Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ok θα παραγγείλουμε κι εμείς το ω3 γιατί διαβαζα στον dr mercola ότι η βιταμίνη d μπορεί να είναι επικίνδυνη αν πάρουμε μεγαλη ποσότητα. Αν το κατάλαβα καλά... Ευχαριστώ

ευχαριστώ, ρόουζυ! Περίμενε να το διαβάσω κανά δυο φορές ακόμη να το καταλάβω. Ποια είναι η προτιμητέα? Ή μήπως δεν πάει έτσι? :roll:

The darker the better!

Αλλά μόνο έχε υπόψη σου ότι όσο πιο σκούρα είναι η ζάχαρη, τόσο πιο πολύ πικρίζει...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ok θα παραγγείλουμε κι εμείς το ω3 γιατί διαβαζα στον dr mercola ότι η βιταμίνη d μπορεί να είναι επικίνδυνη αν πάρουμε μεγαλη ποσότητα. Αν το κατάλαβα καλά... Ευχαριστώ

Μια χαρά τα πας tery! Δεν μπορούμε να πάθουμε υπερβιταμίνωση από τον ήλιο, απλά απομακρυνόμαστε όταν προσέξουμε ότι το δέρμα μας αρχίζει να παίρνει μια ελαφριά απόχρωση του ροζ. Δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό γιατί έχει τοξικά καρκινογόνα συστατικά και ταυτόχρονα αποτρέπει την απορρόφηση της Βιταμίνης D. Όταν όμως ένα παιδάκι δεν εκτίθεται συχνά στον ήλιο (δηλ. η πλειοψηφία των παιδιών στην Ελλάδα το χειμώνα, γιατί ... κάνει κρύο!), τότε θα πρέπει να δίνουμε ή μουρουνέλαιο, ή συμπλήρωμα Βιταμίνης D3 και όχι το συνθετικό συμπλήρωμα Βιταμίνης D2. Η Βιταμίνη D είναι η μόνη βιταμίνη που δεν περιέχει το μητρικό γάλα, γιατί η φύση προνόησε να μας χαρίσει τον ήλιο!

Διαφημίσεις

Αντηλιακό λέμε να πάρουμε το soleo organics. Δείτε στο

http://www.cosmeticdatabase.com/browse.php?category=babysunscreen

Το έχεις βρει στην Ελλάδα tery; Νόμιζα ότι μόνο το Lavera υπάρχει από τη λιστά αυτή. (Εγώ έχω αυτή από το 2008: http://www.cosmeticdatabase.com/special/sunscreens2008/index.php).

Εμάς μας έφερε η αδερφή μου το Badger, αλλά το χρησιμοποιήσαμε μόνο τις διακοπές τον Αύγουστο.

Τελικα μπορουμε να βαλουμε καποιο αντιηλιακο στα μωρα η δεν κανει καθολου?Εμενα η δικια μου ειναι ασπρουλα,μια φορα την αφησα λιγο στον ηλιο πριν 2 εβδομαδες και καηκαν λιγακι τα μαγουλακια της :oops:

Επίσης σκέφτομαι να προσπαθήσω να βάλω τα φρούτα στο πρωινό μου, αλλά κάποια περίοδο που έπινα χυμό πορτοκάλι το πρωί μου είχε τινάξει το στομάχι στον αέρα και λίγο το φοβάμαι. Μήπως κάποια φρούτα δεν είναι για πρωινό;

Και μένα με πειράζουνε τα εσπεριδοειδή, ειδικά το πρωί. Σύμφωνα με τη δίαιτα που ακολουθεί την ομάδα αίματος, αυτοί που έχουν Ο ομάδα (δεν ξέρω για τις άλλες, μόνο για την Ο που είμαι εγώ) δεν κάνει να τα τρώνε. Τώρα δεν την πολυπιστεύω αυτή την προσέγγιση (γιατί τη δοκίμασα και δεν είδα αποτέλεσμα στους πονοκεφάλους μου), αλλά όσο αφορά την απαγόρευση του σιταριού και των εσπεριδοειδών για την Ο ομάδα συμφωνώ.

Αληθεια? :shock: Κι εγω κι ο αντρας μου και το παιδι ειμαστε ομαδα 0 ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΣΡΙΔΟΕΙΔΗ!!!! Υπαρχει κατι να διαβασω σχετικα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ουφφφφφφφ...καταφερα να διαβασω ολες τις σελιδες!!!!!! Ειστε απιστευτες!!!! :lol:

Ροζι...μου λες σε παρακαλω ποιο φιλτρο νερου πηρες και ποσο κοστιζε? Θελω να παρω κι εγω ενα, εχουμε φιλτρο κανατας μαλλον της πλακας.......με οσα ακουω ανησυχω!!! :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Τελικα μπορουμε να βαλουμε καποιο αντιηλιακο στα μωρα η δεν κανει καθολου?Εμενα η δικια μου ειναι ασπρουλα,μια φορα την αφησα λιγο στον ηλιο πριν 2 εβδομαδες και καηκαν λιγακι τα μαγουλακια της :oops:

Εάν θα έχει παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι μη τοξικό.

Αντηλιακό λέμε να πάρουμε το soleo organics. Δείτε στο

http://www.cosmeticdatabase.com/browse.php?category=babysunscreen

Το έχεις βρει στην Ελλάδα tery; Νόμιζα ότι μόνο το Lavera υπάρχει από τη λιστά αυτή. (Εγώ έχω αυτή από το 2008: http://www.cosmeticdatabase.com/special/sunscreens2008/index.php).

Εμάς μας έφερε η αδερφή μου το Badger, αλλά το χρησιμοποιήσαμε μόνο τις διακοπές τον Αύγουστο.

Πρεπει να γινεις μελος για να δεις τα προιοντα ...Δεν μας γραφετε καλύτερα ποια εχετε πάρει ? :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Πρεπει να γινεις μελος για να δεις τα προιοντα ...Δεν μας γραφετε καλύτερα ποια εχετε πάρει ? :D

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς Λαμπρινή, εγώ δεν είμαι μέλος! Δοκίμασε αυτό το λινκ και κάνε search "baby sunscreens":

http://www.cosmeticdatabase.com/

Κι εμείς το Lavera είχαμε το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά εγώ του έβαζα συνέχεια όταν έβγαινε στον ήλιο. Κακώς;;; :? Είναι προτιμότερο να μη φοράμε αντηλιακό ή να κυκλοφορούμε μετά τις 8...; :?

Φέτος θα παραγγείλω soleo organics μάλλον από το παρακάτω site.

http://www.mypure.co.uk/brand.php

Αν βρω και κάποιο άλλο θα ενημερώσω.

Τα ρούχα με αντηλιακό φίλτρο είναι καλά ή είναι και αυτά επικίνδυνα; Πολύ μπέρδεμα...

Α ναι και ένα ακόμα θέμα. Το σιρόπι σφενδάμου είναι καλό; Το χρησιμοποιούμε εδώ και 6 μήνες, κυρίως στο γιαουρτάκι, αλλά επειδή διάβασα ότι όλοι προτιμάτε το αγάβης, το οποίο παρεμπιμπτόντως δεν βρήκα, είπα να ρωτήσω ποιά η διαφορά τους.

Αυτά για την ώρα. Θα σας ξαναπρήξω αργότερα :lol:

Μια και η ενότητα εδώ είναι για διατροφή, καλύτερα να μεταφέρουμε τη συζήτηση με τα αντηλιακά εδώ, http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=18987&postdays=0&postorder=asc&start=0, όπου αρχίσαμε να συζητάμε τις τοξίνες στα καλλυντικά και όχι μόνο, οι οποίες μπορούνε να βλάψουνε εμάς, το έμβρυο αλλά και το μωρό μας, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω του μητρικού γάλακτος.

Διαφημίσεις

Κι εμείς το Lavera είχαμε το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά εγώ του έβαζα συνέχεια όταν έβγαινε στον ήλιο. Κακώς;;; :? Είναι προτιμότερο να μη φοράμε αντηλιακό ή να κυκλοφορούμε μετά τις 8...; :?

Φέτος θα παραγγείλω soleo organics μάλλον από το παρακάτω site.

http://www.mypure.co.uk/brand.php

Αν βρω και κάποιο άλλο θα ενημερώσω.

Τα ρούχα με αντηλιακό φίλτρο είναι καλά ή είναι και αυτά επικίνδυνα; Πολύ μπέρδεμα...

Α ναι και ένα ακόμα θέμα. Το σιρόπι σφενδάμου είναι καλό; Το χρησιμοποιούμε εδώ και 6 μήνες, κυρίως στο γιαουρτάκι, αλλά επειδή διάβασα ότι όλοι προτιμάτε το αγάβης, το οποίο παρεμπιμπτόντως δεν βρήκα, είπα να ρωτήσω ποιά η διαφορά τους.

Αυτά για την ώρα. Θα σας ξαναπρήξω αργότερα :lol:

tery δεν γνωρίζω πολλά για το σιρόπι σφενδάμου και το νέκταρ αγάβης. Χρησιμοποιώ άθερμο μέλι για γλυκαντικό στο μωρό, γιατί έχει ζωντανά ένζυμα (άσε που υπάρχει και ελληνικό οπότε είμαστε και οικολογικοί :) ).

Για το αντηλιακό θα σου απαντήσω στην άλλη συζήτηση.

Χλόη, Rosie , Aglaia ευχριστω για τις απαντήσεις σας :D:D:D

Τα μενού καταχωρήθηκαν σε doc αρχειάκι κ μελετώνται κάθε μέρα όπως κ πολλά αλλα που λέγονται εδώ :D:D:D

Χλόη μου, για τους χυμούς λαχανικών υποθέτω χρησιμοποιείςαποχυμώτή ναι?

Αλήθεια ποιο άθερμο μέλι χρησιμοποιείς rosie?

Απορώ πάντως Rosie κ Χλόη πως κ δε τα μαζέψατε για τις άλλες πολιτείες τις πιο πολιτισμένες....η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ...δεν παλεύεται που λέει και κάποιος γνωστός μου :?:?

.png

Ροζι...μου λες σε παρακαλω ποιο φιλτρο νερου πηρες και ποσο κοστιζε? Θελω να παρω κι εγω ενα, εχουμε φιλτρο κανατας μαλλον της πλακας.......με οσα ακουω ανησυχω!!! :roll:

Βέρα κι εμείς ένα τέτοιο χρησιμοποιούσαμε μέχρι που αντιλήφθηκα ότι δεν είναι επαρκές για το άσχημο νερό της Αθήνας, ειδικά για το μωρό. Οπότε και βάλαμε ένα φίλτρο πέντε σταδίων αντίστροφης όσμοσης (Reverse Osmosis). Δεν ήτανε και ιδιαίτερα ακριβό, κάπου στα 300-350 με κάποια ανταλλακτικά (έχει όμως και 2-3 χρόνια). όμως δεν θα σου σύστηνα τον τύπο από τον οποίο το πήραμε, γιατί αποδείκτηκε αναξιόπιστος (πχ. μας αγνοούσε όταν του ζητούσαμε ανταλλακτικά φίλτρα!) και δεν μας έκανε ούτε και εγκατάσταση του φίλτρου. το αποτέλεσμα ήτανε ο άντρας μου να κάνει την εγκατάσταση και ένα καλό πρωί πλημμύρησε το σπίτι, και όχι μόνο, ακόμη και οι αποθήκες κάτω στο υπόγειο!!!

Τελευταία όμως το φίλτρο αυτό φαίνεται να έγινε δημοφιλές και το φέρνουνε πολλοί. Δες εδώ: http://www.waterpik.gr.

Αλήθεια ποιο άθερμο μέλι χρησιμοποιείς rosie?

Αυτό:

http://www.ktimafuga.gr/greek/proionta_meli.htm

Καλά εσύ εκεί στην Άνδρο φαντάζομαι έχετε ωραιά και τοπικά μέλια (και όχι τόσο ακριβά!)...

Καλημέρες πολλές σε όλες

Η πρώτη μου αποστολή να διαβάσω όλο το θέμα για τα εμβόλια εξετελέσθη Η δεύτερη για την υγιεινή διαστροφή εξετελέσθη και αυτή τώρα λοιπόν μένει να τα υιοθετήσω (που νόμιζα ότι έκανα σωστή διατροφή τρομάρα μου) στην οικογένειά μου και κυρίως στο γιο μου. Έχω ένα μεγάλο και το πιο κρίσιμο ερώτημα κατά την άποψή μου. Τι κάνεις όταν ο γιος σου 21 μηνων σχεδόν πηγαίνει παιδικό όπου αν δείτε το διαιτολόγιο θα φρίξετε και εσύ είσαι η τρελή μαμά του σχολείου που ασχολείται με την διατροφή. Για πολύ καιρό του έστελνα δικό μου φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό) γιατί μένει μέχρις τις 4,30 στον παιδικό. Κάποια στιγμή λοιπόν μου είπε η δασκάλα ότι δεν θέλει ο μικρός τα φαγητά που του στέλνω ζηλεύει και θέλει να τρώει ότι τρώνε τα άλλα παιδάκια. Οπότε σταμάτησα να του στέλνω μεσημεριανό και τώρα του στέλνω πρωινό και απογευματινό γιατί το δικό τους είναι απαράδεκτο. 3 φορές την εβδομάδα το απόγευμα κέικ και 3 φορές το πρωί ή 4 ψωμί με βιτάμ. Εγώ τι μπορώ να κάνω. Όταν 5 ημέρες από τις 7 της εβδομάδας το παιδί μου τρώει σαβούρα και έρχεται στο σπίτι και ζητάει μπισκότα με κλάματα και φωνές τι να κάνω?

Πραγματικά θέλω να ακούσω τις γνώμες σας...

Επίσης μην με μαλώσετε διάβασα όλο το post αλλά μπορεί κάτι να μου ξέφυγε..θα κάνω επαναλήψεις γιατί πολλα από αυτά που διάβασα τα ξεχνάω

1) Το ιχθυέλαιο πως το χρησομοποιώ?

2) Το καστανό ρύζι θέλει μούλιασμα?

3) Ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι καλύτερα από τα λευκά?

4) Τα ζυμαρικά σαν τροφή αξίζουν

5) Ταχίνι το ανακατεύω με μέλι για να το απλώσω στο ψωμί?

Αλλά και πάλι για μένα το θέμα το παιδικού είναι πολύ σημαντικό. Στην ηλικία που είναι δεν μπορώ να του εξηγήσω τα οφέλη της διατροφής. Για τον μικρό αυτό που του μένει είναι η γλύκα από τις βρομιές που τρώει. Σε ένα Σαβ/κο τι να πρωτοφάει και πως αντισταθμίζετε η ζημιά που έχει γίνει στον οργανισμό του. Φανταστείτε την εικόνα να τρώνε τα παιδιά κέικ και ο μικρός μου χουρμάδες ή βερύκοκα..Θα μου τα φέρει στο κεφάλι

FXWyp3.png

Χλόη μου, για τους χυμούς λαχανικών υποθέτω χρησιμοποιείςαποχυμώτή ναι?

Ναι! :wink:

Απορώ πάντως Rosie κ Χλόη πως κ δε τα μαζέψατε για τις άλλες πολιτείες τις πιο πολιτισμένες....η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ...δεν παλεύεται που λέει και κάποιος γνωστός μου :?:?

Τη λατρεύω την Ελαδίτσα μου! Δε λέω, είναι πολλά πράγματα που μ'ενοχλούν πάρα πολύ, αλλά εξακολουθώ να την αγαπάω πολύ!

Βέρα κι εμείς ένα τέτοιο χρησιμοποιούσαμε μέχρι που αντιλήφθηκα ότι δεν είναι επαρκές για το άσχημο νερό της Αθήνας, ειδικά για το μωρό. Οπότε και βάλαμε ένα φίλτρο πέντε σταδίων αντίστροφης όσμοσης (Reverse Osmosis). Δεν ήτανε και ιδιαίτερα ακριβό, κάπου στα 300-350 με κάποια ανταλλακτικά (έχει όμως και 2-3 χρόνια). όμως δεν θα σου σύστηνα τον τύπο από τον οποίο το πήραμε, γιατί αποδείκτηκε αναξιόπιστος (πχ. μας αγνοούσε όταν του ζητούσαμε ανταλλακτικά φίλτρα!) και δεν μας έκανε ούτε και εγκατάσταση του φίλτρου. το αποτέλεσμα ήτανε ο άντρας μου να κάνει την εγκατάσταση και ένα καλό πρωί πλημμύρησε το σπίτι, και όχι μόνο, ακόμη και οι αποθήκες κάτω στο υπόγειο!!!

Τελευταία όμως το φίλτρο αυτό φαίνεται να έγινε δημοφιλές και το φέρνουνε πολλοί. Δες εδώ: http://www.waterpik.gr.

Thanks!!!! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...