Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή για 7-8 μηνών μωρό

Recommended Posts

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εμεις τελικά καταλήξαμε να κάνουμε 4 γεύματα ημερησίως. Πρωί βράδυ γαλατάκι (240-300ml) και φρούτα και φαγακι στο ενδιάμεσο. Συγκεκριμένα τρώμε το γάλα μας κατά τις 8-8.30 το πρωι, την φρουτοκρεμα γύρω στις 12.30 μετα 5-6 τη χορτοσουπα/κρεατοσουπα και κατα τις 9.30-10.00 το βραδινό μας γαλατάκι. Ξέρω πως συνήθως γίνονται 5 γεύματα τη μέρα, αλλά στη δικη μας περίπτωση μας οδήγησαν τα μωρά που δεν πεινουσαν ενδιάμεσα. Ο παιδιατρος το δέχτηκε, μαλιστα μου είπε ότι με αυτόν τον τροπο "γλιτωνουν" και τη φαριν λακτέ. Τώρα για ποσο θα παμε έτσι δεν ξέρω πάντως στα κιλά τους είναι πολύ καλά καθώς έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τα 9!

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Χαίρετε! Το δικό μας πρόγραμμα εχει ως εξής: γάλα το πρωί (200ml), ένα κρόκο καλά βρασμένο και φρούτοκρέμα με φρέσκα φρούτα κ λίγο ρυζαλευρο κατα τις 12, κοτόσουπα/κρεατόσουπα/χορτοσουπα με λίγο ανθότυρο κατα τις 3, γιαούρτι κατα τις 6 και γάλα πριν τον ύπνο κατα τις 9. Ο γιος μου ειναι 8 μηνών.

το μωρό μου είναι 8 μηνών αλλά εδώ και καιρό καθιέρωσε το εξης πρόγραμμα θηλασμού/στερεών τροφών

γάλα μόλις ξυπνήσει, γύρω στις 9

φρουτόκρεμα κατά τις 10

γάλα ή μονο νερό ενδιάμεσα

μεσημεριανό στις 2 - κρεατόσουπα, ή κοτόσουπα, όσπρια, ή σκέτα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, μπάμιες, πατζάρι με κολοκύθα, κ.α.)

γάλα μετά τον μεσημεριανό ύπνο, γύρω στις 5

απογευματινό κατά τις 6- γιαούρτι ή δημητριακά ή αβοκάντο με μπανάνα

γάλα για βραδινό, στις 8.30

2-3 φορές γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας

έχεις κάποιους προβληματισμούς σχετικά με το πρόγραμμα φαγητού του μωρού σου?

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Ο δικός μου είναι 7 μηνών:

8.00 : Θηλασμός

10.00 : Φρουτόκρεμα

12.00 : Θηλασμός (καμια φορά αυτό το γευμα γάλακτος παραλείπεται)

14.00 : Μεσημεριανό(κρεας,φασολάκια,αρακάς,λαχανικά διαφορα,ακόμα όχι όσπρια)

17.00 : Θηλασμός

18.30 : Γιαούρτι με λίγο φρουτάκι ή Κρέμα δημητριακών (όχι έτοιμη, τη φτιάχνω εγώ)

20.30 : Θηλασμός και ύπνος

επισης ξυπνάει μεσα στη νυχτα 2-3 φορές και θηλάζει από ένα πεντάλεπτο

Εννοείται οι ώρες είναι κατα προσέγγιση.

Psi είδες πόσο ίδιο είναι το πρόγραμμά μας;; Άραγε είναι όλων των μωρών ίδιο και τζαμπα εντυπωσιάστηκα;;;

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...