Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήκος τραχήλου στα όρια (23η εβδομάδα)

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια κι εγω περασα τρομαρα με τη β'επιπεδου και τον τραχηλο! ο εμβρυολογος τον εβγαζε 2,6 και θεωρουσε οτι ειμαι οριακα για περιδεση και με εστειλε απευθειας στο γυναικολογο μου! ο γιατρος μου με καθησυχασε και θεωρησε πως δεν υπαρχει κανενας λογος για περιδεση και μου εξηγησε οτι οι εμβρυολογοι μετρουν με διαφορετικο τροπο απο τους γυναικολογους. Βεβαια και εκεινος με εβγαζε οριακα 3εκ αλλα ειπε οτι δεν πρεπει να πηγαινουμε ετσι ευκολα για περιδεση και εξεταζει και αλλους παραγοντες με κυριοτερο το σχημα του τραχηλου, αν εχει γινει δηλαδη χοανοειδης οπως λεγεται, που σημαινει οτι εχει παρει σχημα για τοκετο. εμενα δεν ειχε σχεση με τετοιο σχημα και ηταν και εντελως κλειστος. βεβαια μου εδωσε προληπτικα ουτροζεσταν αλλα γενικα ηταν πολυ καθησυχαστικος. ααα επισης λεει οτι ο τραχηλος καμια φορα κανει συσπασεις και μπορει ο εμβρυολογος να με μετρησε στη φαση της συσπασης και γι'αυτο να εβγαινε λιγο χαμηλοτερος.. ευχομαι να πανε ολα καλα σε ολες μας!!!

Οι άντρες της ζωής μου...

κοριτσια κι εγω περασα τρομαρα με τη β'επιπεδου και τον τραχηλο! ο εμβρυολογος τον εβγαζε 2,6 και θεωρουσε οτι ειμαι οριακα για περιδεση και με εστειλε απευθειας στο γυναικολογο μου! ο γιατρος μου με καθησυχασε και θεωρησε πως δεν υπαρχει κανενας λογος για περιδεση και μου εξηγησε οτι οι εμβρυολογοι μετρουν με διαφορετικο τροπο απο τους γυναικολογους. Βεβαια και εκεινος με εβγαζε οριακα 3εκ αλλα ειπε οτι δεν πρεπει να πηγαινουμε ετσι ευκολα για περιδεση και εξεταζει και αλλους παραγοντες με κυριοτερο το σχημα του τραχηλου, αν εχει γινει δηλαδη χοανοειδης οπως λεγεται, που σημαινει οτι εχει παρει σχημα για τοκετο. εμενα δεν ειχε σχεση με τετοιο σχημα και ηταν και εντελως κλειστος. βεβαια μου εδωσε προληπτικα ουτροζεσταν αλλα γενικα ηταν πολυ καθησυχαστικος. ααα επισης λεει οτι ο τραχηλος καμια φορα κανει συσπασεις και μπορει ο εμβρυολογος να με μετρησε στη φαση της συσπασης και γι'αυτο να εβγαινε λιγο χαμηλοτερος.. ευχομαι να πανε ολα καλα σε ολες μας!!!

οι ειδικοι στο κοματι τις εγκυμοσυνης ειναι αυτοι που κανουν την εμβρυομητρικη.καλα εκανε και σε εστειλε αν ο γιατρος σου δεν ειναι στη λιστα μετρησης του τραχηλου τοτε δε σε μετρησε σωστα τον τραχηλο

https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=5

Αγοροmummy πάντως τώρα που το λες κι εμένα είχε σχολιάσει γελώντας πως οι γενετιστές μετρούν διαφορετικά τον τράχηλο από τους μαιευτήρες/χειρουργούς, γι' αυτό αγχώνονται και να μην ανησυχώ με το 31 κ κάτι μου..;)

Κοίτα να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις, νομίζω από 2,5 και κάτω είναι το ανησυχητικό αλλά και πάλι για περίδεση νομίζω ότι πρέπει να κοντεύεις το 2..

Εγώ έχω αύριο πάλι ραντεβού για μέτρηση, για να δούμε..

27pzp3.png

qIUIp2.png

αφηστε τους να γελανε αν δεν εχουν πιστοποιηση για τη μετρηση του τραχηλου δε μπορουν να σχολιαζουν. αλλωστε ο γιατρος που σας εκανε το β επιπεδου σας υπογραψε καποιο χαρτι με τις μετρησεις του. ζητειστε απο το γιατρο σας να υπογραψει τις μετρησεις του

Διαφημίσεις

αφηστε τους να γελανε αν δεν εχουν πιστοποιηση για τη μετρηση του τραχηλου δε μπορουν να σχολιαζουν. αλλωστε ο γιατρος που σας εκανε το β επιπεδου σας υπογραψε καποιο χαρτι με τις μετρησεις του. ζητειστε απο το γιατρο σας να υπογραψει τις μετρησεις του

μα και ο γυναικολόγος μου κάθε φορά μου δίνει υπογεγραμμένη και σφραγισμένη γνωμάτευση όπου αναγράφει τα νούμερα, με την εκτύπωση του υπέρηχου συνημμένη.... Εξάλλου τα ίδια νούμερα μου είπαν και οι δύο, πού το πρόβλημα;

27pzp3.png

qIUIp2.png

Δεσποινα ο γιατρος που μου εκανε τη β'επιπ ειναι εμβρυολογος, ο Λιβανος Παναγιωτης και ειναι στη λιστα και γενικα ειναι πολυ γνωστος για το ποσο καλος ειναι. Απλα οπως μας ειπε και ο ιδιος αλλα και ο γυναικολογος μου, οι εμβρυολογοι μπορουν να παρουν αποφαση για το εμβρυο (γι'αυτο λεγονται ΕΜΒΡΥΟλογοι) αλλα για θεματα οπως τον τραχηλο ναι μεν κανουν μετρησεις κλπ αλλα σε παραπεμπουν υποχρεωτικα στο γυναικολογο σου αν δουν κατι "Στραβο". Ασχετως τα τυπικα, υπογραφες κλπ δεν πρεπει να τρελαινομαστε με τη λιστα γιατι εχω διαβασει και ακουσει πολλες περιπτωσεις που γιατροι απο την περιβοητη λιστα εχουν κανει χοντρες πατατες... ακομα και σε αυτο τον τομεα υπαρχει η "διαφημιση".

supergirl πως πηγε η μετρηση?? ολα καλα??

Δεσποινα ο γιατρος που μου εκανε τη β'επιπ ειναι εμβρυολογος, ο Λιβανος Παναγιωτης και ειναι στη λιστα και γενικα ειναι πολυ γνωστος για το ποσο καλος ειναι. Απλα οπως μας ειπε και ο ιδιος αλλα και ο γυναικολογος μου, οι εμβρυολογοι μπορουν να παρουν αποφαση για το εμβρυο (γι'αυτο λεγονται ΕΜΒΡΥΟλογοι) αλλα για θεματα οπως τον τραχηλο ναι μεν κανουν μετρησεις κλπ αλλα σε παραπεμπουν υποχρεωτικα στο γυναικολογο σου αν δουν κατι "Στραβο". Ασχετως τα τυπικα, υπογραφες κλπ δεν πρεπει να τρελαινομαστε με τη λιστα γιατι εχω διαβασει και ακουσει πολλες περιπτωσεις που γιατροι απο την περιβοητη λιστα εχουν κανει χοντρες πατατες... ακομα και σε αυτο τον τομεα υπαρχει η "διαφημιση".

δεν ειναι εμβρυολογοι.εμβρυολογοι ειναι οι βιολογοι. ειναι ιατροι γυναικολογοι μαιευτηρες με εξειδικευση στην ιατρικη εμβρυου-περιγεννητικη.σε στελνουν στο γυναικολογο σου γιατι αυτη ειναι η συμφωνια που κανουν.θα μου στελνεις αυχενικη -β επιπεδου -ντοπλερ και τα αλλα θα τα κανεις εσυ. στην πραγματικοτητα μονο αυτοι ξερουν να παρακολουθουν σωστα μια εγκυμοσυνη οι υπολοιποι απλα εκτελουν τις εντολες τους. Δεν εχουν τις γνωσεις να αμφισβητησουν κατι που γραφουν οι ιατροι της περιγεννητικης

Μια χαρά κοριτσάκι, αυξήθηκε και 2-3 χιλιοστά το μήκος, 3,3 είμαστε, μια χαρά. Όλα καλά δείχνουν, δόξα τω Θεω...

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!:D

27pzp3.png

qIUIp2.png

Μια χαρά κοριτσάκι, αυξήθηκε και 2-3 χιλιοστά το μήκος, 3,3 είμαστε, μια χαρά. Όλα καλά δείχνουν, δόξα τω Θεω...

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!:D

αληθεια γινεται και να αυξηθει??? δε το ηξερα! μπραβο σας!! αχ μακαρι να μου εχει συμβει και εμενα κατι τετοιο, την Παρασκευη εχω γιατρο και εχω αγωνια!! αντε καλη μας συνεχειααααα!

Διαφημίσεις

λέγονται εμβρυομητρικοί γιατί εχουν εξιδείκευση στην ιατρική του εμβρύου που πιστοποιούνται στο εξωτερικό και πλεον το κάνουν οι περισσότεροι για να αν και τις πελάτισσες τους και εμένα ο γιατρός μου είναι εξιδικευμένος και μου έκανε τους υπερήχους

ευτυχώς το μήκος τραχήλου μου είναι 30mm

αλλά κάτω από 23 χρειάζεται περαιτέρω αντιμετώπιση άρα κοριτσάκι μου το 3,3 είναι τέλειο

μπράβο σου

Ε, ναι, νομίζω πως απο 'κει κίνδυνο δεν έχουμε προς το παρόν.. ηρέμησα κι εγώ όσο να 'ναι.

Αγοροmummy φυσικά και μπορεί να αυξηθεί, θέμα ξεκούρασης είναι μου είπαν! Καλά αποτελέσματα εύχομαι, πες μας τι έγινε.. :)

27pzp3.png

qIUIp2.png

• 1 month later...
Κορίτσια πώς γίνεται αυτή η εξέταση για τον τράχηλο και σε ποια εβδομάδα;

Γίνεται με ενδοκολπικό υπέρηχο οποιαδήποτε στιγμή, εγω είχα κάνει και πριν μείνω έγκυος να καταλάβεις.

Διαφορετικά, αν δεν εχει λόγους ο γιατρός να το ψάξει, συνήθως την κάνουν με τη Β' επιπέδου.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Γίνεται με ενδοκολπικό υπέρηχο οποιαδήποτε στιγμή, εγω είχα κάνει και πριν μείνω έγκυος να καταλάβεις.

Διαφορετικά, αν δεν εχει λόγους ο γιατρός να το ψάξει, συνήθως την κάνουν με τη Β' επιπέδου.

Δηλαδη με τη β' επιπεδου δεν γινεται ενδοκολπικα;μπορει να δει ο γιατρος απο πανω;απο την κοιλιτσα;

Γιατι το σαββατο εχω β'επιπεδου και το ειχα απορια.. Μια απο τις εκατομμυρια δηλαδη...

NhE9p3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδη με τη β' επιπεδου δεν γινεται ενδοκολπικα;μπορει να δει ο γιατρος απο πανω;απο την κοιλιτσα;

Γιατι το σαββατο εχω β'επιπεδου και το ειχα απορια.. Μια απο τις εκατομμυρια δηλαδη...

Γίνονται και τα δύο, αρχικά εξωτερικά (β' επιπέδου) και μετά ενδοκολπικά (μέτρηση μήκους τραχήλου).

Συζήτησέ το με τον γιατρό, μήπως δεν το θεωρεί απαραίτητο - κι εμείς προληπτικά το κάναμε, αλλά ευτυχώς που είδαμε έγκαιρα ότι υπήρχε θέμα και ξεκίνησα εντατικά... ξεκούραση!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Κοριτσια καλησπερα,

Εχθες καναμε β' επιπεδου,ημουν ακριβως 23ων εβδομαδων,και ο τραχηλος ηταν 3mm,to σχολιο γιατρου και ειδικου (και των δυο)ηταν:ωραια,κλειστος τραχηλος, κι εκτος αυτου πηρα στα χερια μου,οπως ολες υποθετω,ενα επισημο,υπογεγραμμενο χαρτι που εκτος ολων των τιμων,γραφει και τις πιθανοτητες τοκετου πριν τις 28,τις 34 και τις 37 εβδομαδες.πριν τις 37 εβδομαδες λοιπον γραφει 4 στα εκατοε τραχηλο 3 παντα.

Εμπιστευομαι απολυτως και τον γιατρο μου και την επιλογη του ειδικου,καθως και το Μητερα που εκανα τη β' επιπεδου.

Ας μην ανησυχουμε πολυ ευκολα..ειναι αδικο για την ψυχολογια και τα μωρακια μας.

Α!!και μαθαμε οτι περιμενουμε μπουμπου!!!!

NhE9p3.png

Κοριτσια καλησπερα,

Εχθες καναμε β' επιπεδου,ημουν ακριβως 23ων εβδομαδων,και ο τραχηλος ηταν 3mm,to σχολιο γιατρου και ειδικου (και των δυο)ηταν:ωραια,κλειστος τραχηλος, κι εκτος αυτου πηρα στα χερια μου,οπως ολες υποθετω,ενα επισημο,υπογεγραμμενο χαρτι που εκτος ολων των τιμων,γραφει και τις πιθανοτητες τοκετου πριν τις 28,τις 34 και τις 37 εβδομαδες.πριν τις 37 εβδομαδες λοιπον γραφει 4 στα εκατοε τραχηλο 3 παντα.

Εμπιστευομαι απολυτως και τον γιατρο μου και την επιλογη του ειδικου,καθως και το Μητερα που εκανα τη β' επιπεδου.

Ας μην ανησυχουμε πολυ ευκολα..ειναι αδικο για την ψυχολογια και τα μωρακια μας.

Α!!και μαθαμε οτι περιμενουμε μπουμπου!!!!

Συγχαρητήρια, με το καλό! Είναι απ' ό,τι φαινεται θέμα προσέγγισης. Εμένα ο γενετιστής με 3,2 τράχηλο μου έδωσε χαρτί για επαπειλούμενη άδεια απ' τη δουλειά μου, ώστε να ξεκουράζομαι πιο πολύ, ο μαιευτήρας μου απ' την άλλη γέλαγε και τον ελεγε υπερβολικό. Δε με χάλασε η άδεια βέβαια.. ;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Συγχαρητήρια, με το καλό! Είναι απ' ό,τι φαινεται θέμα προσέγγισης. Εμένα ο γενετιστής με 3,2 τράχηλο μου έδωσε χαρτί για επαπειλούμενη άδεια απ' τη δουλειά μου, ώστε να ξεκουράζομαι πιο πολύ, ο μαιευτήρας μου απ' την άλλη γέλαγε και τον ελεγε υπερβολικό. Δε με χάλασε η άδεια βέβαια.. ;)

Ευχαριστουμε πολυ,τελικα ειναι μεγαλο δωρο να μαθαινεις το φυλο του μωρου!ΠΕΤΑΜΕ!

Ναι,ειναι θεμα προσεγγισης ενδεχομενως αν και υπαρχουν τιμες ασφαλειας.

Ολα καλα να πανε σε ολες μας......αδειουχες και μη ;)

NhE9p3.png

• 1 month later...

ως παθούσα, απλά θα σύστηνα σε όλες τις μελλουσες μαμάδες με μικρότερο τράχηλο στη Β επιπέδου να μην ξεχνάνε να ελέγχουν στον γιατρό του ενδοκολπικά τον τράχηλο από εκεί και πέρα και να σταματήσουν να κάνουν "ταρζανιές" από δουλειές, βόλτες κτλ! εγώ ξεθάρρεψα και ημουν πολύ ζουζούνι και μετά μειώθηκε κι άλλο, πάλι καλά είναι κλειστός, αλλά μετά αναγκάστηκα σε περιορισμό δραστηριοτήτων! άρα προσέχουμε για να έχουμε!

RW3qp3.png

Το μωρό μας ήρθε στη ζωή μας 24/9/14!

ως παθούσα, απλά θα σύστηνα σε όλες τις μελλουσες μαμάδες με μικρότερο τράχηλο στη Β επιπέδου να μην ξεχνάνε να ελέγχουν στον γιατρό του ενδοκολπικά τον τράχηλο από εκεί και πέρα και να σταματήσουν να κάνουν "ταρζανιές" από δουλειές, βόλτες κτλ! εγώ ξεθάρρεψα και ημουν πολύ ζουζούνι και μετά μειώθηκε κι άλλο, πάλι καλά είναι κλειστός, αλλά μετά αναγκάστηκα σε περιορισμό δραστηριοτήτων! άρα προσέχουμε για να έχουμε!

Μέτρα ασφαλείας πάντα χρειάζονται + η εγκυμοσύνη είναι ό,τι πρέπει για να ξεκουραστεί λίγο η μέλλουσα μαμά, μετά απλά δεν προλαβαίνει. Δείτε το λοιπόν ως κουδουνάκι κινδύνου και ρίξτε λίγο τους ρυθμούς καλού κακού!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Κορίτσια καλησπέρα !!! Θέλω την γνώμη σας μιας κ ειμαι νεα στο club! Λογω hpv και ιστορικού απο βολών της μητέρας μου λογω τραχηλικής ανεπάρκειας εχω φοβηθεί πάρα πολυ κ αγχώνομαι . Ειμαι 16+3 εβδομάδων κ μετράω τον τραχήλο με κολπικό υπέρηχο καθε 2 εβδομάδες. Οι μετρήσεις δείχνουν απο 3.4 εκατοστά εώς 3.6 εκατοστά . Ειναι καλά για τις εβδομάδες που έιμαι ; Ποτε πρέπει να ανησυχήσω ; Συσπασεις δεν εχω μεχρι στιγμής κ βάζω 1 utrogestan καθε βράδυ κολπικά. Με αγχώνει πολύ το θέμα του τραχηλου κ λογω του ιστορικού κ λογω της επέμβασης με laser που έκανα πριν 6 χρΟνια .

Εύχομαι σε ολα τα κορίτσια ολα να πανε καλά κ να κρατήσουν τα μωράκια τους στην αγκαλιά τους !!!

Κορίτσια καλησπέρα !!! Θέλω την γνώμη σας μιας κ ειμαι νεα στο club! Λογω hpv και ιστορικού απο βολών της μητέρας μου λογω τραχηλικής ανεπάρκειας εχω φοβηθεί πάρα πολυ κ αγχώνομαι . Ειμαι 16+3 εβδομάδων κ μετράω τον τραχήλο με κολπικό υπέρηχο καθε 2 εβδομάδες. Οι μετρήσεις δείχνουν απο 3.4 εκατοστά εώς 3.6 εκατοστά . Ειναι καλά για τις εβδομάδες που έιμαι ; Ποτε πρέπει να ανησυχήσω ; Συσπασεις δεν εχω μεχρι στιγμής κ βάζω 1 utrogestan καθε βράδυ κολπικά. Με αγχώνει πολύ το θέμα του τραχηλου κ λογω του ιστορικού κ λογω της επέμβασης με laser που έκανα πριν 6 χρΟνια .

Εύχομαι σε ολα τα κορίτσια ολα να πανε καλά κ να κρατήσουν τα μωράκια τους στην αγκαλιά τους !!!

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη! Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, ο τράχηλος θεωρείται προβληματικός όταν πέσει κάτω από 3 εκατοστά, κατ' άλλους γιατρούς κάτω από 2,5, αλλά και πάλι με λίγη προσοχή δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου αφού γνωρίζεις το θέμα και το ελέγχετε συστηματικά μη φοβάσαι τίποτα, θα το δείτε έγκαιρα ό,τι κ να γίνει. Είναι πρόβλημα που με ξεκούραση και ελάττωση των δραστηριοτήτων ξεπερνιέται. :)

Για τον Hpv επίσης, εφ' όσον είναι διεγνωσμένος και ο γιατρός ενήμερος πάλι μη φοβάσαι. Ο μόνος κίνδυνος για το μωρό είναι σε φυσιολογικό τοκετό και υπό την προϋπόθεση ότι είναι "ενεργή" η περιοχή με αλλοιώσεις να κολλήσει περνώντας μέσα από τον κόλπο - σε αυτή την περίπτωση κάνεις καισαρική και τελειώνει η ιστορία.

Το laser δεν επηρεάζει λογικά, εγώ έκανα δύο φορές στο παρελθόν, και ένα μήνα μετά τη δεύτερη έμεινα έγκυος και είχα δόξα τω Θεω πολύ καλή εγκυμοσύνη και τοκετό.

Ψυχραιμία, λοιπόν, και ό,τι σου λέει ο γιατρός σου.. ;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...