Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σε ποιό μήνα ξεκινάμε να ψωνίζουμε για το μωράκι?

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω τα φώτα σας!!!!!είμαι 5 μηνών και ακόμα δεν εχω ξεκινήσει να ψωνίζω κάτι για τα μωράκια μου...:rolleyes::rolleyes::rolleyes: εσείς σε ποιό μήνα αρχίσατε και απο τι ακριβώς?δηλ.πρώτα την βαλίτσα μετά το δωμάτιο?ακούω γνώμες,εγώ νομίζω πως είναι κάπως νωρίς ακόμα και εχω χρόνο μπορστά μου:P:p:p:p:p

Διαφημίσεις

Πιστεύω είναι καιρός να ξεκινήσεις τουλάχιστον πρώτα με το δωμάτιο γιατι αν έχεις δίδυμα θα βαρύνεις πολύ πιο γρήγορα και δεν θα έχεις κουράγιο για τίποτα. Επίσης πολλές φορές οι τοκετοί διδύμων ξεκινάνε πριν τον 9ο μήνα γίαυτό -χωρίς να θέλω να σε αγχώσω - υπολόγιζε 8 μήνες εγκυμοσύνης για να τα προλάβεις όλα.

Συμφωνώ απόλυτα με την Amelie. Πέρα απ' το ότι κυοφορείς διδυμάκια, γιατί να μην σκεφτόμαστε αισιόδοξα και θα πρέπει τελευταία στιγμή;;

Εγώ και στα δύο παιδάκια μετα την Β' επιπέδου άρχισα να ετοιμάζω ρουχαλάκια, πραγματακια κλπ. Και στον 7ο την βαλίτσα μου. Ολοι μου φώναζαν αλλά γιατι να μην το χαρώ? ασε που γέννησα στην 35η το πρωτο..

εγω για το δωματιο ειχα ξεκινησει και κοιτουσα στο internet απο πολυ νωρις για να εχω το περιθωριο να τα κανω με την ησυχια μου και να βρω και καλες τιμες.αφου κατεληξα σε μερικα πραγματα,αρχισαμε να πηγαινουμε να τα βλεπουμε απο κοντα στον 7ο.και τελικα στον 8ο παρηγγηλα αυτα που ηθελα.για την βαλιτσα ειχα κανει μια λιστα στον 8ο και αρχισα σιγα σιγα να τα μαζευω.τελικα την βαλιτσα την εφτιαξα μολις μπηκα στον μηνα μου(και ο αντρας μου μου φωναζε να τα φτιαξω πολυ νωριτερα,περισσοτερο αυτος αγχωνοταν παρα εγω:D).οσο για ρουχαλακια εννοειται χαζευα στα μαγαζια απο πολυ νωρις αλλα συγκρατιομουνα μετα βιας να ψωνισω και τελικα τα ψωνισα και αυτα γυρω στον 8ο για να τα πλυνω και να τα σιδερωσω.παντως διαβαζα εδω στο forum απο ρουχα γενικα να μην το παρακανουμε γιατι θα μας φερουν πολλα και οντως ετσι ειναι.εγω πηρα τα απολυτως απαραιτητα κα μετα μου εφεραν αρκετα.επισης οπως γραφει και η Amelie στα διδυμα θα πρεπει να ξεκινησεις νωριτερα νομιζω και εγω.και κατι τελευταιο,στα επιπλα αν δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα τοτε κανουν κανα 20ημερο-μηνα να στα φερουν αφου τα παραγγειλεις οποτε υπολογιζε και αυτο.με το καλοοο

Πιστεύω είναι καιρός να ξεκινήσεις τουλάχιστον πρώτα με το δωμάτιο γιατι αν έχεις δίδυμα θα βαρύνεις πολύ πιο γρήγορα και δεν θα έχεις κουράγιο για τίποτα. Επίσης πολλές φορές οι τοκετοί διδύμων ξεκινάνε πριν τον 9ο μήνα γίαυτό -χωρίς να θέλω να σε αγχώσω - υπολόγιζε 8 μήνες εγκυμοσύνης για να τα προλάβεις όλα.

Δεν έχεις και άδικο στο νωρίς...σήμερα που ήμουν στο γιατρό μου είπε πως θα είμαστε super ευχαριστημένοι αν φτάσουμε της 36 εβδομάδες...έχω κάνει και μια σκέψη,αφού θα τα έχω στα λίκνο στο δωμάτιο μου τους πρώτους 6 μήνες να έφτιαχνα μετά το δωμάτιο τους αλλά και αυτό δεν μου έρχεται πολύ...

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα με την Amelie. Πέρα απ' το ότι κυοφορείς διδυμάκια, γιατί να μην σκεφτόμαστε αισιόδοξα και θα πρέπει τελευταία στιγμή;;

Εγώ και στα δύο παιδάκια μετα την Β' επιπέδου άρχισα να ετοιμάζω ρουχαλάκια, πραγματακια κλπ. Και στον 7ο την βαλίτσα μου. Ολοι μου φώναζαν αλλά γιατι να μην το χαρώ? ασε που γέννησα στην 35η το πρωτο..

Ολες μου οι γνωστές μετά την β'επιπέδου ξεκίνησαν!πάντως την αρχή την έκανα στο περίπου και ξεκίνησα να ψάχνομαι για πράγματα μέσω sites να έχω μια ιδέα στο τι θα χρειαστώ και πόσο θα μου κοστίσουν..για το τι πρέπει να μπει στην βαλίτσα ποιος σε ενημερώνει?

εγω για το δωματιο ειχα ξεκινησει και κοιτουσα στο internet απο πολυ νωρις για να εχω το περιθωριο να τα κανω με την ησυχια μου και να βρω και καλες τιμες.αφου κατεληξα σε μερικα πραγματα,αρχισαμε να πηγαινουμε να τα βλεπουμε απο κοντα στον 7ο.και τελικα στον 8ο παρηγγηλα αυτα που ηθελα.για την βαλιτσα ειχα κανει μια λιστα στον 8ο και αρχισα σιγα σιγα να τα μαζευω.τελικα την βαλιτσα την εφτιαξα μολις μπηκα στον μηνα μου(και ο αντρας μου μου φωναζε να τα φτιαξω πολυ νωριτερα,περισσοτερο αυτος αγχωνοταν παρα εγω:D).οσο για ρουχαλακια εννοειται χαζευα στα μαγαζια απο πολυ νωρις αλλα συγκρατιομουνα μετα βιας να ψωνισω και τελικα τα ψωνισα και αυτα γυρω στον 8ο για να τα πλυνω και να τα σιδερωσω.παντως διαβαζα εδω στο forum απο ρουχα γενικα να μην το παρακανουμε γιατι θα μας φερουν πολλα και οντως ετσι ειναι.εγω πηρα τα απολυτως απαραιτητα κα μετα μου εφεραν αρκετα.επισης οπως γραφει και η Amelie στα διδυμα θα πρεπει να ξεκινησεις νωριτερα νομιζω και εγω.και κατι τελευταιο,στα επιπλα αν δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα τοτε κανουν κανα 20ημερο-μηνα να στα φερουν αφου τα παραγγειλεις οποτε υπολογιζε και αυτο.με το καλοοο

Ευχαριστώ πολύ!!!!απο σήμερα ξεκίνησα λοιπόν και εγώ μέσω internet να βλέπω και να συγκρίνω τιμές γιατί ο γιατρός μου με ενημέρωσε οτι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και οτι ίσως απο την 29εβδομάδα χρειαστεί να βγούν τα μπουμπουκάκια μου και είπα να ξεκουνήσω...η βαλίτσα πόσο καιρό σου παίρνει να την ετοιμάσεις?άπω μόνη σου αποφασίζεις τι θα βάλεις μέσα?

Οι γνωστές σου δεν είχαν δίδυμα... Το πρώτο που καλό είναι να προσπαθήσετε για τα δίδυμα είναι να μην έχετε κανέναν πρόωρο τοκετό και τα άλλα έπονται.

Στα δικά μου έπρεπε να καθήσω σπίτι. Και είδα ότι δεν έχασα τίποτα από επιλογές. Είδα στο Λητώ, τότε είχε μεγάλη ποικιλία. Και ώρες στο ιντερνετ για το τι παίζει διεθνώς και γενικά. Τελικά έκανα μια βόλτα στο ΙΚΕΑ με καροτσάκι αναπηρικό που διαθέτουν, μια βόλτα στο mall/mothercare επίσης με το ίδιο μέσο, από όπου όμως δεν πήραμε τίποτα και μια βόλτα στο Λητώ, μετά τις 34, οπότε καθόμουν συνεχώς σε κάτι σκαμνάκια. Επιπλάκια μου άρεσαν του ΙΚΕΑ και τα υπόλοιπα είδη λίγο πολύ από το Λητώ. Δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό, ακόμα και αν είχαμε περισσότερο χρόνο. Είχα λίγο και το μικρόβιο και ήξερα κάπως τι έπαιζε και τι μου άρεσε και πριν μείνω έγκυος.

Η αληθεια είναι όμως ότι αφού έρθουν τα μικρά στον κόσμο, ακόμα και αν είναι πρόωρα σε ΜΕΝΝ, δεν θα έχεις μυαλό για δωμάτια. Τελικά εγώ δεν είχα χρόνο να τελειώσω κάποια πράγματα, γιατί βάρυνα και δεν είχα μυαλό για αυτά, στην πράξη κάτι καδράκια που ήθελα να είχαμε βάλει, δεν μπήκα στον κόπο να τυπώσω όλες τις φωτό που είχαμε διαλέξει και να φτιάξουμε τα καδράκια με το "θέμα" του δωματιου. Μετά τα μωράκια η διακόσμηση περνάει σε δεύτερη μοίρα, για αρκετά μεγάλο διάστημα! Μετά κοιτάς τα πιο απαραίτητα, να τα ταϊσεις, να τα ντύσεις. Και είναι ωραία να καμαρώνεις το χώρο τους, πώς να το κάνουμε.

Τα περισσότερα είδη είναι αμέσως διαθέσιμα και μπορείς να τα διαλέξεις τώρα, να κρατήσεις κωδικούς και να τα αγοράσεις, λέμε σε 3 μηνες ή να στείλεις το σύζυγο κάποια στιγμή, όταν δεις αρκετά μαγαζιά και καταλήξεις στο τι θέλεις. Εκτός και αν δεις κάτι που σε ξετρελαίνει, και δεν θέλεις να ρισκάρεις να μην το ξαναβρείς, οπότε, ξεκινάς σιγά σιγά. Έπιπλα, καρότσια, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί χρόνος παράδοσης που φτάνει και 40 μέρες.

Οπότε ξεκίνα να διαλέγεις σιγά σιγά, χωρίς όμως περιττά ζόρια και ποδαρόδρομους.

Ευχαριστώ πολύ!!!!απο σήμερα ξεκίνησα λοιπόν και εγώ μέσω internet να βλέπω και να συγκρίνω τιμές γιατί ο γιατρός μου με ενημέρωσε οτι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και οτι ίσως απο την 29εβδομάδα χρειαστεί να βγούν τα μπουμπουκάκια μου και είπα να ξεκουνήσω...η βαλίτσα πόσο καιρό σου παίρνει να την ετοιμάσεις?άπω μόνη σου αποφασίζεις τι θα βάλεις μέσα?

για την βαλιτσα εξαρταται.εγω γεννησα στο Ρεα και τους ειχα ρωτησει τι διαθετουν αυτοι και τι χρειαζεται να εχω εγω στην βαλιτσα μου.μου ειχαν δωσει γραπτως μια λιστα για να τα ξερω.πχ.διεθεταν 2 πολυ μεγαλα κουτια απο αυτες τις τεραστιες σερβιετες(για τα λοχεια)και απο κει και περα ααν τις τελειωνες θα επρεπε να εχεις τις δικες σου.για το βρεφος μου ειχαν πει δεν χρειαζομαι τιποτα απολυτως παρα μονο τα ρουχαλακια για οταν θα εβγαινε απο το μαιευτηριο.εσυ που θα γεννησεις?μπορεις να τους παρεις τηλ να σε ενημερωσουν τι σου παρεχουν και απο κει και περα προσθετεις και εσυ

Ναι, ειναι ανάλογα το μαιευτήριο (ιδιωτικό ή δημόσιο) και ανάλογα με τις δικές σου συνήθειες και ανάγκες. Εγώ αυτό που έκανα είναι να διαβάσω το αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ κι έτσι δεν ξέχασα τίποτα.

Βασικά την έφτιαξα και κάποια πράγματα δεν τα είχα βάλει, είτε γιατί ήταν καθημερινής χρήσεως (οδοντόβουρτσα κλπ) ή γιατί δεν το είχα έτοιμο ακόμη. Ετσι είχα έτοιμη τη βαλιτσούλα και ένα χαρτάκι από επάνω που έγραφε τι λείπει. Οταν έσπασαν τα νερά και γέμισα και με αίματα, έπρεπε να φύγουμε άμεσα απ' το σπίτι. Εντός 10 λεπτών (ευτυχώς) είχαμε μπει στο αυτοκίνητο. Μέχρι να ντυθώ εγώ ο σύζυγος είχε βάλει - βάσει της λίστας - αυτά που έλειπαν από την βαλίτσα.

Διαφημίσεις

Λοιπόν,εγώ ξεκίνησα να φτιάχνω το δωμάτιο της Σεμελης από τότε ποΥ ήμουν 5 μηνών έγκυος,κ ήταν κ Ιουλιος κ είχα περισσότερο χρόνο!Μέσα σε ένα μήνα ήταν σχεδόν έτοιμα, καθως επίσης κ τα σκεύη (μπιμπερό...) κ τα καρότσια,ριλαξ...Τα ρουχαλάκια τα ψωνισα κυρίως το Σεπτέμβριο κ δεν πήρα πολλά,γιατί ήδη μας είχαν βομβαρδίσει με ρουχα πριν γεννηθεί το μωρό!Την βαλίτσα την έφτιαξα με το που μπήκα στο μήνα μου.

Με τα διδυμακια να τα αρχίσεις πιο νωρίς σίγουρα,ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα αποφασίσουν να βγουν!Περιμένουν η αδελφή μου κ η ξαδέλφη μου μωράκια το κκαλοκαίρι,κ και πολύ καλή φίλη περιμένει δίδυμα το Σεπτέμβριο,κ κάθε βδομάδα σχεδόν τρέχουμε ή "σερφαρουμε" στα μαγαζιά κ οι τέσσερις μαζί!Μου λείπει πολύ αυτή η διαδικασία!

Με το καλό να κρατήσεις τα μωράκια σου στην αγκαλιά σου!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Ξέχασα να γράψω ότι τελικά από το Mothercare πήραμε τα περισσότερα κορμάκια για τους πρώτους μήνες. Είχε τα πιο ποιοτικά εκείνη την εποχή... Τώρα κάτι γουστόζικα έχει και στο H&M και στο Zara, GAP, Benetton. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στο mall.

Το πότε θα γεννήσεις με δίδυμα δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Αν πάρεις τους δρόμους ρισκάρεις σοβαρά να υπάρξει πρόωρος τοκετός. Ο γιατρός μου έβαζε σε περιορισμό τις διδυμομανούλες άνω των 27 εβδομάδων. Όχι ότι θα μπορείς και να είσαι και πολυ ευκίνητη από εκεί και πέρα.

Θέλω να πω ότι δεν είναι λογική το κάτσε να προλάβω γιατί μπορεί και να έρθουν νωρίτερα... Αυτό και μόνο μπορεί να τα κάνει να έρθουν νωρίτερα ενώ δεν είναι απαραίτητο.

Λοιπόν,εγώ ξεκίνησα να φτιάχνω το δωμάτιο της Σεμελης από τότε ποΥ ήμουν 5 μηνών έγκυος,κ ήταν κ Ιουλιος κ είχα περισσότερο χρόνο!Μέσα σε ένα μήνα ήταν σχεδόν έτοιμα, καθως επίσης κ τα σκεύη (μπιμπερό...) κ τα καρότσια,ριλαξ...Τα ρουχαλάκια τα ψωνισα κυρίως το Σεπτέμβριο κ δεν πήρα πολλά,γιατί ήδη μας είχαν βομβαρδίσει με ρουχα πριν γεννηθεί το μωρό!Την βαλίτσα την έφτιαξα με το που μπήκα στο μήνα μου.

Με τα διδυμακια να τα αρχίσεις πιο νωρίς σίγουρα,ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα αποφασίσουν να βγουν!Περιμένουν η αδελφή μου κ η ξαδέλφη μου μωράκια το κκαλοκαίρι,κ και πολύ καλή φίλη περιμένει δίδυμα το Σεπτέμβριο,κ κάθε βδομάδα σχεδόν τρέχουμε ή "σερφαρουμε" στα μαγαζιά κ οι τέσσερις μαζί!Μου λείπει πολύ αυτή η διαδικασία!

Με το καλό να κρατήσεις τα μωράκια σου στην αγκαλιά σου!

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου και εσύ να χαίρεσαι την πριγκίπισσα σου!

Μα τι όμορφο που θα είναι να κατεβαίνετε στα μαγαζιά όλες μαζί!!!απλά υπέροχο..έχω και εγώ μια φίλη μου που είμαστε στον ίδιο μήνα αλλά για αυτήν είναι το τρίτο και έχει από όλα όποτε δεν αγχώνετε...ξεκίνησα να βλέπω και εγώ μέσω ιντερνετ και απο βδομάδα μάλλον θα ξεκινήσω να φτιάχνω και την βαλίτσα...ενδιάμεσα μάλλον σειρά εχουν οι τοίχοι και οι κουρτίνες του δωματίου!

Ναι, ειναι ανάλογα το μαιευτήριο (ιδιωτικό ή δημόσιο) και ανάλογα με τις δικές σου συνήθειες και ανάγκες. Εγώ αυτό που έκανα είναι να διαβάσω το αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ κι έτσι δεν ξέχασα τίποτα.

Βασικά την έφτιαξα και κάποια πράγματα δεν τα είχα βάλει, είτε γιατί ήταν καθημερινής χρήσεως (οδοντόβουρτσα κλπ) ή γιατί δεν το είχα έτοιμο ακόμη. Ετσι είχα έτοιμη τη βαλιτσούλα και ένα χαρτάκι από επάνω που έγραφε τι λείπει. Οταν έσπασαν τα νερά και γέμισα και με αίματα, έπρεπε να φύγουμε άμεσα απ' το σπίτι. Εντός 10 λεπτών (ευτυχώς) είχαμε μπει στο αυτοκίνητο. Μέχρι να ντυθώ εγώ ο σύζυγος είχε βάλει - βάσει της λίστας - αυτά που έλειπαν από την βαλίτσα.

Μια χαρά οργανωμένη σε βρίσκω πάντως,μπράβο σου!!

Εγώ θα γεννήσω στο δημόσιο,εκει είναι ο γιατρός μου που μας παρακολουθεί αν και αν είχα επιλογές θα προτιμούσα το ιδιωτικο!

Πραγματικά πάντως μια ματιά που έριξα στην σελίδα του Λήτω εχει και αναλυτικότατη λίστα με οτι χρειάζεσαι για το μωρό..!!:D:D:D

Ξέχασα να γράψω ότι τελικά από το Mothercare πήραμε τα περισσότερα κορμάκια για τους πρώτους μήνες. Είχε τα πιο ποιοτικά εκείνη την εποχή... Τώρα κάτι γουστόζικα έχει και στο H&M και στο Zara, GAP, Benetton. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν στο mall.

Το πότε θα γεννήσεις με δίδυμα δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει. Αν πάρεις τους δρόμους ρισκάρεις σοβαρά να υπάρξει πρόωρος τοκετός. Ο γιατρός μου έβαζε σε περιορισμό τις διδυμομανούλες άνω των 27 εβδομάδων. Όχι ότι θα μπορείς και να είσαι και πολυ ευκίνητη από εκεί και πέρα.

Θέλω να πω ότι δεν είναι λογική το κάτσε να προλάβω γιατί μπορεί και να έρθουν νωρίτερα... Αυτό και μόνο μπορεί να τα κάνει να έρθουν νωρίτερα ενώ δεν είναι απαραίτητο.

Αθηνά μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και τον χρόνο σου να μου τα εξηγήσεις όλα αυτά,πραγματικά με βοήθησες πολύ!

Βασικά είμαι από Κρήτη και δεν έχουμε H&M και mall μόνο ikea κ αυτο έκθεση που μπορείς να παραγγείλεις και δεν ξέρω αν θα ήθελα κάτι τέτοιο χωρίς να τα δω από κοντά έστω τα περισσότερα....πάντως μέχρι στιγμής σε Λητώ που έχω δει έχει αρκετές και καλές επιλογές..θα τσεκάρω για Mothercare νομίζω έχουμε.. και Benetton δεν ήξερα πως έχει για μωράκια θα δώ και εκεί λοιπόν!!!

Εσύ σε ποιά εβδομάδα γέννησες?είχες διδυμάκια η απλά δύσκολη εγκυμοσύνη?

Φαντάσου εμένα που είμαι στην 22η εβδομάδα και ήδη μου έβαλε περιορισμό να μήν γυροφέρνω και πολύ και να είμαι όσο το δυνατόν χαλαρή για τους ευνόητους λόγους προφανώς που ανέφερες και εσύ..όσο για το δωμάτιο δίκιο έχεις θα το ξεκινήσω και αυτό σιγά σιγά μαζί με τα υπόλοιπα για να μην αγχωθώ στο τέλος και μου πέσουν μαζεμένα!

Αυτό με τους κωδικούς που λες μου φαίνεται πολύ έξυπνο που και να μην προλάβω να τα πάρω θα μπορεί να πάει ο άντρας μου..μπορώ όμως πχ να τα κλείσω από τώρα και να τα πάρω σε 2 μήνες?και αν ξέρεις πως θα είναι ο τρόπος πληρωμής?εννοω αν τα κλείσω τώρα τα έπιπλα άσχετο με το ότι δεν θα τα πάρω θα πρέπει να τα πληρώσω η θα είναι οκ μια προκαταβολή?

Διαφημίσεις

Η σελίδα του Λητω στο ίντερνετ είναι ΣΩΤΗΡΙΑ!Πραγματικά,εκτός από το ότι έχει ποικιλια (πήρα πολλά πράγματα από κει κ μου έφεραν κι άλλοι),έχει κ αναλυτικά το τι χρειάζεσαι!Στην δική μου περίπτωση,που εκτός από νεα μανουλα είμαι κ μικρή (20 ετών) κ δεν ήξερα που παν τα τέσσερα όσον αφορά τα μωρά,με βοήθησε πολύ!Αν κ πολλά πράγματα όταν τα πήρα (πχ τον αποστειρωτηρα για τα μπιμπερό) τα περιεργαζομουν κ έλεγα τώρα τι στο καλό κάνει αυτό κ τι ακριβώς είναι το άλλο (τώρα όμως 5 μήνες με την μπέμπα μαθαίνω σιγά σιγά).

Το να βγαίνω με τα κορίτσια για ψώνια δεν είναι κ τόσο εύκολο!!!!!Αν κ η μικρότερη από αυτές,επειδή γέννησα πρώτη με θέλουν συνέχεια να της βοηθάω,κ οι Τρεις ταυτόχρονα!( λίγο δύσκολο όλεςαμαζί,γιατί η μια περιμένει κορίτσι,η άλλη αγόρι,κ η τελευταία μάλλον δίδυμα κοριτσάκια).Εγώ αντιθέτως ήμουν η μόνη εγκυος τότε,κ παρόλο που με βοήθησαν κι άλλοι στα ψώνια,δεν ήταν εκ πείρας (με αποτέλεσμα να ρωτάω κ τα πιο χαζά πράγματα τις πωλητριες κ να γίνομαι ρεζίλι).Άλλη φορά άμα μείνω έγκυος να ξέρω να έχει μείνει κ κάνας άλλος.

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Από όσο ακούω μια χαρά είστε εκεί κάτω και χωρίς τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Δεν τα χρειάζεστε...

Τα έπιπλα συνήθως δεν ανανεώνονται τόσο γρήγορα που να μην βρεις να παραγγείλεις κάτι σε 2 μήνες από τώρα. Αν πέσεις στην εξαίρεση, τι να πω...

Αφού είσαι σε μέρος τέτοιο, μπορείς σιγά σιγά να ρωτάς τις ντόπιες, όλο και κάτι ιδιαίτερο θα έχετε και εκεί, που δεν το ξέρουμε εδώ.

Σε τυχαίο ταξίδι στο Ηράκλειο πχ, είχα πετύχει μια κυρία που έραβε ρούχα εγκυμοσύνης που με είχαν βολέψει πολύ... Πάνε χρόνια όμως και δεν ξέρω αν ακόμα δουλεύει, ούτε θυμάμαι πού ακριβώς ήταν.

Και από το ιντερνετ μπορείς σιγά σιγά να κοιτάς και μετά από λίγο καιρό να αρχίσεις να παραγγέλνεις. Για ρουχαλάκια νεογέννητου, θα προτιμούσα προσωπικά να τα δω, να ξέρω ότι είναι απαλά και ευκολοφόρετα, για έπιπλα επίσης θα ήθελα να τα δω από κοντά αν γίνεται, αλλά για άλλα είδη, όπως διακόσμηση δωματίου, θα μπορούσες να κοιτάς. Καμιά φορά μπορεί να συμφέρει και καλύτερα να παραγγείλεις.

Εγώ είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, με δίδυμα 7 χρόνια πριν. Από την εβδομάδα περίπου που είσαι, μπορούσα άνετα να σηκώνομαι μόνο να πηγαίνω για νερό. Μετά από δευτερόλεπτα όρθια είχα ακατάσχετες συσπάσεις. Ακόμα και ντους έκανα καθιστή. Νοσηλεύτηκα κιόλας εκεί περίπου, στις εβδομάδες εκείνες και μετά σπίτι καθιστή κυρίως. Αυτό που έχω να πω σχετικά είναι όταν χαϊδεύεις την κοιλιά σου, με μέτρο, γιατί μπορεί να προκληθούν συσπάσεις. Εγώ το έμαθα μετά τη νοσηλεία, δεν είναι κάτι που λένε συνήθως προληπτικά. Δεν είναι όλες έτσι, αλλά υπάρχει πιθανότητα αν δεν προσέχει κάποια να μην προλάβει καταστάσεις. Δεν είναι πανάκεια τα φάρμακα, δεν σημαίνει ότι ακόμα και αν πάρεις φάρμακα μπορείς άνετα να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως πριν, στη δίδυμη εγκυμοσύνη. Οι δικές μου συσπάσεις ελέγχονταν με ξεκούραση, αλλά το ίντερνετ είχε εξαπλωθεί ήδη αρκετά ώστε ήταν φανερό ότι η ξεκούραση ήταν το πρώτο και τα φάρμακα είχαν αμφίβολο αποτέλεσμα και κάποιες παρενέργειες. Αν σου τα γράψουν βέβαια, συνεννοείσαι με το γιατρό, προφανώς υπάρχει λόγος στη δική σου περίπτωση.

Τέλος πάντων, τα μωρά έμειναν εκεί μέσα μέχρι τις 36 που βγήκαν με προγραμματισμένη καισαρική.

Απο τον 6ο μηνα παραγγειλα εγω.

Στη μεγαλη μου κορη ημουν τοσο τυχερη...η mothercare εστελνε Ελλαδα...τιμες ζαρα και ποιοτητα τελεια...πηρα ολη τη προικα του μωρου ρουχα, φορμακια, εσωρουχα,σαλιαρες, παντες, κουβερτουλες (πολλες!), σεντονια, ειδη για το καροτσι, καπελακια, καλτσακια, σελτεδακια, σετ για απλυτα-πανες, χαλακι για το δωματιο, δε θυμαμαι τι αλλο, με 400 λιρες! Ητανα αψογα...ειναι τοσο τραγικα ακριβα στην ελλαδα και σε αναγκαζουν να παρεις τελικα το φτηνιαρικο που ειναι χαλια ποιοτικα...και εκεινο δηλ γι αυτο που ειναι, ακριβο ειναι...:mad: θυμαμαι τη νυφη μου ηθελε κρεβατι sauthon για τη κορη της, στη Γαλλια εχει 250 ευρω και εδω το πουλαγαν 800!!! Αναγκαστηκε να παρει ΙΚΕΑ με 170 ευρω, δηλ με αλλα 80 ευρω στη Γαλλια επαιρνε το αλλο!! Απιστευτο...

Τωρα ψαχνω ποτε παει καποιος αγγλια να μου παρει μερικα...αλλιως πηγαινω στις εκπτωσεις και παιρνω benetton εχει μπλουζες απο 5 ευρω και ειναι καλη ποιοτητα, τα παιρνω για την επομενη χρονια καθε φορα...

• 4 years later...

Εγώ πάλι πιστεύω πως μέχρι και τον 7ο πρέπει να τελειώνεις με τα ψώνια τουλάχιστον τις μεγάλες αγορές! Είναι πολυ εξαντλητικό μετά να κυκλοφορείς φουσκωμένη και να εχεις και υπομονή να ψάχνεις. Στο 3ο τρίμηνο δεν ήθελα να ασχοληθώ με τίποτα!!! 

Νομίζω πως ειναι κατι σχετικό κ δεν υπάρχει σωστό λαθος. Εγω πχ ψώνισα τα περισσότερα μετα τον 7ο, που βγήκα σε αδεια κ ειχα περισσότερο χρόνο για ψώνια κ για να οργανώθω γενικότερα. Η μικρη εμπειρία μου παντως μου έδειξε πως δεν υπάρχει λογος άγχους αρκει να εχεις τα 5 βασικα, τα υπόλοιπα μπορείς να τα ψωνίσεις κ μετα τη γεννα . Συνήθως κιόλας καπως έτσι γίνεται, ειδικα στο πρώτο παιδι εγω αφού γέννησα ειδα σιγα σιγα τι χρειαζομαι κ τι οχι,  εχει να κανει κ το τι ταιριάζει στο καθε παιδί. 

Και εγώ μετά τον 7ο άρχισα να ψωνίζω. Κάνε μια λίστα με τα απαραίτητα και εν συνεχεία βλέπεις. Υπάρχει και ο παράγοντας δώρα που θα σου φέρουν όταν γεννήσεις!

εγω ξεκινησα να ψωνιζω αφου μπηκα στον 8ο που τελειωσα την δουλεια και ειχα χρονο!!την βαλιτσα την εφτιαξα οταν μπηκα στο μηνα μου,και το πρωι οταν μου εσπασαν τα νερα εβαλα και τισ παντοφλιτσες μου που ειδα οτι δεν τις ειχα βαλει!!!

Εγώ την πάτησα άσχημα γιατί υπολόγιζα να πάω στα μαγαζιά μόλις θα ξεκινούσε η άδειά μου, στον 8ο δηλαδή, αλλά στον 6ο ξεκίνησαν ξαφνικά συσπάσεις και έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι. Ευτυχώς είχαμε ασχοληθεί με τα έπιπλα του δωματίου και τα είχαμε παραγγείλει μια εβδομάδα πριν. Όλες σχεδόν τις αγορές μου τις έκανα ξάπλα μέσω ίντερνετ. Είχα πολύ χρόνο άλλωστε για ψάξιμο. Μόλις μπήκα στον 9ο και ο γιατρός μου είπε να βγαίνω που και που καμιά βολτίτσα πήγα σε ένα κατάστημα βρεφικών και έβγαλα το άχτι μου!

• Like 1