Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΟΣΟΛΟΓΟΣ

Recommended Posts

sofi@p, εχεις δικιο που ρωτας.

δυστυχως, δεν μπορω να σου απαντησω, εκτος του οτι καταλαβα το εξης - στην αθηνα οι γιατροι και τα κεντρα ειναι πιο ευεληκτα στην εφαρμογη καποιας αγωγης, ειτε με αντιπατρικα, ειτε με τα intralipids, ειτε με οτιδηποτε αλλο, για το οποιο δεν υπαρχει καποια αποδειξη η ολοκληρωμενη μελετη για την αποτελεσματικοτητα τους.

οσο για την νομιμοτητα τους, δεν υπαρχει επισημη απαγορευση απο το κρατος, οπως για παραδειγμα στην αμερικη, που ισχυει απο το 2005.

αυτο σημαινει οτι αν καποιος γιατρος κρινει οτι σου ειναι απαραιτητα, μπορει να σ'το προτεινει.

και σε μενα εκανε μεγαλη εντυπωση οτι στην αθηνα γινονται μεσω ταμειων και στο δημοσιο νοσοκομειο. μαλλον, ισχυουν 2 μετρα και 2 σταθμα, οπως και για τα ΝΚ που αναγνωριζει το ταμειο, αλλα δεν αναγνωριζει και πληρωνεις πολλα για την θρομβοφιλια, η αντιπηκτικο λυκου, που ειναι πολυ σοβαρες και απαραιτητες εξετασεις.

φανταζομαι οτι αυτο γινεται, επειδη η νομοθεσια για την ιατρικη καλυψη δεν εχει αλλαξει απο την δεκαετια του 80, που τα αντιπατρικα ηταν "στη μοδα", αλλα η θρομβοφιλια - οχι.

τι ισχυει στην αμερικη?

οσο για τις ερευνες ψαξτε εδω οτι νεοτερο υπαρχει θα το βρειτε εδω http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=nk+cell+pregnancy

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 388
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι ισχυει στην αμερικη?

οσο για τις ερευνες ψαξτε εδω οτι νεοτερο υπαρχει θα το βρειτε εδω http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=nk+cell+pregnancy

δεν αναφερθηκα στα ΝΚ μιλωντας για μελετες και απουσια συμπερασματος

δεν ξέρω τί ισχύει στη Θεσ/νίκη αλλά στο ΛΑΙΚΟ τις έκανα σε ένα μήνα.

τώρα αν κάποια εξέταση δεν την καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ δε σημαίνει ότι δεν είναι και αναγνωρισμένη επιστημονικά. και πολλά φάρμακα δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και τα πληρώνουμε από την τσάεπη μας αλλά έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ. Απλά δεν θέλουν να επιβαρύνουν το ταμείο.

δεν ισχυριστηκα το αντιθετο

οι λεξεις "θεωρια" και "περαιτερω ελεγχος" νομιζω λενε πολλα.

http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=454

Θεωρία αντιπατρικών αντισωμάτων

Τα αντιπατρικά αντισώματα είναι στην ουσία σύμφωνα με τελευταίες μελέτες (Lancet 2004), μητρικά δεσμευτικά αντισώματα έναντι των HLA πατρικών αντιγόνων που εγείρονται από το ημι-αλλογενές έμβρυο. χει βρεθεί πως τέτοια αντιγόνα παρουσιάζονται τόσο στα πολύ πρώιμα στάδια της εμφύτευσης καθώς και στο μέσο αλλά και στα τελικά στάδια μιας κύησης. εν είναι λίγες οι φορές που απουσιάζουν καθʼ όλη τη διάρκεια της κύησης.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια πολλοί πίστευαν πως η σύνδεση αντιπατρικών αντισωμάτων και HLA εμβρυϊκών πατρικής προέλευσης αντιγόνων δημιουργεί μια προστατευτική «ομπρέλλα», έναν φραγμό που θα βοηθούσε το έμβρυο να αποφύγει τους μητρικούς ανοσολογικούς μηχανισμούς και να μπορέσει τελικά να εξελιχθεί. τελευταίες δημοσιεύσεις (New England 2003), δείχνουν πως γυναίκες που δεν αναπτύσσουν αντιπατρικά αντισώματα καταφέρνουν εν τέλει να φέρουν εις πέρας μια καθʼ όλα υγιή κύηση. Αν και μέχρι τώρα η απάντηση στο φαινόμενο θεωρείτο η ανοσοποίηση της μητέρας με πατρικά λεμφοκύτταρα, σε πρόσφατες έρευνες η όλη διαδικασία αμφισβητείται αφού σε γυναίκες που δεν έλαβαν καμία θεραπεία οι επιτυχείς κυήσεις άγγιζαν τα ποσοστά γυναικών που είχαν υποστεί θεραπεία με λεμφοκύτταρα. Βέβαια η τελευταία διατύπωση χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο από πιο οργανωμένες διπλά τυφλές έρευνες ώστε να προκύψουν πιο αξιόλογα συμπεράσματα.

οι λεξεις "θεωρια" και "περαιτερω ελεγχος" νομιζω λενε πολλα.

http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=454

Θεωρία αντιπατρικών αντισωμάτων

Τα αντιπατρικά αντισώματα είναι στην ουσία σύμφωνα με τελευταίες μελέτες (Lancet 2004), μητρικά δεσμευτικά αντισώματα έναντι των HLA πατρικών αντιγόνων που εγείρονται από το ημι-αλλογενές έμβρυο. χει βρεθεί πως τέτοια αντιγόνα παρουσιάζονται τόσο στα πολύ πρώιμα στάδια της εμφύτευσης καθώς και στο μέσο αλλά και στα τελικά στάδια μιας κύησης. εν είναι λίγες οι φορές που απουσιάζουν καθʼ όλη τη διάρκεια της κύησης.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια πολλοί πίστευαν πως η σύνδεση αντιπατρικών αντισωμάτων και HLA εμβρυϊκών πατρικής προέλευσης αντιγόνων δημιουργεί μια προστατευτική «ομπρέλλα», έναν φραγμό που θα βοηθούσε το έμβρυο να αποφύγει τους μητρικούς ανοσολογικούς μηχανισμούς και να μπορέσει τελικά να εξελιχθεί. τελευταίες δημοσιεύσεις (New England 2003), δείχνουν πως γυναίκες που δεν αναπτύσσουν αντιπατρικά αντισώματα καταφέρνουν εν τέλει να φέρουν εις πέρας μια καθʼ όλα υγιή κύηση. Αν και μέχρι τώρα η απάντηση στο φαινόμενο θεωρείτο η ανοσοποίηση της μητέρας με πατρικά λεμφοκύτταρα, σε πρόσφατες έρευνες η όλη διαδικασία αμφισβητείται αφού σε γυναίκες που δεν έλαβαν καμία θεραπεία οι επιτυχείς κυήσεις άγγιζαν τα ποσοστά γυναικών που είχαν υποστεί θεραπεία με λεμφοκύτταρα. Βέβαια η τελευταία διατύπωση χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο από πιο οργανωμένες διπλά τυφλές έρευνες ώστε να προκύψουν πιο αξιόλογα συμπεράσματα.

άρα αυτή η διατύπωση χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο από άλλες διπλές -τυφλές μελέτες για να πάρουμε αξιόλογα συμπεράσματα. άρα δεν έχουμε καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα ότι δεν έχει αποτέλεσμα η θεραπεία.

Διαφημίσεις

άρα αυτή η διατύπωση χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο από άλλες διπλές -τυφλές μελέτες για να πάρουμε αξιόλογα συμπεράσματα. άρα δεν έχουμε καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα ότι δεν έχει αποτέλεσμα η θεραπεία.

αυτο ακριβως εννουσα και εγω.

αυτες οι πειραματικες μελετες που γινονται σε ομαδες ανθρωπων, λενε οτι τα αντιπατρικα ισως βοηθανε μια γυναικα απο τις εκατο, μπορει να εισαι αυτη η περιπτωση. θελει πολυ μελετη και ψαξιμο. οι αλλες 99??? το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα δεν υπαρχουν παρομοιες μελετες, μονο θεωριες.

επισης απο τις πολλες συζητησεις με γιατρους διαφορων ειδικοτητων (εξωσωματιστες, γυναικολογους, αιματολογους) ξερω οτι υπαρχουν παρα πολλες γυναικες που κανουν τα αντιπατρικα "στα τυφλα", θελωντας το αυτονοητο - να κανουν ενα παιδι. το "ψαξιμο" απαιτει πολυ χρονο, κοπο και χρημα πολλες φορες, και δεν εχουν ολες τετοια δυνατοτητα.

αυτο που ηθελα να πω - ειναι να μην δεχομαστε κατι χωρις εστω να ρωταμε τι ειναι αυτο!!! και πριν ασχοληθουμε μ'αυτα, να εξαντλησουμε ολες τις υπολοιπες απαραιτητες (και αυτονοητες) εξετασεις.

για παραδειγμα, αν σου λειπει η βιταμινη D, και δεν το ξερεις και σε στελνουν για αντιπατρικα εμβολια, νομιζω οτι ειναι τουλαχιστον ιατρικα ανευθυνο.

αυτο ακριβως εννουσα και εγω.

αυτες οι πειραματικες μελετες που γινονται σε ομαδες ανθρωπων, λενε οτι τα αντιπατρικα ισως βοηθανε μια γυναικα απο τις εκατο, μπορει να εισαι αυτη η περιπτωση. θελει πολυ μελετη και ψαξιμο. οι αλλες 99??? το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα δεν υπαρχουν παρομοιες μελετες, μονο θεωριες.

επισης απο τις πολλες συζητησεις με γιατρους διαφορων ειδικοτητων (εξωσωματιστες, γυναικολογους, αιματολογους) ξερω οτι υπαρχουν παρα πολλες γυναικες που κανουν τα αντιπατρικα "στα τυφλα", θελωντας το αυτονοητο - να κανουν ενα παιδι. το "ψαξιμο" απαιτει πολυ χρονο, κοπο και χρημα πολλες φορες, και δεν εχουν ολες τετοια δυνατοτητα.

αυτο που ηθελα να πω - ειναι να μην δεχομαστε κατι χωρις εστω να ρωταμε τι ειναι αυτο!!! και πριν ασχοληθουμε μ'αυτα, να εξαντλησουμε ολες τις υπολοιπες απαραιτητες (και αυτονοητες) εξετασεις.

για παραδειγμα, αν σου λειπει η βιταμινη D, και δεν το ξερεις και σε στελνουν για αντιπατρικα εμβολια, νομιζω οτι ειναι τουλαχιστον ιατρικα ανευθυνο.

εννοείται ότι πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε θεραπεία που μας προτείνουν οι γιατροί και να συζητάμε τα υπέρ και τα κατά. ως φαρμακοποιός δεν φοβάμαι τα εμβόλια και πολλές φορές απορώ γιατί κάποιοι τα φοβούνται ενώ ταυτόχρονα πηγαίνουν άφοβα να κάνουν θεραπεία με ανοσοσφαιρίνες.:shock:

τέλος πάντων, δεν έχω ακόυσει μέχρ τώρα γιατρό να μιλάει αρνητικά για τα αντιπατρικά (παρενέργειες κλπ). μερικοί απλά τα υποτιμούν και πιστεύουν ότι δεν έχουν αποτέλεσμα. το ίδιο έκαν και ο 1ος μου γυναικολόγος. μετά την 1η παλλίνδρομη δεν με έβαλε να τα ελέγξω. όατν είδαμε ότι και η επόμενη εγκυμοσύνη πήγαινε για παλλινδρόμηση, με έστειλε στο ΙΑΣΩ να τα ελέγξω (γιατί άραγε, αφού δεν τα πίστευε??). βγήκαν παθολογικά και συνέστησε εμβόλιο (γιατί άραγε αφού δεν τα πίστευε??). ηταν όμως αργά, την ίδια μέρα ξεκίνησε η αιμορραγία.

στον επόμενο γιατρό (ειδικός στις καθέξιν αποβολές), ελέγξαμε τα πάντα, σχεδόν από την αρχή και το μόνο που βρέθηκε παθολογικό ήταν τα αντιπατρικά. κάναμε τη θεραπεία (από 12% πήγαν 40%) και απέκτησα την κόρη μου.

ας έρθει κάποιος να μου πει λοιπόν ότι δεν έχουν αποτέλεσμα :rolleyes:

εγω προσωπικα χαιρομαι που σε βοηθησαν, μακαρι να υπηρχαν απαντησεις για ολες τις γυναικες.

κανενας γιατρος (αθηνα και θεσσαλονικη) δεν μου μιλησε θετικα για αντιπατρικα, το αντιθετο μαλιστα. και νομιζα οτι απλα βαριοντουσαν να ασχοληθουν. συνεχιζω να τα ψαχνω.

ξερω πολλες περιπτωσεις γυναικων που δεν τις βοηθησαν. συνεχισαν να εχουν αποβολες η υπογονιμοτητα.

γι'αυτο ειπα οτι ισως εσυ εισαι αυτη η μια στις εκατο. αυτο υποστηριζουν και οι ερευνες που εγιναν προς το παρον.

να χαιρεσαι τα παιδακια σου.

εγω προσωπικα χαιρομαι που σε βοηθησαν, μακαρι να υπηρχαν απαντησεις για ολες τις γυναικες.

κανενας γιατρος (αθηνα και θεσσαλονικη) δεν μου μιλησε θετικα για αντιπατρικα, το αντιθετο μαλιστα. και νομιζα οτι απλα βαριοντουσαν να ασχοληθουν. συνεχιζω να τα ψαχνω.

ξερω πολλες περιπτωσεις γυναικων που δεν τις βοηθησαν. συνεχισαν να εχουν αποβολες η υπογονιμοτητα.

γι'αυτο ειπα οτι ισως εσυ εισαι αυτη η μια στις εκατο. αυτο υποστηριζουν και οι ερευνες που εγιναν προς το παρον.

να χαιρεσαι τα παιδακια σου.

εγώ πάλι ξέρω πολλές γυναίκες που τις βοήθησαν. ίσως για αυτό και γίνονται οι εξετάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο και αποζημιώνονται από το ταμείο (τουλάχιστον το 2010 που τα έκανα εγώ).

ευτυχώς εγώ τελείωσα με εγκυμοσύνες και γέννες. τώρα θα πάω να παίξω ένα τζόκερ, μπας και σταθώ πάλι τυχερή...

ελπίζω να βρεις κι εσύ λύση στο πρόβλημά σου και να αποκτήσεις ό,τι επιθυμείς.

σ'ευχαριστω αν και δεν πιστευω στην τυχη.

κατι τελευταιο που θα'θελα να πω, οτι τα εμβολια αυτα, εφοσον γινονται απο το αιμα του συζηγου, συγκεκριμενα απο τα λεμφοκυτταρα, συμφωνα με αιματολογους ειδικους στις κυησεις, ειναι αγνωστο για το τι μπορουν να προκαλουν μακροχρονια.

καποια ειδη λεμφοκυτταρων ζουν για αγνωστο χρονικο διαστημα, παραγονται στο μυελο των οστων, και οχι στο αιμα, οι αυξημενες ποσοτητες λεμφοκυτταρων δειχνουν καποιες μολυνσεις, η παθησεις οργανισμου. αρα, η εγχυση περισσοτερων ακομη λεμφοκυτταρων στο αιμα δεν εχει επιστημονικη βαση, με αγνωστες συνεπειες και το αποτελεσμα της δεν εχει καν μελετηθει.

Διαφημίσεις

Καλα, εδω κανουν ορμονοθεραπειες και ανοσοθεραπειες με πολυ γνωστες παρενεργειες και κανεις δε δινει σημασια. Για να μη μιλησω για τις ηπαρινες επι 10 μηνες... ή για τα utrogestan που τα κατεβαζουν σαν καραμελες.

τα λιγα ml εμβολιων που γινονται 3 φορες μας πειραξαν?

γεια σου sofi κ απο μενα. α χαιρεσαι τα παιδακια σου.

θα ηθελα να ρωτησω ποτε ηταν η τελευταια φορα που ασχοληθηκες με το θεμα των εμβολιων.κ γω στη θεςη σου αν ημουν λιγα χρονια πριν το ιδιο θα πρεςβευα.αν κ γω ειχα γεννηςει κ ειχα να πιαςω το θεμα απο τοτε το ιδιο θα ελεγα.πολυ φιλικα να σου πω οτι κ εγω κ η terbulence κ αλλες κοπελες εδω περα το εχουμε ψαξει παρα πολυ.οι πληροφοριες μας ειναι τσεκαρισμενες απο χιλιες μεριες.μαχομαστε σαν λιονταρια ,ειμαστε ανοιχτες σε ολα κ ερευνουμε καθε πιθανοτητα ,οσο βεβαια αυτο ειναι ανθρωπινως δυνατο.ειμαι κ εγω μια αυτες που εκανα στην αθηνα τα εμβολια κ απεβαλα για πεμπτη φορα εχοντας πληρη ιατρικη υποστηρηξη κ μην εχοντας βρει τιποτα παθολογικο.για τις ανοσοσφαιρινες θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.ξερεις τι εμαθα κατοπιν εορτης?οτι μετα απο μια πενταετια ι σ ω σ κ να εμφανισω καποιο ανοσολογικο θεμα.κ το πλεον βεβαιο που μου το ειπε κ η κυρια βαρλα κ η υπευθυνη στον ευαγγελισμο στο τμημα ιστοσυμβατοτητας?αν για καποιο λογο χρειαστω μοσχευμα απο το συζυγο μου λογω των εμβολιων αυτο καθισταται αδυνατον για παντα.δεν νομιζω παντως οτι μπορουν πλεον τα εμβολια να συνταγογραφηθουν.αυτοι που τα κανουν ξερουν οτι η θεωρια δεν εχει πλεον ισχυ κ τα κανουν ιδιωτικα μονο ξεκαθαρα μονο για το χρημα.κ γω κ συ ειμαστε τυχερες που καναμε μονα τρεια.αλλοι προτεινουν απο εξι εως δεκα.μεχρι να βρει κατι αλλο η επιστημη η λυση ειναι τα ιντραλιπιντ.

Κοριτσια μου δεν εχω να πω κατι αλλο επι του θεματος. Η καθεμια εχει την ιστορια της, τις εμπειριες της και καποιες απο μας καποιες παραπανω γνωσεις (λογω σπουδων) για να αξιολογησουμε κινδυνους, παρενεργειες και πρακτικες γιατρων.

οπως ειπα, χαιρομαι που ξεμπερδεψα με ολα αυτα. Η κορη μου ηταν η τελευταια μου προσπαθεια. Ειχα απογοητευθει και κουραστει πολυ... σταθηκα τυχερη, μου προτειναν γιατρο που με καλυψε ως επιστημονας, ενιωσα σιγουρια μαζι του και αφεθηκα.

ευχομαι και σε σας καλα ξεμπερδεματα και ενα θετικο αποτελεσμα. Να ξερετε οτι καταλαβαινω την αγωνια σας και πραγματικα ευχομαι ο,τι καλυτερο. Το βασικοτερο ειναι να βρειτε εναν εμπειρο γιατρο.

γεια σου sofi κ απο μενα. α χαιρεσαι τα παιδακια σου.

θα ηθελα να ρωτησω ποτε ηταν η τελευταια φορα που ασχοληθηκες με το θεμα των εμβολιων.κ γω στη θεςη σου αν ημουν λιγα χρονια πριν το ιδιο θα πρεςβευα.αν κ γω ειχα γεννηςει κ ειχα να πιαςω το θεμα απο τοτε το ιδιο θα ελεγα.πολυ φιλικα να σου πω οτι κ εγω κ η terbulence κ αλλες κοπελες εδω περα το εχουμε ψαξει παρα πολυ.οι πληροφοριες μας ειναι τσεκαρισμενες απο χιλιες μεριες.μαχομαστε σαν λιονταρια ,ειμαστε ανοιχτες σε ολα κ ερευνουμε καθε πιθανοτητα ,οσο βεβαια αυτο ειναι ανθρωπινως δυνατο.ειμαι κ εγω μια αυτες που εκανα στην αθηνα τα εμβολια κ απεβαλα για πεμπτη φορα εχοντας πληρη ιατρικη υποστηρηξη κ μην εχοντας βρει τιποτα παθολογικο.για τις ανοσοσφαιρινες θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.ξερεις τι εμαθα κατοπιν εορτης?οτι μετα απο μια πενταετια ι σ ω σ κ να εμφανισω καποιο ανοσολογικο θεμα.κ το πλεον βεβαιο που μου το ειπε κ η κυρια βαρλα κ η υπευθυνη στον ευαγγελισμο στο τμημα ιστοσυμβατοτητας?αν για καποιο λογο χρειαστω μοσχευμα απο το συζυγο μου λογω των εμβολιων αυτο καθισταται αδυνατον για παντα.δεν νομιζω παντως οτι μπορουν πλεον τα εμβολια να συνταγογραφηθουν.αυτοι που τα κανουν ξερουν οτι η θεωρια δεν εχει πλεον ισχυ κ τα κανουν ιδιωτικα μονο ξεκαθαρα μονο για το χρημα.κ γω κ συ ειμαστε τυχερες που καναμε μονα τρεια.αλλοι προτεινουν απο εξι εως δεκα.μεχρι να βρει κατι αλλο η επιστημη η λυση ειναι τα ιντραλιπιντ.

ι σ ω ς και να μην εμφανισεις,αυτο δεν εχει λογικη. Για ανοσολογικα θεματα δινουν την ανοσοσφαιρινη.

απο οσο διαβασα για την ανοσφαιρινη http://www.ema.europa.eu/docs/el_EL/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000831/WC500043077.pdf

τη χορηγουνε για σοβαρες παθησεις.

http://www.mtsirigotis.gr/services/category1/anosologika.html

γεια σου αγχωμενη.ειπα ισως.δεν ειναι βεβαιο.γι αυτο καλα θα ειναι να το σκεφτει καλα καποιος αυτο.ειναι μια πιθανοτητα.απο που κ βς που δεν ειναι λογικο?δεν ξερουν τι λενε στο μεγαλυτερο ανοςολογικο τμημα της χωρας?για τη ανοσοσφαιρινη τα χουμε πει κ τα χουμε ξαναπει.σωζει ζωες σε ασθενεις με ανοσοανεπαρκεια.δεν ειναι για τις περιπτωσεις μας.απαγορευτηκε κ στα μαιευτηρια.εψαξες να δεις ποσο κανει?σε ειχα ξαναρωτησει κ τον απριλιο.ακομα κ να θελει να την κανει κανεις το ποσο ειναι αστρονομικο.δεν ειναι ανοητοι εδω στην αθηνα που σου λενε οτι εμβολια κ ανοσοσφαιρινες ανηκουν στο παρελθον.

Διαφημίσεις

αλλο δεν τα ξερω να τα χορηγω και αλλο τα απορριπτω. αλλο τι λεω προφορικα και αλλο να το γραφω και να το υπογραφω το ειδες καπου γραμενο?οσο για το κοστος δεν το βρισκω ιδιαιτερα ακριβο οταν μια εξωσωματικη ειναι 3000 ευρω και οι επιτροπες σου χορηγουν νομισω 4 προσπαθειες μετα τα πληρωνεις τα φαρμακα εκεινα ειναι πολυ πιο ακριβα:

Με βάση τη νοσοκομειακή τιμή του σκευάσματος, κάθε g της δραστικής ουσίας Ανοσοσφαιρίνες, ανθρώπινη φυσιολογική, IV κοστίζει 45,4050 ?.

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/immunoglobulin#content'>http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/immunoglobulin#content

Πηγή: http://www.galinos.gr

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/13029#content

γεια σου αγχωμενη.ειπα ισως.δεν ειναι βεβαιο.γι αυτο καλα θα ειναι να το σκεφτει καλα καποιος αυτο.ειναι μια πιθανοτητα
μια πιθανοτητα και υπαρχουν αλλες 1000 φανταζομαι.Οκ τωρα.Και οταν τη δινουν σε καποιες παθησεις σοβαρες δε ξερουν πως μπορει να εχει επιπτωσεις?εκει κανουν καλό ή μηπως κανουν χειροτερα τα πραγματα.ποσες φορες δεν ακουσαμε πως ενα φαρμακο ενω το εδιναν για καποια παθηση ειδαν πως εχει αποτελεσματα και σε αλλες παθησεις.
.σωζει ζωες σε ασθενεις με ανοσοανεπαρκεια.δεν ειναι για τις περιπτωσεις μας.απαγορευτηκε κ στα μαιευτηρια.

που το ειδες γραμμενο πως απαγορευτηκε στα μαιευτηρια?αρα την εκαναν καποιοι σωστα?δε βγηκε καποιος και ειπε τερμα η ανοσοσφαιρινη στα καλα καθουμενα...

Δεν ειμαι γιατρος οποτε δε ξερω που να ψαξω για να δω αν ισχυει κατι τετοιο.Στο google δε βρηκα κατι σχετικο.

ο γιατρος αυτος αθηνα δεν ειναι?http://www.mtsirigotis.gr/services/category1/anosologika.html

να τι εγραψε

Η θεραπεία με ενδοφλέβια ανοσοσφαιρίνη (αντισώματα τα οποία δίνονται ενδοφλέβια με σκοπό να δυναμώσουν το ανοσολογικό σύστημα) είναι ένα βιολογικό προϊόν και πρέπει να υποβάλλεται σε εκτενείς ελέγχους πριν την χρησιμοποίηση του για τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών νόσων, έχει βραχεία δράση και πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και έχει συνοδευτεί από αλλεργικές αντιδράσεις όπως αναφυλακτικό σοκ, νεφρική ανεπάρκεια, φλεβική θρόμβωση, πνευμονικό οίδημα, δερματίτιδα, πονοκέφαλο, μηνιγγίτιδα, νόσος G.F.D. (μετάδοση παθογόνων prions).

Δεν υπάρχει επιστημονική αποδοχή ούτε για τον εμβολιασμό με λεμφοκύτταρα αλλά ούτε και για τις ανοσοσφαιρίνες σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα τους, ενώ όταν χρησιμοποιήθηκε σε μη ειδικό πληθυσμό με καθ΄ έξιν αποβολές η χρήση ενδοφλέβιας ανοσοσφαιρίνης δεν φάνηκε να βελτιώνει το ποσοστό βιώσιμων κυήσεων, σε αντίθεση με το γεγονός ότι όταν έγινε η επιλογή με βάση τα ανοσολογικά αίτια φάνηκε να είναι πιο αποτελεσματική.

Επίσης πιο αποτελεσματική η ενδοφλέβια ανοσοσφαιρίνη βρέθηκε σε γυναίκες που είχαν μια επιτυχή εγκυμοσύνη την πρώτη φορά και μετά είχαν καθ΄ έξιν αποβολές.

αγχωμενη στα εμβολια αναφερομουν εννοωντας τις παρενεργειες που εχω προαναφερει.οταν μιλησα για ανοσοσφαιρινη εννουσα οτι ειναι απολυτως απαραιτητες σε ανθρωπους με ανοσοανεπαρκεια.αν δεν την κανουν θα πεθανουν.εμεις ομως δεν εχουμε ανοσοανεπαρκεια.οταν το συζητησα με την κυρια βαρλα μου ειπε οτι προερχεται απο αιμα πολλων δοτων ,ελεγχονται για ο,τι ξερουν αλλα οχι για οτι δεν γνωριζουν.το αιμα μεταφερει τα παντα.ειναι επικυνδινες.γινονυαι σε ασθενεις.εμεις δεν νοσουμε.παρε για παραδειγμα τηλ στο ιασω.εγω ειχα παρει κ μου ειπαν οτι οχι μονο δεν τις κανουν πλεον αλλα κ οτι απαγορευτηκαν σε περιπτωσεις σαν κ τις δικες μας.κ επειδη αποφευγεις να απαντησεις σχετικα με το κοστος να βροντοφωναξω οτι χρειαζονται πολλες δοσεις κ οτι η καθε δοση στοιχιζει1.600 εως 2000?.ο,τι ειχα να πω το ειπα.ο,τιδηποτε αλλο ειναι αναμοχλευση των ιδιων πραγματων.αποσυρομαι απο τη συζητηση.

αγχωμενη στα εμβολια αναφερομουν εννοωντας τις παρενεργειες που εχω προαναφερει.οταν μιλησα για ανοσοσφαιρινη εννουσα οτι ειναι απολυτως απαραιτητες σε ανθρωπους με ανοσοανεπαρκεια.αν δεν την κανουν θα πεθανουν.εμεις ομως δεν εχουμε ανοσοανεπαρκεια.οταν το συζητησα με την κυρια βαρλα μου ειπε οτι προερχεται απο αιμα πολλων δοτων ,ελεγχονται για ο,τι ξερουν αλλα οχι για οτι δεν γνωριζουν.το αιμα μεταφερει τα παντα.ειναι επικυνδινες.γινονυαι σε ασθενεις.εμεις δεν νοσουμε.παρε για παραδειγμα τηλ στο ιασω.εγω ειχα παρει κ μου ειπαν οτι οχι μονο δεν τις κανουν πλεον αλλα κ οτι απαγορευτηκαν σε περιπτωσεις σαν κ τις δικες μας.κ επειδη αποφευγεις να απαντησεις σχετικα με το κοστος να βροντοφωναξω οτι χρειαζονται πολλες δοσεις κ οτι η καθε δοση στοιχιζει1.600 εως 2000?.ο,τι ειχα να πω το ειπα.ο,τιδηποτε αλλο ειναι αναμοχλευση των ιδιων πραγματων.αποσυρομαι απο τη συζητηση.

που το ειδες αυτο?γραψε το σκεβασμα και αν δουμε τιμες.σου εδωσα τιμες επισημα οπως ειδες.Εφ οσον δεν τις κανουν απο που ξερεις το κοστος και τις φορες και την ποσοτητα?Δε μου τα λες καλα.Γιατι τοσο πολεμος στην ανοσοσφαιρινη?ουτε γιατρος να ησουν.

Η καθε εξωσωματικη κοστιζει πολυ περισσοτερα μην τρελαθουμε.

Εδω δε μπορουμε να βρουμε γιατρους για να δωσουν πληροφοριες στα κοριτσια και ξερουμε και τις τιμες?

και ποιος λεει οτι δεν ανηκουν καποιες ανεξηγητες υπογονιμοτητες στα ανοσολογικα?τοτε γιατι καποιες δεν εχουν καταφερει να εχουν ενα θετικο αποτελεσμα?

Το link του ιατρου που εδωσα γραφει οτι εχουν θετικα αποτελεσματα μεανοσοσφαιρινη καποια κατηγορια

Επίσης πιο αποτελεσματική η ενδοφλέβια ανοσοσφαιρίνη βρέθηκε σε γυναίκες που είχαν μια επιτυχή εγκυμοσύνη την πρώτη φορά και μετά είχαν καθ΄ έξιν αποβολές.

Εγω αν επρεπε να κανω ανοσοσφαιρινη θα την εκανα,οπως εκανα intralipid με καθοδηγηση ειδικου ανοσολογου στην αναπαραγωγη

Αγχωμενη δεν μπορω να συνενοηθω μαζι σου.εκπεμπεισ σε αλλο μηκοσ κυμματοσ.αδυνατεισ να στηριξεισ τη συζητηση.εκτιθεσαι κ δεν το χεισ καταλαβει.δεν θα επανελθω ο,τι κ να πεισ.οποιοσ ενδιαφερεται μπορει να ανατρεξει κ σε παλσιοτερεσ δημοσιευσεισ μασ κ να βγαλει συμπερασματα.

Αγχωμενη δεν μπορω να συνενοηθω μαζι σου.εκπεμπεισ σε αλλο μηκοσ κυμματοσ.αδυνατεισ να στηριξεισ τη συζητηση.εκτιθεσαι κ δεν το χεισ καταλαβει.δεν θα επανελθω ο,τι κ να πεισ.οποιοσ ενδιαφερεται μπορει να ανατρεξει κ σε παλσιοτερεσ δημοσιευσεισ μασ κ να βγαλει συμπερασματα.

προσβαλεις! εσυ εισαι σε αλλο μηκος κυμματος. Σου παρεθεσα γραπτα καποιον ιατρων οπως τα διατυπωσαν οι ιδιοι στις σελιδες του,και οτι τι σου ειπαν καποιοι και πως τα καταλαβες και πως μας τα μεταφερεις.Ορισμενες φορες κραταμε και μεταφερουμε οτι θελουμε και οπως θελουμε οποτε καλυτερα να μασαμε μια μαστιχα!

:mad:

το κοστος των intralipids ειναι περιπου απο 5 μεχρι 15 ευρω, αναλογως τα ml. να τα κανεις σε κληνικη με αναισθησιολογο κοστιζει 150 ευρω. για ανοσοσφαιρινες ισχυει το ιδιο. δεν εχει σημασια η τιμη του φαρμακου σε φαρμακειο (και αν το βρισκεις σε απλο φαρμακειο). ρωτα σε καποιο νοσοκομειο ποσο κανει η εγχυση ανοσοσφαιρινης, και τι χρειαζεται να παρεις εγκριση για να την κανεις.

δεν καταπολεμαει κανενας απο μας καμια λυση, κανενα σκευασμα.

το μονο που λεμε ειναι οτι υπαρχουν κινδυνοι που δεν πρεπει να αγνοουνται. η καθεμια θα αποφασισει μονη της για το τι θα κανει, και πως θα προχωρησει.

νομιζω ειναι ανουσιο και ασχημο να μαλωνουμε για κατι τετοιο, αλλο να εκφραζεις αποψη και αλλο να επιτιθεσαι.

το κοστος των intralipids ειναι περιπου απο 5 μεχρι 15 ευρω, αναλογως τα ml. να τα κανεις σε κληνικη με αναισθησιολογο κοστιζει 150 ευρω. για ανοσοσφαιρινες ισχυει το ιδιο. δεν εχει σημασια η τιμη του φαρμακου σε φαρμακειο (και αν το βρισκεις σε απλο φαρμακειο). ρωτα σε καποιο νοσοκομειο ποσο κανει η εγχυση ανοσοσφαιρινης, και τι χρειαζεται να παρεις εγκριση για να την κανεις.

δεν καταπολεμαει κανενας απο μας καμια λυση, κανενα σκευασμα.

το μονο που λεμε ειναι οτι υπαρχουν κινδυνοι που δεν πρεπει να αγνοουνται. η καθεμια θα αποφασισει μονη της για το τι θα κανει, και πως θα προχωρησει.

νομιζω ειναι ανουσιο και ασχημο να μαλωνουμε για κατι τετοιο, αλλο να εκφραζεις αποψη και αλλο να επιτιθεσαι.

η καθε μια ψαχνει να βρει λυση περα απο τα κλασσικα που προτεινουν καποιοι γιατροι δεν μπορει να αμφισβητουμε ιατρικα πραγματα.και να απαξιωνουμε τα link των ιατρων που παρεθεσα. Υπαρχει η θεραπεια με intralipid και ανοσοσφαιρινη ειναι νεα δεδομενα.υπαρχουν θετικα αποτελεσματα.η καθε θεραπεια ειναι διαφορετικη και εξατομικευμενη για την καθε μια μας ακομη και η δοσολογια.εγω εκανα intralipid και ειχα θετικο αποτελεσμα.ολα τα φαρμακα εχουν ενδειξεις και αντενδειξεις.θα τα κρινει ο γιατρος οχι εμεις.

Γιατι περνουμε mesulid χωρις να ρωτησουμε το γιατρο?εκεινο και αν δεν εχει συνεπειες βαρειες γαι τα νεφρα μας.Το περνουμε,χωρις να σκεφτουμε τον κινδυνο για τα νεφρα.Οπως και depon,aspirini,κορτιζονη αυτα δεν εχουν παρενεργειες?

μαλλον δεν καταλαβες οτι λεμε τα ιδια. τις παρανεργειες η καθε μια απο μας μονη της θα αποφασισει να τις υποστει.

οταν παιρνεις ενα depon, δεν μπαινεις σε διαφορα φορουμ να το συζητησεις. διαβαζεις το χαρτακι με τις παρενεργειες που βγαλανε μετα απο πολυχρονες μελετες.

οταν κανεις εμβολια η σφαιρινες, αυτες οι μελετες δεν υπαρχουν.

οταν γραφεις κατι σε ενα φορουμ και σε διαβαζουν πολλοι, εχεις μια ευθυνη.

δεν εχουμε δικαιωμα να ειμαστε απολυτοι για τιποτα, ουτε να προτεινουμε οτιδηποτε.

οσο για τα site που παραθετουμε, κανενας δεν μιλησε για ακινδυνοτητα, και στο λενε ξεκαθαρα - δεν γνωριζουμε τις συνεπειες, και δεν το συνιστουμε. οι περισσοτεροι πλεον προτεινουν τα intralipids.

τα ιδια και τα ιδια λεμε βασικα, απ'οτι βλεπω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...