Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κοντά άκρα

sxedonmama

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

Είμαι καινούρια στο forum, μόλις έχω εγγραφεί.

Είμαι έγκυος 22 βδομάδων και 5 μερών.

Προχθές πήγα για το 2ο υπερηχογράφημα στο οποίο μου είπε ο γιατρός ότι παρόλο που όλα είναι πολύ καλά φαίνεται ότι "τα μακρά άκρα βρίσκονται στο χαμηλότερο φυσιολογικό επίπεδο". Δηλαδή απλά το μωρό θα είναι κοντό;;

Μου είπε επίσης ότι πρέπει να το παρακολουθήσουμε για να δούμε την ανάπτυξη του ξανά σε 3 βδομάδες. Πρέπει να ανησυχήσω;; Έχω διαβάσει παρόμοια περίπτωση που μια κοπέλα διέκοψε την εγκυμοσύνη της γιατί το μωρό είχε κοντά άκρα.

Επόμενη βδομάδα θα πάω στον γυναικολόγο μου να κάνουμε ξανά μετρήσεις.

Βοηθήστε με. αναφέροντας μου παρόμοιες περιπτώσεις.

Σας ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι και τα χέρια και τα πόδια στο κατώτατο όριο;

Αν είναι μόνο τα πόδια, εγώ προσωπικά δεν θα ανυσηχουσα γιατί και εμείς στις μετρήσεις γύρω στις 15 εβδομάδες είχαμε κοντά ποδαρακια αλλά επινα μισό λίτρο γάλα την ημέρα και βγήκαμε και πιο ψηλοι στο τέλος

Αν είναι και τα χέρια απλα πήγαινε να ξανά κανείς μια μέτρηση στ μερικές βδομάδες και μετά βλέπεις

Η αλήθεια είναι οτι επειδή τα μωρά κουνιουνται πολυ είναι δύσκολο να πάρουν μετρήσεις σωστά

Η πιθανότητα σοβαρού προβλήματος είναι σπάνια σε αυτό το στάδιο, σίγουρα θα το είχαν δει νωρίτερα

Δεν μου το διευκρύνισε απλά μου ανέφερε για τα μακρά άκρα, άρα πιθανόν να εννοεί και χέρια και πόδια.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι μου είπε ότι πρέπει να το παρακολουθήσουμε. Τι μπορεί να γίνει δηλαδή; Να μην αναπτυχθούν αρκετά;

Και τότε ποιο θα είναι το πρόβλημα;;

Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ή είναι απλά ένα χαρακτηριστικό του βρέφους. Γάλα πίνω αρκετό!!

Δεν μου το διευκρύνισε απλά μου ανέφερε για τα μακρά άκρα, άρα πιθανόν να εννοεί και χέρια και πόδια.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι μου είπε ότι πρέπει να το παρακολουθήσουμε. Τι μπορεί να γίνει δηλαδή; Να μην αναπτυχθούν αρκετά;

Και τότε ποιο θα είναι το πρόβλημα;;

Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ή είναι απλά ένα χαρακτηριστικό του βρέφους. Γάλα πίνω αρκετό!!

Διαφημίσεις

Πραγματικά σου μιλάω έχει πανηκοβληθει πολύς κόσμος με αυτό και στο τέλος δεν είναι τίποτα! Μην ανησυχείς απλα είτε 1) δεν παίρνουνε καλα τις μετρήσεις γιατι κουνιουνται τα μωρα η 2) γιατι είναι νωρίς ακόμα και δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως

Αυτό που προσπαθεί να σου πει ο γιατρός σου είναι οτι μπορεί όντως να είναι πρόβλημα για αυτό θέλει να το παρακολουθήσει αλλά οι μετρήσεις είναι ένα περίεργο θέμα και στην πλειοψηφία οι γιατροί βγαίνουν λάθος στο τέλος

Εγω είχα έναν απίστευτο γιατρο που αν και οι μετρήσεις του μπεμπη στο κεφάλι και στα παιδιά βγαινανε μικρές πάντα μου έλεγε να μην ανυσηχω γιατι αυτά αλλάζουν συνέχεια και στο τέλος είχε δίκιο!

Καλά ο τρόπος που το θέτουν όμως προκαλεόι ανησυχία!!

Δεν εξελίχθηκε καμία περίπτωση άσχημα;

Η κοπέλα που προχώρησε σε διακοπή;;;

Δεν ξέρω αν πρέπει να αγχώνομαι!!

Κοιτά εννοείται οτι υπάρχουν και άσχημες περιπτώσεις περι νανισμου και τετοια και για αυτές φοβούνται οι γιατροι αλλά είναι σπάνιο και πέφτουν κατα 95% έξω!

Για δες εδώ παρόμοιες περιπτώσεις που καταληξανε σε καλο

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=311284.0

Όταν αναφέρονται σε femur εννοούν το ποδαρακι του μωρού

Εννοείται, το ξέρω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταλήγουν ομαλά.

Εγώ ανησυχώ γιατί μου είπε ότι πρέπει να το παρακολουθήσουμε, δηλαδή κάποια επανεξέταση! Δηλαδή στην επόμενη μέτρηση πρέπει να δει ότι αναπτύχθηκε έστω και λίγο ή υπάρχει όριο στο οποίο πρέπει να φτάσει;;

"Νομίζω" οτι θέλει να δει οτι θα αναπτυχθει έστω και λιγο

Σου έδωσε κλίμακα με τις μετρήσεις για κεφάλι, κοιλιά κλπ;

Που είναι γενικά αυτές οι μετρήσεις 50,60,30%;

Διαφημίσεις

Καλά ο τρόπος που το θέτουν όμως προκαλεόι ανησυχία!!

Δεν εξελίχθηκε καμία περίπτωση άσχημα;

Η κοπέλα που προχώρησε σε διακοπή;;;

Δεν ξέρω αν πρέπει να αγχώνομαι!!

Να μην αγχώνεσαι γιατί το περνάς και στο μωράκι σου και γιατί μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα πας στο γιατρό θα έχεις τρελλαθεί...κατ αρχήν σου είπε στα κατώτερα φυσιολογικά όχι εκτός φυσιολογικου,δεύτερον οι γονείς έχετε μακριά χέρια και πόδια?Παίζει ρόλο,εμάς ανησυχούσαν για τη περίμετρο κεφαλής(αφού γεννήθηκε)αλλά όλα καλά αφού εγώ(η μαμά)είμαι κεφάλας.Επίσης οι μετρήσεις παίζουν στους υπέρηχους εμάς μια έβγαινε 2 εβδομάδες μπροστά το μηριαίο,μια 2 το κεφάλι,μια 1 βδομάδα πίσω η κοιλίτσα κ.ο.κ.και τελικά όλα καλά απλά ο μικρός ήταν τεράστιος.Εσένα μπορεί να είναι κοντούλικο.Νομίζω πως χρειάζονται 2 ανησυχητικά ευρήματα για να μπείς στη διαδικασία να σκέφτεσαι άσχημα...κι εσύ δεν έχεις ούτε ένα....κατώτερα αλλά φυσιολογικά!και σταμάτα να διαβάζεις τα χειρότερα....σου εύχομαι όλα τέλεια κι ένα κατάγερο μωράκι!

Μητσούκο σε ευχαριστώ για το κουράγιο!!

Εμείς έχουμε "κανονικά" χέρια και πόδια, ούτε είμαστε ψηλοί ούτε κοντοί μέτριου αναστήματος!! Εγώ απλά ρωτώ η επόμενη μέτρηση τι θα δείξει;; αν τελικά το μωρό θα είναι κοντό ή ψηλό ή εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;

Τώρα να σου πω ντροπή του σε ανυσηχησε

Κοιτά εδώ μόνο δυο βδομάδες πίσω κανένα πρόβλημα

http://www.brooksidepress.org/Products/Military_OBGYN/Ultrasound/2ndand3rdTrimesterUltrasoundScanning.htm

Δες στον πίνακα για FL

Και εγω έτσι ακριβώς και στο τέλος βγήκε και με μακριά πόδια!!

Δηλαδή αυτή η μέτρηση σύμφωνα με τον πίνακα θα έπρεπε να φανεί στην 20η βδομάδα;; Υπάρχει κάτι άλλο στο report το οποίο πρέπει να παρατηρήσω;; Όλα τα υπόλοιπα του πίνακα φαίνονται στα πλαίσια.

Διαφημίσεις

Δηλαδή αυτή η μέτρηση σύμφωνα με τον πίνακα θα έπρεπε να φανεί στην 20η βδομάδα;; Υπάρχει κάτι άλλο στο report το οποίο πρέπει να παρατηρήσω;; Όλα τα υπόλοιπα του πίνακα φαίνονται στα πλαίσια.

Ναι έτσι ακριβώς

Πραγματικά δυο βδομάδες δεν είναι τίποτα πολλές απο μας είχαμε και χειρότερα

Απλα βασιζομαστε σε καλούς γιατρούς να μην μας άνησυχουνε με το παραμικρο

Είναι μια χαρά το μωρακι!!

Μητσούκο σε ευχαριστώ για το κουράγιο!!

Εμείς έχουμε "κανονικά" χέρια και πόδια, ούτε είμαστε ψηλοί ούτε κοντοί μέτριου αναστήματος!! Εγώ απλά ρωτώ η επόμενη μέτρηση τι θα δείξει;; αν τελικά το μωρό θα είναι κοντό ή ψηλό ή εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;

Θα δείξει αν παραμένει στα κατώτερα φυσιολογικά δηλαδή μεγαλώνει σε σχέση με την ηλικία κύησης αλλά παραμένει ας το πούμε φυσιολογικά κοντούλικο ή θα έχει μεγαλώσει τόσο που θα φύγει απ τα κατώτερα φυσιολογικά και θα έχει πιάσει το μέσο όρο ή που δεν το πιστεύω και το απεύχομαι θα έχει μείνει πίσω και θα είναι εκτός φυσιολογικου.Όλα καλά θα πάνε!

Σας ευχαριστώ κορίτσια,

Θα σας ενημερώσω μετά την επόμενη μου επίσκεψη στον γιατρό.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και το μικρό να αναπτυχθεί και δεν πειράζει αν δεν γίνει καλαθοσφαιριστής!

Γεια σας κορίτσια,

Πήγα χθες στον γιατρό μου μετά από μια βδομάδα που έκανα το β υπερηχογράφημα. Μου είπε ότι πρέπει να πάω ξανά σε 2 βδομάδες στην γιατρό που μου έκανε τις μετρήσεις να τις συγκρίνουμε.

Δεν μπορούσε δηλαδή μετά από μια βδομάδα να μου πει ότι έχουμε κάποια ανάπτυξη;; Δεν ξέρω και ανησυχώ!

Καλησπέρα!προφανώς ο γιατρός σου δεν έχει εξειδικευμένο μηχάνημα που να κάνει μετρήσεις(ούτε ο δικός μου είχε) και γι αυτό σου λέει να πας εκεί που έκανες τη β επιπέδου κι έτσι κι αλλιώς είναι προτιμότερο να γίνουν στο ίδιο μηχάνημα γιατι αλλιώς παίζουν τα νούμερα.Πάντως αν ήταν κάτι ανησυχητικό θα σ έστελνε για αμνιοπαρακέντηση δε θα ήταν έτσι χαλαρός!Όλα καλά θα πάνε!:P

Τωρα ειδα τισ μετρησεις και στις 2 μου κορες στην 21+3 βδομαδες το fl ηταν 37,1mm και ειναι ακριβως στη μεση. Εσενα ειναι στα χαμηλοτερα φυσιολογικα , δηλαδη μεσα στα φυσιολογικα ορια! Οι μετρησεις του μωρου επηρεαζονται εννοειται και απο τισ αναλογιες του μπαμπα και μαμας! Μπορει ενας απο τους δυο σας να ειναι μετριου αναστηματος!

Εμενα μου βγαζανε την μια μου κορη παντα το βαρος της στα χαμηλοτερα ορια! Μου λεγανε συνεχεια πως 8α γεννη8ει το πολυ 2500 κιλα κι στεναχωριομουν κι καναμε συνεχεια επαναληπτικα doppler!

Tελικα γεννη8ηκε 3070 γρ κι τωρα που ειναι 3,5 μηνων ειναι 7500γρ γουρουνιτσα! Γιαυτο σου λεω μην αγχωνεσαι αφου το υψος ειναι μεσα στα φυσιολογικα, δεν υπαρχει φοβος για κατι αλλο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...