Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΥΧΕΝΙΚΗ 4,2mm...

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ 4,2 mm! ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ PAPP-A ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΠΩ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ .ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΒΓΗΚΕ 1:9.ΕΧΩ ΑΡΑΓΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ?ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΟΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ 4,2 mm! ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ PAPP-A ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΠΩ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ .ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΒΓΗΚΕ 1:9.ΕΧΩ ΑΡΑΓΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ?ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΟΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ!

γεωργια μου καλησπερα....δεν εχω προσωπικη εμπειρια...αλλα θα σου γραψω για μια φιλη μ....

εκανε αυχενικη με παχος 3,6μμ κανει και το αιμα κ βγαινει 1 προς 6..της ειπαν να κανει αμνιοπαρακεντηση αλλα το κακο σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι κ καλα να ειναι τα χρωμοσωματα,το αυξημενο παχος στην αυχενικη μπορει να προκαλεσει κοφωση κ τυφλωση οπως κ κινητικα προβληματα στο παιδι....βεβαια υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι θεμα ανατομικο κ να φτιαξει στην πορεια μεχρι την β επιπεδου...απλα ρισκαρεις λιγο...ετσι της ειπαν οι γιατροι...τελικα την σταματησε την εγκυμοσυνη....:-(

δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου απλα σου λεω την περιπτωση της φιληςμου.....ευχομαι οτι καλυτερο κ γερο παιδακι κοριτσι μου!!!!

Γνωστή με ποσοστό για down 1:4 γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι.Εκανε βέβαια τροφοβλάστη και εκεί της είπαν ότι το μωρό είναι μια χαρά.Εγώ την αυχενική δεν την έχω και σε πολλή εκτίμηση.Και μένα με ευρηματα είχε βγεί που μετά ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν όταν πήγα και έκανα επαναληπτική αλλού.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κάτι για τα αποτελέσματα γιατί δεν γνωρίζω αλλά αν ο γιατρός σου θεωρούσε ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχει θετική έκβαση δεν θα σου έλεγε να κάνεις περαιτέρω εξετάσεις. Ηρέμησε και περίμενε να δείς τα αποτελέσματα του τροφοβλάστη. Σου εύχομαι από την καρδιά μου να μην είναι τίποτα. Καλά αποτελέσματα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Πάρε και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γνώμη. Εύχομαι και εγώ να μην είναι τίποτα και να έχεις ένα υγιέστατο μωράκι. Πάντως μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις, έχω δει ότι στην πορεία μιας εγκυμοσύνης πολλά πράγματα αλλάζουν.

Διαφημίσεις

Σου ευχομαι σε λιγους μηνες να εχεις αγκαλια ενα υγιεστατο μωρακι....φυσικα και υπαρχουν πιθανοτητες να ειναι ολα καλα.... Και μαλιστα ειναι οι πολλες πιθανοτητες συμφωνα με την ' κακη ' αυχενικη. Κανε τροφοβλαστη και ηρεμησε οσο γινεται. Ολα να πανε καλα!

Εμένα η αυχενική ήταν γύρω στο 3 (στον Β λίγο παραπάνω)και η βιοψία τροφοβλάστη,αλλά κ οι υπέρηχοι καρδιάς φυσιολογικοί.Είμαστε σχεδόν 4,5χρ τώρα και υγιείς(δόξα τον θεό!).Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!

tBwt.png

καλα αποτελεσματα ευχομαι...ειμαι η μονη που σε ξενερωσα κ ανχωσα με το ποστ μου..συγνωμη !!!!!!απλα εγραψα την εμπειρια της φιλης μου...δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΨΙΑ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΩ.ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!

Διαφημίσεις

Ευχομαι όλα να πανε καλα, που πιστευω οτι θα πάνε. Μην ανησυχεις, εμενα η αυχενικη ειχε βγει πολύ καλή και μου βρηκαν αυξημένη στην Β επιπεδου, εκανα αμνιο και ολα πηγαν καλα, το μωρακι μου ειναι μια χαρα.

Αυτο μονο που θα σου πω και το λεω σε ολες τις μελλουσες μαμαδες, ανεξαρτητα απο αυχενικες και Β επιπεδου είναι να κανουν και μια εξεταση υπερηχογραφηματος καρδιας εμβρυου γιατι πολλα προβλήματα δεν φαινονται στον απλο υπερηχο. Εγω δεν το ηξερα και δεν το εκανα αλλα στο δευτερο θα το κανω σιγουρα. Μην σε αγχωνει ομως, σου το λεω μονο για προληπτικους λογους, αλλωστε πολλοι γιατροι λενε οτι θα επρεπε πια να μπει στις υποχρεωτικες εξετασεις προγεννητικου ελεγχου.

Ευχομαι όλα να πανε καλα, που πιστευω οτι θα πάνε. Μην ανησυχεις, εμενα η αυχενικη ειχε βγει πολύ καλή και μου βρηκαν αυξημένη στην Β επιπεδου, εκανα αμνιο και ολα πηγαν καλα, το μωρακι μου ειναι μια χαρα.

Αυτο μονο που θα σου πω και το λεω σε ολες τις μελλουσες μαμαδες, ανεξαρτητα απο αυχενικες και Β επιπεδου είναι να κανουν και μια εξεταση υπερηχογραφηματος καρδιας εμβρυου γιατι πολλα προβλήματα δεν φαινονται στον απλο υπερηχο. Εγω δεν το ηξερα και δεν το εκανα αλλα στο δευτερο θα το κανω σιγουρα. Μην σε αγχωνει ομως, σου το λεω μονο για προληπτικους λογους, αλλωστε πολλοι γιατροι λενε οτι θα επρεπε πια να μπει στις υποχρεωτικες εξετασεις προγεννητικου ελεγχου.

και σε τι γιατρο πρεπει να κανεις τον υπερυχο καρδιας???κ σε ποια βδομαδα???

και σε τι γιατρο πρεπει να κανεις τον υπερυχο καρδιας???κ σε ποια βδομαδα???

εμβρυοκαρδιολογο...δεν υπαρχει αυτη η ειδικοτητα στην ελλαδα και την κανουν οι γιατροι εξω...ειναι λιγοι αυτοι που κανουν αυτη την εξεταση και ειναι πολυ σημαντικη θα συμφωνησω και εγω.εχω κλεισει να την κανω σε 3 εβδομαδες ...

georgia καλημερα , καταρχην να σου ευχηθω καλα αποτελεσματα στην τροφοβλαστη, ολα να πανε καλα.

Εγω εχω 2 κοριτσακια, το πρωτο ολες οι εξετασεις καλες γεννησα χωρις ποτε να αγχωθω για τιποτα. Η δευτερη μου..

Στις 10 εβδομαδες αυχενικη 6,3 mm και στις 12βδ + 5 μερες αυχενικη 8.4 mm

Δεν ξερω αν εχεις διαβασει καθολου την ιστορια μου στο φορουμ.

Η δευτερη κορη μου που λες ειναι διπλα μου αυτη τη στιγμη και κοιμαται στο καροτσι της ειναι 2,5 μηνων..

Η μονη εξεταση που σου δινει διαγνωση και οχι στατιστικα νουμερα ειναι η τροφοβλαστη, ειναι οπως το ελεγα εγω το πρωτο εμποδιο, αν εχεις δυνατοτητα να κανεις μοριακη τροφοβλαστη γιατι περα απο τις κλασσικες χρωμοσωματικες ανωμαλιες βλεπει και 120 γεννετικα συνδρομα το οποιο θα σε ξεαγχωσει πολυ παραπανω.

Εμεις αφου βγηκε καθαρη το επομενο εμποδιο μας ηταν το εμβρυοκαρδιογραφημα , καναμε το πρωτο στις 16 εβδομαδες οπου μας βρηκε μικρο φυσημα αλλα λογω καθαρης τροφοβλαστης θεωρηθηκε οκ.

Τριτο εμποδιο η β επιπεδου.. εκει λοιπον ειχαμε και ευρημα, αριστερος πλειολυστικος δυσπλαστικος νεφρος. Δηλαδη η μικρη μου θα ζει με ενα νεφρο. Ποιοτητα ζωης κανονικη..

Μετα απο την πιο δυσκολη περιοδο της ζωης μου οπου ολοι μου ελεγαν οτι ειμαι τρελη που συνεχιζω την εγκυμοσυνη μου γεννησα εναν αγγελο.

Εχω παει σε οτι πιο ειδικο γιατρο υπαρχει εχω παρα πολλα να σου πω αν θες στειλε μου πμ θα χαρω να σε βοηθησω σε οτιδηποτε.

Εμενα ολα πηγαν καλα με 8,4 αυχενικη , ξερω ποσο δυσκολη φαση ευχομαι ολα να σου πανε καλα φιλια πολλα

εμβρυοκαρδιολογο...δεν υπαρχει αυτη η ειδικοτητα στην ελλαδα και την κανουν οι γιατροι εξω...ειναι λιγοι αυτοι που κανουν αυτη την εξεταση και ειναι πολυ σημαντικη θα συμφωνησω και εγω.εχω κλεισει να την κανω σε 3 εβδομαδες ...

εγω ειμαι 14,5 βδομαδων ποτε θα πρεπει να κανω και εγω τον υπερυχο???αρα θα την κανουν κ οι κανονικοι καρδιολογοι αφου δεν υπαρχει η ειδικοτητα στην ελλαδα....

Διαφημίσεις

εγω ειμαι 14,5 βδομαδων ποτε θα πρεπει να κανω και εγω τον υπερυχο???αρα θα την κανουν κ οι κανονικοι καρδιολογοι αφου δεν υπαρχει η ειδικοτητα στην ελλαδα....

Η Μαρκέλα μάλλον εννοεί ότι η ειδικότητα δε διδάσκεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν εμβρυοκαρδιολόγοι και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τους καρδιολόγους. Λογικά ο γιατρός σου θα γνωρίζει κάποιον στην περιοχή σου. Νομίζω ότι ακόμη είναι νωρίς για να κάνεις (εγώ είχα κάνει κοντά στην β' επιπέδου) αλλά ρώτα από τώρα για να είσαι σίγουρη:P:p

Με το καλο το μωρακι σου ευχομαι, αν δεν εχεις καμια ενδειξη οπως ειχα εγω που την εκανα 16η εβδομαδα τη κανεις κατα την 20-22 εβδομαδα.

υπαρχουν γιατροι κ στην Ελλαδα ειναι παιδιατροι με εξιδικευση εμβρυπαιδοκαρδιολογοι εγω την εκανα στην Αθηνα στην Τσαπακη Ελσα κ στο Ωνασειο ειναι πολυ καλες οι Λασκαρη και Κιαφα.

φιλια.

ευχαριστω πολυ κοριτσια...στον γιο μου δεν ψαχτικα καθολου...μεχρρι 19 βδομαδων δεν ηξερα αν θα τον κρατησω(ειχα τοξοπλασμα)κ ειχα αλλα στο μυαλο μου..τωρα που υπαρχει σχετικη ηρεμια κ εμπειρια θα ασχοληθω....ακους πολλα πλεον...ευχαριστω πολυ γιατις πληροφοριες σας!!!!!φιλια πολλα

Μπορεις να την κανεις οταν κανεις την Β επιπεδου!Υπαρχουν γιατροι με εξειδικευση στην εμβρυοκαρδιολογια δεν ειναι καρδιολογοι αλλο πραγμα αυτο!Ρωτα τον γυναικολογο σου , εγω ξερω οτι εχει η Βιοιατρικη ειδικο τμημα εμβρυοκαρδιολογιας αθηνα θεσσαλονικη και υπαρχει και στο ιπποκρατειο θεσσαλονικης σε δημοσιο.Ψαξτο.

Η Μαρκέλα μάλλον εννοεί ότι η ειδικότητα δε διδάσκεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν εμβρυοκαρδιολόγοι και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τους καρδιολόγους. Λογικά ο γιατρός σου θα γνωρίζει κάποιον στην περιοχή σου. Νομίζω ότι ακόμη είναι νωρίς για να κάνεις (εγώ είχα κάνει κοντά στην β' επιπέδου) αλλά ρώτα από τώρα για να είσαι σίγουρη:P:p

Ναι αυτο ακριβως εννοουσα!!!!

εγώ και την λήψη τροφοβλάστης και τον υπέρηχο καρδιάς εμβρύου τα έκανα στο Έλενα. Υπάρχει εμβρυοκαρδιολόγος, η κυρία Κομνού και είναι πολύ καλή. Τον υπέρηχο τον έκανα στην 27η εβδομάδα.

Συμφωνώ...Εννοείται ότι υπάρχουν εμβρυοκαρδιολόγοι στην Ελλάδα...οι καλύτεροι εξ αυτών ειναι στο Ωνάσειο.Εκεί τον έκανα και εγω το 2012 και γίνεται κάπου κοντά στην β επιπέδου ,δεν θυμάμαι όμως ακριβώς εβδομάδα. Επίσης συμφωνω με μια κοπέλα παραπάνω που αναφέρειπως πρεπει να μπει πλεον στις υποχρεωτικές εξετάσεις...εγώ την εκανα απλά επειδη ο γιατρός μου την θεωρεί αναγκαία...

Δεν δικαιολογείται απο κάποιο ταμείο και το κοστος της ειναι ή ήταν τουλαχιστον 1 χρονο πριν 80 ευρώ...

Καλά αποτελέσματα στην μανούλα μας εύχομαι...όλα να πάνε καλά...

[

εγώ και την λήψη τροφοβλάστης και τον υπέρηχο καρδιάς εμβρύου τα έκανα στο Έλενα. Υπάρχει εμβρυοκαρδιολόγος, η κυρία Κομνού και είναι πολύ καλή. Τον υπέρηχο τον έκανα στην 27η εβδομάδα.

Εγώ γέννησα στο Έλενα και ο γιατρός μου ειναι εκεί...όμως λόγω πολύ μεγάλης αναμονής για ραντεβού εκει και το ότι το κόστος ήταν ακριβότερο κατα 50 -60 ευρώ από το Ωνάσειο με συμβούλεψε να παω στο δεύτερο. Τι να πω...πάντωςκι εγω απο το Ελενα ειμαι απόλυτα ευχαριστημένη.

[

Κοριτσια καλημερα ξαναβαζω εδω το θεματακι κου γιατι δεν ειχα παρει απαντηση σε ενα αλλο θεμα που το εβαλα.

Ειμαι εγκυος στο δευτερο και ειμαι 34 ετών. Έκανα την Τρίτη αυχενικη διαφάνεια. Η πιθανότητα μου για σύνδρομο down ήταν 1/1233 . Η γιατρός ήταν πολυ ευχαριστημένη και ειπε οτι η πιθανότητα για την ηλικία μου ειναι πολυ καλή. Στο τέλος όμως μας ειπε οτι: η μέτρηση στον αυχένα ήταν 2.80 mm αρκετά μεγάλο και μόνο το 5 τοις εκατό έχει αυτή τη μέτρηση. Παρ ολα αυτά λέει δεν Ανησυχεί καθόλου και δεν θέλει με τίποτα να κανω αμνιο.ηταν παρα πολυ καθησυχαστικη αλλα εγώ σκέφτομαι αυτή τη μέτρηση και τρελαινομαι.το Papp ηταν τέλειο ειπε .

Καμία με παρόμοια εμπειρία?

NDMNp3.png5oZhp3.png

Την τριτη που μας περασε ησουν σχεδον 13 εβδομαδων, τοτε εκανες την αυχενικη? αν ναι δεν ειναι μεγαλη η μετρηση. Γιατι η μετρηση αυξανεται μεγαλωνοντας η εβδομαδα. δηλαδη αν στις 11 ειχες τοσο θα ηταν πιο ΄σοβαρο ΄ απο τωρα. Οποτε θεωρω οτι η γιατρος σου καλα ειπε. Με το καλο.