Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κοντά άκρα

sxedonmama

Recommended Posts

Σημερα παλι μιλησα με τον γιατρο ο οποιος ςιναι εξειδικευμενος στις αμνιοπαρακεντησεις και ειπε να το αφησουμε να γινει στην 32 βδομαδα γιατι τωρα υπαρχειι πιθανοτητα αποβολης ενω αν γινει στις 32 θα μπορει να γεννηθει προωρα... Δηλαδη αν παρουσιαστει το προβλημα στις 32 τι γινεται;;;

Εγω προτιμουσα να γινει τωρα να ξερω τι γινεται

Τι νόημα έχει στις 32 εβδομάδες????Αν έχει πρόβλημα τι θα κάνει ο γιατρός ?θα σε βάλει να το γεννήσεις και θα τ αφήσει να"φύγει"?????Εγώ κατάλαβα οτι θα μπεις στη διαδικασία της αμνιο για να ηρεμήσεις και ν απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου.Αυτο που προτείνει ο γιατρός νομίζω σε φρικάρει χειρότερα.Εγώ δε θα έκανα τίποτα.Σου ευχομαι να βρείς την ηρεμία σου και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βασικα αποτι καταλαβα ειτε τωρα ειτε στις 32 βδομαδες αν υπαρχει προβλημα θα γεννηθει προωρα για να σβησει! Γιαυτο λεω δεν ειναι καλυτερα να γινει τωρα ;;;

Ειναι πολυ ζωον ο γιατρος.....32 εβδομαδων ειναι μωρακι..ανθρωπος....κανε το συντομοτερο κοπελια....αν σκοπευεις να τερματισεις την εγκυμοσυνη σε επεριπτωση προβληματος. Αλλιως, αν το κρατησεις ετσι και αλλιως, μην κανεις τιποτα.

Διαφημίσεις

Διαβασα ολη την κουβεντα σας απο την αρχη και ειλικρινα δεν βλεπω οτι υπαρχει προβλημα....ο γιατρος σου ειπε να ξαναπας στον ιδιο που σου εκανε τις μετρησεις και πολυ καλα εκανε γιατι απλα πρεπει να ξαναμετρηθει το εμβριο με το ιδιο ακριβως μηχανημα γιατι εστο και 1 % αποκληση να εχει απο καποιο αλλο μηχανημα θα φανει ''λαθος'' η μετρηση !!!

Αν δεν σου κανει κοπο δες τι λεει ο υπερηχος σου και γραψτα να συγκρινουμε μετρησεις με τους δικους μας υπερηχους αν συνπεφτουν βεβαια στις μερες του εμβριου....γραψε μας λοιπον ακριβως και βλεπουμε...εγω εχω 2 για να τσεκαρουμε φανταζομαι θα βρεθουν και αλλες μαμαδες.

Να μην το ξεχασω...η ανηψια μου ειχε ''προβλεψη'' οτι θα ειναι κοντα τα ακρα της και αυτη εχει περασει και τον γιο μου !!!!

Αναμενω με αγωνια

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Βασικα αποτι καταλαβα ειτε τωρα ειτε στις 32 βδομαδες αν υπαρχει προβλημα θα γεννηθει προωρα για να σβησει! Γιαυτο λεω δεν ειναι καλυτερα να γινει τωρα ;;;

Πραγματικά έχω σοκαριστεί με αυτή την εντελώς ανεύθυνη αντιμετώπιση του γιατρού σου... Πώς μπορεί να λέει ότι απλά θα αφήσει ένα 32 εβδομάδων μωρό να πεθάνει αβοήθητο....

Εγώ γι'αυτό και μόνο θα άλλαζα γυναικολόγο..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Πραγματικά έχω σοκαριστεί με αυτή την εντελώς ανεύθυνη αντιμετώπιση του γιατρού σου... Πώς μπορεί να λέει ότι απλά θα αφήσει ένα 32 εβδομάδων μωρό να πεθάνει αβοήθητο....

Εγώ γι'αυτό και μόνο θα άλλαζα γυναικολόγο..

Αυτο!

Σκέφτηκα διαβάζω καλα; Τώρα το κατάλαβα καλα που το ξαναείδα.. Απάνθρωπος! Ελπίζω να μην σε ξεγεννησει αυτός

Κορίτσια σκεφτομαι να κανω μετρησεις ξανα σε 2 βδομαδες

Να γινω δηλαδη 29 βδομαδες και να δω πως παει η αναπτυξη!

Βασικα θα παρατηρησουμε τις μετρησεις του fl!

Ποσες βδομαδες πισω αν ειναι το εμβρυο θα ειναι ανησυχητικο;

Διαφημίσεις

Κοριτσι αν εχεις αποφασισει να κανεις αμνιο κανε την ΤΩΡΑ.αν εψεις αποφασισει να κανεις γιατι στης 32 κ οχι τωρα? Ετσι θα κανεις διακοπη αν θελεις. Αν παλι οπως κ να ειναι το μωρο σου δεν θα κανεις διακοπη τοτε μην κανεις καθολου αμνιο... Ηθελα να ηξερα με τη λογικη ο γιατρος σου ειπε να περιμενεις...

Εμένα μου φαίνεσαι πολύ μπερδεμένη και φοβισμένη (απόλυτα λογικό) με αποτέλεσμα ότι και να σου λέει ο γυναικολόγος σου (ο Θεός να τον κάνει) να το ακολουθείς ακόμα και αν δεν σε καλύπτει 100%.

Γιατί δεν παίρνεις μία δεύτερη γνώμη; Προσωπικά αυτό θα έκανα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Ειμαι και αγχωμενη και φοβισμενη, ολο σκεφτομαι τι ειναι το καλυτερο που πρεπει να κανω!!

Ο γιατρός που μου λεει να κανω αμνιο στις 32 δεν ειναι ο γυναικολογος μου αλλα αυτος που κανει την β επιπεδου και θα μου κανει και την αμνιο..

Απο τη μια λεει αν κανω τωρα αμνιο, υπαρχει πιθανοτητα αποβολης ή προωρου τοκετου αν το παιδι ειναι υγιες με οτι αυτο συνεπαγεται...

Αντιθετα αν το παιδι ειναι υγιες και γινει στις 32 λεει οτι δεν θα δημιουργησουμε προβλημα όπως τωρα στις 26

Δεν ξερω τι πρεπει και τι οχι!!!!!!!!:(

Είναι δύσκολη απόφαση το καταλαβαίνω, όμως το μωρό είναι δικό σου όπως και η τελική απόφαση. Πάντως αν το μωράκι είναι ακόμα στα όρια του φυσιολογικού δεν καταλαβαίνω γιατί σε βάζει σε τέτοια διλλήματα. Ότι και αν αποφασίσεις θεωρώ ότι πρέπει να σου εξηγήσουν ακριβώς τί θα συμβεί για να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά

S02fp3.png

LnVyp3.png

Μεσω του υπερηχου ομως θα δω τις μετρησεις!

Εσυ τι λες δηλαδη; Να παω καυτευθειαν αμνιο;

τις μετρησεις τις εχεις ηδη δει οτι ειναι φυσιολογικες. Συμφωνω με ιζακι για δευτερη γνωμη. Εγω κοπελα μου, την 32η εβδομαδα δεν θα εκανα διακοπη. Αλλα δεν θα εκανα ουτε στην 28η. Στη θεση σου, που εχω εν μερη βρεθει, θα εκανα μονο το σταυρο μου. Αν και πιστευω οτι ολα ειναι καλα.

Ειμαι και αγχωμενη και φοβισμενη, ολο σκεφτομαι τι ειναι το καλυτερο που πρεπει να κανω!!

Ο γιατρός που μου λεει να κανω αμνιο στις 32 δεν ειναι ο γυναικολογος μου αλλα αυτος που κανει την β επιπεδου και θα μου κανει και την αμνιο..

Απο τη μια λεει αν κανω τωρα αμνιο, υπαρχει πιθανοτητα αποβολης ή προωρου τοκετου αν το παιδι ειναι υγιες με οτι αυτο συνεπαγεται...

Αντιθετα αν το παιδι ειναι υγιες και γινει στις 32 λεει οτι δεν θα δημιουργησουμε προβλημα όπως τωρα στις 26

Δεν ξερω τι πρεπει και τι οχι!!!!!!!!:(

αν ειχες ηδη γινει μανουλα, θα μπορουσες να καταλαβεις οτι μαλλον καμια απο εδω μεσα δεν μπορει να σε συμβουλεψει να περιμενεις την 32η εβδομαδα εφ οσον εχεις προθεση να διακοψεις, αν υπαρχει προβλημα.

Αυτος δεν διακινδυνευει να κανει τωρα την αμνιο μηπως και

Προκαλεσει προβλημα σε υγιες εμβρυο! Ενω στις 32 αν τυχον γινει κατι

Το εμβρυο θα ειναι βιωσιμο

Εγώ θα σου έλεγα να ακούσεις το γιατρό που θα κάνει την αμνιοπαρακέντηση σε συνεννόηση με το γιατρό σου. Αν σου λένε ότι υπάρχει περίπτωση η διαδικασία να δημιουργήσει πρόβλημα στο έμβρυο, τότε όλα τα ποσοστά του κόσμου δεν σημαίνουν τίποτα. Ένας καλός γιατρός συνεκτιμά τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τη χρησιμότητα και την επικινδυνότητα της διαδικασίας στην οποία θα υποβληθείς, και αναλόγως σε συμβουλεύει. Το να λέμε ότι γενικά η αμνιοπαρακέντηση έχει ποσοστό αποτυχίας 0.5% ή 1% ή 4% είναι άτοπο. Στη δική ΣΟΥ περίπτωση μπορεί το ρίσκο που παίρνεις να είναι 0.1% μπορεί να είναι και 5%.

Αν δεν είσαι ικανοποιημένη από τις απαντήσεις των γιατρών, γνώμη μου είναι να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

Αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πάρεις δεύτερη γνώμη, κάνε το σταυρό σου και ο Θεός βοηθός. Έτσι κι αλλιώς, ότι απόφαση και να πάρεις, εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά δεν υπάρχει - είτε κάνεις την αμνιοπαρακέντηση τώρα είτε μετά είτε καθόλου.

Προσωπικά είμαι πολύ υπέρ της αμνιοπαρακέντησης για προληπτικούς λόγους. Αλλά στην περίπτωσή σου με προβληματίζει το ότι οι γιατροί φαίνεται να σου λένε να μην την κάνεις.

Χαιρεται!

Δηλαδη εσυ θα μου ελεγες να εμενα να κανω την

Αμνιο στις 32 βδομαδες; Να μην διακινδυνευσω τωρα;

Εγω αποφασισα να μεινω ακομη 2 βδομαδες να παω να κανω ξανα μετρησεις να δουμε πως παει και ακολουθως αν χρειαστει στις 32 να κανω αμνιο!

Λαμβανοντας τα υπερ και κατα θα περιμενω ακομα 2 βδομαδες ελπιζοντας να δειξει ενα καλο σημαδι στην αναπτυξη των ακρων, αλλιως αν χρειαστει ακολουθως αμνιο! Γιατι να παρω ρισκο να την κνω τωρ με επιπτωσεις αν το εμβρυο ειναι υγιες;;

Συμφωνώ με τη Λαϊδα. 32 εβδομάδων είναι κανονικό μωρό, έχει πιθανότητες επιβίωσης. Δεν ξέρω αν σου έχουν εξηγήσει τί θα συμβεί αν δεν θελήσεις να το κρατήσεις τελικά, μιλάμε για κανονική γέννα, δεν στο παίρνουν με κάποιο μαγικό τρόπο, άλλο πράγμα είναι να "γεννάς" στις 28 και άλλο στις 32.

Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω αλλά έτυχε σε φίλη μου να πρέπει να της πάρουν το μωρό επειδή είχε σύνδρομο Down ο γιατρός της να μην την έχει ενημερώσει για τη διαδικασία. Εκείνη πήγε στο νοσοκομείο νομίζοντας ότι σε μιά-δυό ώρες θα γυρνούσε σπίτι και ότι δεν θα καταλάβαινε τίποτα και τελικά βρέθηκε με ωδίνες γέννας 1,5 μέρα μέχρι να αποβληθεί το έμβρυο (24εβδομάδων). Πραγματικά δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ενημερωμένες για τόσο σοβαρά θέματα, η φίλη μου ένα χρόνο μετά ακόμα δεν έχει συνέλθει..

Εγώ θα πήγαινα τώρα να ξανακάνω τις μετρήσεις αλλού ειδικά αφού ο γυναικολόγος σου δεν θεωρεί ότι χρειάζεσαι καν άμνιο.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...