χαρούλα ρουφάω αρκετά δυνατά με τον αποφρτακτήρα,αλλά ο δικός μου κλαίει μόλις τον ακουμπήσει έτσι και αλλιώς :) Να σε ρωτήσω κιόλας,το βάζεις βαθιά στην μύτη ή μόνο στα ρουθούνια;εγώ μονο λίγο μέσα στα ρουθουνάκια,μήπως το κάνω λάθος;Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ μου φαίνεται για αυτές τις οπισθορινικές εκκρίσεις που λες,παρά για λαρυγγομαλακία,αφού εμένα ο ήχος δεν ακούγεται από το στόμα του μωρού,αλλά από την μύτη του.Μήπως η παιδίατρος μας λέει ότι να ναι;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.Άργησα να απαντήσω γιατί λείπαμε εκτός πόλης.Πήγα το παιδί στην γιατρό και μου είπε ότι είναι λαρυγγομαλακία και να μην ανησυχώ γιατί θα περάσει μόνο του με τον καιρό,αλλά στο ίντερνετ που κοίταξα ως λαρρυγγομαλακια ορίζεται ένας θόρυβος-συριγμός κατά την αναπνοή και όχι μπούκωμα πίσω από την μύτη.Μπερδεύτηκα πολύ,και λέω να το πάω σε έναν ωρλ.

vivianna εμένα δεν κάνει αυτόν τον θόρυβο ποτέ όταν κοιμάται,μόνο όταν είναι ξύπνιος,αλλά και εγώ δεν βγάζω μυξούλες,κάτι ελάχιστες μόνο

χαρούλα ρουφάω αρκετά δυνατά με τον αποφρτακτήρα,αλλά ο δικός μου κλαίει μόλις τον ακουμπήσει έτσι και αλλιώς :) Να σε ρωτήσω κιόλας,το βάζεις βαθιά στην μύτη ή μόνο στα ρουθούνια;εγώ μονο λίγο μέσα στα ρουθουνάκια,μήπως το κάνω λάθος;Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ μου φαίνεται για αυτές τις οπισθορινικές εκκρίσεις που λες,παρά για λαρυγγομαλακία,αφού εμένα ο ήχος δεν ακούγεται από το στόμα του μωρού,αλλά από την μύτη του.Μήπως η παιδίατρος μας λέει ότι να ναι;

Ελενακι ,το βαζω πιο βαθια οχι εξω εξω.

Αλλωστε , το ανταλλακτικο που μπαινει στη μυτουλα , ειναι αρκετα φαρδυ και δεν υπαρχει φοβος τραυματισμου.Επρεπε να σου εχει δειξει η παιδιατρος ακριβως τον τροπο που γινεται.Κι εμενα η παιδιατρος μου εδειξε.

Τωρα ,για τη διαγνωση ,τι να σου πω;;

Δεν ειμαι γιατρος , δεν ξερω καν τον ορο `λαρυγγομαλακια` ,σου λεω μονο οτι πολυ σωστα σκεφτηκες να επισκεφθεις και εναν ωρλ!Ετσι ,για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο βρε παιδι μου!

Υ.Γ. ρουφα σωστα και πες μας αν εχει μυξουλες.

Διαφημίσεις

Ούτε εγώ είμαι γιατρός φυσικά αλλά μου φαίνεται ότι δεν ταιριάζει η διάγνωση.

"Η λαρυγγομαλακία είναι η συχνότερη εκ γενετής ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει κυρίως θορυβώδη αναπνοή (συριγμό) αλλά κάποτε και δύσπνοια στα νεογνά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το τοίχωμα από τον οποίο αποτελείται ο λάρυγγας, δηλαδή ο χόνδρος και ο βλεννογόνος (το εσωτερικό κάλυμμα του χόνδρου) είναι μαλακά και χαλαρά σε βαθμό που κατά την διάρκεια της εισπνοής συμπίπτουν και αποφράσσουν την αναπνευστική οδό του λάρυγγα και προκαλούν συγκεκριμένα συμπτώματα."

Τι να πω.Θα πάρω το απόγευμα τηλέφωνο τον ωρλ για άμεσο ραντεβού γιατί αγχώνομαι πάρα πολύ.

Τον έβαλα τον αποφρακτήρα και λίγο πιο βαθιά και έβγαλε λίγες κάτι λίγες μυξούλες.

μόλις έχω νεώτερα από τον ωρλ θα ενημερώσω,γιατί που ξέρεις,μπορεί και κάποια άλλη μανούλα να έρθει στην θέση μου.

Ούτε εγώ είμαι γιατρός φυσικά αλλά μου φαίνεται ότι δεν ταιριάζει η διάγνωση.

"Η λαρυγγομαλακία είναι η συχνότερη εκ γενετής ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει κυρίως θορυβώδη αναπνοή (συριγμό) αλλά κάποτε και δύσπνοια στα νεογνά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το τοίχωμα από τον οποίο αποτελείται ο λάρυγγας, δηλαδή ο χόνδρος και ο βλεννογόνος (το εσωτερικό κάλυμμα του χόνδρου) είναι μαλακά και χαλαρά σε βαθμό που κατά την διάρκεια της εισπνοής συμπίπτουν και αποφράσσουν την αναπνευστική οδό του λάρυγγα και προκαλούν συγκεκριμένα συμπτώματα."

Τι να πω.Θα πάρω το απόγευμα τηλέφωνο τον ωρλ για άμεσο ραντεβού γιατί αγχώνομαι πάρα πολύ.

Τον έβαλα τον αποφρακτήρα και λίγο πιο βαθιά και έβγαλε λίγες κάτι λίγες μυξούλες.

μόλις έχω νεώτερα από τον ωρλ θα ενημερώσω,γιατί που ξέρεις,μπορεί και κάποια άλλη μανούλα να έρθει στην θέση μου.

Περιμενουμε τα νεα σου..

Κοριτσάκι καλησπέρα διάβασα τυχαία το μνμ σου μήπως και μπορώ να βοηθήσω και όταν είπες για την λαρυγγομαλακία μου ήρθαν στο μυαλό μου ξανά ότι περάσαμε κ εμείς πριν 7 χρόνια με την πρώτη μου κορούλα, έκανε ακριβώς αυτό που περιγράφεις, σαν να ήταν μπουκωμένη, άρχισε μετά τις 40 μέρες και εγώ είχα αγχωθεί όπως εσύ, ρωτούσα τον γιατρό μας και μετά απο πολλούς ορούς χωρίς αποτέλεσμα μου είπε κ εμένα για λαρυγγομαλακία.

Εμάς όταν έγινε 3-4 μηνών άρχισε ροχαλητό πολύ έντονο για μωρό, το ψάξαμε στο παίδων Αθήνα αν και είμαστε από επαρχία και η διάγνωση ήταν λαρυγγομαλακία τελικά, μας είπαν οτι υποχωρεί μόνη της, στο παίδων μας έκαναν και υπέρηχο καρδίας, εξέταση του λάρυγγα με μικροκάμερα ευτυχώς χωρίς αναισθησία (δεν έκλαψε), γενικές ούρων και αίματος και μια ακτινογραφία δεν θυμάμαι ακριβώς τί, λογικά για να δουν αν ανατομικά ήταν όλα καλά, της είχαν δώσει σκιαγραφικό.

Μεγαλώνοντας όταν προσπαθούσε να γελάσει έκανε έναν περίεργο θόρυβο αντί γέλιου λόγο αυτού που έγραψες παραπάνω ''είναι μαλακά και χαλαρά σε βαθμό που κατά την διάρκεια της εισπνοής συμπίπτουν'', πραγματικά όμως το παιδί δεν φαινόταν να δυσανασχετεί, τελικά κόντα στα 2.5 υποχώρησαν όλα αυτά τελείως, σταδιακά εννοείτε.

Ο παιδίατρος μας μου είχε πεί να έχω ανασηκωμένο το στρώμα της για ενδεχόμενο δύσπνοιας, να προσέχω μην μου κάνει άπνοια και να μην την μπουκώνω όταν αρχίσαμε τροφές.

• 1 month later...

Άργησα λίγο να απαντήσω,αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.Εκεινες τις ημέρες είχα πάρει έναν ωρλ και μου είπε ότι εφόσον δεν ενοχλείται το παιδί όταν θηλάζει να μην ασχοληθώ,και αυτα από το τηλέφωνο.μου είπε ότι αλλιώς δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί θα φύγει μόνο του.Και όντως δύο εβδομάδες μετά εξαφανίστηκε.Μακάρι όλα τα παιδάκια να γλυτώσουν την ταλαιπωρία της εξέτασης του λάρυγγα έτσι εύκολα.

Άργησα λίγο να απαντήσω,αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.Εκεινες τις ημέρες είχα πάρει έναν ωρλ και μου είπε ότι εφόσον δεν ενοχλείται το παιδί όταν θηλάζει να μην ασχοληθώ,και αυτα από το τηλέφωνο.μου είπε ότι αλλιώς δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί θα φύγει μόνο του.Και όντως δύο εβδομάδες μετά εξαφανίστηκε.Μακάρι όλα τα παιδάκια να γλυτώσουν την ταλαιπωρία της εξέτασης του λάρυγγα έτσι εύκολα.

Τελεια νεα!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...