Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Μιρικι μου το βιντεακι δεν το βρισκω,δεν το εβαλες... αυτο που μου εβαλες της Νινα Νανα ειναι πολυ καλο ,θα το δοκιμασω,ετσι κι αλλιως σιγα σιγα κ οχι παντα αλλα αρχισα να τον βαζω στο στηθος με δυσκολια κ πολυ ωρα αλλα δεν πειραζει,οτι χρειαζεται θα κανω. θα παρω και μαια για βοηθεια,οσο για το γιατρο τον εκραξα ηδη και θα αλλαξω φυσικα. ευχαριστω ειλικρινα,ξοδεψα πολλα λεφτα για θηλαστρα και ομοιοπαθητικα για περισσοτερο γαλα και για να μην ποναει το μωρο ,δεν υπαρχει περιπτωση να σταματισω με την πρωτη δυσκολια...η ψυχικη μου υγεια το εχει αναγκη γιατι ειναι πολυ ασχημο να μη σε θελει το μωρο σου ,να πιει απο σενα...το χειροτερο!!!:(

Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν έχει να κάνει μ' εσένα, αλλά με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Το μωρό σου δεν τρεφόταν ικανοποιητικά και φρόντισε να το καταστήσει σαφές, για να λυθεί το πρόβλημά του. Επομένως κοίτα να χαρείς που το μωρό σου είναι τόσο σοφό (όπως όλα τα μωρά), να συνεχίσεις να το αφουγκράζεσαι και να απαιτείς κι εσύ από τους επαγγελματίες που σε περιβάλλουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Το μωρό δεν απορρίπτει εσένα τις βλακείες που σου έλεγε ο ντόκτορ απορρίπτει. Το πιασες; Το χουμε τώρα, τό χουμε. όλα καλά θα πάνε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κοριτσι ευχαριστω και παλι,εχς ηδη αρχισει να παιρνω τα πανω μου γιατι σημερα ιπιαμε μονο απο το στηθος καθε φορα που πεινουσαμε... βεβαια δεν ηταν ευκολο αλλα με υπομονη κ πολυ ηρεμια και πολλα τραγουδακια τον πετυχα τον σκοπο μου.. πραγματικα με βοηθεισατε πολυ με τις συμβουλες σας,τις τηρω και ελπιζω να συνεχισει ετσι και καλυτερα .. δεν εχω παραπονο αφου το ξεκινησαμε διλα διλα ειναι κατι!!!! :-P σημερα δεν χρησιμοποιησαμε καθολου μπιμπερο και αυτο ειναι μεγαλο επιτευγμα!!!!

Διάβασα κάποια ποστ σου, και εύχομαι πραγματικά με υπομονή και επιμονή να καταφέρεις να θηλάσεις ξανά αποκλειστικά.

Αυτο που θα πρότεινα και εγώ είναι να πάρεις το επαγγελματικό της μεντελά, γιατι λένε πως βοηθάει στην παραγωγη. Από ότι διάβασα ηδη έχεις πάρει κάποια γιατροσόφια για να αυξήσεις την παραγωγή σου, εύχομαι να βοηθήσουν. Οπως είπαν τα κορίτσια πολύ σωματική επαφή (στενοχωριέμαι πολύ που δε το έκανα τόσο πολύ με τη μικρή μου, μόνο και μόνο επειδή θα έκλαιγε μόλις πήγαινα να τη ντύσω μετά!), Αφού μάλλον έχεις πρόβλγμα ροής έχεις προσπαθήσει πρώτα να αντλήσεις λίγο και στο καπακι να τον βάλεις στο στήθος όταν θα έχεις περισσότερη ροή (εύχομαι να κατάλαβες τι εννοώ!). Ποιο μπιμπερό δίνεις; Αφού είσαι και Ζυρίχη καλά θα κάνεις να πλουτίσεις τη μέντελα. Εχεις δοκιμάσει το κάλμα (αν και δε το έχω χρησιμοποιήσει η ίδια); Η δικιά μου η μαία μου είχε πει πως τα καλύτερα μπιμπερό είναι αυτά που θυμίζουν το στήθος της μαμάς (δυστυχως και εμείς για λίγες βδομάδες χρειάστηκε να δώσουμε ξένο!). Ακόμα αν είναι δυνατον καλό θα ήταν το μπιμπερό να το δίνει κάποιος άλλος και όχι εσυ (αλλά φαντάζομαι εκεί θα είστε μόνοι σας και ο άντρας σου δουλεύει!).

Εχεις ακούσει για τα λεγόμενα άλματα ανάπτυξης του μωρού; Ελεγα μήπως ο μικρός σου περνάει ένα (τα δύσκολα για εμάς ήταν αυτο της 8ης και 15ης εβδομάδας!) Ισως να αυξήθηκε η όρεξή του και δυστυχώς δεν ακολούθησε η παραγωγή σου!

Πραγματικά εύχομαι να τα καταφέρετε, είναι μια υπέροχη εμπειρία

Διαφημίσεις

Κοριτσι ευχαριστω και παλι' date='εχς ηδη αρχισει να παιρνω τα πανω μου γιατι σημερα ιπιαμε μονο απο το στηθος καθε φορα που πεινουσαμε... βεβαια δεν ηταν ευκολο αλλα με υπομονη κ πολυ ηρεμια και πολλα τραγουδακια τον πετυχα τον σκοπο μου.. πραγματικα με βοηθεισατε πολυ με τις συμβουλες σας,τις τηρω και ελπιζω να συνεχισει ετσι και καλυτερα .. δεν εχω παραπονο αφου το ξεκινησαμε διλα διλα ειναι κατι!!!! :-P σημερα δεν χρησιμοποιησαμε καθολου μπιμπερο και αυτο ειναι μεγαλο επιτευγμα!!!![/quote']

Μπραβο σας! Πολυ ωραια!

Συνεχιστε ετσι!:P

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Α, καλά είστε πολύ γρήγοροι! Μπράβο σας.... Άντε τώρα τα ξαναλέμε σε κανένα δυο χρόνια που θα θες να αποθηλάσεις....

Καλό κουράγιο, καλή συνέχεια και ό,τι θες εδώ είμαστε. Γράφε και κανένα ενημερωτικό κάθε τόσο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διάβασα κάποια ποστ σου, και εύχομαι πραγματικά με υπομονή και επιμονή να καταφέρεις να θηλάσεις ξανά αποκλειστικά.

Αυτο που θα πρότεινα και εγώ είναι να πάρεις το επαγγελματικό της μεντελά, γιατι λένε πως βοηθάει στην παραγωγη. Από ότι διάβασα ηδη έχεις πάρει κάποια γιατροσόφια για να αυξήσεις την παραγωγή σου, εύχομαι να βοηθήσουν. Οπως είπαν τα κορίτσια πολύ σωματική επαφή (στενοχωριέμαι πολύ που δε το έκανα τόσο πολύ με τη μικρή μου, μόνο και μόνο επειδή θα έκλαιγε μόλις πήγαινα να τη ντύσω μετά!), Αφού μάλλον έχεις πρόβλγμα ροής έχεις προσπαθήσει πρώτα να αντλήσεις λίγο και στο καπακι να τον βάλεις στο στήθος όταν θα έχεις περισσότερη ροή (εύχομαι να κατάλαβες τι εννοώ!). Ποιο μπιμπερό δίνεις; Αφού είσαι και Ζυρίχη καλά θα κάνεις να πλουτίσεις τη μέντελα. Εχεις δοκιμάσει το κάλμα (αν και δε το έχω χρησιμοποιήσει η ίδια); Η δικιά μου η μαία μου είχε πει πως τα καλύτερα μπιμπερό είναι αυτά που θυμίζουν το στήθος της μαμάς (δυστυχως και εμείς για λίγες βδομάδες χρειάστηκε να δώσουμε ξένο!). Ακόμα αν είναι δυνατον καλό θα ήταν το μπιμπερό να το δίνει κάποιος άλλος και όχι εσυ (αλλά φαντάζομαι εκεί θα είστε μόνοι σας και ο άντρας σου δουλεύει!).

Εχεις ακούσει για τα λεγόμενα άλματα ανάπτυξης του μωρού; Ελεγα μήπως ο μικρός σου περνάει ένα (τα δύσκολα για εμάς ήταν αυτο της 8ης και 15ης εβδομάδας!) Ισως να αυξήθηκε η όρεξή του και δυστυχώς δεν ακολούθησε η παραγωγή σου!

Πραγματικά εύχομαι να τα καταφέρετε, είναι μια υπέροχη εμπειρία

Γεια σου κ σενα Nouli80!!! Το μεντελα που εχω τωρα ειναι επαγγελματικο κ αυτοματο...απλα ειναι ποκετ στιλ για να μπορω να το παρω στην ελλαδα στις διακοπες..το αλλο ειναι πολυ μεγαλο ,η δουλεια που κανει ειναι η ιδια ακριβως με καμια διαφορα!! Γι αυτο κ κοστισε αρκετα κ η ειρωνεια ειναι οτι μετα απο μια εβδομαδα που το πηρα αρχισα να μην θελει το στηθος μου κ να το εχω χιλιοχρησιμοποιησει απο την δευτερη εβδομαδα.. Σκεψου να παιρνεις κατι τοσο ακριβο κ να σου λενε σταματα το θηλασμο,βεβαια δεν ηταν ο σημαντικοτερος λογος αλλα τοτε ολα σε πειραζουνε. Τα ομοιοπαθητικα που παιρνω κανουν πολυ καλη δουλεια,οσο κι αν δεν με πιστεψετε ειχα μονο 30 μλ κ απο τα 2 στηθη κ τωρα βγαζω 160μλ κ απο τα 2. Δεν ειναι παρα πολυ αλλα για το μωρο μου ειναι μια χαρα αφου μετα δεν κλαιει κ ειναι ευχαριστημενος κ στο ξενο τοσο αντεχει! Αυτο με τη σωματικη επαφη να πω την αληθεια δεν το πολυ κανω γιατι ο δικος μου δεν μπορει πολυ τα ξαπλωματα,θελει να παιζει,κατι να βλεπει,βαριεται να ειναι στο κρεβατι αν ειναι να μην κοιμηθει . Τα μπιμπερο που διαλεξα τα αβεντ τα χρησιμοποιουν η κλινικη που γεννησα κ μου ειπαν ειναι πολυ καλα κ ειναι πολυ κοντα στο σχημα στηθους. Βεβαια αυτα ειναι στη κριση της καθε μητερας φυσικα! Συνηθως το μπιμπερο το δινει ο αντρας μου οταν ειναι σπιτι αλλα οπως ειπες εδω δουλευουνε πολλες ωρες οι αντρες. Η μαια κ μενα αυτο μου ειπε οτι μπορει να αναπτυσεται το μωρο γρηγορα κ να πιστευει οτι με το στηθος θα χασω ωρα για να κανω κατι αλλο κ με το μπιμπερο ειναι πιο γρηγορα..ειναι πολυ αστειο αλλα για να το λενε... Να αυξηθηκε η ορεξη του αυτο δεν ηταν προβλημα γτ παντα ειχα ρεσερβα στο ψυγειο απο θηλαστρο αλλα κ παλι οπως σου ειπα μετα το θηλασμο δεν εκλαιγε μονος του σταματουσε,οταν παρουσιασα το προβλημα ουτε καν πλησιαζει το στηθος...αυτο ειναι αλλο.

Κοριτσια τα νεα μου ειναι μετρια αλλα δεν τα παραταω,το παλεβω οσο μπορω... Αρχισα να τα καταφερνω οταν ειναι κοιμισμενος πιο πολυ κ συνηθως απο το ενα στηθος αφου στο αλλο ξυπναει...:( αλλα μερικες φορες τα καταφερνω κ απο τα 2 αν ειμαι τυχερη,αν οχι αναγκαστικα θηλαστρο κ μπιμπερο.:( αλλα την ημερα εχω περισσοτερες ελπιδες,περιεργο γιατι στην αρχη το βραδυ τα καταφερνα ,τωρα ομως την εχασα αυτη την ευκαιρια...αφου δεν εχει υπομονη. Βεβαια θελει και ησυχια αρκετη εκεινη την ωρα κ ουτε αυτο δεν ειναι κ πολυ εφικτο ειδικα αν εισαι εξω,εκει δεν εχω κ πολλες ελπιδες εκτος αν ειμαι σε σπιτι οπως εχθες που τα καταφερα !:-D

ΜΙΡΙΚΙ ΜΟΥ μια τα καταφερνουμε μια οχι αλλα ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ !!!! ειδα το βιντεο κ η αληθεια ειναι οτι ακομα δεν το εψαξα αυτο ..θελω στο στηθος μονο να τον εχω και εχω παρει κ τοσα πραγματα (αγορασει) που δεν θελω κι αλλα να τον φορτωσω . Οι μαιες μου δινουν σχεδον τα ιδια τιπς που μου δωσατε και εσεις αλλα μου ειπανε οτι αν ο μικρος θα θελει να σταματησει ,θα το κανει οσο κι αν θελω εγω,συμβαινουν σε μερικα παιδια να αντιδρανε ετσι αλλα κ αυτες μου λενε να το παλεψω οσο μπορω γιατι ειναι οτι καλυτερο.:? Τι να πω...φαινεται πως εγω δεν ειμαι απο τις τυχερες που δεν εχουνε προβλημα στο θηλασμο. Οπως μια φιλη μου ,στον 8ο μηνα αποκλειστικου θηλασμου ειναι :cry: και εγω με τις λαθος συμβουλες του γιατρου μου παλευω να το κρατησω μια μια την ημερα... αδικια!!! Τελοσπαντων κοριτσια κ που εχω εσας δυναμη ειναι για να συνεχισω,ευχαριστω πολυ!

To εργαλειάκι που σου έβαλα θα σε απαλλάξει από τα μπιμπερό και θα το φέρει στο σπίτι. Κοίτα μόνο το τελευταίο που χρησιμοποιεί μόνο το σωληνάκι και μπιμπερό που δε χρειάζεται να αγοράζεις ολόκληρο πράγμα.

Επαφή δέρμα δέρμα γίνεται και με το να έχεις το μωρό αγκαλιά ή να το φοράς με μάρσιπο μέσα στο σπίτι. Δε χρειάζεται να είστε ξαπλωμένοι. Αυτό το κάνεις για να σε μυρίζει και για να έχει εύκολη πρόσβαση αν του έρθει η έμπνευση.

Καλό κουράγιο, τα πάτε σούπερ. (

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κι εμεις ειχαμε προβληματα στο θηλασμο μεχρι και τον 4ο μηνα. Μα νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο, κι οι αδερφες μου εδιναν ξενο παλι θυμαμαι ειχαν προβληματα. Στον ανηψιο μου βαζαμε απο τον 3ο μηνα κακαο στο γαλα γιατι αλλιως δεν το επινε!:eek::-o:-o Υποθετω δεν ηταν και πολυ σωστο αλλα τοτε τοσα ξεραμε τοσα καναμε...:(

Κουραγιο λοιπον. Σιγουρα ειστε σε ενα κρισιμο σημειο, να θυμασαι ο θηλασμος εξαρταται πολυ απο τη θεληση και τη ψυχολογια μας. Χαιρομαι που δεν τα παρατας ετσι ευκολα.

Εγω την ειχα αγκαλια γυμνοστηθη και περιδιαβαιναμε ολο το σπιτι. Εννοειται δεν καθοταν κατω. Της εβαζα πιστολακι για τα μαλλια για να την θηλασω ορθια. Το κοινο μπανιο ειναι σιγουρα δυσκολο (καλυτερα να ειναι κι ο μπαμπας στο σπιτι) αλλα επισης αποδοτικο.

ΥΓ

να προσθεσω οτι εκ των υστερων βεβαια καταλαβα οτι καποιες φορες απλως δεν ηθελε να φαει αλλο, ειχε χορτασει κι εγω απο το αγχος μου την πιεζα να φαει παραπανω. Χορταινε στα 3'. Εσενα αρνειται γενικα ή διαμαρτυρεται μετα απο λιγη ωρα;

Διαφημίσεις

Κι εμεις ειχαμε προβληματα στο θηλασμο μεχρι και τον 4ο μηνα. Μα νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο, κι οι αδερφες μου εδιναν ξενο παλι θυμαμαι ειχαν προβληματα. Στον ανηψιο μου βαζαμε απο τον 3ο μηνα κακαο στο γαλα γιατι αλλιως δεν το επινε!:eek::-o:-o Υποθετω δεν ηταν και πολυ σωστο αλλα τοτε τοσα ξεραμε τοσα καναμε...:(

Κουραγιο λοιπον. Σιγουρα ειστε σε ενα κρισιμο σημειο, να θυμασαι ο θηλασμος εξαρταται πολυ απο τη θεληση και τη ψυχολογια μας. Χαιρομαι που δεν τα παρατας ετσι ευκολα.

Εγω την ειχα αγκαλια γυμνοστηθη και περιδιαβαιναμε ολο το σπιτι. Εννοειται δεν καθοταν κατω. Της εβαζα πιστολακι για τα μαλλια για να την θηλασω ορθια. Το κοινο μπανιο ειναι σιγουρα δυσκολο (καλυτερα να ειναι κι ο μπαμπας στο σπιτι) αλλα επισης αποδοτικο.

ΥΓ

να προσθεσω οτι εκ των υστερων βεβαια καταλαβα οτι καποιες φορες απλως δεν ηθελε να φαει αλλο, ειχε χορτασει κι εγω απο το αγχος μου την πιεζα να φαει παραπανω. Χορταινε στα 3'. Εσενα αρνειται γενικα ή διαμαρτυρεται μετα απο λιγη ωρα;

Βασικα αρνειται κατηγορηματικα κ οταν δινω μπιμπερο για μην μεινει νηστικος αντιστεκεται μεχρι να ερθει το γαλα στο στομα του πραγμα που εγω δεν μπορω να το κανω με το στηθος αφου πρεπει να παει στο στηθος μου κ να ρουφιξει γιατι δοκιμασα να πιεσω το στηθος μου κ εγινα χαλια ,παντου γαλα εκτος απο το στομα του μικρου.φουυυυυυυυυυυυ :roll: Σημερα μεχρι τωρα δεν τα καταφεραμε...ειναι με τις ωρες του πραγματικα... θα θελα τοσο να ξερα το γιατι ακριβως γιατι πραγματικα μου τελειωνουν οι μερες γιατι ειμαι μονη τις καθημερινες κ δεν θα μπορω να κανω θηλαστρο τοσο συχνα κ θα μου λιγοστευσει το γαλα.

Μιρικι δεν ξερω αν το εχουνε εδω,λογω ημερας δεν παω να δω... Η θεληση μου ειναι πολυ αλλα η ψυχολογια μου λογω της καταστασης δεν ειναι κ στα καλυτερα της!!!!

Ναι βρε από αύριο.

Μαλάξεις κάνεις την ώρα που θηλάζει το μωρό; Δηλ την ώρα που πιάνει ζουπάς κι εσύ να βοηθήσεις. μπες στο mitrikosthilasmos.gr Το περιγράφουν πολύ καλά εκεί. Ή πες στη μαία σου να σου δείξει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ναι βρε από αύριο.

Μαλάξεις κάνεις την ώρα που θηλάζει το μωρό; Δηλ την ώρα που πιάνει ζουπάς κι εσύ να βοηθήσεις. μπες στο mitrikosthilasmos.gr Το περιγράφουν πολύ καλά εκεί. Ή πες στη μαία σου να σου δείξει.

Εμ αυτο λεω... δεν καθεται παντα στο στηθος για να κανω μαλαξεις,δεν μπαινει καν στη διαδικασια...αν κανω μαλαξεις θα πεσει ολο κατω εκτος του οτι μονο ο μικρος κ το θηλαστρο μπορει να το κανει να πιτσιλαει...εγω απλα να βγαζει ,δεν εχω και τοση πιεση οπως λενε μερικες,μεχρι απεναντι παει.:cry:

Για να το κανω πρεπει πρωτα να τον καταφερω να κατσει στο στηθος κ αν το καταφερω δεν εχω αναγκη το μασαζ αφου ρουφαει δεν εχει θεμα...

Βασικα αρνειται κατηγορηματικα κ οταν δινω μπιμπερο για μην μεινει νηστικος αντιστεκεται μεχρι να ερθει το γαλα στο στομα του

Στασου, γιατι αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι αντιστεκεται και στο μπιμπερο ωσπου αναγκαστικα καταπινει για να μην πνιγει:confused:... Λαθος;:confused::confused:

Αρα το θεμα του δεν ειναι με το στηθος αλλα το οτι δεν θελει να πιει γαλα ???

Διαφημίσεις

Χαρακτηριστική ηλικία για απεργια θηλασμου.

Να αντλείς για 3 μέρες και να μην προσφέρεις καθόλου στήθος εσυ κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Το βραδυ κοιμησου με το μωρο και με κάθε ευκαιρία βάζε το στο στήθος. Επίσης όταν ειναι μισοκοιμισμενο ή αγουροξυπνημενο βάζε το πάλι πριν πολυκαταλαβει τι γίνεται.

Μέσα σε αυτές τις 3 μέρες αύξησε την επαφή σας δέρμα με δέρμα. Πολυ αγκαλιά, κάντε μπάνιο μαζι και γενικώς κοληστε μεταξυ σας.

Μην δίνεις πιπιλα αν εδινες.

Καλύτερα να πίνει γάλα με οτιδήποτε άλλο εκτός του μπουκαλιού (κύπελλο, κουταλι, συριγγα, ποτήρι) αλλα αν δεν μπορείς και προτιμάς το μπουκάλι η θηλή να ειναι με 1 τρυπα (αυτή για τα νεογέννητα, όχι των 3-6 μηνών πχ).

Στις 3 μέρες τα περισσότερα μωρα έχουν επιστρέψει στο στήθος. Αν συνεχιστεί επαναλαμβάνεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina-Nana

ευχαριστω για τις συμβουλες...εχθες το απογευμα μεχρι σημερα ειμαστε αποκλειστικα θηλασμο...δυσκολευομαι να τον πεισω αλλα με λιγο κουνημα λες και τον κοιμιζω το πιανει..τον παιρνει ο υπνος τις περισσοτερες φορες κ καθεται περισσοτερη ωρα στο καθε στηθος. Να τον αφηνω ετσι κι ας κανει πολυ ωρα; και το αλλο ειναι μηπως δεν εχω αρκετο γαλα κ γι αυτο να φρικαρε αυτον τον καιρο; με το θηλαστρο βγαζω 160μλ αλλα αμφιβαλλω αν το αδειαζει,πως ξερουμε αν το αδειαζει; δεν γινεται... για να μην μου ξανασυμβει μηπως να του εδινα καθε γευμα και επιπλεον μετα το θηλασμο με μπιμπερο με μια τρυπα γιατι τα αλλα οπως ποτηρι και τετοια φοβαμαι να τα χρησιμοποιησω η αληθεια ειναι.. Συνηθως με 130μλ χορταινε αλλα μπορει αυτο να αλλαξε. Η μαια μου ειπε οτι μερικα μωρα πινουνε λιγοτερο μερικα περισσοτερο αλλα εφοσον βαζει κιλα να μην ανησυχω αλλα αλλες δινουν και 200 μλ...εμενα γιατι τοσο λιγο πινει;

Κατα τ'αλλα ηταν πολυ καλος σημερα ,γκρινιαξε πολυ λιγο και αυτο μου εδωσε δυναμη!!!;)

Nina-Nana

ευχαριστω για τις συμβουλες...εχθες το απογευμα μεχρι σημερα ειμαστε αποκλειστικα θηλασμο...δυσκολευομαι να τον πεισω αλλα με λιγο κουνημα λες και τον κοιμιζω το πιανει..τον παιρνει ο υπνος τις περισσοτερες φορες κ καθεται περισσοτερη ωρα στο καθε στηθος. Να τον αφηνω ετσι κι ας κανει πολυ ωρα; και το αλλο ειναι μηπως δεν εχω αρκετο γαλα κ γι αυτο να φρικαρε αυτον τον καιρο; με το θηλαστρο βγαζω 160μλ αλλα αμφιβαλλω αν το αδειαζει' date='πως ξερουμε αν το αδειαζει; δεν γινεται... για να μην μου ξανασυμβει μηπως να του εδινα καθε γευμα και επιπλεον μετα το θηλασμο με μπιμπερο με μια τρυπα γιατι τα αλλα οπως ποτηρι και τετοια φοβαμαι να τα χρησιμοποιησω η αληθεια ειναι.. Συνηθως με 130μλ χορταινε αλλα μπορει αυτο να αλλαξε. Η μαια μου ειπε οτι μερικα μωρα πινουνε λιγοτερο μερικα περισσοτερο αλλα εφοσον βαζει κιλα να μην ανησυχω αλλα αλλες δινουν και 200 μλ...εμενα γιατι τοσο λιγο πινει;

Κατα τ'αλλα ηταν πολυ καλος σημερα ,γκρινιαξε πολυ λιγο και αυτο μου εδωσε δυναμη!!!;)[/quote']

160μλ σε κάθε άντληση;;;;;;; Ουαου!

Όχι να μην δίνεις τίποτα μετα απο τον θηλασμο.

Τα μωρα που θηλάζουν αποκλειστικα δεν ξέρουμε ποτε πόσο πίνουν. Δεν μετριέται η ποσότητα οπως με το ξένο γάλα γιατι δεν έχει καμία σημασία το πόσο πίνει. Φαντασου οτι γι αυτήν την ηλικία μια μαμα που λείπει 3-4 ώρες πρέπει να αφήσει στο μωρο 150μλ αντλημενου γάλακτος μάξιμουμ. Η ποσότητα που πίνει ενα μωρο που θηλαζει ποτε δεν αυξάνεται σημαντικά οσο καιρο κι αν κρατήσει ο θηλασμος. Το μητρικό γάλα ειναι κάθε χρονική στιγμη τόσο τέλειο κι αυτο ακριβώς που πρέπει να ειναι στην σωστη αναλογία και δομή ώστε το μωρο να πίνει ο,τι χρειάζεται στην ποσότητα που χρειάζεται με τη σωστη σειρά. Δεν μπορείς να το υπολογίσεις και να το συγκρίνεις με την ποσότητα ξένου γάλακτος γιατι ειναι εντελώς διαφορετικα πράγματα. Μην αναλωνεσαι να σκέφτεσαι ποσότητες και μλ γιατι χάνεις την ουσια και μπαίνεις στη λογική του μπουκαλιού.

Το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι να κάνει 8-12 θηλασμούς και να βρέχει 5 πάνες.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

160μλ σε κάθε άντληση;;;;;;; Ουαου!

Όχι να μην δίνεις τίποτα μετα απο τον θηλασμο.

Τα μωρα που θηλάζουν αποκλειστικα δεν ξέρουμε ποτε πόσο πίνουν. Δεν μετριέται η ποσότητα οπως με το ξένο γάλα γιατι δεν έχει καμία σημασία το πόσο πίνει. Φαντασου οτι γι αυτήν την ηλικία μια μαμα που λείπει 3-4 ώρες πρέπει να αφήσει στο μωρο 150μλ αντλημενου γάλακτος μάξιμουμ. Η ποσότητα που πίνει ενα μωρο που θηλαζει ποτε δεν αυξάνεται σημαντικά οσο καιρο κι αν κρατήσει ο θηλασμος. Το μητρικό γάλα ειναι κάθε χρονική στιγμη τόσο τέλειο κι αυτο ακριβώς που πρέπει να ειναι στην σωστη αναλογία και δομή ώστε το μωρο να πίνει ο,τι χρειάζεται στην ποσότητα που χρειάζεται με τη σωστη σειρά. Δεν μπορείς να το υπολογίσεις και να το συγκρίνεις με την ποσότητα ξένου γάλακτος γιατι ειναι εντελώς διαφορετικα πράγματα. Μην αναλωνεσαι να σκέφτεσαι ποσότητες και μλ γιατι χάνεις την ουσια και μπαίνεις στη λογική του μπουκαλιού.

Το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι να κάνει 8-12 θηλασμούς και να βρέχει 5 πάνες.

160 μλ οχι καθε φορα ,συνηθως τις βραδυνες ωρες εχω τοσο και την ημερα 100 με 120 το πολυ..αλλα οπως ειπες δεν εχω ιδεα ποσο πινει..

Εγω απλα νομιζα οτι δεν χορταινει και γι αυτο του εδινα επιπλεον...ετσι μου ειπαν και επραξα ,τι να κανω κ εγω πρωτη φορα μανα εγινα ,οτι μου λεει ο παιδιατρος το κανω. Εμενα το ανχος μου ειναι οτι βαζει κιλα 150-200 γρ την εβδομαδα περιπου αλλα το μωρο μιας φιλης μου που γεννησε κατι εβδομαδες μετα απο μενα ειναι πιο πολλα τα κιλα του απο το δικο μου και αναρωτιεμαι αν κανω κατι λαθος. Εμενα ο δικος μου κανει θηλασμο καθε 3 ωρες και το βραδυ κοιμαται 6ωρο,πρεπει δηλαδη να τον ξυπναω πιο νωρις; Στις πανες ειμαστε αψογοι,ανετα γεμιζουμε τοσες πανες.

Τωρα πια πιανει το στηθος οπως παλια αλλα μου βγαζει αλλα καινουργια κ πραγματικα καθε φορα και δυσκολοτερα...γκρινιαζει πολυ ,θελει να τον εχω αγκαλια και βολτες στο σπιτι ορθιος να ειναι,αργει να κοιμηθει κ κανει εμετο πραγμα που πριν δεν το ειχαμε καθολου...λες να το πειραξε το ξενο που χρησιμοποιουσα αυτο το καιρο με την απεργια θηλασμου ή μηπως το δικο μου; Θελω να παρω τον παιδιατρο τηλεφωνο αλλα παλι θα μου λεει να σταμτησω το θηλασμο και αντε να βρω εναν αλλον στη πολη που βρισκομαι κ κανενας δεν εχει καλο παιδιατρο...τραγικο!!!:confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...