Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρος-Φερριτίνη-Αιματοκρίτης

Recommended Posts

Γειά σας,

Δεν έχω δημιουργήσει ποτέ θέμα μέσα στο forum γιατί πάντα διαβάζω πρώτα.

Αυτή τη φορά όμως έχω την ανάγκη να το γράψω...

Αν και διάβασα αρκετά πράγματα δεν βρήκα κάτι να με καλύπτει, έτσι.....

Λοιπόν έχω μια ζουζουνίτσα 13 μηνών και πριν από ένα μήνα κάναμε τις πρώτες αιματολογικές μας εξετάσεις....Λόγω του ότι δεν βγαίναμε και πολλές βόλτες έξω τα επίπεδα της βιταμίνης D ήταν χαμηλά και παίρνουμε συμπλήρωμα και το βρίσκω λογικό. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής:

Σίδηρος 53μgr/dl (φτ παιδί>7μηνών 43-184)

Φερριτίνη 35.9νng/mL (φτ παιδιά 5.0-140.0)

Αιματοκρίτης 30.1% (φτ 35)

Και μετά από αυτά μας έδωσε και σιρόπι σιδήρου.

Ανησυχώ μήπως δεν κάνει να πάρει γιατί η αποθήκη της είναι καλή και ως προς τον αιματοκρίτη κι εγώ αλλά και οι αδερφές μου και η μητέρα μου μια ζωή τον είχαμε χαμηλό.

Κάπου διάβασα πως αντίστοιχα και η υπερκατανάλωση δεν κάνει καλό και δημιουργεί προβλήματα(ποιά άραγε??).

Σκέφτομαι να της ζητήσω να κάνουμε στον μήνα πάλι εξετάσεις!

Ξέρω πως αλλάζουν τα κακάκια της, ευτυχώς όχι σε επίπεδο δυσκιλιότητας, αλλά πέρα από το ότι μυρίζουν υπερβολικά πρέπει και να τα αλλάζουμε στο μπαμ ούτε λεπτό (που λέει ο λόγος) παρπάνω γιατί συγκαίγεται!

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο, αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο κατατοπιστική γίνεται!

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και περιμένω τις συμβουλές σας!!!! :-D

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!κι εμάς η παιδίατρος συνέστησε συμπλήρωμα σιδήρου στον 26 μηνών γιο μου μετά από εξετάσεις που κάναμε και βρέθηκε χαμηλός ο σιδηρός του κι επανεξέταση σε 3 μήνες.Σε εμάς ο αιματοκρίτης κι η φεριτινη ήταν οκ,μόνο ο σίδηρος χαμηλός.Κι εμάς τα κακά είναι μαύρα και μυρίζουν...

η γενικη αιματος της μικρης σου θα ειχε και αλλες πληροφοριες που ισως οδηγησαν τον παιδιατρο σου να της δωσει συμπληρωμα σιδηρου...δεν ειναι κακο να τις επαναλαβεις μετα απο κανα διμηνο να δεις που βρισκεστε...προβληματα δημιουργει στο συκωτι γιατι εκει μεταβολιζεται, αλλα δεν νομιζω οτι η τιμη του σιδηρου ειναι τοσο υψηλη η θα γινει τοσο υψηλη με την ληψη του σκευασματος για να ανησυχεις...σε καθε περιπτωση,γιατι δεν το κουβεντιαζεις με τον παιδιατρο σου??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Μακάρι να μην έχουμε άλλα προβλήματα.

Σίγουρα θα της το συζητήσω στο επόμενο ραντεβού!

Ευχαριστώ και πάλι

:)

• 4 εβδομάδες μετά...
Καλησπέρα!κι εμάς η παιδίατρος συνέστησε συμπλήρωμα σιδήρου στον 26 μηνών γιο μου μετά από εξετάσεις που κάναμε και βρέθηκε χαμηλός ο σιδηρός του κι επανεξέταση σε 3 μήνες.Σε εμάς ο αιματοκρίτης κι η φεριτινη ήταν οκ,μόνο ο σίδηρος χαμηλός.Κι εμάς τα κακά είναι μαύρα και μυρίζουν...

από όσο θυμαμαι από την μικρή μου υπήρχαν δύο διαφορετιές μάρκες, η μία ήταν καλύτερα απορροφήσιμη και με λιγότερες παρενέργειες. Πτως τώρα με τα generic που δίνουν πρέπει να έχουν αλλάξει οι μάρκες

Διαφημίσεις

καλησπερα...και εμεις ξεκινησαμε εδω και 3 μερες το σιδηρο μονο που ειμαστε κατα πολυ μικροτεροι, μολις 5μιση μηνων. Απο τις εξετασεις που μας εκαναν μεσα στο νοσοκομειο (ειμασταν εισαγωγη με βρογχιολιτιδα μια εβδομαδα) ειδαν οτι ο μπεμπουλακος μου εχει μια μικρη αναιμια...Οσο για την βιταμινη D την πινουμε απο 40ημερων, τα μωρα που γεννηθηκαν φθινοπωρο ή χειμωνα πρεπει να την παιρνουν γιατι δεν εχει αρκετο ηλιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...