Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμπειρίες με σπερματέγχυση

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Είμαι 30 ετών, παντρεμένη 4 χρόνια. Τα 2 τελευταία προσπαθούμε να αποκτήσουμε παιδάκι, χωρίς όμως επιτυχία. Έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις που μας έδωσε ο γιατρός (ορμόνες, σαλπιγγογραφία, σπερμοδιάγραμμα) και δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, τίποτα. Κάθε 28 μέρες έρχεται η περίοδος κανονικότατα... Σκεφτόμαστε τη σπερματέγχυση, αλλά δεν ξέρω αν η μέθοδος έχει καλά ποσοστά επιτυχίας και με δεδομένο ότι τα οικονομικά μας δεν είναι και τα καλύτερα δεν ξέρω τι να κάνω... Καμία βοήθεια???

Διαφημίσεις

Μήπως πρωτού μπείτε σε αυτή τη διαδικασία που είναι και ψυχοφθόρα και κοστοβόρα, να παρακολουθούσατε την ωορρηξία;

Σου το λέω γιατί εγώ με μια φραγμένη σάλπιγγα, έμεινα έγκυος ένα βήμα πριν την σπερματέγχυση, με αυτό τον τρόπο.

Ο γιατρός μου, προσπάθησε να καθυστερήσει τη διαδικασία της σπερματέγχυσης -εφόσον ήξερε πως πέρα της σάλπιγγας δεν υπήρχε άλλο παθολογικό πρόβλημα-γιατί υποστήριζε πως όσο να'ναι, η ψυχολογία αλλάζει εφ' οσον μπαινεις στη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αν θυμάμαι καλά, το ποσοστό επιτυχίας είναι 30%, αλλά και πάλι μπορεί να κάνω λάθος. Σίγουρα όμως δεν είναι κανένα τρελό ποσοστό, δηλ 80%.

Αν μπείς όμως σε αυτή τη διαδικασία, μπορεί να γίνει σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο, δηλαδή την ημέρα της ωορρηξίας να γίνει η σπερματέχγυση ή να πάρεις κάποια αγωγή για πολλαπλή ωορρηξία. Δηλαδή, να ωριμάσουν περισσότερα απο ένα ωάρια κι έτσι να αυξήσεις λίγο τις πιθανότητες.

Εγώ, έκανα την αγωγή για πολλαπλή ωορρηξία (μετά απο 5 μήνες προσπαθιών με απλή παρακολούθηση) και προσπαθήσαμε με επαφές τις μέρες της ωορρηξίας και έμεινα έγκυος εκείνο το μήνα.

Η αγωγή περιελάμβανε χάπια, τα οποία δεν ήταν καθόλου ακριβά (2-3 ευρώ αν θυμάμαι καλά) και ενέσεις που κόστιζαν 15 ευρώ. Απο αυτές χρειάστικά 3.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Σου εύχομαι γρήγορα να μείνεις έγυος! :)

Και μεις προσπαθούμε 3 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό ακούω όλο και πιο συχνά πως μόνη μας λύση είναι η εξωσωματική αλλά τα οικονομικά μας αυτό το διάστημα το απαγορεύουν. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες προσπάθειες σπερματέγχυσης μήπως σταθούμε τυχεροί. Η Kitty r έχει δίκιο για τα ποσοστά, είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτά της φυσιολογικής προσπάθειας οπότε πάλι παίζεις με τις πιθανότητες. Αλλά στην περίπτωση μου δεν έχω και πολλές επιλογές. Χτές έκανα την πρώτη μου σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο, απλά με παρακολούθηση της ωορρηξίας. Ο γιατρός είπε ότι κατά μέσο όρο και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έχεις αποτέλεσμα με την 3η προσπάθεια. Τόσο καιρό που το σκεφτόμουν ήμουν μέσα στο άγχος και στον φόβο, χτές παραδόξως ήμουν ήρεμη, σχεδόν ανακουφισμένη που κάνω επιτέλους ένα βήμα μπροστά. Και έχει ο Θεός, ότι είναι να γίνει θα γίνει. Ο γιατρός σου τι λέει για την σπερματέγχυση; Το έχεις συζητήσει;

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως με την γιατρό μου δεν το έχω συζητήσει καθόλου, μιας και είναι κάθετη πως για όλα φταίει το άγχος μου και αν το αποβάλω θα μείνω έγκυος φυσιολογικά. Elen_m εύχομαι να πετύχει η σπερματέγχυση σου και σύντομα να μάθεις τα καλά τα νέα! Kitty r αυτό με τα χάπια που λες δεν το ήξερα καθόλου. Το μόνο που κάνω είναι κάποια τεστ ωορρηξίας για να ελέγχω τις γόνιμες μέρες μου (αν και η γιατρός μου μου είπε να μην τα κάνω γιατί θα αγχωθώ περισσότερο). Τώρα όμως που μου το είπες σίγουρα θα την ρωτήσω.

Ναι, νομίζω πως δεν χάνεις τίποτα να τη ρωτήσεις και ίσως αν αντί να δίνεις τα χρήματά σου στα τεστ, να πήγαινες να σε κοιτάζει εκείνη (κολπικό υπέρηχο κάνουν).

Να σου πω όμως για τη δική μου περίπτωση το εξής, το οποίο παρέλειψα στο προηγούμενο μήνυμα γιατί δεν ήθελα να μακρυγορήσω. Το πρόγραμμα του γιατρού ήταν παρακολούθηση ωορρηξιας για 5 κύκλους και μετά την φαρμακευτική αγωγή και μετά απο μερικούς κύκλους σπερματέγχυση. Το μήνα που έκανα την αγωγή είχα μεν 5 ωάρια, αλλά μόνο ένα είχε ωριμάσει. Ουσιαστικά δηλαδή, τζάπα τα πήρα. Έγινε όμως το εξής: εμείς απογοητευμένοι απο την "αποτυχία" της αγωγής και λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στις δουλειές μας, είχαμε επαφές νωρίς το πρωί, έτσι απλά για να πούμε οτι προσπαθήσαμε. Δεν είχαμε καμία προδοκία, άρα ούτε άγχος για το αποτέλεσμα.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αγχώνεσαι και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως με την γιατρό μου δεν το έχω συζητήσει καθόλου, μιας και είναι κάθετη πως για όλα φταίει το άγχος μου και αν το αποβάλω θα μείνω έγκυος φυσιολογικά. Elen_m εύχομαι να πετύχει η σπερματέγχυση σου και σύντομα να μάθεις τα καλά τα νέα! Kitty r αυτό με τα χάπια που λες δεν το ήξερα καθόλου. Το μόνο που κάνω είναι κάποια τεστ ωορρηξίας για να ελέγχω τις γόνιμες μέρες μου (αν και η γιατρός μου μου είπε να μην τα κάνω γιατί θα αγχωθώ περισσότερο). Τώρα όμως που μου το είπες σίγουρα θα την ρωτήσω.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω τον επιστήμονα και σίγουρα η γιατρός σου θα ξέρει καλύτερα αλλά έχω βαρεθεί να ακούω πως για όλα φταίει το άγχος! Παίζει ρόλο; Ναι! Αλλά 2 χρόνια εσύ ή 3 χρόνια η δική μου περίπτωση δεν μπορεί να είναι μόνο άγχος! Δεν λέω πως έχεις κάποιο πρόβλημα, προς Θεού! Όπως και μένα άλλωστε δεν μου έχουν βρει κάποιο πρόβλημα. Αλλά αυτή η απάντηση ίσως μας φρενάρει και μας εμποδίζει να ψαχτούμε λίγο παραπάνω. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα έπαιρνα πιο γρήγορα την απόφαση της σπερματέγχυσης ή θα είχα μαζέψει ήδη τα χρήματα για μια εξωσωματική. Βέβαια εσύ είσαι και μικρούλα και έχεις περιθώριο να αφήσεις τα πράγματα να έρθουν απο μόνα τους. Μην κάνεις τεστ ωορρηξίας αν σε αγχώνουν, πήγαινε στη γιατρό σου να σε παρακουλουθεί, δεν θα χρειαστεί πάνω απο 2-3 φορές τον μήνα. Έτσι θα στοχεύεις τις γόνιμες με μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτή θα σου πεί και αν χρειαστείς χάπια ή αν πας με φυσικό κύκλο. Και κάτι τελευταίο χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ. Κανένας γιατρός δεν είναι αυθεντία και κανένας δεν μπορεί να είναι κάθετος σε ότι αφορά την ανεξήγητη υπογονιμότητα, γι' αυτό άλλωστε την λένε ανεξήγητη. Εφόσον εσένα κάτι σε προβληματίζει είναι υποχρεωμένος να το συζητήσει μαζί σου και να σου εξηγήσει που βασίζει αυτά που λέει.

Και μεις 3 χρόνια άκαρπων προσπαθειών χωρίς μέχρι στιγμής στην διερεύνηση που κάνουμε να μας έχουν βρει κάτι.Αυτόν τον μήνα πρώτα ο Θεός θα κάνω την πρώτη μου σπερματέγχυση με πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας .

elen_m καλή επιτυχία ,εύχομαι να είμαστε από τις τυχερές και η σπερματέγχυση να λύσει το μυστήριο της υπογονιμότητας.

Και μεις 3 χρόνια άκαρπων προσπαθειών χωρίς μέχρι στιγμής στην διερεύνηση που κάνουμε να μας έχουν βρει κάτι.Αυτόν τον μήνα πρώτα ο Θεός θα κάνω την πρώτη μου σπερματέγχυση με πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας .

elen_m καλή επιτυχία ,εύχομαι να είμαστε από τις τυχερές και η σπερματέγχυση να λύσει το μυστήριο της υπογονιμότητας.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Και σε σένα καλή επιτυχία κοπέλα μου! Εύχομαι τα πιο ευχάριστα αποτελέσματα απο την πρώτη προσπάθεια! Ξέρω πόσο ψυχοφθόρα είναι η αναμονή τόσων χρόνων και ελπίζω να τελειώσει εδώ. Μακάρι να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε άλλο!

• 2 months later...

Κορίτσια σας γράφω για να σας πω πως τελικά εμείς καταφέραμε και συλλάβαμε φυσιολογικότατα!!! Πήγα στην γιατρό μου τον Ιούνιο και μιλήσαμε για την σπερματέγχυση και συμφωνήσαμε πως από Σεπτέμβρη θα μου έδινε χάπια για πρόκληση πολλαπλής ωορρηξίας και ίσως αργότερα να κάναμε και τη σπερματέγχυση. Τελικά τον ίδιο μήνα έμεινα έγκυος και τώρα είναι στον 3ο!!! Εύχομαι σε όλες σας να μείνετε σύντομα εγκυούλες!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...