Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤα / LOCUS MEDICUS ...Γνώμες ;

Recommended Posts

Λεμονιά μου καλησπέρα και από εμένα!

Εγώ απλά θέλω να πω να μην ζητάς συγνώμη, εδώ είμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες. Η κάθε μία μας φιλτράρει αυτά που γράφει αλλά και αυτά που διαβάζει.

Από την ιστορία που έγραψες εγώ έχω πάρα πολλά ερωτηματικά γιατί δεν είναι ξεκάθαρα πολλά πράγματα και για ποιους λόγους έγιναν ή αποφασίστικαν, αλλά δεν θα ήθελα να μάθω κιόλας γιατί δεν είμαι και γιατρός να ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος..και ιδίως επειδή είναι εμπειρία τρίτου ατόμου και είναι φυσιολογικό να μην ξέρουμε λεπτομέρειες..:rolleyes:

Πάντως μην ανυσυχείς και μη ζητάς συγνώμη έχω διαβάσει εδώ μέσα πολύ πιο σοκαριστικά τα οποία πολλά από αυτά πάνε σε σκουπίδια αλλά μπορεί κιόλας κάποια κοπέλα να την πονηρεύσουν ή να τη βοηθήσουν κιόλας...ποτέ δεν ξέρεις. Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια στον αγώνα σου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 280
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λεμονιά συμφωνώ με την Dori !!!! :P

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη γιατί όντως δεν υπήρχε σκοπιμότητα από μερους σου να μας κάνεις να βγούμε στους δρόμους γυμνές τσιρίζοντας !!:P:p

Πολλές φορές ( τις περισσότερες τώρα τελευταία ! ) λέω ( και γράφω ) πράγματα για να τα ακούω και η ίδια με σκοπό να τα εμπεδώσω !!!

Δηλαδή, απλά να διαβάζω και να φιλτράρω αυτά που είναι χρήσιμα για μένα...δηλαδη να "κοσκινίζω" όλες τις πληροφορίες στο μυαλό μου και κρατάω τα ουσιαστικά.... να μην επιτρέπω αυτά που διαβάζω να επηρεάζουν την ψυχή μου ειτε με υπέρμετρη αισιοδοξία ( όπως η περίπτωση της 48χρονης ) είτε με ανασφάλεια ( όπως η περίπτωση της φίλης σου )....:roll:

...μάλιστα η Dori μου είχε πει το ιδιο που ανέφερε και πριν σε μεταξύ μας επικοινωνία...ότι απλά πρέπει να φιλτράρω και μέχρι εκεί....προσπαθώ...

και ελπίζω κάθε μέρα να καταφέρνω κάτι περισσότερο ;)

...τελικα ποιός γυναικολόγος ήταν ?... ΑΣΤΙΕΥΟΟΟΜΑΙ !!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Αγαπητές Συ-μφορουμήτισες!

Εχετε δίκιο που λέτε να μιλάμε για τις εμπειρίες μας χωρίς όμως να διασπείρουμε τον πανικό!

Ομως, μέσα από το φόρουμ και συζητώντας με άλλες κοπέλες, διαπίστωσα, έμαθα, ενημερώθηκα και προειδοποιήθηκα, για τυχόν παραλείψεις, αστοχίες και εγκληματικά λάθη των γιατρών, οι οποίοι δεν ξέρω για ποιό λόγο τα κάνουν, όμως τα κάνουν!!

Σίγουρα δεν είναι καλό, να δυσφημίζουμε γιατρούς, όμως και μία γνώση για τις τις επιδόσεις τους, δεν βλάπτει!

Η Λεμονιά ή εγώ, δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν, εγώ όμως, όντας πλέον 42, με ορμόνες στα τάρταρα, δεν έχω περιθώρια για αμέλιες, πειράματα, οικονομικό και κυρίως ορμονικό ξεζούμισμα και ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ - ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, πλέον γιατί το βιολογικό μου ρολόι, χτυπάει πλέον γρήγορα!

Οσο για τα μικρόβια, θέλω να πω το εξής: είχα κινήσει τις διαδικασίες να κάνω εξωσωματική, και δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ, να μου πει να κάνω μία καλλιέργεια κολπικού υγρού και την έκανα με δική μου πρωτοβουλία,διαβάζοντας το φόρουμ!!! Ευτυχώς δεν βρήκα τίποτα, αν όμως είχα πρόβλημα...???

Και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας: η θεραπείες για μικρόβια, έχουν σημαντική επίδραση στο σπέρμα, όπως και μία απλή αντιβίωση, που σημαίνει ότι, μετά από τρεις τουλάχιστον μήνες, το σπέρμα θα είναι "κατάλληλο" για χρήση!

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, όλες σας και κυρίως την Peny, διότι με τις γνώσεις της και δυστυχώς με την εμπειρία της, με βοήθησε να στοιχειωθετήσω την πορεία μου, ενώ ήμουν έτοιμη να ακολουθήσω γιατρούς που θα "καίγαν" και εμένα.....Μαζί σας, νιώθω ότι δεν είμαι μόνη, όσο οι γιατροί που τους ρωτάω για εξετάσεις με κοιτάν με μισό μάτι και κάποιοι, με κοιτάν σαν κουμπαρά!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, καλή Σαρακοστή!

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, όλες σας και κυρίως την Peny, διότι με τις γνώσεις της και δυστυχώς με την εμπειρία της, με βοήθησε να στοιχειωθετήσω την πορεία μου, ενώ ήμουν έτοιμη να ακολουθήσω γιατρούς που θα "καίγαν" και εμένα.....Μαζί σας, νιώθω ότι δεν είμαι μόνη, όσο οι γιατροί που τους ρωτάω για εξετάσεις με κοιτάν με μισό μάτι και κάποιοι, με κοιτάν σαν κουμπαρά!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, καλή Σαρακοστή!

Θα συμφωνήσω μαζί σου marina!

Καλή επιτυχία να έχουμε!:)

Κορίτσια καλημέρα !! :P

Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλω !

Μεσα σε διαςτημα 2 χρόνων εχω κανει 3 φορές την εξεταση FSH και AMH

Στην πρωτη εξεταση οι τιμες ηταν FSH 4.02 AMH 2.41

Ενα χρόνο αργότερα επαναλαμβάνω την Εξαταση FSH 4.64 AMH 0,43 !!!!!!!

Εδω λοιπον μου λέει ο γιατρός οτι πρέπει να ξεκινήσω αμεσα εξωσωματικες γιατι ειναι πολυ πιθανό να μην προλάβω να κανω παιδι με δικό μου γεννετικο υλικό !!!

Κανω πάλι την εξεταση πριν λιγες μέρες ....ήμουν αρκετά ανήσυχη διότι περίμενα να δώ ΑΜΗ -10 !!!! Τελικα εχω FSH 14.38 AMH 1.12 ....

....η FSH οπως ειναι φυσικο ανέβηκε αλλα ανέβηκε και η ΑΜΗ ....

Οι τιμες της ΑΜΗ μπορει να ανεβοκατεβαίνουν ;;;

Τι μας δείχνουν τελικα οι τιμες της FSH / AMH ;;;;

Οι εξεταςεις έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με την κλίμακα 0,3 ....

Ο Τσιλιβακος μου είπε οτι κανονικά θα έπρεπε να μου ζητήσουν επανάληψη της εξέτασης στην οποία η ΑΜΗ ηταν 0,43 (στον επόμενο κυκλο ) διότι ίσως ειχα πέσει σε άσχημο κυκλο την συγκεκριμενη στιγμή με άσχημο ωάριο ...ισχύει κάτι τέτοιο ;;;

Διαφημίσεις

Εδω λοιπον μου λέει ο γιατρός οτι πρέπει να ξεκινήσω αμεσα εξωσωματικες γιατι ειναι πολυ πιθανό να μην προλάβω να κανω παιδι με δικό μου γεννετικο υλικό !!!

Κανω πάλι την εξεταση πριν λιγες μέρες ....ήμουν αρκετά ανήσυχη διότι περίμενα να δώ ΑΜΗ -10 !!!! Τελικα εχω FSH 14.38 AMH 1.12 ....

Ο Τσιλιβακος μου είπε οτι κανονικά θα έπρεπε να μου ζητήσουν επανάληψη της εξέτασης στην οποία η ΑΜΗ ηταν 0,43 (στον επόμενο κυκλο ) διότι ίσως ειχα πέσει σε άσχημο κυκλο την συγκεκριμενη στιγμή με άσχημο ωάριο ...ισχύει κάτι τέτοιο ;;;

kika, καλημέρα!

Δεν ξέρω αν θα απαντήσω σε όλα σου τα ερωτήματα αλλά θα σου πω αυτά που έχω καταλάβει για το θέμα.

Οι εξετάσεις αυτές καλό είναι να γίνονται στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο (όπως τις έκανες κι εσύ), μπορεί να παίζει η τιμή τους ανά 6μηνο και γενικά οι γυναικολόγοι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην FSH ενώ οι εξωσωματιστές στην AMH. Η ΑΜΗ δείχνει τα αποθέματα σε ωοθυλάκια. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα πολύ...

καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου!

Kika

Ποσο χρονων εισαι?

Γαι την fsh ισχυουν τα εξης.

Α. Εχει σημασια πολυ η Ε2. Εαν στις πρωτες εξετασεις η E2 ηταν υψηλη ανω του 50-60 τοτε η fsh θα ηταν ψευδως χαμηλη. Δηλαδη ψευδως φυσιλογικη.

ΠΧ εγω ειχα καλη fsh 3 , και υψηλη ε2. Ο γιατρος-εξωσωματικος τις θεωρησε κακες δεν αναπτυσεται καλα η fsh και το ωαριο, με αποτελεσμα ανοωρεκτικο κυκλο . (δυστυχως-επεσε μεσα ακριβως για τον συγκεκριμενο κυκλο)

Υποδηλωνουν υψηλη fsh. και ας ειναι χαμηλη. Δηλαδη χαμηλα αποθεματα ωαριων.

Μαλιστα μου ειπε οτι οι εξετασεις αυτες καθιστουν αναγκαια την εξωσωματικη .

Τσεκαρε την Ε2. οταν η fsh ηταν πολυ καλη 4 . Μεγαλη ηλικια και τιμη fsh 4 δεν παιζει.

Υπαρχουν γιατροι δυστυχως που δεν ξερουν να αξιολογησουν τις εξετασεις.

Δυο γυναικολογοι στην πολη μου μου ειπαν , μια χαρα ειναι οι εξετασεις σου, χαμηλη fsh.

Εννοειται λαθος .

Β. H fsh δειχνει το αποθεμα των ωαριων σε συνδυασμο και με την lh

Για την ΑΜΗ

Eχει σχεση με την ανταποκριση των φαρμακων, βεβαια και η fsh παιζει ρολο, οπως και αλλοι παραγοντες . Εξαρταται και απο τον οργανισμο καθε γυναικας, πως θα ανταποκριθει στα φαρμακα.

Στην ΑΜΗ

Προσεξε ομως και τις μοναδες μετρησης να εινα ιδιιες για να κανεις σωστη συγκριση

ng/ml η pmol/l .

Δεν ξερω εαν παιζει απο κυκλο σε κυκλο.

Κορίτσια καλημέρα και συγνώμη που μπαίνω σφήνα στην συζήτηση σας αλλά λύστε μου μια απορία γιατί διαβάζοντας το θέμα σας ξεσκόνισα όλες τις εξετάσεις μου και πουθενά δεν βρήκα να έχω κάνει εξέταση ΑΜΗ :?: Έτσι αναφέρεται στις εξετάσεις; Σε ποιές περιπτώσεις γίνεται αυτή η εξέταση; Να σημειώσω ότι έχω αλλάξει 3 γιατρούς και κανείς δεν μου την ζήτησε. Είμαι 35 χρονών και προσπαθούμε 3 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

καλημέρα κορίτσια!

Κίκα μου πολλές από αυτές τις απορίες που έχεις τις έχω και εγώ..θα σας πω εγώ τι έχω καταλάβει για την fsh.

Η ορμόνη αυτή είναι μία ορμόνη που βοηθάει να επιλεγεί και να μεγαλώσει το ωάριο που έχουμε κάθε μήνα. Η ορμόνη αυτή παράγεται νομίζω στην υπόφυση. Μεγαλώνοντας η γυναίκα μικράινει και το απόθεμά της σε ωάρια. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την μείωση αυτή και παράγει παραπάνω ορμόνη και να σε βοηθήσει να να παράγεις ωάρια. Όσο πιο μεγάλη είναι η ορμόνη τόσο χειρότερο είναι γιατί σημαίνει ότι ο οργανισμός την αυξάνει επειδή δε μπορείς από μόνη σου να παράγεις εύκολα ωάρια.

Οι γοναδοτροπίνες που παίρνουμε ενέσιμες στην εξωσωματική (γκοναλ κλπ) είναι καθαρή ορμόνη fsh...πάνω από 25 fsh ΔΕΝ κάνουνε εξωσωματική γιατί ο οργανισμός όσο και να πιεστεί δεν θα μπορεσει να ανταπεξέλθει στα φάρμακα..θα παράγει μόνο ένα δλδ όπω σε ΦΚ.

η antimullerian δείχνει απλά το αποθεματικό σου σε ωάρια...τις καταβολές που έχεις από τότε που γεννήθηκες..

Συνήθως η ποσότητα λειτουργεί ανάλογα την ποιότητα..γιαυτό οι γυναίκες με χαμηλή αντιμουλέριαν και υψηλη fsh έχουνε συνήθως κακή ποιότητα εμβρύων...

ελπίζω να βοήθησα..!

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι πως είναι δυνατόν να παίζουν αυτές οι τιμές;;

Αν δηλαδή κάνεις μέτρηση στην 2η μέρα του κύκλου και πχ ο κύκλος αυτός είναι ανωρρηκτικός , τι σημαίνει ότι θα βγει η fsh σου στα ύψη ;; ή το ανάποδο, αν κάνεις το μήνα αυτό σούπερ ωάριο θα βγει χαμηλή η ορμόνη;;

νομίζω ότι η ορμόνη αυτή δείχνει γενικότερα τι αποθέματα έχεις και την έχει ανεβάσει ο οργανισμός σου...τώρα να παίζει λίγο πάνω λίγο κάτω οκ..

δεν ξέρω εχω κ εγώ απορία αν ξέρει κάποια κοπέλα κάτι πιο σίγουρο ας μας πει!

Εγώ πχ περιμένω τις ορμονικές μου , τα αποτελέσματα τη βδομάδα αυτή.

Όταν εγώ έκανα της εξετάσεις ήταν μετά την αποτυχημένη εμβρυομεταφορα. Τα ωάριά μου ήταν κακής ποιότητας γιατί ήταν τα τελειώματα της εξωσωματικής μου είπε ο γιατρός , τι σημαίνει ότι θα έχει επηρρεαστεί η fsh μου;;

Επίσης ρε κορίτσια, πραγματικά μπερδεύομαι πάρα πολύ αυτά που λέτε , δλδ ο συνδιασμός fsh και lh κλπ...πολύ μπέρδεμα ή εγώ δε στροφάρω!:rolleyes::rolleyes:

Διαφημίσεις

Λεμόνια σε ευχαριστω για τις πληροφορίες !!! :P

Ειμαι 42 ετών τώρα ....

Λοιπον ....

Πρωτη εξεταση : Fsh 4.02. Mlu / ml. E2 41,32 Pg./ml. AMH 2,41 ng/ml

Δευτερη εξεταση FSH 4.64 mlu / ml E2 99.87 Pg./ml AMH 0,43 ng/ml

Τρίτη εξεταση FSH 14.38 mlu/ ml. E2 40,83 Pg./ml. AMH 1,12 ng/ml

Τι συμβαίνει δηλαδή ;;;; :confused:

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσια!! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ -ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΑΜΗΝ.

Η αμη μπορει να μεταβληθει οπως ολες οι ορμονες χωρις ομως εντονες μεταβολες. Τοσο η αμη οσο και η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΩΑΡΙΩΝ που και κυριως μας ενδιαφερει μπορει να βελτιωθει αισθητα. Η σημαντικοτρρη περιοδος εχει βρεθει οτι ειναι οι τελευταιες 70 ημερες πριν την εξωσωματικη( ταλεω για να τα ακουω κι εγω που δυστηχως καπνιζω..) .

Διακοπη ή εστω μειωση του καπνισματος(εως 4-5)

Υγιεινη διατροφη( πρωτα θα ρωτατε τι σαλατα να φτιαξω και μετα τι φαι να μαγειρεψω-πολλα πολλα πολλα λαχανικα αλλα λιγα φρουτα γιατι εχουν σακχαρα)

Για οσες κυριως εχουμε αυτοανοση δραστηριοτητα- διατροφη τις τελευταιες 3-4 εβδομαδες gluten free (η γλουτενη αυξανει την δραστηριοτητα των νκ)

20λεπτο περπατημα καθημερινα

Κι αν με ολα αυτα καταφερουμε να μειωσουμε το 10% του σωματικου μας βαρους(για μας τις γεματουλες) αφαιρωντας λιπος που αποδεδειγμενα παραγει φλεγμονωδεις ουσιες ομοιου μηχανισμου με αυτον της ενδομητριωσης και οι οποιες επηρρεαζουν ποιοτητα ωαριων-περιβαλλον συλληψης-αποβολες, τοτε...

εχουμε καταφερει να κανουμε πρωτον καλο στον οργανισμο μας δευτερον στα ωαρια μας τριτον να μειωσουμε τις πιθανοτητες αποβολης και τεταρτον, σε τελικη να κανουμε κατι για το οποιο επιτελους συμφωνουν ολοι οι γιατροι οτι βοηθαει χωρις να μας τα παιρνουν και χωρις να περναει επιτελους απο το θεικο τους χερι!

Ετσι, επ'ευκαιριας της Σαρακοστης ας νηστεψουμε κι εμεις"διατροφικα" απ'τις κακες μας συνηθειες κι ας παρακαλεσουμε τον Θεο να μας δινει δυναμη σε καθε μας προσπαθεια μικρη ή μεγαλη!

Φιλια πολλα!

JU4zp3.png

Συνήθως η ποσότητα λειτουργεί ανάλογα την ποιότητα..γιαυτό οι γυναίκες με χαμηλή αντιμουλέριαν και υψηλη fsh έχουνε συνήθως κακή ποιότητα εμβρύων...

ελπίζω να βοήθησα..!

Ολα τα αλλα καλα αλλα δεν θα συμφωνούσα με αυτή το σχόλιο.. Ποιότητα και ποσότητα δεν έχει καμμια σχέση!!!

Έχω πολυ χαμηλή AMH μια ωοθηκη έχει λίγα ωαρια μονο, και πέρασα και εξωσωματικη αλλα και πάλι έμεινα έγκυος φυσικά λόγω καλής δίαιτας βιταμινών κλπ

Και μια γνωστή μου έχει AMH 0.02 και στα 42 της έμεινε έγκυος φυσικά - τέλεια δίαιτα και βιταμίνες!

Οπότε και να μην έχουνε πολλά ωαρια δεν χάθηκε ο κόσμος, συγκεντρωνομαστε στις βιταμίνες μας και στο τι τρώμε

Ολα τα αλλα καλα αλλα δεν θα συμφωνούσα με αυτή το σχόλιο.. Ποιότητα και ποσότητα δεν έχει καμμια σχέση!!!

Έχω πολυ χαμηλή AMH μια ωοθηκη έχει λίγα ωαρια μονο, και πέρασα και εξωσωματικη αλλα και πάλι έμεινα έγκυος φυσικά λόγω καλής δίαιτας βιταμινών κλπ

Και μια γνωστή μου έχει AMH 0.02 και στα 42 της έμεινε έγκυος φυσικά - τέλεια δίαιτα και βιταμίνες!

Οπότε και να μην έχουνε πολλά ωαρια δεν χάθηκε ο κόσμος, συγκεντρωνομαστε στις βιταμίνες μας και στο τι τρώμε

Baby cute τι βιταμίνες δηλαδή να παίρνουμε ;;; :-P

Κορίτσια καλημέρα και συγνώμη που μπαίνω σφήνα στην συζήτηση σας αλλά λύστε μου μια απορία γιατί διαβάζοντας το θέμα σας ξεσκόνισα όλες τις εξετάσεις μου και πουθενά δεν βρήκα να έχω κάνει εξέταση ΑΜΗ :?: Έτσι αναφέρεται στις εξετάσεις; Σε ποιές περιπτώσεις γίνεται αυτή η εξέταση; Να σημειώσω ότι έχω αλλάξει 3 γιατρούς και κανείς δεν μου την ζήτησε. Είμαι 35 χρονών και προσπαθούμε 3 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

Elen welcome !!! :P

Αυτές οι εξεταςεις ειναι πολυ βασικές γιατι δείχνουν την δυναμικότητα των ωοθηκών και ποσά ωαρια μας εχουν απομείνει ....

Αν θες δες στο Ίντερνετ για τις fsh m antimulerian ( AMH ) , E2 , LH ....:-)

Διαφημίσεις

Elen welcome !!! :P

Αυτές οι εξεταςεις ειναι πολυ βασικές γιατι δείχνουν την δυναμικότητα των ωοθηκών και ποσά ωαρια μας εχουν απομείνει ....

Αν θες δες στο Ίντερνετ για τις fsh m antimulerian ( AMH ) , E2 , LH ....:-)

kika2111 για Fsh, E2, Lh κλπ έχω κάνει. Μόνο ΑΜΗ δεν βρίσκω πουθενά στις εξετάσεις μου. Αν είναι να την ζητήσω στο επόμενο ραντεβού με τον γιατρό μου γιατί μέσα Μαρτίου πάω για την πρώτη σπερματέγχυση (χωρίς φαρμακευτική αγωγή).

Baby cute τι βιταμίνες δηλαδή να παίρνουμε ;;; :-P

Εμεις παίρναμε της Zita west vitafem ειδική για σύλληψη, morEPA που ειναι δυνατή ομεγα 3, δεν μπορούσα να πάρω και τίποτα παραπάνω γιατι ακομα θηλαζω. Αλλα η γνωστή μου έπαιρνε αυτά και απο πάνω chaste berry και inositol

Αλλα θέλει και καλή διατροφή.. Πολυ ώμο σπανάκι και τομάτα, και παρα πολυ προτεινη χωρίς λύπη κρέας κοτόπουλο , σχεδόν καθόλου υδραταθρανκες πέρα απο βρωμη το πρωί και στο πρώτο μισό του κύκλου που φτιάχνονται τα ωάριο θέλει ΠΟΛΥ γαλα!!!! Μέσα στο γαλα βάζεις pure whey powder - sorry δεν ξερω στα ελληνικα πως λέγεται αλλα μεγαλώνει τα ωαρια βασικα!!

Και σεξ πρωί που υπάρχει δυνατή τεστοστερονη ποτε το βράδυ :-)

Μα αυτο ακριβως ειπα κι εγω βρε Babycute! Διαχωρισα την αμη(ποσοτητα) απαντωντας απλα στην ερωτηση μιας κοπελας που απορουσε γιατι της ανεβοκατεβαινει και στην συνεχεια ασχοληθηκα ΜΟΝΟ με την ποιοτητα των ωαριων βαζοντας το με κεφαλαια γραμματα και αναφεροντας φυσικους τροπους για να την βελτιωσουμε. Ισως να μην φανηκε ξεκαθαρα? Παντως επειδη ειμαι λεπτολογος να ξεκαθαρισω οτι ναι η αμη δηλ η ποσοτητα υφισταται διακυμανσεις στον χρονο και ναι ενδεχεται να επηρρεαστει θετικα απο βιτ+διατροφη αλλα αυτα που εγραψα αναφερονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο πως να βελτιωσουμε την ποιοτητα που σχει και την μεγαλυτερη σημασια ολων για να παρουμε ενα παιδι στα χερια μας. Κι εγω εχω πολυ χαμηλη αμη και την μια ωοθηκη σχεδον ανενεργη και γι αυτο παλευω κι εγω. Για ενα καλο ωαριο!!!

Απο βιτ και ουσιες αυτες με αποδεδειγμενη δραση ειναι το: σεληνιο, ω3, φυλικο οξυ και οπωσδηποτε D 3 υδροξυλιωμενη για οσες, μετα απο εξεταση παντα ,βρεθει ανεπαρκεια . Ανεπαρκεια παρατηρειται συχνα σε γυναικες με αυτοανοση δραστηριοτητα και ειναι αυτοανοσης αιτιολογιας. Ανεπαρκεια της βιτ αυτης εχει αποδειχτει οτι συμβαλλει τοσο στην υπογονιμοτητα οσο και στις αποβολες.

Τελος προσοχη και παλι σε οσες γυναικες ειδικα εχουν αυτοανοσα και ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ κυριως , ΟΧΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ( εχει ορμονες που διεγειρουν την ενδομ. εκτος κι αν ειναι απ το χωριο σας) ΟΧΙ ΣΟΓΙΑ ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΙΝΕΣ ΣΤΕΒΙΑ και οτιδηποτε στο οποιο ο οργανισμος οντας ενεργοποιημενος μπορει να λαβει ως ξενο σωμα και να πυροδοτησει τα νκ κυτταρα και την ενδομητριωση.

Σ'οτι αφορα τα πολυπλοκα σκευασματα που ειναι και πανακριβα συνηθως ,επιλεξτε παντα τα πιο απλα λιγοτερα τροποποιημενα(εγω παιρνω χωριστα ω3 d3 φυλικο οξυ σεληνιο και ετσι ξερω ακριβως τι δοσεις παιρνω απ το καθενα) και με τα λιγοτερα εκδοχα μια που τις περισσοτερες φορες δυστηχως περιεχουν σακχαρα.

JU4zp3.png

Καλα εχω χαζεψει τις τελευταιες μερες... νομιζα οτι κατι δεν εγραψα εγω κατανοητα αλκα εσυ αναφεροσουν σε αλλο σχολιο...οτι να'ναι ειμαι...σορρυ βρε babycute... ενα μυαλο...

παντως συμφωνουμε για την διατροφη αλλα το κοτοπουλο (κι εγω δεν το ηξερα) ειναι φωτια για την ενδομητριωση. Κι εμενα μου αρεζε και τωρα παει κι αυτο...

JU4zp3.png

Καλα εχω χαζεψει τις τελευταιες μερες... νομιζα οτι κατι δεν εγραψα εγω κατανοητα αλκα εσυ αναφεροσουν σε αλλο σχολιο...οτι να'ναι ειμαι...σορρυ βρε babycute... ενα μυαλο...

παντως συμφωνουμε για την διατροφη αλλα το κοτοπουλο (κι εγω δεν το ηξερα) ειναι φωτια για την ενδομητριωση. Κι εμενα μου αρεζε και τωρα παει κι αυτο...

Χα! Δεν πειράζει!

Σορυ για ενδομιτριωση δεν ξερω τίποτα, μονο για ποιότητα ωαριων και αυτο γιατι πήγα σε ειδική διατροφολόγο που ασχολείται με υπογονημοτητα και βοήθησε πολυ!

Αν μπορεί δες και μια βιταμινη που λέγεται reservatol κάνει θαύματα

Και απο προτεινη οτιδήποτε κρέας μπορείς, αρκεί με οχι πολυ λίπος

Καλή επιτυχία!

Καλησπέρα!

Μα μία εγκυμοσύνη δε σημαίνει ότι επιτυγχάνεται μόνο με καλής ποιότητας ωάρια..και τα μεσαίας ποιότητας μπορούν να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα ή αν εχεις και τύχη και κακής ποιότητας. Δεν ξέρω εσύ ή η γνωστή σου τι ποιότητα είχατε;

Από την άλλη είπα ότι "συνήθως" συμβαίνει αυτό, το ότι δλδ η χαμηλη amh σημαίνει και κακή ποιότητα ωαρίων, παρόλα αυτά δεν είναι κάτι δεδομένο είναι κάτι που έχω διαβάσει από αρκετές πηγές και μου έχουνε πει οι γιατροί...προσωπικά μου φαίνεται λογικό πάντως γιατί χαμηλή αντιμουλέριαν θα έπρεπε να έχουνε οι μεγάλες ηλικίες, άρα άλλη ποιότητα έχει μια 25άρα άλλη μία 48άρα...

καλή συνέχεια!

Εμεις παίρναμε της Zita west vitafem ειδική για σύλληψη, morEPA που ειναι δυνατή ομεγα 3, δεν μπορούσα να πάρω και τίποτα παραπάνω γιατι ακομα θηλαζω. Αλλα η γνωστή μου έπαιρνε αυτά και απο πάνω chaste berry και inositol

Αλλα θέλει και καλή διατροφή.. Πολυ ώμο σπανάκι και τομάτα, και παρα πολυ προτεινη χωρίς λύπη κρέας κοτόπουλο , σχεδόν καθόλου υδραταθρανκες πέρα απο βρωμη το πρωί και στο πρώτο μισό του κύκλου που φτιάχνονται τα ωάριο θέλει ΠΟΛΥ γαλα!!!! Μέσα στο γαλα βάζεις pure whey powder - sorry δεν ξερω στα ελληνικα πως λέγεται αλλα μεγαλώνει τα ωαρια βασικα!!

Και σεξ πρωί που υπάρχει δυνατή τεστοστερονη ποτε το βράδυ :-)

babycute ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αυτά τα φάρμακα στα έδωσε κάποιος γιατρός; Διαβασα για έναν γιατρό που εξειδικεύεται στη διατροφή για τη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων που πηγες..ειναι εδώ Ελλάδα γιατί βλέπω ότι μένεις Λονδίνο!

Επίσης αυτές τις κάψουλες τις βρίσκεις Ελλάδα;

Εγώ έχω αυτοάνοση γαστρίτιδα...λέτε να παίζει ρόλο στη γονιμότητα;;:rolleyes::confused:

Χα! Δεν πειράζει!

Σορυ για ενδομιτριωση δεν ξερω τίποτα, μονο για ποιότητα ωαριων και αυτο γιατι πήγα σε ειδική διατροφολόγο που ασχολείται με υπογονημοτητα και βοήθησε πολυ!

Αν μπορεί δες και μια βιταμινη που λέγεται reservatol κάνει θαύματα

Και απο προτεινη οτιδήποτε κρέας μπορείς, αρκεί με οχι πολυ λίπος

Καλή επιτυχία!

Γιατι κι εγω τα ηξερα? Κι εμενα ειδικη διαιτολογος μου τα ειπε ειναι ενδοκρινολογος διαιτολογος. Κι εγω τωρα ξεστραβωθηκα και ελπιζω οχι αργα..

Τα chasteberry που ανεφερες φαινονται ενδιαφεροντα θα την ρωτησω για να παρω. Οπως και η αρονια ειναι super food. Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες. Θα ψαξω και το reservatol. Να χαιρεσαι το μωρο σου!

JU4zp3.png

babycute ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αυτά τα φάρμακα στα έδωσε κάποιος γιατρός; Διαβασα για έναν γιατρό που εξειδικεύεται στη διατροφή για τη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων που πηγες..ειναι εδώ Ελλάδα γιατί βλέπω ότι μένεις Λονδίνο!

Επίσης αυτές τις κάψουλες τις βρίσκεις Ελλάδα;

Εγώ έχω αυτοάνοση γαστρίτιδα...λέτε να παίζει ρόλο στη γονιμότητα;;:rolleyes::confused:

Dori, εχεις ελεγξει τα νκ κυτταρα? Οτιδηποτε αυτοανοσο μπορει να αυξανει την δραστηριοτητα. Επισης εχεις ελεγξει την ενδομητριωση? Οι τελευταιες μελετες τεινουν να την καταταξουν επισης στα αυτοανοσα. Παντως συνηθως οταν υπαρχει αυτοανοσο υποστρωμα ειναι πιθανον να υπαρχουν αναλογοι μηχανισμοι και σε αλλα οργανα/ιστους.

JU4zp3.png

Το κεφάλι μου γυρίζει !!!!!:shock:

Τελικα η fsh δείχνει ποιότητα ωαριων ;;;

Πρέπει να παίρνουμε όλες αυτές τις βιταμίνες για να βελτιώσουμε την ποιότητα των ωαριων ;;; Ειναι δηλαδή κάτι που βελτιώνεται η ποιότητα τους ;;;;

Ανεξαρτήτως ηλικίας ;;; :shock:

Πρωτη φορά το ακούω αυτο !!! Πολλές βιταμίνες βρε παιδια !!!

Μόνο το πρωινό σεξ μου ακούστηκε καλο !!! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...