Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ενδομοιτριωση και θρομβοφιλια

july10

Recommended Posts

Κοριτσια θελω τη βοηθεια σας.Μετα απο 3 χρονια αποτυχημενων προσπαθειων και μιας αποτυχημενης εξωσωματικης καταληξαμε οτι εχω ενδομοιτριωση και θρομβοφιλια.Η ενδομοιτριωση διαγνωστηκε με λαπαροσκοπηση και υστεροσκοπηση.Τωρα σταματησαμε την περιοδο για 3 μηνες και μετα θα κανουμε μονοι μας προσπαθειες.Ογιατροσ ειναι αισιοδοξος το ιδιο κ εμεις απλα κοριτσια αν υπαρχει καποια κοπελα με παρομοια εμπειρια ας μου απαντησει...θελω να ειμαι αισιοδοξη αλλα καποιες στιγμες φοβαμαι μηπωσ θα ειναι δυσκολο να μεινω εγκυοσ φυσιολογικα και με τα δυο αυτα προβληματα

Διαφημίσεις

Κοριτσια θελω τη βοηθεια σας.Μετα απο 3 χρονια αποτυχημενων προσπαθειων και μιας αποτυχημενης εξωσωματικης καταληξαμε οτι εχω ενδομοιτριωση και θρομβοφιλια.Η ενδομοιτριωση διαγνωστηκε με λαπαροσκοπηση και υστεροσκοπηση.Τωρα σταματησαμε την περιοδο για 3 μηνες και μετα θα κανουμε μονοι μας προσπαθειες.Ογιατροσ ειναι αισιοδοξος το ιδιο κ εμεις απλα κοριτσια αν υπαρχει καποια κοπελα με παρομοια εμπειρια ας μου απαντησει...θελω να ειμαι αισιοδοξη αλλα καποιες στιγμες φοβαμαι μηπωσ θα ειναι δυσκολο να μεινω εγκυοσ φυσιολογικα και με τα δυο αυτα προβληματα

Δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα. Αλλά επειδή είμαι ανάλογη περίπτωση (προσπάθεια φυσιολογικής σύλληψης = 3 χρόνια, όλες οι εξετάσεις μας καθαρές, 1 αποτυχημένη εξωσωματική, συμπέρασμα = ανεξήγητη υπογονιμότητα) και συμπτωματικά πρόσφατα άνοιξα θέμα για την εξέταση ca125 περί ενδομητρίωσης θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα. ΄Ενας γιατρός μου πρότεινε να κάνω αυτήν την εξέταση και αν η τιμή βγει πάνω από 10 η γνώμη του είναι να κάνω λαπαροσκόπηση για να αντιμετωπίσουμε τυχόν σνδομητρίωση. Μόνο που η δική μου κλινική εικόνα δεν προδίδει καθόλου μα καθόλου ενδομητρίωση. Φαντάσου ότι άλλοι γιατροί μου έχουν πει πως δεν έχω ενδομητρίωση ή αν έχω, είναι μικρού βαθμού, και δεν εμποδίζει ούτε τη φυσική σύλληψη ούτε την εξωσωματική. Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι το εξής: Εσύ την λαπαροσκόπηση την έκανες ως εξέταση ρουτίνας και ανακάλυψες την ενδομητρίωση ή είχες ενδείξεις ενδομητρίωσης (πόνους ή κύστες ή σάλπιγγες με συμφύσεις);;;;;

Το ρωτάω, γιατί θα ήθελα να αποφύγω την λαπαροσκόπηση, καθώς τη φοβάμαι πάρα πολύ.

Τη λαπαροσκοπηση δεν την εκανα σαν μια εξεταση ρουτινασ αλλα με 4 αποτυχημενεσ σπερματεγχυσεις κ μια εξωσωματικη οπου απο τα 12 ωαρια γονιμοποιηθηκαν μονο τα 3 κ εγινε εμβρρυομεταφορα με 2 αμφιβολλου ποιοτητας καταληξαμε στο συμπερασμα οτι εχω ενδομοιτριωση.Ουτε σε εμενα φαινοταν η ενδομοιτριωση κ απ οτι μας ειπε ο γιατρος ειναι σε πολυ μικρο βαθμο σε πρωτο σταδιο δηλαδη οποτε απλα με εμποδιζει να συλλαβω.εγω εκανα κ υστεροσκοπηση κ λαπαροσκοπηση διαγνωστικη.Μη φοβασαι καθολου δεν ειναι τιποτα θα σου συνιστουσα να το κανεις για να εισαι σιγουρη.Η εξωσωματικη πως πηγε ποσα ωαρια μετεφεραν?

Τη λαπαροσκοπηση δεν την εκανα σαν μια εξεταση ρουτινασ αλλα με 4 αποτυχημενεσ σπερματεγχυσεις κ μια εξωσωματικη οπου απο τα 12 ωαρια γονιμοποιηθηκαν μονο τα 3 κ εγινε εμβρρυομεταφορα με 2 αμφιβολλου ποιοτητας καταληξαμε στο συμπερασμα οτι εχω ενδομοιτριωση.Ουτε σε εμενα φαινοταν η ενδομοιτριωση κ απ οτι μας ειπε ο γιατρος ειναι σε πολυ μικρο βαθμο σε πρωτο σταδιο δηλαδη οποτε απλα με εμποδιζει να συλλαβω.εγω εκανα κ υστεροσκοπηση κ λαπαροσκοπηση διαγνωστικη.Μη φοβασαι καθολου δεν ειναι τιποτα θα σου συνιστουσα να το κανεις για να εισαι σιγουρη.Η εξωσωματικη πως πηγε ποσα ωαρια μετεφεραν?

Η ποιότητα των ωαρίων ήταν καλή. Μου μετέφεραν δύο βλαστοκύστες. Αλλά έπαθα μια πολύ σπάνια επιπλοκή: Αιμορράγησαν οι ωοθήκες κατά την ωοληψία, ανέβασα και πυρετό (λοίμωξη), οπότε πώς να πετύχει η εξωσωματική!!!! Πάντως, δε νομίζω ότι η ενδομητρίωση ευθύνεται για την ποιότητα των ωαρίων. Έτσι δεν είναι;;;; Στην λαπαροσκόπηση πήρες ολική νάρκωση;;; Πόναγες μετά;;; Ξέρεις, μετά από αυτό που έπαθα στην εξωσωματική, φοβάμαι τα πάντα. Είμαι και από τη φύση μου λίγο φοβιτσιάρα.....

Η ποιότητα των ωαρίων ήταν καλή. Μου μετέφεραν δύο βλαστοκύστες. Αλλά έπαθα μια πολύ σπάνια επιπλοκή: Αιμορράγησαν οι ωοθήκες κατά την ωοληψία, ανέβασα και πυρετό (λοίμωξη), οπότε πώς να πετύχει η εξωσωματική!!!! Πάντως, δε νομίζω ότι η ενδομητρίωση ευθύνεται για την ποιότητα των ωαρίων. Έτσι δεν είναι;;;; Στην λαπαροσκόπηση πήρες ολική νάρκωση;;; Πόναγες μετά;;; Ξέρεις, μετά από αυτό που έπαθα στην εξωσωματική, φοβάμαι τα πάντα. Είμαι και από τη φύση μου λίγο φοβιτσιάρα.....

Εμενα οπως μου εξηγησε ο γιατρος και το κεντρο εξωσωματικης για την κακη ποιοτητα ωαριων ευθυνοταν η ενδομοιτριωση για αυτο καναμε και τι λαπαροσκοπηση για να ειμαστε σιγουροι.Οντως πρωτη φορα το ακουω αυτο που επαθες κ η εξωσωματικη απο μονη της ειναι τραυματικη εμπειρια!!!Στη λαπαροσκοπηση πηρα ολικη ναρκωση δε πονεσα καθολου δεν καταλαβα τιποτα κ εγω ειμαι φοβητσιαρα αλλα προτιμουσα να κανω τη λαπαροσκοπηση και να ειμαι σιγουρη για το τι μου συμβαινει.Μονο μετα τη ναρκωση μεχρι να σθνελθω ηταν λιγο περιεργη αισθηση αλλα κατα τα αλλα ουτε πονουσ ειχα υοτε τιποτα να μη φοβασαι καθολου!!!!

Διαφημίσεις

Εμενα οπως μου εξηγησε ο γιατρος και το κεντρο εξωσωματικης για την κακη ποιοτητα ωαριων ευθυνοταν η ενδομοιτριωση για αυτο καναμε και τι λαπαροσκοπηση για να ειμαστε σιγουροι.Οντως πρωτη φορα το ακουω αυτο που επαθες κ η εξωσωματικη απο μονη της ειναι τραυματικη εμπειρια!!!Στη λαπαροσκοπηση πηρα ολικη ναρκωση δε πονεσα καθολου δεν καταλαβα τιποτα κ εγω ειμαι φοβητσιαρα αλλα προτιμουσα να κανω τη λαπαροσκοπηση και να ειμαι σιγουρη για το τι μου συμβαινει.Μονο μετα τη ναρκωση μεχρι να σθνελθω ηταν λιγο περιεργη αισθηση αλλα κατα τα αλλα ουτε πονουσ ειχα υοτε τιποτα να μη φοβασαι καθολου!!!!

Θα ήθελες να μου πεις το γιατρό σου;; ΄Εστω και σε π.μ.

Καλησπερα.

Το προβλημα σου ηταν σχεδον ιδιο με το δικο μου.Εγω δεν εφτασα να κανω εξωσωματικη παρολο που προσπαθουσαμε τρια χρονισ.

Αλλαξα γιατρο, εκανα λαπαροσκοπηση οπου μεταξυ αλλων βρεθηκε και η ενδομητριωδη.Στο μεταξυ πριν απο αυτα εκανα μια σειρα εξετασεων οπου ανακαλυψα οτι ειχα θρομβοφιλια (σε ηπιο βαθμο). Μετα τη λαπαροσκοπηση εκανα τριμηνη διακοπη περιοδου και πριν καν μου ερθει η πρωτη περιοδος εμεινα εγκυος.Τωρα ειμαι εγκυος στο δευτερο παιδακι μου.

Να εισαι χαλαρη και ηρεμη να μη σκεφτεσαι συνεχεια το ιδιο θεμα.Αυτη η τριμηνη διακοπη θα σε κανει να ηρεμησεις και να ξερεις πως μετα απο αυτο εχεις αυξημενες πιθανοτητες.Απο οτι βλεπεις κι απο μενα ολα ειναι εφικτα.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!

.....Και οσον αφορα την θρομβοφιλια και στην πρωτη μου εγκυμοσυνη αλλα και τωρα κανω αντιπικτικες ενεσεις και δοξα τω Θεο ολα πανε καλα.Απλα πριν μεινω εγκυος επαιρνα salospir.

Kαλη επιτυχια και παλι.

Εγω κοριτσια διαγνωστηκα με ενδομητριωση μεγαλου βαθμου και μια κυστη στην αριστερη ωοθηκη, εκανα χειρουργειο για την αφαιρεση της, 6 μηνες διακοπη περιοδου + 4ΧΡΟΝΙΑ για να γνωρισω τον ανδρα μου και ομωσ με την ΠΡΩΤΗ προσπαθεια εμεινα εγκυος....!!!!!!

Τωρα η κορη μου ειναι 14 μηνων...!!!!!

Ευχομαι τα καλυτερα σε ολες....!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Καλησπερα.

Το προβλημα σου ηταν σχεδον ιδιο με το δικο μου.Εγω δεν εφτασα να κανω εξωσωματικη παρολο που προσπαθουσαμε τρια χρονισ.

Αλλαξα γιατρο, εκανα λαπαροσκοπηση οπου μεταξυ αλλων βρεθηκε και η ενδομητριωδη.Στο μεταξυ πριν απο αυτα εκανα μια σειρα εξετασεων οπου ανακαλυψα οτι ειχα θρομβοφιλια (σε ηπιο βαθμο). Μετα τη λαπαροσκοπηση εκανα τριμηνη διακοπη περιοδου και πριν καν μου ερθει η πρωτη περιοδος εμεινα εγκυος.Τωρα ειμαι εγκυος στο δευτερο παιδακι μου.

Να εισαι χαλαρη και ηρεμη να μη σκεφτεσαι συνεχεια το ιδιο θεμα.Αυτη η τριμηνη διακοπη θα σε κανει να ηρεμησεις και να ξερεις πως μετα απο αυτο εχεις αυξημενες πιθανοτητες.Απο οτι βλεπεις κι απο μενα ολα ειναι εφικτα.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!

EVIL αυτος ακριβως ηταν ο λογος που ανοιξα το θεμα για να ακουσω καποια σαν εσενα κ να παρω θαρροσ!!!!να σαι καλα κοπελα μου μου δινεις δυναμη να σου ζησει το παιδακι σου κ για το δευτερο σου ευχομαι να ειναι υγειεσ κ μ ενα πονο!!!!!!

Εγω κοριτσια διαγνωστηκα με ενδομητριωση μεγαλου βαθμου και μια κυστη στην αριστερη ωοθηκη, εκανα χειρουργειο για την αφαιρεση της, 6 μηνες διακοπη περιοδου + 4ΧΡΟΝΙΑ για να γνωρισω τον ανδρα μου και ομωσ με την ΠΡΩΤΗ προσπαθεια εμεινα εγκυος....!!!!!!

Τωρα η κορη μου ειναι 14 μηνων...!!!!!

Ευχομαι τα καλυτερα σε ολες....!!!!!!

Nα σου ζησει η κορουλα σου!!!!!Τετοια να ακουμε να παιρνουμε θαρρος!!!!!

Θα ήθελες να μου πεις το γιατρό σου;; ΄Εστω και σε π.μ.

Ο γιατρος μου λεγεται Ζαφειρατης Οδυσσεας κ νοιωθω απιστευτα τυχερη που τον εχουμε γιατι ταλαιπωρηθηκα με πολλουσ ασχετουσ γιατρους!

Nα σου ζησει η κορουλα σου!!!!!Τετοια να ακουμε να παιρνουμε θαρρος!!!!!

Ευχαριστω...

Να σημειωσω πως η κυστη ηταν 7 εκ, επιπλεον ειχα και στις 2 ωοθηκες εστιες και σαφως εχασα πολυ ωοθηκικο ιστο μεχρι να μπω χειρουργειο αλλα παρολαυτα τα καταφερα κατι που ευχομαι ολοψυχα και σε ολες εσας που προσπαθειτε...!!!

EVIL αυτος ακριβως ηταν ο λογος που ανοιξα το θεμα για να ακουσω καποια σαν εσενα κ να παρω θαρροσ!!!!να σαι καλα κοπελα μου μου δινεις δυναμη να σου ζησει το παιδακι σου κ για το δευτερο σου ευχομαι να ειναι υγειεσ κ μ ενα πονο!!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ.Να φανταστεις ότι περα απο όλα μου βρήκε κι άλλα προβλήματα, πολύποδες κ.α.

Όλα θα πάνε καλά αρκεί να το πιστέψεις και να μην έχεις έχεις άγχος!

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσια, έχω ταλαιπωρηθεί πολύ κυρίως ψυχολογικά. Δεν μπορούμε να βρούμε το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Το σπερμοδιάγραμμα καλό, οι σάλπιγγες ανοιχτές, χωρίς συμφύσεις, οι υπέρηχοι καθαροί, οι ορμονικές εξετάσεις καλές για την ηλικία μου (36), η ποιότητα των ωαρίων καλή, όπως φάνηκε με την εξωσωματική. Απλά, ένας γιατρός μου έβαλε την ιδέα της ενδομητρίωσης και πρότεινε πρώτα να κάνω τη ca 125. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δε νομίζω ότι έχω ενδομητρίωση από αυτά που διαβάζω, αλλά και από αυτά που μου έχουν πει όλοι οι άλλοι γιατροί που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα. Φανταστείτε ότι κάποιοι μάλιστα μου το έχουν αποκλείσει. Αλλά εγώ αναρωτιέμαι: Και αν;;;; Και τι να κάνω που δεν κάθεται και μόνη της η σύλληψη φυσιολογικά; Να ξανακάνω εξωσωματική - όπως προτείνει ο εξωσωματικός - γιατί η πρώτη μας πήγε θεόστραβα από την άποψη της τεχνικής ή να κάνω λαπαροσκόπηση μήπως και έχω ενδομητρίωση;;; Μα, να έχω ενδομητρίωση και να μην έχω κανένα μα κανένα σημάδι;;;; Ακόμα και ωάρια καλά;;;; Ειλικρινά έχω κουραστεί πάρα πολύ που μου έρχεται να τα παρατήσω όλα στην τύχη τους..... Καταλαβαίνω τον πόνο και την αγωνία όσων προσπαθούνε και θεωρώ ευλογημένες όσες τα καταφέρνουν. Να είστε όλες καλά κορίτσια!!!!

Εγώ κορίτσια, έχω ταλαιπωρηθεί πολύ κυρίως ψυχολογικά. Δεν μπορούμε να βρούμε το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Το σπερμοδιάγραμμα καλό, οι σάλπιγγες ανοιχτές, χωρίς συμφύσεις, οι υπέρηχοι καθαροί, οι ορμονικές εξετάσεις καλές για την ηλικία μου (36), η ποιότητα των ωαρίων καλή, όπως φάνηκε με την εξωσωματική. Απλά, ένας γιατρός μου έβαλε την ιδέα της ενδομητρίωσης και πρότεινε πρώτα να κάνω τη ca 125. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δε νομίζω ότι έχω ενδομητρίωση από αυτά που διαβάζω, αλλά και από αυτά που μου έχουν πει όλοι οι άλλοι γιατροί που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα. Φανταστείτε ότι κάποιοι μάλιστα μου το έχουν αποκλείσει. Αλλά εγώ αναρωτιέμαι: Και αν;;;; Και τι να κάνω που δεν κάθεται και μόνη της η σύλληψη φυσιολογικά; Να ξανακάνω εξωσωματική - όπως προτείνει ο εξωσωματικός - γιατί η πρώτη μας πήγε θεόστραβα από την άποψη της τεχνικής ή να κάνω λαπαροσκόπηση μήπως και έχω ενδομητρίωση;;; Μα, να έχω ενδομητρίωση και να μην έχω κανένα μα κανένα σημάδι;;;; Ακόμα και ωάρια καλά;;;; Ειλικρινά έχω κουραστεί πάρα πολύ που μου έρχεται να τα παρατήσω όλα στην τύχη τους..... Καταλαβαίνω τον πόνο και την αγωνία όσων προσπαθούνε και θεωρώ ευλογημένες όσες τα καταφέρνουν. Να είστε όλες καλά κορίτσια!!!!

Η γνωμη μου είναι να κάνεις λαπαροσκόπηση, νομίζω μάλιστα πως τη συστήνουν πριν απο μια εξωσωματική.

Και εγώ δεν είχα κανένα σύμπτωμα κι όμως είχα ενδομητρίωση που καθαρίστηκε με τη λαπαροσκόπηση και έπειτα με τεχνητή εμμηνόπαυση.

Μη προχωρήσεις στα τυφλά σε δεύτερη εξωσωματική.

ΜOTH θα σου προτεινα και εγω να προβεις σε λαπαροσκοπηση διαγνωστικη και αν υπαρχουν ιχνη ενδομητριωσης τοτε θα προχωρησεις σε επεμβατικη.

Μετα την λαπαροσκοπηση εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες για την επιτευξη κυησης.

Επιπλεον δεν εχει σημασια οτι δεν εχεις συμπτωματα ενδομητριωσης, ειναι τοσο υπουλη νοσος που μπορει απλα να υποβοσκει...

Οσο για τον δεικτη δεν ειναι απολυτα εγκυρος, μπορει να ειναι χαμηλος αλλα παρολαυτα να εχεις ενδομητριωσω η και το αντιθετο...

Ο δεικτης ειναι κατα βαση καρκινικος και δειχνει εν μερη εαν υπαρχουν αλλοιωσεις..

Σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια και γρηγορα με ενα μωρακι...

• 5 εβδομάδες μετά...
  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Αγαπητή φίλη,

Ενόψει και της συζήτησης που ακολούθησε το ερώτημά σας, θα ήθελα να σας μεταφέρω ορισμένα επιστημονικά δεδομένα για το θέμα της ενδομητρίωσης:

- 1 στις 3 γυναίκες με πρόβλημα υπογονιμότητας πάσχουν από ενδομητρίωση.

- Ανάλογα με την έκταση, τη θέση και το βάθος της, η ενδομητρίωση κατατάσσεται σε 4 στάδια: Ελάχιστη (στάδιο Ι), ελαφρά (στάδιο ΙΙ), μέτρια (στάδιο ΙΙΙ) και βαριά (στάδιο IV) (σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή κατάταξη της American Society for Reproductive Medicine). Από το στάδιο της ενδομητρίωσης εξαρτάται η επίδρασή της στη γονιμότητα. Οι γυναίκες με ενδομητρίωση στο στάδιο IV, στο οποίο παρουσιάζονται ουλώδης ιστός, μπλοκαρισμένες σάλπιγγες και κατεστραμμένες ωοθήκες, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία να μείνουν έγκυες και χρήζουν θεραπείας για υπογονιμότητα.

- Η ενδομητρίωση δεν θεραπεύεται αλλά τα συμπτώματά της αντιμετωπίζονται φαρμακευτικά ή χειρουργικά ή με συνδυασμό και των δύο.

- Για γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες, η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να εξετασθεί ως επιλογή, πριν αρχίσουν οι προσπάθειες για σύλληψη. Η φαρμακευτική θεραπεία συνίσταται στη λήψη σκευασμάτων που μειώνουν την παραγωγή οιστρογόνων, όπως αντισυλληπτικά δισκία, νταναζόλη, προγεσταγόνα και άλλα. Αυτό αναστέλλει την ανάπτυξη της ενδομητρίωσης, η οποία εξαρτάται από τις ορμόνες, και τελικά οι εστίες της ενδομητρίωσης ατροφούν. Δυστυχώς, όμως, η θεραπεία αυτή δεν βελτιώνει τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης.

- Στις περιπτώσεις μέτριας ή βαριάς ενδομητρίωσης, η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης. Στο χειρουργείο, ο γιατρός καταστρέφει ή αφαιρεί τις εστίες ενδομητρίωσης και αφαιρεί τον ουλώδη ιστό. Η θεραπεία αυτή αποκαθιστά τη φυσιολογική ανατομία της περιοχής και επιτρέπει στα αναπαραγωγικά όργανα να λειτουργούν πιο φυσιολογικά.

- Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας γίνεται από τον θεράποντα ιατρό απολύτως εξατομικευμένα για κάθε ασθενή, βάσει του ιστορικού και των ευρημάτων των διαγνωστικών εξετάσεων.

Χριστίνα Π. Βάντζου

http://maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr/

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

• 3 months later...
Ο γιατρος μου λεγεται Ζαφειρατης Οδυσσεας κ νοιωθω απιστευτα τυχερη που τον εχουμε γιατι ταλαιπωρηθηκα με πολλουσ ασχετουσ γιατρους!

τζουλι ελπίζω να πανε μεχρι τωρα καλά τα πραγματα για σενα

απλά θελω να σου πω οτι ειναι ο καλυτερος γιατρος και ο καλυτερος ανθρωπος που ξερω ο οδυσσεας . ειναι ο γιατρος μοιυ και δεν τον αλλαζω με τιποτα..

οτι σου λεει να το ακολουθεις κατα γραμμα.

αφου ειναι αισιοδοξος τοτε ολα θα πανε καλα..

ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ πανω απο ολα..

σου ευχομαι τα καλυτερα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...