Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΥΧΕΝΙΚΗ 4,2mm...

Recommended Posts

Την τριτη που μας περασε ησουν σχεδον 13 εβδομαδων, τοτε εκανες την αυχενικη? αν ναι δεν ειναι μεγαλη η μετρηση. Γιατι η μετρηση αυξανεται μεγαλωνοντας η εβδομαδα. δηλαδη αν στις 11 ειχες τοσο θα ηταν πιο ΄σοβαρο ΄ απο τωρα. Οποτε θεωρω οτι η γιατρος σου καλα ειπε. Με το καλο.

Ναι την Τρίτη σ ευχαριστω πολυ δεν το σκέφτηκα έτσι :P

NDMNp3.png5oZhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ!ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΜΒΡΥΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 20-21 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

georgia d7 τελεια νεα!!! μπραβο για το μωρακι σου! λογικα τωρα θα εχετε ελεγξει κ την καρδουλα. μηπως μπορεις να μου πεις τα νεα σου??

συγνωμη που σε ρωταω αλλα κ εγω λογω αυξημενης αυχενικης παω για ληψη τροφοβλαστης κ παρολο που εχω πιστη στο μωρακι μου δεν παυει να με αγχωνει λιγο το θεμα κ ψαχνω πληροφοριες!

kristy ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΜΒΡΥΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΣΤΙΣ 16 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ!ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ ΗΔΗ.ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΥΗΣΗΣ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ Η ΤΡΙΓΛΩΧΙΝΑ ΒΑΛΒΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 21 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΜΒΡΥΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΜΦΑΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΑΓΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΧΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΓΙΗ ΕΜΒΡΥΑ!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑ!

georgia μου σε ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες!! το μηνυμα σου ηταν τοσο ενθαρυντικο!

χθες εγινε η ληψη οπου ο γιατρος ειδε ξανα την καρδουλα μας κ εμεινε παρα πολυ ευχαριστημενος!καμια εμφανη δυλειτουργια!κ πριν απο λιγο με πηραν τηλεφωνο!!! η τροφοβλαστη μας βγηκε φυσιολογικοτατη! αποκλειστηκαν τα συνδρομα που φοβομασταν κ μαε επιβεβαιωσαν οτι περιμενουμε 100% την πριγκηπισσα μας! περιμενουμε σε 3 εβδομαδες τα τελικα αλλα απο δω κ περα μονο την κορουλα μου θα ονειρευομαι!!!

οι προσευχες για τα μωρακια μας εισακουστηκαν!!! με το καλο να παρουμε στην αγκαλιτσα μας! σε φιλω κ σε ευχαριστω κ παλι!

Διαφημίσεις

kristy ΜΟΥ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΙΒΑΣΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΕΑ!ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΑΣ!ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΕΑ!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και απο εμένα...

σήμερα έκανα και εγω την αυχενική διαφάνεια και το όριο, μου είπε ο γιατρός είναι 2,5 και εγώ έχω 2,4. το PAPP Α θα βγει από εβδομάδα .Ο γιατρός που το έκανα δεν είναι ο γιατρός μου αλλά κάποιος εξεδικευμένος γιατρός σε τέτοιους υπερήχους στον οποίο είχα κάνει και στο πρώτο μου παιδί πριν απο 2 χρόνια.

Σήμερα είμαι 37 στα 38 και μου είπε ότι όλα είναι καλά αλλά λόγω ηλικίας μου συνιστά να κάνω την αμνηοπαρακέντηση για να είμαστε σίγουρη για τυχών κάποια ανωμαλία.

Θυμάμαι ότι και πριν 2 χρόνια πάλι το ίδιο μου είπε αλλά η μέτρηση μου τότε ήταν πολύ καλή. όπως καλή ήταν και το papp A.

Μου είπε ας περιμένουμε και το αίμα και αποφασίζουμε.

Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα πάρα πολύ και σκέφτομαι διάφορα...εδώ μέσα διάβασα και για την εξέταση της τροφοβλάστησης. Τι ακριβώς είναι αυτή η εξέταση και ποια η διαφορά με την αμηνοπαρακέντηση?

a>

a>

Η λήψη τροφοβλάστης πλεονεκτεί της αμνιοπαρακέντησης επειδή εκτελείται στο 1ο τρίμηνο της κύησης και τα αποτελέσματα της εξάγονται μέσα σε λίγες μέρες, παρέχοντας χρόνο στο ζευγάρι να αποφασίσει για την έκβαση της εγκυμοσύνης σε περίπτωση δυσμενούς αποτελέσματος. Εντούτοις ο κίνδυνος αποβολής από την επέμβαση είναι ο διπλάσιος της αμνιοπαρακέντησης όπως δίνεται από τη διεθνή βιβλιογραφία.

http://www.obgyn.gr/index.php/2010-02-10-23-30-08/36-2010-11-15-12-11-12/88---cvs

Η λήψη τροφοβλάστης γίνεται μεταξύ 11 και 14 εβδομάδων και αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα γιατί έχουμε την απάντηση νωρίς. Γίνεται με χορήγηση τοπικής αναισθησίας και είναι λίγο πιο δύσκολη τεχνικά από την αμνιοπαρακέντηση γιατί εξαρτάται από τη θέση του πλακούντα. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει μωσαικισμός στον πλακούντα (δηλαδή δύο σειρές κυττάρων η φυσιολογική και μια παθολογική) θα χρειαστεί να γίνει και αμνιοπαρακέντηση. Η αμνιοπαρακέντηση είναι πιο εύκολη τεχνικά αλλά γίνεται μετά την 16η εβδομάδα της κύησης. Δεν απαιτείται αναισθησία.

Η διαδικασία και για τις δύο περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτής βελόνας στην κοιλιά της μητέρας και η αναρόφηση αμνιακού υγρού στην αμνιοπαρακέντηση ή μικρού τμήματος τροφοβλαστικού ιστού (πλακούντα) στη λήψη τροφοβλάστης.

http://www.apostolosstavrou.gr/index.php?view=view_article&option=cvs〈=el

Εδω μπορεις να βρεις λεπτομερειες και να συγκρινεις.

Η αυχενικη σου ειναι καλη .... προσωπικα αν επρεπε να χρησιμοποιησω καποια επεμβατικη μεθοδο θα εκανα τη ληψη τροφοβλαστη για να γνωριζω πιο γρηγορα. τα κοστη δεν γνωριζω ποια ειναι.

Καλημέρα!Να ρωτήσω κάτι γιατί έχω μπερδευτεί.Εκλεισα αυχενική για απόγευμα και ο γιατρός μου, μου είπε την άλλη μέρα το πρωί να κάνω PAPP-A γιατί πρέπει να έχω μαζί μου τα αποτελέσματα της αυχενικής.Ισχύει;Μήπως μπορώ να κάνω το πρωί της ίδιας μέρας τις μικροβιολογικές και μετά την αυχενική;

Καλημέρα!Να ρωτήσω κάτι γιατί έχω μπερδευτεί.Εκλεισα αυχενική για απόγευμα και ο γιατρός μου, μου είπε την άλλη μέρα το πρωί να κάνω PAPP-A γιατί πρέπει να έχω μαζί μου τα αποτελέσματα της αυχενικής.Ισχύει;Μήπως μπορώ να κάνω το πρωί της ίδιας μέρας τις μικροβιολογικές και μετά την αυχενική;

Καλημέρα! Και βέβαια μπορείς να κάνεις πρώτα τις μικροβιολογικές, απλά θα σου πάρουν αίμα, ο μικροβιολόγος δεν έχει σχέση με την αυχενική. Πήγαινε να ξεμπερδεύεις, να βγει μια ώρα αρχίτερα να μην έχεις να το περιμένεις. Απλά ο γιατρός χρειάζεται και τα δυο, γιατί το αποτέλεσμα είναι συνδυαστικό.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Και βέβαια μπορείς να κάνεις πρώτα τις μικροβιολογικές, απλά θα σου πάρουν αίμα, ο μικροβιολόγος δεν έχει σχέση με την αυχενική. Πήγαινε να ξεμπερδεύεις, να βγει μια ώρα αρχίτερα να μην έχεις να το περιμένεις. Απλά ο γιατρός χρειάζεται και τα δυο, γιατί το αποτέλεσμα είναι συνδυαστικό.

κοριτσια και στην αιματολογικη θελουν καποιες μετρησεις απο την αυχενικη.πως θα βγαλουν αποτελεσμα αν δεν εχουν τις μετρησεις;αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

κοριτσια και στην αιματολογικη θελουν καποιες μετρησεις απο την αυχενικη.πως θα βγαλουν αποτελεσμα αν δεν εχουν τις μετρησεις;αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

Mήπως τελικά να ρωτήσω και ένα μικροβιολόγο για σίγουρα;

Κορίτσια είμαι να ΣΚΑΣΩ!!!!!!!!!!

Έκανα την αυχενική την Παρασκευή και σήμερα πήρα το αποτέλεσμα απο το papp A...

Αυχενική 2,4 με όριο 2,5 και papp Α 1/99 ....το περίμενα ότι θα έκανα αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας 38 αλλά περίμενα καλύτερα αποτελέσματα...και σε σας μπορώ να πω την αλήθεια.....ΦΟΒΑΜΑΙ....Όχι την εξέταση αλλα το αποτέλεσμα....το μετά....

a>

a>

Αυχενική 2,4 με όριο 2,5 και papp Α 1/99 ....το περίμενα ότι θα έκανα αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας 38 αλλά περίμενα καλύτερα αποτελέσματα...και σε σας μπορώ να πω την αλήθεια.....ΦΟΒΑΜΑΙ....Όχι την εξέταση αλλα το αποτέλεσμα....το μετά....

Ψυχραιμια κοριτσι μου...

Βασικα η αυχενικη και το papp a ειναι εξετασεις που δηλωνουν τα αποτελεσματα απο πολλα αλλα στοιχεια της εγκυου (βαρος εμβρυου, ηλικια εγκυου, εβδομαδα μετρησης αυχενικης κλπ) και βγαινει ενα πορισμα ολοκληρωμενο και το συμπερασμα ειναι οτι απο τις 99 γυναικες της μιας το μωρο θα εχει προβλημα στην προκειμενη περιπτωση. Τωρα η αληθεια ειναι οτι οταν η τιμη πεσει κατω απο 100 οπως εχει γινει με εσενα τοτε ο γιατρος σε καθοδηγει αναλογως. Εγω ημουν 28 οταν εμεινα εγκυος και η αυχενικη μου βγηκε 1/500 και κατι αλλα ηταν σχετικα καλη για να μην μπω σε αλλη διαδικασια. Θυμαμαι χαρακτηριστικα μου ειχε πει ο γιατρος εαν ειναι κατω απο 100 τοτε ανησυχουμε και πρατουμε αναλογα.

Σου ευχομαι ολοψυχα να ειναι απλα ενα τυχαιο νουμερο και το μωρακι σου να ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ....!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

να μη σκασεις!! το πιο πιθανο είναι να είναι όλα καλα! ;)

Ρινικο οστο ειδε?? πολύ βασικο!!!! αν ειδε εισαι σε ακομη καλυτερο δρομο.

Απλα θα χρειαστε να κανεις καποια επεμβατικη μεθοδο. Εγω θα σου προτεινα τη ληψη τροφοβλαστη. Θα σου φυγει το αγχος κανα διμηνο πιο νωρις....Και σε ένα καλο κεντρο, όλα θα πανε καλα!!!

Όλα να είναι τελεια!!!!

Σε ευχαριστώ Λαιδα...

ναι..ρινικό οστό και είναι μια χαρά....μιλήσαμε σήμερα και λέμε να την κάνουμε μάλλον μετά τα Φώτα...για αμνιοπαρακέντηση και θα έχω τα πρώτα αποτελέσματα σε 36 ωρες....μέχρι τότε όμως ποιος την παλέβει?

a>

a>

• 2 months later...

Γεια σας κοριτσια εκανα σημερα την αυχενικη κ βγηκε 2, 3 ειμαι στην 12ηεβδ+1 ημερ αλλα το μωρο ειναι στην 13η εβδομ ακριβως παιζει ρολο αυτο στο αποτελεσμα!? Αυριο περιμενω τις αιματολογικες...εχω αρκετο αγχος..

hJyMp2.png

Η αυχενικη γινεται απο 11η ως 13η εβδομαδα.....οσο πιο μεγαλη η εβδομαδα τοσο μεγαλυτερο πςριθωριο αυξημενης αυχενικης. ρινικο οστο ειδε?? αν ναι, μην φοβασαι!!! Καλα αποτελεσματα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...