Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοκετός στο σπίτι: Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Θεσ/νίκης

pax

Recommended Posts

Να και μια καλή είδηση: Η γελοία υπόθεση της δίωξης γονιών που γεννούσαν στο σπίτι και των επαγγελματιών υγείας που τις συνόδευαν έλαβε αίσιο τέλος. Οι 79 κατηγορούμενες/-οι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Ιδού το λινκ:

http://diki79.blogspot.gr/2014/01/79.html?m=1

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

να μου πεις έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο να το δεχτώ....

Συμφωνώ:rolleyes:

Τι κρίμα που δεν το σκέφτηκαν κ οι δικαστές αυτό...Τους άφησαν να ξεφύγουν έτσι....Κανονικά έπρεπε να τους αθωώσουν για τους πλακούντες κ να τους καταδικάσουν για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο...μα πως τους ξέφυγε κάτι τέτοιο;; :lol::lol::lol:

Από την αρχή είχα δηλώσει σε κάθε συνέντευξη ή κείμενό μου ότι δεν είχα αγωνία για το αποτέλεσμα της δίκης. Νιώθω τυχερή που το βίωσα όλα αυτό, γιατί έτσι βάλαμε όλοι μαζί το δικό μας λιθαράκι στην προάσπιση του δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν.

Μπράβο στους ανθρώπους που το πάλεψαν κ δικαιώθηκαν! Ήταν απαράδεκτο αυτό που συνέβη...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Συμφωνώ ότι η δίωξη για μόλυνση του περιβάλλοντος ήταν αστεία...

Συμφωνώ ότι μια δίωξη για πχ. έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο θα ήταν πολύ τραβηγμένη...το δικαίωμα της επιλογής είναι αδιαπραγμάτευτο...

Ωστόσο, άλλο το δικαίωμα της επιλογής και άλλο η υποχρέωση μιας υπεύθυνης επιλογής...

Κι εγώ πχ. έχω το δικαίωμα να μεταφέρω το παιδί μου στο αυτοκίνητο χωρίς ειδικό καρεκλάκι (γιατί οι πιθανότητες να τρακάρω και να φύγει από το παρμπρίζ είναι απειροελάχιστες)... (και το πολύ πολύ να μου κόψουν πρόστιμο για παραβίαση του ΚΟΚ), δε σημαίνει όμως ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή...

Διαφημίσεις

πάλι καλα...

να ρωτήσω όμως.. ακόμη θεωρείται "παράνομο" το να γεννήσει κανείς στο σπίτι?

δηλαδή όσες γέννες γίνουν από δω και πέρα θα αντιμετωπίσουν και αυτές κυρώσεις?

Εγώ, μιας και ακολουθώ ομοιοπαθητική, πολύ θα ήθελα να αποξηράνω τον πλακούντα μου και να τον λαμβάνω σε μορφή χαπιού, όπως πολύ σοφά κάνουν τα ζώα, και όπως έχουν αρχίσει να κάνουν στο εξωτερικό, αλλά η Ελλάδα απέχει έτη φωτός ακόμη από αυτό.......:rolleyes:

2t7wp3.png

Να λοιπόν που η Δικαιοσύνη μίλησε!

Πολύ σημαντική η απόφαση γιατί φαίνεται να θεωρεί δεδομένη την ασφάλεια του τοκετού στο σπίτι και εξασφαλίζει -και σε πρακτικό επίπεδο- το δικαίωμα της διαφορετικής επιλογής.

...

Κι εγώ πχ. έχω το δικαίωμα να μεταφέρω το παιδί μου στο αυτοκίνητο χωρίς ειδικό καρεκλάκι (γιατί οι πιθανότητες να τρακάρω και να φύγει από το παρμπρίζ είναι απειροελάχιστες)... (και το πολύ πολύ να μου κόψουν πρόστιμο για παραβίαση του ΚΟΚ), δε σημαίνει όμως ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή...

Όχι Novak! ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να μεταφέρεις το παιδί σου (αν αυτό είναι κάτω των 12 ετών) χωρίς ειδικό καρεκλάκι! Σου το απαγορεύει ο Νόμος. Ο ΚΟΚ είναι Νόμος (πραγματικά απορώ που τόσοι άνθρωποι αγνοούν το ότι ο ΚΟΚ είναι Νόμος...).

Και ο λόγος που ο ΚΟΚ (=Νόμος) σου το απαγορεύει είναι γιατί εκθέτεις το παιδί σου σε θανάσιμο κίνδυνο. Αυτό είναι παραπάνω από δεδομένο! Πολυάριθμοι επαγγελματίες κάθε κλάδου (μηχανικοί, ιατροί, αστυνομικοί κλπ.) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά προστατεύονται επαρκώς μόνο στο παιδικό κάθισμα. Για αυτό ο ΚΟΚ/Νόμος υιοθέτησε τις απόψεις τους κα θέσπισε την απαγόρευση μετακίνησης των παιδιών χωρίς παιδικό κάθισμα.

Το πρόστιμο παραείναι ελαφριά ποινή για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής.Κανονικά θα έπρεπε να αφαιρούν την επιμέλεια από τον γονέα...

Όχι Novak! ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να μεταφέρεις το παιδί σου (αν αυτό είναι κάτω των 12 ετών) χωρίς ειδικό καρεκλάκι! Σου το απαγορεύει ο Νόμος. Ο ΚΟΚ είναι Νόμος (πραγματικά απορώ που τόσοι άνθρωποι αγνοούν το ότι ο ΚΟΚ είναι Νόμος...).

Και ο λόγος που ο ΚΟΚ (=Νόμος) σου το απαγορεύει είναι γιατί εκθέτεις το παιδί σου σε θανάσιμο κίνδυνο. Αυτό είναι παραπάνω από δεδομένο! Πολυάριθμοι επαγγελματίες κάθε κλάδου (μηχανικοί, ιατροί, αστυνομικοί κλπ.) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά προστατεύονται επαρκώς μόνο στο παιδικό κάθισμα. Για αυτό ο ΚΟΚ/Νόμος υιοθέτησε τις απόψεις τους κα θέσπισε την απαγόρευση μετακίνησης των παιδιών χωρίς παιδικό κάθισμα.

Το πρόστιμο παραείναι ελαφριά ποινή για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής.Κανονικά θα έπρεπε να αφαιρούν την επιμέλεια από τον γονέα...

Aimee, γνωρίζω ότι ο ΚΟΚ είναι νόμος...είναι ένας νόμος πολύ ελαστικός σε ορισμένες περιπτώσεις...όπως στην περίπτωση του παιδικού καθίσματος: όταν τη γλιτώνεις με ένα απλό πρόστιμο για κάτι τόσο σοβαρό, ουσιαστικά σου δίνει σε μεγάλο βαθμό το "δικαίωμα" της επιλογής...

Προσωπική μου άποψη, και για το θέμα του τοκετού στο σπίτι επί του παρόντος το πλαίσιο (νομικό, ιατρικό κλπ.) είναι επίσης πολύ ελαστικό..θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρό και συγκεκριμένο...

πού θέλω να καταλήξω: ο νόμος πολλές φορές δεν είναι αντίστοιχος ούτε της σοβαρότητας ενός ζητήματος, ούτε των επιστημονικών δεδομένων πάνω σε ένα ζήτημα...

Anyway, πρόθεσή μου δεν είναι να μπω σε αντιπαράθεση για το αν ο τοκετός στο σπίτι είναι ασφαλής (που είναι υπό προϋποθέσεις), ή αν είναι ασφαλέστερος από το νοσοκομείο (που δεν είναι ποτέ) ή αν είναι νόμιμος (που είναι, και κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι)...(εξάλλου το θεματάκι αυτό έχει συζητηθεί σε άλλο τόπικ)...

Να διευκρινίζουμε όμως ότι η αθωωτική απόφαση αφορά στη μόλυνση του περιβάλλοντος από τους πλακούντες και μόνο - για αυτό κατηγορούνταν άλλωστε...Ας μην δίνουμε στην απόφαση αυτή προεκτάσεις που δεν έχει.

Να λοιπόν που η Δικαιοσύνη μίλησε!

Πολύ σημαντική η απόφαση γιατί φαίνεται να θεωρεί δεδομένη την ασφάλεια του τοκετού στο σπίτι και εξασφαλίζει -και σε πρακτικό επίπεδο- το δικαίωμα της διαφορετικής επιλογής.

Δεν έχω διαβάσει την απόφαση, αλλά ισχύει όντως κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή θεωρεί δεδομένη την ασφάλεια του τοκετού στο σπίτι;;;

Για αυτά τα θέματα κατά τη γνώμη μου αρμόδια είναι η επιστήμη και όχι η δικαιοσύνη!

Από κει και πέρα, εφόσον κάτι δεν είναι παράνομο, ο καθένας κάνει την επιλογή του και αναλαμβάνει την ευθύνη - αυτό είναι αυτονόητο! μην πανηγυρίζουμε που η δικαιοσύνη αναγνωρίζει το αυτονόητο :wink:

Διαφημίσεις

φυσικα και δεν ειναι παρανομο! επιφοβος μονο ειναι ο τοκετος στο σπιτι γιατι δεν ξερεις πως θα εξελιχθει!! απο την αλλη και ολες αυτες οι προγραμματισμενες καισαρικες χωρις λογο δεν θα επρεπε κανονικα να ειναι παρανομες?

Σεβαστές όλες οι απόψεις.

Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και μπορούμε να αποφασίσουμε ο κάθε ένας από εμάς το τι είναι το καλύτερο για τον εαυτό μας.

2t7wp3.png

πάλι καλα...

να ρωτήσω όμως.. ακόμη θεωρείται "παράνομο" το να γεννήσει κανείς στο σπίτι?

δηλαδή όσες γέννες γίνουν από δω και πέρα θα αντιμετωπίσουν και αυτές κυρώσεις?

Καλησπέρα jellyfishch!

Ήθελα απλά να σου απαντήσω στο ερώτημά σου για τον τοκετό στο σπίτι ότι δεν θεωρείται παράνομο. Είναι απόλυτα νόμιμο και δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια κυρώσεις. Αντίθετα ισχύει ότι κ για τις υπόλοιπες γέννες χωρίς καμία διάκριση. (χαρτιά, επιδόματα κλπ) Αυτό που διάβασες είναι συγκεκριμένο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη που έγινε καταγγελία για το ζήτημα των πλακούντων ότι τάχα μολύνουν το περιβάλλον..:rolleyes: Ήταν γελοίο φυσικά και δικαιώθηκαν οι άνθρωποι.

Αν διαβάσεις το λινκ της pax θα καταλάβεις.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

τελικα τιποτα δεν είναι τυχαιο σε αυτή τη χωρα!!! Με μαθηματικη ακριβεία οδηγούμαστε εκει που μας οδηγησαν μια που η στενομυαλιά, η εγωιστικη ξερολιαση και το συνδρομο ανωτερότητας εχουν για τα καλα μπει στο πετσι μας...

aimee με καλυψες φυσικα...

προσωπικα χαιρομαι που απηλλαχθησαν από τις κατηγοριες οι κατηγορούμενοι μια που κανενα αδίκημα δεν ειχε στοιχειοθετηθει.

Για τον τοκετο στο σπιτι εχω τοποθετηθεί σε άλλο ποστ. Για την αποξηρανση του πλακουντα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ....μια τοσο απλη λεξη...

Διαφημίσεις

απο την αλλη και ολες αυτες οι προγραμματισμενες καισαρικες χωρις λογο δεν θα επρεπε κανονικα να ειναι παρανομες?

Για ποιον λόγο ακριβώς να είναι παράνομες; :confused:

ο βασικότερος λόγος που πολλοί εχουν στραφεί στις γέννες στο σπιτι και σε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία ειναι επειδή οι παρά πολλοί συμβατικοι γιατροί εχουν πέσει στο αλλο άκρο. Οταν οι καισαρικές στα νοσοκομεία εχουν ξεπεράσει το 60% δεν μου φαίνεται παράλογο πολλες μητέρες λογικά σκεπτόμενες να μη θέλουν να ρισκάρουν να γεννήσουν σε κλινική, οταν για ένα απλό κρυολόγημα συνταγογραφειται μια σακούλα φάρμακα, καταλαβαίνω αυτούς που προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους θεραπείας. Οι ίδιοι οι γιατροί εχουν με τη στάση τους συμβάλλει στη διόγκωση του φαινομένου.

ο βασικότερος λόγος που πολλοί εχουν στραφεί στις γέννες στο σπιτι και σε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία ειναι επειδή οι παρά πολλοί συμβατικοι γιατροί εχουν πέσει στο αλλο άκρο. Οταν οι καισαρικές στα νοσοκομεία εχουν ξεπεράσει το 60% δεν μου φαίνεται παράλογο πολλες μητέρες λογικά σκεπτόμενες να μη θέλουν να ρισκάρουν να γεννήσουν σε κλινική, οταν για ένα απλό κρυολόγημα συνταγογραφειται μια σακούλα φάρμακα, καταλαβαίνω αυτούς που προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους θεραπείας. Οι ίδιοι οι γιατροί εχουν με τη στάση τους συμβάλλει στη διόγκωση του φαινομένου.

Εγώ πάντως δεν έχω πέσει σε κανέναν γιατρό που μου συνταγογράφησε ένα κάρο φάρμακα...

Και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το 60% καισαρικές είναι κατι κακό ή κατακριτέο. Το ότι έχει μειωθεί η θνησιμότητα νεογνών δεν μετράει πουθενά; κοιτάμε μόνο τις καισαρικές σαν απόλυτο νούμερο;

Κατʼ εξαίρεση δεν απαιτείται συναίνεση: α) στις επείγουσες περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν μπορεί να ληφθεί κατάλληλη συναίνεση και συντρέχει άμεση, απόλυτη και κατεπείγουσα ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας, β) στην περίπτωση απόπειρας αυτοκτονίας ή γ) αν οι γονείς ανήλικου ασθενή ή οι συγγενείς ασθενή που δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να συναινέσει ή άλλοι τρίτοι, που έχουν την εξουσία συναίνεσης για τον ασθενή, αρνούνται να δώσουν την αναγκαία συναίνεση και υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία του ασθενή.

δεν υπαρχει περιπτωση να απειλείται η ζωη αμεσα και να πρεπει να ρωτηθουν οι γονεις από τη στιγμη που το παιδι είναι στο νοσκομειο.....

Οι υπερβολες δεν χρειαζονται....

Εγώ πάντως δεν έχω πέσει σε κανέναν γιατρό που μου συνταγογράφησε ένα κάρο φάρμακα...

Και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το 60% καισαρικές είναι κατι κακό ή κατακριτέο. Το ότι έχει μειωθεί η θνησιμότητα νεογνών δεν μετράει πουθενά; κοιτάμε μόνο τις καισαρικές σαν απόλυτο νούμερο;

Δεν ειναι κατακριτέο οτι κάνουν στο 60% των γυναικών εγχείρηση χωρίς να υπάρχουν σοβαροί λογοι; Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι το 60 /100 των παιδιών κινδυνεύει να χάσει τη ζωη του κατα τη διάρκεια του τοκετού. Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να δικαιολογήσω το ποσοστό ειναι οτι οι γιατροί δεν ειναι σε θέση να αξιολογήσουν σωστά περιπτώσεις που υπαρχει ανάγκη να γίνει καισαρικη και την κάνουν για να δικαιολογήσουν την άγνοια τους.

Ειμαι υπέρ των καισαρικων, υπέρ των φαρμάκων αλλα μονο εκεί που πραγματικά συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Γειά σας,

το θέμα κλειδώνεται προσωρινά,

ενώ σε όσα μέλη έχουν πραγματοποιήσει είτε εκτός θεματολογίας δημοσιεύσεις (off topic)είτε σχολιασμό συμπεριφοράς άλλου μέλους θα δοθούν οι σχετικές κάρτες ειδοποίησης εντός της ημέρας.

Στην περίπτωση που στο θέμα αυτό, μετά απο αυτή την ειδοποίηση και το ξεκλείδωμα, εμφανιστούν νέες δημοσιεύσεις οι οποίες είτε στρέφουν την τροπή της συζήτησης μακριά απο το αρχικό θέμα,

είτε απαντούν/συνεχίζουν με κείμενα που αποτελούν σχολιασμό συμπεριφοράς άλλου μέλους ή της διαχείρισης θα επιδέχονται απευθείας και μόνο για αυτό το θέμα, κάρτα πόντων αλλά και προσωρινό αποκλεισμό απο όλες τις συζητήσεις, καθώς θα θεωρηθεί ότι συμβάλλουν στο να μην συνεχιστεί η συζήτηση σε ένα ενδιαφέρον και ενημερωτικό επίπεδο.

Διαφορές προσωπικές ανάμεσα στα μέλη, εξαιτίας οποιουδήποτε λόγου

θα πρέπει να λύνονται εκτός του δημόσιου φόρουμ.

Το θέμα θα ξαναανοίξει εντός 24 ωρών έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να δούν την ανακοίνωση.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Γειά σας

το θέμα είναι πλέον ανοιχτό / έχει ξεκλειδωθεί.

Στην περίπτωση που στις δημοσιεύσεις που μεταφέρθηκαν στο αρχείο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2630089 βρίσκεται κάποιο ενημερωτικό κείμενο το οποίο επιθυμείτε να επανατοποθετήσετε, μπορείτε να κάνετε χρήση copy paste (αντιγραφή/επικόλληση) και να πατήσετε "απάντηση" με το επιθυμητό κείμενο - αρκεί να μην παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ, όπως σημειώνεται και στην προηγούμενη μας ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Δεν ειναι κατακριτέο οτι κάνουν στο 60% των γυναικών εγχείρηση χωρίς να υπάρχουν σοβαροί λογοι; Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι το 60 /100 των παιδιών κινδυνεύει να χάσει τη ζωη του κατα τη διάρκεια του τοκετού. Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να δικαιολογήσω το ποσοστό ειναι οτι οι γιατροί δεν ειναι σε θέση να αξιολογήσουν σωστά περιπτώσεις που υπαρχει ανάγκη να γίνει καισαρικη και την κάνουν για να δικαιολογήσουν την άγνοια τους.

Ειμαι υπέρ των καισαρικων, υπέρ των φαρμάκων αλλα μονο εκεί που πραγματικά συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Οι "σοβαροί λόγοι" είναι κάτι το τελείως σχετικό.

Μπορεί να έχω πιθανότητες 20% να πάει κάτι πολύ στραβά και να μην θέλω να το διακινδυνεύσω (ή να μην θέλει να το διακινδυνεύσει ο γιατρός). Δεν είναι αυτός σοβαρός λόγος; Πρέπει να περιμένω να φθάσει το ποσοστό κινδύνου στο 90% για να θεωρηθεί σοβαρός λόγος;

Στην Ελλάδα έχουν γίνει συστάσεις από τον ΟΗΕ για το υψηλό ποσοστό καισαρικών, το κείμενο υπάρχει διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Το βασικό πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη σεβασμού στην επίτοκο και το μωρό στις πρακτικές που ακολουθούνται. Αν υπήρχε σεβασμός και τήρηση των επιστημονικών πρωτοκόλλων πιστεύω ότι ο αριθμός των οικογενειών που θα επέλεγαν τη γέννα στο σπίτι θα ήταν σημαντικά μικρότερος.

Ως επιλογή τη γέννα στο σπίτι την κατανοώ, τη σέβομαι, αλλά δε θα την έκανα. Παρόλα αυτά εφόσον επιστημονικά είναι αποδεκτή δε βλέπω το λόγο να προσπαθούν κάποιοι να την αμαυρώσουν με σαχλές αφορμές σαν αυτή που προβλήθηκε στη δίκη των 79. Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη το αποτέλεσμα της δίκης, αλλά προσωπικά θα με ευχαριστούσε περισσότερο η βελτίωση των συνθηκών στις οποίες γεννούν οι γυναίκες στα ελληνικά μαιευτήρια.

Καλό θα ήταν αντί να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων, να δούμε ποιες είναι οι διεθνείς πρακτικές να πάρουμε τα θετικά τους και επιδιώξουμε να φτιάξουν τα πράγματα εδώ. όσο υπερασπιζόμαστε τους γιατρούς θεούς και δεν απαιτούμε γιατρούς- συνεργάτες- συμβούλους που θα εφαρμόζουν επιστημονικά καθορισμένα πρωτόκολλα και θα ενημερώνουν με επιστημονικά τεκμήρια και όχι με τρομοκρατία τις οικογένειες τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα.... Καλύτερα λοιπόν να ξυπνήσουμε και να ζητήσουμε αυτά που έπρεπε να είναι ήδη κεκτημένα. Αφορμή και τροφή για σκέψη λοιπόν είναι για μένα η ανακίνηση του θέματος του τοκετού στο σπίτι, μέσω αυτής της γελοιωδέστατης υπόθεσης.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...